Auts

Mungolife

Heiheihei!

Puuh! Arvatkaa miltä näytti mun kauppakassi eilen?

Osaisko joku näistä arvata, mikä oli korteilla eilen? Mun oudon jäätelömaun lisäksi?

Mulla oli Provinssin tokana päivänä koko ajan vähän outo olo, ja sellanen olo, että on tulossa kipeeks. Sellanen tosi voimaton ja kaikin puolin alivirkee (onks toi ees sana?), ja valittelinki pariin otteeseen Jarskille, että mulla on sellanen olo, että oon tulossa kipeeks. Aika oikeessa olin, mutta ei tossa kyllä mikään flunssa lymynnyt, vaan vanha ongelma jo, eli toi viimenen viisuri, joka turpaa oli koristamassa, kiukutteli. Sain varattua ajan eiliselle, ja siinä silmiin tippojen tiputtelun lomassa kävin eilen vihdoin leikkauttamassa sen hampaan pois. Toivoin aika pitkään, että se tulisi sieltä kunnolla ulos, ja sen saisi vedettyä pois leikkaamisen ja tikkaamisen sijaan, mutta no, turha kai edes erikseen mainita, että nyt ois muutama hauska tikki tuolla poskessa tekemässä mun juhannuksesta oikein ratkiriemukkaan. Hauskaa sikäli, että viime jussina otettiin toi edellinen hammas pois. On mulla aina loistava ajoitus. Tällä kertaa toivottavasti menee hieman paremmin, nimittäin viimeksi ei menny ns. nappiin, kun verihyytymä ei halunnut pysyä ja tikitkin aiheutti tulehduksen ikeneen.

Eilen siis tää suuvärkki puudutettiin niin tehokkaasti, että puudutus kesti yli viisi tuntia. Oikeesti, aika perseestä, ottaen huomioon, ettei puudutuksen kestäessä saa syödä mitään, ja no, meikäläinen nälkäisenä on todella vittumainen tapaus :D Lojuin sitten kotisohvalla, pudottelin silmätippoja puolen tunnin välein ja puudutuksen lähtiessä uikutin Simballe kipua.

(Ennen ku joku kokee tarpeelliseks tulla itkee, miten taas on meikkiä "meikittömässä" naamassa, niin suosittelen miettimään kahdesti, uskaltaisinko ryssiä monen tuhannen euron leikkausta ja riskeerata mun näköä meikkaamalla laserleikkauksen jälkeen... Kiitos Luojalle ripsienpidennyksistä)

Todella iloinen ja muksa bloggaaja siinä. Bambit pussailee, mut mua ei kyllä eilen hymyilyttänyt mikään. Ei siinä, kyllä ton kivun ja ikävän tunteen alaviisurin poistosta pitäisi lähteä ennen juhannusta, ja eilen täräyttänyt kuumekin jäi aika lailla lyhyeksi kaveriksi, niin kyllä viime vuoden perusteella pelkään hieman mitä tapahtuu. Toivottavasti tällä kertaa ei tule mitään komplikaatioita, ja veri hyytyy oikein, ja toi kolo paranee kunnolla, mutta jotenki se viimevuotinen jätti kyllä aika vauhkoksi.

Mulla on niin kivoja juhannussuunnitelmia tiedossa, että nyt en haluaisi mitään ylimääräsiä ongelmia. Tänään meen hakemaan meidän juhannusauton, ja huomenna onki suunnitelmissa ihanien tyttöjen kanssa kalsarikänni-ilta lautapeli-ilta, ja lauantaina mennään Vivven kanssa Hankoon moikkaamaan muita ihania. Sunnuntaina käydään vielä toivottavasti moikkaamassa Meriä ja Virpiä Merin perheen möksällä pikaisesti, eli ihana juhannus tulossa! Mulla on taas toi kaulan imusolmuke (kuten aina renklaavan hammashoidon jälkeen) ihan pallo, mutta oon vähän päättäny, että lääkitys auttaa tänään ja huomenna oon uusi ihminen!

"Miksi sä oot sohvalla, ku mä oon näin söpönä täällä?!"

Karvapallo lähtee mun porukoiden kanssa käväisemään mökillä, kun meidän majoitus Hangossa ei tue lemmikkejä, ja väitän, että Simballa on hauskempaa mun siskojen kanssa möksällä ku vähän pidempiä settejä autossa. Sunnuntaina haen herran pois, ja sitten saadaan olla taas hetki kahestaan täällä :)

Tää kesän alku on ollu aika jännä, taas tapahtunu alle kuukaudessa enemmän ku yleensä puolessa vuodessa. Osa hyviä juttuja, osa sitten vähän surullisempia. Saa nähä mitä tää kesä tuo tullessaan vielä. Mulla on vähän sekavat puoli vuotta henkisellä puolella ollu nyt, ja jotenki tuntuu, että ton laserleikkauksen jälkeen näkee vähän kaiken selkeemmin. Nekin asiat, joihin ei silmiä tarvitse. Hassua huomata, että mun tapa reagoida tietynlaisiin menetyksiin elämässä, ei oo muuttunu teini-ikäisestä mihinkään. Silloin kun ei halua ajatella tiettyjä asioita, niin täyttää vaan kalenterin niin täyteen, että sänkyyn tipahtaa illalla ilman mitään ajatuksia, ja aamulla pitää nousta kiireellä ja melskeellä. Tollanen ei oo millään mittarilla oikea tapa käsitellä omaa elämää, ja nyt oon vihdoin vähän painanu jarrua, ja hellittäny sen oravanpyörän kanssa. Mulla on niin paljon juttuja, joita haluan tehdä itseäni varten! Haluan vihdoin opiskella sitä espanjaa, lojua tunteja Simba kainalossani ja nukkua 8-tuntisia öitä ja nauraa paljon. Ja jotenkin tuntuu, että nyt on oma pää sen verran rauhoittunut, että siihen on mahdollisuuskin :)

Kaikesta kivusta huolimatta oli tosi kiva makoilla eilen ihan vaan yksin kotona ja tuijottaa lasittuneella katseella vaan telkkarin huonoja sarjoja, ja miettiä omat ajatukset läpi.

Nyt vois taas hakea tuulta purjeisiin ja suunnata Simban kanssa kävelylle ja siitä sitten palautua pikkuisen työmeininkeihin :)

Palataan pian ihanat!! :)

(Kiitos teille kaikille ihanita kommenteista, ne on heti seuraavana mun listallani! :)

Kommentit

Niina (Ei varmistettu)

Moi! Mulla vähän jo jännittää kun syksyllä multa leikataan alaviisurit pois :/ Onko se ihan kamalaa? Ja ootko ollu kuinka äkäisellä kipulääkityksellä vai pärjääkö perus burana-panadol setillä? Tuli mieleen kun sanoit veresi hyytymisestä että syötkö mahdollisesti omega 3 lisäravinnetta? se ohentaa verta ja voi aiheuttaa sen ettei veri hyydy niin hyvin kun tavallisesti. Se yleensä ennen leikkauksia ainakin täälä meilläpäin (Lahdessa) kehotetaan laittaa pariksi viikkoa tauolle. Tosin mulla ei ole kokemusta muuta kuin mahan alueen leikkauksista ettei sitä varmaan suoraan tuohon suu kirurgiaan voi liittää.. mutta jokatapauksessa pikaista paranemista ja hyvää kesää! :)

Anna (Ei varmistettu)

En syö omega 3:ta, että se ei ainakaan varmaan siihen vaikuttanut :/ Ja mä oon joutunu kyllä kiskomaan panacodia buranan kanssa, ettei kipu ois niin hirveetä. Turha tässä kai on vähätellä, mun molemmat alaviisuri-poistot on heittämällä mun top 5 fyysisesti epämiellyttävimmistä kokemuksista, varsinki se edellinen poisto, jossa kaikki ei mennyt nappiin :/

Paula (Ei varmistettu)

Hei jos meette Merin mökille, ni tulkaa käymää Kiparkatissa :D Sielä on kuulkaa niin perinteiset juhannustanssit, että huhhuh ;)

Anna (Ei varmistettu)

Voipi olla, että mennään käymään, mutta vasta su :)

Auroora....... (Ei varmistettu)

Ei sulla kyllä mun mielestä ole silmät killissä tai vinonenä, oot todella kaunis nuorinainen:) Pikaista paranemista ja hauskaa juhannusta.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja on mulla silmät erikokoiset, mutta se on vaan persoonallista ;)

Weezer (Ei varmistettu)

Tunnen tuskasi! Itse sain tikit viisurileikkauksesta tänään pois, kipu vaivaa kyllä edelleen.

Nyt saa syödä hyvällä omalla tunnolla jätskiä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on onneks sulavat tikit, niin ei tarvii niitä mennä repiin irti :)

Weezer (Ei varmistettu)

Niin ne mullekin sano, että on itsestään sulavat. Kummankin leikkauksen jälkeen olen joutunut poistattamaan tikit. Tikit pehmeni kyllä, mutteivat sulaneet pois. Itelläni tämä leikkaus oli paljon pahempi, ja kaks viikkoa olin toinen poski täynnä semmosia löysiä langanpaloja. Melko etovaa. Jaksamisia!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mua varoteltiin että niissä saattaa mennä pari viikkoa :)

Mminna (Ei varmistettu)

Tsemppiä sulle! Ite oon kuluttanut kohta kaks viikkoa sängynpohjalla, parannellen kurkkua nielurisaleikkauksesta... En olisi ikimaailmassa uskonut et kestän näin paljon kipua ja nälkää!! Voin siis vaan todeta, et tiedän tunteen, kun ei saa syödä :D Ehdin kokea myös mukavia päiviä, kun lääkkeiden takia edes vesilasillinen ei pysynyt sisällä.. Tänään on eka päivä melkein kahteen viikkoon, kun oon pärjänny ilman kipulääkkeitä! Eli eiköhän tää juhannuskin näytä aika valoisalta jo :) Toivotaan, että parannut pian ja pääset viettämään mukavaa juhannusta :)!

Anna (Ei varmistettu)

Apua, kuulostaa ihan hirveelle!! Paljon tsemppiä sinne! <3

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.com

Saa syödä, mutta pitää varoa ettei pure poskeen tms.!

Anna (Ei varmistettu)

Nojoo, ehkä mulle siis parempi olla ees yrittämättä :D Kun ei osaa, niin ei osaa :D

julia (Ei varmistettu)

oi espanja on ihana kieli! munki tekis hirveesti mieli alkaa opiskelee :D tosin oon kattonu nii paljo serranon perhe-sarjaa, et osaan melkeen jo sen ansiosta ainakin vähän ;D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, mä haluan kanssa oppia, se on niin ihana kieli :)

Lauraa (Ei varmistettu)

Kolme lukion espanjan kurssia käyty ja suosittelen!
Lauseminen on helppoo kun vaan opettelee tietyt säännöt, esim. jos sanassa on 'h' sitä ei lausuta. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, täytyy tsempata nyt ja oikeesti alottaa se :)

sara (Ei varmistettu)

Eikä, kamalaa... mullakin ollut nyt hankaluuksia kun ekat viisaudenhampaat tulossa :D Aika hassua et mulle tulee 19-vuotiaana, mun 23-vuotiaalla poikaystävälläkin on vasta 1, sit taas mulla on kaveri jolta poistettiin kaikki neljä jo yläasteella..
Mulle kasvaa tonne alas kaks, ja ai helll sitä kipua!! Ne on just tossa pinnassa.. pari kk sitten oli karmeet kivut ja söin viikon särkylääkkeitä. Sit se loppu. Nyt on taas kipua mut ei onneks tarvii ottaa lääkettä. ihan kakkaa, tuntuu ettei noi edes mahtuis tonne, ainakaan toi toinen, mikä on eniten ulkona.. poistamista odotellessa <3
Koita Anna kestää!!

Anna (Ei varmistettu)

Mullahan puski viisurit etuhampaita vähän vinoon, ku eivät mahtuneet kunnolla tulemaan :/ Nyt on onneksi kaikki kolme (jep, mulla oli vain kolme niitä..:D) tipotiessään, eikä tarvii koskaan enää murehtia :)

noora (Ei varmistettu)

Toivottavasti toipuminen sujuu ilman ongelmia, eli paranemisia! :) Multa poistettiin hiljattain ensimmäin viisaudenhammas. Se oli onneksi jo puhjennut kokonaan ja sijaitsi ylhäällä, joten se lähti nätisti vetämällä ja ei ollut yhtään kipeä. Ainoa vaan, etten fiksuna älynnyt syödä kunnolla ennen operaatiota ja meinasin totisesti kuolla nälkään, sillä puudutus vaikutti piiiitkäääään. Se ei ollut järin mukavaa.. :D

Mukavaa juhannusta! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, noi yläosan hampaat lähtee aika helposti vissiin verrattuna näihin alahampaisiin :/

Sannisofia (Ei varmistettu)

Ahh, tuo Brämhultsin appelsiini-mansikka on maailman parasta! Sillä paranee mikä tahansa mielipaha ja vaiva:-D tsemppiä ja ihanaa jussia, viisureista huolimatta!:-)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

strange (Ei varmistettu)

onko tuo pappagallon pistaasijäätelö sellasta oikeanlaista vihreetä?? pistaasi on mun ehdoton lempparijäätelömaku ja oon saanut sitä vain erinäisistä jäätelökioskeista... oon tuskaillu ku sitä ei saa isossa purkissa yhtään mistään ja nyt!

Anna (Ei varmistettu)

On!! Ihan törkeen hyvää!!! Nam!

Johku (Ei varmistettu)

Heh, emmä vaan oo tienny ettei puudutettuna saa syödä vaikka mut on puudutettu suuosastolla enemmänku viis kertaa :D (eikä edes kertaakaa viisureiden takia) aina vaa ilosesti oon syöpötelly kaikkee pehmeetä heti :D (se mikä ei valu suusta ulos :p) minä vuonna sun siskot on synytyneet? :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulle on aina korostettu, ettei saa syödä puudutuksen aikana :/ Ahmm, tytöt on -96 ja -98 :)

Tiia (Ei varmistettu)

Moikka! Haluaisin kysyä näinkin pinnallista asiaa kun että miten hyvin sulla pysyi ripsipidennykset päässä ton laserleikkauksen takia? Oon kullut huhua että ripset joudutaan leikkauksen ajaksi teippaamaan ihoon kiinni ja se on hyvästit ripsipidennyksille? :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulla ei kyllä teipattu ripsiä mihinkään, ja pysy oikeen nätisti koko leikkauksen, kuten kuvastaki ehkä näkyy? :)

Tiia (Ei varmistettu)

Turhaan on siis mua peloteltu! :D kiitos ja ihanaa kesää sulle!

jassuu94 (Ei varmistettu)

Mulla ainakin teipattiin ripset pois tieltä. Kävin lasik-laserleikkauksessa toukokuun lopulla eikä siinä tosiaan ripset pysyneet ja nyt ne on vielä vähän onnettoman näköiset vaikkakin on jo kasvaneet aika hyvin takaisin.

Nyt vaan mietityttää, että onko leikkauksesta kuitenkin vielä liian vähän aikaa...haluaisin meinaa ottaa ripsenpidennykset.. googlailin tietoa asiasta ja eksyin tähän postaukseen ja ihmettelin, että miten sulla on noi ripset saaneet olla :oo

Anna (Ei varmistettu)

Ahmm, miksiköhän mulla ei teipattu ripsiä mihinkään? :D

Essi (Ei varmistettu)

Aivan ihana tuo paita :) mistä mahtaa olla ostettu? Olet kyllä todella kaunis ilman meikkiä, ihan kateeks käy! Oikein hyvää juhannusta sinulle!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja samoin sinne! :) Paita on Primarkista :)

Auts. Multa poistettiin kaksi viimeistä viisuria viime viikolla. Olen siitä onnellisessa asemassa, että kummallakin kerralla poisto on sujunut äärettömän helposti. Ensimmäisellä kerralla ylhäältä jouduttiin hieman leikkaamaan ientä, mutta tikkejä ei silti tarvittu. Toisella kerralla kumpikin hammas lähti nätisti vetämällä. Kummankaan poiston jälkeen en ole tarvinnut edes särkylääkkeitä. Puudutusta tosin jouduttiin kummallakin kerralla lisäämään pariin otteeseen, kun ilmeisesti ihan tolkuttoman pelkäämisen takia ei puudutteet meinaa alkaa vaikuttaa ja saatan myös pelon takia kuvitella sen poiston aiheuttaman tuntemuksen kivuksi, vaikka se ei sitä ole. Tsemppiä toipumiseen! Itse vielä odottelen, että nuo kuopat menisi kunnolla umpeen, ettei syödessä menisi ruokaa niihin kaikesta tyylikkäästä taiteilusta huolimatta.

Minkä takia se meikkaus on nyt laserleikkauksen jälkeen kielletty? :o Miten se meikki vaikuttaa kun se ei sinne silmän sisään mene? Jäi häiritsemään tämä asia :D

Anna (Ei varmistettu)

No ku se läppä on vielä heikoilla siinä ekan viikon, niin siinä sen päällä pitää välttää turhaa kosketusta, ja välttää mahdollisten roskien joutumista silmiin.

Kommentoi