Best friends

IMG_4817

Meidän pihalta ei puutu aurinkoisuutta ja iloa edes sateisen ankeina päivinä. Siitä pitää huolen nämä kaksi.

IMG_4807

IMG_4731 IMG_4733 IMG_4740 Vuoden ilmeet tarjoaa… Jedi.

IMG_4755 IMG_4769 IMG_4779 IMG_4781 IMG_4808Jedille laitettiin eilen 12-viikkoisen rokotus. Vähän nauratti kun eläinlääkäri kauhisteli, että heidän herkut ei tunnu kelpaavan kellekään, kukaan ei niitä kuulemma syö. Totesin, että anna tulla vaan, eiköhän Jedille maistu. Olisitte nähneet, oikeesti. Koira makaa X:nä pöydällä imuroiden eläinlääkärin laittamat herkut paremmin kuin tehokkainkaan Dyson. Hullunkiilto silmässä herkkuja naamaan, eikä edes tuntenut, kun piikki iskettiin niskaan. Toi on aina nälkäinen. AINA. On jotenkin outoa, koska Simban kanssa murheena oli koko pentuaikana se, ettei se syönyt ja oli ruipelo. Mikään ei maistunut. Jedille maistuu mm. pehmolelujen korvat, tyynyliinat, Simban karvat ja noinniinku yleisesti kaikki mikä ulkoa löytyy. Tuo käy pyörimässä ruokakuppien lähellä monta kertaa päivässä! Koko ajan yritetään olla tarkkana syömisen kanssa, ettei pääse lihomaan, mutta tuntuu ihan kamalalta, kun toisella näyttää olevan nälkä koko ajan. Jääkaapin ääni on ku rukouskutsu ja toinen suosikki on tiskikone. NO KOSKA SINNE MENEE LAUTASIA JA IHMISET SYÖ LAUTASILTA. Onhan se nyt perkele mielenkiintoista. Molemmat äänet kuulee myös ulos asti. Vaikka olisi leikki kesken. Ei edes mennä siihen, kun isi paistoi grillissä makkaraa tuossa joku ilta. Vähän ku olis kattonu horkkapotilassa vilun kourissa. En tosin oo koskaan nähny horkkapotilasta. Mutta luulisin, että näyttää aika samalta.

Simban ollessa eilen vähän tokkurainen lääkärin jäljiltä (jouduttiin poistamaan samalla ell-reissulla yksi hammas), nukkui se Jedin pedissä. Viimeisetkin rippeet mun jääsydämestä suli kun Jedi kävi vähän väliä haistelemassa isoveljeä ja tökkimässä kuonolla ikään kuin kyselläkseen vointia. Kerrankin jäi riehuminen ja häsellys pois, ja antoi SImban levätä ja olla rauhassa. On se omituista, miten kolmekuisen koiranpennunkin olemuksesta voi näkyä huoli.

IMG_4809 IMG_4819 IMG_4822 IMG_4824 IMG_4832 As said. Kaikki maistuu, mikä eteen osuu.

Nyt on siis herra ollut meillä reilun kuukauden. Tähän asti se on sulattanut kaikkien sydämet, hajottanut puolet Simban leluista, lähestulkoot tuplannut koossa ja jahdannut häntäänsä lukemattomia kertoja. Istu-komento on hallussa, tassun ojentamista ei vielä oikeen tajua. Hyppii aina ja jatkuvasti ku pieni vieteripupu. Paitsi tietenkin ”hyppää”-komennon aikana. Portaat menee molempiin suuntiin kevyesti loikkien, eikä pelkoa ylipäätään ole. Sohvalta ja sängyltä uskaltaa jo hypätä alas (jalo taito, jonka oppi kolme päivää sitten), eikä mikään oikeastaan pitele enää. Vielä selkeästi syö ku pientä oravaa se, ettei loikka riitä hyppäämään sängylle tai sohvalle, minne Simba usein tulee ikään kuin lällätelläkseen. Turpaan tulee Simbalta vähintään kerran päivässä, yleensä täysin ansaitusti, ja valittamisen taito on nähtävästi tullut äidinmaidossa, niin hienosti osaa itkeä ja uikuttaa. Kolme rapsutusta myöhemmin menee taas puremaan Simban häntää tai varastamaan sen luuta. Nukkuu maailman söpöiten, usein selällään kaikki ketarat kohti taivasta. Petiin muistaa mennä yöksi, päivällä löytyy päikkäreiltä mistä milloinkin. Viime aikoina suosikki on ollut pieni lelukori, johon mahtuu vain jos on todella pienellä kerällä.

Uteliaisuuden sekaisella kauhulla odotan seuraavaa kuukautta.

IMG_4849

IMG_4761

Pieni. Söpö. Utelias. Ihana. Hullu. Rakas. Hölmö.

Jedi.

Kommentit (18)
  1. Voi suloisuudet <3. Ihanasti teidän pojilla just noi vastakkaiset korvat pystyssä ;). Onko teillä muuten ajatuksena liimata/teipata Jedin korvia vai annatteko niiden asettua miten haluavat? Meillä on yksi sheltti liian raskailla , yksi ihanteellisilla ja yksi pystyillä korvilla. Pystyjä teippailtiin ja liimailtiin, mutta korvat ei halunneet asettua muualle kuin pystyyn. Siinäpä sitten ovat :D!

    1. Haha, joo, tosin Jedin korva elää vähän omaa elämää, katotaan miten se oikein asettuu 😀 Jos kaikki muu on okei ja on mahdollisuuksia näyttelyiden kautta siihen, että kasvattaja haluaa siitä jalostuskoiran, sitten katsotaan mitä tehdään korvalle. Muuten saa olla niinku on 😀

  2. Uskomattoman hellyyttäviä kuvia!! <3 <3 Oot saanut ikuistettua aivan ihania hetkiä!! Näitä kun katselee, ei voi kuin hymyillä!

    1. Kiitoksia kovasti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *