Can’t wait!

Hellou!

Mun piti tulla tekemään postaus Singaporen kolmannesta päivästä, mutta nyt en millään malta 🙂 Tulin juuri takaisin kotiin uudelta asunnoltamme, ja oon niin tohkeissani, etten malta keskittyä muuhun, kun päässä pyörii vain asuntoasuntoasuntoasunto.

Otin todella iisin laskun tähän ainoaan vapaapäivään tällä viikolla… Olin kotona kentältä n. puoli 7 aikaan aamulla, ja siitä sitten pari tuntia käytin aikani tehokkaasti tilaten sängyn ja peilin ja uusia pyyhkeitä ja varaamalla Pariisin junaliput ja kirjoittamalla tuon aamuisen postauksen ja vaikka mitä. Yhdeksän jälkeen lähdin lihapullille ostamaan pakkaustarvikkeita IKEAan. Pehmeä lasku arkeen my ass. IKEA on kyllä vittumainen paikka. Meet sinne ostamaan pahvilaatikoita, kuplamuovia, teippiä, henkareita ja pukupusseja. Onnistut kuitenkin käyttämään sinne 180 euroa, etkä oikein itsekään tiedä mihin ihmeeseen. Jotku lakanat ainakin nappasin mukaan, kun oli niin söpöt. Ja pari kynttilänjalkaa, glögiä, joulukoristeita (mä en ole edes kotona joulua!!) ja en enää edes muista mitään. Mä vihaan sitä mestaa. Tai vihaan itseäni, kun mulla ei ikinä riitä tahdonvoima kävellä sieltä vaan niiden juttujen kanssa, mitä kauppalistalta löytyy.

Selviydyin sieltä kotiin siinä kahdentoista maissa ja vimmatulla tahdilla pakkasin n. 80 % asunnosta laatikoihin ja IKEA-pusseihin, kunnes iski paniikki, että ne ei riitä. Taksi pihaan ja osa pakatuista siihen vaan. Taksit on Lontoossa melko halpoja, eli toi reissu ei ollut niin paha. Taksikuski kyllä vähän naureskeli, kun meikäläinen kiipesi taksiin kolmen laatikon ja kassin kanssa.

Näin nyt ensimmäisen kerran meidän asunnon ”valmiina”, eli maalattuna ja tyhjänä ja voihan yksisarvinen sentään, miten innoissani olen tästä muutosta. Siellä mä purin viemäni kamat paikalleen hyräillen iloisesti itsekseni. Toki tämä ensimmäinen asuntoni täällä tuntui todella omalta silloin reilu vuosi sitten, mutta kyllä tämä uusi nyt tuntuu paljon paljon paremmalta ja odotan huomista kuin pikkulapsi joulua. Tiedättekö, kun joku paikka vaan tuntuu ihan kodilta, vaikkei siellä ole vielä yhtäkään omaa asiaa? Ihanaa muuttaa yhteen ystävän kanssa, ihanaa saada valtavan iso keittiö, ja ihanaa päästä asuntoon, joka on vaan jotenkin niin kotoisa, silloinkin kun ammottaa tyhjyyttään.

Olette pyydelleet nähdä kuvia asunnosta tyhjänä, joten tässäpä niitä, olkaapa hyvät:

IMG_1743-001

IMG_1746-001

Asunnon pohjapiirustus löytyy täältä, mutta tässäpä siis näköalaa eteisestä. Eteinen itsessään on about samankokoinen kuin mun tänhetkinen keittiö/olkkari, että tilaa kyllä on ihan muutamallekin kenkäparille siellä sitten 😀 Oikeanpuoleinen makkari on mun, vasemmanpuoleinen Annikan. Eteisessä on vasemmalla puolella pari ovea, toinen siivouskomeroon, jossa on myös boileri, toisessa on piilotettuna pesukone/kuivuri. Siellä on vähän ylimääräistä säilytystilaa matkalaukuille ja muille laatikoille, plussaa tästä. Oikealla on Annikan kylppäri, joka näyttääpi tältä:

IMG_1750-001

En tiedä miksi kuvat on niin ankeita, kun oikeesti toi kämppä on ihan hohtavan valkoinen ja puhdas. Mä tarviin jonku laajakulman muutenki, eihän tällasista kuvista tuu lasta eikä.. nojoo, ymmärsitte ehkä.

IMG_1747-001

Myn hyöne! Joka on todella jännittävän näköinen tyhjillään, eikö? 😀 Annikalla on tästä peilikuva, eli toi kaareva seinä jatkuu siis siellä. Mun ihana rekki olikin tullut jo tänään (jee!!!) ja odotteli mua asunnon rapussa. Oli pakko purkaa se, ja se on paljon ihanempi vielä livenä kuin osasin odottaa, tai siis näyttää tosi laadukkaalta ja yksityiskohtaisesti viimeistelty 🙂

IMG_1748-001

Tuonne jätettiin edellisten asukkaiden lamppu ja yöpöytä, jotka löytävät tiensä huomenna kierrätykseen, eivätkä tuu jäämään tuonne.

IMG_1734-001

Ja mun neljäosainen vaatekaappi! Iso sydän.

IMG_1740-001

Mä tykkään kyllä kylpyammeista, mutta suihku on musta paljon paljon kätevämpi. Kuten tossa pohjapiirroksessa näkyykin, niin tää mun suihku on mun makkarin sisällä, tai siis ovi sinne on mun makkarista. Osittain tän takia otin juuri tän makkarin ja kylppärin. Päätettiin heti alkuun, että molemmille oma kylppäri, jota toki toinen saa käyttää myös, ja kun Annikalle oli aivan yhdentekevää kummin päin menee, valinta jäi mulle. En edes tiedä miksi valitsin tän, kun molemmat yhdistelmät on aivan yhtä hyviä. Ehkä ton neliosaisen kaapin takia 😀 Annikalla on kolmeosainen.

IMG_1742-001

Megaiso peilikaappi taas aivan ehdotonta plussaa, ja vessanpöntön yläpuolella on iso lasivitriini, jonne mahtuukin sitten loput mun kosmetiikoista 🙂 Tästä tulee ihana, en malta odottaa!!

Mutta sitten mun lempiosastoon…

IMG_1726

Le keittiö. Ahh. Joojoo, joka kämpän peruskeittiö Suomessa. Täällä, tähän hintaan ja tällä sijainnilla; luksusta. Keittiö on tavallaan peilikuva itsestään ton lieden kohdalta. Kaappitilaa on rutkasti, jääkaappi on integroitu, kaikki on hohtavan valkoista ja uutta. Lontoossa on kuitenkin niin pirusti vanhoja kämppiä, että sekin on jo bonari.

Asuntoon kuuluu pöytä, josta tykkäsimme molemmat Annikan kanssa. Itse ehkä olisin mieluummin hankkinut valkoisen pöydän, mutta kun tuo siellä valmiina oli, niin kelpaa. Ei kuitenkaan ole ruma, vaan tuo ehkä tummuudellaan jopa ripauksen jotakin muuta meidän muuten aika valkoiseen kuningaskuntaamme.

IMG_1725 IMG_1723-001

Siirstin ton kirjahyllyn jo paikalleen ja pöydän seinään kiinni, kuten Annikan kanssa suunniteltiin. Noissa olkkarikuvissa ne on vielä samalla tavalla kun ne sinne jätettiin. Noi ovet olkkarista johtaa minimaaliselle ranskalaiselle parvekkeelle, ja toi sohvapöytä todennäkösesti lähtee myöskin kierrätykseen, mä en kestä jotenkin tonvärisiä huonekaluja ollenkaan 😀 Sohvaan ostin tänään vuokranantajan tiliin uuden sohvanpäällisen ja Annikalta tulee toinen sohva ja telkkari, mun nykyinen eteisen senkki muuttaa olkkariin tv-tasoksi 🙂

IMG_1720-001

Eniten kämpässä rakastan kyllä keittiötä. Mun keittiö on niin minimaalisen pieni tällä hetkellä, ankeen värinen ja ahdistava, että tää asunto vei mun sydämen jo kyllä pelkästään keittiölläkin. Tiskikoneesta valtavasti pisteitä, ja siitä, että kaappitilaa on aivan perhanasti. Mulla on tällä hetkellä keittiössä kaksi kaappia. Toinen on astioille ja toinen siivouskamoille. Suurin osa mun keittiön tavaroista asuu eteisen senkissä. Ja työtasoahan mulla ei ole senttiäkään täällä. AIVAN perseestä, voin kuulkaa kertoa. Mä rakastan hääriä keittiössä, mutten todellakaan jos tilaa on sen verran mitä täällä.

IMG_1730-001 IMG_1731-001Pientä arjen luksusta. Integroitu jääkaappi, rutosti työtilaa ja noi lamput tuomassa kirkkautta keittiöön. LOVE IT.

Tein pientä listaa asunnon plussista ja tietenkin vastapainoksi miinuksista.

Plussia:
– KOKO. Asunnolla on kokoa 73,5 neliötä, mikä on mun nykyisen 25-30 neliöisen luukkuni jälkeen aika luksusta. Tässä nykyisessä ei ole metrit mitenkään tehokkaimmin käytössä, kun taas tuolla tuntuu olevan todella tehokkaasti käytetty jokainen neliö.
– VALO. Tää mun bunkkeri on vähän tumma, kun nää ikkunat on tänne neljän betoniseinän sisälle ja saa aina olla keinovalossa. Tuolla on isot ikkunat joka huoneessa, ja lisäksi kaikkialla halogeenilamput katossa, joten tuolla on koko ajan todella valoisaa.
– LÄMPÖ. Tuolla on lattialämmitys. Briteissä se on mun käsittääkseni melkein harvinaisempaa kuin rotat asunnoissa. No ehkei ihan, mutta silti.
– TISKIKONE. Enough said.
– KAKSI KYLPPÄRIÄ. Yhdelläkin olisi pärjätty mainiosti, mutta on se ihanaa, kun ei tarvii odottaa toista, jos on kiire, vaan voi rauhassa laittautua omassa makkarissa.
– KEITTIÖ. No toi keittiö on niin valtavan ihana, että se jo itsessään on plussa.
– HINTA. Mulla säästyy n. 250 euroa kuussa tossa kämpässä tähän verrattuna. Lisäksi kun nettikustannukset, sähkö ja kaasu jakaantuu kahdelle, on säästöt vieläkin isommat. Tuolle paikalle tuon hintainen kämppä on varsinainen ihmelöytö, ja jokuhan siitä tarjosikin jo enemmän kuin me. Me tosin saimme sen kämpän, koska vuokranantajan mukaan olimme reiluja kun tarjosimme heti pyytämäänsä summaa, emmekä alakanttiin.
– SEURA. Mä oon tosi seurallinen ihminen, ja on ihanaa kun saa asua kaverin kanssa, niin voi jakaa arjen suruja ja iloja, ja on illallisseuraa tai muuten vaan joku elävä olento, jota moikata.
– SIJAINTI. Tää on 1,7 km päässä mun koulusta, eli helposti käveltävissä. Lisäksi tämä on kolmen metroaseman keskellä, ja alueena Islington on muutenkin tosi trendikäs. Vähän sellanen edgy taiteilijahenkinen mesta. Ehkä joku sellanen Punavuori olisi tässä vastineena Helsingissä. Lyhyt matka vähän joka paikkaan ja paljon ihania ravintoloita ja kahviloita lähellä. Old Street ja Angel on alueina sellaisia, joilla paikalliset viihtyvät iltapäivisin ja iltaisin sosiaalisilla menoilla, joten kiva asua sellaisella sykkivällä paikalla. Ylipäätään kun oon sanut koulukavereille ja muille, että muutan Islingtoniin, niin kaikkien reaktio on ollut silleen ”vau, se on ihana alue!”, eli luotan heidänkin mielipiteeseen tässä aika paljon 🙂
– VUOKRANANTAJA. Oon kuullut lukemattomia tarinoita siitä, miten hirveitä vuokranantajia Lontoossa on. Annikalla on itselläänkin kokemusta ikävästä vuokranantajasta. Mulla on täällä ollut jo tosi kiva vuokranantaja, mutta tämä on jotenkin vaan niin rento ja mukava, että oksat pois. Me ei oltu ees maksettu vuokravakuutta ja ekaa vuokraa, kun hän antoi meille avaimet. Meidän vuokrasoppari alkaa varsinaisesti 1.11, mutta saatiin avaimet jo viime tiistaina, eli 22.10, ja kämppä on ollut muuttokuntoinen jo 25.10. Olisimme voineet siis muuttaa viikon aiemmin, eikä puhettakaan lisämaksuista. Jo alunperinkin hyvässä kunnossa ollut kämppä maalattiin vielä ennen meidän sinne muuttoa ja vuokranantaja oli itse asiassa itse maalailemassa sitä, kun avaimet hain. Kaikki toiveemme on toteutettu, mm. pyynnöt uusista patjoista ja uudesta sohvan kankaasta.
– LATTIALÄMMITYS.
– RAKENNUKSEN UUTUUS. Rakennus on vasta 12 vuotta vanha, joten samanlaisia rakennusvikoja rottien ja kosteusongelmien muodossa ei pitäisi ilmetä. Meitä ennen tuolla on ollut ihan vaan pari vuokralaista, joten kaikki on vielä tosi hyvässä kunnossa ja keittiökin on kertaalleen uusittu tässä välissä.
-PUULATTIA. Kokolattimatot on ihan hanurista, ja siksi on ihanaa, että makkareita lukuun ottamatta niitä ei missään ole. Makkari onkin ainoa paikka, missä kokolattiamatto on musta looginen ja ihan kivakin, koska itse aina hengailen paljain jaloin kotona, ja pehmeä puhdas kokolattiamatto on kyllä siinä kiva 🙂 Mutta pölyallerikko kiittää kyllä siitä, että kaikkialla muualla on parkettilattia.

Näitä olisi vaikka minkä verran lisää varmaan, mutten nyt jaksanut kaikkia listata.

Miinuksia: 
– SIJAINTI. Nykyinen asuntoni on Sussex Gardensilla, joka on tosi kaunis katu. Vanhoja rakennuksia ja puisto. Lisäksi asuntoni on n. 300 metrin päässä sekä Lancaster Gatesta, että Paddingtonista, joten mulla on hyvät yhteydet kahdella tosi vilkkaalla ja kahdella keskeisellä, muttei niin vilkkaalla metrolinjalla. Lisäksi Heathrowhun pääsee kotiovelta alle puolessa tunnissa. Uusi asunto sijaitsee Northern Linen ja Hammersmith & Cityn sekä Central Linen läheisyydessä. Kävelymatkaa on joka metroasemalle enemmän kuin nyt, n. 700 metriä. Metrolinjat on ihan hyviä kyllä tuollakin, mutta eivät ihan niin keskeisiä, kuin tuo Central line, joka täältä menee. Tosin, kuten yllä mainittu, alue on omalla tavallaan aivan mahtava.
– En ihan oikeasti keksi muita 😀

Mietin tota Miinus-kohtaa varmaan puoli tuntia, eikä tullut mitään muuta mieleen. Haluan olla aina realisti, enkä odota liikaa, ja yritän ottaa myös huonot asiat huomioon. Nyt en vaan millään keksi niitä. Ei niitä ehkä siis ole.

Huihhh, hyvin vältelty tunnin verran pakkaamista. Vielä pitäisi laittaa eteinen ja kylppäri pakettiin, makkari, keittiö ja ”olkkari” on onneksi jo laatikoissa. Sain juuri soiton, että mun tänään tilaama sänkykin tuodaan huomenna, eli huomenna pääsee nukkumaan ihan uuteen kotiin, jeeee!! Rekkikin on jo siellä odottamassa, kokovartalopeili saapuu sunnuntaina ja pukeutumispöytä maanantaina, eli enköhän ensi viikon lopulla saa teille postausta aikaiseksi tästä asunnosta sitten meidän maulla laitettuna 🙂

Nyt mä jatkan tätä urakkaa, jotta huomenna ei tarvii ressata, vaan nopeasti saada kamat paikasta a paikkaan b. Kirjoitan luvatusti asunnon hausta Lontoossa ja muuttamisesta täällä sitten ensi viikolla, kun on kokemusta muuttofirmasta ja kaikesta säädöstä enemmän 🙂 Pusuja teidän tiistai-iltaan, oon niin innoissani, jee! 🙂 

Kommentit (53)
 1. Oon niiiiiiiin kateellinen!!!! Toi kämppä on upee!

  1. Kiitoksia, se on 🙂

 2. Lol, tajusin vasta kommentin lähetettyäni että se oli sama kun sun otsikko.. 😀

  1. En saanu mitään muuta kommenttia? 😀

   1. Hahah 😀 no siis kirjoitin kommentin ”can’t wait” mutta se ei näköjään sitten mennytkään läpi…eli toi mun yllä oleva kommentti on nyt erityisen confusing…..

    1. Hahahhah, ihmettelinki jo 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *