Final year, let's do this

Mungolife

Heippa ihanat lukijat!

Tuntuu, että olisi tammikuun ensimmäinen päivä. Jotenkin on todella uuden äärellä oleva olo. Ensimmäinen luento tämän vuoden opiskeluista on nyt takanapäin, ja olo on malttamattoman innokas, stressaantuneen paineistettu ja ahdistuneen odottava samanaikaisesti.

Tänään alkoi mun viimeinen opiskeluvuoteni yliopistollani ja kalenteriin on tänään tullut merkintöjä sinisellä kynällä todella ahkerasti. Ensimmäiset kaksi vuotta koulua oli jotenkin hirveän helppoja, koska ne sai opiskella paineettomassa tilassa. Meidän loppuarvosanaan ei mitenkään vaikuttanut ensimmäiset kaksi vuotta, joten oli hirveän helppoa tehdä koulutöitä sen mukaan, mikä tuntui mielekkäältä. Olen hirveän iloinen, että puolipanostuksellakin mun keskiarvo on B, ja kaikki arvosanani ovat olleet melko positiivisia. Olen löytänyt minua eniten kiinnostavan aiheen, ja olen loistanut niillä alueilla, jotka kiinnostaa. Olen selvinnyt kunnialla myös niistä, jotka vähiten kiinnostaa. Olen oppinut paljon, ja nyt kun dissertation-ehdotelma on tutorillani ja ensimmäinen dissertation tutoriaali on torstaina, olen hermostunut ja innoissani.

Koska mun koulu tuntuu ihmisiä kiinnostavan, niin voin mielelläni kertoa tästä vuodesta. Tämä vuosi on meillä todella nopeatempoinen, ja todella tärkeä! Ensimmäiset viisi viikkoa opiskelemme kurssia nimeltä "Future of Fashion", jossa on neljä eri teemaa. Jokaiseen teemaan saa osallistua, vaatimuksena on osallistua kahteen. Minua eniten kiinnostavat teemat ovat "kuluttajapsykologia ja ostoskäyttäytyminen" ja "luksusmerkin brändin johtaminen". Lisäksi teemoina on periaatteessadigitaalisuus muodissa ja eettinen tuottaminen. Näistä teemoista pitää marraskuun puolessaväin palauttaa akateeminen "juliste" ja 7 minuutin presentaatio tietyistä esseeaiheista. Viiden viikon opintojakso tuntuu hirveän nopealle, verrattuna normaaliin 10 viikon jaksoon. Aihe on mielenkiintoinen, ja itse aion ainakin panostaa nimenomaan tuohon kuluttajapsykologiaan, jota mun dissertation käsittelee. Tämän kurssin tavoitteena on toimia eräänlaisena portaana kohti disseä ja tän painoarvo meidän loppuarvosanaan on 16,7 %.

Toinen jaksomme alkaa heti tämän perään ja on nimeltään "strategic fashion management", ja emme ole vielä saaneet hirveästi tietoa kurssista, mutta se tulee siis sisältämään markkinointijohtamista, talousjohtamista, tuotantoketjujen johtamista ja henkilöstöjohtamista. Tämä kurssi nojaa siis jo opittuun ja lopputenttimme on helmikuussa, jolloin on kaksi tenttiä, ja jotka painaa 33 % lopullisesta arvosanastamme.

Viimeisenä, ja tärkeimpänä, alkaa torstaina dissertation, joka painaa puolet lopullisesta arvosanasta. Mun aihe on vielä muovautumassa, mutta tällä hetkellä mun ideana on tehdä tutkimus siihen, miten vaikuttaa ostoskäyttäytymiseen Zaran kokopolitiikka. Zarahan tunnetusti tekee melko pieniä kokoja, suuresta osasta vaatteita koot loppuu L:ään (ei XL), ja se on yksi harvoja brändejä, joilla ei ole "kurvikkaiden" naisten omaa mallistoa. Mun tutkimus tulee siis liittymään kuluttajien käyttäytymiseen ja brändiin. Onko Zaran valinta haluta vain pienempikokoisia asiakkaita tietoinen, ja miten se vaikuttaa brändiin ja kuluttajien suhtautumiseen brändiä kohtaan. Torstaina tapaan ensimmäisen kerran oman tutorini, ja tulemme käymään aihetta tarkemmin läpi. Ajatus varmasti muovautuu tässä kuukauden aikana vielä todella paljon, ja ajatus on vaikeaa selittää tähän auki, vaikka se mun päässä on kovin selkäesti. Dissertationimme tulee olla valmis 7.5. ja valmistumisemme on heinäkuun alussa. Jännittävää.

Tämäkin vuosi tulee sisältämään paljon vapaata opiskelua, sillä ohjattuja luentoja meillä on alkuun maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin ja sitten vain tiistaisin ja torstaisin. Meidän luennot on tosi pakattu täyteen informaatiota ja niiden kylkiäisenä tulee hirveä määrä ekstralukemista. Se pitää sitten tehdä omalla ajalla. Tykkään valtavasti meidän koulun meiningistä, koska se sopii tällaiselle itsenäiselle oppijalle. Luennoilla ei välitetä tietoa rautalangasta vääntämällä, vaan asiat kerrotaan pääpiirteittäin ja sitten on omalla vastuulla hankkia muu tieto.

Nyt on pakko myöntää, että jännittää kamalasti. Nyt jokaisella presentaatiolla, jokaisella raportilla ja jokaisella tentillä on valtava merkitys. Mulla on tietty tavoite mun dissertationille, ja se ei valitettavasti ole mitään alle parhaan arvosanan. 1 on hakusessa, ja sitä varten pitää laittaa valtavasti effortia sisään. Voin siis jo nyt kertoa, että todennäköisesti tammikuun alku / helmikuun loppu tulee olemaan aika hiljaista Mungolifen puolella, kun hukutan itseni kirjojen kimppuun.

Toisaalta olo on aika paineen alainen. Jännittää, pelottaa ja ihan vähän ahdistaakin. Mitä jos epäonnistun? Mitä jos mun disse romahtaa? Mitä jos, mitä jos? Toisaalta on hirveän kivaa, kun joutuu oikeesti näkemään paljon vaivaa ja panostamaan johonkin pitkästä aikaa. Oon parhaimmillani paineen alla, ja nyt olen sitä koulun suhteen joka päivä. Kunnon ekaluokkalaisen tavoin kaivoin eilen uuden penaalin ja uuden muistivihon esille, järjestin tietokoneen kirjaston ja valmistelin omat kansiot kaikille kursseille. Olisin teroittanut varmaan myös kynät, mutta lyijytäytekynissä se lienee turhaa.. Nyt sitten vaan opiskelun kimppuun! Toivottavasti 2. heinäkuuta klo 16.00 paikallista aikaa voin tulla jakamaan tänne mahtavia uutisia.

Nyt on katse siis suunnattu maaliviivalle. Odotan innolla (ja kauhulla). Toivottakaa onnea ja jaksamista, molempia tullaan tarvitsemaan!

Nyt seuraavalle luennolle ja sen jälkeen pariin asuntonäyttöön! :) Palataan illemmalla vähän enemmän vaatteisiin liittyvien juttujen kera!

Kommentit

Ella (Ei varmistettu)

Tooodella paljon tsemppiä tähän viimiseen vuoteen! Mä oon ihan varma et tuut onnistumaan, oot ehkä kunnianhimoisin ihminen, jonka tiedän! Sen vuoksi ihailen sua:) Mulla alkaa kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin pänttääminen pian, joten jännittämistä on täälläkin päin:D toivottavasti löydän itestäni edes osan siitä kunnianhimosta mitä sulla on!

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi, tsemppiä paljon, toi on kuluttavaa aikaa elämässä!!

juujuu (Ei varmistettu)

Kuinka pitkä tuon lopputyön täytyy olla? Itse teen syksyllä kandin tutkielmani, stressaa! Tsemppiä sinne :)

Anna (Ei varmistettu)

No siinä on sanavaatimus, mutta se on noin sata sivua liitteineen yleensä suunnilleen :)

Sari (Ei varmistettu)

Hei, minäkin kirjoitan juuri kandin tutkielmaa ja meilläkin on sanamäärä! Siksi kiinnostaisi kuulla mikä tuo teidän työn sanamäärä on, kun nuo sivumäärät eivät niin paljoa kerro? Sun aihe kyllä kuulostaa tosi mielenkiintoselta! Tsemppiä disseen! :)

Anna (Ei varmistettu)

Meillä on vähän vaikea selittää tuota. Sanamäärä tavallaan on 12000, mutta meillä käytetään hirveesti taulukoita ja visuaalisia apuja, jotka ei kuulu sanamäärään ollenkaan. Paljon siitä asiasta kirjoitetaan taulukoihin, kaavioihin ja muihin :)

Pertziin a (Ei varmistettu)

"Toisaalta olo on aika paineen alainen. Jännittää, pelottaa ja ihan vähän ahdistaakin. Mitä jos epäonnistun? Mitä jos mun disse romahtaa? Mitä jos, mitä jos? "

If you never try, you'll never know

Anna (Ei varmistettu)

Totta :)

nn (Ei varmistettu)

Onko sun koulutus, onko se niinkuin kandi vai maisteritutkinto, vai tavallaan kuin amk-tutkinto? Osaisitko verrata sitä johonkin noista suomalaisista. Ja kun valmistut, mikä se sun "titteli" on, bachelor of jotain vai mikä?! :) Voitko kouluttautua tuosta vielä eteenpäin kunhan valmistut? Maailmalla tota bachelor-koulutusta arvostetaan paljon enemmän ku mitä suomessa esim. kandeja(oonko oikeessa?), mikä on vähän hassua, mutta toisaalta omalta alaltani en kyllä kandintutkinnolla tee oikeastaan mitään....
Vähän sekava viesti, mutta sun koulu vaikuttaa tosi kiinnostavalta ja on ihanaa kun olet siitä niin innoissasi. Esimerkillistä, sai vähän puhtia omaankin opiskeluun kun tentit on taas tulossa! :)

Anna (Ei varmistettu)

Mä olen sitten Bachelor. Hirveen vaikeeta on rinnastaa näitä. Tavallaan se on sama kuin kandi, mutta ei kuitenkaan. Lontoossa käydään maisteri useimmiten 4 vuodessa, ei 5. Joista tavallaan 3 käyn nyt jo.

Tällä on hyvin erilainen meininki. Suurin osa lukee vain bacheloreiksi, ei maistereiksi kuten Suomessa. Täällä bachelorit tekee samoja duuneja kuin Suomessa maisterit, eli Suomessa mun tutkintoa rinnastettaisiin kyllä ihan maisteriin periaatteessa. Mutta tosiaan, tosi vaikea näitä on rinnastaa :)

Nanne (Ei varmistettu)

Kyllä mä Annan koulutuksen rinnastaisin enemmän AMK kun kandiin, koska AMK on tutkinto, toisin kuin kandi. Ei esim. amk-tutkintoa ja kandia voi todellakaan rinnastaa toisiinsa vaativuuden ja työmäärän nähden. Ärysttää se että Suomessa on niin vaikea ymmärtää se, että maailmalla ihan sika monet opiskelee vaan bachelor-tutkinnon ja tekee aivan samoja duuneja kuin maisterit. Suomessa ne maisteripaperit on vaan aivan hemmetin tärkeät, vaikka ne ei toisi mitään lisäarvoa sun työntekoon.

Nappi (Ei varmistettu)

Ei todellakaan Annan bacheloria rinnasteta maisteriin eivätkä bachelorit pääasiassa tee maisterien töitä Suomessa eikä ulkomailla. Se on totta että ulkomailla bachelor on itsessään kokonainen tutkinto kun taas Suomessa kandi on "puolikas", mutta ei se silti vastaa vaativuudeltaan maisteriopintoja eikä oikeuta käyttämään maisterin titteliä.

Zaran suurin koko on muuten 18 ja se on yksi harvoista jäljellä olevista fast fashion ketjuista joka ei ole lähtenyt mukaan vanity sizingiin. Senttien valossa Zaran koot ei siis suinkaan ole pieniä vaan normaaleita, mutta juuri tuon vanity sizingin ansiosta ihmiset luulee olevansa pienempiä kuin ovatkaan ja yllättyvät Zarassa kun he eivät mahdukaan siihen lumekokoon. Joissain kuluttajissa tää aiheuttaa varmasti närkästystä joo, mutta taloudellisesta näkökulmasta tappiot koskee vaan Amerikan markkinoita ja erityisesti slim fit-mallistoa siellä eli marginaalinen segmentti on kyseessä. Zarahan on tunnettu luksus-merkkien imitoinnista, joten high-end muodin kanssa yhtenevä kokopolitiikka on varmasti myös tärkeä osa brändiä.

Anna (Ei varmistettu)

Ei kukaan tässä kai maisterin titteliä olekaan käyttämässä? Täällä monella alalla ollaan töissä ihan vaan Bachelorilla, vaikka Suomessa siihen vaadittaisiin maisteri. Esim. arkkitehti tms. vastaava ammatti. Suomen kandia ja Brittien bacheloria ont urha verrata, sillä ne ovat eri asia. Bachelor on kandia laajempi, vaikka pituus on sama. Meillä vaan kolmessa vuodessa mennään Suomen neljän vuoden määrä.

Itse asiassa Zara ei myy ollenkaan numerokokoja, vaan ainoastaan 36, 38 jne ja kirjamia. Tuo 18 on jostain ihan muualta. Ja Zaran koot on grading -taulukoissa muita pienempiä, joten se on ihan fakta. Se, että se matkii luksustaloja ja sitä kautta kokopolitiikka on senmukainen voi hyvinkin olla totta. Mutta disseni tarkoitus onkin selvittää, miten tämä vaikuttaa brändin imagoon, hyvin vai huonosti :)

Joopas (Ei varmistettu)

Hieman korjaan, Bachelor on kandi ja rinnastaminen on Suomeen helppoa koska yliopistot noudattavat EU:n määräyksiä. Bachelor on kandin tutkinto ja Masters on maisterin tutkinto. Itse opiskelin Briteissä bachelorin ja maisterin sitten Ruotsissa. Annan tutkintoa ei rinnasteta maisteriin vaan kandiin.

Anna (Ei varmistettu)

Kylläpäs Annan tutkinto vaan rinnastetaan oman alani maistereihin työhönhaussa, nimittäin Lontoon bachelor vs. Suomen maisteri on melko lailla samanarvoisia suomalaisen työnantajan silmään. Täällä 3 vuotta vastaa Suomen neljää, meidän disse on laajempi kuin Suomen kandi, ja muutenkin muodin opiskelu Lontoossa on pikkuisen eri asia kuin Suomessa. Sikäli sitä ei rinnasteta kandiin muuta kuin tuolla EU-määräystasolla. Käytännössä se kuitenkin arvostetaan aika paljon korkeammalle :)

Nad (Ei varmistettu)

Varmaan riippunee juuri siitä, että kuka rinnastuksia tekee. Mutta oma kandin tutkielma oli n. 30 sivuinen lähteineen kaikkineen (paras arvosana), niin kyllä tuo sata sivua kuulostaa paljolta. :O Meille gradun ohjepituus on 60-110 sivua.

Anna (Ei varmistettu)

Niinpä, että kun tosiaan meidän lopputyö on niin paljon laajempi, eli sikälikin eri juttu :)

Milla (Ei varmistettu)

Suomeksi ja englanniksi kirjoitettujen tekstien laajuutta ei voi kylla verrata toisiinsa sivu- tai sanamaaran perusteella, koska englannissa mm. artikkelit ja prepositiot lasketaan myos sanoiksi ja juuri noiden takia saman asian ilmaiseminen vie enemman kirjoitustilaa. Vrt: "koiralleni" = 1 sana, "for my dog" = 3 sanaa.

Päivi Helena (Ei varmistettu)

Tsemppiä ja tsemppistä!

Anna (Ei varmistettu)

:)

Elli (Ei varmistettu)

Moikka! Tosi kiva, että kerrot opiskeluistasi:-) jäi mietityttämään, että miten nuo arvosanat siellä menevät? Mikä on se asteikko siinä, eli minkälainen arvosana esim. tuo B on? Paljon onnea ja jaksamista sinulle!

Toinen juttu mikä on itselläni jäänyt hämärän peittoon, sillä en älyttömän kauan ole blogiasi seuraillut mutta kuinka pääsyit Lontooseen opiskelemaan, miten hait kouluun ja miten pääsit sinne sisään, oliko vaikeaa vai helppoa:-)? Ja tiedätkö näin yleisesti kuinka helppo olisi lähteä Lontooseen opiskelemaan? Alasta ei itselläni vielä tietoa ole, mutta ulkomailla opiskelu kiinnostaisi.
Kiitos paljon:-)

Anna (Ei varmistettu)

Meillä menee arvosanat A-E, F on feilaus :) Tästä oon kirjoittanut tuolla Uni-tunnisteen alla, niin lueskele sieltä tarkemmin :)

Anna (Ei varmistettu)

Onnea ja jaksamista! Hienoa että olet asettanut itsellesi tavoitteet korkealle. Muista kuitenkin olla myös armollinen itsellesi. :) Pistä asioita tarvittaessa tärkeysjärjestykseen, kaikkea ei pysty eikä tarvitse suorittaa täydellisesti. Eli kun opiskelujen suhteen on rankempaa niin blogit sun muut voi jättää vähemmälle. No kyllä sä tiedät. :)

Anna (Ei varmistettu)

Niinhän se menee :) Varsinkin kun tämä arvosana on oikeasti tärkeä loppuelämän kannalta, niin pakko tähän on panostaa :)

nuppe (Ei varmistettu)

Oi, dissertationisi idea kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Olisi todella kivaa kuulla tutkimustuloksistasi sitten blogissakin, jos vaan siis jaksat ja haluat jakaa niitä meille lukijoillekin :) Olen itse pienikokoinen ja käytän vaatteissa kokoa XXS tai XS. Yleensä ketjuliikkeiden XS-koot roikkuvat päällä, mutta Zaran XS on sopiva. Zarassa tuntuu vain koskevan tuo mainitsemasi kokopolitiikka myös pieniä kokoja: monissa vaatteissa pienin koko on S eikä XS.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se aihe saattaa vielä hieman muokkaantua, mutta tällä hetkellä keskityn siihen ison koon arviointiin :) Katsotaan mitä dissen kaa käy, saatan julkaista sitten koko romun tai en mitään siitä :) Katsotaan :)

mimmi (Ei varmistettu)

Ai tammi ja helmikuu tulee olemaan hiljaista? Ei pitäisi olla ongelma viimeisen postaustahdin rinnalla, tai puhumattakaan kesästä ja "blogilomasta" mitä ei ikinä ollut mutta silti ehdit lomailla koko kesän. Otappa selvää!

Anna (Ei varmistettu)

En tiennytkään, että olen velkaa teille tai kellekään tiettyä määrää postauksia tai tiettyä postaustiheyttä? Hassua. En ole koskaan moiseen sitoutunut, ja sinä et käsittääkseni tästä mitään maksa, niin mistäköhän sinulle on tullut jumalallinen oikeus vaatia keltään mitään ilmaista sisältöä?

mimi (Ei varmistettu)

hei! laitoin kesällä viestiä itsevarmuuteen ja erilaisiin jännitystilanteisiin jne liittyen kysymyksiä ja asioita, en tiedä mahdatko muistaa kun sinulle tulee varmasti kamalasti postauspyyntöjä ja viestejä, mutta tosiaan innolla odotan aiheesra postausta :) leppoisaa syksyä

Anna (Ei varmistettu)

Muistan kyllä, mutta mun on tosi hankala kirjoitta aiheesta, kun en itse tuota ongelmaa ole oikein koskaan itse kokenut. Yritän räveltää jotakin kasaan :)

anskusa
annemaris

tosi hyvä disse aihe! tsemppiä vikaan vuoteen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja itseäni ainakin kiinnostaa, se on jo paljon :)

Ansku in Ireland (Ei varmistettu)

Toivottavasti julkaset taalla tutkimuksen tulokset, koska mun ainakin kiinnostais :) Henk.koht olen "anti zara" juuri tuon kokopolitiikan vuoksi i.e. en osta kenkia yms kun en vaatteisiin mahdu. Ja en etsi plusssakoon vaatteita vaan peruskauppojen size16 olis kiva etta ahteri ja hauikset mahtuis ;)

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, älä ihmettele, jos jossain vaiheessa kilahtaa haastispyyntö spostiin ;D

Opiskelija (Ei varmistettu)

Onnea opintojen loppumetreille! Opiskelen itse täällä suomen päässä AMK:ssa monimuotoisesti ja pakko todeta samaa kuin sinäkin - aivan mahtavaa kun oikesti joutuu itse etsimään tiedon ja oppimaan asian. Opin todella harvoin vain luennoilla istumalla niin tälläinen opiskelutyyli sopii todella hyvin. Tietenkin plussana myös se, että oma sänky ja pehmoiset petivaatteet voitaa koulun penkit 100-0, paljon mukavampi tehdä koulutöitä missä
Itse haluaa! :)

Anna (Ei varmistettu)

Äläpä! Tuttua :D

Marjo (Ei varmistettu)

Ihan julmetun iso sylikaupallinen onnea ja jaksuja! Viimeinen vuosi on jotain niin tuskallista, mutta silti niin ihanaa! Sitten on avaimet käsissä! Lopputyön kanssa iskee ihan varmasti ahdistus jossain vaiheessa, ainakin mulla iski. Mäkään en tyytynyt siihen "vähän sinne päin" vaan paras arvosana piti saada. Välillä iski epäusko ja väsymys, hommaa oli valtavasti, deadlinet paino päälle, koko ajan kriittinen silmä löysi jotain korjattavaa. Onneksi jaksoin viilata ja viilata, käydä se mun pienen kirjan kokoinen sepustus miljoona kertaa läpi ja sieltä se tuli. Se paras arvosana. En epäile yhtään, ettetkö pystyis siihen! Muista vaan välillä pitää taukoa ja tuulettaa päätä. Se on kaikkein tärkeintä ja sitten ne ideat vasta pulppuaakin :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, kyllä tässä on reissujakin sen verran tiedossa, että pää tuulettuu ja uutta näkökulmaa varmasti saa asioihin :) Kiitoksia tsempistä ja toivotaan parasta :)

maikki (Ei varmistettu)

Moi, kiva tosiaan kuulla sun koulusta. Itseäni jäi mietityttämään, että kuinka teidän alalla todistuksen ja lopputyön arvosanat vaikuttavat työnhaussa? Itse juuri keväällä pakersin kasaan graduni kauppakorkeasta ja sain tavoitteideni mukaisesti 5 eli erinomaisen. Onnistuin myös saamaan heti työpaikan ja yllätyksekseni pitkässä hakuprosessissa ei kertaakaan kyselty arvosanojeni perään, vaikka iso firma työnantajana ja oman alan työpaikka. Olen silti tietysti ylpeä, että jaksoin pakertaa graduni hyvin tuloksin, mutta toisaalta nyt jo puoli vuotta myöhemmin tuntuu, että olisin voinut ottaa vähän rennomminkin :D tsemppiä
syksyysi!!

Anna (Ei varmistettu)

Suomessa ei mun käsittääkseni paljoa arvosanoja tuijoteta, mutta täällä kilpailu on niin valtavaa, että oikeastaan ellet ole saanut parasta tai toisiksi parasta arvosanaa, on turha unelmoida parhaista duuneista :/ Täällä kyllä kysytään arvosanoja :) Meillä ei varsinaisesti ole todistuksen arvosanaa, vaan ainoastaan tuo yksi siis, joka on opintojen kokonaisarvosana :)

johannam (Ei varmistettu)

Anteeksi, ei yhtään liity tähän postaukseen, mutta mikä se haalean vaaleanpunainen Essien kynsilakka sulla olikaan? :-D

Anna (Ei varmistettu)

Go Ginza!!

Julia (Ei varmistettu)

Mahtavaa kuulla opinnoista ja justhan se vasta alko ja nyt se maaliviiva on jo noin lähellä! Tsemiä ja jaksamista tulevaan vuoteen:)

Anna (Ei varmistettu)

Niinpä, aika menee kyllä hirveetä vauhtia :)

Anna (Ei varmistettu)

On teorioita joihin verrata jonkun verran, mutta aika uusi aihehan tämä sinänsä on, koska ensimmäinen maisteri kulutuspsykologiasta on kirjoitettu Briteissä muistaakseni kymmenisen vuotta sitten. Tulee olemaan sekä kenttätutkimusta, että dokumenttia. Vielä on disse tosi lapsenkengissä, niin en hirveästi siitä halua puhua, mutta kerron varmasti jossain vaiheessa sitten enemmän :)

Sanna (Ei varmistettu)

En selannut edellisiä kommentteja, joten en tiedä onko kukaan kommentoinut samaa, mutta:

Itseäni jurppii se, että suurin osa ns. halpaketjuista (joita nyt niputan tässä tarkoittavan HM, Zara, Mango jne.) ei tee äitiysvaatteita (poislukien nyt toki heti HM). Tai jos tekee, on valikoima yhtä surkea kuin mitä se varmasti on ollut 1970-luvulla. MIKSI???? Tokihan vaatteiden käyttöaika on lyhyehkö, noin vuosi, mutta kyllä tässä välissä itseäni on jo jurppinut valikoimien vähyys. Etenkin, jos ei niistä vaatteista haluaisi maksaa sen enempää kuin mitä ns. normaaliajan vaatteistakaan. Uskoisin, että tuossa kuitenkin olisi markkinarakoa noilla brändeillä, tehdä enemmän kuin yksi äitiysmekko tai äitiysfarkut. Raskaana olevatkin voivat haluta pukeutua kivasti :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, saatat itsekin vastata kysymykseesi siitä, miksei.. Käyttöaika on niin lyhyt, että tuotteita ostetaan tosi vähän. Yhä useampi nainen yrittää pärjätä ilman varsinaisia raskausvaatteita, vaan yrittää käyttää tavallisia vaatteita innovatiivisesti raskausaikana :/

Ewy (Ei varmistettu) http://ewyandadog.blogspot.fi/

Tuli elävästi mieleen omat tunnelmat vuoden takaa :) Meillä psykologialla viimeinen opiskeluvuosi on hyvin pitkälti harjoitteluaikaan valmistavia opintoja, ja tuntuu, että ne on melkein ainot opinnot, joissa oikeasti käydään läpi, että mitä niiden asikkaiden kanssa sitten konkreettisesti oikein tehdään. Pelotti tosi paljon, onko musta tähän, mitä jos sössin ja pahasti ja tyyliin pilaan jonkun ihmisen elämän :P Jos se yhtään lohduttaa, niin hyvin meillä kaikilla lopulta meni ja asiakkaatkin on ollut tosi tyytyväisiä :) Eli kyllä sitä kummasti kaikesta selviää vaikka tuntuiskin, että panokset on pilvissä :)

Anna (Ei varmistettu)

Näinhän se on! :)

Milperi (Ei varmistettu)

Super mielenkiintoinen aihe sulla! Mä en oikein kans löydä Zarasta mitään ja koko tuo kokohomma kyllä vähän ärsyttää, enkä sen takia siellä ole aikoihin käynytkään. Ois kiva kuulla mihin tulokseen tuut sun tutkimuksissa! :)

Pages

Kommentoi