Arjen luottotavarat

Mun arki vaatii jonkun verran luottotavaroita, joiden avulla selviän helposti kaikesta siitä pyörityksestä, mitä on yrittäjyys, äitiys ja aktiivinen elämäntapa, mihin kuuluu jatkuvat reissailut, urheileminen, sosiaalinen elää ja kaikki muut. Ne tuotteet, tavarat ja palvelut, jotka tekee mun elämästä vähän helpompia ja arjen luottotuotteet, joihin olen valmis sijoittamaan saadakseni laatua. Tässä siis todella rehelliset arvioni mun arjen esineellisistä kumppaneista.

1. MacBook 12″ ja iMac 27″

Mun ykkösluottovälineet, joilla teen töitä joka ikinen päivä. Synkronoitu yhteen niin, että pääsen molemmilla koneilla samaan tiedostoon tarvittaessa. Mulla on ollut MacBook muistaakseni jo seitsemän vuotta nyt, enkä ihan helposti vaihtaisi mihinkään muuhun. Itse asiassa vuosien varrella on tarjottu jos jonkinmoista yhteistyötä tietokoneiden puolesta, mutta olen niistä kieltäytynyt. PCt ei vaan mulla pääse lähellekään sitä, mitä Applen tietokoneet mulle tarjoaa. Edellinen Airini kesti todella hyvin mun rajussa käytössä, kunnes emolevy sanoi sopimuksen irti aika tasan vuosi sitten. Sen jälkeen mukana on kulkenut valintani MacBook 12″, joka on ollut täydellinen kone! Tässä kestää akku hullun pitkään, tää pelittää nopeasti ja tehokkaasti ja ennen kaikkea tää ei koskaan sippaile. Mä otin kaikilla herkuilla ja isoimmilla muisteilla varustetun yksilön, joka maksoi hieman alle 2000 € ja on kyllä jokaisen sentin arvoinen. Luottokumppani, missä on lähes kaikki mitä voin haluta. Pieni koko ja kevyt paino, mutta silti iso näyttö ja iso näppis. Tässä on isompi näppis kuin 13″ Airissa tai mieheni 15″ PROssa, sillä tää on tehty laidasta laitaan. Matalat kirjaimet tekevät naputtamisesta tosi miellyttävää ja hiljaista ja koneen ulkomuoto on todella kaunis. Ennen kaikkea rakastan akun kestoa ja koneen tehoja, se pyörittää painaviakin ohjelmia helposti. 

Voisikin kysyä, miksi hankin iMacin, kun on näin hyvä läppäri? Koska halusin tehdä töitä välillä isolla näytöllä ja ergonomisesti pöydän äärellä, läppärin kanssa kun helposti siirryin milloin sohvalle, milloin lattialle ja milloin minnekin. Oon iMacin hankinnan jälkeen tehnyt töitä lähes aina pöytäkoneella, mutta käyttänyt läppäriä viihdetarkoitukseen. Joskin tien päällä, MacBookini on luottoväline myös töiden tekemiseen. Maceilla pystyy synkronoimaan lähes kaiken, joten kun luen meilini MacBookilla, on ne luetuksi merkittyjä myös iMacillani ja jos siirrän meilejä kansiosta toiseen, tapahtuu sama myös mun toisella koneella. Tyylikkäästi muotoiltu iMac on ihanan iso myös mun lempitapaan tehdä jotain, eli kun on kaksi tai neljä ikkunaa samanaikaisesti auki. Koneen näyttö on valtavan leveä ja helpottaa kyllä tekemistä kummasti. Esimerkiksi nettikaupan tilausten postitusten täyttö ja muut tuollaiset hommat toimivat siinä erittäin hyvin.

Miinuksena mun MacBookissa on se, että siinä ei ole kuin laturipaikka ja kuulokepaikka, mutta ei USB- tai SD-lukijaa. Toki se mahdollistaa todella ohuen muodon ja kauniin ulkoasun, mutta se vähän ärsyttää silloin, jos ei muista pakata mukaan adapteria, johon saa SD-kortin ja USB:n kiinni. Ko. adapteri maksoi muistaakseni 40 €, eli ei ole kovin kallis.

2. Huawei Mate 10 Pro

Tämä uusi Huawei Mate 10 Pro on ollut mulla käytössä nyt kuukauden päivät ja olen rakastunut joka päivä enemmän ja enemmän ja se jatkaa mun rakkaussuhdetta Huaweihin, joka on vakuuttanut minut puhelimillaan jo kolmen vuoden ajan. Näppärän kokoinen, mutta isolla näytöllä varustettu. Erittäin hyvä kamera ja uskomaton akun kesto on mulle korvaamattomia arjessa. Puhelimella saa helposti naputeltua postauksen tai meilin ja sillä saa taltioitua vauvavuoden joka hetken helposti. Muistia tuntuu riittävän loputtomasti ja puhelin ei ikinä kaatuile tai jöki toisin kuin Huaweita edeltäneet iPhoneni. Kaunis muotoilu on mulle ainakin iso juttu ja rakastan tätä aikuiseen makuun sopivaa kaunista mokan väriä ja puhelimen selkeälinjaista tyylikkyyttä. Puhelin tarjoaa mulle turvaa ja luotettavuutta arjessa, kun tiedän, että se ei tee mitään outoa, kuten vaikka sammu 37 % kohdalla. Niitäkin hetkiä on nimittäin mahtunut menneisyyteeni. Lataan puhelinta vartin päivän aikana ja se kestää varmasti koko päivän. Jos lataan puhelimen aivan täyteen, kestää se kaksi päivää käytössäni. Rakastan sitä, ettei mun tarvii olla kiinni jossain piuhassa jatkuvasti.

Moni muuten stressaa sitä, miten hyvin saa Androidin ja MacBookin pelittää, koska ei osaisi elää ilman Applen konetta. Well, kolme vuotta menty näin ja erittäin hyvin menee. Rakastan sitä, ettei tarvii toimia iTunesin kautta, joka on ihan todella ärsyttävä, ja ainoa asia, joka ei synkronoidu tällä hetkellä fiksusti, on iCal. Mä tosin tykkään tosi paljon paperikalenterin käytöstä, vaikka käytän myös iCalia jonkun verran, joten se ei ole mulle iso menetys. Kaiken muun saa kyllä toimimaan yhteen tosi hyvin, ja jollain kolmannen osapuolen appilla on saanut myös kalenterit synkattua näiden välillä. Mielestäni ei siis kannata yhtään pelätä tuota asiaa, jos sattuu Applen koneen omistamaan. Mä en oo kaivannut vielä kertaakaan Applen synkronointia puhelimessa. Huawei toimii Googlen kautta siinä missä Apple iCloudilla, joten kuvat ja tiedostot saa ihan yhtä lailla menemään pilveen halutessaan.

Mä en suoraan sanottuna osaa edes kuvitella paluuta Appleen. Toivottavasti Huawei jatkaa huippulaadun toimittamista, nimittäin en tiedä mitä tekisin ilman rakasta puhelintani. Mikä parasta? Mun MacBookin laturi sopii Huawein laturiksi, joten saan puhelimen aina ladattua läppärin laturilla, jos en äkkiseltään löydä puhelimen laturia 😀 Tästä syystä myös tuo MacBookiin hankkimani adapteri sopii mun puhelimeen myös, eli saan kuvat/tiedostot yms. sillä siirrettyä sekunneissa puhelimeen muistikortilta tai USB-tikulta yms. IHANA funktio.

Lippulaiva-puhelimena hinta ei ole halvimmasta päästä, mutta ehdottomasti joka sentin arvoinen. Puhelin muuten tuli muistaakseni tänään myyntiin, ellette ole ehtineet sitä ennakkotilaamaan, joten nyt pääsee hiplailemaan tätä muuallakin kuin Huawein omissa liikkeissä.

3. Paperikalenteri

Tällä hetkellä käytössä Jo & Judyn viikkosivuinen kalenteri ja ensi vuodelle on valmiina päiväsivuinen Ella Iconicin CEO of my own life -kalenteri. Molemmat saa multa täydet pisteet mitä tulee paperikalentereihin. Tyylikkäitä, käteviä ja erittäin hyviä käytössä, sillä niissä on niin paljon kaikkia sellaisia paikkoja TO DO -listoille, eri projekteille ja suunitelmille. Molemmille täydet pisteet.

Pakko muuten kertoa tähän väliin, että tilasin tuon Jo & Judyn kalenterin jokunen aika sitten. Siitä oli kuva Instagramissani ja pian sen jälkeen ovelleni kiikutettiin paketti J & J:ltä. Kyseessä ei ollut mikään yhteistyö-lahjus, vaan yritys lähetti minulle vilpittömän kiitoksen siitä, että olin näyttänyt tuotetta Instagramissani, sillä kyseessä on pienehkö yritys, joka on kiitollinen kaikesta näkyvyydestä. He lähettivät minulle muutaman tuotteensa ja a4-kokoisen kirjeen, jonka olivat kirjoittaneet käsin selvästi tutustuen instagramiini. Olin äärimmäisen liikuttunut, sillä tuollaista tapahtuu harvoin.

Oon valitettavasti nykyään myös se ihminen, jonka on pakko listata tähän paperikalenterin kaveriksi Excel-taulukot. En enää tiedä, miten eläisin ilman. Näillä kahdella (paperikalenteri ja Excel) aikataulutan ja suunnittelen elämäni.

4. Canon EOS 6D -järjestelmäkamera ja SIGMA Art-sarjan linssit (24 mm f1.4, 50 mm f1.4 ja 35 mm f1.4)

En ole mikään huippukuvaaja, eikä ole miehenikään, joten kuvieni puutteellisuus kannattaa laskea nimenomaan kuvaamisen ja kuvankäsittelytaitojen puutteen piikkiin. Nimittäin Canonin 6D on kameroista paras. Mulla on yksi tällainen hajonnut omaa kömpelöyttäni ja yhden olen vaihtanut jo vanhenemisen vuoksi. Kolmas 6D siis menossa enkä osaisi kuvitella muuta järkkäriä. Rakastan tässä WI-FI -toimintoa, jolla kuvat saa siirrettyä suoraan kamerasta puhelimeen ja kameraa voi käyttää puhelimella etäältä kaukosäätimen tavoin. Tehokas, piirtää kauniisti ja jopa mun melko osaamattomissa käsissä erinomaisen hyvä laite.

Mä oon vaihtanut kaikki mun linssit SIGMAn linsseihin, enkä ole katunut sekuntiakaan. Art-sarjan linssit on tosi laadukkaita, ja rakastan näitä käytössä. 50 mm asukuvissa ja usein muotokuvissa / Danten kuvaamisessa, 24 mm ravintoloissa ja kaupungilla, 35 mm hyvänä yleislinssinä melkeinpä kaikessa. Kalliimpia kuin Canonit, huomattavastikin, mutta ehdottomasti hintansa arvoisia. Ero on valtava.

Meillä on itse asiassa kaksi 6D:n runkoa, kun myös miehellä on tuo, mutta suunnitelmissa on laittaa se pian myyntiin. Täytyy muistaa laittaa se mungokirppikselle 🙂

5. Kronabyn älykello 

Enpä olisi koskaan uskonut, että minä jään koukkuun älykelloon. Paras juttu? Mä voin ettiä mun puhelimen tällä! Nimim. hukkaan puhelimeni n. sata kertaa päivässä. Toimii Huaweini kanssa kimpassa erittäin hyvin ja pystyn helposti ignooraamaan puhelut halutessani tai pysymään huomaamattomasti kartalla siitä, mitä puhelimessani tapahtuu värähtelyinä ranteessani. Kronaby ei ole perinteinen älykello sikäli, että siinä ei ole digitaulua. Se on ihan tavallisen kauniin korukellon näköinen. Mutta, sitä voi käyttää kännykän kameran laukaisimena, sillä voi säätää musiikkia (painalluksella biisi pauselle/päälle, kahdella seuraava kappale, kolmella edellinen), sillä voi etsiä puhelimen (paina nappia ja äänettömälläkin oleva puhelin alkaa soimaan) ja se mittaa askeleet, ja näyttää ne prosentteina kellotaulussa. Aseta itse tavoite ja kello raportoi liikkeesi. Ennen kaikkea tässä voi määritellä applikaatiot ja yhteyshenkilöt, joiden yhteydenotot saat värinänä ranteeseen. Tässä voi myös määritellä, kuinka monta kertaa puhelin värisee millekin. Mulla esim. miehen ja äidin puhelut värisevät kolme kertaa, muut vaan kerran. Näin tiedän kiireessäkin näkemättä puhelinta, kuka soittaa. Saman säädön voi tehdä viesteille ja whatsappille yms. Todella kätevää, kun ei tartte vilkuilla puhelinta, mutta tietää, jos joku tärkeä puhelu on tulossa.

+ Kahvi

Oikeesti, tää pääsee kyllä listalle. Nespresso on kiireisen arjen varma veto, jolloin napinpainalluksella saa erinomaisen kahvin eteensä. Mun tapaukessa aina Cosi. Aina. Jos on aikaa hifistellä, niin Chemexillä tulee parhaan makuinen kahvi, jota menee mielellään parikin kuppia. Aina lattena, maidolla ja sokerilla.

Mitä arjen luottotuotteita teillä on? Miksi juuri ne ovat parhaita? Jakakaa parhaat vinkkinne!

*Huawei Mate 10 Pro ja Kronabyn kello saatu yhteistyönä blogin kautta

Kommentit (6)
  1. Langattomat vastamelukuulokkeet (Bose QuietComfort35) yhdistettynä Audible-, Pocket Casts- ja Spotify-appeihin puhelimessa. Työmatkaan yhteensä kaksi tuntia päivässä julkisilla ja on mahtavaa voida käyttää se aika äänikirjojen, podcastien ja musiikin parissa. Vastamelun ansiosta kuunteleminen onnistuu vaikka motarilla viilettävässä bussissa, hälyisässä metrossa ja kävellessä autotien varressa. Myös kotona imuroidessa, ruokaa laittaessa ja tiskatessa

  2. Varmaan nappikuulokkeet samsungilta, jotka sain mieheltä kun edelliset hajos. Kuuntelen Loop:ia työmatkoilla, 15min per suunta. Ja tietty mummini osti lidlistä 4€ kalenterin, jotta saan työvuorot ylös. Siinäpä se 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *