Easy like sunday morning - NOT

Mungolife

Mua kiukuttaa. Mua kiukuttaa, koska en haluaisi kirjoittaa tällaista postausta. Taas. Mua kiukuttaa, että mua kiukuttaa kuitenkin niin paljon, että tunnen jotain välttämätöntä tarvetta kuitenkin purkaa tää kiukku teille lukijoillekin.

Sain eilen kommentin, joka jysähti. Siinä kyseltiin, miten me kehdataan kiusata toisia tyttöjä vielä tämänikäisinä naisina, ja jaariteltiin pitkät pätkät kutsumua -kampanjasta ja koulukiusaamisesta ja kaikesta muusta. Mä olen ollut koulukiusaamisen molemmilla puolilla, sekä kiusaajana, että kiusattuna. Huomattavasti enemmän kiusattuna, jonka vissiin pienessä nuoressa päässäni aikanaan koin oikeutukseksi myöhemmin kiusata muita. Olen tämän jo aiemmin blogissa kertonut, enkä ole yhtään iloinen, että nuoruudessani tein tämän virheen. En koskaan ollut ihan hirveä onneksi, en aktiivisesti kiusannut muita, mutta olin niissä porukoissa, jotka varmasti satuttivat muita sanoillaan ja teoillaan.

Mutta blogikiusaamisessa. No siinä mä olen ollut kyllä ihan vaan ottavana osapuolena. Tuohon kommenttiin oli eilen linkitetty eräs keskustelupalsta, jonka kävin sitten lukasemassa. Järkytyksekseni. Puhuttiin eilen lyhyesti tyttöjen kanssa, ja mulle tuli kyllä todella tarve oikoa nyt hieman mutkia.

KIUSAAMIS-GATE:

Tämä kiusaamiskohuhan lähti Bodrumista. Olimme siitä tietoisia ja nauroimme sille jo silloin. Harmi vaan, että nauru on kyllä muuttunut tässä viikkojen jälkeen suoraan sanottuna vitutukseksi. Meidät (Kira, Julia ja minä) teilattiin tuossa reissussa kiusaajiksi, jotka kiusaamme Ainoa. Ja vähän Mariannaakin. Tästä on spinnattu nyt kolme kuukautta vaikka ja mitä tarinaa. Käsi sydämellä voin itse ainakin luvata, etten ole koskaan todistanut itse kenenkään muun bloggaajan kiusaavan toista, saati itse osallistunut siihen.

Mistä tämä sitten lähti? Siitä, että otin tytöistä veneen kannella tosi kivan kuvan, jossa kaikki neljä olivat. Laitoimme sen Julian kanssa instagramiin tismalleen samanlaisena; sellaisena, missä Ainosta ja Juliasta näkyi vain puolet, koska kuva ei mahtunut kokonaan Instagram-neliöön. Kira laittoi kuvan myöhemmin IG ja halusi sen olevan pikkuisen erilainen; ettei kaikilla se olisi samanlainen. Kira päätti rajata sen niin, että siinä olisi blondi keskellä ja brunetit molemmin puolin. Kolme tyttöö kuvassa. Ja avot. Me vihaamme Ainoa ja olemme kiusanneet häntä koko matkan. Lisää yhtälöön se, että Aino on ottanut meistä kolmesta monta hauskaa kuvaa reissussa, kun on meistä kamera-aktiivisin tyttö. Sehän tarkoittaa vain sitä, että me kolme olemme ihan hirveitä kiusaajia, emmekä ota Ainoa kuviin mukaan. Ei niitä kuvia ole mikään haamu ottanut hei. Tästä yhdestä kuva-asiasta lähti liikkeelle ihan järjetön mylly.

Mikä pahinta, nämä kiusaamista peräänhuutelevat itse olivat niitä pahimpia kiusaajia. Ensin ruodittiin syitä, miksi kiusaamme Ainoa. Ainon "negatiivisia puolia" rietosteltiin minkä ehdittiin. Asioita, joita yksikään meistä ei ajattele Ainosta. Sitten mentiin mun, Julian ja Kiran ruotimiseen. Miksi me olemme tällaisia paholaisia. Meille lyötiin kiusaajien maine otsaan, vaikka meillä oli aivan upea reissu, jossa kukaan ei varmasti kokenut mitään negatiivisia tunteita toisiamme kohtaan. Eikö vain tytöt? 

Ja miten nettikiusaaminen etenee tällaisissa tilanteissa? No sehän etenee niin, että kun me saimme nyt kiusaajan leiman, niin olemme sitä ikuisesti. Nyt olimme sitten Kiran kanssa kiusanneet Mariannaa ja Alexaa. TAAS. Siellä Göteborgissa. Olimme vaatineet, että Marianna jää yksin hylättynä hotellihuoneeseen, kun me olimme pareittain huoneissamme. Lisäksi olemme siis Kiran kanssa vaan katelleet nenänvarttamme pitkin tyttöjä, emmekä viihtyneet heidän seurassa. Myönnän, reissussa tuli jonkun verran enemmän oltua Kiran kanssa, koska olimme huonekavereita ja kaiken maailman päivänasu-kuvailut kävimme kuvailemassa kahdestaan. Aikataulullisista syistä, ei mistään muista. Illallisellamme meidät istutettiin pöytään 3, Marianna, Linda ja Alexa istuivat ensimmäisessä pöydässä. Välissämme oli 12 ihmistä. Ja oli muutenkin melko mielenkiintoista keskustella eri maista tulleiden kollegojen kanssa ja tutustua muihin ihmisiin. Näemme Helsingissä kyllä sen verran usein, että tuskin kellään oli kiusattu olo siellä pöydässä istuessa. Aamupalat ja lentomatkat menivät yhdessä, joskin satuimme istumaan vähän eri riveillä, kun chekkasimme eri aikoihin koneisiin. KIUSAUSTA PERKELE. Ylipäätään, reissussa jossa on 25 naista ja siihen päälle viellä Nellyn johtoa, ei ehkä ole ihmeellistä, jos me löydämme mielenkiintoa keskustella eri ihmisten kanssa. Se lienee normaalia sosiaalista käyttäytymistä.

Ja sitten tämä sankari, jonka veikkaan keksineen Tukholmassa olonsa omasta päästään. Tai sitten suosittelisin hakeutumaan jonkin sortin hoitofasiliteetteihin, nimittäin nyt viiraa ja pahasti. Meidän Tukholman osuus oli nimittäin kaikkea muuta kuin kuvailun mukainen. Laskuduttuamme kävimme kaikki yhdessä hakemassa Joe & Juicen mehut, sitten lähdimme ryhmänä talsimaan kohti toista terminaalia. Juttelimme porukalla, kaikki yhdessä. Turvatarkastusjonon nähtyämme me Alexan kanssa mentiin hieman edeltä ja Marianna tuli Kiran kanssa perästä. Minä jonotin turvatarkastukseen Mariannan ja Alexan kanssa, Kira oli eri jonossa. Siitä sitten päästiin about samaan aikaan läpi, ja jos siellä on jollekin vittumaisen hienostuneesti naureskeltu niin systeemille, jossa joudut kahden tunnin sisään kahteen turvatarkastukseen. Makes no sense whatsoever. Kun pääsimme turvatarkastukseen läpi ripotellen, jokainen otti tulen kenkiensä alle ja lähdimme kipittämään kohti porttia. Minä ja Alexa yhdessä, Marianna hieman perässä ja sitten portilla ihmettelimme, missä Kira on. Kira oli vahingossa mennyt väärälle portille, jolta lähti eri Helsingin lento. Siinä me sitten kolme seisoimme ja mietimme, jäämmekö odottamaan vai toivommeko parasta. Saimme Kiran kiinni ja ilmoitimme työntekijälle, että hän on tulossa. Sitten koneeseen hikoilemaan, ottamaan happea ja pitämään sormia ristissä, että eksynyt lammas ehtii koneeseen. Jos tässä meidän seikkailussa olisi jäänyt aikaa sille, että olisimme seisoskelleet eri puolella terminaalia nokat pystyssä ottamatta katsekontaktia toisiimme, tuskin olisimme siltikään niin tehneet.

Blogikiusaamista tapahtuu. Jatkuvasti. Harmi vaan se menee AINA niin päin, että me bloggaajat olemme sen kiusaamisen uhreja ja kiusaajat löytyy lukijoiden joukosta. Tästä me puhuimme siellä Ruotsissakin ja mm. Angelica Blickillä oli tästä mahtava kuva IG:ssä. Vaikka olemme naisvoittoinen ala ja sikäli ehkä todennäköinen ala kaiken maailman catfighteille, haluaisin väittää, että Suomessa on solidaarisuutta riittämiin bloggaajien keskuudessa. Mä koen, että meidän välillä vallitsee ihan hirveen hyvä henki. Meillä on meidät FB-ryhmät, jossa jaamme surumme ja ilomme bloggaamisesta, varoitamme kamalista mainostajista tms. Jokainen haluaa auttaa toista. Oli tilaisuus mikä tahansa, niin jokainen on aina valmis auttamaan päivän asun kuvaamisessa tai neuvoilla kertoa joitakin teknisiä uusia löytöjä. Bloggaajat ovat mielestäni aina olleet toisiaan kohtaan todella auttavaisia ja hyväntahtoisia, enkä sen takia jaksaisi lukea yhtään tällaista trollailua kiusaamisesta. Esim. nyt kiusaajiksi lisäkseni leimatut Julia ja Kira ovat mukavimpia, hyväntahtoisimpia ja lämpimimpiä tyttöjä, joita tiedän. Tyttöjä, jotka AINA puolustavat muita, jos joku sanoo jotain negatiivista. Kiusaajiksi näitä ei voisi sanoa sokeakaan.

Se, mikä on tässä blogikiusaamisessa on käsittämättömintä on se, että kun yksi tai kaksi kertoo totuutena jotain, muut seuraavat lampaana perässä ja siitä tulee faktuaalinen asia, totuus, josta jauhetaan sitten vielä vuosienkin päästä. 

Mistä päästäänkin näihin seuraaviin asioihin, joissa haluan oikoa mutkat suoriksi.

PHOTOSHOPPAUS-GATE.

Olen kuulemma photoshopannut itselleni kapeammat jalat ja nenän edellisiin asukuviin. On tullut käytettyä niin liquify-työkalua (en tiedä mistä sen edes löytää!) ja ties mitä kaikkea muuta.

Tässä on suoraan kameran muistikortilta koneelle siirretyt kuvat eilisestä asusta. Olkaa hyvät ja verratko niitä sitten eilen julkaisemiini.

Olen lisännyt kuviin valoa, lehtien vihreää olen korostanut ja samalla säätänyt kontrastia ja valoja vähän siellä täällä, lisännyt mm. valoa ja väriä jaloille ja kasvoille.

Vaikka monella lukijalla tuntuu olevan pakkomielle mun nenästä tai mun "pulleudesta", niin itse en koe itseäni yhtään niin isoksi, että tarvitsisin jotakin laihennusretusointia. En myöskään näe nenässäni mitään vikaa. Vastustan kuvien retusointia. Mielestäni jokainen nainen on kaunis juuri sellaisena kuin on. Lisään värejä ja valoja kuviin lähinnä sen takia, että koen silloin kuvat kauniimmiksi ja kirkkaamiksi, en niiden mallia. Mielestäni on myös täysin epäeettistä kaventaa kroppaa tai tehdä jotain muuta tuollaista, ellei jossakin ole merkintää retusoinnista.

Minä en ole, enkä tule muokkaamaan kuviani koskaan hoikemmaksi tms. Minulle on tärkeää rakastaa itseäni sellaisena kuin olen ja jakaa kuvaa siitä muillekin. Otan nämä kylläkin yleensä puhtaasti imarteluna. On se nyt vitun siistiä näyttää niin hyvältä joidenkin mielestä, etteivät millään usko sen olevan luonnollista. Sama pätee näihin mun "silaritisseihin" ja kaikkeen muuhun. Siinäs keskustelette. Mä voin täällä tyytyväisenä paijailla mun koipia ja olla onnellinen, että tytöt on pysyny terhakkaana nuoresta asti :D

Ainiin, ja koska tätä ei kuitenkaan uskota ja noistakin kuvista löydetään reisistä reikiä tai mitä ikinä, niin olkaa hyvät ja ladatkaa kuvat koneellenne. Avatkaa ne missä tahansa kuvankäsittelyohjelmassa ja katsokaa exif-data ja muokkaushistoria. Exif löytyy (toisin kuin muokatuista kuvista koskaan) ja muokkaushistoria näyttää tyhjää. Tuolta ne kuvat näyttivät kamerasta tullessaan ja ainoa tekemäni muutos on ollut väri/valo -puolella.

MIES-GATE:

En ymmärrä, miten mun miesasiat voivat aiheuttaa lukijoissa niin järkyttävän pakkomielteen. Olen sanonut, etten asiaa halua kommentoida, mutta eihän sitä voida kunnioittaa. Jokainen asia halutaan nähdä jotenkin miehiin liittyvänä. Kerrotaan totuuksia milloin mistäkin miehestä, joka on selkeästi mun mieheni. Voi nyt elämä. Jos kirjoitan vahingossa monikossa menevämme Lontooseen, on ensimmäinen oletus se, että menen sinne jonkun miehen kanssa. En aio kommentoida asiaa sen kummemmin, kuin muistuttamalla näitä miessentrisiä lukijoita siitä, että elämässäni on myös kaksi siskoa, vanhemmat, serkkuja ja aika vino pino ystäviä. Sama asia koskee sitä, jos mainitsen, etten ole päivään kotona. Mulla on myös välillä esim. työreissuja tms., jotka pitää mut yön poissa himasta.

Oh my god, siis mitä, voiko jonkun elämässä olla muuta(kin) sisältöä kuin mies?! Ei kai!! Hieman ihoa näyttävä asu = sillä on venäläinen mies, joka tykkää nähdä ihoa. (Eiköhän se näkisi sitä ihoa ihan kahden kesken riittävästi siinä tapauksessa)
Se lähtee jonkun kanssa ulkomaille = OMG, niin selkeetä vihjailua miehestä, huh huh
MIKÄ TAHANSA SAATANAN ASIA = Taas se niiiin vihjailee miehestä. 

En edelleenkään aio kommentoida asiaa mitenkään päin. Paitsi sen verran, että olen niiiiin onnellinen siitä, että oma elämäni ei pyöri pelkästään miesasioiden pohtimisen ympärillä. Omani tai muiden.

Jos joskus koen asian mielekkääksi, voipi joku kakslahkeinen tulla jopa tämän blogin osaksi. Siihen asti pitäkää arvailunne ja spekulaationne. Olisi vain niin kiva, jos niissä muistettaisiin erottaa totuus ja "musta tuntuu" -lässytykset.

YSTÄVÄT-GATE:

Ymmärrän, että joidenkin mielestä olen paholaisesta seuraava. Ja on vaikeaa ymmärtää, miksi joku on paholaisen ystävä. Mutta voidaanko jättää mun ystävät pois näistä kuvioista? Ei tarvitse ruotia kenenkään ystäväni luonnetta tai persoonaa vaan sillä perusteella, että he ovat minun ystäviäni? On kamalaa lukea arvosteluja ystävistäni, kun tyypit tekee päätelmiä ensin minusta ja näiden perusteella sitten arvostelevat minulle rakkaita ihmisiä. Te ette tunne minua, ette tiedä yhtään millainen olen. Teidän mielestä voin olla kiusaaja, photaroida kuvani ja olla kamala ihminen. I know better. And so do my friends.

Blogi ei ole absoluuttinen totuus, joka kattaa kaiken ihmisen elämästä. On todella hämmentävää lukea juttua siitä, keiden kaikkien ihmisten kanssa ystävyytemme on muka katkennut, emmekä ole väleissä. Vai mitä sanoo Peppi? Saara? Laura? Iina (Mou)? Vihaammeko toisiamme, olemmeko jotenkin huonoissa väleissä? Asia on ehkä mennyt minulta ohi, sillä itse en ole koskaan moista huomannut? Toki näemme näiden tyttöjen kanssa nykyään vähemmän. En ole koskaan kylläkään kokenut asiaan liittyvän mitään sen kummempaa kuin ajanpuutteen, eri maissa asumisen ja eri elämäntilanteet. Mä olen asunut enemmän tai vähemmän kolme ja puoli vuotta ulkomailla. Toki ramppaan täällä Suomessa jatkuvasti, mutta se ei valitettavasti tarkoita, että mulla olisi aikaa mitenkään muita ihmisiä enempää. Mulla on todella läheisiä ystäviä, jotka eivät näy täällä blogissa. Mulla on paljon kavereita ja tuttuja, joiden kanssa vietän aikaa. Jokainen näistä tapaamisista ei päädy blogiin uutisena, ja jokainen yhteydenpito ystävieni kanssa ei ole mielestäni blogipostauksen arvoinen.

Hillittömintä oli lukea siitä, miten mun ja Merin välit on jäässä, kun ei ole blogeissa näkynyt. AIJAA, OIKEESTIKO? Se asuu hei BALILLA! Mä asun Lontoossa. Jännä, etten ole viitsinyt meidän henkilökohtaisia whatsapp-keskusteluja tänne linkkailla. Kumma vitun juttu. Ollaan varmaan Vivvenkin kanssa verivihollisia nykyään, kun ei ämmää ole viikkoon näkynyt missään mun sosiaalisessa mediassa. En tässä nyt ehtinyt vittu Tanskaan asti kuvailemaan meidän tyttöjen hetkiä. Kristus luoja mä sanon. Meri ja Vivve on mulle kuin siskoja, superläheisiä ja rakkaita tyttöjä, joiden tiedän aina olevan mun elämässä, vaikkei ehkä ikinä enää näkyis blogissa.

Toki on munkin elämästä ihmisiä jäänyt kyydistä ja joidenkin kanssa on ennen pidetty paljon enemmän yhteyttä. Vain yhden blogeista tunnetun henkilön kohdalla on taustalla ollut konflikti, mutta se ei liity mitenkään blogeihin vaan lojaaliuteen, enkä koe sillä rietostelua blogissa millään lailla tarpeellisena.  Toki minäkin välillä haikailen "menneiden ystävyyksien" perään. Jos olen itse jonkun ihmisen elämästäni pyyhkinyt jonkin konfliktin seurauksena, häntä tuskin pahemmin muistelen. Mutta nämä tytöt, joiden kanssa vuosia sitten tuli vietettyä paljon aikaa, mutta jotka ovat hiipuneet elämästäni? No heitä muistelen aina lämmöllä, katson yhteisiä kuviamme ja muistelen menneitä pelkästään positiivisin ajatuksin. Ja kun välillä Helsingissä törmäämme, halaamme ja olemme iloisia siitä, että törmäsimme toisiimme :)

Ja mikä oli tämän postauksen pointti? No ei varmaan mikään! Kiusaajat eivät tule muuttumaan, vihaajat eivät tule muuttumaan. Jatkossakin tulee olemaan yksi täysin moraaliton keskustelupalsta, joka takoo mainontarahaa siitä, että sallivat nettikiusaamisen sivustoillaan. Meidän kustannuksella he saavat kävijöitä ja mainosrahaa ja sallivat ihan kamalia keskusteluaiheita sivustollaan. Ei vain bloggaajista vaan myös kaikista muistakin. Ja aina tulee olemaan ihmisiä, jotka uskovat kaiken sokeasti ja pitävät kaikkia trolleja totuuksina. Kiusaajille ei pitäisi antaa huomiota, sitähän he vain haluavat. Nyt kuitenkin tein sen ja annoin näille päänvikaisille ihmishirviöille heidän janoamaansa verta. Voitte repiä nyt minut palasiksi keskustelusivustoillanne, olkaa hyvät.

En odota tämän postauksen tuovan mitään muutosta parempaan. En ole niin naiivi. Tämä postaus tarjosi minulle vain mahdollisuuden hieman purkaa tuntojani ja levitellä tuota korvista nousevaa savua. Siihen mulla sentään on vielä oikeus. Vaikka olenkin kiusaaja ja hirveä ihminen. 

Kommentit

kaarina salonen (Ei varmistettu)

Taidat olla aika narsistinen kakkanjauhaja, mutta kukapa ei joskus olisi

Anna (Ei varmistettu)

Ja sinäpä taida olla aika kamala ihminen :)

pirre (Ei varmistettu)

Ja sit tuo raukka ei ees osaa kirjottaa oikein :D "Kakkanjauhaja" :DD Oot iha loistava ku näytät kaikille vihaajille et sua ei loppujen lopuksi vois vähempää kiinostaa :) keep going!

maria (Ei varmistettu)

Mitäs helvettiä täällä tapahtuu oikeesti? :D MISSÄ on ihmisten yleiset käytöstavat? Se että oot netissä anonyymi kiusaaja tarkottaa että et ole mitään muuta oikeassa elämässäkään. Se anonyymiys ei pysty piilottamaan sun paskaa luonnetta face to face.

Katrinsessa (Ei varmistettu)

Olen lukenut näitä keskusteluja jonkin verran milloin kenestäkin bloggaajasta, ja musta on vaan hyvä, että bloggaajakin saa sanansa tähän paskavyöryyn laittaa. Itseään pitää puolustaa, ja muita saakin ihmetellä. Meitä on moneen junaan. Mua ja mun painoa irvailtiin tuntemattoman ihmisen toimesta instassa juuri, ja sekin pahoitti mielen kyllä todella. Voi vaan kuvitella, mitä se rekkalastillinen bs-puhetta (anonyymien toimesta) saa aikaan vaikkapa sussa. Huoh ja tsemppiä!

anna (Ei varmistettu)

siis oikeesti mikä näitä ihmisiä vaivaa.....uskohan tässä menee!
Anna, oot upean aito ihminen! Jatka samaan malliin:)

Surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa/

Mun mielestä tuo "mutta kukapa ei joskus olisi" -lisäys kertoi kaiken olennaisen kys. kommentoijan maailmankuvasta tai hänen kaveripiiristään. Tunnen nimittäin aika monia ihmisiä, joilla ei ole tarve moisiin käytösmalleihin alentua. :)

Merve (Ei varmistettu) http://mervemive.blogspot.fi/

Ihan oikeasti, en normaalisti halua kommentoida tällaisia asioita sen kummemmin koska ihmisten mieli ei muutu vaikka mitä selittäisit;

Mutta nyt oikeasti, lukaisepa tuo kirjoittamasi lause uudestaan. ''Taidat olla aika narsistinen kakkanjauhaja, mutta kukapa ei joskus olisi'' Really?

Kuka voi rehellisesti nostaa käden ylös ja sanoa että voi mennä sanomaan tällaista päin naamaa jollekin ystävälleen? Työkaverilleen? Pomolleen? Koulukaverilleen? Sukulaiselleen? Kenellekään?

Mikä teitä ihmisiä vaivaa? Se, että ollaan netissä, ei oikeuta loukkaamaan vastapuolta millään tavalla enemmän kuin kasvokkainkaan.

Vaikka kyseinen henkilö ei miellyttäisi, vaikka jopa ärsyttäisi, niin miksi (varsinkaan kun ei tosielämässä tunne tätä henkilöä) pitää tulla huutelemaan kurjuuksia hänelle? Kenellä siitä tulee hyvä mieli, kenen päivä pelastuu? Jos ei pidä niin ei pidä ja avot, sen voi pitää itsellään.

jenzi (Ei varmistettu)

Haistan sarkasmia :)

Meri (Ei varmistettu)

Puspus <3 en tienny et ollaan taas riidoissa! Huh, onneks lukijat tietää nää paremmin.

Oot rakas !

Anna (Ei varmistettu)

Aina vaan, on meilläki rankkaa :D

megamer (Ei varmistettu)

Tuntuupa taas käsittämättömältä miten yhdestä kuvasta on noussut tuollainen paskamyrsky. :s Muistan että olet aiemminkin postaillut blogikiusaamisesta, mutta eipä tuohon valitettavasti näytä tulevan parannusta. Olen välillä näitä kiusaamisjuttuja lukiessani miettinyt pitäisikö kouluissa harrastaa enemmän asennekasvatusta, itsetunnosta puhumista tms. Tiedä sitten olisiko vaikutusta.

PS. Odottelen jo innolla syksyvaate postauksia!

Tyttö (Ei varmistettu)

Hitto mitä paskaa saat kokea, kateus tekee ihmisistä niiiin sairaita! :(
Argh että vituttaa puolestas!
Oot ihana!! <3
Tsemppiä jatkoon :)

Joo (Ei varmistettu)

Todella hyvä kirjoitus! Voimia sinulle ja hyvä, ettet anna negatiivisten ihmisten lannistaa sinua:)

Peppi (Ei varmistettu)

Mä kyllä vihaan sua, koska oot liian lihava ja onko sulla jotain häikkää nenässäkin? Mun mielestä oot kyllä oikeesti ihana ja välillä tekee tosi hyvää purkaa mieltä myös näin. Paljon suukkoja! <3

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan <3 :D

Meri (Ei varmistettu)

Sairasta... Jokainen kun huolehtisi omasta elämästään ensin ja jättäisi puuttumatta toisten elämään..Pakko myöntää, olen lukenut monta vuotta erilaisia blogeja., harvoin kommentoin mihinkään mutta nyt oli pakko. Ei tulisi ikinä mieleen ruotia kenen kään elämää keskustelu palstalla saatika kommentoida tuollaisiin. Itse luen blogeja koska sieltä saa mielenkiintoisia vinkkejä ja se on mukavaa ajanvietettä ja mahdollisuus nähdä esim. reissu kuvia ja mielipiteitä eri maista. Pakko myöntää että on todellakin parempaakin tekemistä elämässä kun tuollainen paskan jauhaminen. Tsemppiä Anna ja mukavaa alkanutta syksyä :)

minä (Ei varmistettu)

Tää on kyllä niin v*tusta. Ei tässä ole kyse mistään muusta kun kateudesta, ihmisillä on huono itsetunto tai jotain whatever en edes jaksa alkaa analysoimaan enempää sillä pistää itseäkin kiukuttamaan sun (ja muiden bloggareiden myös) puolesta. Ei ole edes mitään syytä yrittää alkaa ymmärtämään tämänkaltaista käytöstä, sillä kiusaamiseen ei ole mitään oikeutusta. Toivon vain, että se suurinosa lukijoista, jotka pystyvät nauttimaan blogistasi ja tuovat sitä positiivista palautetta ja vuorovaikutusta saavat välillä unohtamaan näiden susien aiheuttaman mielipahan. Tai no toisaalta, tuskin he kovin usein saavat sinua murtumaan, koska uskon että sulla todellakin on hyvä itsetunto, mahtava lähipiiri&ystävät, elämä täynnä happeningii ja loistavia mahdollisuuksia, joiden ansiosta näiden elämäänsä tyytymättömien ilkeät juorut eivät hetkauta tätä flowta suuntaan tai toiseen. On vain toivottava, että nämäkin ihmiset löytäisivät samanlaisen elämänilon jostakin.

Tahdon vain sanoa, että tänne blogiin on aina kiva palata, mielenkiintoisia juttuja ja kauniita kuvia! :)

Milla (Ei varmistettu)

Ihana toi sun saamas ensimmäinen kommentti :D Oot ihan oikeessa tän tekstin kanssa, en tajua mikä ihmisiä vaivaa! Antakaa nyt toisen kertoa blogissaan just niitä asioita kun sitä huvittaa ja ymmärtäkää se, että blogi on vaan pintaraapaisu siitä elämästä! En minäkään kertoisi henkilökohtaisia asioitani julkisesti, enkä haluaisi, että niitä sitten etsitään ja tulkitaan rivien välistä. Pidän Anna sun blogista just tällaisena; paljon matkustus- ja vaate/muotipostauksia, sopivasti Lontoota välissä ja ihania hyvänmielenpostauksia esim. ravintolailloista kavereiden kanssa. En välitä siitä, etten tiedä jokaista asiaa sinusta, vaan luen blogia juuri ym. asioiden takia. Joillain on tainnut hämärtyä vähän tää blogien idea....

Se, että pitää blogia, ei anna oikeutta kenellekkään kiusata bloggaajaa tai tunkea nokkaansa tämän yksityisiin asioihin. Kiusaaminen lähtee yleensä kateudesta tai omasta epävarmuudesta, kai niitä kiusaajia vituttaa kun oot Anna niin kaunis ja oot uskaltanut tehdä elämässäs vaikka mitä :) Jatka samaan malliin, kyllä meitäkin lukijoita löytyy, jotka seuraavat sun blogia tämän sisällön vuoksi mitä kirjoitat, ei sen takia, että saavat kyylätä sun henkilökohtaisia asioita :D

Pale (Ei varmistettu)

Oon niin pahoillani kaikesta siitä, mitä sä joudut kestämään tän blogin takia! Muista kuitenkin et niiden ilkeiden lukijoiden lisäks täällä on ainakin tuplamäärä lukijoita, jotka toivoo sulle vaan hyvää ja pitää sua ihanana ihmisenä, vaikkei oikeesti tunne sua yhtään. :) Ihan hirveesti tsemppiä ja muista et sä oot kaikkien noiden ilkeiden ihmisten yläpuolella!

Paula (Ei varmistettu)

En tiedä miten kieroon kasvaneita ihmisiä nää kiusaajat on, mutta itse en yleensä näe (netti)kiusaamisen perimmäisinä syinä mitään muuta kuin kateutta. Ja kaikille niille katkerille kateellisille vatipäille haluaisin vaan sanoa, että itseänne te siinä vaan myrkytätte! Jos aiheuttaa niin paljon vihaa lukea esim tätä blogia, että tarvii mennä haukkumaan kirjoittajaa ja ruotimaan kirjoittajan reiden ympärysmittaa, niin älkää lukeko! Käyttäkää aikanne sellaseen mistä saatte hyvän olon itsellenne. Kokeilkaa vaikka leipomista, lenkkeilyä, joogaa tai terapiaa.

nea (Ei varmistettu)

Oikeesti mistä näitä toisten jutuista jauhavia ihmisiä tulee? Mä en ikinä tekisi mitään johtopäätöksiä toisen elämästä ja kirjoittaisi niitä nettiin. En mä haluaisi, että joku tekis niin mulle, joten miksi mun pitäis tehdä niin jollekin muulle? Ei ymmärrä :D ehkä mä oon vähä vanhanaikainen ( joo, oon 17 :D ), mutta ei vaan mee kalloon miksi (netti)kiusata ihmisiä? Kiusaaminen on huono asia, vaikka se tuntuu olevan nykymaailmassa kovin yleistä

Olyah (Ei varmistettu) http://deleted

Että mulla palaa käpy ihmisten kanssa! Mikä pitää olla elämässä niin vialla, että jaksaa stalkkaa bloggaajan elämää näin pikkutarkasti? Itse oon lukenut sun blogia alusta asti, mutta ei tulis mieleenkään alkaa jossain keskustelupalstalla mietiskelemään että saatana ku toi anna vaan ei osaa tehdä yhtään mitään oikein. Tulee kyllä paska mieli tästä sun puolesta :( tsemppiä anna, on täällä näitä lukijoita, jotka on jo pitkään tykännyt susta <3

Eve (Ei varmistettu)

harvoin olen sun postauksiin kommentoinut, vaikka blogiasi olenkin lukenut parisen vuotta, mutta kuinka ihmiset voikaan olla törkeitä!! hyvä anna! :)

Lil (Ei varmistettu)

Luin tuota ketjua ja voi hyvänen aika! Tsemppiä, uskon että ärsyttää vaikka onkin vaan jotain (toivottavasti) tuntemattomia ihmisiä. Ihan uskomattomia juttuja! Naurattais jos ei suututtais.

Suvi (Ei varmistettu)

Mä en ymmärrä, miten sä jaksat tuota kaikkea... :-( Mun itsetunto olis ainakin jo ihan murusina, vaikka kuinka yrittäisin olla välittämättä... Oot aivan älyttömän vahva, toivottavasti onnistut aina toipumaan kaikista kolauksista ja haluat jatkaa bloggaamista!

maria (Ei varmistettu)

en edes tiedä mitä tähän vois sanoa :D joillain ihmisillä on ihan liikaa aikaa ja tosi vilkas mielikuvitus..

Tiina Pakkanen

Siis voi jumalauta :D Luin kirjoituksesi alusta loppuun ja loppua kohden rupesi jo vähän huvittamaan blogosfäärin kiusaajien mutu-tuntumien jakaminen absoluuttisina totuuksina jossain keskustelupalstoilla.. Saavatko he jotain kiksejä tai mielihyvää bloggaajan elämän riepomisesta ja venyttämisestä? Jos näin on, voi vaan miettiä kuinka sisällötöntä ja katkeraa näiden kiusaajien oma elämä on. Ja vielä kun kyseessä sattuu olemaan bloggaaja - kuinkahan moni näistä kiusaajista sanoisi mielipiteensä kadulla tuntemattomalle?

Ihan loistavaa, että otat asian puheeksi! Vihaajat vihaa jatkossakin eikä kiusaaminen tällä lopu, mutta keskustelua saa varmasti aikaiseksi. Oot upea ja itsevarma nainen! :)

Tiiti (Ei varmistettu)

Hei! En ole muistaakseni koskaan aiemmin blogiisi kommentoinut, vaikka olenkin sitä jo vuosia lukenut ja sen kautta elämääsi seurannut. Olen aina pitänyt sinua upeana ja vahvana naisena, tämä kirjoitus vain vahvisti tätä käsitystäni!

Myönnän lukeneeni joskus vauvapalstan keskusteluita koskien sinua ja todella kauhistuin siitä millaisilla yksityisasioilla siellä retostellaan.. Ja sitä perustellaan sillä, että bloggaaja on julkisuuden henkilö joten se antaa oikeuden haukkua ja mennä henkilökohtaisuuksiin.. En ole itse ottanut keskusteluihin kantaa, ajattelen enempi, että jos kyseisillä ihmisillä ei ole elämässään parempaa sisältöä kuin muiden haukkuminen anonyymisti, niin suotakoon heille se ilo. Kamalaa ajatella näin, mutta mitäpä yksi ihminen voisi mielipiteillään muuttaa? Mutta jatka samaan malliin, olet ihana, :)

Heidi (Ei varmistettu)

Mä en tiedä koko asiasta mitään, mutta kuulostaa kateellisten ihmisten p*n jauhannalta. Olen tosi pahoillani sun puolesta, että tämmöistä joudut kokemaan. Oot uskomattoman kaunis ja ihana bloggaaja. Ehkä joku kokee kateutta, kun saat elää etuoikeutettua elämää. Johon kuuluu matkustelua, ihania tilaisuuksia ja luksusta. Vaikka kukaan lukija ei oikeasti tiedä millaista sun elämä oikeasti on.
Sitä paitsi, herran jestas, mitä sun mies asiat lukioille kuuluu.
En voi kun toivoa voimia sulle

Mapley (Ei varmistettu)

Voi luoja, tän tekstin jälkeen alkoi oikein itteekin ärsyttämään nuo ihme kiusaamis-/mies-/ystävähuhut ja muut aivan sairaasti! Usko ihmiskuntaan on taas hieman enemmän vaakalaudalla :D Mutta noh, ainahan tollasia paskaa juoruilevia ihmisiä mahtuu maailmaan, valitettavasti. Onneks on myös niitä mukavia ihmisiä, joilla ei oo tarvetta juoruilla bloggaajien elämästä päivät pitkät kaikkea mahdollista mitä mieleen tulee.
Tsemppiä, täällä yks jonka mielestä sun blogi on ehdottomasti yks parhaista!

Lillasin (Ei varmistettu)

Oooivoiii! Seiskan työntekijöiksi ois nyt vissiin tunkua! :D hyvin hämmentävää aina nää kun on pikkasenkaan julkisuudessa enempi ni millä siellä joutuu kestään, paskan kuulemisella. En tajuu miksei suomalaisista vois sit lähtee samalla mittakaavalla vähän positiivistaki vauva-palsta juttua! Noh karuja faktoja että moni ihminen on sairas eikä pysty pitään sairautta itsellään koska netti on helppo portti nimettömyydellä..

Eniveis Anna mä toivotan kaikkee hyvää sulle ja läheisilles näitten paskamyrskyjen seas! Ja jatkan blogien lukemista hyvin neutraalilla tyylillä jäämättä janoamaan niitä "ultimaattisia" totuuksia, mitä jotkut muut "tietävät" :D

Elina T. (Ei varmistettu)

Olet vahva ihminen, jolla on uskomattoman kaunis ulkonäkö, pelkästään se jo riittää saamaan kiusaajat kateellisiksi ja avaamaan suunsa.. :) Pää pystyyn Anna, ja suuuuren suuuuuuuuri hali! <3

Jenni* (Ei varmistettu)

WORD!!
Tyypeillä ei taida olla omaa elämää ollenkaan, kun niillä kerta on aikaa ja kiinnostusta kohkata netin keskustelupalstoilla itselle vieraan (tai no, vieraan ja vieraan, toki jotkut varmaan ajattelee tuntevansa sut ja muut seuraamansa bloggarit henk.koht. ja erittäin hyvin... :D) ihmisen tekemisistä.
En oo ikinä tajunnut, miksi pitää kiusata itteänsä lukemalla blogeja, jos niistä tai niiden kirjoittajista ei oo mitään hyvää sanottavaa. Kukaan ei käsittääkseni pakota aseella uhaten seuraamaan esim. tätä blogia. Huoh.

Veera L (Ei varmistettu)

Pyh. Sun blogia jo aika monta vuotta seuranneena en kyllä pysty allekirjottamaan MITÄÄN noista paskajutuista mitä just luin. Ihan käsittämätöntä :/ Oot Anna ihana <3

Marianne (Ei varmistettu)

Mahtava teksti. En tajua ihmisiä joiden elämä koostuu siitä että ne puhuu paskaa muista jollain keskustelupalstoilla :D varsinkaan kun me lukijat ei tiedetä sun elämästä puoliakaan, tiedetään vaan mimmonen asu sulla oli päällä ja mun mielestä sen pitäis riittää, eikä kenenkään tarvis lähtee utelemaan mitään miesasioita tai keksimään sulle elämää jota et ees oikeesti elä.. en tiiä oliks tässäkään kommentissa mitään pointtia, mut pistää vaan vihaks tommoset ihmiset! Ei netti anna minkäänlaisia valtuuksia kiusata toista, koska se on helppoa ja sen voi tehdä anonyymisti.. mut tää teksti oli tosi hyvä, respectit sulle!!

Sanni (Ei varmistettu)

Annaaa olet ihana nainen! Oon niin ylpee susta et seisot viel ylpeesti kahdella (upealla) jalallas etkä oo nöyristynyt tommosten kakkakommenttien ja -keskusteluiden edessä! Aika harva bloggaaja, ainakin niistä mitä itse seuraan, uskaltaa ottaa tän asian näin vahvasti esille (tai ylipäätään mitään mielipidepostauksia), mikä on täysin ymmärrettävää. Mun mielestä sulla ei oo mitään syytä nöyristellä tai vähätellä itseäsi, niinkuin ei pitäis kenelläkään muullakaan olla! Lisäksi mun mielestä on tosi arvostettavaa, että sulla on oma tyyli, josta pidät kiinni. Enkä tarkoita vain pukeutumistyyliä, vaan myös kirjoitus- ja postaustyyliä ja tätä ulkoasua ja ihan kaikkea - niin monet blogit on nykyään toistensa klooneja, niin puhtoisia, saman näköiset kodit ja vaatteet ja hiukset... minulla ei ole heistä mitään pahaa sanottavaa, sillä olen huomannut kuinka paljon kakkaa sitä saa päällen kun vähän poikkeaa linjasta - ja vaikka ei poikkeaisikaan!! Plus, varmasti moni pitää juuri siitä simppelistä ja trendikkäästä tyylistä mikä heillä on :) Itse kuitenkin sytyn sulle, oot mun mielestä tosi piristävä ja erotut joukosta persoonallisuudellasi :)

kikka (Ei varmistettu)

Oon lukenu blogias ehkä vuoden verran enkä ikinä kommentoinu mitään, mut ehkä nyt vois. Oon aina aikasemmin ajatellu (ennen ku luin ees blogeja) et bloggaajan elämä on helppoa mut huomannu vasta nyt ku luen 5 eri lemppariblogia, et aika paljon paskaa sitä sataa välillä niskaan ja aika paljon aikaa niihin postauksien tekemiseen menee, jos haluaa et ihmisten mielenkiinto pysyy eikä ihan pelkkää liiba laabaa halua kirjoittaa ja saa "tyydytettyä" mahdollisimman monen lukijan mielen, kun jotkuthan haluaa vain lukea tietyistä aiheista..
Sit on tietty nämä jotka näkee kaikessa aina jotain pahaa ja jotka katkerina haluaa levittää sitä paskaa eteenpäin. Nää ihmiset vois kysyä iteltään ovatko he nyt kiusaajia vai kiusattuja, ja katsoa itseään sinne peiliin :)
Tykkään lukea blogiasi ja kaikista sen aihealueista, sinusta huokuu elämänilo ja päällesi sopii vaate kuin vaate. ;) olen hyvällä tavalla kateellinen ja onnellinen puolestasi että työsi ja opiskelusi mahdollistaa maailmalla reissaamisen, itsekin haluan ehtiä tekemään ja nauttimaan KAIKESTA, enkä halua vanhana ämmänä jossitella ja harmitella! Sinua enempää tuntematta, olet ihana nainen! :)
Ps.chanel laukkua ei voi ikinä näkyä kuvissa liikaa. Rakastan!

Pia (Ei varmistettu)

Oot ihana ! Oon lukenu tätä blogia 2009 vuodesta asti ja ehkä jotkut asiat on muuttunu, oot alkanu käyttään parempia push uppeja tms, mutta tosi asia on se että sun ei tarvi kenellekkään todistella mitään MUISTA SE ! ️ Ne ihmiset jotka uskaltaa olla aidoimpia, eivät mielistele ketään ja elävät vaan itseään varten, ovat niitä onnellisimpia. Näillä ihmisillä ei välttämättä ole sitä 50 "ystävän" piiriä vaan se 5 oikean ystävän piiri. Nää ihmiset luottaa itseensä niin paljon että muut kääntyy sitä vastaan, koska "tuo aina saa kaiken ja on niin kaunis". Tää on ollu vaikeaa ymmärtää mullekkin, mutta palkitsevaa. Voi huomata että hups mähän oon ainut meijän koulutusohjelmasta jolla on jo palkallinen työpaikka tältä alalta. Miksköhän? Pysy tuollaisena ku oot ja tiiät että pääset niiiin pitkälle ️!

heini (Ei varmistettu)

Heippa! Täytyy sanoo, että mahtava kirjoitus! Ei tosiaan ole oikein, että ventovieraat ihmiset rupee kommentoimaan ja heittämään kaiken maailman tarinoita sun elämästä, vaikka ei tiedä siitä mitää!
Taputin käsiäni ja huusin lujaa JES!! tolle sun kirjotukselle miehistä. Ihanaa, että vihdoin tosta asiasta on puhuttu myös tälläsessä paikassa mitä moooonet naiset lukee. Itelläni menee myös hermo, kun kaikkien naisten maailma näyttää olevan vaan miesten ympärillä!
Oot upee nainen sano kuka tahansa kateellinen mitä vaan ja jatka samaan malliin!

Sari (Ei varmistettu)

Ei hyvää päivää. Useita blogeja jo pidempään seuranneena oon huomannu et on uskomatonta kuinka paljon paskaa blogaajat saa niskaansa ihan vaan koska ovat olemassa ja sattuvat vieläpä olemaan blogaajia ja tulemaan esille ns. julkisesti. MUTTA en ois IKINÄ osannu kuvitella, että jostain löytyy näin pimeetä porukkaa!! Siis oikeesti, kuka täysjärkinen ihminen edes osaa kiinnittää huomiota tollasiinkin asioihin, mitä tässä postauksessa tuli esille?! Kuka kyttää itselleen tuntemattomien ihmisten ihmissuhteita saati sitä onko joku photoshopannut kuviaan?! Ja mitä sitten vaikka oliskin - ei luulis kenenkään persettä kutittavan. Huoh. Alko itteäkin vituttaa ku luki näitä juttuja. Kyllä ihmiset joilla on aikaa tollaseen sontaan, vois oikeasti mennä ja hankkia elämän.

Sä oot Anna ihana ihminen (tai no mistä minä tiedän, kun en sua tunne:D), mutta sellasen kuvan mä olen susta blogin saanut. En osaa sanoa muuta. Vetää aika hiljaseks.

Jenni (Ei varmistettu)

Olen lukenu sun blogia jo pitkään ja välillä myös keskustelupalstaa. Sieltä löytyviä keskusteluja ei voi ottaa kuin huumorilla :D
Kyllähän sitä välillä miettii että mitä tapahtuu "kulissien takana", kun blogeista saa tietynlaisen kuvan ihmisestä ja sen luonteesta. Kirjoitukset ei kuitenkaan paljasta paljoa ihmisestä, mitä on välillä vaikea näin lukijana muistaa.
Hyvä postaus, kiitos siitä :)

Christina (Ei varmistettu)

Tämä oli mielestäni todella hyvin kirjoitettu postaus täysin aiheesta. Itselläkin kyllä tuollainen suututtaisi, joten miksei sinuakin. Mielestäni vaikutat todella lämpimältä ihmiseltä, joka välittää toisista todella paljon. Toisaalta blogin perusteella on vaikeaa heittää noita tuntemuksia, mutta uskon olevani näiden suhteen oikeassa. Jotkut ihmiset haluavat nähdä vain sen pahimman muissa, joka ei edes välttämättä pidä ollenkaan paikkansa, vaan on kunkin oman pään tuotosta.

Elina (Ei varmistettu)

Tämä oli todella hyvä kirjoitus !
Tuo keskustelupalsta on lähinnä saastaa ja kuvottavia ihmisiä täynnä, luulis ylläpitäjillä olevan jonkinlaista moraalia ja kunnioitusta muita ihmisiä kohtaan mutta ei ole. Sairasta.

Heidi 28 v. (Ei varmistettu)

Kamalaa mitä puheita ihminen joutuukaan kestämään sen takia, että nauttii blogin pitämisestä! Minun täytyy ainakin sanoa, että nautin blogisi lukemisesta ja instagramin seuraamisesta aivan älyttömästi. Pidän tyylistäsi pukeutua ja löydänkin siitä jatkuvasti inspiraatiota omaan pukeutumiseeni :)

Kateelliset ne vaan siellä huutelee vauva.fi palstalla nimimerkin suojissa, kun omalta elämältä puuttuu tarkoitus ja intohimon kohde. Minulta ainakin tsemppihali ja jaksamista ilkeiden puheiden kestämiseen! Aurinkoista ja mukavaa syksyä sinulle Anna!

iina (Ei varmistettu)

Tsemppiä Anna! Oot aina vaan enemmän ja enemmän mun lempparibloggaaja :) <3

jokuu (Ei varmistettu)

Itsekin noita juttuja lukeneena (yks ilta tuli luettua :D) tulee väkisinki mietittyä, mikä on totta ja mikä ei. Hyvä, että kerroit oman näkemykses asiasta, koska sä ja te muut matkalaiset ootte ne ainoat, jotka tietää totuuden! Aika mielenkiintoista, kuinka ihmiset, jotka eivät ole olleet millään reissuilla mukana, kehittelevät pakostikin jotain draamaa teidän matkasta. Taitavat vaan olla kateellisia. :D

Laura (Ei varmistettu)

Go Anna! Ihmiset osaa olla toisinaan aivan aivottomia otuksia. Tuskin ne, jotka tätä blogikiusaamista harjoittavat, uakovat sanaasi tämän jälkeenkään (sääli), mutta on silti mielestäni hyvä että toit asian esille!

Tsemppiä! Blogisi on yksi ehdottomista lemppareistani :)

Sanna (Ei varmistettu)

Aivan käsittämätöntä kommentointia, ei vaan meikäläisen kaaliin mahdu että MIKSI (oletettavasti) aikuisten ihmisten täytyy olla niin ilkeitä kanssaeläjiään kohtaan.

Itse olin ala-asteella koulukiusaaja ja touhu oli välillä aika rankkaakin. Ei ikinä mitään fyysistä, mutta henkiselle puolelle iskin usein ja kovaa. En osaa selittää mikä sen käytöksen takana oli, mutta todennäköisesti jonkinlaista oman egon pönkitystä se oli ja ainakin mun kohdallani se kateuskorttikin piti paikkaansa, sillä olin ihan TODELLA kateellinen parille niille tyypille joita tuli kiusattua. Tuntui että niillä on asiat himassa sata kertaa paremmin kuin itsellä ja jollain ihan sairaalla tapaa se tuntui silloin nautinnolliselta kun tiesi, että koulussa niillä ei ainakaan ole asiat hyvin - kiitos mun.
Aikuisten ihmisten välistä kiusaamista on niin hankala käsittää. Ymmärrän, että tietyn ikäisillä pienillä ihmisillä ei välttämättä ole täyttä ymmärrystä tekojensa vakavuudesta ja mahdollisista pitkäaikaisista seurauksista (ei sillä, että se tekisi teoista yhtään hyväksyttävämpää) mutta jokaisen vähänkään vanhemman, jo teini-iän saavuttaneen luulisi käsittävän että kyse on oikeasti aika isosta jutusta. Siksi se onkin vaan täysin oman ymmärryksen ulkopuolella. Eikö jokainen meistä oo nähnyt joko omassa lähipiirissään tai muuten vaan tässä maailmassa kuinka pahasti se kiusaaminen pahimmillaan syö sitä kiusattua?
En tiedä ootko sä vaan jotenkin erityisen helppo kohde kiusata. Sä olet vahva, erittäin kaunis ja menestyvä nuori nainen, jolla tuntuu olevan kaikki avaimet kaikkiin mahdollisiin oviin. Sun elämässä tuntuu tapahtuvan paljon ja usein ja sun lähellä tuntuu olevan ihan uskomaton määrä ihania ihmisiä, jotka tukevat ja jeesaavat. Siis asioita, joista moni vaan haaveilee. Ehkä monelle se ratkasu on sitten istua netin keskustelupalstoilla suoltamassa paskaa tuntemattomasta ihmisestä sen sijaan että keskittyisi siihen, että miten omasta elämästä ehkä saisi itselleen mielenkiintoista. Aika surullista, jos se arkipäiväinen harrastus ja tyydytyksen lähde on muiden haukkuminen. Surullista myös se, että muiden ihmisten tyytymättömyys purkautuu suhun. Ihanaa, että sä ainakin tunnut jaksavan suhteellisen hyvin kaiken skeidan keskellä etkä anna kasvottomien anonyymien muuttaa sun näkemystä itsestäsi, mutta mitäpä jos olisitkin vaikka kymmenen vuotta nuorempi ja valmiiksi jo epävarma itsestäsi. Kaiken kiusaamisen seuraukset saattaisi olla aika järkyttävän erilaiset.

Jonkinlainen punainen lanka mulla oli kun aloin kirjoittamaan, ja jotenkin sen kai säilytinkin. Ajatuksena kai se, että entisenä kiusaajana ymmärrän ihmisten motiiveja kyseiseen ala-arvoiseen touhuun, mutta eihän se siitä hyväksyttävää tee. Näin nyt aikuisiällä, tekisin mitä vain jotta voisin poistaa sen mitä joskus on tullut tehtyä. Kaduttaa ihan saatanasti. Toivottavasti nekin, joista tämä postaus kertoo, havahtuu joku päivä siihen omaan touhuunsa.

Ann (Ei varmistettu)

Rohkea kirjoitus ja täytyy sanoa, että ihme, ettei bloggaajilta tule useammin tällaisia. :D Tarkoitan siis, että joudutte varmasti kokemaan PALJON kaikkea pa*kaa ja kurjaa olessanne julkisuudessa bloginne takia, mutta silti kaikki bloggaajat, joita seuraan (muun muassa muutama tekstissäsi mainittu "kiusaaja") jaksavat olla positiivisia, huomioida lukijoiden toiveita ja kirjoittaa mielenkiintoisista asioista. Ei ihme, jos joskus ottaa päähän niin rankasti, että on pakkoa avautua meille lukijoillekin! Tsemppiä :)

Pages

Kommentoi