Dubai Diaries // Palace Downtown

Mä rakastan Dubaissa tosi paljon Madinat Jumeirah aluetta, mutta myös tuota Dubai Mallin kyljessä olevaa Souk al Baharia ja Palace Downtownia. Souk Al Baharissa on tosi paljon hyviä ravintoloita, joista on tullut koluttua varmaan puolet kohta. Oma suosikkini on ehkä edellisessä postauksessa mainittu Thiptara, myös Kanpai on ollut viime reissuissa suosiossani 🙂

Yksi juttu, mikä on tullut postauksissani melko usein esille, on Entertainer. En tiedä onko se tuttu kovin monelle, joten halusin kertoa hieman siitä. Entertainer on siis sellainen applikaatio, jonka voi ladata puhelimeen. Siinä on eri maiden tarjouksia yhdistetty. Ilmainen osuus appista on yleensä aika suppea, tai se sisältää lähinnä edullisia pikaruokapaikkoja yms. Jokaiseen kohteeseen voi ostaa kuitenkin n. 90 euroa maksavan ”kirjan”, joka sisältää sen kohteen tosi huippuhyviä juttuja. Entertainerin idea on 2 for 1. Kaikki applikaatiossa on siis kaksi yhden hinnalla. Se sisältää niin hotelleja (kaksi yötä yhden hinnalla), ravintoloita (kaksi pääruokaa yhden hinnalla tai joku tietty tapahtuma, esim. lauantaibrunssi kaksi yhden hinnalla), vesipuistoja yms. Me ollaan käytetty sitä nyt kolmella Dubain reissulla (ja Abu Dhabissa vieraillessamme) tosi ahkerasti, ja oon vähän katellut, että se on Dubain lisäksi käytössä myös mm. Singaporessa, Briteissä, Kapkaupungissa, Maltalla, Hong Kongissa ja Balilla ja myös monessa muussakin paikassa. 

Siinä on oikeesti tosi paljon hyviä alennuksia. Me ollaan käytetty sitä aika paljon, ja kun olimme tammikuussa kolme viikkoa Dubaissa, ostin tuon kirjan, josta maksoin 90 euroa. Neljän hengen reissullamme säästöjä tuli 594 euroa, eli todellakin sen arvoinen hankinta. Ideana on siis se, että per paikka on vaikka kolme kuponkia, joita voit käyttää esim. kaksi kerralla, jos ruokailijoita on neljä. Ilmoitat vaan tarjoilijalle vaikka tilausvaiheessa, että on Entertainer, jolloin tarjoilijat aika hyvin kertoo, mitkä asiat saattaa olla kuulumatta tarjouksen piiriin. Useimmiten tarjoukset on juurikin Main Course, mutta paljon erityistarjouksia on.

Esim. Souk Al Baharista löytyvä Kanpai on japanilainen ravintola, jossa on Entertainerissa Sushi Saturday, Teppanyaki Set Menu tai esim. Friday Sunset Brunch (perjantai on Dubaissa sama kuin meillä lauantai). Me ollaan pari kertaa käyty toi Sushi Saturday, joka on unlimited sushi hieman suppeammalta menulta 199 AED, eli n. 44 euroa. Kun näitä saa kaksi yhden hinnalla, tarkoittaa tuo niin paljon sushia kuin haluat, n. 22 eurolla per henkilö. Kanpaissa on tosi kiva miljöö, sushi on hyvää ja se on tosi mukavasti keskeisellä paikalla Dubai Mallin kyljessä. Täältä ei oo näköalaa Dubai Fountainille, mutta paikka on muuten tosi viihtyisä ja sieltä saa hyvää palvelua. Muuten alkoholin kalleudesta tunnetussa Dubaissa saa maksaa viinistä aika paljon, mutta Kanpaissa saa 4 lasia talon viiniä 100 AED:lla, eli n. 22 eurolla. Tuolla siis tosi ihana sushi-illallinen viineineen voi kustantaa melko lailla 65 euroa kahdelta henkilöltä.

Thiptara on myös  Entertainerissa, ja siellä on esim. Taste of Thai Lunch tai Main Course alennus. Ollaan käytetty illallisella jälkimmäistä ja nyt tässä reissussa käytiin tuo lounas syömässä ja sitä suosittelen lämpimästi! Lounas sisälsi kolme kylmää ja kolme lämmintä alkuruokaa, välikeiton ja neljä pääruokaa sekä kaksi jälkiruokaa. Kyseessä oli sharing platet, eli pienemmät annokset, joista riittää kahdelle, mutta rehellisyyden nimissä ne oli todella isoja annoksia. Onnistuttiin ne just kolmistaan Danten kanssa tuhoamaan, mutta aika tiukkaa teki. Tuo Taste of Thai Lunch menu oli 60 euroa kahdelta, ja todellakin 30 euron per henkilö arvoinen ruokakokemus. Thiptara sijaitsee ihan parhaalla paikalla tuossa Souk al Baharissa ja kannattaakin varausvaiheessa pyytää pöytä with a view. Siinä on nimittäin terassilla veden päällä ja se on todella kiva paikka ruokailla.

Näiden lisäksi suosittelen tuolla keskustassa myös Tribe-ravintolaa Dubai Mallissa (on myös Entertainerissa), siellä on tosi hyvät ”afrikkalaiset” ruoat, mutta siis lähinnä tuolta saa tosi hyviä pihvejä, lammasta yms. Näköala on ihan mahtava, toisessa kerroksessa oleva ravintola on myös terassilla varustettu ja terassilta on upea näköaka suihkulähteille. Suosittelen varaamaan pöydän n. 18 aikaan, niin pääsee näkemään auringonlaskun pilvenpiirtäjien taakse ja muutaman suihkulähde-esityksen ruokailun aikana.

Souk Al Baharissa on myös ihana Karma Kafe kivoilla näköaloilla, ja sieltä saa hyviä drinkkejä ja mm. ihanaa ankkaa.

Dubai Mallissa suosittelen myös käyntiä Yogurtlandissa, näitä on itse asiassa kaksi, mutta itse olen käynyt aina siinä isommassa. H&M:n lähellä sen ison akvaarion hollilla sijaitsee siis iso Yogurtlandin piste, ja sieltä saa mun mielestä ehdottomasti Dubain parasta frozen yogurttia ja ihania lisukkeita. Jos siellä käytte, ottakaa niitä passionhedelmä-paloja kokeiluun, ne on sairaan hyviä! 😀 Syön niitä aina ihan liikaa reissuissamme.

Dubai Mallista löytyy myös niin Ladurée kuin Pierre Hermeskin, joskin ne on todella hintavia. Ja sitten tosiaan tuo Souk al Bahar, eli tuo kiva rakennelma Dubai Mallin vieressä. Osana sitä on Palace Downtown, tai miten se nyt ikinä meneekään se niiden suhde, mikä on osa mitäkin. Joka tapauksessa, tuohon kuvista tutulle allasalueelle Palacen edustalla pääsee helposti Souk al Baharin läpi, eikä tarvitse olla Palacen asukas tai mitään sellaista. Alueella tosin vissiin melko usein kuvataan niin kihlajais- kuin hääkuvia ja muutenkin paljon turistikuvia. Me ollaan osuttu sinne aina tosi rauhalliseen aikaan, joten en osaa sanoa. Mä tykkään hakea sitä Yogurtlandin froyoa tai sitten frappucinot ja mennä hengailemaan tuohon Palacen sisäänajon edustalle, koska se on niin kaunis ja rauhallinen paikka kaikin puolin 🙂 Hyvä pieni breikki shoppailun lomassa tai ennen/jälkeen ruokailun 🙂

Suosittelen käymään jossakin näistä, jos Dubaissa päin olette.

Kommentit (6)
  1. Mistä tuo sinun ihana laukku on peräisin? 🙂

    1. Näyttää kovasti Cult Gaian Luna-laukulta (https://cultgaia.com/collections/handbags/products/circle-bag) 🙂

  2. Tuolla on varmaan ihana lapsen juoksennella, ei tarvitse autoja pelätä ja kovin siistiltäkin vaikuttaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *