Buy a house, they said... Not so fun, I say.

Mungolife

Tiedättekö mitä? Mä en oo nähny mun poikaystävää nyt kahteen viikkoon normivaatteissa. Kerran sillä oli juhlapuku päällä tuolla häissä, ja siinäpä se. Sillä on sellaiset remonttireiska-housut, joihin se sukeltaa heti kotiin saavuttuaan ja kulkee niissä siihen asti, kunnes illalla sukeltaa suihkuun ja peiton alle. Niissä on sellaset puuhapete-taskut, minne menee kätevästi vasarat, ruuvarit ja kaikki muut työvälineet. Niissä se pyörii täällä ja on onnensa huipulla. Vaikka joka ikinen päivä se tulee töistä ja hyppää heti remppahommiin, niin joka päivä se on tyytyväinen. Mä voin rehellisesti myöntää, että tää remontti ja kodin laittaminen on väsyttävin puuha ever. Ollaan käytännössä uusittu koko kämppä kaakeleita lukuun ottamatta, ja en oikeesti malta odottaa, että tää ois jo valmis.

Tähän mennessä ollaan maalattu kaikki seinät. Hajotettu yhtä oviaukkoa ja laitettu siihen tuplaovet. Vaihdettu olemassaolevan kaapiston ovet, ja tilattu ovet tuulikaappiin, joista tuli tuulikaapin kaappi. Otettu kaikkialta irti vanha parketti. Laitettu tilalle uusi lattia. Laitettu kaikkialle lattialistat. Maalattu ovilistat. Maalattu koko WC, joista kaksi seinää struktuurimaalilla. Vaihdettu WC:n taso, allas, hana ja peili ja siirretty yläkaappeja, sekä tilattu uusi kaappi tyhjälle paikalle. Kylppärissä vaihdettu saunan ovi, suihku, allas, hana, allaskaappi ja suihkuun laitettu liikkuva lasiovi. Ollaan rakennettu itse TV-taso ja yöpöydät. Irroitettu keittiön tasot ja takalevyt sekä liesituulettimet, ostettu uusi liesi ja uuni ja asennettu uusi taso. Huomenna alkaa miehellä projekti keittiön kiviseinä. Se on varmaan tosi kiva ja nopea projekti se.

Lisäksi ollaan tapeltu seinärakenteisiin kiinni yksi keinu ja tilattu kodinhoitohuoneeseen uudet kaapit, jotka tulee kanssa ensi viikolla. Ja kaikki mahdollinen on edelleenkin mennyt pieleen. Putkari sentään itsekin tajusi olleensa kohtuuton ja korjasi laskuaan. One victory there.

Vielä pitäisi vahata sauna valkeaksi ja käsitellä terassi.

Oon niin väsynyt tähän projektiin, että en oo edelleenkään meikannu tai laittanu hiuksia muuta ku sinne häihin. Miten ihmiset nauttii tällaisesta? Tää on kyllä niiiiin ei-mua tää tällanen. Olo on vähintäänkin hakattu ja aivan lopussa. Viikonlopuksi piilotan miehen remppahousut. Ja kaikki työkalut. Joita on about Everestin korkunen vuori meidän sohvapöydällä. Nyt on pakko pitää tästä tauko. Mun paras ystävä tulee Brysselistä kylään miehensä kanssa, ja aion vaan rentoutua koko viikonlopun. Aivan sama kuinka keskeneräistä täällä on, ja mitä kaikkea pitäisi vielä tehdä.

Onks teillä jo ikävä mun arkipäiväisiä pölötyksiä? Jotenkin tuntuu mahdottoman vaikealta ottaa kiinni jostain arkiasioista ja höpötellä niistä blogissa, kun pitäisi olla tekemässä koko ajan jotain. Voisin yrittää kyllä huomenna palata Maltalle ja Maltalla otettuihin kuviin, niin saisi jotain pirteämpää luettavaa kuin blogiavautumista.

Benjikin on ihan kyllästynyt tähän. Se hyppäs tähän sohvalle mun viereen (oh yes, se on oppinut senkin tässä viime aikoina..), tuhahti tosi kyllästyneesti ja painautui kylkeen kiinni kun avasin läppärin. Luulen, että sillä on samanlaiset ajatukset kun mulla. Lelut, ruokakupit ja sänky vaihtelee joka päivä paikkoja, eikä raukka tiedä missä se saa olla ilman, että kuuluu poraamisen ääniä. Voi pientä.

Mä taidan mennä nukkumaan ja toivoa, että joku hyvä haltijatar laittaa tän homman kasaan sillä aikaa kun nukun. I guess it won't happen. One can dream :D

Kommentit

Annika (Ei varmistettu)

Haha mä niin samaistun näihin fiiliksiin! Me ollaan myös uusia asunnonomistajia ja ensi viikolla edessä kylppärirempan aloitus, maan kääntäminen ja siirtonurmen asennus! Huomenna haasteena raahata poreamme asuntoon, jonka pihatielle ei siis pääse ajamaan kovin isolla autolla... Huh huh! Tsemppiä sinne! Lopussa kiitos seisoo, toivotaan :)

Teija (Ei varmistettu)

Ihana blogi! On sitten kyse remontista, reissaamisesta, vaatteista, asusteista tai what ever. =) Olen muutaman vuoden ollut remmissä mukana ja viihdyn. Tämän blogin innoittamana olen mm. lukenut Dirtin ja heroiinipäiväkirjat, mötley crue on muutenkin noussut ihan uudella tavalla tietoisuuteen... Pieniä asioita mutta arjen kivoja piristyksiä. Hyvää alkusyksyä sulle ja miehellesi! ja tietty Benjille. =)

Noora (Ei varmistettu) http://www.noorasvard.com

Tiedätkö, nyt on ihan pakko kommentoida. Tänään olit niin uskomattoman kaunis ja remppaväsymyksestä ei ollut tietoakaan Ymmärrän enemmän, kuin hyvin nuo sinun tuntemukset. Itsekin joskus istuin keskellä lattiaa ja itkin, että eikö tämä p*ska lopu ikinä... Loppuihan se, sitten aikanaan. Tsemppiä siis loppurutistukseen, lopputulos palkitsee kyllä! Ja tee juuri noin, kuin suunnittelit, nukkukaa kunnon yöunet ja unohtakaa hetkeksi koko remontti, sen jälkeen on taas intoa jatkaa siitä, mihin jäi Rentouttavaa viikonloppua!

Elisa (Ei varmistettu)

Tsemppiä loppurutistukseen!

Kaisa (Ei varmistettu)

Mitä Simballe kuuluu?

Maria (Ei varmistettu)

Mä mietin toissapäivänä ihan samaa! Koirakuulumiset olis kiva joku päivä :) ymmärrän hyvin ton remppaväsyn, mulla oli sama viime muutossa... Seuraava odotellessa (y)

Huh, tsemppiä! Lopputuloksesta tulee aivan varmasti kaiken tämän vaivan arvoinen (tai muuten, ihan vain sille lopputulokselle tiedoksi...) Totaalirentoutuminen viikonloppuna kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta, tämä itselläkin suunnitelmissa, kun on töistä vapaa viikonloppu tiedossa :) huomenna Tampereelle ja sitten ehkä ihan vain kotona uusimman Potterin kanssa nautiskelua

Ilona h (Ei varmistettu)

Talon kanssa on ainakin itse joutunut opettelemaan, että koskaan se ei ole valmis. Sillä saa hermoja säästettyä huomattavasti. Aina on jotain pientä. Toki ymmärrän pointin että haluat tietyt isot jutut valmiiksi, ettei niihin tarvitse koskea ainakaan hetkeen. Olen huomannut samanlaisen käyttäytymisen omalla miehelläni ja kyllä se itsellekin on tullut. Omaa kotia on oikeasti järjettömän kiva laittaa vaikka kovaa duunia se on. Mutta se palkitsee eritavalla kuin joku perus toimistotyöt. Tosin oma motivaatio nykyistä työtä kohtaan on hakusessa joten sen suhteen voi purkaa remppaamalla ja si kautta saaden onnistumisen kokemuksia.

Marine (Ei varmistettu)

Tiedän niin ton tunteen. Me ollaan kesän aikana laitettu koki kylppäri ja sauna uuteen uskoon. Purettu vanhat laatat ja siitä lähtien kaikki uutta. Suoristeltu seiniä ja lattiaa, hiottu vanhaa pois. Laitettu uutta tilalle ja odoteltu että vesieristeet kuivuu. Siinä hurahti kesä juhannukseata tähän päivään. Ja kas nyt onkin jo syksy tekemässä tuloaan. Mihin se kesä jäi, meillä tonne kylppärin. Ei olla muuta ehditty. Sankon alla käyty aamuin illoin pesulla. Eilen vihdoin saatiin suihku, voi että mitä luksusta. Tänä aamuna olis ollu kylmää kyytiä peseytyä pihalla, +6, hyrr.. welsh corgin pentu otettiin myös ennen juhannusta. Pieni on korviaan myöten laastissa :). Mutta voiton puolella jo, huomenna paljubileet ystävien kanssa. Tsemppiä teille loppurutistukseen <3.

Tsemppiä "loppurutistukseen". :) Ajattele, olette varmastikkii menossa jo rempan paremmalla puolella! Eli ei enää paljoa jäljellä.
Hyvä, että muistat välillä levätäkkin, sitä ei kannata unohtaa! Rentouttavaa viikonloppua teille.

ttaa (Ei varmistettu)

Raksa/remppa on niin raskasta, tiiän, mutta en kyl nyt voi samaistuu :D
Olin rakentamassa taloa ja se oli parasta aikaa. Kylläkään ei ollu ihan oma, niin ei ne takaiskut ketuttanut niin kovasti.
Mie tykkään siitä tekemisen fiiliksestä ja siitä että tulokset näkyy nopeesti. Tsemppiä sinne!

JA HEI, ne raksahousut on kuumimmat mitä tiiän <3 (tää on ihan totta!)

S (Ei varmistettu)

Hei kerrothan sitten tuosta WC:n maalauksesta enemmän? Olisi mielenkiintoista saada myös ennen ja jälkeen kuvia jos vaan mahdollista. -nimimerkillä wc:n maalausta harkitseva :)

Maiju (Ei varmistettu)

Minkälaiseen lattiamateriaaliin päädyitte? Meillä menee kans lattia vaihtoon, ja mielelläni harkitsen kaikenlaisia vaihtoehtoja..

Jaana (Ei varmistettu)

Remppaaminen on kyllä raskasta, mutta lopputulos palkitsee sen ajan monin verroin :) Mistä tuo viimesimmässä instakuvassa oleva upea taulu on hankittu?

Hansu (Ei varmistettu) http://hassutellen.blogspot.fi

I feel you, tsemppiä sinne! Meillä menee kanssa parhaillaan kaikki muu uusiksi paitsi alakerran lattia ja katto, joten todella tunnen tuskan :D Tosin enimmäkseen nautin meidän remppatouhuista, mutta meidän ei onneksi tarvitse (vielä) asua sen kaaoksen keskellä. Mutta on se kyllä rankkaa, eipähän ole tarvinnut salilla käydä! ;)

Susa (Ei varmistettu)

Hei tuli mieleen, että ootsä ollenkaan kerenny tutustumaan Kuopio sali valikoimaan tai osaatko suositella mitään salia?

Oon just itse muuttamassa takaisin Kuopioon parin vuoden Amerikassa asumisen jälkeen ja tuntuu tosi vaikeelta alottaa uutta elämää. Kaikki on ihan myllällään kun tuntuu, että tää Suomi-minä on ihan erilainen eikä edes tiedä mitä haluaa : D

Missa (Ei varmistettu)

Haha, osaan kyllä samaistua tohon fiilikseen. Me rempattiin viime syksynä meidän kämppä kylppäriä myöten, asuttiin kaksi kuukautta evakossa miehen vanhemmilla ja muutettiin kylppärin valmistuttua sekasorron keskelle. Joka päivä kun saapui kämppään sisälle jatkaan hommia ja näki sen sekasorron niin eka ajatus oli että tää ei ikinä valmistu. Mun mies tekee ammatikseen myös remppatöitä ja muistan kun se sanoi, että meillä menee kaikki päin honkia. Että töissä kaikki menee kerrasta oikein, mutta meillä säädetään joka asian kanssa. Ekaks kylppärirempan piti olla ohi parissa viikossa, mutta sit selviskin että edellinen remppaaja oli jättänyt lattiasta vesierkan laittamatta suihkun alle. Jep jep. Siinä sitä sit kuivattiin 1,5kk ennen kun saatin mitään konkreettista esille. Sitten jotkut päävesiputket vuosi ja oli todellakin sekunneista kiinni, ettei olis sattunut suuremman luokan vesivahinkoa. Onneks mun mies oli silloin paikalla ja se nopeesti tukki vuodon ja soitti putkarin paikalle. Me meinaan asuttiin muualla ja jos se vesi olis sieltä päässy yön aikana purkaantuu nii olis kuulema vesi tullut vastaan eteisessä. Me jouduttiin jopa tekeen kolme reikää VALMIISEEN seinään, koska kylppärin lattialämmitys ei mennyt päälle ja vikaa piti alkaa selvittää johtojen kautta mitkä kulki seinän sisällä. Siinä vaiheessa alko munkin hymy hyytyyn, kun ilmottiin että kylppäri muuten valmis mut lattialämmitys ei nyt sit toimi. Onneks sähkäri sai sen korjattua. Sitten oli tietty niitä pikkujuttuja, joku meni rikki, osa puuttui, väärä osa yms. joiden takia mut lähetettiin aina rautakauppaan hakeen uusia. Anyway, halusin vaan sanoa että täällä todella tiedetään mitä toi tuska välillä on. Kiitos seisoo lopulta sitten kun saatte kaiken valmiiksi: )

Miho (Ei varmistettu)

Onni on käsistään kätevä mies! Varsinkin, jos ei itse ole kovin innostunut (tai lahjakas) remppailu- ja korjailuhommista. Voin vain kuvitella miten ryydyttävää tuollainen on, mutta kyllä varmasti niin upea fiilis, kun oman kodin on saanut laitettua juuri sellaiseksi kuin haluaa. Tsemppiä loppuremppaan :)!

SannaL (Ei varmistettu)

Remppaaminen ja raksahommat on raskasta. Sympatiat puolellenne! Meillä myös koiran mielestä raksatyömaa on aivan hanurista. Ja valitettavaa on se, että niitä takaiskuja tulee ja niiden määrä vain suurenee sitä myöten jos teet jonkun valtavirrasta poikkeavan ratkaisun. Me rakennetaan taloa, jossa onneksi jo asutaan, mutta alakerran viimeinen loppurutistus on meneillään ja oon NIIN kyllästynyt tähän rakentamiseen! Tänään aloitan nelipäiväisen (iltaisen) urakan alakerran 100 m2 lattian epoksoinnista.

Jos vain jaksat, olisi kiva nähdä jotain before-after-kuvia.

Janette (Ei varmistettu)

Oh i feel you :D Meillä on myös koko asunnon käsittävä remppa menossa. Vuokra-asunnossa päättyy sopimus kuun lopussa, eli enää pari viikkoa aikaa rempata. Vielä puuttuu mm. keittiö, lattia, alakatoista suurin osa, maalit seinistä jne.. Lähinnä ollaan siis saatu vasta purettua kaikki pinnat ja keittiö, ja viety rakennusjätteet pois. En siis tiedä mihin ojan pohjalle muutetaan kuun vaihteessa :D Ja nyt oli pakko kommentoida, nimittäin tää keittiön välitilalaattojen valinta on meilläkin yks murheenkryyni.. Tästä ollaan saatu miehen kanssa niin mehevä riita aikaiseksi, koska meikäläinen haluaa kivi-/lasimosaiikkia, ja mies ei innostu ajatuksesta ollenkaan, asennuksen suhteen. Sanoo vaan, että mosaiikkia ei tuu, koska siinä menee kaks viikkoa näpertäessä niitä paloja ja leikatessa nurkkapaloja ym. Oon tässä nyt sit itsekin miettinyt, että kuinka kamalaa se asennus sitten voi olla :D Kerro sitten kauanko teillä meni asennukseen, ja oliko tosiaan niin vaikeaa kuin voisi kuvitella... Tsemppiä loppuremppaan :)

Rosa (Ei varmistettu)

Huh huh voin vaan kuvitella ton remppaamisen tuskan! Me muutettiin just uuteen vuokrakämppään ja pelkkä muutto, joka kesti kuukauden rampaten vanhan ja uuden välillä teki musta ihan raadon. No, uusi kämppä on aivan ihana ja nyt alkaa helpottaa! Ainakin kun laittaa silmät kiinni eikä enää huomaa noita jäljelle jääneitä romupusseja ja laatikoita. Tsiiisus sitten kun joskus muutetaan oikeesti vähän isompaan kotiin ja aletaan sitä laittaan!

Kommentoi