Elohopea // Kuopio

Mistä tietää, että viimeisin laukku-heräteostos oli todellinen menestys? No siitä, että sitä ei malta olla pitämättä! Rupesin katselemaan tuota instafeediäni, ja huomaa kyllä, mikä kaunokainen on ollut viime päivät käytössä. Onni, että tämä vaaleanpunainen yksilö löytyi keskellä kesää, nimittäin voi olla, että talvella ei tuota hirveästi uskalla käyttää. Tällä kertaa uusi pinkki ihanuus pääsi ulkoilemaan mun tänhetkisessä lempparivärimaailmassa, eli vaaleanpunaista, harmaata ja ja valkoista. Tai no okei, hopeahan tuo mekko on, mutta melkein. Jos viisi vuotta sitten mulla oli joka toinen päivä päällä sinistä valkoista ja konjakinruskeaa, niin tää 2017 jää kyllä mun pukeutumisen historiassa ehdottomasti vaaleanpunaisen, harmaan ja valkoisen reimuvuotena. Jotenkin huomaan, että mieleni tekee pukeutua joko mustaan tai sitten tähän komboon. Ja kun kerta eletään kesää (ulkona olevasta säästä huolimatta siis), niin oon välillä ihan tietoisesti yrittänyt vältellä mustaa. Sille on kyllä aika monta kuukautta vielä käyttöaikaa tulossa. Musta tuntuu, että joka vuoden elokuussa ajattelen samalla tavalla, mutta eikö tänä vuonna oo ollut ihan poikkeuksellisen kökkö sää kesällä? Vai onko meillä ollut niin kiireinen kesä, etten oo vaan ehtinyt löhöämään pihalla nauttimassa auringosta, vaikka se oliskin oikeasti paistanut?

Nytkin kun sanonkin vaan sanan kiire, niin alkaa ahdistamaan pikkuisen. Meillä on muuttoauto pihassa tasan kahden viikon ja 16 tunnin päästä. Sanomattakin selvää, että täällä on pakattuna kaksi laatikkoa 😀 Suunnilleen. Pihalla on toki melkein sata laatikkoa odottamassa pakkaamista, mutta en oo jaksanut aloittaa. Tää on aina sama juttu muuttaessa; tasapainoilua sen välissä, että pakkaako ajoissa, ettei tule kiire, mutta joutuu elämään laatikoista, vai jättääkö mukavuudenhaluissaan viime tinkaan ja pakkaa sitten ihan hiessä vikat päivät? Meidän äiti kun ilmoitti, että on ikävä lapsenlastaan ja hän tulee pakkaamisavuksi (ihastelemaan Dantea), mä päätin, että jätetään viime tinkaan. Katotaan paljonko tätä päätöstä manataan tasan kahden viikon päästä.

Pakkaamisen ja muuttoon valmistautumisen sijaan oon tehny kaikkee muuta tosi olennaista. Esimerkiksi ilmoittanut Dantea erilaisiin kerhoihin Tampereella ja pohtinut syysloman matkakohdetta. Ollaan me vähän jotain konkreettistakin tehty, mutta sitäkin jahkaillen. Täällä on tänään pyöritty kahdenkymmenen maalinäytteen kanssa pohtimassa minkä värisiä maaleja ostetaan. Suurin osa seinistä uudessa talossa jää ennalleen, mutta osa maalataan. Sitä ollaankin sitten tänään puntaroitu tuntitolkulla. Tai siltä se ainakin tuntuu. Nyt kun muutetaan sellaiseen kotiin, missä varmuudella olemme hieman pidempään, haluaa panostaa siihen ihan tosissaan sellaisin ratkaisuin, jotka on kivoja vielä parin-kolmenkin vuoden päästä. Mun tapauksessahan tää tarkoittaa hirveän sitoutumisongelman iskemistä naamalle. Mistä mä tiedän, mikä on musta kiva idea vielä kahden vuoden päästä?! Ei tällainen tuuliviiri tajua. En ymmärrä, miten mä oon onnellisesti naimisissa, kun sitoutuminen tuntuu olevan mulle ylitsepääsemättömän vaikeaa. Sellaisiinkin asioihin kuin maali, jonka voi vaihtaa halutessaan. Mutta koska sen vaihtaminen vie aikaa, rahaa ja vaivaa, niin kierin täällä hirveissä tuskissa miettimässä Laastia ja Valamoa ja kaikkea muuta mahdollista. Sanomattakin selvää, että päätöksiä ei ole vielä tehty 😀 Ja kohta pitäisi olla maalisudin varressa jo. Mulla on tuhat ja yksi ideaa, mutta jotenkin hirveän hankalaa tehdä päätöksiä ennen kuin ollaan asuttu jo hetken siellä. Tosin sen verran päätimme jo nyt, että lattiat vaihdetaan ennen muuttoa.

Ostamassamme talossa oli ihan kivat lattiat, mutta sellaiset, jotka oltais haluttu vaihtaa varmasti  lähivuosina. Sitten kun siinä parketissa olikin yksi virhe, jonka takia se olisi pitänyt purkaa ja laittaa uudelleen yhdessä huoneessa, niin päätimme, että puretaan samantien kaikki ja laitetaan meitä miellyttävä lattia. Se on kuitenkin aivan helvetillinen projekti siinä vaiheessa kun kaikki tavarat on paikallaan, joten se tehdään vielä ennen sisäänmuuttoa. Ja ennen lattian laittoa on fiksua maalata seinät, niin ei sitten tarvii sotkea uutta lattiaa tai suojata sitä ihan hirveesti. Tässä sitä siis istutaan värikarttojen keskellä ja pohditaan. Tai no ei istuta kauaa, koska lähdetään juhlistamaan vuosipäiväämme Mustaan Lampaaseen ihan kohta.

     

ZARA takki
ASOS korkkarit
MANGO mekko
YSL laukku

Mä voisin siis kuoria itseni tästä sohvalta ja laittautua illallismenoihin. Tätä tää nykyään on vauvan kanssa, illallisvaraus on jo 18.30 kun nukkumaanmenoajoista pidetään kiinni 😀 No, toisaalta se jättää aikaa katsoa joku hyvä leffa kotisohvalla sitten illallisen jälkeen. Koska meillä ei ole mitään tärkeämpää tekemistä, esim. pakkaamista 😀

Mitäs te tykkäätte tästä asusta? 

Kommentit (10)
  1. Aivan ihana asu!!

  2. Siis, noi kengät on ihanat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *