BookBeat

bookbeat (1 of 1)-2

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeat

Mä oon aina ollut aikamoinen kirjahiiri. Tai siis lapsena ainakin. Kun olin nuori, niin mä rakastin meidän lähikirjastoa. Sen lisäksi, että siellä pääsi tietokoneelle ilman äidin motkotusta siitä, ettei puhelinlinjoja pitkin saanut kukaan kiinni ja että on niin kallista (oh yesss, se oli sitä aikaa kuulkaa), sieltä aukesi kaikki uudet maailmat. Luin kaikki Neiti Etsivät, kaikki Viisikot, kaikki Hullut Luokat, Babysitters Clubit, Sweet Valley Hight ja tietenkin Harry Potterit.

Oon aina lukenut paljon ja pyrkinyt ylläpitämään sitä intoa. Näin aikuisempana mut on koukuttanut pahiten Harry Hole -sarja Jo Nesbolta, Karin Slaughterin kirjat, Jillian Hoffmanin kirjat ja kaikki jännät rikoskirjat oikeastaan. Rakastan sitä tunnetta, kun pääsee uppoutumaan kirjaan, kuvittelemaan sen koko maailman ja löytämään sieltä oman mielen sopukoista niitä uusia maailmoja, joita ei ole koskaan osannut edes kuvitella. 

Nyt kun elämä on melko kiireistä, on masentavaa kuinka vähän ehtii lukemaan. Kirjoista on tullut luksusta. Lomalla ehtii lukemaan ja siellä ahminkin aina kirjan toisensa perään. Vapaa-aika on niin kortilla, ettei ykskaks olekaan tuntikaupalla aikaa paneutua tiettyyn kirjaan, tiettyyn tarinaan. Kirjoihin perustuvat leffat eivät koskaan anna samaa elämystä kuin kirjat, enkä ole vielä tavannut kirja-elokuva -yhdistelmää, joissa mielestäni leffa olisi parempi. Samalla huomaan, että minulla on aikaa, mutta ei mahdollisuutta lukea. Kokkaillessani saatan katsella sivusilmällä jotakin sarjaa. Tai tarkemmin, kuunnella, samalla kun paneudun ruoanlaittoon. Kun käsittelen kuvia, tai teen muuta manuaalista hommaa, joka ei vaadi sen kummempaa ajattelua, kuuntelen musiikkia tai kuuntelen jotain sarjaa telkkarista. Niin paljon mieluummin lukisin, mutta kun ei kädet riitä! Kahden asian samanaikaisesta tekemisestä on tullut arkea. 

bookbeat (7 of 13)

bookbeat (2 of 13)

bookbeat (12 of 13)

bookbeat (9 of 13)

bookbeat (6 of 13)

Kun törmäsin jossakin toisessa blogissa BookBeatiin, kiinnostuin heti. Olinhan toki kuullut äänikirjoista jo aiemmin, mutta jotenkin se oli vaipunut multa täysin unholaan. Niinpä tutustuin tarkemmin BookBeatiin. Kyseessä on e- ja äänikirjojen tilauspalvelu, jossa saa kuukausimaksulla lukea ja kuunnella määrättömästi kirjoja. Vähän siis kuin kirjojen Spotify tai Netflix. Palvelussa on tuhansia kirjoja, molemmilla kotimaisilla kielillä ja englanniksi. 

Ei liene epäselvää, että oli pakko rekisteröityä heti 🙂 Nyt kun vauvan syntymä lähestyy, tulen varmasti olemaan kotona enemmänkin ja on aikaa lueskella e-kirjoja. Vauvan kanssa on taas kädet niin täynnä, että varmaan enimmäkseen tulen käyttämään äänikirjoja. Liikkuessa, salilla ja niillä vaunulenkeillä! Nytkin olen hyödyntänyt palvelua Benjin kanssa tallustellessa menemään. Liikkumiseni on hidasta ja Benjin väsyttäminen vaatii vähintäänkin tunnin lenkin. Siinä ajassa ehtii kuuntelemaan jo aika paljon kirjaa, ja se on ihan mielettömän kivaa vaihtelua musiikille ja samalla jotenkin mieltä rauhoittavaa. Mieli on kiireinen luodessaan mielikuvitusmaailmaa, eikä ehdi miettiä töitä tai muita asioita. Voi vaan rentoutua, nauttia tarinasta ja ulkoilmasta 🙂

BookBeatia on superhelppo käyttää. Surffaillessa, inspiroituessa tai tiettyjä kirjoja hakiessa ne voi tallentaa omalle kirjahyllylle odottamaan lukemista. Mulle on usein hankalinta keksiä, mihin kirjaan käytän kallisarvoisen aikani. BookBeatissa on suositeltuja kirjoja ja lisäksi kirjoja on teemoitettu ja poimittu BookBeatin toimesta.

Lukemista tai kuuntelua varten ei tarvii olla netissä. Kirjan voi siis ladata offline-tilaan, jolloin sitä voi kuunnella ilman nettiä esim. lennolla. Kirjoja saa ladata niin paljon kuin oman tabletin tai puhelimen kapasiteetti sallii. Parasta on mun mielestä se, että niin monista kirjoista on sekä e-kirja, että äänikirja. Mä nimittäin aina koukutun kirjaan ja sit pahimmassa kohtaa pitäisi tehdä jotain. Esim. oon kirjan loppumetreillä ja pitää jonotella passintarkastukseen ja laukkuja hakemaan jne. BookBeatissa voin valita äänikirjan ja e-kirjan kirjastooni. Voin ensin lukea kirjaa, ja sitten jatkaa kuuntelemalla sitä. Eipähän tarvii kulkea nenä kirjassa tai iPadissa kaupungilla. Uskokaa mua, sitäkin tapahtuu usein 😀 

bookbeat (3 of 13)

bookbeat (11 of 13)

bookbeat (4 of 13)

bookbeat (1 of 13)

bookbeat (10 of 13)

Palvelussa on kirjan kannessa joko silmälasien kuva, kuulokkeiden kuva tai molemmat. Näistä saa aina tiedon, onko kirjasta molemmat vai vaan jompikumpi versio. Merkeistä näkee myös helposti onko kirja osa sarjaa, sillä näihin kirjoihin on laitettu valkoinen kirjapino-symboli, joka kertaa siitä, että kirjaan on lisää osia. 

Mä pläräilin tässä viikonlopun aikana valikoimaa ja tallentelin omaan kirjahyllyyni kirjoja. Ajattelin samalla suositella teille muutamaa kirjaa: 

Suositukseni:
– The Girl on the Train
– Kahlittu
– Hammurabin enkelit

Kirjahyllyssäni:
The One Memory of Flora Banks
– Majakanvartija
– Tavalliset pikku pihajuhlat

BookBeat ei ole mitenkään määräaikoihin sitova, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla (16,90 €) rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain.

Lukijani saavat kampanjakoodin, jolla saatte kokeilla palvelua maksutta kuukauden ajan! Tämä koskee siis uusia käyttäjiä, eli jos BookBeat ei ole vielä tuttu, kannattaa kokeilla! 🙂 mungolife -koodilla tai TÄSTÄ pääsette rekisteröitymään kuukaudeksi veloituksetta, ja koodi on voimassa kesäkuun loppuun asti.

Kertokaahan myös te mulle teidän lempikirjoja ja vinkatkaa hyvää lukemista ja kuuntelemista tuleville viikoille! 🙂

Kommentit (10)
  1. BookBeat ja Storytel on molemmat itselle tuttuja, äänikirjat on parasta siivotessa, lenkeillä ja ennen nukahtamista! Mun suosituksina BookBeatissa on Läckbergin Merenneito, Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät, Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä ja Puikkosen Eurooppalaiset unet (:

    1. Onko näiden kahden välillä paljon eroa? Hinta, valikoima?

  2. Alan Bradley on kirjoittanut Agatha Christien ja Viisikkojen hengessä salapoliisitarinan, jonka sankari on 11-vuotias Flavia de Luce, itseoppinut kemisti ja myrkkyjen asinatuntija. Flavia asuu Englannin maaseudulla isän ja kahden isosiskon kanssa, on nokkela ja hoksaavainen neiti Marplen tapaan.
    Nämä kirjat ovat jostain syystä todella koukuttavia ja hauskoja 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *