"Disagree then we compromise / Tooth and nail over truth and lies"

Mungolife

MAHTAVA TUNNE. Tiedättekö, mikä on melko mahtava tunne? Kun saa ylitettyä itsensä. Mä olen taistellut jo vuosia järjettömän hammaslääkäripelon kanssa. Ei kovin yllättävää mun tuurilla, että samassa otuksessa yhdistyy järjetön hampilekuripelko ja purukalusto, joka tuntuu kaipaavan hammaslääkärin kosketusta harva se päivä. Kolme hammasta on elämän aikana jouduttu erinäisistä syistä juurihoitamaan, kaksi todella hankalaa viisuripoistoa suorittamaan, yksi hammas on haljennut ja siitä olen joutunut luopumaan. Hammaslääkäripelkoni on alkanut jo ala-asteella ja vuosien varrella vain vahvistunut. En yhteen aikaan käynyt hammaslääkärillä viiteen vuoteen. Eihän siitä mitään hyvää seurannut, se on selvä. Tänään voin kuitenkin sanoa, olevani ylpeä itsestäni! Seitsemän vuotta sitten itsensä hammaslääkärille vihdoin raahannut hermoromu ihminen on ottanut tässä ajassa nimittäin pienen pienen sipsasun ihmiskunnalle, mutta maratoninmittaisen askeleen itselleni. Makasin tänään mukisematta Megaklinikan vastaanotolla puolitoista tuntia, en itkenyt kertaakaan, enkä tarvinnut hengitystaukoja välissä. Ja, tästä olen erityisen ylpeä, pärjäsin ensimmäistä kertaa ikinä ilman puudutusta!!

Siitä ei ole niin kauaakaan kun olen ollut maailman ymmärtäväisimmän hammaslääkärin tuolissa, kuunnellut musiikkia ja saanut kolmen minuutin välein hengitystaukoja, kun täysi turpavärkki välineistöä vaan ahdisti mittaamattomissa määrin. Ei siitä ole hirveän kauaa siitäkään, että hammaslääkäriaseman pelkkä haju aiheutti mussa sen reaktion, että kävelin ulos ja maksoin sakot perässä. Ja siitä nyt ei ainakaan ole kauaa kun olen viimeksi lähtenyt hammaslääkäristä itkien, koska olin vaan niin paskana siitä toimituksesta. Tänään lähdin ensimmäistä kertaa koskaan hymyillen hammaslääkäriltä (joskin hymy oli varmaan aika groteskin verinen, mutta paskat siitä). Oli niin siistiä pystyä sanomaan jokaiseen hammaslääkärin ja -hoitajan "oletko varma, ettet halua puudutusta", että kyllä mä pärjään. Multa paikattiin tänään kaksi reikää ja perään vielä koko suuvärkistä poistettiin hammaskivi. Elämäni ensimmäistä kertaa. Kiltisti hain apteekista kunnon hammaslankaimet sen toimenpiteen jälkeen ja lupasin kiltisti, että tulen kerran vuodessa tarkastukseen ja hammaskiven poistoon. Ja nyt mahdoton on mahdollista! Mun hampaat on 100 % kunnossa! Okei, yksi puuttuu, mutta ne muut :)

Niin pienen pieni, itsestäänselvä ja turha asia muille, mutta niin perhanan iso juttu mulle.

Itsestään selvää oli tietenkin se, että olin varannut tämän ajan juuri sellaiselle päivälle, kun on tää hirvee yskä päällä. Tää kolme viikkoa jatkunut köhiminen aiheutti eilen mussa jo sen verran pelkoa, varsinkin hengityksen rahistessa aika pahasti, että otin yhteyttä lääkäriystävään. "Keuhkoputkentulehdus". Jaaha. Tätä voi kuulemma kestää vielä mitä tahansa viikon ja neljän väliltä, mutta sain sentään jonkun lääkken, jonka pitäisi helpottaa tätä. Ois ihan kiva. Kuulostan pelottavalta. Ja auta armias, jos naurahdan. Sitä seuraa kohtaus, joka ei monelle neljä askia päivässä kolkyt vuotta polttaneellekaan oo ihan jokapäiväistä iloa. Tiedänpähän, että on "normaalia", että jatkuu näin kauan ja voin naukkailla tota mun kolmiolääkettä ja olla tilulei vielä määräämättömän ajan. Kiva juttu. Ihmeen hyvin pärjäsin siellä hammaslääkärissä tästä huolimatta, vaikka joka kerta kun lääkäri käski nielaista mä lähinnä köhin. Varmaan tosi uskottava se "Tupakoitko? En." kohta esitiedoissa.

Ainiin. Halusin mä sanoa jotain tästä asustakin. Se ei liity kylläkään tähän päivään millään lailla. Mutta variaatiota tästä on nähty päälläni viime parin viikon aikana aika monta. Pääsin vierailemaan Hennesin showroomilla tuossa muutama viikko takaperin, ja siellä tutustumaan Studio -mallistoon. Sen jälkeen odotin mallistoa kuin pieni pieni orava pähkinälähetystä. Mun tän vuoden lempitrendi on kyllä heittämällä laatikkomaiset takit ja yli-isot bleiserit. Sopii tasapainottamaan mun epäsopusuhtasta kroppaa hienosti. Pitkä bleiseri "katkaisee" kropan hieman alempaa, ja selän ja jalkojen mittasuhde tasoittuu kauniisti. Vielä kun räpylääni osui sellainen yksilö, joka oli erinomaisen istuvaa matskua, olin takuuvarmasti Studio-malliston ilmestyessä kärppänä paikalla. Rakastan bleiserin istuvuutta ja takkimaisuutta, mutta saan myös suunnatonta iloa irti tän povitaskusta :D Ei naisten bleisereissä oo pahemmin povareita. Tunnen itseni tärkeäksi ja jotenkin aikuiseksi aina kun voin kaivaa puhelimen (nenäliinojen joukosta kylläkin) povaristani. Tässä yhdistelmässä se nyt on revittyjen farkkujen ja Mötley -paitani kanssa, kun tätä asua pidin sangen rennossa ympäristössä ennen Lontoon lähtöäni. Hyvin tämä toimii muuten myös täysmustassa asussa, virallisessa asussa ja juhlissa. Kaikkea olen ehtinyt jo kokeilemaan, ja tekin varmasti näette tätä vaikka missä asuissa.

En ole varsinaisesti Hennesin perusvaatteiden suurkuluttaja, mutta jessus kun nää Hennesin erityismallistot tuntuu menevän vuosi vuodelta jättiaskelia eteenpäin. Mun se jättimekko, jota pidin synttäreilläni on Hennesin, vaikka laadultaan ja malliltaan voisi melkeinpä olla minkä tahansa huippumerkin. Tämä bleiseri vuorostaan on aivan mielettömän hyvää materiaalia ja istuvuus on ihan räätälöidyn vaatteen oloinen. Verkkokaupasta nämä näyttivät myyneen kokonaan loppuun, mutta esim. Kämpin Hennesillä näistä oli vielä pari kokoa jäljellä, mitä nopeasti vilkaisin.

Asuhan ei ole mikään yhdistelyn taidonnäyte asuun sopimattomine kenkineen ja laukkuineen, mutta mitäpä tuolla niin väliä. Minä viihdyin. Mitä te tykkäätte? :) 

Kommentit

meow (Ei varmistettu)

Tykkään tästä asusta! Rento ja tyylikäs ja näytät muutenkin tosi upealta! :) Ton tyylinen bleiseri menee kyllä ostoslistalle...

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! Ja ehdottomasti suosittelen, sopii ihan kaikkeen! :)

Jenny (Ei varmistettu)

Ihana tuo sun oikean käden sormus, missä on nuo kaksi palluraa, mistä se on? :) Pisteet sulle tuosta hammaslääkärihommasta, voin kuvitella että moni ei oikein mielellään siihen penkkiin istu juurihoitojen sun muiden jälkeen! Itsekin pitäisi käydä tarkastuksessa, mutta en saa vaan aikaa varattua, olis helpompaa jos sellainen kutsu tulis postissa niinkuin lapsena!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Se on Cadenzzalta :) Haha, joo, se ois kieltämättä hyvä, jos joku tulis raahaa himasta sinne korvasta retuuttaen välillä :D

P (Ei varmistettu)

Kaunis bleiseri! paljonko sillä oli hintaa?

Anna (Ei varmistettu)

79 euroa :) Kiitos :)

Rosita (Ei varmistettu) http://siipienhelinaa.blogspot.com

Hieno juttu toi hammaslääkärikäynti! Ei ole ihan helppo paikka kenellekään. Itselläni ei ollut reikiä 18 ikävuoteen saakka, kunnes yhtäkkiä niitä alkoi tipahdella kuin sieniä sateella. Nyt takana monta porausta ja yksi juurihoito sekä kahden viisaudenhampaan poisto. Reikien poraus on näistä ollut ehdottomasti pahin ja siihen liittyvät kivut. Edessä olisi pian tarkastus (apua!) ja toivottavasti viimeisten viisurien poisto, alhaalta tietty. Sitten voi olla tyytyväinen kun kaikki on taas reilassa :)

Anna (Ei varmistettu)

Yhhh, ihan kamalaa :/ Ja se on kyllä kiva tunne, kun saa tietää, että kaikki on oikeasti järjestyksessä :)

Satu V (Ei varmistettu)

Sulla on kaunis oma tukan väri :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, mäki tykkään :)

sara (Ei varmistettu)

Munkin pitäis todellakin raahata itseni hammaslääkärille, en ees muista millon oon viimeks ollut, juurikin pelon takia. Oliko sun hampaat huonossa kunnossa kun menit tuon 5 vuoden tauon jälkeen? Vähän pelottaa sekin, että hampaat on nyt mennyt pilalle kun en oo käynyt niin moneen vuoteen, vaikkei se ulkoisesti siltä näytäkään :(

Kannattaa tarkkailla tota yskää, mun poikaystävällä oli 5-6 viikkoa yskää joka ei lähtenyt millään, lääkäri sitten totesi että taitaapi olla astma... Sen oli todennäköisesti aiheuttanut homevaurio meidän edellisessä kämpässä. Onneks ei asuta siellä enää, se on jo itsessään auttanu huimasti :)

Anna (Ei varmistettu)

Oli huonossa kunnossa joo :/ Että älä venytä turhaan tota aikaa, mene lääkäriin :) Ja kävin lääkärillä asiasta, mulla on ihan vaan keuhkoputkentulehdus :)

Hanna (Ei varmistettu)

Tuo bleiseri on kyllä älyttömän kiva! :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin on, kiitoksia :)

memmi (Ei varmistettu)

Hyi, hammaslääkärit on kyllä jotain niin inhottavia mestoja D: Vaikka en kylläkään ikinä oo ihan kunnon hammaslääkäripelosta kärsinyt, mutta jonkin asteisesta joo. Koko pienen ikänsä siellä joutu ravaamaan aivan viturallaan olevan purennan takia ja aina sai pelätä että jaahas, mitähän seuraavalla kerralla suuhunsa saa ja millä runnomisella. Ihme kyllä kertaakaan ei oo tarvinnu hammasta paikata tai repiä irti (paitsi valmiiksi jo vähän heiluvia), eli sikäli oon vissiin päässy aika helpolla. Tosin, sen verran usein on tainnu hammaslääkärien kädet kumihanskoineen käydä mun suussa, että tiedän miltä ne maistuu tai jotain, koska joskus eräästä teestä (muistaakseni mintun makusesta vihreestä) tuli erittäin suuresti mieleen hammaslääkäri... :-D

Asu näyttää kyllä kivalle, just tollanen tarpeeks rento mutta siisti samaan aikaan!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Cerp (Ei varmistettu)

Hammaslääkäripelosta: Mulla on ihan järkyttävä hammaslääkäripelko. Kaikki naureskelee mulle, sillä en todellakaan ole ihminen, joka näyttää pelkoansa millään tavoin normielämässä. Mutta se hammaslääkäri - auta armias, pelkästään hammaslääkäristä puhuminen saa mut tärisemään, haukkomaan henkeä ja lähes itkun partaalle. Kerran mulla särki hammasta pari päivää, poikkis ehdotti että jos varattais aika ja se tulis seuraks. Yritin kuvitella itteni hammaslääkärissä ja sain lähes paniikkikohtauksen :D Viimeks kävin hammaslääkärissä 9 vuotta sitten - tiiän itekki että kohta pitäis jo käydä. Tosiaan, tää pelko juontaa juurensa juurikin lapsuuden kamalista hammaslääkärikäynneistä, siitä kun revittiin monta hammasta kerralla ja puudutettiin kerralla joku 4 kertaa, kun aine ei tehonnu. Musta on vaan niin absurdia pillittää siinä tuolissa ja pelätä. Ja joutua vielä maksamaan siitä! :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no onneksi on munkaltaisia tarinoita, joissa tuonkin pelon on pystynyt voittamaan :)

Minna (Ei varmistettu) http://styleinacoconutshell.blogspot.fi/

Oi, mä taas tykkäsin tästä yhdistelmästä tosi paljon! Kiva kontrasti, kun rokimpi ja rennompi kohtaa klassisemman ja virallisemman. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, kiva kuulla! :)

ensq (Ei varmistettu)

musta tää on ihan täydellinen asu!! :) ja oot myös ihan huikeen kaunis nainen!!! ja repesin ääneen tolle "kuin pieni orava pähkinälähetystä" ::DDDD

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :)

Alessia (Ei varmistettu) http://stylist-diaries.blogspot.fi/

Oioi nuo Zaran farkut! <3 Tykkäilen itsekin paljon nyt oversize jakuista/takeista..:)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja ne on kieltämättä tosi ihanat! :)

Jenni (Ei varmistettu) http://shakespeareandsparkle.com/

Aivan ihana look <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Lauraa (Ei varmistettu) http://deleted

Tiedän tunteen ton yskän kans.. Pari viikkoo jo jatkunu, enää ei hirveesti silleen muuten vaa yskitä mut auta armias ku vähän naurahat jollekki nii se nauru kuulostaa enemmänki siltä ku polttaisin kartongin tupakkaa päivässä ja jatkuu sellaseen "olen lähellä tukehtumiskuolemaa" -oloon. Mut ehkä tää tästä pikku hiljaa ku ylppäristressi alkaa helpottaa! :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahahaha, joo toi on niin tuttu tunne :D Ihan hirveetä kun ei voi naurahtaa tai tehä perinteisiä hmprh -äännähdyksiä tehdä ilman hirveetä yskäkohtausta :D

Minna (Ei varmistettu) http://shoppaaja.blogspot.fi

Musta tää asu/yhdistelmä on itseasiassa hyvinkin nätti, simppeli ja toimiva. Todella näppärä asu kouluun tai töihin. Hyvin sopii nää värit yhteen ja vaatteiden leikkaukset imartelee sun kroppaa. Tässä on siisti, puhdas tyyli, ei mitään turhaa ylimääräistä. Voisin ottaa tän asun heti omaan vaatekaappiin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :)

Hisdu (Ei varmistettu)

Hei miten sulla onnistui hampaiden valkaisu kun on tehty juurihoito? Vai onko ne tehty einäkyvillä oleviin poskihampaisiin? :)

Anna (Ei varmistettu)

Juurihoito on tehty poskihampaisiin, mihin ei oo tehty valkaisua :)

Rva P (Ei varmistettu)

Noi kengät on vaan niin upeat...! Muoti menee vinhaa vauhtia taaksepäin ja nämä ylisuuret blazerit olleet jo kerran päällä, jotenkin se tuntuu, äh, kauheelta!

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, no vähä kasariahan nää ehkä on, mutta kyllä nää vaan mun silmää miellyttää :D

M (Ei varmistettu)

Moi,

Mä tykkäsin asusta ihan sikana! En tajunnu ettei ne "kuuluis yhteen", heh! Mun mielestä aivan loistava ja olin yllättynyt että noin hyvännäkönen bleiseri on löytyny H&M:ltä. Onko myös materiaali OK, vai onko hiostava?

Kengät on upeat. Kokonaisuus ihanan siisti ja rento, eli justiinsa meikäläisen makuun. Tykkään kun yhdistellään asiallista rentoon/boheemiin, kallista halvempaan ja kultaa hopeaan. ;-)

M-

Anna (Ei varmistettu)

On ihan mahtava matsku, ei yhtään hiostava, tykkään valtavasti :)

M (Ei varmistettu)

Äh, unohtui vielä mainita lakku. Siinä on ihan täydellinen väri. Vaalea sävy on mielestäni todella hankala. Harva vaalea on sellainen "oikean" vaalea, jota tuo laukku justiinsa on. Ja natsaa täydellisesti mustan/tumman kanssa.

M-

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, tykkään itekin tuosta valtavasti :)

Paula (Ei varmistettu) http://varikastablogi.blogspot.fi

Ah, nuo kengät ovat vaan niin totaalisesti rakkautta! :) Musta on niin hauska seurata sun blogia, kun ollaan saman pituisia, että mitäs kaikkea sä olet keksinyt mun ongelmiini. :D Nyt täytyy kuitenkin sanoa, etten lämpene yhtään tuolle takille, mutta mä olenkin vähän hidas, ja keksin se ehkä sitten parin vuoden päästä, niinkuin kaiken muunkin. :D Jaksan kyllä silti hämmästellä, miten kaunis oletkaan, ja miten hyvältä voit näyttää "noissa vaatteissa", if u know what i mean :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, voi kiitoksia!! <3 Ja suosittelen oikeesti antamaan pidemmän malliselle takille mahdollisuus, jos haluat tasapainottaa kropan mittasuhteita :)

Vivian (Ei varmistettu) http://moonshapedlittlebox.blogspot.com

Ihanan rento asu! Nuo kengät ovat kyllä upeat, nuden sävy on juuri oikea. Louboutinilla on toisetkin nudet kengät, jotka kelpuuttaisin. Mary jane- tyylisellä remmillä ja ne ihanat korkkarit ovat hankintalistallani. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti! :) Ja Louboutinilla on kyllä upeita kenkiä, kauniin värisiä ja mallisia, plus sopivat nätisti jalkaan :)

vilma (Ei varmistettu)

Se, että on mukava hammaslääkäri, ei todella tarkoita, että olisi välttämättä hyvä. Toivotaan, että sulla kävi tuuri ja sait molemmat ominaisuudet samassa paketissa :)

Anna (Ei varmistettu)

No, onneksi huonoista hammaslääkäreistä on tosi vähän kokemusta mulla :)

Kate (Ei varmistettu)

Itsehän rakastan hammaslääkärillä käyntiä ja minulta otettu pois jo 6 viisaudenhammasta ja kaikki kirurgin toimesta, tunnin kesti miltei joka operaatio ja tuntui että olisin halunnut olla pidempäänkin :D :D oiken tympäisi kun loppui aika D:

Anna (Ei varmistettu)

En ymmärrä sun kaltaisia ihmisiä :D

Kate (Ei varmistettu)

siihen kyl vaikutti suurimmaksi osaksi se kun se kirurgi oli niin komea ja vitsaili kaikkee koko ajan :D :D pienet elämän ilot minullakin :D no ei minua sittenkään haitannut käydä kun vaihtui kirurgi mutta en yhtä kovasti odottanut sitä

Anna (Ei varmistettu)

Haha, mä en pystyis yhtään olemaan komean kirurgin hammasoperaatiossa. Tosin kuolaamisen vois laittaa sen prosedyyrin piikkiin ;)

Kate (Ei varmistettu)

ai niin piti lisätä minulla siis niitä oli parittain joissain kohti niin siksi oli enemmän kuin 4

Anna (Ei varmistettu)

Yngh, kampalaa...

Pages

Kommentoi