Bryssel

Mungolife

BRYSSEL. Nyt kun tuosta Gibraltarista kirjoittelin muutama päivä takaperin (tai sen ajastuksen ainakin piti tulla muutama päivä sitten tarkemmin sanottuna), niin päätin samalla julkaista muutaman kuvan meidän Brysselin reissusta. Käytiin nimittäin joulun alla moikkaamassa mun parasta ystävää Brysselissä, jossa hän on asunut hetken aikaa :) Mä en ollut koskaan ollut Brysselissä, joten oli mukava käydä tutustumassa tähänkin Euroopan kaupunkiin. Valitettavasti säät ei ihan suosinu meitä, ja nää harvat kuvat, mitä on, on otettu muovipussin suojista, kun kameraa yritin suojella. Kokemus sinänsä sekin :D

Bryssel oli juuri niin kaunis kuin odotinkin. Jotenkin nää Keski-Euroopan isommat kaupungit vaan viehättää mua ihan valtavasti. Tykkään Euroopasta heittämällä enemmän ku kaiken maailman Dubaista ja New Yorkeista. Toki Dubai ja New York ja muut erilaiset kaupungit on omalla tavallaan aivan mielettömiä, mutta jotenkin mun sydäntä lähinnä on tällaiset todella eurooppalaiset kaupungit :)

Osaatteko arvata mitä odotin eniten reissusta? Belgialaisia vohveleita ja belgialaista suklaata!

Ahhhhh, niin kallista, mutta niin worth it!!

My paradise.

Tää kaikki on jotenkin niiin eurooppalaista :) Olit sitten Wienissä tai Brysselissä, mukulakivet, hevoskärryt ja rakennukset kertoo kyllä missä päin maailmaa ollaan.

Brysselissä oli vielä vieraillessamme joulumarkkinat, ja mulled winea siemaillen saimme nauttia tunnelmasta :)

Belgialainen vohveli oli pettymys!! Siihen laitettiin liikaa kastiketta, niin se ei ollut yhtään niin hyvää! Oxford Streetilta saa Bond Streetin vierestä paljon parempaa! Ai että mä rakastan niitä vohveleita :D

Kaiken kaikkiaan, Bryssel oli musta tosi kaunis kaupunki pienelle viikonloppureissulle tai minilomalle :) Politiikan Euroopan pääkaupunki on muutakin kuin tylsiä virastotaloja, vaan se on kaunis eurooppalainen keskus :)

Kommentit

Sanph
Sanph

Näyttää ihanalta! Niin erilaiselta kuin miltä kaupunki näyttää mun muistikuvissani. Kävin siellä kesällä 2013 ja mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että Brysseli olis ruma. En yhtään tiedä, miksi. Äitini laittoi viime vikolla tekstarin Brysselistä ja vastasin siihen, että se on ruma kaupunki! En ihmettele enää, miksei äiti vastannut siihen mitään...

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no ei se kyllä musta missään nimessä ruma kaupunki ollut :)

Hosana (Ei varmistettu)

Oon samaa mieltä eurooppalaisista kaupungeista ja olet kyllä hyvin saanut näihin kuviin talletettua Brysselin tunnelman huonosta säästä huolimatta :) belgialaisista vohveleista oon tosin kyllä ihan eri mieltä, mikään ei oo niin hyvää!! Omani oon kyllä aina syöny ihan pelkän kermavaahdon kera, että en sitten tiiä mistään kastikeversioista :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, joo, ehkä me saatiin vaan vääränlainen versio :D

Pakko näin paikallisena kommentoida, että parhaat vohvelit saa Maison Dandoysta. You should have given it another try ;)

Anna (Ei varmistettu)

Nooo, ensi kerralla sitten :)

Maria (Ei varmistettu)

Brysselin "vanha kaupunki" on kyllä erittäin hieno ja kunnostettu, mutta jos mennään keskustassa edes vähän syrjemmälle niin aika kamalta siellä paikoittain näyttää. Olet onnistunut kuvaamaan Brysselin kauneimmat puolet, mutta eipä siellä muuten ole juuri ihasteltavaa. Kaunis ja esteettisesti toteutettu postaus, mutta Brysslin kauneudesta en kyllä voi valitettavasti olla samaa mieltä. Aika nopeasti tuo torin ympäristö on kuitenkin kahlattu... Tämä on siis positiivinen kommentti postauksesta mutta negatiivinen Brysselistä :D Itse en matkustaisi uudelleen.

Anna (Ei varmistettu)

No siis meidän minilomalla ei oikein ollut asiaa tuon alueen ulkopuolelle, mutta se oli ainakin meidän mielestä tosi kaunis :) Ei kai sitä lomalla koko kaupunkia tarvitsekaan nähdä? :)

nea (Ei varmistettu)

Jännä katsella näitä kuvia omasta asuinkaupungista :D niin tuttuja paikkoja kuvat täynnä mutta silti oot saanut niihin vähän uudenlaista näkökulmaa jos niin voi sanoa :) Itse näen Brysselin hieman tylsähkönä ainakin turistikohteena mutta muuten belgiassa on parikin oikein näkemisen arvoista paikkaa (antwerp, gent, brugge...)!

Anna (Ei varmistettu)

Antwerpiin olen halunnutkin päästä :) Täytyy joskus järjestää sinne matka :)

emilia (Ei varmistettu)

mitä kaikkia kauppoja gibraltarilla oli?:)

Anna (Ei varmistettu)

En shoppaillut Gibiksellä, mutta aika samoja kuin Briteissä :)

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Aivan täydellisen näköinen lomanvietto paikka! Just tyyliin sillee et ei oo mikää kiire ja saa vaan nauttia tunnelmasta&vapaa-ajasta!

Anna (Ei varmistettu)

Siihen juurikin sopiva :)

Brysselilainen (Ei varmistettu)

Ekaa kertaa ikina on pakko kommentoida, koska asun Brysselissa viidetta vuotta ja koen ihmisten mielipiteet Brysselista voimakkaasti (koska ite tykkaan tasta paikasta niin paljon). Mut siis kukaan itseaankunnioittava paikallinen ei syo vohveleita noin (kaikkien kastikkeiden, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa), koska ne ei oo hyvia, vaan aklomakeita ja hankalia syoda. Ne kuuluu syoda ihan vaan pelkaltaan, korkeintaan tomusokerin kaa. Kiva kuulla kuitenkin, et oot ihan tykanny Brysselista.

Anna (Ei varmistettu)

Olen pahoillani, mutta en olekaan itseäänkunnioittava paikallinen, vaan turisti :D

Brysselilainen (Ei varmistettu)

No niinpa, mut must on vahan vaarin dissata vohvelit pahoiks, jos et oo syony "oikeenlaista"...

Anna (Ei varmistettu)

Herramunvereni. Kai mä saan olla mitä mieltä haluan olla syömästäni vohvelista. Eipä se kai kaikkia belgialaisia vohveleita, belgialaisia, brysseliläisiä ja kaupunkia dissaa. "Dissasin" tuon minun vohvelin, koska se ei vaan yksinkertaisesti ollut hyvää :D

sanniii (Ei varmistettu)

Liegeläinen (ei brysseliläinen!) vohveli on ainoa kunnon vohveli ja ILMAN kastiketta ehdottomasti! T.12 vuotta Brysselissä asunut :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, ensi kerralla viisaampana :D

Miila (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/postcards

Kauniita kuvia! :) Nämä kuvat saivat mut harkitsemaan Brysseliin matkustamista, niin ihanan näköistä.
Tähän kysymykseen löytyis ehkä vastaus jostain, mutta kysyn silti. Otatko kuvat tällä hetkellä millä kameralla? :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Mä kuvaan Canon 6D:llä :)

Maria (Ei varmistettu)

Taisit ehkä vaan ostaa vohvelia väärästä paikasta :D Mä sain nimittäin kesällä Brysselissä täysin maineensa arvoista vohvelia, jossa ei ollut ollenkaan mitään ihme kastiketta ;)

Anna (Ei varmistettu)

Voi olla joo :)

Maarit T.

Bryssel oli kyllä niin kaunis! Postasin itsekin siitä ihan vasta. Terveisiä muuten Perthistä! Pääsin ensikertaa Australiaan ja suoraan tänne. Ehkä parhaat vinkit tänne oon saanut sun blogista selaamalla vanhoja postauksia. Delfiiniä Swanjoella en ole vielä bongannut, vaikka kovasti olen yrittänyt ^^

Anna (Ei varmistettu)

Ahhhh, mekin olemme siellä pian :) Ihanaa matkaa :)

Sara G. (Ei varmistettu) http://saraseasons.blogspot.com

Säätila ei mitenkään tee kuvista ikäviä; hienoja kuvia kauniista kaupungista. Ehkä seuraava kaupunkilomani kohde!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Jepuli (Ei varmistettu)

Mitä siellä Brysselissä kannattaa tehdä ja missä shoppailla? Tiedätkö mitään hintatasosta? Olen menossa keväällä Brysseliin..

Anna (Ei varmistettu)

En osaa sanoa, kun en ollut shoppailemassa siellä :)

Kommentoi