Enemmän kuin erilainen

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä Ideapark

Kun muutimme Lempäälään, joku lukijani laittoi minulle viestiä, jossa toivotti tervetulleeksi Lempäälään ja jakoi muutaman Lempäälä-vinkin. Yksi niistä oli tietenkin Ideapark, joka oli mulle jo paikkana tuttu. Itse asiassa kun allekirjoitimme kauppakirjat talostamme, juhlistimme sitä ystävämme kanssa siivillä Ideaparkissa.

Ideapark on mulle tosi tuttu ostoskeskus jo vuosien takaa, oon ekan kerran käynyt siellä joskus 2010 ja nykyään siellä tulee käytyä vähintäänkin viikottain. Iso valikoima kaikkea, ravintolamaailma, kahvilat ja urheilumahdollisuudet aiheuttaa sen, että siellä tulee käytyä sangen usein. Välillä jopa kahdesti, kuten eilen :D Ensin piti käydä täydentämässä pari tarpeellista juttua reissuun ja illalla jääkaapin jo ammottaessa tyhjyyttään suuntasimme siiville. Minnekäs muuallekaan kuin Sticky Wingersiin. Se voittaa meidän kirjoissa Hookin ja Siipiweikot ja siellä on kaiken hyvän lisäks iso leikkipaikka muksuille. Parasta.

Ajatuksena viehätyn hirveästi kauppakaduista, joissa on kivijalkaliikkeitä, pieniä putiikkeja ja kaikkia söpöjä kahviloita. Ne on ihanan sympaattisia. Käytännössä kuitenkin ostoskeskukset on ne, joissa tulee eniten asioitua. Ensinnäkin Suomen säät johtaa siihen, että jatkuva pukeminen ja riisuminen ei maistu. Ostoskeskuksessa voi jättää takin autoon tai lokeroon ja olla miettimättä säätä tai kylmyyttä kun kiertelee liikkeestä toiseen. Lapsen kanssa ostoskeskus on vaan niin helppo, kun kerran riisuu ja kerran pukee, mutta lisäksi ei tarvii miettiä mitään korkeita kynnyksiä tai portaita vaan ostoskeskusten kaikki kaupat on yleensä sellaisia, että pääsee helposti vaunujen kanssa. On hoitohuonetta, on lasten leikkinurkkaa, on viihdettä sille pienelle. Niinpä rehellisyyden nimissä on sanottava, että suurimman osani kaupoilla olostani vietän ostareissa. Ja on ihan supermahtavaa, että uuden talomme lähellä on Ideapark. Meiltä pääsee Ideaparkiin alle 10 minuutissa autolla ja bussikin menee sinne suoraan tarvittaessa. Oon mä sinne joskus mennyt taksillakin, eikä sekään käynyt mitenkään hirveän kalliiksi. En voi sanoa, että valitsimme talomme Ideaparkin sijainnin mukaan, mutta oli se vahva plussa kun tämän talomme löysimme.

Puoli vuotta lempääläläisenä ja huomaan, että en käy Tampereella niin usein kuin ajattelin ennen muuttoamme. Ei ole hirveän usein tarvetta. Ideaparkissa taas tulee käytyä tosi usein, ja on ihan mahtavaa, että päästään aloittamaan Ideaparkin kanssa yhteistyö blogieni puolella. Tämän postauksen myötä on siis iloni ilmoittaa, että uusi yhteistyökumppanini on Lempäälän Ideapark, jonka kanssa ollaan paljon suunniteltu kaikkea mielekästä ja kivaa, ja tältä osin päästään toivottavasti myös toteuttamaan niitä lukijoiden toiveita lukijatapaamisen järkkäämisestä Pirkanmaalla. Suunnitelmat vielä saavat hieman muotoa tässä lähiaikoina, mutta erilaisia mahtavia mahdollisuuksia tämä tulee tarjoamaan. Kuulen mielelläni myös teiltä mielipiteitä siitä, mitä te toivoisitte? Pirkanmaalla (ja miksei lähialueillakin) asuvat seuraajani pääsette nyt vaikuttamaan, jos teille tulee mieleen jotain toiveita, millaisia lukijoitani huomioivia kamppiksia haluaisitte järjestettävän yhteistyössä Ideaparkin kanssa? Mielelläni otan ideoita vastaan :)

Mua itse asiassa vähän harmitti, kun oltiin viime viikonloppu poissa Lumiravien aikaan ja nytkin tuli lähtö Tasauspäivien aikana. Syksyllä käydessäni Tasauspäivillä tein mielettömän hyviä löytöjä Dantelle ja nyt olin jo suunnitellut perehtymistä kuravaatetarjontaan ensi syksyä silmällä pitäen. Onneksi ehdin käväisemään eilen tuolla pyörähtämässä.

Jos Ideapark ei ole tuttu, niin kyseessä on valtavan iso, mutta samalla jotenkin superhelppo ostoskeskus, jossa on tarjontaa tosi paljon. On Mango, H&M, Cubus, Bik Bok, Gina tricot, KappAhl, Lindex yms. naisten muodin puolella, sisustuskauppoja, lastenvaate- ja leluliikkeitä, Power, Prisma yms. Oikeestaan kaikki tarpeellinen Clas Ohlsonista kukkakauppaan. Ja okei, myönnän, mun suosikki, Minimani :D Sieltä saa kaiken tarpeellisen ja sellaisenkin, mitä ei osannut tietää tarvitsevansa, mut ennen kaikkea siellä on älytön leluosasto. Lisäksi Ideaparkissa on paljon ravintoloita, uusi Zones by Särkänniemi, paljon huonekaluliikkeitä ja kodin liikkeitä, sekä kaikki mahdolliset palvelut pankeista apteekkiin. Ja lisäksi siellä on ihan mielettömät urheilumahdollisuudet! Me esim. käydään aina siellä pelaamassa sulkapalloa. Ideapark on superselkeä ja tykkään tosi paljon myymälävalikoimasta. Ainoa miinus tulee oikeastaan Prismasta, nimittäin sen tuore-elintarvike -puoli on vähän pienempi valikoimaltaan, kuin mitä toivoisin.

Nyt on tosiaan Ideaparkissa Tasauspäivät menossa, eli 14.-18.3. välisenä aikana on paljon tasaraha-alennuksia ja muita alennuksia. Tasauspäivien ajaksi Keskusaukiolle on rakennettu Tasaustori, jolta tekee kyllä todella paljon löytöjä. Esim. Kirjapörssistä sai kirjoja 2 eurolla, mistä tuli poimittua pari luukkukirjaa Dantelle reissuun mukaan. Uudet kirjat toivottavasti pitävät pikkuapinan paikallaan lentokoneessa. Tosi paljon lasten merkkivaatteita on alessa, mm. Reimaa. Gugguuta ja Mini Rodinia. Esim. Mini Rodinin Pico-takkeja saa Ballotista 60 eurolla. Kävin poimimassa Dantelle syystakin sieltä eilen.

Muina tärppeinä pitäis ehkä mainita Marc O'Polon -70 % alennuksen kaikista talvitakeista, Ilopillerin 4 euron mehut ja smoothiet, Minimanin Lumenen -40 % alennuksen kaikista ihonhoitotuotteista. H&M:lla sai 40 €:n ostoksesta 10 €:n alennuksen ja Changessa oli paljon mielettömiä alennuksia alusvaatteisiin. Lapsille oli ihan törkeen paljon kaikkia alennuksia ja lisäksi eilen Zones by Särkänniemestä sa ilmaisen hattaran, ja kaikkina muinakin päivinä on kaikkea kivaa; taikuria, ongintaa, Muumipeikkoa ja Pikku Myytä yms :) Ruokapuolella mun suosikkeja Ideaparkissa on Thai Papaya ja Sticky Wingers, joihin on molempiin myös Tasauspäivien alennuslappu.

Parhaiten kaikki noi Tasauspäivien alennukset näkee Ideapark NYT-lehdestä, jonka saa INFO-pisteeltä ja aika monesta myymälästä, ja sen näköislehden näkee myös netissä täällä.

Kannattaa käydä tutustumassa noihin alennuksiin, sieltä nimittäin löytyy kevääksi vaikka mitä.

Mulle tarttui mukaan vähän kosmetiikkaa reissuun, kirjoja Dantelle, uudet kesäiset farkut ja vähän jotain juttuja kotiin, Smoothie-kirja inspiroimaan ja D:lle pari vaatetta. Tehokasta, sanoisin :)

Onko Ideapark teille yhtä kiinteä pala arkiviikkoa kuin meillä? Ja joko ootte käyny tekemässä löytöjä Tasauspäiviltä?

Kommentit

M (Ei varmistettu)

En myöskään jostain syystä tykkää yhtään Ideaparkin Prismasta. Valikoima aika suppea ja kauppa muutenkin kaipaisi päivitystä. Mieluummin tulee asioitua Kalevan Prismassa vaikka sinne onkin ihan älytön matka Ideaparkkiin nähden.

J (Ei varmistettu)

Ei mä en kestä katsoa noita siipikuvia :( entisenä tamperelaisina ja nykyisenä keskieurooppalaisena noita on ikävä, ei saa samanlaisia täältä.. ideapark on kyllä hyvin tuttu ja usein tuli käytyä kun Tampereella asui :)

Emmi (Ei varmistettu)

Ah, Ideapark. Jos ulkona sataa vettä, lapset hyppii seinille niin ei muuta kuin porukka autoon ja Ideaparkkia kiertämään. Etenkin, kun tammikuinen oli pieni nyytit ja viihtyi vaunuissa, oli Ideapark pelastus, jos kodin nurkat alkoivat tuntua liian tutuilta. Ei tule Tampereella käytyä nykyään oikeastaan lainkaan, ellei lähde hakemaan jotain tosi spesiaalia. Melkein kaiken saa Ideaparkissa. Kaiken hyvän päälle vielä ilmainen parkkipaikka ja kaikki yhdessä kerroksessa!

Pitääkin käydä bongaamassa välikausivaatteita meidän pienelle :)

Ihanaa reissua, talvi alkaa kyllä täälläkin tuntua jo ihan riittävän pitkältä. Tule kesä jo!

Terkuin "päärynän pelastaja"

Anna (Ei varmistettu)

Eikä?! :D vitsi mä jouduin kelaa tota päärynäjuttua pitkääään :D :D

Emmi (Ei varmistettu)

Haha :'D Mä meinasin huutaa kyllä, että "Anna!" mut sit mietin että on ehkä korrektimpaa vaan huutaa et "Hei sun päärynä!" :D

Dyyyd (Ei varmistettu)

Samaa mieltä Prisman hevi-osastosta. Toivottavasti Ideapark tai Prisma lukisivat näitä palautteita. Osasto on nuhjuinen, pimeä, tavarat on lopussa, valikoimaa on vähän. Muutoin Ideapark on oikein jees!

Jasmin (Ei varmistettu)

Ideapark on paras juuri kaikista noista syistä. Niin helppo ja kaikki löytyy sieltä. Voisin mennä huomenna lauantai shoppailuille tasauspäiville :D

Henriikka (Ei varmistettu)

En tiiä oonko kyseinen lukija, mutta siitä myös mä kirjoittelin, tulee käytyä kyllä useamman kerran viikossa! Myyjätkin alkaa jo tunnistaa, käynköhän jo liiankin usein... Kaiken shoppailun lisäks käyn myös salilla siellä yläkerrassa. Tasauspäivät on ollu vähän pettymys itelle. Ja Prismalle iso miinus. Kauppa-asiat tulee hoidettua toisaalla, vaikka Idis ois kätevä. Tampereelle tulee tosiaan harvemmin lähdettyä, kun kaikki tarpeellinen löytyy läheltä. Yleensä siellä saa tehdä ostokset rauhassa, mutta vilkkaanakin päivänä hyvin mahtuu sekaan. Vaateliikkeiden kamppikset on aina kivoja, esim. Vero Modassa on pari kertaa ollut aamumyyntiä ja hyvät alet (esim. ke klo 8-10 normaalihintaisista -20-30%), niissä ei oo ollu paljoa väkee, mutta joku tuollainen spessuaika ja ale vois olla kiva sun järjestämänä.

A (Ei varmistettu)

Mistä noi sun farkut on? :-)

arkeniestetiikkaa

ideaparkissa olen käynyt kerran aiemmin sillä en niillä suunnilla asu, mutta vaikutuin todella. Suomessa voisi olla useampikin oikeasti iso kauppakeskus, josta löytää kaiken! ravintolamaailmasta plussaa ! jenkeissä käyneenä niitä vaan jotenkin kaipaa tänne suomeenkin ehkä enemmän. nyt tuntuu että joutuu poukkoilemaan paikasta toiseen, että saa tarvitsemansa asiat hankittua.

Ellunen (Ei varmistettu)

Ideapark on todella helppo paikka varsinkin nyt, kun on puoli vuotias vauva. Kaikki on saman katon alla. Olimme ekan kerran shoppailemassa kun vauva oli vain muutaman viikon ikäinen, hienosti meni ja ristiäismekkokin löytyi. Muuten käydään noin kerran kahdessa kuussa, matkaa sinne tulee n. 70 km.
Ja joo, samaa mieltä Prismasta. Suoraan sanottuna se on kokonaisuutena niin surkea, että jätän sen nykyään aina väliin ja käyn ruokakaupassa kotimatkalla. Ja sitten se Minimani, yks reissun kohokohdista, niin ihana kauppa :D
Laadukkaisiin lastenvaatteisiin liittyvät kamppikset saisi lähtemään paikan päälle :) Näin keväällä sisustusbuumi on huipussaan ja myös niihin liittyvät tapahtumat kiinnostaa.. H&M home, Hemtex ja tottakai se Minimani :)

Suvi (Ei varmistettu)

Ai että, tamperelaisena tää yhteistyökumppani lämmittää kyllä mieltä... Kai oot maistanut niitä Stickyn Parmesan wingsejä, taivaallisia!

Sanna (Ei varmistettu)

Hyvinkäällä asuessa siellä piti aina kanssa käydä, pidin siitä ehdottomasti enemmän kuin mitä vaikkapa Jumbosta tai muista. Pidän eniten myös ostoskeskuksista ja nykyään pohjoisempaa Matkus onkin ahkerasti määränpäänä.

IH (Ei varmistettu)

Kiva kuulla yhteistyöstä, jotain kivaa äiti (vanhemmat) ja lapsi toimintaa olisi kiva saada Ideaparkkiin, siellähän on ne vaunuväentreffit mutta ne on aina juuri lasten lounas ja päikkäriaikaan niin eipä ole niissä tullut käytyä sen takia. Ideaparkkiin voisi kyllä jonkinlaisen yleisen (ravintoloilla toki on jo omia) kunnon lasten hoito/syöttö ja leikkialueen tehdä, olisi iso plussa, vastaava kuten esim Koskikeskuksen yläkerrassa. Asutaan melkein Ideaparkin naapurissa niin siellä tulee enimmäkseen kaikki kauppareissut ja shoppailut tehtyä, mutta tosiaan meidänkin perheen mielestä se Prisma on valitettavasti kyllä aika surkea.

Zed (Ei varmistettu)

Hei, ihan puhtaasta mielenkiinnosta kysyisin mikä kukkakauppa Idiksessä toimii? Kun sanoit että tarpeelliset löytyy "Clas Ohlsonista kukkakauppaan". Itse olen siis vasta työskennellyt Idiksessä ja en ole osannut neuvoa asiakkaille kukkakauppaa, olen elänyt käsityksessä ettei sellaista täällä ole :o

Anna (Ei varmistettu)

Ahh, pahoitteluni, siinä on mun ajatushäiriö, siellä on kausimyyjä, jolta saa kukkia, kesällä ja esim. joulun alla ja Prismasta saa kukkia :)

Zed (Ei varmistettu)

Oukkei! Kiitos vastauksesta. Prisman oon osannut vinkata mutta täytyy pitää silmät auki että koska tuo kausimyyjä on paikalla, jotain pääsiäisjuttua näytti ainaki nyt olevan Kesäpihan puolesta :)

Kommentoi