Festivo muutti meille

Kaupallinen yhteistyö: FESTIVO / Suomen Kotikylmiö Oy

En oikein tiedä mistä edes aloittaisin. Jos joku olisi minulle kertonut vaikka vuosikymmen sitten, että jääkaappi voisi aiheuttaa minussa näin suuria tunteita, niin olisin nauranut. Mutta niin vaan on sellainen tilanne, että olen ihan onnesta ymmyrkäisenä niinkin “tavallisesta” asiasta kuin kodinkoneesta.

Katsokaas kun tätä keittiöremonttia alettiin puuhailemaan viikkoja ja viikkoja sitten, päädyimme heti siihen, että osa kodinkoneista laitetaan vaihtoon, ensimmäisenä meidän integroidut jääkaappi ja pakastin. Mä oon ehkä aika monessa yhteydessä maininnut mun jääkaappipäsmäröinnistäni? Jääkaapin pitää olla aina siisti, aina puhdas ja aina tietynlaisessa järjestyksessä. Ongelmana entisessä täysimittaisessa jääkaapissamme oli vaan se, että se oli aivan liian pieni. Tai no normaalikokoinen se oli, mutta tuntui älyttömän ahtaalta. Tykkään käydä kaupassa kerran viikossa kunnolla, täyttää jääkaappiin kaikki tarpeellinen ja elää siitä sitten koko viikko. Se tarkoitti lähes aina sitä, että jääkaappi pursusi yli äyräiden ja varsinkin viikonloppuina, kun meillä oli vieraita. Ja auta armias jos oli juhlat tai tein kakun, niin meni ihan pään raapimiseksi mahduttaminen. Mä inhoan täyttä jääkaappia, koska sinne auttamatta aina hukkuu jotain, syntyy hävikkiä ja on vaikea löytää tarvitsemaansa. Se myös luo todella epäsiistin yleiskuvan, jos jääkaappi on tosi täysi.

Niinpä päätettiin heti, että uuteen keittiöön uudet kylmälaitteet. Meillä oli hyvin pitkälti selvät sävelet siitä, mitä halusimme uusilta kylmälaitteilta. Pitää olla iso ja leveä ja sen pitää olla laadukas. Ei enää integroitua, vaan joku kunnon jenkkikaapin tyyppinen rosterinen kaappi. Mielellään sellainen vähän rouhea, vähän teollisen näköinen. Avasin jonkun verkkokaupan randomilla ja mieheni totesi vaan yksmalkaan, että “Festivo, kato Festivo, se on paras”. Hän aina yllättää mut sillä, että tietää random asioista, ja yleensä ne kaikki asiat koskevat jotenkin tekniikkaa 😀 Asia selvä. Festivo nimenä ei sanonu mulle mitään, joten klikkasin valmistajan kohdalta Festivon ja jäin tutkimaan. Ja rakastuin melkein heti.

Ensimmäisenä mun huomion kiinnitti Avainlippu-merkki ja se, että kyseessä on suomalainen tuote. Olisin tuohon meidän vaatimuslistalle nostanut heti yhdeksi toiveeksi kotimaisen koneen, jos olisin edes tiennyt sellaisia olevan olemassa. Kansainvälisestä nimestä huolimatta, Festivon takana on supisuomalainen hollolalainen Suomen Kotikylmiö Oy. Tutkin laitetta lisää, luin arvosteluja ja kävimme Gigantissa ihmettelemässä paikan päällä. Ja sillä seisomalla ilmoitettiin keittiösuunnittelijalle, että voi suunnitella jääkaappiseinän leveimmän Festivon mukaan, sellainen tulee.

Oli iloni saada Festivo mukaan yhteistyökumppaniksi, koska meidän AINA-keittiömme piirrokset Festivon mukaan lähtivät eteenpäin jo ennen ensimmäistäkään yhteydenottoa Festivon suuntaan. Tämä nimittäin on aidosti tuote, josta en voisi olla enemmän iloinen ja jota haluan tuoda mielelläni omalta osaltani näkyviin. Pääsin tutustumaan Festivon tehtaalle Hollolaan tuossa pari viikkoa sitten ja olin ihan supervaikuttunut. Kyllä, jääkaappitehtaalla käymisestä.

Jos mun pitäisi kiteyttää meidän Festivon kylmiöpakastin, kiteyttäisin sen seuraaviin sanoihin: Laadukas, kotimainen, ekologinen, kaunis ja älyttömän käytännöllinen. Näistä kaikista haluan kertoa lisää. Aloitetaan ihan yleisesti siitä, mikä koskee kaikkia Festivon kylmiöitä, ei pelkästään tätä meidän leveää kaunotarta.

Kotimaisuus

Suomalaisena yrittäjänä ja ylipäätään suomalaisena on ilo löytää suomalainen tuote, joka on aidosti erinomainen ja monelta osin markkinoiden paras. Festivolla ei ole ainoastaan Avainlippu-merkki, vaan sen suomalaisuuden aste on ihan järjettömän korkea, peräti 80 % (Avainlippuun riittää 50 %).

Meillä on tuollainen 120cm kylmiöpakastin, joka rakentuu neljästä osasta, ja jonka kylmiön sisällä on tuollainen puukori juureksille. Pääsin näkemään koko tuotteen valmistuslinjaston ja se teki kyllä vaikutuksen. Se ei ole edes pelkästään lähes täysin kotimainen, vaan myös lähes täysin käsityötä. Pelti on suomalaista ja tulee Raahesta. Peltirunko ja valu tehdään koneella, mutta kaikki muu tehdään käsityönä Hollolassa tehtaalla. Ulkomailta tulee ainoastaan välttämättömät kylmätekniset osat, jotka nekin valmistellaan ja työstetään loppuun Suomessa. Ja nekin osat tulevat Euroopasta. Esimerkiksi ulkomailta tuleviin osiin tehdään kuparijuotokset käsin Suomessa. Laite valmistetaan siis lähes kokonaan käsin Hollolassa suomalaisista materiaaleista. Esimerkiksi tuo puukori tulee Päijät-Hämäläiseltä puualan yrittäjältä ja kaikki lasiosat tuleva Lahden Lasipalvelusta, ja myös iso osa pakastimen materiaaleista tulevat 100 km säteeltä, eli mahdollisimman läheltä ja mahdollisimman pitkälle kotimaisista osista valmistuen. Turhia kuljetuksia saadaan tällä vähennettyä. Festivo ei siis pelkästään itsessään työllistä tehtaalla paljon suomalaisia ja suomalaisena yrityksenä tuo hyötyä Suomen taloudelle, vaan se myös työllistää muita suomalaisia yrityksiä.

Kotimaisuuden toinen huikea puoli on nopea ja helppo huolto- ja varaosapalvelu. Tätä “jouduimmekin” jo kokeilemaan, kiitos kuljetusyhtiön. Vaikka Festivo oli pakattu sen näköisesti, että se kestäisi ydinsodan, ei se kestänyt sitä samaa kuljetusfirmaa, joka rikkoi yhden keittiömme rungoista. Nimittäin Festivon saapuessa meille, oli tuo laitteen “sokkeli” hieman mutkalla. Lähetin maanantaina Festivon huoltoon meiliä ja tiistaina oli meillä uusi osa Matkahuollon pisteessä odottamassa. Huolto myös huomioi Postin lakon ja vielä erikseen tiedusteli sähköpostilla Matkahuollon käyttöä. Asiakaspalvelukokemuksena 5/5.

Kyselin Hollolassa ollessani myös varaosien hinnoista ja yleisesti huollon toiminnasta. Vaikka olisi kuinka laadukas kylmätuote, on jääkaapeissa ja pakastimissa aina herkästi rikkoutuvia osia. Kuka ei ole onnistunut jättämään pakastimen lokeroa auki kun on laittanut ovea kiinni? Muoviset osat hajoavat käytön puolesta herkimmin, ja niitä joutuu uusimaan välillä. Mä muistan kun metsästin Kuopiossa meidän edelliseen jääkaappiin uutta hyllyä. Piti tilata Saksasta asti ja maksoi kuljetuksineen 60 €. Kyseessä oli ihan simppeli jääkaapin oven muovinen lokero. Festivon varaosat lähetetään Hollolasta ja ne on todella edullisia. On ihan normaalia, että ilmoituksesta seuraavana päivänä on tuote asiakkaalla, sillä varaosia on tehtaalla aina valmiina ja varaosia myös löytyy jopa 20 vuotta vanhoihin laitteisiin. Koska nämä laitteet tosiaan kestävät aika kauan, niin varaosia on oltava saatavilla.

Mikä ihmeen kylmiöpakastin?

Mä kirjoitan koko ajan kylmiöstä tai kylmiöpakastimesta. Mitä se siis tarkoittaa? Se oli munkin ensimmäinen kysymys, kun tätä aloin tutkimaan. Kylmiö tarkoittaa sitä, että laite on tehty aivan eri tekniikalla kuin jääkaappi. Tiedättekö kun jääkaapeissa se kylmä kulkee siellä takaseinässä ja kun joku herkempi tuote osuu kaapin seinään, saattaa se hyvinkin jäätyä ainakin osittain? Tässä sitä ei tapahdu, sillä tämä ei ole jääkaappi. Tämä on kylmiö. Ajatelkaa vaikka ravintoloissa tai kouluissa olevia kylmiöhuoneita? Se, jollaiseen Monica lukittiin Frendeissä 😀 Tämä on sellainen, mutta kodinkone-koossa. Kaikki kylmä tulee ylhäältä päin ja kylmiö pysyy kauttaaltaan kylmänä sitä kautta. Voit surutta iskeä rucolat kiinni takaseinään, eikä niille käy mitään, vaikka kylmiö olisi ihan täysi ja se pitäisi vetää kovimmalle kylmyydelle. (Et tosin joudu tätä tekemään, mutta palataan siihen kohta :D) Kone ei saa slaagia siitä, että sitä pidetään pitkäänkin auki, vaan sinne voi lapata vaikka kaikki ostokset kerta-avauksella. Edellinen jääkaappimme alkoi heti ulisemaan, jos se oli hetkenkin pidempään auki siivotessa tai koko viikon ostoksia sisään laittaessa.

Kylmäelementtinä Festivossa on lamellihöyrystin, joka siis sijaitsee tuolla kylmiön ja pakastimen yläosissa. Fyysiseltä kooltaan se on isompi kuin tavallisissa jääkaapeissa oleva levyhöyrystin ja se tuottaa tehokkaammin kylmää. Se jäähdyttää siis nopeammin, tehokkaammin ja ennen kaikkea todella tasaisesti. En edes aloita kuinka monta jäätynyttä asiaa oon kaivanut jääkaapin takaseinästä vuosien varrella. Tässä sen kurkun voi lyödä kiinni takaseinään, eikä sille käy mitään. Höyrystin tuottaa kaappiin korkean suhteellisuuden kosteuden ja tämä kosteus toimii kylmän johtimena tuottaen tasaista kylmää. Lamellihöyristin ei käy paljoa pakkasen puolella, koska sen ei tarvitse, eikä kylmiössä ole ruokaa kuivattavaa puhallinta.

Huhh, olipas teknistä! Mitä se käytännössä tarkoittaa? 

Ootteko joskus laittanut jääkaappiin vaikka juustolautasta ilman kupua? No, Festivossa se ei kuivahda samalla tavalla kuin jääkaapissa. Entä kosteus? No se tarkoittaa sitä, että ruoat pysyy rapsakampana ja raikkaampana, sillä ne saavat olla paremmassa kosteudessa. Ei, tämä ei tarkoita sitä, että maitotonkat on hikoilleen tuntuisia ja mikään olisi märkää. Mun ensimmäinen kosteuteen liittyvä kysymys nimittäin koski suklaakoristeiden hikoilua 😀 Juu, näinkin tärkeää asiaa. Mitä jos koristelen kakun suklaalla ja laitan sen “kosteaan” kylmiöömme, alkaako suklaa “hikoilla”? Ei ala. Kyseessä on suhteellinen kosteus, ei mikään höyrysaunamainen kosteus kylmiön sisällä.

Koko laite on käytössä tasalämpöinen kauttaaltaan sen takia, että kylmä ei tule seinistä ja niitä pitäisi jotenkin varoa. Paitsi, eihän se ole tasalämpöinen, sillä tuossa meidän kylmiöpakastimessa on neljä eri lämpötilaa. Kuten huomaa kuvista, laite rakentuu neljästä osasta. On leveä 75 cm “jääkaappi”, eli kylmiö (lämpötila +2-+7), 45 cm leveä pakastin (no frost pakastin -18 – -24 astetta) ja kaksi laatikkoa alhaalla. Toinen laatikoista on hedelmille ja vihanneksille, ja sen lämpötilä on n. 8-10 asteen välillä. Laite säätää tuon automaattisesti kylmiön lämpötilan mukaan n. 5 astetta lämpimämmäksi kuin kylmiön. Tää antaa todella paljon lisää säilyvyysaikaa tietyille ruokatuotteille ja antaa paljon paremmat olosuhteet tuotteille, joille tavallinen jääkaappi on hieman liian kylmä. Neljäntenä onkin sitten tuoresäilytyslaatikko, eli “nollatilainen” laatikko, jossa lämpötila on aina +/-0 astetta. Tämä on optimaalinen säilytystila esim. tuoreelle kalalle ja lihalle, jotka tulisi säilyttää jääkaapin normaalia lämpötilaa kylmemmässä tilassa. Nollatila on Festivossa ihan oikeasti nollatila, joka toimii termostaatilla. Tuotteita ei tarvitse lyhytaikaisesti pakastaa välissä ja ne säilyvät päiviä pidempään tuorelaatikossa. Esimerkiksi jauheliha säilyy tuorelaatikossa monta päivää pidempään kuin jääkaapissa.

Ekologisuus 

Koska Festivo tehdään ja tuotetaan Suomessa pääsääntöisesti suomalaisista materiaaleista, on se erittäin ekologinen tuottaa. Ei tule ylimääräisiä kuljetuksia ja tuotekehityksessä voidaan panostaa ekologisuuteen ihan eri tavalla. Festivolla ei myöskään ole suuria varastoja, vaan laitteita tehdään tilausten perusteella, joten laitteita ei varastoida missään valtavassa varastossa.

Toinen osa ekologisuutta on tämä ammattilaitteen tekniikka kodinkoneessa, sillä se pidentää ruoan säilytysikää, pitää ruoan parempana säilössä ja vähentää ruokahävikkiä.

Oletteko tietoisia kuinka valtava on suomalaisten ruokahävikki? Tai että tänään alkoi Hävikkiviikko? Kotitalouksien ostamasta ruoasta noin kuusi prosenttia päätyy roskiin. Kelatkaa, kuusi prosenttia kaikesta ostetusta ruoasta. Kotitaloudet tuottavat 30 % koko Suomen ruokahävikistä ja suurin syy ruokahävikille on tuotteiden pilaantuminen, ei lautaselta roskiin lentävät tähteet tai mikään vastaava. Samaan aikaan kun esim. lentomatkustamista ja yksityisautoilua demonisoidaan ilmastosyistä hyvin tehokkaasti, ruokaa heitetään melko suruttakin pois. Ruokahävikin ympäristövaikutukset vastaa kuitenkin 100 000 auton vuosittaisia päästöjä. Siitä vähän asiaa kontekstiin. Ruoan säilyvyyden lisääntyessä myös ruokahävikki pienenee selvästi. Kun ruokaa tuotetaan jatkuvasti turhaan, myös esim. liha- ja maitoteollisuuden ympäristövaikutukset ovat turhaan niin korkealla kuin ovat, kun sitä ruokaa menee vaan roskiin. Ja eniten roskiin menee leivän lisäksi nimenoaan lihaa, maitotuotteita ja kasviksia, eli “jääkaappikamaa”.

Energiasäästöluokassa A+ viihtyvän Festivon tämä meidän versio, eli suurin, Festivo 120CF kuluttaa vuodessa n. 450 kWh, joka on noin 50 €:n arvosta energiaa, eli se ei missään nimessä ole myöskään mikään sähkösyöppö.

Iso säilytyskapasiteetti – monia hyötyjä

Neljä eri lämpötila-aluetta jo itsessään pidentävät ruoan pitkäikäisyyttä, kun ruoat voi säilyttää niille optimaalisimmassa lämpötilassa. Kaupassa ei tarvii ravata koko ajan täydentämässä ruokaostoksia, kun ne kaikki mahtuu helposti kerralla kaappiin.

Me valittiin tuo kaikista isoin laite, eli tuo 120 cm-kokoinen kylmiöpakastin. Ainoa asia, jota ensin hieman mietin, oli pakastimen koko, kun tuo on leveydessä pienempi kuin mitä integroitu pakastimemme oli. No eipä sitten kuitenkaan ole käytössä yhtään vähemmän tilava. Erilaisen tekniikan ansiosta tilaa onkin ihan yhtä paljon käytännössä. Me nimittäin tyhjensimme ihan täyden pakastimen arkkupakastimeen keittiötä poistaessamme ja kun palautimme kaikki samat asiat pakastimeen, huomattiin, että ne oli siellä väljemmin. En tiedä millä magialla.

Mutta sitten se kylmiö. Meillä on ollut AINA täysi jääkaappi. Tää on ihan vitsi ollut kaveripiirissäkin. Miljoona eri purkkia ja purnukkaa vie jo oman osuutensa, kun on kastikkeita ja hilloja ja muuta. Sit on erilaisia maitoja ja jugurtteja ja ties mitä kaikkea. Kun Festivo oli paikallaan, mä kävin kaupassa ostamassa viikon ruoat ja tyhjensin tuon syvyyksiin kaikki väliaikajääkaapissa olleet soossit ja purkit. Raahasin kotiin kolme kassillista ruokia ja juomia ja marjoja vielä lisäksi. Laitoin ne kaikki paikalleen ja mua alkoi naurattaa. Kylmiömme näytti puolityhjältä. Edellisen kanssa sama määrä ruokaa olisi aiheuttanut ihan järkyttävää päänraapimista mahtumisen suhteen. Puhumattakaan siitä, miten ollaan säilytetty naapureilla kakkuja sun muita juhlien aikaan. Nyt meillä oli lainassa naapurin terassijääkaappi viikon tuossa välissä kun meillä ei ollut jääkaappia, ja he tarjosivat sitä meille ihan kokonaan kun heillä ei sille ollut omaa tarvetta. Juhlien varalle. Oltiin jo ottamassa sitä varastoon kunnes täytettiin toi Festivo ja todettiin, että ehei, eipä ole enää jatkossa tarvetta. Tonne saa nimittäin vaikka mitä mahtumaan!

Hyllyjä saa siirrellä makunsa mukaisesti niin kuin haluaa, mikä on tosi helpottavaa, jos on jotain isompaa (kakkuja ja isoja vuokia yms.), jolloin sitä jääkaapin sisältöä pystyy muokkaamaan helposti omiin tarpeisiin. Kun mikään seinä ei jäädy, jääkaappi on aina sisältä siisti ja hikoilematon/jäätymätön.

Mulle ihan ehdottomasti tärkein ominaisuus on kylmiössä se, että se on iso ja leveä ja sinne mahtuu helposti kaikki, jolloin näen yhdellä silmäyksellä kaiken mitä jääkaapissa on. Esimerkiksi jo se, että oven alimmalle hyllylle mahtuu 7 (!) litran pakettia, tekee sen, ettei ylimääräistä jugurttia tai muuta tarvii pitää siellä “pääosassa” tilaa viemässä.

Oon vieläkin tässä alkuhuumassa, jossa vaan ihmettelen joka päivä sitä, miten paljon tilaa onkaan ja miten tyhjältä tuo näyttää jopa “täytenä”.

      

Laatu ja hinta

Kuten jo kirjoitin, Festivon laitteet ovat 80 % kotimaista tekoa ja lisäksi suurimmaksi osin käsintehtyjä. Laitteet tehdään tilauksesta, eikä niitä varastoida jossakin isossa varastossa valmiina lähtemään. Festivot myydään kodinkoneliikkeiden ja keittiösuunnittelijoiden kautta, eikä suoramyyntiä Hollolasta ole. Joka viikko Hollolan tehtaalta lähtee reilu 100 laitetta ja kodin kylmälaitteiden lisäksi Festivo valmistaa muitakin kylmälaitteita. Alkosta löytyy Festivon viinikaappeja, sairaaloista kylmälaitteistoa ja lääkekaappeja, kuten myös apteekeista. Festivolta löytyy niin viinikaappeja kuin kylmälinjastoja ja yrityksellä on kokemusta kylmälaitteista jo 60-luvulta. Kylmiöitä valmistetaan niin kotikäyttöön kuin ammattikäyttöön ja osaamista on jalostettu jo vuosia erilaisiin tarpeisiin.

Koko laitteen viimeistely on ihan ensiluokkaista. Mun silmään tää on ihan älyttömän kaunis, juurikin sellaisella ei-kodinkonemaisella teollisella tavalla ja rakastan tuota fiilistä, minkä se tuo meidän muuten aika herkkään keittiöön. Kaikki mekanismit toimii moitteetta, mikä ei sinänsä yllätä, sillä jokaikinen Festivon laite koekäytetään ja testataan Hollolassa ennen asiakkaalle lähettämistä. Värivaihtoehtoina löytyy harmaa, musta, valkoinen ja ruostumaton teräs. Meillä on harmaa runko ja RST-ovet. Jos joku miettii miten RST ja sormenjäljet pelaa yhteen lapsitaloudessa, niin voin kertoa, että erinomaisen hyvin. Nykyaikainen laadukas RST ei ole mikään sormenjälkimagneetti ja sen pinta on helppo pitää puhtaana ihan vaikka mikrokuituliinalla pyyhkäisten. Oon ollut jopa yllättynyt siitä, miten vähän siinä näkyy mitkään pienet taaperon tassunjäljet, varsinkin kun meillä on tuo laite suorassa auringonvalossa, missä luulisi kaiken näkyvän heti.

Jos nyt jonkun asian on oltava negatiivinen, niin se löytyy ehkä hintalapun puolelta. Kyseessä ei ole se kaikista kallein markkinoiden kylmälaite, mutta kyllä tämä sieltä kalleimmasta päästä on. Hinta alkaa sieltä 2000 €:n pinnasta ja kallein laite on lähes 4000 €. Mä en kuitenkaan näe hintaa mitenkään negatiiviseksi, sillä näiden elinkaari on valtavan pitkä ja laitteet kestää vuosia. Festivo antaa laitteille täystakuun kahdeksi vuodeksi ja koneistolle peräti viiden vuoden takuun. Kertahankintana Festivo on toki hintava, mutta väitän sen olevan erittäin järkevä hankinta sen puolesta, että sen vuosihinta ei tule olemaan kovin kummoinen ottaen huomioon näiden odotetun elinkaaren. Ja hävikkiä vähentämällä myös rahaa säästää, kun sitä ei heitä ruoan muodossa roskiin. Laitteen valmistuksesta myös maksetaan suomalaisten työolojen mukaista palkkaa ja laitteen osat ovat kotimaisia. Se näkyy myös hinnassa, eikä se ole huono asia vaan kertoo myös siitä, että laite tosiaan on hyvin pitkälti kotimaista käsityötä.

Festivoista kannattaa kysyä keittiösuunnittelijoilta ja kodinkonemyyjiltä, sillä laite tekee kyllä vaikutuksen, kun siihen vähän tutustuu. Festivo ja AINA-keittiöt, eli meidän keittiöfirma on muuten aloittaneet yhteistyön tänä syksynä, jolloin esimekiksi AINA-keittiöiden kautta voi myös hankkia Festivon. Erittäin sopiva kumppanuus; kotimaisiin laatukeittiöihin kotimainen laatukylmiö.

Festivolla on tämän vuoden Habitaressa oma osasto, jolla esitellään seuraava Festivon malli. Festivon Instassa (@festivofinland) olen jo käynyt kurkkimassa tuota tulevaa mallia sneak peekissa. Kylmiön ilme uudistuu hieman, mutta myös tätä “vanhaa” mallia saa vielä ainakin vuoden loppuun, ellei hieman pidempäänkin. Itse olen rakastunut juuri tähän näkyvien laatikoiden suoralinjaiseen malliin, joten halusimme ehdottomasti tämän vuonna 2014 lanseeratun mallin. Mutta, jos olette menossa Habitareen, kannattaa tutustua tähän tarkemmin ja laittaa Festivo korvan taakse. Kun uusi kylmälaite on tarpeen, kannattaa valita tämä! 🙂

En kestä, se on niin ihana! Eikö olekin?

Kommentit (38)
  1. Olen lukenut siun blogia ihan alkuajoista asti, välillä vähän harvemmin ja välillä sitten taas kirinyt postauksia kiinni kerralla useamman! Täytyy sanoa, että olet tällä hetkellä heittämällä mielenkiintoisin ja suosikki henkilöni instagramissa ja blogien joukossa, sillä kirjoitat myös arkisista asioista ja jotenkin tavalla, joka kolahtaa minuun! Ja tämä postaus jääkaapista oli ehkä paras postauksesi ikinä! 😂 Ihan totta! En ole koskaan pitänyt ketään esikuvanani, mutta nykyään voisin melkein sanoa, että sinä olet sellainen.

    1. Voi ihana, kiitos!! <3 Ja hahah, joo, mä mietin jo, että onko näin pitkä postaus jääkaapista enää ihan normaalia, mutta kiva kuulla, että se innostus ainakin tarttuu ja sitä on hauska lukea 🙂

  2. Harvoin saa lukea yhtä kattavaa ja mielenkiintoisesti kirjoitettua postausta JÄÄKAAPEISTA! Mutta sinä se onnistut siinäkin 😁 Meillä porukoilla myös Festivo ollut kohta 5 vuotta käytössä ja edelleen kuin uusi! Aina siellä käydessä haaveilen, että ehkä itselläkin vielä joskus olisi tälläinen..tämä postaus kyllä vahvisti asian!

    1. 😀 😀 Mä vähän ehkä innostuin. Mutta on ihanaa päästä tutustumaan tuotteen valmistukseen, sen kestävyyteen ja ideologiaan sen takana ja vielä ihastua aivan täysin siihen tuotteeseen 🙂 Parasta!
      Meidän vanhemmilla oli kanssa meidän yhdessä kämpässä Festivo, joka oli siis kolme mallia tätä edeltävä Festivo ja äiti edelleen muistelee sitä lämmöllä 🙂 Itse en toki teininä asiaan kiinnittänyt mitään huomiota, mutta hauskaa kuulla nyt äidin mietteet siitä, kun itse on niin innoissaan tästä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *