Don't shame

Mungolife

Kotiin on palauduttu Maltalta, ja nyt olemme jo itse asiassa jo Viron puolella, pienellä sukulaisreissulla miehen kanssa. Nähtävästi tällä kertaa ei reissu mennyt päätymättä iltalehtien sivuille, mutta nyt ollaan mielestäni niin tärkeän asian äärellä, että ihan hyvä, jos otsikoita syntyy.

Syytön heittäkööt ensimmäisen kiven on mielestäni yksi parhaita sanontoja. En ole syytön, joten kiviä en voi heitellä, mutta voin myöntää omat virheeni ja syyllisyyteni ja sen jälkeen toivottavasti herättää keskustelua tai saada ehkä jonkun ihmisen ajattelemaan toisin. Olen ollut julkisesti esillä tällä blogilla jo viittä vaille kahdeksan vuotta. Olen kasvanut 19-vuotiaasta naisenalusta kohta 28-vuotiaaksi naiseksi. Tänä aikana olen laukonut varmasti yhden ihmiselämän verran typeriä juttuja, jotka toivon voivani ainakin osittain laittaa kasvukipujen piikkiin. Myönnän syyllistyneeni, ja vakuutan, että kulmani ovat monessa asiassa pyöristyneet, kuten kroppanikin.

Olen ennen syyllistynyt...

... muiden ihmisten kroppien pilkkaamiseen. Julkisesti, blogissakin. Kiitos niille lisääntyneille aivosoluille siitä, etten enää tee niin.

... määrittelemään ihmisiä ulkonäön perusteella.

... itseni ja muhkuroideni vihaamiseen, ajattelematta, miltä se tuntuu niistä, joilla on muhkuroita itseäni paljon enemmän. Tai miltä tuntuu, jos haluaisi hieman lisää lihaa luiden ympärille, eikä siinä vaan onnistu.

... liialliseen ulkonäkökeskeisyyteen.

Toivon todella, että olen kasvanut, viisastunut ja oppinut vuosien aikana jotakin.

Minusta tuntuu, että viime kuukausina ja oikeastaan varsinkin koko tämän nykyisen suhteeni ajan vatsanseutuni on kerännyt enemmän huomiota kuin mikään muu. En lähde toistelemaan itseäni raskausuteluiden suhteen, sillä niistä olen kirjoittanut tarpeeksi. Sitä paitsi paljon minua paremmin aiheesta juuri puhui Jennifer Aniston. Vaikka olen aina Team Angelina, niin Anistonin sanat raskausuteluista ja naisten kroppien arvioimisesta allekirjoitan sanasta sanaan. Naisen kroppa ei ole väline, jolla tuotetaan lapsia, ja 25 ikävuoden ylittäminen ei ole syy alkaa esittelemään raskausuteluita.

Myönnän...

... että tämän kuvan Instagramissa ja tämän postauksen pohjalla on saamani "onnea vauvasta" -kommentti, joka sai minut raivon valtaan.

... että näitä kuvia kuvatessa vatsani on "kiltisti". Näyttää ihan hoikaltakin. Olen kylläkin vetänyt alle just hirvittävän kokoisen Le Meridienin aamupalan, mutta se on sisältänyt pääasiassa hedelmiä, smoothieita ja kasviksia. Katellaan tällaiset bikinikuvat vaikkapa jonku burgerin tai pizzan jälkeen, niin voisi omaankin silmääni näyttää ihan kuudennelta odotuskuukaudelta.

... että vatsani turpoo tietyistä ruoista ja välillä on hormonaalisestikin päiviä, jolloin turvotus tuntuu yltävän korviin.

... että tyylini on muuttunut mukavuudenhaluisemmaksi. Käytän myös tiukkoja vaatteita, mutta viihdyn tällä hetkellä parhaiten löysissä vaatteissa.

... että en ole täysin tyytyväinen aina kroppaani. Jos saisin taikasauvaa näpäyttämällä kiinteyttä lisää, jenkkakahvoja pienemmäksi, reisiä ja vatsaa kiinteämmäksi sekä käsivarsia pienemmäksi, ottaisin nämä muutokset mielelläni. Muu olisi valehtelua.

MUTTA, mä olen ihan oikeasti ihan tyytyväinen! Ostan S/M-kokoisena usein L-kokoisia vaatteita, koska niissä on mukavempi olla, en piilottaakseni itseäni. Pidän parhaimpina valtteinani pyllyäni ja jalkojani, ja löysässä mekossa pitkät laihat jalkani korostuvat. Keskivartaloni on absurdin mallinen. Iso leveä lantio, jonka ympärille on kertynyt mukavasti burgerit ja juustot, kapea ja pieni vyötärö, ja selän pituus naurettavan lyhyt. Huono ryhti ja pieni alavatsan pömppis. Hassu näky aina välillä, mutta minulle niin tuttu. Niin turvallinen. Vatsa, joka joskus toivottavasti vielä kantaa vauvaa. Lantio, josta mulle on luvattu, että helpottaa synnyttämistä. (Tätä on mulle syötetty varmaan viistoista vuotta, mä oikeesti nostan aikamoisen reklamaation, jos mun synnyttäminen ei sitten joskus tapahdu about aivastamalla.) Välillä pömppistävä vatsa, joka on kuitenkin harvoin sekaisin ja joka kestää helposti tulisen ruoan, jota rakastan. Kroppa, joka ei ole allerginen juuri millekään. Joka on terve ja kantaa minut kaikkialle minne haluan. Kroppa, joka kestää laittamani kovankin paineen. Kroppa, joka on juuri sopiva juuri minulle.

Minä rakastan vartaloani. Kyllä, parantaisin tietysti joitakin kohtia, mutta siitäkin huolimatta rakastan kroppaani. Ei mieheni, perheeni tai ystävänikään ole täydellisiä, mutta rakastan heitä siitä huolimatta. Tai juuri siitä syystä. Koen epävarmuuksia kropastani ja välillä on päiviä kun suoraan sanottuna jopa inhoan tiettyjä piirteitä siinä. Ja siltikin, rakastan sitä. Haluan pitää siitä hyvää huolta, haluan pitää sen terveenä.

Vaikka rakastan kroppaani valtavasti, tai juurikin sen takia, minua surettaa ihan kamalasti kaikki shaming, mitä naisten kroppien ympärillä on. Olen itsekin siihen syyllistynyt. Haluan kuitenkin ajatella, etten syyllisty enää koskaan. Rakastan ystäviäni ja läheisiäni täysin riippumatta koosta. Miksi siis ikinä arvioisin toisia ihmisiä heidän kroppansa perusteella?

Haluaisin, että pikkusiskoni ja ehkä joskus tulevaisuudessa lapseni, saisivat kasvaa maailmassa, jossa jokainen kroppa on arvokas, kuten jokainen ihminenkin on. Toki haluan olla terve ja näyttää omaan silmääni hyvältä, mutta terveyden pitäisi mielestäni olla ainoa kulma vartalokeskusteluille.

Minulla ei riitä sormet eikä varpaatkaan enää laskemaan, montako kertaa minua on onniteltu vauvasta tai minun on epäilty olevan raskaana. Ja kun en kuukaudesta toiseen olekaan raskaana, niin tämähän tarkoittaa sitä, että olen lihonnut. Ensinnäkin, mitä sitten vaikka olisinkin? Herrajumala, mä olen vanhentunut tämän blogin aikana kahdeksan vuotta! Onnea heille, joiden kroppa ei ole muuttunut kahdeksassa vuodessa. Mulla vähän näkyy noi juustot ja burgerit. Ja mä siltikin aion tänäänkin syödä juustoa puutarhassa punaviiniä nautiskellen, koska mua ei kiinnosta kilinpersuksen vertaa, vaikka siitä nouseekin vielä yksi sentti mun lanteille.

Mieheni rakastaa vartaloani. Itse rakastan vartaloani. Ja siksi minua ei raavi yhtään, mitä joku tuntematon on siitä mieltä. Luotan vaa'an sijaan farkkujen vyötärönauhaan ja tuntemattomien ihmisen mielipiteen sijaan peilini, perheeni ja mieheni näkemykseen.

Miksi sitten koen tarpeelliseksi jälleen kirjoittaa aiheesta? Jos kerta nämä mielipiteet eivät raavi minua mitenkään? Koska asia silti ärsyttää minua. Ei sen takia, että joku ihminen pitää minua lihavana. Vaan sen takia, että tiedän, kuinka vaikeaa on rakastaa omaa kroppaansa. Ei ehkä omasta kokemuksestani, mutta tiedän silti. Ihminen on oma pahin vihollisensa, ja siihen ei tarvita lisäksi muita vihollisia. Maailmasta tulisi hieman parempi paikka, jos jokainen lopettaisi toisten body shamingin. Se ei tuota mitään hyvää, vaan päinvastoin surua ja ahdistusta, pahaa oloa.

Aivan turhaan. Sillä jokainen nainen ja jokainen kroppa on kaunis. Ruma on vain ihminen, joka haukkuu muita.

Olen normaalikokoinen. Olen pehmeä. Olen onnellinen. 

Maltalla näin mahtavan lainauksen, jonka haluan ulottaa kaikille ruutujen toiselle puolen. Myös hatereille.

I wish you twice as much what you wish me.

Kommentit

Lotta (Ei varmistettu)

Anna sä oot upea!!

Suvi Nieminen
MissCharlotta

Anna sä oot mieletön nainen!

Emmi (Ei varmistettu)

Word! <3<3

jenny (Ei varmistettu)

Loistavaa tekstiä! Olet kyllä upea ja olkaamme kaikki muutkin juuri tämmöisinä kuin olemme

Veera (Ei varmistettu)

Aamen!!

Venlis (Ei varmistettu)

Kommentointineitsyyys meni juuri tässä ja nyt!
Aivan mahtava teksti. Super. Käsittelit varmasti joka ainutta (nuorta) naista koskettavaa aihetta paremmin kuin olisin edes voinut ajellaankaan käsiteltävän!
Juuri tuollaisia rooimalleja tähän väristyneeseen maailmaan kaivataan, oman arvonsa tuntevia, sanavalmiita ja kuitenkin jalat maassa olevia.
Kiitos neiti Vanhanen! :)

Mimi (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa Anna! Vuosia läskiksi haukkumista kuunnelleena tiedän todella miten body shaming vahingoittaa. Raskausutelujen alla hajoaisin, kuukausia vauvaa tuloksetta toivoneena ja yrittäneenä. Olet vahva ja mahtava nainen, kaunis ja niin ihailtavan sinut itsesi kanssa. Rakastan näitä kirjoituksiasi, keep it up! Tiedän niin monen saavan kirjoituksistasi voimaa, myös minun.

Laura (Ei varmistettu)

Näin tuon vauva kommentin ja olin ihan että ei tsiisus....

Olet niin oikeassa ja kirjoitat kauniisti.
Olen itse päärynävartaloinen, vähän ylimääräisiä kilojakin, mutta näytän joistain kulmista aika pirun hyvälle silti ;D tänään ostin vartalonmyötäisen mekon jossa maha pömpöttää jonkun verran mutta istuu aikaslailla hyvin ja tuntuu hyvältä! Sovituskopissa tuli mieleen sun tää bikini instagram kuva, ja mietin että paskat! Olen mieletön kesänainen tää mekko päällä ja laitoin sen heti ostettuani päälleni ja kävelin selkä suorana koko tän ihanan aurinkoisen päivän ;D
Kiitos ;) <3 oot huippu.

Sanna (Ei varmistettu)

Ihana kommentti! ️ Mukavaa kesää Lauralle! Kunpa itsekin saisin rohkeuden lähteä mekko päällä ulos välittämättä muiden mielipiteistä ja katseista!

Tanya (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus! Hyvä lainaus!

Tanya (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus! Hyvä lainaus!

Iida (Ei varmistettu)

Aivan super hyvä teksti! Musta on kuvottavaa, että ihmiset vaan jakelee noita raskausonnitteluja tosta noin vaan. Ensinnäkin ei ole itsestäänselvyys, että ihmiset tosta noin vain pamahtelee paksuksi. Mistäs me lukijat esim. tiedettäisiin mikäli te miehesi kanssa olisitte jo tovin lasta yrittäneet, mutta tuloksitta. Mitä jos vaikka olisit jo muutamia kertoja saanut tikun näyttään plussaa, mutta asioilla onkin ollut toinen tarkoitus ja asiat eivät ole päättyneet onnellisesti. Voin vain kuvitella miltä tällaisesta ihmisestä tuntuisi kuunnella raskausonnitteluja, joka olisi vuosi kausia lasta yrittänyt tuloksetta.
Ylipäätään tää aihe saa mut niin näkeen punasta. Mulla itsellä oli vuosia erittäin hyvä ystävä. Kerran ajauduttiin riitoihin en muista enää mistä riita lähti, mutta lopuksi riita päättyi siihen, että ystävä tokaisi minulle, ettei sun pitäisi ton kokoisena käyttää tuollaisia vaatteita mitä käytät. Olin tällöin koko 38-40 ja tykkäsin käyttää farkkushortseja yms (en mitään perseenvilkuttajia :D). Tää loukkas mua niin paljon ja vieläkin tulee pahamieli kun tätä muistelen. Tiedän, että ystävä sanoi asian suutuspäissään, mutta silti en voi olla välillä miettimättä oliko tuo kommentti kuitenkin sellainen, mitä hän sisimmässään ajatteli. Vaikka riidasta on 6 vuotta aikaa eivät välimme ole vieläkään samanlaiset kuin ennen.
Jokatapauksessa sä olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet. Mä ainakin tällä 160cm varrella kadehsin noita sun metrisääriäsi. Ottaisin ne vaikka heti, mutta tälläsenä pätkänä mä oon just mä.
Sä jotenkin välityt kirjoitustesi perusteella todella onnelliselta tällä hetkellä. Fakta on, että ihmiset on kateellisia. Se on säälittävää ja oksettavaa. Kiitos tästä postauksesta!

Ilona (Ei varmistettu)

Tuli itku. Olen teini-ikäisestä asti jokaikinen päivä miettinyt miltä kroppani näyttää ja potenut huonoa omaatuntoa kaikesta mitä suuhuni pistän. Olin koulukiusattu ja yritin hoikkuudellani olla hyväksytty. Ei onnistunut - ei hoikkuus eikä hyväksyntä. Nyt yli 40-vuotiaana yritän terapian voimin päästä asiasta yli ja oppia hyväksymään itseni.

Kirjoitit viimeisissä postauksissa niin rehellisesti ja niin kauniisti itsestäsi! Tuohon minäkin haluan! Minulla on siihen vielä pitkä matka, mutta ensimmäiset askeleet on otettu. Kirjoituksesi antoi minulle suunnan mihin pyrkiä: ei täydellisyyteen, ei siihen mitä muut ajattelevat - vaan siihen että hyväksyn tietyt virheet. En voi ikinä olla täydellinen ja se pitää hyväksyä.

Kiitos Anna, sait ainakin yhden epätoivoisen naisen askeleen lähemmäs hyväksyntää omaa kehoaan kohtaan. Olet kaunis, sisäisesti ja ulkoisesti. Kiitos <3

Allu (Ei varmistettu)

Kirjoitit asiasta uskomattoman kauniisti, vaikka aihe on hankala! Juuri tälläistä me kaikki naiset ansaitsemme ️

Rosa (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen hienosta postauksesta! Oot sä kyllä huikee. Oon itekin syyllistynyt itseni ja muiden arvosteluun, mutta tosiaan onneksi iän myötä on tullut tähänkin puupäähän järkeä. Esim. sanat ruma ja läski ei ole kuulunut sanavarastooni (ihmisistä puhuttaessa) enää pitkään aikaan enkä kyllä itseasiassa muista koskaan niitä käyttäneeni keneenkään, mutta enpähän käytä jatkossakaan. Kukaan ihminen ei ole ruma! Ja mitä jatkuviin raskausepäilyihin tulee, se on kyllä ihan kamalaa! Itse en onneksi ole joutunut niitä kohtaamaan kuin kerran (kiitos hei ihan kamalasti ääliö juopponaapuri) ja kyllä se loukkasi! On aivan naurettavaa jos joku ihminen hieman pyöristyy normaalin elämän seurauksena ja heti silmät kiiluen vöyhkätään vauvasta. Huoh.

Bethepersonyouwanttomeet (Ei varmistettu)

Oiskohan aika lopetella blogin pito. Et sä millään saa kaikkea etkä kaikkia ihailemaan sua ja pitämään sua jatkuvasti superina niine pitkine säärines. Pikkutytöt on asia erikseen. Sun puolustelu itses ympärillä pyörimisestä alkaa käydä rasittavaksi. Sinä olet itse esillä omasta tahdostasi. Yritä vain opettaa maailmaa käyttäytymään siten kun sä haluat mutta älä väsy sitten kesken. Ehkä sä vielä opit.

a (Ei varmistettu)

Nimimerkistäsi päätellen et todellakaan ole ihminen jonka haluaisin tavata. Onko tosiaan noin vaikeaa kun ihminen on tyytyväinen itseensä ja haluaa rohkaista muita olemaan myös. Kaikki ei aina ajattele ensisijaisesti itseään tuomalla esiin asioita jotka saattavat olla monille arkoja. Ja tuo "itse olet esillä, kestä tämä paska"-kortti on niin kulutettu, kestä itse! Yrittäisit edes hetkeksi astua Annan saappaisiin ja miettiä että ei ole ehkä helppoa näyttää tuhansille ja taas tuhansille silmille tällaista sisältöä, kun palkintona on tuollaisia kommentteja. Ehkä SÄ vielä joskus opit olemaan onnellinen muiden onnesta, ja siitä miten paljon hyvää Anna on monille tuonut.

Ja vielä Anna, kiitos tuhannesti tästä ja kaikesta muustakin. Olet upea ja inspiroiva nainen joka on tuonut paljon iloa mun elämään. Jatka samaa rataa äläkä anna näiden joidenkin ihmisperseiden lannistaa sua <3

Bethepersonyouwanttomeet (Ei varmistettu)

Äläpäs nyt itse kommentoi tuohon. Tyylisi tuntee. Ehkäpä toi betheperson jne olikin tarkoitettu Anna sinulle ehdotukseksi. Et vieläkään osaa nousta asioiden ja mielipiteiden sallivalle puolelle. Sad. Miksi mun pitäisi kestää jotain, mitä Vanhasen tyttö ei kestä. Hän se bloggari on, en minä. Objektiivisuutta peliin. Raivoamalla sä Anna et voita yhtään mitään. Vai että oikein ihmisperse ... ...

Yo (Ei varmistettu)

Oot Annan blogissa, jossa Anna puhuu itsestään. Ei kannata lukea blogia, jos Annan blogin Anna keskeisyys häiritsee xD oot ihmeellinen. Toisin kuin edellinen kommentoija, niin mää ehdottomasti haluisin tavata tän kommentoijan xD

Maggie (Ei varmistettu)

Vau. Olivatko nämä tosiaan sun ensimmäiset ajatukset - jotka vielä halusit jakaa kaikille - kun luit tämän postauksen? Tuliko sulle parempi mieli, kun olit saanut kirjoittaa tämän kommentin? Sulla taisi mennä postauksen pointti ihan pikkuisen vain ohi. Mitä jos negatiivisten, alentavien ja loukkaavien asioiden suhteen keskittyisit vaikka sanomaan jotain kaunista tai voimaannuttavaa. Koska ironisesti kyllä nimimerkkiäsi ajatellen, et ole se henkilö, kenet haluaisin tavata.
-

Ja Anna, tosi hyvä kirjoitus. Samojen asioiden kanssa on tullut itsekin painittua. Kiitos tekstistä.

Janna (Ei varmistettu)

No mikähän pointti tässäkin kommentissa oli? Oli pakko tulla laittamaan tikkua ristiin? Haiskahtaa kylläkin vain provolta, toivot ihmisissä reaktiota sekä huomiota itsellesi. Ja jos ja kun olet provo, tuntuu tyhmältä lähteä leikkiisi mukaan ja astua ansaasi, mutta teempä sen nyt kuiten.
En löytänyt tekstistä kohtaa, jossa Anna toivoi ihailua ja superina pitämistä. Taidat toivoa kiusaamisellasi tai omasta mielestäsi tietenkin vain "mielipiteen ilmaisulla", että toinen musertuu ja lopettaa tänne kirjoittelun, mutta kun ei onnistu, niin taitaa alkaa kiehumaan. Omasta tahdosta joo esillä, sinäkin omasta tahdosta olet ilkeä ja teet hallaa vain itsellesi. Ja kaksi kommenttisi viimeistä lausetta voit koittaa sisäistää itse. Toivottavasti saat asiat pääsi sisällä järjestykseen ja alat ruokkimaan hyvää.

Heidimarianne (Ei varmistettu)

Kuulkaahan nyt annatjannatmaggiet. Älkää opettako nuorta polvea - esim oma tyttäreni on 13 ja kiinnostunut tästä blogista - niin Älkää opettako kommentoimaan tuohon "ole vaan toista mieltä mutta täältä pesee jos sanot jotain poikkipuolista bloggaajasta". Nuoret tytöt ottavat mallia näistä blogista.
Parempi olisi tyynesti kuitata jokin mielipide mielipiteeni vain ja jatkaa eteenpäin. Aloittajakommentointi oli kyllä siinä mielessä ihan oikeassa että be the Person you want to meet. Kannattaa ajatella. Näin sanoin tyttärellenikin kun asiasta nousi puheenaihe. Hän ymmärsi mitä tarkoituksena.
Pikkuisen rajaa nyt tuolle loanheitolle, pyydän. Jos joku provosoi, niin sinulla on valinta, provosoidutko sinä vai et.

Juliaa (Ei varmistettu)

Mikäs meillä täällä on, ai kato se olet taas sä... Ei oo kuule kaunista olla koko ajan naama norsunvitulla, siitä tulee ryppyjä.

Heidi (Ei varmistettu)

Hahah, melkein naurattaa, miten joku voi pitää sua lihava:D hieman kaukaa haettua! Oot tosi vahva, kun jaksat kuunnella samaa paskaa päivästä toiseen. Moni varmasti mielellään vaihtaisi kroppaansa kanssasi - myös haterit.

Ruut (Ei varmistettu)

Miksi vedät vatsaa sisään näissä kuvissa? Relax baby!!

Heidi (Ei varmistettu)

Mistä tiedät, että vatsaa vedetään sisään? Jos meinaat sitä, että kylkiluut näkyvät, niin se on täysin normaalia joillakin ihmisillä. Vatsoja on laidasta laitaan, ja Annan vatsa nyt vain sattuu olemaan timmi:)

Zara (Ei varmistettu)

Kyllä! Juuri näin. Tästä asiasta saa ja täytyy puhua.

Oma aivokapasiteetti ei riitä ymmärtämään joidenkin ihmisten kateutta ja pakkomiellettä haukkua ja arvostella toisia. Vaikka tuskin kukaan meistä on täydellinen. Tai täydellinen ihminen saa ilmottautua.

Tuntuu että elämme entistä enemmän ulkonäkökeskeistä aikakautta, jossa jokainen on esillä jollain lailla somessa. Oli kyseessä 13 v tyttö tai 40 v nainen, ladataan kuvia instaan, faceen, blogiin, snäppiin... Sitten toiset katkerat akat arvostelee... Sitten löytyy tietysti niitä "täydellisiä" instanaisia jotka lataavat aina vain täydellisempiä kuvia olemattomasta vatsastaan ja joku 13 v tyttönen katselee että siinä on hänen tavoitteensa.

Surullista miksi annamme muiden mielipiteiden vaikuttaa meihin - tuhat tykkäystä instakuvasta kohottaa mieltä ja alle kymmenen tykkäystä saa ajattelemaan ettei ole tarpeeksi hyvä.

Hyvä teksti ja tärkeä aihe!

Sari (Ei varmistettu)

Mulle tuli tästä tekstistä onnellinen olo. Sä olet sanoinkuvailettoman kaunis Anna, ja sinun sanat sai juuri tuntemaan kiitosta ja enemmän positiivista ajattelua omaa itseääni ja kroppaani kohtaan. Vihaajat vihaa, mutta kyllä tää tekstisi meni täysin maaliin.

Hessu (Ei varmistettu)

Todella hyvin kirjoitettu! Kaikilla on päiviä, jolloin oma kroppa tuntuu ihan perseeltä. Onneksi on olemassa myös sun kaltaisia ihmisiä tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa, että uskaltaa puhua näistä asioista ääneen, eikä vain mee saman fitnes-buumin mukana! Toivottavasti maailma olis edes vähän armollisempi omille lapsille sitten ko sen aika on..

Tintti (Ei varmistettu)

Ei ole kyllä tullut mieleenkäänettä näyttäisit raskaana olevalta..? Mistä porukka näitä keksii, eiköhän kaikilla pömpötä alavatsa vähän väliä, mulla ainakin vaikka treenaan ja syön hyvin. Mitä sitten.
Repesin ääneen tuolla sun synnytyskommentilla :) ai että, kiitos hyvistä nauruista!
Mukavaa kesän jatkoa Anna.

Hanna (Ei varmistettu)

Huikea kirjoitus, ja niin tärkeä aihe. On myönnettävä että kyllä sitä itsekin syyllistyy mielessään joskus arvioimaan toisia ulkonäön perusteella, vaikka tiedostaa ettei ulkonäkö loppujen lopuksi merkitse mitään. Lisäksi ne ulkonäköpaineet koskettavat myös, ja kun oma vartalo ei ole mallia "photoshopattu victoria's secret-enkeli" niin aivan liian usein sitä haukkuu itseään sanoilla, joita ei ikinä sanoisi kenellekään toiselle.

Mutta, kehitys jatkuu ja kun omatkin ulkonäköpaineet tiedostaa, voi niille aktiivisesti yrittää tehdä jotain. Jospa ottaisi tavoitteeksi sen, että oppii joka päivä rakastamaan itseään hieman enemmän. Arvostamaan terveyttä enemmän ja antamaan vähemmän arvoa pinnallisille asioille. Tässä nurinkurisessa maailmassa unohtuu aivan liian helposti se, mikä on oikeasti tärkeää ja millä on oikeasti merkitystä.

Olet hurjan kaunis ja inspiroiva ihminen. Kiitos.

Hyvä Anna!! :)

Ellu (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä kirjoitus! Itse olen vartaloltani todella hoikka ja poikamainen, enkä liho, vaikka söisin miten paljon. Minua ottaa päähän, jos joku väittää, että nainen ei ole nainen, jos ei ole vähän mistä ottaa kiinni. Minusta kaikki ovat yhtä kauniita ja arvokkaita juuri sellaisena kuin ovat. Toki jokaisella saa olla omat mielipiteet siitä, millaisesta vartalosta pitää eniten, mutta mielipiteen voi muotoilla niin, ettei loukkaa ja vähättele toisia. Tai jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää mielipiteet omana tietonaan.

Mitä vauvaonnitteluihin tulee, niin ensimmäisenä tulee mieleen, että kyseiset ihmiset ovat vaan halunneet pahoittaa mielesi. Itse en näe kuvissasi merkkiäkään raskaudesta. Muutenkin on yleensäkin idioottimaista kysellä ihmisiltä lapsista. Moni ei pysty niitä saamaan, vaikka haluaisikin ja kyselyllä saa aikaan vaan pahan mielen.

Aurinkoista kesän jatkoa ja kiitos tästä postauksesta!

Elle (Ei varmistettu)

Aivan mahtava kirjoitus! Anna, sä oot upea, sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Marika (Ei varmistettu)

En ymmärrä itsekään ihmisten raskausuteluita. Se on jokaisen henkilökohtainen asia! Mä päätin että seuraava ihminen joka kyselee multa tätä asiaa, niin sanon että söin just pizzan, kiitos kysymästä. Mä luulen kyllä että sun blogin lukijat tietää sun suhtautumisen sun omaan kroppaan varsin hyvin, mutta jotkut haluaa tahallaan ärsyttää :(

Johannam (Ei varmistettu)

Ihan mahtava kirjoitus. Kiitos! ️

Ninnu (Ei varmistettu)

Kiitos kun jaksat blogata kaikesta shaissesta huolimatta. Harva uskaltaisi päin naamaa heittää tollasta läppää, mutta netissä on katellisena helppo huudella. Edelleenkin oon sitä mieltä, että sulla on laadukkain blogi Suomessa ja todella arvostan sitä. Oon lukenut vuosia sun blogia ja niinkun ite teksistässi kirjoititkin alle kaksvitosena sulta irtos välillä vähän provosoivaa läppää, mut se kuuluu kasvuun. Oon siis sua kuus vuotta vanhempi ja kertoo jotain sekin, että tekstissä ja kuvissa on oikeasti aika paljon sisältöä, jos oon ihan eri elämäntilanteessa lukenut sun tekstejä vuodesta toiseen. Jatka hyvää duunia ja yritä sulkea korvat noilta urpoilta.

Sanna (Ei varmistettu)

Aamen! Huippu kuva ja huippu teksti!

Sanna (Ei varmistettu)

Ainiin, unohdin kysyä mistä nuo bikinit on hankittu. Eroavat kivasti massasta ja ovat kivan väriset. Minäkin tahdon :)

Hulijo (Ei varmistettu)

Kiiitos!!! <3

Lotta (Ei varmistettu)

Tosi hyvin kirjoitettu - oivaltaen, mutta rehellisesti! Hyvä Anna! :)

nea (Ei varmistettu)

️️️️️️️️️️️️️

Ex5 (Ei varmistettu)

Ihanat bikinit!! Olet upeassa kunnossa️
Itse kun vedän grilliruokaa tai jotai raskaampaa niin maha näyttää todellakin että olisin kuudennella kuulla raskaana. Mutta elämästä täytyy nauttia. Ja hoikalla ihmisellä kaikki pienikin pömpötys näkyy helpommin.
Olet upeassa bikinikunnossa, joten vedä vaan juustot hyllä omalmatunnolla. Kaikkea hyvää sinulle!

Kim K:n kurvit (Ei varmistettu)

Tuttua juttua myös omasta elämästä... nyt 34v. sinkkuna ihmisten utelut asiasta ovat viimein loppuneet. Mutta jäi mietityttämään tekstistä ainoastaan, että miksi team Angelina? Saako tähän perusteluja.

Kia (Ei varmistettu)

Mahtavaa Anna! :)

Anniina (Ei varmistettu)

Hyvin kirjoitettu! Olet upea <3

Lily (Ei varmistettu)

All you need is love! Hyvä Anna! Olet upea ja rohkea, älä anna KENENKÄÄN lannistaa. Puet hienosti sanoiksi monen naisen (ja miehenkin) ajatuksia.

Kaisu (Ei varmistettu)

Nuo raskausutelut kyllä satuttaa aina! Olen töissä eräässä toimistotyyppisessä työpaikassa, ja minua ollaan onniteltu "pian alkavasta äitiyslomasta" 1,5kk aikana kaksi kertaa. Kyllä on kyyneleitä aina työpäivän jälkeen vuodatettu, niin pahalta ne kommentit tuntuu. Kaiken huippu on se, että olen täysin normaalipainon rajoissa, tosin myönnän, että viimeisen vuoden aikana olen kerännyt lähinnä vatsan seudulle n. 6kg ylimääräistä, mutta silti - kuka kehtaa kommentoida noin! Olen yhden lapsen äiti, ja minun maha äitiyslomalle jäädessäni oli kyllä ihan oikeasti huomattavasti suurempi nykyistä.

Pakko kommentoida tuohon lantio asiaan: valitettavasti lantion ulkoisella koolla ei ole merkitystä siihen, minkä kokoinen lapsi sieltä mahtuu tulemaan, sillä ulkoinen koko ei kerro koko totuutta :) Ja vauvaa kannetaan kohdussa, ei vatsassa ;)

Maikki (Ei varmistettu)

Hei Anna! Kommentoin blogiasi ensimmäistä kertaa, vaikka olen sitä seurannut lähes alusta asti. Lopetin blogisi lukemisen moneksi vuodeksi aikanaan; olit mielestäni liian pinnallinen ja turhamainen ihminen silloin taannoin. Noin vuosi sitten eksyin tänne taas, ja olen eksynyt joka viikko; olet kasvanut niin paljon henkisesti! Siitä bilettävästä teinistä on kasvanut todella vahva ja älykäs nainen, ja ihailen sinua, sillä olen myös toinen vahva ja älykäs nainen. Siksi tuntuu pahalta, että moni nainen täällä purkaa pahaa oloaan sinuun. Ajoittain inhoan todella paljonkin omaa sukupuoltani yhteistyökyvyttömyyden puutteen vuoksi. Unelmoin siitä maailmasta, jossa naiset ovat toistensa tukena ja vahvistavat toinen toistaan, eivätkä näe toisiaan kilpailijoinaan.

Tulppaani (Ei varmistettu)

Kun heitellään raskauskommentteja, kannattaisi muistaa, että asia voi olla monelle naiselle todella tuskallinen. Jotkut saavat tietää jo teini-iässä, etteivät koskaan voi saada lapsia. Joiltain joudutaan poistamaan kohtu sairauden takia, joillain on lapsettomuutta, johon ei löydy mitään syytä. Joku on saattanut kokea edellisenä päivänä keskenmenon. Itse olen saanut lapseni helposti, mutta ei tulisi mieleenkään heitellä raskauskommentteja, ei bloggaajille, ei sukulaisille, ei julkkiksille, ei yhtään kenellekään. Maailmassa on ihan tarpeeksi surua ja tuskaa ilman julmia kommentteja.

Pages

Kommentoi