Final year, let’s do this

Heippa ihanat lukijat!

Tuntuu, että olisi tammikuun ensimmäinen päivä. Jotenkin on todella uuden äärellä oleva olo. Ensimmäinen luento tämän vuoden opiskeluista on nyt takanapäin, ja olo on malttamattoman innokas, stressaantuneen paineistettu ja ahdistuneen odottava samanaikaisesti.

Tänään alkoi mun viimeinen opiskeluvuoteni yliopistollani ja kalenteriin on tänään tullut merkintöjä sinisellä kynällä todella ahkerasti. Ensimmäiset kaksi vuotta koulua oli jotenkin hirveän helppoja, koska ne sai opiskella paineettomassa tilassa. Meidän loppuarvosanaan ei mitenkään vaikuttanut ensimmäiset kaksi vuotta, joten oli hirveän helppoa tehdä koulutöitä sen mukaan, mikä tuntui mielekkäältä. Olen hirveän iloinen, että puolipanostuksellakin mun keskiarvo on B, ja kaikki arvosanani ovat olleet melko positiivisia. Olen löytänyt minua eniten kiinnostavan aiheen, ja olen loistanut niillä alueilla, jotka kiinnostaa. Olen selvinnyt kunnialla myös niistä, jotka vähiten kiinnostaa. Olen oppinut paljon, ja nyt kun dissertation-ehdotelma on tutorillani ja ensimmäinen dissertation tutoriaali on torstaina, olen hermostunut ja innoissani.

Awesome-Staircase-Bookshelves

Koska mun koulu tuntuu ihmisiä kiinnostavan, niin voin mielelläni kertoa tästä vuodesta. Tämä vuosi on meillä todella nopeatempoinen, ja todella tärkeä! Ensimmäiset viisi viikkoa opiskelemme kurssia nimeltä ”Future of Fashion”, jossa on neljä eri teemaa. Jokaiseen teemaan saa osallistua, vaatimuksena on osallistua kahteen. Minua eniten kiinnostavat teemat ovat ”kuluttajapsykologia ja ostoskäyttäytyminen” ja ”luksusmerkin brändin johtaminen”. Lisäksi teemoina on periaatteessadigitaalisuus muodissa ja eettinen tuottaminen. Näistä teemoista pitää marraskuun puolessaväin palauttaa akateeminen ”juliste” ja 7 minuutin presentaatio tietyistä esseeaiheista. Viiden viikon opintojakso tuntuu hirveän nopealle, verrattuna normaaliin 10 viikon jaksoon. Aihe on mielenkiintoinen, ja itse aion ainakin panostaa nimenomaan tuohon kuluttajapsykologiaan, jota mun dissertation käsittelee. Tämän kurssin tavoitteena on toimia eräänlaisena portaana kohti disseä ja tän painoarvo meidän loppuarvosanaan on 16,7 %.

Toinen jaksomme alkaa heti tämän perään ja on nimeltään ”strategic fashion management”, ja emme ole vielä saaneet hirveästi tietoa kurssista, mutta se tulee siis sisältämään markkinointijohtamista, talousjohtamista, tuotantoketjujen johtamista ja henkilöstöjohtamista. Tämä kurssi nojaa siis jo opittuun ja lopputenttimme on helmikuussa, jolloin on kaksi tenttiä, ja jotka painaa 33 % lopullisesta arvosanastamme.

Viimeisenä, ja tärkeimpänä, alkaa torstaina dissertation, joka painaa puolet lopullisesta arvosanasta. Mun aihe on vielä muovautumassa, mutta tällä hetkellä mun ideana on tehdä tutkimus siihen, miten vaikuttaa ostoskäyttäytymiseen Zaran kokopolitiikka. Zarahan tunnetusti tekee melko pieniä kokoja, suuresta osasta vaatteita koot loppuu L:ään (ei XL), ja se on yksi harvoja brändejä, joilla ei ole ”kurvikkaiden” naisten omaa mallistoa. Mun tutkimus tulee siis liittymään kuluttajien käyttäytymiseen ja brändiin. Onko Zaran valinta haluta vain pienempikokoisia asiakkaita tietoinen, ja miten se vaikuttaa brändiin ja kuluttajien suhtautumiseen brändiä kohtaan. Torstaina tapaan ensimmäisen kerran oman tutorini, ja tulemme käymään aihetta tarkemmin läpi. Ajatus varmasti muovautuu tässä kuukauden aikana vielä todella paljon, ja ajatus on vaikeaa selittää tähän auki, vaikka se mun päässä on kovin selkäesti. Dissertationimme tulee olla valmis 7.5. ja valmistumisemme on heinäkuun alussa. Jännittävää.

writing1

Tämäkin vuosi tulee sisältämään paljon vapaata opiskelua, sillä ohjattuja luentoja meillä on alkuun maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin ja sitten vain tiistaisin ja torstaisin. Meidän luennot on tosi pakattu täyteen informaatiota ja niiden kylkiäisenä tulee hirveä määrä ekstralukemista. Se pitää sitten tehdä omalla ajalla. Tykkään valtavasti meidän koulun meiningistä, koska se sopii tällaiselle itsenäiselle oppijalle. Luennoilla ei välitetä tietoa rautalangasta vääntämällä, vaan asiat kerrotaan pääpiirteittäin ja sitten on omalla vastuulla hankkia muu tieto.

Nyt on pakko myöntää, että jännittää kamalasti. Nyt jokaisella presentaatiolla, jokaisella raportilla ja jokaisella tentillä on valtava merkitys. Mulla on tietty tavoite mun dissertationille, ja se ei valitettavasti ole mitään alle parhaan arvosanan. 1 on hakusessa, ja sitä varten pitää laittaa valtavasti effortia sisään. Voin siis jo nyt kertoa, että todennäköisesti tammikuun alku / helmikuun loppu tulee olemaan aika hiljaista Mungolifen puolella, kun hukutan itseni kirjojen kimppuun.

Toisaalta olo on aika paineen alainen. Jännittää, pelottaa ja ihan vähän ahdistaakin. Mitä jos epäonnistun? Mitä jos mun disse romahtaa? Mitä jos, mitä jos? Toisaalta on hirveän kivaa, kun joutuu oikeesti näkemään paljon vaivaa ja panostamaan johonkin pitkästä aikaa. Oon parhaimmillani paineen alla, ja nyt olen sitä koulun suhteen joka päivä. Kunnon ekaluokkalaisen tavoin kaivoin eilen uuden penaalin ja uuden muistivihon esille, järjestin tietokoneen kirjaston ja valmistelin omat kansiot kaikille kursseille. Olisin teroittanut varmaan myös kynät, mutta lyijytäytekynissä se lienee turhaa.. Nyt sitten vaan opiskelun kimppuun! Toivottavasti 2. heinäkuuta klo 16.00 paikallista aikaa voin tulla jakamaan tänne mahtavia uutisia.

Nyt on katse siis suunnattu maaliviivalle. Odotan innolla (ja kauhulla). Toivottakaa onnea ja jaksamista, molempia tullaan tarvitsemaan!

Nyt seuraavalle luennolle ja sen jälkeen pariin asuntonäyttöön! 🙂 Palataan illemmalla vähän enemmän vaatteisiin liittyvien juttujen kera!

Kommentit (52)
 1. Tooodella paljon tsemppiä tähän viimiseen vuoteen! Mä oon ihan varma et tuut onnistumaan, oot ehkä kunnianhimoisin ihminen, jonka tiedän! Sen vuoksi ihailen sua:) Mulla alkaa kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin pänttääminen pian, joten jännittämistä on täälläkin päin:D toivottavasti löydän itestäni edes osan siitä kunnianhimosta mitä sulla on!

  1. Voi vitsi, tsemppiä paljon, toi on kuluttavaa aikaa elämässä!!

 2. Kuinka pitkä tuon lopputyön täytyy olla? Itse teen syksyllä kandin tutkielmani, stressaa! Tsemppiä sinne 🙂

  1. No siinä on sanavaatimus, mutta se on noin sata sivua liitteineen yleensä suunnilleen 🙂

   1. Hei, minäkin kirjoitan juuri kandin tutkielmaa ja meilläkin on sanamäärä! Siksi kiinnostaisi kuulla mikä tuo teidän työn sanamäärä on, kun nuo sivumäärät eivät niin paljoa kerro? Sun aihe kyllä kuulostaa tosi mielenkiintoselta! Tsemppiä disseen! 🙂

    1. Meillä on vähän vaikea selittää tuota. Sanamäärä tavallaan on 12000, mutta meillä käytetään hirveesti taulukoita ja visuaalisia apuja, jotka ei kuulu sanamäärään ollenkaan. Paljon siitä asiasta kirjoitetaan taulukoihin, kaavioihin ja muihin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *