Epäsymmetriaa

kasvot symmetria

Oletteko koskaan ajatelleet, miten epäsymmetriset kasvot teillä on? Mulla on ainakin ihan hullun epäsymmetriset kasvot, ja eilen sen huomasi taas kun kikkaili vähän Photoshopilla. Yhteen projektiin liittyen mun piti valita kasvoista puolikas kuva, ja päätin kokeilla tehdä kasvoistani kaksi eri symmetristä kuvaa. Päätin myös julkaista ne tällaisena pienenä aamun naurupläjäyksenä 😀

Mua viehättää niin sisustuksessa kuin akkitehtuurissakin usein epäsymmetria, ja näitä kuvia katsomalla pakko sanoa, että kyllä se epäsymmetria on ehkä parasta ihmisen kasvoissakin. Näissä näyttää vaan todella pelottavalta ja hiukan avaruusoliolta 😀 Hauskaa huomata, että suuni on melko symmetrinen, kun taas nenäni ja silmäni ovat ihan eri mallia.Toki näissä hieman varjokin tekee temput, sillä kasvojeni vasemmalle puolelle ei syntynyt varjoa kuvaushetkellä, kun taas oikealle puolelle syntyi. Näissä kuvissa vasemmanpuoleisessa on kaksi kertaa kasvojeni oikea puoli ja oikeanpuoleisessa vuorostaan vasen. Vasen silmäni on hieman laiskemman mallinen, mitä kyllä saa meikillä aika hyvin korjattua.

On hauskaa, miten paljon silmämme korjaavat näkemäämme. Kroppamme on muutenkin ihan älytön koneisto, se pystyy uskomattomiin juttuihin. Onko teillä ”parempi puoli”? Mä olen lähes pakkomielteinen siitä, että mua kuvataan vasemmalta puolelta. Se on mulla ehdottomasti parempi puoli. Nyt kun katson noita kuvia, niin kyllä se vasen puoli on näinkin enemmän mieleeni. Kaksi kertaa vasen puoli (eli oikealla oleva kuva) näyttää jotenkin paljon viehättävämmältä ihmiseltä 😀 Vai mitä mieltä te olette?

symmetria (1 of 1)

Jos teillä on aikaa, niin kokeilkaa miltä näytätte symmetrisenä! Tää oli aika hauskaa 😀

Kommentit (2)
  1. Heh, tää oli hauska! Ihan sikajännä!

  2. Hei! Olen psykologi ja siten opiskellut paljon ihmisten tiedonkäsittelyä. Oli vaan pakko tulla kertomaan tää juttu. 🙂 Näissä symmetrisissä kasvokuvissa on vielä jännempää se, miten eri tavalla muut ihmiset näkevät kasvosi verrattuna itseesi. Kun ihmiset katsovat kasvoja, huomio kiinnittyy yleensä eniten vasemmalle eli kasvojen oikeaan puoleen. Suurin osa ihmisistä näkee oman naamansa lähinnä peilin kautta eli kun huomio kiinnittyy näkökentän vasempaan laitaan, katsotaankin nyt kasvojen vasempaa puolta. Lähes kaikkien kasvot ovat epäsymmetriset ja huomio siis kiinnittyy itsellä peilin kautta katsoessa eri puolelle kasvoja kuin mitä muiden ihmisten silmin. Tästä seuraa se, että jos näistä symmetrisistä kasvokuvista pyydetään valitsemaan se, mikä muistuttaa eniten oikeita kasvojasi, valitset todennäköisesti eri vaihtoehdon kuin muut ihmiset! Yleensä myös se oikean puolen kasvoista tehty symmetrinen kuva näyttää itsestä vieraammalta ja rumemmalta kuin vasemman puolen kasvoista muodostettu kuva. Kreisiä, mutta totta! Toisaalta mietin, että esim. paljon itseään kuvaavilla bloggaajilla ei välttämättä tätä efektiä tule esiin, koska he ovat tottuneet näkemään omat kasvonsa ikään kuin muiden silmin valokuvista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *