Betonipöytä

Mungolife

BETONI. Meidän kämpän suurin inspiroija. Betonin inspiroimana meillä on asunnossa kolme harmaata seinää ja yks jos toinen kukkaruukku. Jo ennen muuttoa kirjoittelin blogiini, että betonipöytä on hakusessa. Edellinen ruokapöytämme alkoi tuntua hieman liian pieneltä, sillä neljän hengen pöytä ei vaan millään riittänyt silloin kun oli vieraita käymässä. Isompaa pöytää metsästäessä vaatimuksina oli a) iso ja b) ei kiiltävä valkoinen eikä lasinen pöytälevy. Edellinen pöytämme, joka oli tosi kiva sekin kyllä, oli kiiltävän valkoinen, ja vaikka tykkäsin siitä, se aiheutti aina hirveetä päänvaivaa. Bloggaajana tulee välillä kuvailtua sapuskoita ja muita juttuja pöydällä, ja se aina heijasti ihan kaiken mahdollisen ärsyttävyyteen asti. Myönnän rehellisesti, että n. 70 % siitä, miksi emme halunneet samanlaista pöytää, johtui tuosta :D Loppu johtuikin siitä, että meidän tämän uuden kodin väri- ja materiaalimaailma on hyvin erilainen kuin ennen. Täysvalkoinen alkoi silmissämme olla turhan puhkikulutettu, ja niinpä tämän kämpän puolelle kaipasimme harmaata, puuta, luonnonmateriaaleja ja kontrastia. 

Betonipöytiä ei liiaksi ollut tarjolla Suomessa. Löysimme mieleisemme Laatukalusteesta. Vietin ennen muuttoa varmasti tunteja eri huonekalukauppojen sivuilla ja niistä tunneista kieltämättä meni liian suuri siivu Laatukalusteen sivuilla pyörimiseen. Ei sinänsä ihmekään, sillä ks. kaupassa on ihan mieletön valikoima kaikkia upeita kodin merkkejä. Tätä meidän pöytää ei valitettavasti enää ole heillä tarjolla, enkä enää muista sen tarkkoja yksityiskohtia. Halpojahan betonipöydät eivät ole, ja hetken harkitsimme jo itse tekevämme sellaisen. Onneksi emme siihen leikkiin ryhtyneet, sillä se olisi todnäk päättynyt hikeen ja kyyneliin, sans ruokapöytä.

Pöytä toimitettiin kotipihallemme, ja sen siirtämisessä kotiin meni melkein terveys. Tuo ei nimittäin ole sieltä kevyimmästä päästä. Jos pitäisi keksiä yksi huono puoli tuossa, niin se olisi tuo paino. Mulla kun iskee välillä kauhee tarve vaan vähän siirrellä huonekaluja kokonaan uuteen järjestykseen. Saadaan miehen kanssa hädin tuskin siirrettyä tuota pöytää kahdestaan. Yksin en saa sitä liikahtamaan senttiäkään. Pöytä painaa muistaakseni jonkun 150 kg taijotainsinnepäin. Onneksi meillä oli kavereita muuttomiehinä sen verran monta, että pöytä saatiin kasattua paikalleen, ja nyt se ei siitä ihan hevillä liiku. Mies taitaa vaan olla onnellinen :D Nimim. ilmoitin viime viikolla, että voitasko siirtää vaatekaapit vierashuoneen puolelta toiselle, kun ne ois ehkä sittenki kivemmat siellä. Tietty vasta sen jälkeen kun ne vaatekaapit oli jo työllä ja tuskalla kasattu sinne toiselle puolen.

En tietenkään voi puhua kaikkien betonipöytien puolesta, mutta näin kahden kuukauden kokemuksella voin hieman kertoa käyttökokemuksia betonipöydästä. Rasvaläikistä se ei tykkää. Onneksi olemme heti pyyhkäisseet ne pois, niin mitään pysyviä jälkiä ei ole jäänyt. Vedenkin pöytä imaisee itseensä sekunnissa, tosin siitä nyt ei jää jälkiä. Joka tapauksessa, jos pienet elämän jäljet eivät tee mielestäsi betonipöytää vaan persoonalliseksi, en suosittele moisen hankkimista. Tai no, taaskaan en osaa puhua kuin tämän meidän Laatukalusteen pöydän ominaisuuksista. Betoni on materiaalina sellaista, että se vähän "elää" käytössä, ja pieniä halkeamia ja epätäydellisyyksiä on löydettävissä ihan ilman suurennuslasiakin. Meitä tämä ei ole haitannut, sillä tiesimme, että materiaalivalinta ei ole se helpoin. Olemme miettineet, että jos pitkässä käytössä pöytälevy alkaa olemaan tosi homssuisen näköinen, teetetään siihen päälle ohut puulevy, jollon saadaan pitää kuitenkin tuo kaunis runko.

Tuolithan tilasimme jo ennen muuttoamme valmiiksi, ja olemme tykänneet tästä yhdistelmästä tosi paljon :) Hieman valkoista, hieman puuta, hieman betonia. Nuo puulevyt pöydän päällä on jostain sisustuskaupasta, en edes enää muista mistä ne on. Ne tuo kivaa vaihtelua tohon pöydän pintaan, ja sopivat tosi kivasti noihin tuoleihin. Tuolit on itse asiassa olleet tosi hyvä hankinta, superhelpot puhdistaa ja tosi mukavat istua!

Tarkkasilmäiset bongaavat kuvissa uudistuneen keittiön, ja palaankin siihen seuraavassa remppapostauksessa! Reissumme aikana on tulossa muutama sisustus- ja remppajuttu, joita olen pantannut. En kylläkään mitenkään tiedostaen, vaan ihan vaan sen takia, että rempasta piti ottaa pieni hengähdystauko ja etäisyyttä, sillä se oli melko lailla todella kuluttava projekti :D

Mitäs tykkäätte betonipöydästä? Toimiiko teidän makuunne? 

Kommentit

Tara (Ei varmistettu)

Ihan mahtavan upea, mä haluun kans! :) ei vaan ihan mahdu 46-neliöiseen asuntoon...

Mun mielestä kaipaisi kaverikseen ehkä vähän rouheampaa kattolamppua, mutta nää on ihan makuasioita.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, kattolamppu on menossa vaihtoon :) ei ole vaan vielä mieluista löytynyt, niin tuo on väliaikaisesti valoa tuomassa :/

Tara (Ei varmistettu)

Mä en ymmärrä miksei kaupoista löydy nykyään mieleisiä valaisimia, mä oon kohta kolme vuotta etsinyt makuuhuoneeseen uutta lamppua. Luovutan ihan näillä näppäimillä.

Valentina (Ei varmistettu)

Todella nätti pöytä. :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Ihana pöytä! Ruokapöytä olisi ihan unelma, mutta "vähän" turhan iso mun pikkukaksioon. Tyydyn haaveilemaan betonisesta yöpöydästä :)

Noi tuolit näyttää todella kivoilta betonipöydän kanssa, ja värimaailma on tosi kiva!

Betoni (Ei varmistettu)

Kirjoitit, että pöytä imee itseensä helposti. Mietin, että voisiko pöydän käsitellä jollain aineella ilman, että muuttaa ulkonäköä. Muistan lukeneeni jostain erivaihtoehtoja itse tehtyjen betonitasojen kyllästämiseen, mutta en nyt muista mitä muita vaihtoehtoja oli kuin lakka, mutta jokin oli. Ideana oli, että betonin huokoset "tukkeutuu" mutta kuitenkin tasolle pystyi laittamaan kuumia astioita ilman, että pinta palaa. Mutta onhan "raakamateriaali" aina kaunista!

I-H-A-N-A!! Itse olen etsinyt jo pidempään sitä täydellistä keittiönpöytää, mutta ei vaan tunnu löytyvän mistään oikean kokoista, oikeaa materiaalia, oikeaa mallia ja oikeanlaisilla jaloilla. Kaikki ovat vähintään liian isoja tai jotain muuta vastaavaa. Ehkä vielä joskus löytyy se sopiva... :D

Eveliina (Ei varmistettu)

Hei mistä tuo lamppu on? Ollaan pitkään etsitty juuri tuollaista meille :)

Anna (Ei varmistettu)

Siis kattokruunu? Lontoosta! :) laita mulle meiliä, meillä on toinen menossa myyntiin!! :)

Noora (Ei varmistettu)

Mistä tuolit? :)

Elviira (Ei varmistettu)

Hei muakin kiinnostaisi tuolien ostopaikka! Meillä on 4 noita dsw replicoita ja nyt haussa vielä kaksi lisää, noi teidän näyttää tosi paljon samalta kuin meidän tuolit niin ajattelin, että jos olisi vinkata. Kiitos jo etukäteen! :)

Hhh (Ei varmistettu)

Tosi kiva pöytä! Oletteko miettineet sellaista mahdollisuutta, että laittaisitte pöydän päälle lasilevyn? :) Silloin pöydän pinta pysyisi siistinä, vaikka onhan lasissakin omat haasteensa.

Ullis (Ei varmistettu)

Ihanan iso pöytä!! :) Ja hyvin kaunis kyllä muutenkin. Jos tuo imee itseensä vedet, niin punkun lipittäjänä tuli heti mieleen se kauhuskenaario, että mitäs kun tuohon läikkyy punaviiniä? :D

Tuuli (Ei varmistettu)

Kaunis pöytä :) Mistäköhän nuo verhot on ostettu?

Sohvi (Ei varmistettu)

Me vedettiin mattalakka betonipyödän pintaan. Ei muuta väriä eikä erota ettei muissa osissa ole lakkaa. Mutta estää tahrat ja imeytymiset. Suosittelen. tai sitten jokin vaha, mutta semmoisen uskoisin tummentavan hieman väriä.

Jenna (Ei varmistettu)

Mahtavalle näyttää!:)

Sussu (Ei varmistettu)

Tuolit kiinnostaisi minuakin!:)

Mallu (Ei varmistettu)

Onpa upea! Jäin vain miettimään kun sanoit että 4 hengen pöytä kävi liian pieneksi niin kuvan perusteella tuohon mahtuu hyvin vain viisi :) toiko tuo kuitenkin toivottua lisätilaa istujille? Voih kunpa olisi varaa ostaa tuollainen itsellenikin. Olis kans tarve luopua kohta neljän hengen pöydästä :)

Johanna (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen mutta kuulostaa painajaiselta lapsiperheeseen!! Lisäksi jäisi varmaan hankkimatta tuon vaikean siirreltävyyden takia.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, voi olla, että lapsiperheelle hankala, onneksi tuossa on tullut monta ehdotusta, miten pintaa voi suojella, täytyy itsekin kokeilla. Ja huono siirreltävyys on plussaa! Ei voi saada spontaaneja ideoita laittaa kaikkea uusiks kotona :D

Kommentoi