DIY kuivakukka-asetelmia

Näin yksi päivä Instagramissa jonkun mainoksen, jossa katseeni kiinnitti kuivakukkien kimppu maljakossa. Pampaheiniä mulla olikin jo kotona, mutta kävin hakemassa muitakin kuivaoksia oman fiiliksen mukaan ja asettelin ne kahteen ruukkuun kimpuiksi. Näistä tuli ihan superkivat! ♥

Mulla on ollut pampaheiniä jo varmaan puolitoista vuotta kotona muutamassa maljakossa ja ruukussa ja oon tykännyt niistä ihan valtavasti. Ne ei vieläkään oo pitkästyttäneet mua missään vaiheessa, vaan päinvastoin. Vaikka rakastan leikkokukkia, niin noi kuivaoksat on musta jotenkin tosi elegantin viehättäviä ja lisäksi helppohoitoisia. Ikuisia ja lisäksi niihin ei tarvii vaihtaa vettä tai hoitaa mitenkään. Ja sopii niin kesään kuin talveen.

Mulla oli näissä kahdessa ruukussa kuusi pientä nippua erilaisia kuivaoksia, sisältäen 5 pampaheinän oksaa, jotka rikoin vähän pienemmäksi ja ruukkuun sopivaksi. Napsin niistä ylimääräiset korret pois, ja leikkasin niitä saksilla lyhyemmäksi ja erimittaisiksi, että ne sai nätisti asettumaan maljakkoon. En sitonut näitä mitenkään yhteen, mikä antaa mahdollisuuden vaihdella helpostikin järjestystä, jos ei miellytäkään näin. Aikaa meni vartti ja ainoa tarvittava väline oli sakset.

Näitä kuivakukkia myydään aika monissa kukkakaupoissa nykyisin, joten jokainen voi kokeilla rakentaa omanlaisensa nipun. Mä hain nää kukkatukusta, kun hain kukkia erääseen kuvaukseen, mutta jos innostutte, kannattaa kysellä saatavuutta omasta lähi-kukkakaupasta 🙂

 

Jätin toisen kimpuista keittiöön ja toisen toin toimistooni ja nyt syyhyäis sormet tehdä lisää, mutta ehkä nämä kaksi riittää meidän kotiin 😀 Mun ihmeellinen askarteluinto on lähtenyt ihan käsistä tän kevään aikana, mut siitä on seurannut paljon kauniita juttuja. Se kranssi, jonka tein IG-livessä teidän kanssa edelleen elää ja voi hyvin meidän ovessa ja mulla on tossa toinen rengas oottelemassa kranssin tekemistä, mutta nyt sain sellaisen idean, että tekisin näistä kuivaheinistä uuden kranssin. Se vois olla aika nätti nimittäin! Kuivunut eukalyptus on sekin kaunis, mutta hieman ehkä yksitoikkoinen tällä hetkellä, kun taas näistä kuivaheinistä voisi saada näyttävän kranssin vähän erilaisista oksista. Katotaan jos ehdin vaikka ensi viikolla hakemaan näitä lisää ja pidän taas uuden liven kranssintekohommissa 🙂

 

Onko kivat vai ootteko jo saaneet yliannostuksen näitä trendi-kuivaoksia? 

Kommentit (30)
 1. Hienoja kuvia, kuin sisustuslehdestä kopioitu. Sitten näkyy kuvaaja pieruverkkareissa heijastuksena 😄 #professional

  1. Kiitoksia. Pahempaako loukkausta et keksinyt? 😀 Ihana totta, mistä te ootte kerääntyneet tänne blogiin?
   Näissä kuvissa on minun koti. Ei sisustuskohde, museo tai joku liike. Mun koti. Minä liikun kotonani verkkareissa tai jossain mukavissa vaatteissa. En tiedä onko sulla jotain isojakin ongelmia ilmavaivojen kanssa, kun tämä on sulle kommentoinnin arvoinen huomio. Menikö kauan zoomailla? Näin kun mietin, että blogi tosiaan on pieni ikkuna elämän tiettyihin osiin, niin kyllä mun oikeaan elämään ainakin kuuluu verkkarit. Että ihan #professional taitaa olla, kun on linjassa sen kanssa, mitkä ovat tämän blogin avainasemassa. Aidot asiat ja hetket. Eiköhän sulle oo tarpeeks #professional tilejä loppuun hiottuine epätodellisine kuvineen, niin miks ihmeessä tuut kattelee mun pieruverkkareita? Onpas surullista, etten tajunnut laittaa päälle jakkupukua noihin kuviin. Osaan kyllä itsekin nähdä sen, että kuvissa on heijastus, en vaan koe sitä mitenkään tarpeelliseksi BLOGISSA alkaa kuvia blurrailemaan. Huoh.
   Menisitte hei valittajat vaikka ulos, hengittäisitte vähän raikasta ilmaa ja nauttisitte kesästä. Ei tää elämä oo niin rankkaa ku mitä teidän jutuista ymmärtää. Eikä tätä kesää kannata tuhlata siihen, että zoomailee toisen verkkareita maljakkoheijastuksista. I’m not that interesting.

   1. Jos kutsuu itseään ammattibloggaajaksi ja asettelee kuvaan jopa viltin (tai shaalin,mikä lie tuo onkaan) pöydälle kannattaisi tsekata, että kaikki aspektit täyttää ammattibloggaajan kriteerit. Saahan sitä vaikka alasti kuvailla,mutta kannattanee valita kuvakulmat siten, ettei se oma pärstä siellä näy. Tai vaikka käytellä photoshoppia. Vai eikö tässä olekaan kyseessä ammattibloggaajan blogi?

    1. 😂
     Selevä. Kantsii tsekkaa mikä itse asiassa on blogin tarkoitus, ja sit mennä muualle pätemään, kun sitä ei tajua kuitenkaan.

     Asukuvia on toivottu niin paljon, että tää ammattibloggaaja vaan päätti lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kiva kun huomasit 💋💋

     P.S. Tällä ammattibloggaajalla asuu shaali tuolla jakkaralla aina, eikä ole esitelty.

     1. On kyllä hämmentävää kommentointia. Ihanko todella ihmisistä on mielekästä käyttää aikaa tuollaisten kommenttien kirjoitteluun…

  2. C’moon nyt…

  3. Nyt pakko kysyä että mitä väliä sillä on, missä asussa kuvia ottaa ja miten verkkarit tekee kuvaajasta vähemmän ammattiaisen?

  4. Oikeasti? Kysyn vielä kerran, oikeasti? Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin käyttäisitkö jatkossa tuonkin ajan muuhun tekemiseen, kuin joutavanpäiväiseen nillittämiseen ja epämiellyttävän fiiliksen tartuttamiseen muihinkin?

 2. Kauniit pampaheinät! Teitkö niille jotain, kun ovat noin tuuheita? 😍

  Omani ovat ihan liruja noihin verrattuna 😂

  1. Hmm, eihän ne sun oo saanu märkää? Mä oon vähän vaan pöyhinyt noita auki 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *