Finally…

No nyt se on julkaistu!

Suomen olympiajoukkue. Kauan ja hartaasti odotettu lista nimiä joita aika moni suomalainen silmäpari tuijottaa sitten herkeämättä parin viikon ajan helmikuun lopussa.

Kalenteriin oli merkattu tietenkin tämä päivä ja jännityksellä päivittelin uutissivustoja luennolta joukkueen nähdäkseni..

Päällimmäinen fiilis nimilistan nähtyäni? MISSÄ HELVETISSÄ ON SAKU KOIVU? No se selvisi sitten lukemalla vähän pidemmälle, että Saku on ihan itse kieltäytynyt kunniasta kun ei omasta mielestään voi antaa joukkueelle tarpeeksi olympialaisiin. Hatunnosto upealle epäitsekkäälle urheilijalle, joka osasi arvottaa maajoukkueen edun oman mahdollisen edustusinnon edelle. Saku Koivu olisi superarvokas joukkueelle mielestäni milloin vaan, mutta täysikuntoisenakaan hän ei mielestäni olisi ollut kuitenkaan ratkaiseva pelaaja Leijonille näissä kisoissa.

Päällimmäinen fiilis nyt? MISSÄ HELVETISSÄ ON SEAN BERGENHEIM?! (palaan tähän jäljempänä) Sikäli muita yllätyksiä ei listassa ollut. Kapasen poisjäännin tiesin jo ennen kisoja, eli ei ollut aihetta tänään vetää itkupotkuraivareita oman lempipelaajan puuttumisesta. Pidän sitä toki hieman kummallisena, että Mikko Koivu, joka juuri pääsi leikkauksesta ja jolla on neljän viikon toipuminen vielä edessä, nimettiin jo joukkueeseen, kun taas Kapanen, jonka toipuminen leikkauksesta ennakoitiin tähän päivään, oli jo aiemmin päätetty Leijonista poisjääväksi. Tosin, onhan herroilla aikamoisesti ikäeroa ja rooli joukkueelle aivan erilainen. Kiitos siis siitä, että Koivulla on vahva luottamus omaan paranemiseensa ja toivottavasti olympiajäillä viilettää täysikuntoinen Mikko Koivu. Kyseessä on kuitenkin mun mielestäni kisojen tärkein pelaaja.

Leijonat logo

Tuossa kotona viikonloppua viettäessäni, pikkusiskon kanssa jo vähän battlattiin sitä, että kuuluuko Barkov joukkueeseen. Kyllähän näillä näytöillä, mitä on NHL:ssä tällä kaudella annettu, Barkov on ehdottomasti kisakoneeseen kuuluva kaveri. Kuitenkin, mä vähän pelkään, että suomalainen lätkäkansa ylettää nuorelle kundille niin saatanan isot vaatimukset, ettei hän niitä yksinkertaisesti pysty täyttämään. Kuitenkin tämä keskustelu pyöri jotenkin sen ajatuksen ympärillä, että Barkov taistelisi Kontiolan kanssa samasta paikasta, ja Kontiola olisi ollut varmempi pelaaja ja lisäksi nimenomaan nelosketjun sentteriksi sopivin pelaaja, kun Kapanen kisoissa ei pelaa. No, vanhemman Koivun jättäytyessä pois, on aivan ilmiselvää, että Barkov on kisoissa mukana.

Suomella on taas tänä vuonna ylitarjontaa senttereistä, ja ketjuruletti tulee olemaan jännittävää seurattavaa kisojen alkaessa. Olympialaisissa jengin on tarkoitus hitsautua yhteen pikavauhtia ja yksikin paska peli voi nykyisellä lohkomeiningillä varsinkin, olla ratkaiseva. Siksi en vaan pysty ymmärtämään Sean Bergenheimin puuttumista joukkueesta. Joukkueesta, jossa tilaa löytyi mm. Juha-Matti Aaltoselle JA Antti Pihlströmille. Käsittämätöntä.

Veskareista on ehkä turha puhua edes mitään. Raskilla on mahtava kausi alla, Niemi olisi mielenkiintoista nähdä mj-veskarina tällaisissa karkeloissa ja Lehtonen saisi mun puolesta napostella popparia katsomossa koko kisat (en edelleenkään pidä ”Kärpästä” enkä tule koskaan pitämään, henkilökohtainen mielipide siis täysin tämä). Suomen peli ei ole ikinä kuollut veskareihin, vaan ongelmat on jossain ihan muualla, joten sinänsä kylläkin ihan sama kuka siellä luukulla pyörii. Mieluiten siellä Raskia katselisin vaikka kaikki pelit suoraan.

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen puolustajat aiheutti mussa innostuneen reaktion. Kimmo Timonen!! Sami Salo!! Jeeeeee!!! Ensimmäistä kertaa vuosiin laatupakkipari ykkösketjun takana. Ja mikä parasta, Vatanen ja Määttäkin on joukkueessa. Jos olisin Erkka, niin parittaisin pakit seuraavasti:

Timonen – Salo
Määttä – Vatanen
Väänänen – Lepistö
Kukkonen – Hietanen

Toisaalta en yllättyisi vaikka pakkipareihin haluttaisiin tasapainoa, ja huippupakit Salo ja Timonen jaettaisiin eri pakkipareihin, mutta mielestäni Suomen joukkue saisi kerrankin pitää kisoissa superparin ykkösketjun takana.

Hyökkäys onkin sitten vieläkin mielenkiintoisempi soppa. Mun on pakko tähän väliin sanoa, että henkilökohtaisesti mä en fanita Selännettä enkä Olli Jokista. Olli Jokista kohtaan antipatiat ovat itse asiassa vieläkin korkeemmalla kuin ketään muuta Suomen pelaajaa kohtaan. (Tämän sanottuani OJ varmaan tekee kypärätempun finaalissa..) Mielestäni OJ ei oo ikinä Leijonissa oikeen saanut itsestään mitään irti ja tietynlainen entisaikainen diivailu ei vieläkään pyyhkiydy mun muistista. Ja kun tänään hyökkääjälistaa tuijottelin, niin mun omat arvailut tulevista ketjuista sotkeentui koko ajan siihen, että Jokinen on väen väkisinkin 12 pelaavan hyökkääjän joukossa. Ja en voi vaan lakata ajattelemasta, että jos ei joukkueessa olisi Jokista, olisi siinä Bergenheim. Vaikka todellisuus on ehkä se, että Bergenheimin paikan joukkueesta vei Pihlström tai Aaltonen, niin silti.

winterolympics2014sochi-lrg

En vaan mitenkään pysty ymmärtämään Westerlundin päätöstä jättää Bergenheim joukkueesta, varsinkin jos Barkoville oli siinä paikka. Bergenheim ja Barkov ovat löytäneet toisensa tällä kaudella niin perusteellisen hyvin, että NHL:ssä on tarjottu jo lempinimeä ko. kentälle. Bergenheim on osunut huimalla prosentilla ja takonu aika tarkkaan maali per peli tahdilla. Maailman kovimmassa liigassa. Luulisi sellaisen pelaajan olevan aika tärkeä joukkueelle, jonka peli on aina tökkinyt maalinteossa saamattomuuteen. Siinä olisi ollut ”tutkapari” (inhoon ko. sanaa) valmiina, Barkovin ja Bergenheimin viereen olisi isketty vaikkapa Korpikoski ja hullunmylly vaan jatkumaan olympiajäillä. Mutta ei. Nyt pitää luottaa vaan siihen, että Selännettä ja Jussi Jokista kiinnostaa takoa maaleja.

Mistä päästäänkin siihen mun dream team -ketjuratkaisuun. Mä ketjuttaisin ton hyökkäyskaluston näin:

1. ketju: Ruutu – Koivu – Filppula
Jos en ihan väärin muista, niin Koivu ja Filppula pelasivat hyvin yhteen Korpikosken ollessa laidassa, enkä nää miksei sama toimisi niin, että toisilleen hyvin tutut Ruutu ja Koivu olisi tässä. Filppulalta sitten ratkaisutehoja ja parhaana päivänä olisi ihan mielettömän kova ykkösketju.

2. Korpikoski – Granlund – Selänne
Mä saatoin vähän älähtää kun näin Granlundin nimen listassa, koska ei musta ole niin consistent pelaaja. Ei koskaan tiedä miten tulee pelaamaan. Joko on MM11-kaltaista timanttia luvassa, tai sitten aivan täysi floppi ja 13. hyökkääjän paikka. Kuitenkin laittaisin Granlundin Selänteen vierelle, ja katsoisin varovasti sormien takaa josko toimisi. Parhaassa tapauksessa Granlund ja Selänne löytäisivät toisensa ja Granlund rakentaisi Teemulle niitä maalipaikkoja, joista Selänne ei erehdy. Pahimmassa tapauksessa. No ei mennä siihen. Korpikoski on mun mielestä hyvä lisäys tohon sellaiseksi haalaripelaajaksi, joka tekee näille kahdelle tilaa ja vastustajan verkarille maskia.

3. Barkov – Jokinen – J. Jokinen
(Lehterä – Barkov – J. Jokinen)
Mun unelmajoukkueessa ei olisi Olli Jokista, mutta kun hän kerran joukkueessa on, niin sitten kolmosketjun sentterin paikka lienee hänen. Ellei aleta laittamaan Jokista ja Selännettä samaan ja pilata Teemunkin kisat (joojoo, ahain, puolueellinen mielipiteeni). En itse asiassa tiedä miten Barkov pärjää laidassa, mutta kun keskushyökkääjistä ylitarjonta on näin valtava, niin laitetaan se nyt sinne ainakin hetkeksi. Taas, parhaassa tapauksessa ketju joka toimii sentteristään huolimatta (…), pahimmassa tapauksessa ei toimi sitten ollenkaan.

4. Komarov – Kontiola – Aaltonen / Pihlström / Lehterä
Ihan selkee nelosketju Komarovin ja Kontiolan osalta, kolmanneksi lenkiksi sitten se, joka siihen parhaiten sopii joukkoon ja jolla parhaiten kulkee.

Kaiken kaikkiaan odotukset näistä kisoista on ihan hyvät. Mahdollisuudet on kuten aina vaikka ja mihin, ja oikein mielelläni näitäkin kisoja sitten seuraan, vaikkakin joudun nielemään karvaan pettymyksen siitä, että numerolla 39 ei joukkueessa viiletä ainakaan mun kaikkien aikojen lempipelaajani.

Iiii, jännäksihän tämä menee. Kuka muu odottaa malttamattomana peliajat kalenteriin merkattuna? 🙂 

Kommentit (126)
 1. Hahaa, kypärätemppu 😀

 2. lätkähullumuija
  7.1.2014, 21:15

  Täytyy luottaa siihen et tuo joukkue voittaa kultaa pikkuleijonien tapaan. Sitäkään ei olisi kukaan uskonut. Oon sitä mieltä et joukkuehenki on se millä jyrätään punakone ja muut. Yksittäisten tähtipelaajien avulla ei mestaruuksia voiteta. Kärpät <3 on rautaa, tappara on terästä ja Jokerit on perseestä. Pakko kysyy viel lopuks et mitä sm-liiga
  joukkuetta kannatat?
  #poikasaunookakskertaavuonna2014 #voitollayöhön

  1. Mä en kannata oikeen mitään joukkuetta, paitsi sitä, että Jokerit hävii 😀 Mun mielestä tää vois olla nyt Suomen vuosi ottaa tripla 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *