Benji

pentu (7 of 7)
BENJI.
Kuten ehkä huomasittekin, niin meidän joulu sisälsi lahjojen, hyvän ruoan ja mahtavan ruoan lisäksi aikamoisen pienen pörröisen kasan onnea ja rakkautta….

Kirjoitin aiemmin syksyllä, että uusi perheenjäsen pommipennun muodossa on rikastuttamassa jossakin vaiheessa meidän taloutta. Koirakuume on kasvanut tässä viimeisen vuoden aikana ihan älyttömäksi. Poikia on jatkuvasti ikävä ja pieniä tassuja tepsuttelemassa parketilla kaipaisi jokaiseen päivään, ei vain vieraillessa vanhempien luona. Lontoossa tiesin, että koiran hankinta on mahdoton ajatus. Suomeen palattuani tiedustelin mieheltä heti, mikä olisi hänen näkemys koiraan, ja innostuneen vastauksen jälkeen rotu tarkentui tässä syksyllä pommiksi. Tiedustelin kevään pommipentusuunnitelmia useilta kasvattajilta, ja marraskuun puolella saimme tietoomme, että Lammilla on kaksi oranssisoopelia poikapentua, joiden luovutusikä olisi joulukuun puolenvälin jälkeen. Juttelimme kasvattajan kanssa ja näimme pennun kuvan. Ennen reissuamme kävimme tutustumassa kasvattajaan ja poikapentuihin, joista saimme valita mieleisemme. Vastaan juoksi kaksi älyttömän riemukasta, riehakasta ja rohkeaa pentua. Valinta tuntui alkuun mahdottomalta. Olin hieman kallistunut koko ajan tuohon tummempaan ja isompaan poikaan. Lievä alapurenta ei ollenkaan haitannut, kun emme näyttelyuraa ole suunnitelleet muutenkaan. Jotenkin se teki pikkuisesta vielä hellyyttävämmän. Olimme ostaneet pennulle jo ensimmäisen lelun ja pedin, ja veimme ne mukanamme keräämään kennelin tuoksua kotiutumisen helpottamiseksi. Kun laskimme pedin maahan, tuo tummempi pieni söpöläinen hyökkäsi sinne kuin omaansa ja nappasi matkalla lelun matkaan mukaan. Sillä sekunnilla molemmille tuli sellainen fiilis, että tämä on meidän. Tämä on meidän Benji.

pentu (6 of 7)

pentu (5 of 7)

pentu (4 of 7)

Benjin piti päästä kotiin meille joulupäivänä, mutta saimmekin hakea 10-viikkoisen hauvan kotiin jo eilen joulun iloksi. Matkalla näytetty rauhallisuus ja hiljaisuus osoittautui pelkäksi huijaukseksi, sillä tämä alle kilon painoinen pörröpallo on laittanut täällä sellaisen härdellin pystyyn, ettei tosikaan. Jedi on osoittautunut mielettömän kivaksi isoveikaksi, joka seuraa Benjiä kaikkialle, leikkii Benjin kanssa hellän varovasti ja kestää kaikki pennun pomppimiset. Simba ei ole juuri muista koirista kiinnostunut, joten se kulkee vähän omia teitään. Jedi ja Simba ovat löytäneet yhteisen sävelen, mutta muista koirista Simba ei välitä, eikä Benjistä ole millään lailla kiinnostunut. Jedi taas on ihan sydäntäsärkevän söpö. Jopa Benjin nukkuessa toinen asteli varovasti sen taakse nukkumaan yhdessä sen kanssa.

Emme odottaneet pennun löytyvän meille näin nopeasti, joten olemme ihan onnesta sekaisin, kun pieni löytyikin niin helposti ja hyvästä kennelistä. Benji on tosiaan määritelty oranssisoopeliksi, mutta kasvattaja arveli, että hänestä tulee ihan oranssi kyllä. Meistä se on aivan hurmaavan värinen nyt jo, ja saisi mielellään pitää osan tuosta soopeliudesta, mutta eipä tuolla värillä niin väliä. Mulle ois kelvannut minkä värinen tahansa oikeastaan, miehen toivomus oli oranssi tai soopeli 🙂

Eilen vietimme joulua Helsingissä miehen perheen kanssa, ja joulun aktiviteetista 80 % oli Benjin leikittäminen ja nauraminen sen temmellykselle. Kaikki perheenjäsenemme ovat koirarakkaita, niin tästä pienestä oli mahdottomasti riemua eilen. Ja hän tuntui nauttivan joka sekunnista 😀 Hoitopaikkoja on ilmoittautunut jo jonoksi asti, joten huolta hyvästä hoidosta ei liene tulevaisuudessa olevan. Jos Jedi oli vilkas ja reipas pentu, niin Benji taitaa olla vieläkin aktiivisempi kaveri 😀 Malttaa nukkua onneksi ihan kiltisti pedissä, mutta muuten on aktiivisesti kaikessa mukana. Luonnetta riittää, ja vaikka haukkumista ei (vielä) kuulu, niin murista tämä osaa. Oman tahtonsa näyttää jo tässä vaiheessa sen verran tehokkaasti, että tämän yksilön yhteiskuntakelpoiseksi kouluttaminen ei ihan helppoa tule olemaan. Samalla rakkauden määräkin tuntuu olevan aika rajatonta, sillä syliin poika pyytää jatkuvasti ja pusuja satelee kyllä jokaisella tasavertaiseksi. Parempaa ajoitusta pennulle ei olisi voinut ollakaan, kun nyt meillä on useampi vapaapäivä, ja hauva pääsee heti tutustumaan meidän poikiin ja molempien perheisiin. Simba ja Jedi on mulle aina tärkeitä ja rakkaita, ja siksi oli mulle tärkeää tutustuttaa pieni heti isompiin poikiin, ettei myöhemmin muut koirat pelota tai aiheuta ahdistusta.

pentu (3 of 7)

pentu (2 of 7)

pentu (1 of 7)

Tuolla se nyt tutii lattialla Jedi vierellään joulukuusen valojen alla. Ja mies lukee tuossa vieressä Suurta Koiranhoito-opasta samalla kun äiti häärää keittiössä jouluruokien viimeistelyä. Ei voisi joulu ihanempi olla. Älytön määrä kuvia tulossa varmasti lähipäivinä, tässä nyt vasta muutama kuva ensitapaamiseltamme 🙂

Meidän kaikkien joulusta tuli kyllä roppakaupalla iloisempi ja onnellisempi, kun sitä sulostuttamassa on pieni iloinen Benji.

Ihanaa joulupäivää kaikille lukijoille, me olemme juuri aloittamassa joulunviettoa täällä mun perheen luona. Huomenna sitten kohti Kuopiota ja kotia uuden perheenlisäyksen kanssa 🙂 ♥

Kommentit (25)
  1. Voi ei sydän sulaa *sydänsilmäemoji*
    Itse olen halunnut jo monta vuotta koiran mutta elämäntilanteeseen se ei vielä valitettavasti sovi ja koiran parasta ajateltava kuitenkin,, jos itseäni ajattelisin niin mulla olisi sellainen karvakasa jo 🙂 toivottavasti täältä pääsee enemmänkin lukemaan aina silloin tällöin tästä teidän suloisesta benjistä <3

  2. Paljon onnea perheenlisäyksen johdosta! Hurjan suloinen pieni karvapallo<3 Laitathan paaaaljon kuvia Benjistä ilahduttamaan meitä lukijoita!:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *