Done

Mungolife

Hello!

Tää on nyt nähtävästi muuttumassa kovaa vauhtia hammasblogiksi, mutta annetaan se mulle ehkä anteeksi. Heräsin tänään vähän ennen yhdeksää ja lähdin rämpimään tuohon viereiseen hammaslääkäriin. Onneksi suukirurgini sattui olemaan aivan ihana nainen, joka oli niin rauhoittava, että kiemurtelin siinä tuolissa noin puolet vähemmän kuin yleensä. Mulla on edelleen aika hyvä muisto mun todella pahasta hammaslääkäripelosta, joka on onneksi laantunut sellaisella normaalille "viheen teitä ja pelkään teitä, mutta en enää itke ja hyperventiloi" -tasolle.

Nyt on sitten yksi hammas vähemmän tässä turvassa. Kipu on tällä hetkellä aika sietämätön, kun puudutus on juuri alkanut laskemaan. Itse poisto tehtiin paikallispuudutuksessa, vaikka nukutustakin tarjosivat. "Ei kiitos". Sitten kaavittiin, raavittiin ja revittiin. 40 minuuttia leuka jumissa siinä, mutta onneksi ei tarvinnut alkaa leikkaamaan ikeniä sentään. Se mua kai eniten hirvitti. Kerroin lääkärille siitä, että mulle on aiemmin kerrottu, että mulla on ohutta verta ja luettelin kaikki ongelmat, jotka oli viisureiden kanssa. Mullahan on molemmat alaviisurit aiheuttanu tosi paljon ongelmia poistoissa, kun kumpaakaan ei ole tullut sitä verihyytymää suojelemaan poistokuoppaa. Typerä veri. Tosin ihan ehkä hyvä näin päin, nimittäin kun se ei hyydy mitenkään liian nopeesti, niin lennot on hieman turvallisempia. Aspiriinista on jo kauan sitten käsketty pitäytymään poissa (ohentaa verta) ja todettu, että mennee ohi vanhetessa. Nyt on sitten poistokuopassa jonku sortin lisäjuttu, joka auttaa sen hyytymän muodostumista ja tuo lääkärini laittoi siihen tikinkin. Katsotaan selviänkö tällä kertaa ilman musertavaa kipua ja pientä Panacod -addiktiota.

Ei paljoa lämmittänyt mieltä lääkärin kehut siitä, että juurihoito oli tosi hyvin tehty. Ja onneksi tämä sentään huomasi heti, että oli juurikin se mun vammahammas kyseessä, eli kolmejuurinen hammas. Hampaissa on aina kaksi juurta, ja tämä sama kaveri aiheutti juurihoidon aikana pienen ongelman, kun silloinen hammaslääkäri ei huomannut kolmatta juurta ja sinne jäi ne tulehtuneet hermot. Tämän lisäksi mulla on toinenkin hammas juurihoidettu, ja se onkin nyt mun prioriteetti. Tämän kanssa pitää kuitenkin odotella kuulemma 6 kk luutumista, ennen kuin sinne saa lähteä mitään implanttiruuveja tunkemaan, joten mun seuraava agenda hammasosastolla on laittaa kruunu siihen toiseen juurihoidettuun hampaaseen.

Mulle kyllä suositeltiin juurihoidettujen hampaiden kruunuttamista ja uhkailtiin, että ne saattavat hajota. Mutta sanopa juuri kahdesta juurihodoista selviytyneelle hammaspelkoiselle 21-vuotiaalle, että tämän pitää käydä vielä lisää hammaslääkärissä ja maksaakin siitä vielä hirveitä summia, jotta mahdollisesti olisi hyötyä. Pyh. Hampaat ei oo vaivannu ikinä sen jälkeen, joten mä olen autuaan unohtanut koko homman. Ennen toissapäiväistä. Nyt siis hampaan kruunuttaminen nousi tärkeysjärjestyksessä aika korkealle, ja jahka toivun tästä operaatiosta, niin se on seuraava tekoni.

Ottakaahan siis kaikki samanlaiset laiskat unohtelijat ja hammaslääkäreiden inhoajat opiksi ja varatkaa se perhanan aika siihen kruunun laittoon. Ennen kuin käy kuten mulla. T: 27 hammasta jäljellä. :/

Meinasin jo jättää tän postauksen kuvattomaksi, kun näytän niin kuolemalle, mutta toisaalta, tällaista se bloggaajienkin elämä on. Ylämäkien lisäksi aika pajon alamäkiä, eikä elämä ole aina kovin hehkeetä. Mä palasin lääkäriltä joskus 10 jälkeen ja nyt oon nukkunu reilu neljä tuntia. Naama on vähän turvoksissa ja suukalusto on superkipee, mutta kyllä tämä kai tästä. Särkylääkettä oon joutunut jo nyt ottamaan, ja ajattelinkin pysytellä koko päivän täällä sängyssä. Kuten osanette kuvitella, mitään kovin luovaa ei siis ole mielessä, mistä saisi postausta taiottua. Ajattelin, että päivän suurin effort tulisi olemaan lähikaupassa käyminen, jotta saisin jäätelöä, mutta muistin tässä samalla, että mähän oon lähdössä huomenna Suomeen! Pitää siis ehkä jostain kaivaa energia ja saada itseeni sen verran liikkeelle, että saan pakattua. Ellei matkamessuilla oo OK esiintyä tällä likaistakin likaisemmalla fledalla ja pyjamanhousuissa?

Mä olen matkamessuilla siis Rantapallon pisteellä pyörimässä jonkun verran lauantaina, mutta parhaiten mut tavoittaa sieltä Elämyslavan ääreltä.

Jutellaan Elämyslavalla 17.30 Nellan kanssa matkabloggaamisesta, joten tulkaa ihmeessä kuuntelemaan! :) 

Rantapallon sivuilla on nyt paljon kivoja vinkkejä matkamessuille, joten käykääpäs tutustumassa TÄÄLLÄ ja tulkaa ihmeessä moikkaamaan meitä sinne Elämyslavan lähistölle lauantaina, pyöritään siinä varmasti jokunen hetki itse lavaesiintymisen jälkeenkin :)

Mä jatkan nyt koisaamista ja voimien keräämistä, toivoen, että särkylääke vaikuttaa pian! :)

Kommentit

Heli (Ei varmistettu)

Tsemppiä koettelemukseen! Eiköhän se taas siitä parin päivän päästä viimestään helpota. Itselläni on yksi juurihoidettu hammas (n. 6 vuotta vanha) ja odottelen joo että milloin se tulee tiensä päähän.
Aijuu, ja parin viikon päästä kahden viisurin poistoon. Ääk :D

Anna (Ei varmistettu)

Suosittelen ehdottomasti kruunuttamaan ton hampaan :) Et halua tätä kidutusta käydä läpi :)

Lena / London and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Tsemppiä sulle, hammaskipu on yksi kauheimmista :( oon itse migreenin kourissa ja sekin on aika jäätävää, tosin saapahan nukkua ihan luvan kanssa. Hauskoja matkamessuja ja Suomen reissua, multa jää tällä kertaa messut väliin kun on Lontoossa hommia. Harmittaa mut minkäs teet!

Eeka (Ei varmistettu)

I feel you! En oo nimittäin muusta puhunutkaan tässä puolentoista kuukauden aikana kuin hampaistani eikä kukaan enää jaksa kuunnella... Lohduttavaa kuulla ettei muillakaan mene hammasjuttujen kanssa aina niin hyvin, mulla on tullut nyt tällainen puolen vuoden "käyn joka kuukausi hammaslääkärissä ja maksan itseni kipeäksi koska aina kun yksi ongelma hoidetaan, se ei parane/sen takia tulee toinen ongelma/ongelmaa ei ole hoidettu oikein ja se pitää korjata". Ja tietty pelkään hammaslääkärissä käyntiä, koska siitä aina aiheutuu vain lisää ongelmia. :D Joten jaksamisia sulle ja eiköhän kaikki vielä käänny hyvin!

Amria (Ei varmistettu)

Voimia sinne! Mun oma äiti on hammasleluri ja siitä huolimatta tai siitä johtuen pelkään hammaslääkärissä ihan hirveesti! Edelleen 4 viisaudenhammasta, pelkään liikaa niiden poistoa. Toisinaan vaivaa mut mahtuu..

Mistä oot muuten ostanut noi ihanat raidalliset lakanat?

Anna (Ei varmistettu)

Ne on Hennesiltä :)

Hoitsu (Ei varmistettu) http://ASA

''Aspiriinista on jo kauan sitten käsketty pitäytymään poissa (ohentaa verta) ja todettu, että mennee ohi vanhetessa. ''

- VÄÄRIN. Asetyylisalisyylihappo ei OHENNA verta, vaan se ehkäisee verihiutaleita takertumasta toisiinsa. Kaksi täysin eri asiaa.

Anna (Ei varmistettu)

No joo, väärin ilmaisin asian, jotenkin mulle se on kuitenkin selitetty, ettei mulle sovi :)

Snii (Ei varmistettu)

Tiedän niin miltä susta tuntuu just nyt. Iteltä leikattiin tänään toinen alaviisuri ja hemmetti että on puolet naamasta kipeenä. Hammaslääkäri oli ihan täpinöissää kun oli niin mielenkiintoista, kun hampaassa oli 4 juurta! Koita siinä nyt sitten jakaa sitä innostusta, kun toivoo vaan, että koko homma olis äkkii ohi. Tsiisus. Siinä sitten maattiin melkein tunti suu auki ennen kuin se kiusankappale saatiin pois sieltä suusta. Nyt ei naurata.

ML (Ei varmistettu)

Voi ei, tsemppiä ihan kauheesti! Hammasongelmat on maailman inhottavimpia, eikä niitä tajua ennen kun itelle niitä tulee. Mä sain just hammaslääkäriltä viimesen neljän vuoden käyntihistorian ja oon käyny siellä yhteensä 16 kertaa ja mulla on ollu 11 reikää. Ei oo sentään yhtään juurihoitoa tehty, ehkä sen takia kun oon käyny aina muutaman kuukauden välein ja korjauttanu reiät ennen kun ne on päässy liian pitkälle. Mutta siis ärsyttää ihan sikana. Ja kun vielä pidän hyvää huolta hampaistani, käytän hammaslankaa joka ilta ja pesen sähköhammasharjalla kaks kertaa päivässä. Tasan ei käy onnen lahjat vai miten se sanonta menee :/ Jaksamisia!

strange (Ei varmistettu)

Voi anna! Elän niin vahvasti sun kivussa mukana :( Mun äidiltä on juurihoidettu kaksi hammasta, jotka jouduttiin poistamaan myöhemmin ja tilalle tehtiin kaksi implanttia. Jälkeenpäin selvisi, että se PURI hampaansa siihen kuntoon. Itsekin kärsin tästä samasta (tosin mulle ei olla jouduttu tekemään implanttia eikä toivottavasti joudutakaan, koska mun leuka leikataan kesällä ja pistetään oikeaan kohtaan, ja kaiken toivon mukaan mun purentaongelmat paranee). Eilen kun luin tuota aiempaa postausta mua alkoi itkettää ja sattua ihan kamalasti omiin hampaisiin, koska tiedän todellakin miten järkyttävää hammassärky voi olla..

Äiti ainakin on ollut tyytyväinen hampaisiinsa :) toivottavasti saat suusi kuntoon mahd pian! tsemppiä <3

Yksi iäisyyslukija, joka ilmoittautuu vasta nyt :) (Ei varmistettu)

Hei!
Olen lukenut blogiasi jo kauan, mutta olen tällainen saamaton, joka ei jaksa ikinä jättää kommenttia. Nyt oli ihan pakko, kun luin tuota sairaskertomustasi (Toivon sinulle pikaista paranemista, sinulla on noita vastoinkäymisiä riittänyt!). Ehkä jo tämän tiedätkin, mutta ehkä tästä olisi siinä tapauksessa jollekulle muulle opiksi: kerroit, että sinua on kehoitettu pysymään erossa aspiriinista. Kuitenkin olet useasti kertonut tankkaavasi flunssien aikaan Finrexiniä. Aspirin=asetyylisalisyylihappo ja Finrexinissä vaikuttavana aineena on sitä myös (taitaa olla kofeiinia ja c-vitamiinia lisäksi). Itse en voi juurikaan särkylääkkeitä nyt muista syistä vetää, joten flunssaisena olen käyttänyt Posivil Zink-valmistetta. Voi olla monen mielestä lumevalmiste, mutta ihan kiva sitä on lipittää, kun tekee kipeänä lämmintä mieli ja voihan sitä ainakin uskoa, että niistä c-vitamiinista ja sinkistä olisi joku apu. Jotkuthan niin väittävät :) Mutta kiitos inspiroivasta blogista. Olen kerännyt sinun asukuvistasi lemppareita talteen, josko joskus niitä alkaisi toteuttaakin omin höystein :) Kaikkea hyvää sinulle!

nera (Ei varmistettu)

Aspiriinihan ei enää saisi myydä kipulääkkeenä, jos se nyt tulisi markkinoille. Ajattelin vaan vinkata, että Finrex:issä (ja monessa muussa "flunssalääkejuomassa") on myös aspiriinia:).

Anna (Ei varmistettu)

Hyi, täytyykin alkaa vähentää Finrexiniä siis :D

Moi (Ei varmistettu)

Menipä kauan, siis 40 min?? Multa on poistettu yksi hammas, aika takaa ylhäältä, mut näkyy aukko kuitenkin kun hymyilee leveästi. Ja Venäjällä poistettiin, kun satuin olee siellä töissä, meni noin 5 minuuttia toimenpiteeseen :D Maksoi n. 100 euroa, puhetta oli implantista, mut päätin olla ottamatta sitä, koska ei niin kamalasti haittaa. Ehkä olisi pitänyt paikalliseen tyyliin laittaa kultahammas siihen :)) Ootko päättänyt missä laitat implantin? Siis Suomessa vai Virossa.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, sai repiä hetken :D En oo päättänyt vielä, mietin asiaa, onneksi tässä on muutama kuukausi aikaa pohdiskella :)

Pesunalle (Ei varmistettu)

Pikaisia paranemisia! :) Multa poistettiin tulehtunut viisuri reilu pari viikkoa sitten. Se tulehtu jo keväällä, mutta hammaslääkäripelon takia en halunnut tehdä sille mitään kunnes se tulehtui pahasti uudelleen joulun alla. Tietenkin. :D Joulupäivänä kiireajalla lekurille hakemaan antibioottia, jouluaatto särkylääkehuuruissa sohvalla maaten ja äärimmäisen edustavana :D Uusi vuosi taas meni toipuessa hampaan poistosta, tunnen siis hyvin elävästi vielä sun tuskasi.

Nostan hattua sulle että lähdet lentämään! :D Ja vielä messuille, oot sä sissi. :D
Ja tosiaan, kannattaa hoitaa hampaat ennen kuin on liian myöhäistä. Sanoo hän jolla on nytkin yksi väliaikanen paikka mutta kun ei vaan halua hammaslääkäriin... :D

Rosita (Ei varmistettu) http://siipienhelinaa.blogspot.com

Voi auts ihan kammottavankuuloista touhua, tsemppiä kovasti kipuihin ja toivottavasti elämä siitä taas helpottaa ja kipu hellittää!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja eiköhän tää tästä :)

Erika (Ei varmistettu)

Hampaissa ei ole aina 2 juurta. Ylämolaareissa on normaalisti 3 juurta, alamolaareissa ja ylänelosissa 2 juurta ja kaikissa muissa 1 juuri.

Anna (Ei varmistettu)

Ai :D No uusi asia mulle :) Kiitos tiedosta :)

Voi ei inhottavaa noi hampaanpoistot ja muut :( itsellä poistettiin jokunen vuosi sitten samaan aikaan kolme viisaudenhammasta. Kaksi oli ylhäällä takana ja kolmas oli alhaalla takana joka oli oikeastaan se pahin tapaus koska jos sitä ei olis huomattu tai poistettu ajoissa en olis saanut suutani enää auki ja se ois tulehtunut niin pahasti, se vielä paino niitä muita hampaita vasten. Se lääkäri vielä pelotteli tällästä hammaslääkärikammoista että alahampaiden alla on vielä kaikenlisäksi hermot ja jos niihin osuu niin seuraukset on vakavat. :/ pari päivää siinä meni toipuessa ja mössöruokaa ja jääkylmää vettä nauttiessa viikon kaksi ajana. Panacod pisti mulla mahan ihan sekaiseksi, muuta muuten ne vaikutti tosi hyvin etten tienny mistään mitään sen jälkeen kun sen otin. Burana 800 joka ilta yöksi ja nukuin kohtuu hyvin. Onneksi noista pääsee eroon ja ei tartte enää ajatella tollasia operaatioita. Itellä tulee hammaskiveä helposti ja ne rapsuttaa sitä aina joka toinen vuosi pois, vaikka oon yrittäny estää sen tulemista mutta mun syljessä on sellasia ainesosia joka aiheuttaa mulle hammaskiveä :/ nyt mä rupesin tässä kans höpisemään mun hammastarinoita. :) toivottavasti paranee pian ja kivut lähtee pois!:) ei kestä kauaa, ensi viikolla oot jo iloinen ja helpottunut anna!:) <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ja ei musta kannata ihan hirveesti mallia ottaa, inspiraationa haluan toki olla :)

Christina (Ei varmistettu) http://www.fashion-myonelove.blogspot.com

Still love your blog so much!

Anna (Ei varmistettu)

Thanks :)

Essik (Ei varmistettu)

Aaa, mä niin odotan, millon mulle käy noin. Mulla on kolme juurihoidettua hammasta, johon yhteen just tehdään uusintaa, kun yks juuri oli hoitamatta ja toinen oireilee. Siinä on neljä juurta, mikä on ihan normaalia, koska poskihampaissa on yleensä aina 3-4, ei siis kahta. :) Pienemmissä on kaksi ja etuhampaissa vain yksi juuri. Mulla se yks juuri ei näkynyt kuvassa, mistä syystä se oli hoitamatta, huomattiin vahingossa myöhemmin. Noo, jos mulla ei tää hoito onnistu, niin hammas pitää poistaa ja implantti laittaa, koska mun viimeinen hammas on poistettu ja tuo on toiseksi viimeinen. Onkohan implantit siellä kalliimpia, kun täällä (jyväskylässä) on maksanut n. 1500-2000 euroa? Näin mä netistäkin kattelin. Mä kärsin myös tosi kovasta pelosta, joten jos implantti pitää laittaa, se ruuvaus todellakin tehdään iv-sedaatiossa, en selviäis mistään leukaluun porauksesta selvinpäin. :D Toivottavasti hammas kuitenkin selviäis, se on tullut jo nyt maksamaan yksityisellä yhteensä 800-900e kun on pitänyt kaks kertaa tehdä juurihoito. Ei houkuttele implantti ei. :D

Ronja (Ei varmistettu) http://Ronjamiini.blogspot.com

Haha :D Mäkin olen juuri saapunut viisurin poistosta ja tosiaan kipu on kyllä aika kova ja puudutus alkaa nipistellä... Hammas blogi tosiaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, jep :D

S (Ei varmistettu)

Noi kuvat missä sulla on toi uus neule, on parhaat kuvat susta mitä oon nähny! Oot niissä niin kauniin ja herttasen ja ihanan ja söpön näköinen. Kiitos tosi kivasta blogista, ja toivottavasti suu paranee pian. :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia, ihana kuulla ja eiköhän se tästä, tänään jo parempi olo :)

Mulla hajos koko hammas tuhanneksi palaseksi suuhun, niin että vaan juuret jäi jäljelle, tehtiin juurihoito ja myöhemmin juureen porattiin se tappi jonka ympärille rakennettiin "muovista" uus hammas. Uuden hampaan tekeminen kesti noin tunnin ja maksoi 85€ kunnallisella hammaslääkärillä. ei paha

Anna (Ei varmistettu)

Joo, no mulla ei valitettavasti juuriakaan voitu pelastaa :/

Iidamainen

Hieman virheellisesti kerroit että aspiriini ohentaa verta. Näin ei suinkaan ole, asetyylisalisyylihappo ainoastaan pitää veren juoksevana ja estää hyytymisilmiötä ja esimerkiksi veritulppien muodostumista. Ihan yhtä paksua/ohutta se veri kuitenkin elimistössä on vaikka aspiriinia popsisi paketin :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, lääkäri en tosiaan ole :D Ymmärrän mulle selitettävät asiat näköjään niin kuin haluan. Mulla siis tosiaan veri ei hyydy niinkuin pitäisi, ja siksi aspiriini on kielletty :)

Sinisimpukka (Ei varmistettu)

Onko sulla diagnosoitu hyytymishäiriö? Itselläni epäiltiin perinnöllistä von Willebrandin tautia, kaikki oireet täsmäsivät (mustelmaherkkyys, runsaat kuukautiset, haavojen hidas paraneminen jne) mutta kriteerit eivät täyttyneet koska vain osa testatuista veriarvoista olivat keskimääräistä alempana.. Se olisi tärkeä todeta virallisesti jotta saat hyytymishäiriöstä tiedotteen mukana kuljetettavaksi esim. onnettomuustilanteen varalta, jotta hoitohenkilökunta on asiasta tietoinen esim.verensiirron yhteydessä :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmmm, mun täytyy ehkä käydä tutkimassa tämä, koska noi kaikki kuulostaa TODELLA osuvilta. Saan mustelman välillä ihan mitättömästä ja menkoista en ees alota :D Täytyy tutustua aiheeseen enemmän, kiitos tästä :)

miss (Ei varmistettu)

Hei Anna! Toipumista sinulle :) Ylätakahampaissa on aina kolme juurta, alaleuan takahampaissa kaksi, poikkeuksia tietty harvoin. Juurikanavia on siellä juurten sisällä, eli juuri niitä joita juurihoidossa putsataan, on ylätakahampaissa (eli ne rivin kuudes ja seitsemäs ja mahdollinen viisuri) kolmesta neljään ja alhaalla vastaavissa usein kolme! Aina niitä ei sieltä tosiaan heti löydetäkään, ovat aika pikkuisia nimittäin! Enpä tiedä kiinnostiko mutta kunhan kerroin :) Toivottavasti saat hampaat kuntoon, implantti on paras ratkaisu terveeseen, nuoreen suuhun!

Anna (Ei varmistettu)

Ahas, no mä oon ymmärtänyt sitten jotain väärin :) Kiitos tiedosta :)

Beaty (Ei varmistettu)

Tsemppiä paranteluun! Täällä on kans ravattu milloin minkäkin haljenneen/reikäisen/tulehtuneen jne hampaan kanssa hammaslääkärin vastaanotolla 3 kk välein viimeiset 3 vuotta. Hammaslääkäripelkoiselle onneksi kirjoittavat reseptin rauhoittaviin, niin että ne hoidot on olleet jotakuinkin siedettäviä. Neljän viisurin poistolla on uhkailtu, mutta koska muut hampaat on tähän mennessä vaatineet akuutimmin hoitoa on viisurit saaneet vielä olla rauhassa. Tulevaisuudessa joudun myös vaihdattamaan etuhampaiden kuoret, jota lääkärini suositteli tehtäväksi yksityiselle, jossa kuulemma voivat tehdä keraamiset (?) kuoret, kun julkisella (ainakin täällä) tehdään ainoastaan muovista, joka kuulemma kestää 10-15 vuotta, ja tummuu ajan myötä. Juurihoidettujen hampaiden määrää en edes muista, taitaa olla kuitenkin yli 5 jo ainakin... Toivoisin, että kirjoittaisit kruunusta sitten myöhemmin, sekä jos päädyt Viron puolelle hoitoon niin mielelläni kuulisin kokemuksia siitäkin, etenkin jos löydät hyvän hammaslääkärin... Suomen hinnat kun on aika korkeat etenkin kun aika moni hampaani on isohkon remontoinnin tarpeessa. Huono hammasluu on ilmeisesti perinnöllistä...

ha (Ei varmistettu)

:D huono hammasluu ei ole perinnöllistä. Kyse on ihan siitä miten itse hampaitaan hoitaa.

Anna (Ei varmistettu)

Itse asiassa hammasluu ja se miten hampaita hoitaa eivät liity toisiinsa. Hammasluuta on erilaista, on esimerkiksi myös luonnostaan eri värisiä hampaita, ja toiset hammastyypit reikiintyvät helpommin kuin toiset. Tämän asian on mulle kertonut useampi hammaslääkäri :)

moira (Ei varmistettu)

Annaaa!!! :) Laita kuvaa meille tosta sun sängystä, muistaakseni ostit aika upeen sängyn itsellesi sinne uuteen kotiin :P haluisin niin samanlaisen :P

Anna (Ei varmistettu)

Se on ollut siellä asuntopostauksessa tuossa joulukuun loppupuolella :)

Alan opiskelija (Ei varmistettu)

Nyt on sulla kyllä faktat hakusessa:D aspiriini ohentaa verta ja takahampaissa aina kaksi juurta, what? :D ei todellakaan ole näin, kannattaa joko tsekata faktat tai sitten jättää asiat sanomatta faktoina:>

Anna (Ei varmistettu)

Itse asiassa tosi moni alan ammattilainen käyttää aspiriinista vaan termiä "ohentaa verta", eikä jaksa maallikoille selittää hirveän tarkkaan mitä siinä oikeasti tapahtuu ;) Mä en ikinä kirjoita faktaa, mä kirjoitan MUN OMIA AJATUKSIA, en tieteellistä julkaisua ;)

Dita (Ei varmistettu)

Heippa!
Implantti on kyllä hyvä vaihtoehto koska onnistuu yleensä hyvin ja toimii kuin oma hammas. Mikäli suunnittelet ulkomailla laittoa niin kannattaa huomioida että vaatii sen kaksi käyntiä. Jotkut on vahingossa käyneet istuttamassa ruuvin ulkomailla halvempien hintojen perässä ja varanneet sitten kotimaahan ajan itse kruunun kiinnitykseen kun ruuvi on kiinnittynyt kunnolla luuhun. Nuo tuo ei niin vaan välttämättä onnistu koska Suomessa voi olla käytössä eri implanttimerkit kuin siellä missä ruuvi on laitettu. Tuolloin ruuvi- ja kruunuosa ei sovikkaan yhteen. Tämä vinkkinä suunnitelmien tekoon :)

Kommentoi