Dubai diaries – Hotellit & lennot

Huhhei, seuraava matka Arabiemiraatteihin häämöttää jo nurkan takana, itse asiassa ensi viikolla, mutta mä vasta pääsen käsiksi näihin edellisen matkan postauksiin. Pahoittelut, että näissä on hieman kestänyt. Nää helmikuun sairastelut ja muut sotki vähän suunnitelmia ja jotenkin kun reissusta meni jo parin viikon verran, oli vaikeaa palata takaisin niihin kuviin ja tunnelmiin. 

Mutta, tosta kolmen viikon reissusta on niin paljon kerrottavaa ja näytettävää, että kiva kuitenkin edes vähän palata niihin tunnelmiin. 

Aloitetaan info-osuudella.

Lennot Dubaihin kannattaa ostaa hyvissä ajoin ja parhaimmillaan Dubaihin pääsee hieman alle 200 €. Suoria lentoja lentää Norski ja Finski, mutta me mentiin viimeksi yhteistyössä Rantapallon ja Turkish Airlinesin kanssa Turkishilla. Ja nyt kun ollaan menossa lomalle Ras al Khaimahiin ensi viikolla, niin ostettiin samanlaiset Turkishin lennot.

Oon lentänyt aina ennen Finskillä Dubaihin (eli siis ne kaksi kertaa) ja nyt on pakko sanoa, että kyllä mieluummin valitsen Turkishin. Lentoalan Oscarit, eli Skytrax Airlines Awards valitsee joka vuosi alan parhaat ja Turkish on voittanut parhaan eurooppalaisen lentoyhtiön muistaakseni kuusi kertaa putkeen ja tällä hetkellä on sijoituksella kaksi. Skytraxin valinnat perustuu lentomatkustajien palautteeseen ja pakko sanoa, että ymmärrän erittäin hyvin tuon Turkishin sijoittumisen. Meidän lennot meni täydellisesti. Saatiin joka lennolle yksi ylimääräinen istuin, vaikka Dante matkusti sylilapsena. Rattaat sai pakattua hyvin isoihin pusseihin ja matkarattaat tuotiin nopeasti portille välilaskulla ja perillä. Ruoka oli oikeesti todella hyvää lentokoneruoaksi, Dantelle tarjottiin lasten ruokaa, ja lentohenkilökunta oli muutenkin ihan super. En oo itse asiassa ees ennen tajunnut kattoa sen kummemmin Turkishin lentoja, mutta Turkishilla lennetään todella moneen matkakohteeseen ja oli ihan itsestään selvää valita nää tuoreimmatkin lennot Dubaihin Turkishilla. Varsinkin kun ne oli vieläpä selkeästi halvemmat kuin kilpailijalla. Mä luulen, että jatkossakin Turkish tulee olemaan aika vahva kilpailija kun valitaan lentoja. Japanese Airlines on ja pysyy edelleen mun suosikkilentoyhtiönä, mutta Turkish nousi kyllä kärkisijoille tällä kokemuksella. Ainiin, ja jos matkustaa samanlaisen ihmisen kanssa kuin aviomieheni, niin suosittelen jo senkin puolesta, että leffavalikoima oli tosi hyvä. Mun mies ei oikein saa nukuttua koneessa, ja yleensä tykkää kattoa leffoja sitten koko lentojen ajan. Nytkin oli saatavilla tosi tuoreita leffoja ja melkein harmitti, että lennot oli “niin lyhyet”, kun ei ehtinyt katsomaan tarpeeksi. Tuoreiden vanhempien arki; lentokoneessa leffan katsominen on poikkeuksellista rentoutumista 😀

No anyway, aika monella lentoyhtiöllä Dubaihin pääsee ja jos joutuu lennoista maksamaan hirveesti yli 300 € per nassu, maksaa matka jo vähän ylihintaa, ainakin jos on ajoissa lentojen varaamisen kanssa.

Hotellit onkin sitten Dubaissa sellaisia, joihin saisi rahaa uppoomaan vaikka millä mitalla. Mä en välttämättä halua käyttää isoa osaa lomabudjetista majoitukseen, sillä mun mielestä hotellista ei saa määräänsä enempää vastinetta rahalle, varsinkin jos on ison osan päivästä pois sieltä ja hotelli on lähinnä nukkumista varten.

Meidän kolmen viikon reissu Dubaissa sisälsi kolme eri hotellia, sillä halusimme olla vähän eri puolilla Dubaita, oli uuden vuoden sanelema hintaongelma ja meillä vaihtui kokoonpano aika paljon. Ensin siskoni oli mukana, sitten Lontoo-äitini liittyi seuraan, sisko lähti, mies lähti… Niinpä päätettiin viettää kolmessa eri hotellissa kolme viikkoa kaiken kaikkiaan. 

Aloitimme Gloria Hotellissa, josta mulla ei ole siis yhden yhtä kuvaa 😀 En tiedä miten, me jotenkin mentiin aika paljon silloin ekalla viikolla, niin ei tullut kuvattua. Meidän ihan ekalla reissulla Dubaissa oltiin Grand Midwest -hotellissa, joka on ton Glorian vieressä ja tykättiin sijainnista. Lyhyt matka niin Dubai Mallille päin kuin Marinaan päin, ja suoraan hotellin edessä metropysäkki. Media Cityssä oleva Gloria hotelli on silleen ihan kiva, että siitä pääsee tosiaan nopeesti joka suuntaan, mutta itse hotelli ei mielestäni ole ihan niin kiva kuin kuvauksesta käy ilmi. Tai siis tosi hyvä huone oli isolle porukalle, meillä oli nimittäin 100-neliöinen perhehuone keittiöllä, mikä oli Danten kanssa reissatessa tosi jees. Harmi vaan, että toinen kylppäreistämme rupesi haisemaan viemärille neljäntenä päivänä. Silleen, jes. Siellä kävi joka päivä pari kertaa joku insinööri tuijottelemassa, mutta eivät saaneet sitä korjattua. Toki tarjoutuivat siirtämään meidät toiseen samanlaiseen huoneeseen, mutta kun check outiin oli kaksi päivää, niin ei vaan jaksettu pakata kaikkia tavaroita ja muuttaa turhaan välissä. Niinpä ei käytetty yhtä kylppäriä ollenkaan, mutta toisaalta valitettuani epämukavuudesta ja pyytäessäni korvausta, saimme yhden yön asumisen ilmaiseksi.

Pettymys oli oikeestaan hotellin uima-allas, joka oli ison osan päivästä varjossa. Me tosin oltiin koko ajan jossain, eikä oltais pahemmin altaalla loikoiltu, mutta jos tuon hotellin varaa sillä ajatuksella, että pääsee poolille helposti, niin en suosittele. Arvasin, että kaaos uutena vuotena liikkumisen suhteen on niin valtaisa, että sijainti on merkittävä, ja me päästiin tosi hyvin Dubai Mallilta hotellille aattoyönä. Sijaintinsa puolesta Gloria saa pisteet, ja asiakaspalvelukin pelasi, mutta uima-altaasta miinusta. Myös mikro puuttui, vaikka sellainen huonekuvauksessa oli.

   ´ 

Seuraavaksi siirryimme Dubai Marinaan, Habtoor Grandiin, jota odotin innolla. Satuin bongaamaan siihen mielettömän alen kun mietin hotelleja matkallemme ja päädyimme asumaan tuolla toisen viikkomme ja vähän päälle. Mä rakastan Dubaissa tuota Marinan aluetta, joten sijaintinsa puolesta erinomaisella paikalla on Habtoor. Huoneet oli tosi tilavia ja ihania ja palvelu oli ensiluokkaista. Itse asiassa, kun olimme miehen kanssa viimeksi Dubaissa, asuimme Le Royal Meridienissä siinä vieressä ja tykkäsimme todella paljon. Kävimme silloin vuokraamassa auton Habtoorin sisällä olevasta autovuokraamosta, ja ihastelimme silloin hotellia. Kuvien perusteella myös allasosasto ja kaikki näytti ihanalle, joten odotin innolla. Olimme nimittäin ajatelleet, että Glorian asumisen aikana mennään ja puuhaillaan ja Habtoorin aikana chillaillaan rannalla ja altaalla ja nautitaan myös rennon letkeästä lomasta Dubai Marinassa.

No, ensimmäinen pettymys oli kyllä uima-allas -alue. Ihan kiva, muttei todellakaan niin kiva kuin kuvista voisi päätellä. Valtavan paljon aurinkotuoleja ja jotenkin hieman ankea se allasalue. En tykännyt. Ranta-alue oli ihan kiva, mutta siellä oli ongelmana oikeastaan musiikin kakofonia. Se kun sijaitsee tasan kahden beach clubin välissä. Habtoorissa oleva Andreea’s on hieman rauhallisempi, mutta sielläkin jyskyttää musiikki aika lailla koko iltapäivän ja kovalla. Rannalla Habtoorin edustalla on yksi Dubain kovimpia bileklubeja, eli Zero Gravity, ja voi luoja. Joku meille kertoi, että siellä bilettää kaikki huippustarbat, jotka Dubaissa käy ja mitä vielä. Meidän arkeen se vaikutti lähinnä kovaäänisellä musalla, joka sekoittui aina Andreea’sin musiikkiin ja siinä sitä oltiin kahden klubin musiikin välissä, aikamoinen kakofonia.

Jos menisin nyt tuonne päin, valitsisin ehdottomasti Le Royal Meridienin siitä vierestä. Saa kaikki Habtoorin plussat, mutta paljon kivemman ranta-alueen ja allasalueen 🙂

Ei Habtoor varsinaisesti pettymys ollut, mutta onneksi ei maksettu siitä täyttä hintaa. Siihen nähden mitä maksoimme, ihan mukava asuinpaikka.

Yllättäen mun suosikkihotelliksi matkallamme jäi meidän viimeinen hotelli, eli Hyatt Regency Creek Heights. Sijaitsee Healthcare Cityssä, mistä oli lyhyt matka lentokentälle, mutta myös ihan mukava matka Dubai Mallille. Jos sitten haluaa etelämmäs kohti Dubai Marinaa tai Mall of the Emiratesia, on vähän pidempi matka jo. Itse asiassa hotellissa on kaksi puolta, hotelli ja huoneistohotelli. Me varattiin iso huone huoneistohotellista, mutta meidät upgreidattiin isoon kaksioon. Oltiin tuolla viimeiset viisi yötä ja tykättiin hurjasti. Sisältä todella moderni, kaunis ja siisti ja aivan täydellinen keittiö. Kaikki mahdolliset varusteet, pyykinpesukone, kylppäri ja erillinen WC ja paljon tilaa yms. Allasalue oli tosi rauhallinen ja aina auringossa, oli lasten klubi ja ihana kuntosali. Ja tämä siis “huonommalla” puolella, eli huoneistohotellin puolella. Huoneistohotellin asukkailla oli pääsy hotellin ravintoloihin ja kattoterassin baariin, mutta ei allasalueelle. Ei sinänsä sitä kaivattu, sillä tuo huoneistohotellin allasalue oli tosi kiva. Rantaa tässä ei tietty ole lähimaillakaan, mutta jos Dubaihin lähtee sillä ajatuksella, että haluaa käydä beach clubeilla ja rannalla ja puuhailla kaikkea paljon niin, että hotelli on yöpymisiä varten, niin tää saa multa täydet pisteet. Varsinkin lapsen kanssa reissatessa oli tosi hyvä, sillä kaikki mahdolliset palvelut. Lähellä (kävelyetäisyys) on WAFI mall, joka oli enemmän sellainen arabipainotteinen tarjonnan puolesta, mutta ai jestas siellä oli maailman paras supermarket! Mun on ehkä päästävä just siihen Carrefouriin uudelleen. Jos muistatte mun IG-storyja Dubaista missä fiilasin kauppaa, niin se oli just tää.

Nyt ollaan tosiaan ens viikolla lähössä taas kohti Arabiemiraatteja ja tällä kertaa Ras al Khaimahia vierailemaan Jennin ja tuoreen aviomiehensä (niin fiiliksissä!!) luona 🙂 Ajateltiin, että reissun loppuvaiheessa ollaan 2-3 yötä todennäköisesti jossain kivassa hotellissa Dubaissa, mutta en vielä tiedä yhtään, minne päädymme. Toi Hyatt on vahvoilla.Onko teillä jotain ehdottomia suosituksia hotelleissa Dubaissa? Jos on, jakakaa ne täällä, mun ja muidenkin iloksi. Tiedän, että moni seuraaja suunnittelee Dubain reissua jossakin välissä, joten näistä on varmasti hyötyä monille 🙂

Kommentit (6)
  1. Dubai <3 Me ollaan kerran oltu, ja oltiin kahdessa eri hotellissa viikon aikana. Ensin oltiin muutama yö Festival Cityn Intercontinentalissa ja sitten Marinan Intercontinentalissa. Molemmat tosi kivoja hotelleja, mutta Festival Cityn Inter silti musta hippasen kivempi 🙂 Mieletön allasalue, ja huoneet u p e a t! Toki huoneet on upeat myös Marinan Interissä, mutta allasalue on tosi pieni, ja menee suhteellisen aikaisin aurinko piiloon pilvenpiirtäjien taakse. Musta myös tuntui, että palvelu oli hieman parempaa tuolla Festival Cityssä, ja noilla hinnoilla pitäisi palvelun kyllä olla ehdottoman on point jokaisessa hotellissa 😀 Hyvää olen kuullut myös Marinan Hiltonista, ja se houkutteleekin seuraavaksi. Marina on alueena vaan todella upea, ja julkiset kulkee sieltä kuitenkin todella hyvin 🙂 Me ei käytetty taksia kuin lentokentältä hotellille, juurikin siksi koska julkiset kulkee niin kivasti.

  2. HOTEL FIVE The Palm on niiiiiiiin ihana!
    Mitkään sanat ei pysty antamaan tolle paikalle tarpeeks oikeutta, siks se pitää kokea. Paikka on kun unelma, ja joka kulma kuin Instagram kuvia varten suunniteltu. Missään en oo saanut niin hyvää palvelua. Lisäksi mainitsin varausta tehdessä että tulemme viettämään vuosipäiväämme, ja iloksemme hotelli oli upgradennut meidät junior sviittiin (mm oma parveke merelle ja makkarin ja olkkarin seinät pelkkää ikkunaa merelle päin. Jos palmusaarilla yöpyminen kiinnostaa niin suosittelen tätä TODELLA LÄMMÖLLÄ. Lapset otettiin tosi hyvin huomioon ja aamiainen oli aivan mieletön. Miinuksena tossa paikassa on kova hinta sesonki aikana. Mutta ymmärtääkseni välillä löytyy mega hyviä tarjouksia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *