BEIGE

Mungolife

HELLO BEIGE. Laukkurintamalla on viime kuukausina ollut hiljaiseloa, mutta pinnan alla on kyllä kuplinut. Olen sormet syyhyten halunnut päästä näyttämään teille uuden pikkuisen, joka toki on isompaa kokoluokkaa, eli ei kovin pikkuinen ehkä kuitenkaan. Sillä kesti matkanteko Suomeen luokseni hetken jos toisen, mutta onneksi sain sen hyppysiini vähän ennen matkaamme. Olen himoinnut beigeä Chanelia oikeastaan yhtä pitkään kuin olen omistanut mustankin, mutten ollut oikein koskaan varma siitä, missä koossa tuon haluan. Beige Boykin aiheutti himoja, mutta huomasin tässä vuosien varrella palaavani koko ajan ihastelemaan ihan sitä klassikkomallia. Jotenkin se on kauniimpi beigenä kuin Boy.

Tässä jo jonkun aikaa sitten sain entisen koulukaverin kautta mahdollisuuden mukavaan alennuskuponkiin Yoogi's Closetille, ja selailin sitä enemmän ja vähemmän pakkomielteisesti, kunnes törmäsin peruuttamattoman kauniiseen väriin. Ei se perinteinen beige, vaikka sekin on täydellisen kaunis vaalea. Vaan hieman taupen sävyyn taittava tummempi beige. Väri on kyllä määritelty beigeksi, Chanel-fanit kutsuvat sitä taupeksi, mulle oikeestaan yks hailee, sillä väri on niin älyttömän kaunis livenä. Joskin melkoinen kameleontti, nimittäin valosta riippuen vaihtelee aika lailla. Joka tapauksessa, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja samalla pääsin kokeilemaan ensi kertaa Chanelin ostoa käytettynä. Siinä se nyt on. Molemmat sivustot ovat äärimmäisen luotettavia ja autentisoivat siellä myytävät tuotteet ennen myyntiä, mutta saatanpa poiketa Dubaissa vielä Chanelilla varmistamassa aitouden, ettei jää pienintä epäluuloa. Yoogi's Closet on todella korkealle arvostetu autentisoitujen luksustuotteiden second hand -liike, joten ei kyllä ole rahtusta epäilystäkään.

Yoogi's Closet (ja mm.  Fashionphile) ovat sivustoja, joilta saa ostettua käytettyjä luksustuotteita. Tuotteet on siis autentisoitu ennen ostoa, ja hinnat on suhteellisen järkeviä, ottaen huomioon, että Chanel ja muutkin merkit nostavat hintojaan koko ajan. Useimmat tuotteista on kategoriassa "like new", eli todellakin uudenveroisessa kunnossa. Itseäni pelotti hieman tuo, nimittäin halusin mustan caviarin rinnalle beigen lampaannahkaisena. Boyhan mulla on jo lampaannahkaisena, ja reilun vuoden todella ahkeran käytön kohdalla tulin siihen tulokseen, että eipä se pinta nyt niiiin arka ole. Mun mustat laukut menisi ihan uusista edelleen, mutta toki vähän jännitti, että näkyykö naarmut paremmin vaalealla. Mutta tämä beige kaunokainen on ihan uudenveroinen, ei mitään mainittavia käytön jälkiä missään. Yoogi's Closet toimittaa myös Eurooppaan, toki täällä täytyy huomioida sitten tullikulut tuohon hinnan päälle. Näiden liikkeiden hyviä puolia verrattuna esim. eBayhin on se, että tuotteet on autentisoitu ennen myyntiä (toisin kuin eBaylla), ja Fashionphilella on "varausmahdollisuus". En tosin ole tilannut itse Fashionphilelta, niin en ole varma, toimittavatko he Suomeen. Varaus toimii ymmärtäkseni niin, että tuotteen hinnasta maksetaan n. 20-25 %, jolloin se varataan pois myynnistä, ja kun loppusumma on sitten aikanaan maksettu, he postittavat tuotteen. En tiedä menettääkö varaussumman sitten kokonaisuudessaan, jos tuotetta ei lunasta. En tosiaan ole Fashionphilesta mitään vielä (huom! vielä...) tilannut, joten en ole varma miten tuo toimitus Suomeen tapahtuu. Toki tuotteen voi sitten ohjata ostetun jenkki-postilaatikon kautta (tällaistakin palvelua siis on tarjolla pilvin pimein).

Noita sivuja kannattaa kyttäillä päivittäin, jos jotain tiettyä etsii, nimittäin tuolta katoavat laukut aika kovaa vauhtia :) Mun koulukaverit käyttivät sivustoa paljon, ja se tuntuu olevan myös PurseForumin suosiossa, eli parhaat lähtee päältä niin, että suhahtaa.

Jos siis mielessäsi on tietty väri tai koko, jota ei enää valmisteta, voi Yoogi's Closet tai Fashionphile olla ratkaisu. Myös Vestiaire Collective on tämänkaltainen sivusto, joskin mielestäni hieman epäsiistimpi versio, ja viihdyn paremmin Yoogi's Closetissa. Tosin Vestiaire Collectivessa on välillä ihan älyttömän hyviä alennuksia, eli en sitäkään kyllä unohtaisi ihan heti.

Nämä kuvat on kuvattu vanhempieni kotona melko keltaisessa valossa, ja olen yrittänyt valoja säätää, mutta kuten näistäkin kuvista huomaa, väri elää todella paljon jo näissä kuvissa. Jossain valoissa tämä taittaa enemmän taupen ja harmaan suuntaan, toisissa sitten enemmän vaaleaan beigeen. Reissussa tullaan varmasti napsimaan jotain kuvia tämänkin kanssa, niin eiköhän se sitten näy paremmin :)

Mä olen rakastunut. Oletteko te? 

P.S. En pääse yli kuinka pehmeä tämä on. Paijaan sitä lemmikin puutteessa.

Kommentit

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

UPEA!! Toi väri on niin ihana, just täydellinen :)

Heidi (Ei varmistettu)

Tahdon tahdon tahdon!!

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Aivan täydelline!! Melkein voi tuntea sen pehmeyden omissa sormissa :D

Henni (Ei varmistettu)

Upea! Aivan täydellinen väri :)

Nea (Ei varmistettu)

Aivan ihana <3 kerro sitten täälläkin, oliko varmasti aito!

Aivan ihana!! Kyllä toi mustakin on nätti, mutta tosta beige miellyttää omaa silmää enemmän :)

A (Ei varmistettu)

Tuo taupe on kyllä ehdottomasti kauniimpi ja käytännöllisempi värisävy kuin se beige. Aivan ihastuttava!

Niina (Ei varmistettu)

Ihan täydellinen!<3 Just kun kotiutin ensimmäisen Chanelini, alan vaan himoamaan lisää ja lisää.. En kyllä tiedä uskoltaisinko koskaan ostaa lampaannahkaista, mutta tässä beigessä se näyttää kumminkin ehkä paremmalta kuin caviar. Mustassa kyl tykkään enemmän caviarista. Millaisii kokemuksii sulla on lampaan nahasta?

satulotta (Ei varmistettu)

Etkös sä ostanu sen Chanel VOCin käytettynä vai muistankoha iha väärin?:)

Jenni (Ei varmistettu)

Eikö se sun VOC ollut käytetty?

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://nainentummissa.blogspot.fi

OOOOH! Beige väri on mun mielestä vähän hankala, koska siinä pitää olla just oikea sävy. Chanelin perusbeiget on mulle liian beigejä. En ole aiemmin tykänyt beigestä, koska oon pitänyt sitä mummovärinä, mut muutamana viime vuonna olen siitä alkanut tykätä. Tuo sun laukku on ihan täydellisen värinen :)

saara (Ei varmistettu)

Moikka, hei ei liity tähän postaukseen mutta olit kirjottanut joskus semmosesta mokkasesta mustasta laukusta missä on niittejä ja kultanen ketjuhihna! Mutta sulta ei löydy enää sitä postausta, oon niin kauan yrittäny ettii sellasta laukkua, mistä sen ostit silloin? :)

vemppuliisa
vemppuliisa

Ooon nähny sekä valkosen et mustan lampaannahkasen pilalle lötsähtäneen, halvalta pussilta näyttävän ap-aidon klassikon (toisessa oli kulmat kuluneet, toisessa ei- mutta molempien rakenne oli kärsiny rumasti). Noup.
Pitää livenä päästä hypistelemään, miten malli ja materiaali matsaa omaan käyttöön ja huoltoon. Tuleva Boy sais olla vähän jämympi rokki. Ja toinen Boy haalean pinkki pastelli ;)

Kommentoi