Baby it's cold outside

Mungolife

COLD. Herrajumala ulkona on kylmä. Joojooo, ihan itsestään selvää kaikille, että siellä on kylmä, joten turha sitä toistella. Pakko kyllä sanoa, etten muista milloin viimeksi olisi pakkanen nipistellyt noit pahasti. Voipi olla, että asukuvien lisäämisen tavoitteeni ottaa takapakkia heti alkuun, nimittäin eihän tuolla toimi edes kamera ulkona :D Napit sekosivat heti alkuunsa, ja lisäksi tuntuu, että kamera tarkenteli mihin sattuu, enimmäkseen höyryävään hengitykseen. Oon yllättynyt, miten sujut oon itse asiassa ollut tän kylmyyden kanssa. Myönnän, ulkona ei ole tullut oleskeltua sen pidempään kuin mitä nyt Benjin kanssa ulkona käymiset ja autoon/autosta hipsuttelut ovat aikaa vieneet, mutta silti. Kyllä mä otan milloin vaan mieluummin tän kunnon pakkasen, auringonpaisteen ja kirpakan pakkassään ku loskapaskan, pimeyden ja harmauden. Tai no pimeetä siellä on siltikin suurimman osan päivästä :D

Pari asiaa, joista en niin välitä tällä hetkellä on tukan sähköistyminen ja auton akun puolesta jännittäminen. Aamulla vähän jännitti lähteekö auto käyntiin, mutta ihan hyvin se meni. Vein miehen töihin oikeestaan vaan ja ainoastaan sen takia, että sai vähän pidemmän matkan autolle, jotta akku pääsi vähän täyttymään. Aamulla näytti mittari -27, joten ei mitenkään kaukaa haettua, että saattaisi auto todeta aamulla, että no can do. Mut sit tää hiusten sähköisyys. Kuvat eivät itse asiassa ole tältä päivältä, tänään tää reuhka ois ollut kyllä kuvauksellinen. Muistatteko Frendien jakson, joissa Monican tukka villiintyy kosteassa kuumuudessa? Mun fleda teki tänään saman tästä pakkasesta. Päässä on koko ajan turkishuppu (joko turkiksen tai parkani), ja tukka elää ihan omaa elämää. Autossa tukka sähköistyy ihan naurettavan paljon, ja sitten takkuuntuu. Näytin Helena Bonham Carterin ja Röllin risteykseltä kuin pääsin kotiin. Siitäkin huolimatta, että läträsin tähän aamulla n. puoli pulloa öljyä.


Täällä on ehtinyt tapahtumaan vaikka mitä parin päivän aikana. Ensinnäkin go pikku-Simbat, mieletöntä kiekkoa saatiin katsella ja Poika on taas kotona. Meillä tosin suurempi jännitys koitti maanantai-illalla, kun Benjillä oli pientä hässäkkää. Tyyppi sai jonkin allergisen reaktion rokotukseen, ja oli pientä sydäriä ilmassa maanantai-illalla ku ykskaks tuolla värähteli silmät kiinni kesken liikkeiden ja oli jotenkin ihan omituista menoa. Poju yritti kovasti leikkiä, mutta silmät vaan painuivat koko ajan kiinni. Soittelin kasvattajalle ja eläinlääkärille, ja totesivat molemmat, että kun pommipennut ovat niin pikkuruisia, niin rokotukset helposti aiheuttavat vahvoja reaktiota niissä. Käskettiin valvomaan poitsua ja mielellään heräilemään yöllä katsomaan, että hengittää normaalisti eikä nassu ole turvoksissa. No mähän en sitten käytännössä nukkunut. Kello oli soimassa kyllä tunnin välein, mutta harvoin sitä edes joutui kuuntelemaan, kun puoli yötä meni valvoen. Aamulla en uskaltanut Benkkua jättää kotiin, vaan se pääsi toimistolle pyörimään. Ei onneksi ollut mitään kovempaa hätää, ja päivä toimistolla menikin oikein kivasti. Illalla Bentsu jahtasikin Jutia jo tuttuun malliin Lauralla samalla kun me muut katselimme finaalia. Säikähdyksellä selvitty, ja Benji on todellakin oma itsensä. Uusimpana juttuna on herran juuri oppima tennispallon hakeminen, kun tyyppi sai tänään oman pienen tennispallon. Joka vinkuu. Ja pomppii. Maailman siistein esine siis.

Jeesh it's cold outside!! It hit -27 Celcius today, which is probably the coldest I've ever been in. I'm surprised though how well I've taken this coldness. I really do prefer this cold, sunny winter weather over the warmer, dark and wet winter, that has been more usual for Finland lately. I don't mind the cold, but taking outfit photos in this weather is quite the challenge :D The camera froze up, and all the buttons started acting all weird and the focus didn't work properly either. It either focused somewhere completely random, or on my steaming breath.

The only two things I'm not a fan of at the moment, is the frizziness of my hair and constant worry of wether the car will start. It's so cold here, many people seem to run into problems with starting their engines. I'm happy our car worked without problems, but then again, I drove my boyfriend to work at 7 AM just to get some miles into the car and warm up the battery. The frizziness of my hair is a story of its own. I looked quite good leaving for work this morning. I came back looking like Monica from Friends when they went to the hot and humid place. Remember that episode? Anyway, my hair has gotten so frizzy today in the car and at the office, that it was all tangled and fluffy by the time I got home. Despite the fact that I sprayed like half a bottle of oil into it in the morning :D
Huomenna pitäisi vielä uskaltautua ulos näillä hyisillä keleillä, äitini ja siskoni tulevat käymään huomenna Jedin kanssa, joten vähän luulen, että lauantai menee neljän seinän sisällä poikien leikkejä katsoessa :) Joskin viikonloppua kohden on luvattu lauhtumista, joten toivottavasti uusien asukuvien ottaminen onnistuu. Sitä ennen, mitäs sanotte tästä asusta? Luottofarkkuni ja bleiserini Zarasta, alla lämmin kashmir-neule Gina Tricotilta ja lämmittämässä äitini kirpparilöytö-turkis :) Kokonaisuuden kruunaamassa tällä kertaa uusi Chanelini ja Joien saappaani (joihin onneksi mahtuu villasukka :D) Mun se lasinsiru-haava on edelleen älyttömän kipeä, ja kenkävaihtoehtoja on Uggit tai sitten korkkarit. Korkkareissa paino menee väkisinkin päkiälle, niin kantapään haavaan ei tunnu pahalle :D Harvoin sitä voi sanoa, että korkkarit tuntuu mukavemmalle :)

Mä itse asiassa löysin Lahdessa käydessämme kirpparilta ihan mielettömän kivan käytetyn piisamiturkiksen ja odotan innolla, että pääsen esittelemään sen teille! Se on hyvin erilainen kuin tämä minkkiturkki, ja kyseessä oli kyllä erinomainen löytö kirpparilta!

It's been really eventful few days. Benji gave us a scare with an allergic reaction to his vaccine, but he's all good now. He learned to play with a tennis ball today, when he got his first mini tennis ball of his own. Now he's running around with a tennis ball in his mouth and a look of complete and utter happiness. It's so cute to see how he grows and learns every day :) 

Tomorrow my mom and sister come over for the weekend, and Jedi and Benji will have a chance to rekindle their bromance. According to forecasts we'll have a bit warmer weather during the weekend, so hopefully we'll have the chance to take some new outfit photos. I actually got a new second hand fur from the flea market before Christmas, can't wait to show it here, I thinks it's really beautiful! Until then, what do you think of the outfit? :)

Kommentit

-v- (Ei varmistettu)

Ihana asu! Mistä ootte löytänyt vinkuvan tennispallon? Me ollaan sitä etitty kissojen ja koirien kanssa tälle meidän rääpäleelle, mutta missään ei oo osunut silmään.

Salla M. (Ei varmistettu)

Kong-merkiltä ainakin löytyy! Musti ja mirri myy, sekä jotkut sekatavarakaupat :)

marix
Mari style - oho

Meillä on näköjään ihan samat huolenaiheet olleet, nimittäin auton akku. Olisi kovin ikävää todeta aamulla, että tulee bussireissu, kun en edes tiedä minkä numeroisilla julkisilla pääsen keskustasta työmaalle. Nyt illalla webasto ei kerennyt rullailla kovin kauaa ja vastapainona auto oli käynnissä ainakin puoli tuntia, joten kaiken järjen mukaan pösön täytyisi vielä yksi pakkasaamu jaksaa. Mikään muu näissä pakkasissa ei edes ärsytä kuin tuo autojännitys.

Eilen illalla muistin myöhään, että on päässyt unohtumaan mitä true martta tekee pakkasilla: tuulettaa tietty koko pedin. Toivottavasti lauantain reilu -10 tappaa edelleen bakteereita yhtä hyvin kuin nää -20 :)

IraCassandra (Ei varmistettu)

Ihana asu! :) Täällä aamulla -32 C (60km Helsingistä), nyt VAAN -25 ;D Itsehän en päässyt edes autoon sisään kun ovet / tiivisteet niin jäässä! :D Mukavaa viikonloppua!

Nanna (Ei varmistettu)

Mä en muista miten ekat rokotukset menee (miten hitossa voi unohtaa vajaassa kolmessa vuodessa!?) mutta jos teille ei ole sanottu, niin rokotukset suositellaan pikkukoirille nelos- ja rabies eri kerroilla just noiden komplikaatioiden takia.
Fiksu lääkäri ei ota kahta käyntimaksua erikseen, koska se on pikkukoiralle turvallisempi niin :)

Hanna (Ei varmistettu)

Ei ole mitään oikeaa tietoa että pikkukoirat olisivat mitenkään herkkiä, on rokotteita joiden valmistaja on nimenomaan testannut rabieksen ja nelosen yhteiskäytössä ja lisäksi tuon erikseen antamisen suurin syy on se että jos annetaan yhdessä rabies ja nelosrokote ei tiedetä kumpi aiheuttaa rokotusreaktion jos sellainen tulee. Ja jos kahtena eri kertana käy eläinlääkärissä niin kyllä siitä pitää maksaa kaksi kertaa, omituista olettaa että työstään ei tarvitse palkkaa jos on "fiksu". Jos haluaa suositella ihmisille (varsinkin tällaisessa hyvin luetussa blogissa jossa ohje leviää hyvin) jotain kannattaa selvittää aika tarkkaan pitääkö ohjeet paikkansa.

Benjillä on varmaan allergisen reaktion sijaan ihan normaali rokotusreaktio, allergiset reaktiot tulevat yleensä minuuteissa rokotusten jälkeen. Aivan kuten ihmisillä rokotukset nostavat monesti kuumetta, koirilla se saattaa viedä pennuista ihan mehut. Meidän vastaanotolla ainakin omistajat sanovat yleensä olevansa vain tyytyväisiä jos pennun vauhti hidastuu edes vähän, instagram videoista päätellen Benjikin kuuluu näihin vilkkaisiin pentuihin. :D

Nanna (Ei varmistettu)

Kamalaa että joku voi olla tyytyväinen siihen, että oma koira voi pahoin ollessaan kuumeessa!
Mä en ottanut kantaa siihen, mikä benjille iski rokotusten jälkeen, vaan siihen, että suositus on pikkukoirille antaa rokotteet turvallisuussyistä erikseen.
Fiksun lääkäristä tekee silloin, kun huomaa omistajan ottavan riskejä vain rahan takia. Monet kun sitten ottaa rokotteet samalla kertaa, koska vaakakupissa painaa enemmän raha, kuin koiran mahdollinen turvallisuus.
Koirien rokotteet on testattu, samoin on ihmisten ja silti aina joku saa niistä reaktiot.

Hanna (Ei varmistettu)

Ei se koira voi pahoin, se on väsynyt kun immuunijärjestelmä lähtee toimimaan.

Edelleenkin, suosittelen kaivamaan todistusaineistoa tuosta väitteestäsi. Olen eläinlääkäri ja rokotan työssäni välissä kymmeniäkin pentuja viikossa ja rokotusreaktioilla ei ole pennun koon tai rodun kanssa mitään tekemistä. Mikään virallinen suositus ei ole laittaa nelosta ja rabiesta erikseen oli pentu mitä rotua tahansa, joten älä viitsi tulla tänne blogiin sellaista neuvomaan. Vaikka Anna onkin varmaan koiran rokotuksista tietoinen kun aiempia koiriakin on, voi joku lukija saada väärän käsityksen.

Linda (Ei varmistettu)

Ite en oikeen syty ton turkin, Joien saappaiden ja vaalean Chanelin yhdistelmälle, joku siinä tökkii. Bleiseri sen sijaan on kiva ja sun tukka on tosi kauniin värinen näissä kuvissa :)

paula (Ei varmistettu)

Minä oon koko iltapäivän ladannu auton akkua, ja aamulla häjissään saa olla että lähteekö käyntiin.. nyt se PITÄS olla täysi, mutta saapa nähä. :D

Ihana asu!! Ihan suosikkikuvat tältä talvelta, tosi onnistuneet :) Hiukset(kin) näyttää tässä erityisen kivalle, jotenkin kylmemmän sävyiselle? Omat brunetit hiukset vaihtaa aina väriä valon mukaan, ilmeisesti muillakin ;)

Tuija (Ei varmistettu) http://tuijastateofmind.blogspot.fi

niin kaunis toi bleiseri! valkoinen yleensä (kengissä, laukussa, takissa jne.) aiheuttaa yuck efektin mutta toi on jotenkin tyylikäs ja raikas. miellyttää silmää ja sopii sulle todella hyvin :)

Rosita (Ei varmistettu)

Oot vaan niin upea aina!! :) Kaunis kuin kukkanen. Joo vitsi kyllä näillä pakkasilla odottaa jo viikonloppua ja lauhempia säitä. Koiralenkillä saa kantaa koiria vuorotellen vaikka menis kuinka lyhyen matkaa.. Jos tämmöset pakkaset jatkuu vielä myöhemmin niin täytynee harkita semmosia töppösiä koirille. Luulen kyllä ettei ois kovin suuri menestys :D

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/annaxmollyx

I love the outfit! :) I'm a huge fan of these boots, more in beige than black. And your hair looks gorgeous :)
During the past days we had about -10 degrees, nothing compared to -27 but I was always afraid about my car too. But the only problem was, that the windows didn't open haha. Now we have +3 degrees and it totally feels like summer, hahaha.

HOMEY

Oon tässä viime päivinä ihmetellyt, mikä mun pidennyksille on tullut. Pienikin ulkoilu on aiheuttanut yhden ison rastan, jota saa selvitellä loppupäivän.

Ajattelin jo, että mun päähän on teippailtu jotain sekundaa tai teen jotain todella väärin (no, todennäköisesti ei kumpaakaan, sillä samassa taloudessa asuu nämä hiukset päähäni laittanut kampaaja, mutta voihan sitä silti aina epäillä...). Mutta ehkä se on vain tämä sää. Pitää varmaa hengata pahimmat pakkaset letti ja pipo tiukasti päässä ja palata normaaliin elämään leudommilla säillä.

Rosa (Ei varmistettu)

Kuinka ollakaan meidän autosta meni akku sököks, hehhee. Korjaamolla itseasiassa juuri istuskelen ja oottelen akun vaihtoa :D pirun pakkanen! Mutta kyllä tää sen loskapaskan voittaa, kuten sanoitkin.
Asu on kiva! Turkikset ja muut karvahärvelit ei vaan oo mun juttu, ei niin ei.

Auto korjaamolla (Ei varmistettu)

Upea asu! Olet ihan mielettömän tyylikäs! Ja vaikka vegaani olenkin niin vintageturkikset ja muutenkin jo vähintään kertaalleen ostetut villavaatteet, nahat ja turkikset on oman etiikkani mukaan ihan jees, mutta etiikkansa ja mielipiteensä kullakin :)

Aino (Ei varmistettu)

Toivottavasti nuo ei ole aitoa turkista.. :(

Suvi (Ei varmistettu)

Kierrätysturkis on ihan hyvä ekologinen tuote. Mutta, missä (?) sun pipo on o_O?

S (Ei varmistettu)

Mutta kierrätysturkiksenkin pitäminen on valitettavasti näkyvä kannanotto turkisten puolesta, eihän kukaan kadulla kulkija tiedä moneenko kertaan kierrätetty jonkun yllä oleva elukan raato on..

anette (Ei varmistettu)

millä teet noi kiharat! ihanat!

Elia (Ei varmistettu)

Ihana asu! Turkis on nyt niin pop maailmalla, että kiva nähdä yhdistelyesimerkkejä myös kotimaasta. Ja apuva, miten oot tarjennut ottaa kuvat ilman takkia ulkona!?

Kiia (Ei varmistettu)

Siis tuo tukka! Aivan upea näissä kuvissa!!:)

Suvi (Ei varmistettu)

Laitettiinko teillä rapidus-rokote yhtä aikaa jonkun toisen rokotteen kanssa? Se täytyisi antaa pikkukoirille aina erikseen ilman muita rokotteita tai lääkityksiä kun on niin vahva. Meitä oli siitä onneksi varoitettu. Eläinlääkärit yleensä menevät sieltä missä aita on matalin...

Hanna (Ei varmistettu)

Puhutko nyt rabies-rokotteesta vai rapidus-lääkkeestä joka on diklofenaakkia? Rapidus-rokotetta ei ole olemassakaan. Tässä, kuten ylemmässä väitteessäkään ei ole mitään totuuspohjaa, tai jos sellaista on niin voitte linkittää jotain tieteellisiä artikkeleita asiasta. Minulta löytyy montakin tätä väittämää vastaan.

Oikeasti, älkää alkako neuvomaan ketään kun ette itsekään asioista selkeästi tiedä. Jotenkin todella härskiä tulla blogiin neuvomaan uutta koiranomistajaa ihan huuhaa-tason jutuilla.

Cherrymarja (Ei varmistettu) http://cherrymarja.wordpress.com

Hei Anna! Turkisasiaan minulla ei oikein ole mitään kommentoitavaa, ei oikein puolesta eikä vastaan. Ymmärrän kyllä että sinua varmasti jo pitkän linjan bloggaajana kyllästyttää jauhaa samoja asioita vuodesta toiseen, erityisesti kun on kyse tällaisesta mielipide/vakaumusasiasta, vai miksi tätä turkisasiaa nyt kutsuisikaan.

Osa porukasta on varmasti niitä vanhoja lukijoita, jotka tulevat sitten huutelemaan omaa etiikkansa tänne blogiisi, mutta vähän uudempana lukijana halusin vain sanoa että osa varmasti on vain niin tuoreita lukijoita, että kohtaavat asiat blogissasi ekaa kertaa. Eli kun sinua kyllästyttää TAAS kertoa mielipiteesi, niin esimerkiksi minä en ole ennen nähnyt blogissasi turkisjuttuja. Toivomme siis kärsivällisyyttä ;) Blogisi on ollut olemassa jo niin kauan että aiheet menevät ikään kuin ympäri pakostakin jossain kohtaa.

Mukavaa talven jatkoa sinne kylmään Suomeen.

Tuuli (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/tyylitilinpaatos

Minä niin haluaisin hankkia jonkun vintage-turkin, mutta suurin osa kirppareilla näkemistäni turkeista on sellaisia mummoturkkeja. Todella hyvä löytö tuo sinun turkkisi!

ss (Ei varmistettu)

Upea turkki! Todella kauniin värinen ! :)

Kommentoi