Dubai, day 2

Mungolife

Huomenta Dubaista!

Me ollaan suuntaamassa veispuistoon ihan näillä näppäimillä, mutta kun perhe tuossa rasvailee itseään ja pakkaa mukaan tarpeistoaan, ajattelin nopeasti näyttää meidän toisen päivän Dubain ohjelman :)

Aamu alkoi altaalla makoilulla aurinkoenergiaa itseemme imien.

Eväistä piti huolen äiti. Ihanaa olla lomalla äidin kanssa, kun palvelu on tätä luokkaa :D

Olin kuullut paljon siitä, miten hirveät jonot Burj Khalifaan on, joten varasin meille etukäteen liput ja aikavälin, jolla mennä sinne. Mä varasin liput At The Topin kautta, ja suosittelen sivustoa, oli helppo ja nopea. Suosittelen myös varaamaan pari viikkoa etukäteen ainakin, koska itse varasin lippumme kai kymmenen päivää ennen reissuamme, ja silloin oli jo kaikki auringonlaskun aikaiset liput ja iltaliput varattu. Suosittelen siis tekemään varauksen ajoissa :)

Kannattaa ottaa huomioon myös matkan pituus metrolta, jos satutte metrolla menemään. Me tultiin metrolla Burj Khalifan pysäkille, ja metrosta pääsee sinne rakennukseen Dubai Mallin kautta. Tuo matka on kuitenkin jotain 20 min, kun niitä ylikulkukäytäviä pitkin joutuu kiertelemään ja samalla joutuu kiertämään tuon järkyttävän kokoisen ostoskeskuksen sokkeloita, löytääkseen itse Burj Khalifalle. Ostoskeskuksessa ei myöskään ole kovin selkeitä merkkejä joka paikassa siitä, miten tuonne pääsee. Varautukaa siis ajan kanssa, jos varaatte tuon tunnin mittaisen time slotin etukäteen :) Liput Burj Khalifaan makso neljältä hengeltä jotain 115 euroa suunnilleen, en muista ihan tarkkaan, mutta jotain 28-30 euroa taisi olla per henki tuo vierailu. Oli kyllä sen arvoinen. Aivan mahtavat näköalat on Khalifasta ja samalla pystyy ihan eri tavalla hahmottamaan Dubain. Palmusaari ei mitenkään liian kunnolla näy tuolta, mutta muuten pääsee ihailemaan tuota arkkitehtuuria ja kaupungin kauneutta :)

Hän fiilistelee näköaloja.

Sisko ja sen sisko :)

Kiertelimme tuota Dubai Mallin ja Burj Khalifan edustaa ja ihastelimme aukion kauneutta. Jotenkin niin rauhallinen paikka, tulee vaan tosi seesteinen ja onnellinen olo tuolla pyöriessä. Taustalla soi hiljakseen rauhallinen muzak ja tuntuu, että aika on vaan pysähtynyt.

Suuntasimme Dubai Mallista löytyvään Chopsticks -ravintolaan, ja suosittelen ko. paikkaa sekä ruoan, että näköalan puolesta. Tähän mennessä olemme nähneet suihkulähdeshown aika monesta eri kulmasta, ja täältä on ollut mun suosikki näköala :) On nähnyt suihkulähteiden lisäksi myös ympäristöä ja se show on ollut upein juurikin tuossa ympäristönsä keskellä, ei liian läheltä katsottuna :)

Mun istangramista (@mungoanna) löytyy video tästä iltapäivän showsta :) Aivan upeannäköista! Tuo Dubai Fountain aloittaa joinain päivinä 18 ja toisina 18.30 ja jatkuu 23 tai 23.30 asti. Me ollaan nähty se nyt aika moneen aikaan eri kuvakulmista ja suosittelen käydä katsomassa juurikin tuon 18, 18.30 tai 19 shown. Auringonlasku on siinä klo 18.30 ja minusta show on kauneimmillaan juuri auringonlaskun aikaan. Pimeällä ei oikein näy muuta kuin suihkulähteet ja pimeys taustalla, kun taas auringonvalon viime hetkillä näkyy taustalla myös nuo kauniit rakennukset :)

Kävimme myös Dubai Mallissa pikaisesti.

Ihastelimme suurta akvaariota ja sen asukkaita.

Ja olimme kirjaimellisesti kuin lapset karkkikaupassa tuossa järkyttävän kokoisessa Candylicious -karkkikaupassa siinä vastapäätä :D


Yogurtlandissa oli montaa eri makua superhyviä frozen yogurteja ja erilaisia herkullisia marjoja, hedelmiä, karkkeja ja pähkinöitä. Hands down mun lemppari jälkiruoka kyseinen herkku :)

Vielä illaksi jäimme pyörimään siihen suihkulähteille katsomaan yksi show ja kävelemään ympäriinsä ennen hotellille paluuta.

Se on lohikäärme!

Rakastan täällä noiden modernien ja vahanaikaisten rakennusten yhdistelmää :)

Illan huipensi vielä macaronsit ja iltatee perheen kanssa, ja uni tuli silmään kyllä aika nopeasti tuollaisen päivän päätteksi. Kaikki taisimme olla niin vaikuttuneita Dubain kauneudesta, että ihastus kaupunkiin oli jo vahvalla pohjalla :)

Illalla lisää Dubaista, nyt kohti vesiseikkailuja!!

Kommentit

millamainen

Oooh! Noi macaronsit! <3<3<3

Anna (Ei varmistettu)

Jep! :)

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Aaaargh, miksei mun poikaystävä haluu lähtee tonne?! :D Mä niin haluaisin just sen kanssa lähtee tonne, oisko mitää vinkkejä miten saisin aivopestyä sen tässä jutussa? Niin upeen näköstä kyllä!<3

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, koska miehet on tyhmiä?! :D Hmmmm, no voit kertoa että täällä on superkelit (kuiva kuumuus, eli ei oo hiostava ollenkaan) ja maailman suurimmat ja upeimmat about kaikki :D Tää on vaan niin käsittämätön paikka, ettei sitä voi selittää, se pitää kokea :)

Johanna (Ei varmistettu)

Heippa, en tiiä onko muilla ollut samaa ongelmaa, mutta chromella en ole pystynyt lukemaan sun blogia pariin päivään. Latausongelmia, kuvat eivät näy ja koko selain heittää ulos sun blogista? Kännykällä ei ole ollut ongelmaa. Eikä lukiessa muita blogeja. Ainoastaan sun.
Osaisitko sanoa tähän jotain?

Anna (Ei varmistettu)

Omituista. Itse käytän Chromea, muttei ole ollut samaa ongelmaa :/

puuhevonen_ (Ei varmistettu)

Mulla on just sama onglema :(

Anna (Ei varmistettu)

Buuu!!

aimee (Ei varmistettu)

Mulla on kans ollut Firefoxilla ongelmia, sivut tökkii välillä ja sitten tulee teksti että sivun liitännäinen kaatui tms. Puhelin (lumia 800) taas heittää heti pois selaimesta jos yrittää avata kommentteja :(

Anna (Ei varmistettu)

No mitäs perkelettä. Ilmoitan eteenpäin :)

spokki (Ei varmistettu)

Ihan mielenkiinnosta, onko missään näkynyt sitä Dubain köyhyyttä vai onko se siivottu pois tuolta keskusta-alueelta? Dubaissahan rikkaat ovat superrikkaita ja köyhät, yleensä siirtolaiset, sitten tosiaankin köyhiä ja elävät 12h päiviä tehden naurettavan pienellä palkalla. Näkyykö muutenkin paikallisia vai onko tuo keskusta aika lailla turistien kansoittama? Entä oletko huomannut islamin näkyvän, onko esim. alkoholia missään myynnissä tai paljon hunnutettuja naisia? Kiinnostaa :)

Anna (Ei varmistettu)

No ei kyllä oo itse asiassa. Täällä on vähän vaikee sanoa, kuka on paikallinen ja kuka turisti jostain lähiseuduilta, en oikeen osaa erottaa arabiemiraattia kuwaitilaisesta esimerkiksi :/ Hmm, islam näkyy moskeijojen määrässä, rukouskutsu kuuluu usein ja tietysti pukeutumissäännöt jne. Alkoholia saa kyllä ravintoloista, mutta muuten ei oo näkyny missään :)

Mira (Ei varmistettu) http://www.tyylitietoinen.com

Wau, ihania kuvia! Dubai on ollut omalla "must" matkalistalla jo pidemmän aikaa, mutta en sinne vielä ole päässyt.. Toivottavasti lähitulevaisuudessa, iski matkakuume! :D

Anna (Ei varmistettu)

Tää on ihana kaupunki, suosittelen kovasti :)

Michaela (CZ ) (Ei varmistettu)

Ooooh, woow! Photos are really beautiful :)) And those macaroons.... oh God, I love them. It´s the best candy in the world (for me) :o)

Anna (Ei varmistettu)

Aww, thanks :) And yeah, they're so yummy!! <3

Elina (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Täällä katselen ihan haltioissani <3 Voisitko kysyä siskoltasi mistä hän on ostanut tuon valkoisen hihallisen mekon? AIVAN TÄYDELLINEN! <3 Mukavaa loppu reissua teille kaikille! :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on itse asiassa mun mekko ja on ASOSilta :)

Kommentoi