Babbo Natale

raita (1 of 2)-11

ROOMALAISILLA PORTAILLA. Hello hello ja ihanaa viikonloppua sinne 🙂 Kouluhommien lomassa voisikin purkaa hieman näitä Rooman kuvia, ja aloitetaan matkustusasulla, jolla pyörin ensimmäisen päivän kaupungilla. Ihana Hanna nappaili minusta aivan ihania asukuvia tuolla upeassa kaupungissa, pahoitteluni kuitenkin vähän kuvien epätarkkuudesta. Tuo mun 6D ei ole suinkaan ihan helpoin laite harvoin kameraa ylipäätään käyttävän käsiin. Olin ihan supervaikuttunut näiden kuvien laadusta, koska Hannan kosketus kameroihin taitaa olla enemmänkin iPhonen kamera 🙂

raita (6 of 19)

raita (19 of 19) raita (13 of 19) raita (16 of 19) raita (14 of 19)Tässä samassa asussa matkasin Lontoosta Roomaan ja vietin koko ensimmäisen päivän kaupungillakin. Mä lensin tällä kertaa easyJetillä (yäk) ja mukana oli vaan kässärit, joten hirveesti tilaa pakkaamiselle ei jäänyt. Ei muuten mennyt ihan ilman seikkailuja tämä(kään) matka. Mä yleensä checkaan lennolle aina junasta matkalla kentälle, ja niin oli tarkoitukseni tälläkin kertaa. Totesin kotona, että eihän mulla ole kiire sinne, kun lento lähtee 15.55. Ehdin hyvin junalla, joka on perillä 14.56, koska eihän mun tarvii siellä checkailla tai jättää laukkuja tms. Ei siinä. EasyJetin check-in jumitti ensin ja kaatoi jatkuvasti mun netin kun yritin sitä käyttää. Sitten iski pieni paniikki. Check-in sulkeutui nimittäin kaksi tuntia ennen lentoa ja sivulla luki jotenkin kissankokoisin kirjaimin, että VAAN online lähtöselvitys on mahdollinen. Jotenkin siitä VAAN-sanasta oletin, että ehkä niillä ei oikeesti oo mitään pistettä siellä kentällä. Tyhmä ajatus toisaalta, mutta hei, halpalentoyhtiöiden kohdalla mikä vaan voi pitää paikkansa. Ettikääpä muuten easyJetin sivuilta asiakaspalvelun puhelinnumero. I dare you. Siinä syke korvissa ja kädet täristen etsin numeroa varmaan vartin, ennen kuin vihdoin löysin. Sain asiakaspalvelijan paksun korostuksen läpi ymmärrettyä, että lähtöselvityksen voi tehdä myös kentällä ja rauhotuin. Kunnes totesin, että eihän mulla ole juuri aikaa. Juna saapuu 14.56, lähtöselvitys suljetaan 15.10. Jaaha. Siinä sitten jännäilin pääsenkö koko Roomaan. Vielä kun juna alkoi jumittaa kunnolla jossain Croydonin kohdalla, hiipi vähän pelko puseroon. Oltiin perillä 15.02 ja siitä kunnon amazing race -hengessä sitten juoksujalkaa tiskille. EI naurattanut taas tää oma tyhmyys.

raita (12 of 19) raita (11 of 19) raita (8 of 19)

Vielä vinkeämpi alku matkalle oli kuitenkin Rooman päässä. Roomassa otti vastaan sellainen lähes trooppisen tuoksuinen ilma, joka kieli ilmankosteudesta ja lämmöstä. Mulla oli tämän asun päällä vielä se mun Hennesin Studio-bleiseri ja ACNEn huivi Lontoosta lähtiessä, ja ne jouduin tunkemaan sitten jonnekin. Huivi mahtui laukkuun, bleiskan heitin laukun päälle. Olen myös oppinut olemaan vähän tarkempi tärkeiden asioiden kanssa kaupunkilomilla, ja laitoin jo Lontoossa passin ja lompakon bleiserin povitaskuun. Parhaassa turvassa siellä, jos laukku vaikka varastetaan. Siinä sitten kävelimme hotellillemme kentältä ja tarkastin koko ajan 100 metrin välein, että bleiseri on tallessa. Hotellin vastaanottotiskillä piti väläyttää passia, ja sain oikeasti jonku miniluokan sydänkohtauksen siinä vaiheessa kun katsoin alas laukkuani ja totesin, että bleiseri puuttuu. Ja voi helvetti, siinä on mun passi ja lompakko!

Lähdin pinkomaan takaisin samaa reittiä ihmetellen missä helvetissä se on. Olin varma, että olin nähnyt sen ihan hetki sitten ja ajattelin, että se saattaisi lojua jossain keskellä tietä. Siinä vaiheessa kun en sitä mistään löytänyt, alkoi nousee pieni vitutus päähän. Joo, kortit saa kuolletettua, Hennesin bleiskankin ehkä löytäisi jostain saman, passinkuoret on superkätevät, mutta sellaisetkin löytyy vielä jostain. Eniten ois kyrsiny käyttää lomapäiviä jossain perkeleen Suomen suurlähetystössä ja ehdin siinä jo miettiä, mitenköhän toi vaikuttais meidän Gambian matkaan. No, olin jo vähän maani myynyt, kun sitten tajusin kurkistaa viereisen hotellin respaan ja kysyä, että eihän kukaan ollut sitä löytänyt. Bleiska oli jäänyt kiinni edessä kasvavan puun oksaan ja miehet olivat keränneet sen talteen. Amen! sain sormenheristelyjä ja hellyyttävän huolestuneita katseita ja litanian italiaa vanhemmalta portierilta ja ymmärsin jostain sieltä Money ja Passaporto. Kyllä juu, tiedän, että olen tyhmä 😀 No, adrenaliinintäyteinen alku reissulle ainakin.

raita (7 of 19) raita (5 of 19) raita (2 of 19) raita (2 of 2)-11

raita (18 of 19)

Italialaiset olivat muuten aivan ihanaa sakkia. Tai siis roomalaiset. Lämpimin muistoni on kyllä taksikuski, jonka kanssa meillä oli sangen mielenkiintoinen keskustelu Hannan nostaessa rahaa pankkiautomaatista. Sinne automaatille oli illalla vaikea päästä, ja siinä meni hetki, niin taksikuskimme päätti viihdyttää minua nähtävästi. Ensin kuskin hosumisesta tajusin Spigni -sanan (-taimitäliesanoikaan) tarkoittavan työntämistä ja kiljuin ikkunasta Hannalle ohjeita.

Kuskihan ei puhunut sanaakaan englantia, mä en puhunut sanaakaan italiaa. Ensin herra kysyi olemmeko Ruotsista (tän verran mä ymmärsin), ja totesin, että Finland, Helsinki. Sitten se alkoi hokemaan mulle babbonatalea ja renneä. Ja mä vaan katsoin sitä nauraen takapenkiltä. Toinen siinä hosuu käsillään ja hokee rennerenne. En minä tiedä mikä on renne! Jostain elehdinnästä sain kuitenkin kiinni, että kyseessä taitaa olla poro. ”Oh, reindeer?” Si si! Okeiiii. ”Yes, we also have Santa Claus”. Kuskin vuoro tuijottaa mua ihmetellen. ”You know, big white beard, red costume, has rennes?” Tyhjä katse. Yritin kerätä aivoistani niitä vähiä espanjan tietämisiäni (Papa Noel).. ”ööööö, in Italian it’s probably papa ahmm…” Olisitte nähneet kuskin ilmeen kun se kiljahti BABBO NATALE! Aivan. Sori kun en tätä tiennyt 😀 Siinä vaiheessa kun Hanna jäi pankkiin jumiin eikä meinannut päästä ulos, me oltiin hepun kanssa jo sellaisella yhteisymmärryksen tasolla, että tyynesti suomensin Hannalle ulostulo-ohjeet. Harmi, että ”spigni i contrare” (again, pahoittelen mun tätä sujuvaa italiaa) ei tarkoittanut työntämisen vastakohtaa, vaan sitä, että piti työntää vastapäistä ovea. Mulla oli kyllä logiikkaa mukana.

No ainakin muistan tästä lähtien ikuisesti, että joulupukki on Babbo Natale ja renne tarkoittaa poroa. Pääsen tällä varmasti pitkälle elämässäni.

Asusta tai sen vierestä pohdintaa muuten Mungostylen puolella 🙂 Mitä te tykkäätte tästä yhdistelmästä? 🙂 

Kommentit (26)
  1. Kivan rento mutta samalla tyylikäs asu, tykkään ! Ja ihana toi tarina tosta babbo natalesta, kummasti sitä vaan voi ymmärtää vierasta kieltä vaikkei sitä yhtään osaisikaan. 😀

    1. No niinpä! 🙂 ja kiitoksia 🙂

  2. Sun blogisi kuvat. Ne on taidetta, joista tulee aina hyvälle mielelle. Ei mulla muuta 🙂

    1. Voi kiitoksia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *