Esmeralda

Mungolife

*Kaupallinen yhteistyö Torresin kanssa

Ei varmaan oo mennyt keneltäkään ohi, että mä oon ihan viini-ihminen. Näin kesällä rakastan hyvää valkkaria tai roseeta, ja on aina todellinen onni, kun löytyy joku hyvä valkkari kesäiltoihin ja aurinkoisiin hetkiin terassilla. Mä juon viiniä nimenomaan maun vuoksi, en humalahakuisesti, joten mulle viinissä tärkeintä on maku, ei hinta tai etiketti. Välillä nämä kaikki kolme kohtaavat ja vuosien varrella on useastikin turvautunut Torresin Viña Esmeraldaan kun olen kaivannut hyvää valkkaria. Sitä oli muistaakseni niin mun 25-vuotissynttäreilläkin kuin esim. ystävälleni järjestämillä polttareilla tarjolla. On aika sellainen "monen maun viini" mun kokemuksen mukaan. Moni vuosikerta valkoisesta Viña Esmeraldasta on uponnut, mutta nyt kun maistoin tätä 2016, niin ai että. On kyllä ihan älyttömän hyvää!

Nyt Viña Esmeraldasta on tullut myös ihana pehmeä rosé. Kuiva, kukkainen ja metsämarjainen kuulosti sen verran hyvältä yhdistelmältä, että oli pakko päästä kokeilemaan tuota. Pieneksi vastoinkäymiseksi muodostui kuitenkin tämä asuinpaikkamme, nimittäin tuota kyseistä viiniä ei saanut Kuopiosta lainkaan. Onneksi tähän asiaan on tullut pelastus.

Helsingissä asuessani mä rakastin Arkadian ja Stockan alkoja. Niissä oli loistavat viinivalikoimat, mutta myös mahtava palvelu. Päädyin useampaan otteeseen tilaamaan haluamaani viiniä tilausvalikoimasta. Onneksi tätä nykyä siihen ei tarvii edes paikan päälle Alkoon raahautumista, sillä Alkosta pystyy nykyään tilaamaan haluamaansa viiniä (ja siis muitakin juomia) lähiAlkoonsa. Verkkokauppa on itse asiassa hyvin helppo. Klikkaat haluamasi tuotteen ostoskoriin, tunnistaudut verkkopankkitunnuksilla (ikä tarkistetaan näin) ja tilaat haluamasi tuotteen tai tuotteet lähiAlkoosi. Helppoa. Mä oon usein tilannut viinejä näin ja esimerkiksi viskejä keräilevälle miehelle erikoisempia viskejä. Ne on sitten helppo hakea kauppareissun yhteydessä Alkosta, eikä tarvitse paikan päällä arpoa mitä viiniä haluaisi ruoan kaveriksi. Kuopioon tilatessani on viinit yleensä tulleet n. 3-4 päivässä ja niistä on tullut tekstiviesti puhelimeen.

Tästä Alkon tilauspalvelusta ei siis tosiaan tule mitään lisäkustannuksia tai postikuluja, vaan viinit toimitetaan normihinnalla Alkoon. Esimerkiksi isojen juhlien lähestyessä ei jatkossa kannata jättää oikean viinin löytämistä onnen varaan, vaan jos tarvetta on useammalle samanlaiselle pullolle, on helpointa tilata ne etukäteen Alkoon odottamaan. Ja jos lähiAlko sattuu olemaan pieni ja valikoimaltaan heikko (kuten meidän), niin sekään ei haittaa. Sinne kun voi tilata juuri ne juomat, mitkä itse haluaa. Ja tilata voi tosiaan niin tilausvalikoiman viinejä kuin sellaisia hyllyviinejä, jotka eivät esimerkiksi ole vielä rantautuneet omaan lähiAlkoon tai jotka eivät kuulusen valikoimiin.

Palatakseni tuohon Viña Esmeraldaan. En tiedä oletteko koskaan kokeilleet rosé-viiniä grilliruokien kanssa, mutta vahva suositus täältä. Joku viinirakastaja-ystäväni joskus tällaisen vinkin mulle antoi, ja ei ole paluuta. Vaikka punkku on erittäin hyvää niin juuston kuin lihankin kaverina, tuntuu se usein turhan tunkkaiselta kesähelteille. Rosé toimii siis hyvin grilliherkkujen kaverina, ja tämä kyseinen rosé on mun mielestä ihan mielettömän hyvää grillattujen kasvisruokien ja halloumin kanssa. Kanavartaiden tai siipien kanssa tää toimii erinomaisesti ja kalaruokienkin kanssa. Liharuokiin tämä on ehkä turhan kevyt, mutta jos kesäinen ruokavalionne sisältää salaatteja, grillattuja vihanneksia ja paljon kalaa ja kanaa, suosittelen lämpimästi. Teriyaki-kanan kanssa toimi myös aivan erittäin hyvin!

Tuo edellä mainittu valkkari taas sopii mun mielestä aivan kaikkeen. Ihan törkeän hyvä "all-around" viini, ja jopa mun valkkareihin yleensä välinpitämättömästi suhtautuva siskoni tykkäsi tästä. Moscaton ja Gewurtztaminerin sekoitus toimii erittäin hyvin näin kuivassa viinissä. Moscatoista olen tykännyt melkeinpä aina ja Gewurtztamineritkin on mielestäni usein hyviä, rieslingin tavoin ne on mun mielestä aika "helppoja". Vaikka yleensä tykkään kuitenkin eniten Sauvignon Blanceista, niin tämä 2016 Vina Esmeralda nousi yhdeksi suosikeistani.

Nää on musta pelkistetyn tyylikkäitä pulloja myös kattausta ajatellen, ja hintakin on melko kohdillaan. Eivät nämä mitään kyykkäreitä ole, pullohinta on 10,50 euroa, eli hyvin keskihintainen perusviini. Hinta-laatu näissä on mielestäni ehdottomasti kohdillaan!

Suosittelen kokeilemaan, jos mielenne tekee hyvää rosé-viiniä tänä kesänä! Rosé löytyy täältä ja valkkari täältä.

* Alkoholilainsäädännön takia joudun poistamaan kaikki alkoholiin liittyvät kommentit. *

Kommentit

Satu (Ei varmistettu)

Mulla on hämärä muistikuva sun ja Merin menneisyyden viiniblondiajosta, ilmeisesti niistä on tultu pitkä matka :D

Liv (Ei varmistettu) http://www.livforstyle.net

Stunning dress!

Liv

Laura (Ei varmistettu) http://www.nordicwife.com

Tää rosé on aivan mielettömän hyvää! Maisteltiin kaverin vinkistä, ja ilmeisesti niin on tehnyt moni muukin sillä Torontossa kyseinen viini on myyty loppuun ihan joka paikasta! Onneksi Suomesta vielä löytyy, ja saadaan tämä herkullinen rosé mukaan häidemme viinivalikoimaan :)

alina (Ei varmistettu)

Todella kauniit kuvat olet saanut ikuistettua tähän postaukseen! Sopivat kyllä erinomaisesti postauksen aiheen ympärille :)

Ali (Ei varmistettu)

Mista nain kaunis mekko Anna? :)

J (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia, jotka kyllä inspiroivat kokeilemaan tuota viiniä joka on tähän saakka jäänyt minulta ostamatta.

hmclehto (Ei varmistettu)

Voi että kuinka upeat kuvat. Ihanan hempeän romanttiset Tyylikäs Anna iskee jälleen.

Viini4949 (Ei varmistettu)

Ihana Suomen lainsäädäntö

Kommentoi