Betonipöytä

betoni (6 of 6)

BETONI. Meidän kämpän suurin inspiroija. Betonin inspiroimana meillä on asunnossa kolme harmaata seinää ja yks jos toinen kukkaruukku. Jo ennen muuttoa kirjoittelin blogiini, että betonipöytä on hakusessa. Edellinen ruokapöytämme alkoi tuntua hieman liian pieneltä, sillä neljän hengen pöytä ei vaan millään riittänyt silloin kun oli vieraita käymässä. Isompaa pöytää metsästäessä vaatimuksina oli a) iso ja b) ei kiiltävä valkoinen eikä lasinen pöytälevy. Edellinen pöytämme, joka oli tosi kiva sekin kyllä, oli kiiltävän valkoinen, ja vaikka tykkäsin siitä, se aiheutti aina hirveetä päänvaivaa. Bloggaajana tulee välillä kuvailtua sapuskoita ja muita juttuja pöydällä, ja se aina heijasti ihan kaiken mahdollisen ärsyttävyyteen asti. Myönnän rehellisesti, että n. 70 % siitä, miksi emme halunneet samanlaista pöytää, johtui tuosta 😀 Loppu johtuikin siitä, että meidän tämän uuden kodin väri- ja materiaalimaailma on hyvin erilainen kuin ennen. Täysvalkoinen alkoi silmissämme olla turhan puhkikulutettu, ja niinpä tämän kämpän puolelle kaipasimme harmaata, puuta, luonnonmateriaaleja ja kontrastia. 

Betonipöytiä ei liiaksi ollut tarjolla Suomessa. Löysimme mieleisemme Laatukalusteesta. Vietin ennen muuttoa varmasti tunteja eri huonekalukauppojen sivuilla ja niistä tunneista kieltämättä meni liian suuri siivu Laatukalusteen sivuilla pyörimiseen. Ei sinänsä ihmekään, sillä ks. kaupassa on ihan mieletön valikoima kaikkia upeita kodin merkkejä. Tätä meidän pöytää ei valitettavasti enää ole heillä tarjolla, enkä enää muista sen tarkkoja yksityiskohtia. Halpojahan betonipöydät eivät ole, ja hetken harkitsimme jo itse tekevämme sellaisen. Onneksi emme siihen leikkiin ryhtyneet, sillä se olisi todnäk päättynyt hikeen ja kyyneliin, sans ruokapöytä.

betoni (4 of 6)

betoni (5 of 6)

betoni (2 of 6)

Pöytä toimitettiin kotipihallemme, ja sen siirtämisessä kotiin meni melkein terveys. Tuo ei nimittäin ole sieltä kevyimmästä päästä. Jos pitäisi keksiä yksi huono puoli tuossa, niin se olisi tuo paino. Mulla kun iskee välillä kauhee tarve vaan vähän siirrellä huonekaluja kokonaan uuteen järjestykseen. Saadaan miehen kanssa hädin tuskin siirrettyä tuota pöytää kahdestaan. Yksin en saa sitä liikahtamaan senttiäkään. Pöytä painaa muistaakseni jonkun 150 kg taijotainsinnepäin. Onneksi meillä oli kavereita muuttomiehinä sen verran monta, että pöytä saatiin kasattua paikalleen, ja nyt se ei siitä ihan hevillä liiku. Mies taitaa vaan olla onnellinen 😀 Nimim. ilmoitin viime viikolla, että voitasko siirtää vaatekaapit vierashuoneen puolelta toiselle, kun ne ois ehkä sittenki kivemmat siellä. Tietty vasta sen jälkeen kun ne vaatekaapit oli jo työllä ja tuskalla kasattu sinne toiselle puolen.

En tietenkään voi puhua kaikkien betonipöytien puolesta, mutta näin kahden kuukauden kokemuksella voin hieman kertoa käyttökokemuksia betonipöydästä. Rasvaläikistä se ei tykkää. Onneksi olemme heti pyyhkäisseet ne pois, niin mitään pysyviä jälkiä ei ole jäänyt. Vedenkin pöytä imaisee itseensä sekunnissa, tosin siitä nyt ei jää jälkiä. Joka tapauksessa, jos pienet elämän jäljet eivät tee mielestäsi betonipöytää vaan persoonalliseksi, en suosittele moisen hankkimista. Tai no, taaskaan en osaa puhua kuin tämän meidän Laatukalusteen pöydän ominaisuuksista. Betoni on materiaalina sellaista, että se vähän ”elää” käytössä, ja pieniä halkeamia ja epätäydellisyyksiä on löydettävissä ihan ilman suurennuslasiakin. Meitä tämä ei ole haitannut, sillä tiesimme, että materiaalivalinta ei ole se helpoin. Olemme miettineet, että jos pitkässä käytössä pöytälevy alkaa olemaan tosi homssuisen näköinen, teetetään siihen päälle ohut puulevy, jollon saadaan pitää kuitenkin tuo kaunis runko.

betoni (1 of 6)

Tuolithan tilasimme jo ennen muuttoamme valmiiksi, ja olemme tykänneet tästä yhdistelmästä tosi paljon 🙂 Hieman valkoista, hieman puuta, hieman betonia. Nuo puulevyt pöydän päällä on jostain sisustuskaupasta, en edes enää muista mistä ne on. Ne tuo kivaa vaihtelua tohon pöydän pintaan, ja sopivat tosi kivasti noihin tuoleihin. Tuolit on itse asiassa olleet tosi hyvä hankinta, superhelpot puhdistaa ja tosi mukavat istua!

Tarkkasilmäiset bongaavat kuvissa uudistuneen keittiön, ja palaankin siihen seuraavassa remppapostauksessa! Reissumme aikana on tulossa muutama sisustus- ja remppajuttu, joita olen pantannut. En kylläkään mitenkään tiedostaen, vaan ihan vaan sen takia, että rempasta piti ottaa pieni hengähdystauko ja etäisyyttä, sillä se oli melko lailla todella kuluttava projekti 😀

Mitäs tykkäätte betonipöydästä? Toimiiko teidän makuunne? 

Kommentit (20)
  1. Ihan mahtavan upea, mä haluun kans! 🙂 ei vaan ihan mahdu 46-neliöiseen asuntoon…

    Mun mielestä kaipaisi kaverikseen ehkä vähän rouheampaa kattolamppua, mutta nää on ihan makuasioita.

    1. Joo, kattolamppu on menossa vaihtoon 🙂 ei ole vaan vielä mieluista löytynyt, niin tuo on väliaikaisesti valoa tuomassa :/

      1. Mä en ymmärrä miksei kaupoista löydy nykyään mieleisiä valaisimia, mä oon kohta kolme vuotta etsinyt makuuhuoneeseen uutta lamppua. Luovutan ihan näillä näppäimillä.

  2. Todella nätti pöytä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *