"Dont I know it? Nobody has to say / I've been lucky. Guess I was born that way."

Mungolife

MUUTTOAHDISTUS. Saanko mä vähän valittaa? Rehellisyyden nimissä on nyt nimittäin hirveen vaikee vaan kertoa hyväntuulisia juttuja, kun vaan itkettää ja tekee mieli käpertyä sikiöasentoon uikuttaman vähän väliä. Ei, kukaan ei ole kuollut, eikä mitään sen järisyttävämpää tapahtunut. Mä olen vaan aivan täysin rikki tähän muuttoon. Mun piti tulla julkaisemaan nää asukuvat eilen, mutta koska eilen pakkasin tavaroita 11 tuntia putkeen yhdellä lyhyellä ruokabreikillä, ei oikein läppärille jäänyt aikaa. Siinä vaiheessa kun iskin pään tyynyyn yhden aikaan yöllä, mun koko kroppaa särki ja olin vaan aivan rikki. Pakkaaminen jo itsessään on perseestä, varsinkin kun tää on mun seitsemäs muutto viiden vuoden sisään. Jos ei siis lasketa kesäksi Suomeen menemisiä. Oon vähän maaninen tavaroiden säilytyksen suhteen ja pakkaaminen käy oikeesti mulla voimille. Kamalaa nähdä kalliita ja tärkeitä tavaroita tungettuna laatikoihin.

PACKING ANXIETY. I spent yesterday 11 hours packing, and I am absolutely spent. I hate moving, and this move is exceptionally stressful, can't wait to get it over with! I'm not gonna translate my yapping about the anxiety it's causing me, but in short: I will be homeless for 7 days in between the flats, which luckily fits well with the holiday in Gambia. However it's been such a hassle to organise a storage facility, the moving van and a mans and all that. Friday will be hell, and the 11th of November will be one hellish day as well, as we'll be moving again on Friday. Luckily I can share this anxiety with my friends who are moving with me :D We're still in the middle of our referencing process and haven't signed our contract which makes me even more anxious, but I'm sure it will all sort out before then. Luckily I have some outfits in store from Helsinki, as I'm sure this week I'll look literally like a homeless person and then next week my ootds will be bikinis and a tunc. Not much inspiration there. That's all this time around, check out the photos of the outfit I wore on Monday, it's one of my favourite looks for everyday at the moment :)  I'm off to gym and then IKEA to get some more packaging stuff!

Mut lisäks tää muutto on hyvin erilainen kuin edellinen. Edellisessä pääsimme muuttamaan neljä päivää ennen edellisen kämpän luovutusta, ja kaikki meni äärimmäisen sujuvasti. Nyt remppa uudessa asunnossa myöhästyy koko ajan, emmekä ole edes allekirjoittaneet vuokrasopimusta. Asunnon pitäisi kyllä olla varma, mutta koska referenssejä keräävä yritys ei ole vielä vahvistanut asiaa vuokraisännälle, emme ole päässeet allekirjoittamaan sopimusta. Alunperin meidän piti pystyä muuttamaan 31.10. Nyt on remppa venynyt, ja asunto on valmis 7.11. Ensin saimme tiedon, että voimme viedä huonekalut jne. asunnolle perjantaina, kunhan omat henkilökohtaiset tavaramme laitamme jonnekin säilöön. Fine. Eilen tuli ilmoitus, että huonekalujakaan ei voi viedä asuntoon, sillä siellä vaihdetaan vielä lattioita silloin, ja tavarat olisivat tiellä. Nyt on kyselyssä vuokraisännältä, saanko edes viedä sängyn ja patjan sinne. Tulemme Gambiasta 21.30 illalla, ja siinä vaiheessa olisi kiva, jos asunnossa olisi sänky, johon tuupertua. Ei viitsisi siinä vaiheessa alkaa vielä säätää eri majoituksen kanssa. Tässä yhdenpidossa on pienenä ongelmana se, että kaikki pitää varmistaa vuokraisännältä agentin kautta, ja hän on Australiassa. Ei onneks oo pahin mahdollinen aikaero.

Eilen varasin meille jo varaston, ja sekin oli kauhee päänvaiva. En minä osaa saakeli arvioida paljon tilaa nää tavarat vie. Paljon näitä on, mutta mä oon todella huono ajattelemaan huoneiden kokoja ja syvyyksiä. En minä ymmärrä moisista. Varasin nyt jonkun. Olin myös tilannut laatikoita kotiin, ja eilen saapui 15 laatikkoa kotiovelle. Jotka oli pienempiä kuin piti ja ihan paskoja, koska niissä ei ole edes vahvistettua pohjaa. Tänään lähdetään siis Jennin kanssa IKEAan hakemaan kasseja ja laatikoita. Vittu wippii. (Pardon my french, mutta pelkkä wippii -sana ei nyt kuvannut tätä onnentunnetta tarpeeksi hyvin).

Heräilin tuossa äsken, ja parin tunnin päästä lähden viemään kalliimmat laukkuni kaverin luokse säilöön, sitten salille ja sieltä sinne IKEAan. Tajusin eilen, että mun sydän ei yksinkertaisesti kestä ajatusta jättää mun Chanelia ja Celinejä ja muita sinne varastoon. En kykene. Mulla menis se viikko Gambiassa siihen, että pohdin, onkohan se varastorakennus jo tulessa, vai joko ne on ryöstetty sieltä. Kävin kaikki vaihtoehdot läpi mielessäni. Yhden asunnon kosteus on niin huipussa, että aloin kuvittelemaan parin viikon aikana syntyviä homevaurioita. Muissa on kämppiksiä, joihin en välttämättä luota (koska en tunne). Onneksi Annika ehdotti erästä kaveria, ja tämä muotia arvostavana naisena ymmärsi mun seinähullun kysymyksen siitä, voisiko hän säilöä mun laukkuja. ("Vartioin niitä hengelläni" oli vastauksena minut vakuuttannut :D) Tiedän, että joidenkin mielestä stressaan turhasta, mutta en vaan voinut edes kuvitella noita nököttämässä jossain varastorakennuksessa keskellä jotain epämääräistä aluetta.

Olen jättänyt nyt itselleni todella mixmatched-vaatteita tuohon rekkiin muutaman kappaleen roikkumaan, ja pakannut Gambian matkalaukkuni. Tässä muuton aikana käydessäni vaatteita läpi, on vastaan tullut muutama vaate, joiden kohtaloksi ajattelin ensin kirppiskasaa. Loppujen lopuksi päädyin pakkaamaan ne Gambiaan mukaan. Mua ei niin kiinnosta, missä vaatteissa mä siellä kuljen, ja paikalliset nuoret varmasti arvostavat niitä paljon minua enemmän. Aion siis jättää suurimman osan matkatavaroistani sitten Gambiaan. Sama koskee mukaan lähtevää kosmetiikkaa, kirjoja ja muita. Gambian matkalaukku siis seisoo tuossa pakattuna ja näille muille päiville olen siis jättänyt ikea-kassillisen verran tavaraa. Tänään kun saan lisää laatikoita, pakkaan vielä työpöytäni ja muut ja sitten olen valmis muuttoon. Perjantaina tulee auto pihaan 9. Tässä heitetään kaikki mun tavarat kyytiin. Tai siis muuttomiehet heittää ja minä seison vieressä. En aio ottaa riskiä, että venäytän selkäni tms. ennen matkaa, eli en todellakaan aio raahailla jotain painavia huonekaluja. Sitä varten on ammattilaiset. Tästä tuohon viereen hakemaan Jenni ja hänen tavaransa. Sitten toivottavasti viedään sänky ensin uuteen asuntoon, ja muut sitten varastoon. Sieltä varastolta sitten Marikan luokse, missä majailemme kaksi yötä. Vikana yönä meitä olisi ollut kolme, mikä on majoituksen kannalta hirveän hankalaa, kun pitäisi roudata täytettävä patja ja peitot sinne, niin päätin ottaa meille hotellin ennen lähtöämme. Onneksi tässä ihan nykyisen asuntomme lähellä on Easyhotel, joka oli edullinen ja helppo ratkaisu.

Lomalla yritän olla ajattelematta koko muuttoa, mutta lomaa seuraavat pari päivää onkin sitten varmaan tosi hauskaa juhlaa. Tullaan Jennin kanssa aika samaan aikaan reissusta samalle lentokentälle (Jennikin päätti lähtee asunnottomuutta pakoon :D), joten siitä sitten vaan kentältä uuteen kotiin, jonne toivottavasti Maija on siihen mennessä saanut avaimet. Mä todella toivon, että saan sen sängyn viedä ylihuomenna sinne jonnekin nurkkaan, koska en kyllä sitä pääse silloin puolenyön aikaan hakemaan. Sitten vaan tiistaiaamuna taas muuttomiehet ja auto tilaukseen, ja tavarat pois säilöstä. Oon tilannut myös vaatekaapin tän kaiken keskelle saapuvaks ens tiistaina, koska sitten se on miehen kasattavana sillä aikaa, kun mä puran omaisuuttani. Mun ja ruuvimeisselin suhde joutui aika lujalle koetukselle kun viime muutossa kasasin mun työpöydän. 144 ruuvia ja yksi järkyttävä rakkula peukalossa varmisti, että minä en kasaa enää huonekaluja. Sitä varten on miessukupuoli. Ja joojoo, feministit, älkää jooko heristelkö nyt nyrkkejä siellä. Naisten oikeudet on pirun tärkeä asia, ja mun mielestä yksi oikeus on jättää vittumaiset ja hankalat tehtävät miehille. Jotka vielä peräti ilmoittavat tykkäävänsä hommasta.

Tää koko muutto on tällä hetkellä yks hiton korttitalo, joka on romahtamaisillaan ja mä oon niin järkyttävissä stressileveleissä tän takia, että ei mitään järkeä. Omaisuus ripoteltuna sinne tänne, ja miljoona asiaa muistettavana. Onneksi tuo reissu oli varattuna ajoissa. Sattui sen verran sopivasti, että osui mun asunnottomalle viikolle, joten täydellinen ajoitus. Mä luulen, että viikko D-vitamiinia on kaiken tän hässäkän keskellä aika paikallaan. Tässä odotellaan nimittäin vielä sitä, että referencing process saadaan loppuun, että päästään allekirjoittamaan sopimus toivottavasti ennen perjantaita (koska me molemmat lähdetään Jennin kanssa reissuun ma :D), ja saadaan vaikka yhdet avaimet edes Maijalle, että on koti johon tulla tuolta reissusta. Onneksi siis ollaan siellä Gambiassa, muuten olis pitänyt pyöriä ystävien nurkissa tai jossain väliaika-asumuksessa toi viikko. Not fun.

Asusta sen verran, että tää on tosiaan se maanantain asu ja yksi niitä asuja, joissa voisin elää jokaisen arkipäiväni. Nahkahousuja en vieläkään siis omista, mutta tuossa pari viikkoa sitten löysin River Islandista tekonahkahousut, ja tämä vinkki on pakko jakaa! Ne maksoi muistaakseni 40 puntaa, ja niitä löytyy kolmea pituutta! Mä halusin nimittäin sellaiset nahkahousut kerrankin, joissa lahje on PITKÄ. Johan löytyi. Visioin ne yhteen mun Coltien kanssa, ja kyllähän ne yhteen sopiikin :) Tykkään valtavasti nahan ja pehmoisen neuloksen yhdistelmästä ja kaiken kruununa tuo mun Hennesin ylipitkä bleiseri. Nää on myös niitä vaatteita, jotka jätin nyt parille päivälle itselleni käyttöön, nimittäin nää on kaikki mun luottovaatteita tällä hetkellä. Helppoa ja yksinkertaista. Olenpa tylsä, harmaata ja mustaa. Mutta toisaalta, helpottaa jokapäiväistä pukeutumista, kun on yksinkertaisia osia, joita yhdistää.

Onneksi mulla on Suomesta varmaan vielä viidet asukuvat julkaisematta, nimittäin tältä viikolta niitä tuskin hirveesti tulee, kun olen ihan ryönänä muuton keskellä ja ensi viikon Gambian perusasu lienee bikinit ja rantatunika. Todella inspiroivaa siis.

Kiva kun on tällainen blogi, johon voi avautua muuttostressistä. Helpotti vähän toi ahdistus rinnassa, ja jos nyt saisi vähän jotain aamupalaa kaivettua ja kammettua itsensä ylös ja hommiin. Sori vaan mussutuksesta :D

Mitäs tykkäätte asusta? :)

Kommentit

em (Ei varmistettu)

Tosi kiva asu, laukku näyttää upealta :)

Voin vaan kuvitella pakkaamisen, itsekin olen tosi maaninen ja tarkka tavaroista ja niiden säilytyksestä.

Saanko kysyä, miten säilyät laukkujasi yleensä kotona? Ovatko suojapusseissa vai jossain esillä?

Itselläni on ikuinen ongelma laukkujen säilytys, haluaisin pitää ne siistissä kunnossa mutta en kätkeä kaapin perukoille kun tulee kuitenkin käytettyä niitä paljon.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ovat esillä, suurimmaksi osin :) Osa on suojapusseissa, mutta suosikit esillä, ne on samalla sisustusesineitä :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Mieletön asu (taas vaihteeksi)! Acnen bootsit sopii kyllä täydellisesti yhteen noiden housujen kanssa. :) Ja kovasti tsemppiä muuttopuuhiin, muuttaminen on muutenkin ärsyttävää ni voin vaan kuvitella miten turhauttavaa se on jos päivämäärätkin vaan siirtyy :/

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja joo, tykkään tosta yhdistelmästä tosi paljon :)

Viv (Ei varmistettu)

Niiin ihana ja tyylikäs asu! Ja kuvat aivan henkeäsalpaavia. <3 Onko tämä niitä zaran cashmere neuleita? Pakko saada itsellekin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :) On joo :)

Hanna (Ei varmistettu)

Kyllä se siitä :) Me muutettiin pari kuukautta sitten ja toivottavasti ei ihan hetkeen tarvitse taas pakata tavaroita laatikoihin, aina yhtä stressaavaa hommaa. Tsemppiä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja kyllä se tästä, pahin on takana :)

Jantsu (Ei varmistettu)

Kantsii käydä vilkasee KappAhlista nahkahousuja. Sielä on aidot alessa muistaakseni 50€, näytti tosi hyviltä, mutta lahkeet oli liian pitkät mulle.

Anna (Ei varmistettu)

Ostoslakko ja en ole Suomessa, mutta kiitos vinkistä :) Mä pitäydyn nyt noissa :)

lillamy (Ei varmistettu)

Huhhuh, en ihmettele että sulla on stressiä! Vähemmästäkin! Mun mielestä jo sellanen perusmuutto on stressaavaa ja niiiin rasittavaa. Tsemppiä :) Ja hyvää matkaa tietenkin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kiitoksia :)

Sai (Ei varmistettu)

Hyvä kirjotus, ei paha :D Hyvää reissua kaikesta huolimatta :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Nana (Ei varmistettu)

Been there, done that muuttostressi! Muutin yhden vuoden aikana _viisi_ kertaa ja parin muuton aikana jouduin majailemaan ensin 2 viikkoa asunnon vapautumista odotellessa kavereiden nurkissa tavarat ripoteltuina kolmeen eri osoitteeseen. Muutto on kuulemma yhtä suuresti stressaava elämänmuutos kuin ero ja läheisen kuolema eli ei ihme, että se vetääkin niin piippuun ja tulee koettua ihan uudenlaisia stressileveleitä. Nyt olen thank god asunut jo kaksi vuotta samassa kämpässä :D Useasti muuttelussa oli kuitenkin se etu, että tuli käytyä läpi ja karsittua omaisuus aika minimiin ja se oli itseasiassa aika nautinnollista huomata pärjäävänsä niinkin vähällä omaisuudella.
Eli voimia muuttoon, se on kyllä aina loppujen lopuksi sen kaiken stressin arvoista! :)

Anna (Ei varmistettu)

Yghh, toi kuulostaa mun painajaiselta :D

Ama (Ei varmistettu)

Näätkö sä enää sun lontoon äitiä ja perhettä? Etkö sä ois voinu majottua niillä?:)

Anna (Ei varmistettu)

Nään joo :) Niiden asunto on remontissa, ja Jennikin kaipasi kuitenkin jotain paikkaa, niin mentiin yhdessä :) Oli helpompaa :)

jenni (Ei varmistettu)

7 kertaa viidessä vuodessa..

Me muutettiin miehen kanssa vuoden sisällä viidesti. :D Muuttojen syitä mm. naapuri joka teki elämisestä hankalaa, vesivahinko asunnossa, oltiin vuokralla okt-talossa joka lähtikin myyntiin jne... kaikkia pikkukivoja ylläreitä. Nyt on vihdoin onneks löydetty asunto josta ei lähetä seuraavaan viiteen vuoteen mihinkään. :D

Anna (Ei varmistettu)

Hyi helvetti :D Pardon my french, mut mä en vaan pystyis tohon :D

Nina (Ei varmistettu)

Eikö sulla ollu se ostolakko vai siis ostitko noi housut vai luinko jotenki väärin? :D

Anna (Ei varmistettu)

Housut on ostettu joskus lokakuun alussa, ennen kuin menin Suomeen :)

J (Ei varmistettu)

Täydellinen asu! Vielä kerran: TÄYDELLINEN ASU :D <3

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitoksia :)

Anna (Ei varmistettu)

Oh Gambia sounds like fun, hot weather and no colds :D I envy you Anna! :) But I'm sure you're going to post a lot of stuff :) is this your last trip for this year? Besides the London / Helsinki thing of course!

You're looking great here! Okay as usual :) I think you're allowed to look like a homeless person during a moving. :) x

Anna (Ei varmistettu)

Yeah, I'm definitely hoping it will be great :) No, it actually is not. There's at least a couple of trips coming up before New Year's :) Thanks so much!

Lilli (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Tykkään tykkään tykkään! Asusta, en tosta hurjan kuulosesta muuttorumbasta :D Jos löytäisin itelleni jostain hyvin istuvat tekonahkahousut, varmaan asuisin niissä. Pitää ehkä suunnata kangaskaupoille... Mun silmää miellyttää jotenkin kauheesti, kun on yhdistetty nahkaa ja neuletta. Siinä on ihana kontrasti pintojen kesken ja ne jotenkin tukee toisiaan. Yks ehdottomia suosikkeja näistä viimeaikaisista kokonaisuuksista!

Huomasitko muuten IKEAssa käydessä, että siellä on niitä imurilla tyhjäksi imettäviä pusseja? Saa pakattua vaatteita huomattavasti pienempään tilaan niiden avulla!

Anna (Ei varmistettu)

Joo huomasin, mut pakkasin nyt ihan oldschoolisti :D Katotaan ensi muutossa, jos muistaisi hankkia niitä etukäteen :D Ja kiitoksia :)

*Suvi* (Ei varmistettu)

Tsemppiä! Harvinaisen veemäisiä juuri tuollaiset muutot, joissa pitää keksiä väliakaisratkaisuja sekä tavaroiden että oman itsensä sijoittamisen suhteen. Onneksi on tuo Gambia välissä :)

Anna (Ei varmistettu)

Jjjep, onneksi toi matka sattui noin sopivasti :)

MichelleMort (Ei varmistettu)

Aivan ihana asu! <3 Haluan nuo housut. Ja kengät.
Tsemppiä muuttoon ja pidä hauskaa Gambiassa :)

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitoksia ja will do :)

Paula (Ei varmistettu) http://varikastablogi.blogspot.fi

Mä tykkään asusta, tuollaiset housut himottaisi itseäkin, jos olisi sinun kroppasi! :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

inka (Ei varmistettu)

Sulla oli muutama postaus sitten sellanen musta kenzon tpaita, mistä oot ostanut sen? Minkä hintainen se oli? :) se paita on nimittäin todella kivannäköinen. :D

Anna (Ei varmistettu)

Beamistä ostin ja en yhtään muista hintaa :/

ellie (Ei varmistettu)

Huh mikä hässäkkä! Onneksi pääset lepäämään Gambiaan. Tykkään asusta, simppeliä ja tyylikästä. Mikä huulipuna sulla on tässä? Tosi kaunis sävy. Tsemppiä!

Anna (Ei varmistettu)

No jep!! En valitettavasti yhtään muista :) Ehkä korallinväristä Chanelin huulikiiltoa :/

Lauta Diaries

Hauskaa kirjottelua ja (avautumista:) Muuttaminen on kyllä aina yhtää karsee rasti. Helpoin kun ei vaan omista mitään! :D

Pystyyköhän Gambias muuten surffaamaan?

Anna (Ei varmistettu)

En oo ihan varma, vähän epäilen, että ei :D Mä en muutenkaan surffaa, mutta windsufingia siellä voi harrastaa :)

Salla (Ei varmistettu)

Just kiva asu, perusjuttuja ja toimii! Ihanan harmonisia noi muutamat kuvat jossa ei näy kun vaan vähän yksityiskohtia, laukkua, paitaa ja kädessä olevia koruja.. Kaikki hyvässä tasapainossa :) Materiaalit, värimaailma ja kaikki. Pakko kysyä, mitä sulla on huulissa? Aluksi katsoin pari ekaa kuvaa et eieiei tommonen korallinen sävy, mutta viimeisissä kuvissa olin jo ihan hulluna väriin :D Toivottavasti muistat! Muuttaminen Lontoossa ei taida olla mitään herkkua, mutta onneksi pääset lähtemään reissuun juuri oikeana hetkenä. Jotenkin ihmeen kaupalla ne asiat tuppaa järjestymään :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Öööö, hirveen moni on nyt kysyny tätä, mutta en tiedä :/ Oiskohan Chanelin korallinvärinen huulikiilto :)

linda (Ei varmistettu)

Hei!
Millä käsittelet kuvasi - siis lisäät vesileiman ja muut tekstit kuviisi?
Ihania nimittäin oikeestaan poikkeuksetta kaikki kuvasi!

Anna (Ei varmistettu)

Lightroomilla ja Photarilla :) Kiitoksia!

Sini (Ei varmistettu)

Ihana Anna! Sun syötävän hyvän sävyinen huulipuna ja samansävyiset kynnet tuo kivasti piristettä tuon asun neutraaliin värimaailmaan. Minkä merkkinen ja sävyinen huulipuna mahtaa olla kyseessä? :) Näen aina ihanan sävyisiä huulipunia tummakutristen leidien huulilla ja sulla kun on tosi saman värinen tukka kun mulla, niin tuo sun huulilla oleva sävy voisi sopia minullekin. ps. mahtavat noi pökät ;)

Anna (Ei varmistettu)

Apua, mä en muista yhtään. Mä sanoisin, että toi on Chanelin huulikiilto itse asiassa, eikä huulipuna :) Joku vaan, jota sipaisin aamulla :D

s (Ei varmistettu)

Kiva asu! Tsemppiä muuttohulinaan! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Sarashe (Ei varmistettu)

Noi Acnen kengät on täydelliset. Lääh... meikämamman ois ihan pakko saada noi, ei voi mitään... tervemenoa tilisaldo :D Ja tykkään asusta muutenkin hurjasti, just sopivasti yhtä aikaa huoleton ja huoliteltu, pure perfect! Ihan copycat-asu jokapäiväiseen käyttöön, kiitos vaan ispiksestä :)

Anna (Ei varmistettu)

Ne on! :) haha, kiitoksia kovasti :)

Pages

Kommentoi