Find what you love, and let it employ you

Mungolife


Tässä on nyt myllytetty keskustelua oikeista töistä jonkin aikaa blogipuolella, ja Sara kirjoittikin aiheesta oikein hyvän postauksen tässä taannoin. Kerjään ihan verta nenästäni tällä hetkellä kun asiaan otan kantaa, koska tiedän jo nyt, että saan monta “minun työni on raskaampaa” -kommenttia tähän ja vielä enemmän varmasti niitä “kokeilisit tätä, niin ymmärtäisit.”. Tässä koko skenaariossa on musta jotenkin hyvin jännää muutama asia.

1. Jos jostakin saa palkkaa ja itselleen elannon, on kyseessä OIKEA työ. Mielikuvituksen tuotetta se ei ole, vaan ihan konkreettista tekemistä, josta saa rahaa. Jokuhan saattaa saada palkkaa siitä, että makaa paikallaan tekemättä mitään. Sekin on oikeaa työtä. Oikeaa työtä tekevät myös lääkärit, stripparit, kaupankassat, juristit, kotiäidit ja gigolot. He tekevät jotakin, josta joku heille maksaa, ja se on siis työtä. Ihan ihkaoikeaa työtä.

“Mene oikeisiin töihin!” on siis jotenkin käsittämättömän typerä ilmaisu, jos sitä huutelee ihmiselle, joka on jo töissä.

2. Oikea työ ei määrity sillä, että se on raskasta, epämiellyttävää, ruumiillista tai vaikkapa vaatii aikaista herätystä (lähde: Saran blogin kommentit). Kaipa ne poliisit ja palomiehetkin tekevät oikeaa työtä, vaikka saattavat tehdä töitä yöllä ja näin ollen herätä myöhään? Kyllä myös varmaan syöpasairauksien tutkijat tekevät ihan oikeaa työtä kehittäessään meille lääkkeitä ja hoitoja, vaikka "vaan" istuvat paikallaan paperi ja kynä tai tietokone kädessä. Hei joku halailee pandavauvoja työkseen, mistä oon muuten sivumennen sanoen ihan älyttömän kateellinen, ja vaikka ne ei ehkä oo maailman pienimpiä eläimiä, niin ei se silti ehkä raskasta ole? Tärkeää se silti on, ne tarvii haleja, jotta ne olisi onnellisia ja kuksis muita pandoja ja tää maapallo ei menettäis yhtä eläinlajiketta. Et silleen. Ja kyllä mä tunnen ihan lääkäreitä ja juristeja, jotka rakastaa niiden työtä. En ehkä aina ymmärrä miksi, mutta yhden ystävän silmät syttyy kun se selittää aivokirurgiasta ja toinen voi käydä intohimoista debaattia veroista viinilasin äärellä. Tunnen myös yhden ravintolan pitäjän, joka rakastaa työtään, ja sattuupa meillä ihan tuolla mainostoimistollakin moni tykkäämään työstään, vaikka siis eihän sekään varmaan oikeeta työtä ole.

Mun mielestä on huolestuttavaa, että työn “oikeus” määräytyy sen mukaan, onko se raskasta ja epämiellyttävää.

3. On jotenkin älytöntä, mitä rataa tämä keskustelu menee. “Sä et tee oikeeta työtä, ethän sä ees tee mitään”. Bloggaaja tekee vastauksena päiväkohtaisen selvityksen, että kas, tähän paskaläppään, jota duuniksi kutsun, meneekin aikaa ihan aika paljonkin vielä. “Hei, ei toi oo työtä, kokeilisit oikeeta työtä, joka täyttää kohdassa 2. luetellut vaatimukset.“ Jaaha. Ensin dissataan bloggaaminen, ja sitten kun bloggaaja oikeutetusti yrittää valaista hieman työnkuvaansa ja puolustaa työtään, dissataan se liian helposti ja kivaksi se työ.

Keskustelu tästä asiasta on ihan naurettavalla tasolla ja meinasin minä itsekin tässä alkaa latelemaan miten kauan aikaa ja vaivaa menee postaamiseen. Pitää sopia kuvaaja kuvaamaan päivälle kun taivas ei ole ihan harmaa tai sieltä ei sada niskaan räntää ja alieneja. Pitää valita kuvat, käsitellä ne, keksiä asuja, julkaista postauksia, vastata kommentteihin, neuvotella mainostoimistojen kanssa, tehdä kirjanpitoa, maksaa yrityksen laskuja ja vaikka mitä vielä. Keksiä helvetti soikoot kahdeksatta vuotta putkeen edes jotain remotely mielenkiinoista kerrottavaa. Jnejnejne. Ihan turhaan. Ei minun tarvitse perustella kenellekään minun työtäni tai puolustella sitä, että kyllähän minä nyt töitä teen.

Asiaan on olemassa erinäisiä faktoja, jotka ovat vedenpitäviä.

1. Suomessa ei ole nytkään tarpeeksi töitä korkeasti koulutetuille ihmisille tietyillä aloilla tai ihmisille joissakin rankoissa duuneissa. Maailmassa ei olisi myöskään tarpeeksi töitä tehtäväksi kaikille, jos jokaikinen tekisi näitä viisastelijoiden “oikeana” pitämiä töitä. Määränsä niitä lääkäreitä ja sairaanhoitajia ja opettajia ja roskakuskeja vaan tarvitaan.

2. Suomessa on todella korkea työttömyystilanne, koska ei vaan ole tarpeeksi työpaikkoja tässä taloustilanteessa. Mitä me bloggaajat teimme? Me TYÖLLISTIMME ITSE ITSEMME. Tittidiididididi, me loimme työpaikkoja. Itsellemme. Ja loimme tarvetta sille, että muitakin ihmisiä on töissä. Uusia töitä tuli ainakin ehkä muutamalle kampaajalle. Ja valokuvaajalle. Ja jopa muutamalle mainostoimiston ihmiselle. Ja muutamalle lehtitalon työntekijälle. Ja keitä näitä nyt oli. Unohtamatta tietenkään myyjiä rättikaupoissa, kun me rättibloggaajat tuhlataan niin saatanasti vaan näihin rätteihin.

Me emme vieneet valmiina olleita työpaikkoja, vaan me loimme uuden alan, uuden ammatin, ja aika moni bloggaaja työllistää itsensä yrittäjänä. Maksaa veroja ja omalta osaltaan kannattelee tätä luhistuvaa Suomen taloutta. Oishan se nyt jumalauta ollut parempi maata himassa ja nostaa työkkärikorvausta. Kun eihän tämä nyt “oikeaa” työtä ole.

3. Elämä ei ole luotu pelkkää suorittamista varten. Okei, tää ei ehkä ole vedenpitävä fakta, mut oon n. 99,999999%, että elämän tarkoitus ei ole vain suorittaa päivästä toiseen tätä elämää. Siitä on mahdollisesti jopa lupa nauttia. Siihen me tarvitaan meitä turhia akkoja, jotka tekee ihan “ei-oikeeta” työtä. On ihan kiva, kun meillä on kokkeja ja tarjoilijoita ravintoloissa. Tai laulajia ja näyttelijöitä viihdeammattilaisina. On urheilijoita ja runoilijoita, muotoilijoita ja maalareita. Sinänsähän elämän jatkumisen vuoksi heitä ei tarvita. Kummasti ne vaan tuo lisäarvoa meidän jokaisen elämään. Taitaa ne Leijonatkin vaan siellä huvikseen pyöriä tavoittelemassa maailmanmestaruuksia, kun jumalauta kehtaavat tykätä työstään.

Uskaltaisin jopa veikata, että muutama näistä ihmisistä, jotka tekevät näitä “oikeita” töitä ja haluavat ehdottomasti kertoa meille muille, että me emme tee “oikeita” töitä, lysähtävät raastavan raskaan päivänsä päätteeksi telkkarin ääreen tai lehteä lukemaan tai vaikkapa kirjaa lukemaan. Tai ehkä avaavat bissen ja laittavat musaa soimaan. No niiden vapaa-ajan ajanvietteiden taustalla on kasa tällaisia turhia ihmisiä, jotka tekevät turhia töitä, jotka eivät ole “oikeita”. Siinä missä joku saattaa konkreettisesti rakentaa taloa tai vaihtaa mummolle vaipan, niin me turhakkeet täällä yritämme keksiä jotakin viihdettä, johon nämä jotkut saattavat itsensä heittää päivän päätteksi viihtymään.

Siinä missä jollekin se bisse + TV on se ajanviete, jollekin toiselle se on tällaisen turhan akan vuodatus jostain denimin ominaisuuksista tai lässytys sen koiranpennusta. Viihdettä. Me olemme viihdealalla, ja teemme ihmisten elämästä vähän parempaa tekemällä tätä, minkä joku kokee turhaksi.

Minä olen saanut yhteydenottoja blogini kautta mitä erilaisimmilta ihmisiltä. Mieleenpainuvimpia ovat olleet kaksi nuorta naista. Yksi, joka saatteli levon matkaan saattohoidossa ollutta äitiään ja kertoi, että blogini oli auttanut häntä jaksamaan kaiken raskaan keskellä. Että päivän päätteeksi hän otti aikaa itselleen ja sukelsi blogini pinnalliseen maailmaan voidakseen edes hetken vähän kevyemmin. Ja toinen, joka kirjoitteli laitoshoidosta syömishäiriöstä toipuvana ja kertoi minulle, että asenteeni itseeni ja elämään on auttanut häntä jaksamaan paremmin. Jos vielä luette tätä, niin kiitoksia, että otitte yhteyttä ja voitte hyvin nyt!

Miten tämä minun "turhan" työni rooli näiden ihmisten elämässä voi silloin olla kenenkään mielestä turhaa?

Ainoa syy, miksi jatkan tätä hommaa, on se, että pääsen vaikuttamaan positiivisesti ihmisten elämään ja heidän arkeen. On hienoa tietää, että tällaisella pinnallisella hölynpölyllä pääsen vaikuttamaan ihmisten arkeen positiivisesti.

4. Annan fakta (no koska tää ei ehkä oo ihan yleismaailmallinen tämäkään) on se, että jossain on menty pahasti pieleen, jos täytyy kilpailla siitä, kuka tekee epämieluisinta, paskinta tai raskainta hommaa. Ei mikään ihme, että yhteiskuntamme voi huonosti, jos kaikki oikea työ on ihan paskaa ja kaikki kiva tekeminen ei ole työtä. Kyllä tässä meidänkin hommassa on omat huonot puolensa.
Voitte kokeilla itse…
…. seisoa -25 asteessa pakkasessa ja hymyillä kameralle ruudusta toiseen, vaikka juuri on ollut huonoja uutisia perhepiirissä ja tuulee sata metriä sekunnissa
… tulla töihin joka päivä niin, että jo(t)ku(t) ilmoittavat päin naamaa, että “vittu sä olet ruma”, “vittu sä kohtelet sun koiraa huonosti kun tulit töihin”, “toivottavasti sun koiranpentu kuolee”, “toivottavasti sulle käy jotain pahaa, koska oot bimbo” jnejne. (Sattuu virtuaalisena herjana yhtä paljon kun sattuisi kaupan kassalla tai respassa kun "asiakas" näin kertoisi.)
… kokea joka päivä riittämättömyyttä, koska ei ikinä voi kelvata kaikille, ja kun ei itse ole sellainen kun joku muu haluaa, on väärä
… tehdä töitä lomilla, viikonloppuisin, vapaalla ja välillä melkein unissaankin

… ja mitä näitä tässä nyt päivittäin on.

Kun meillä oli parisuhteen kehityskeskustelu (lue: riita) tässä taannoin poikaystävän kanssa, todettiin, että suurin syy miksi riitelimme, oli se, että olemme vähän tylsistyneitä. Talvi, jatkuva sairastelu ja pimeys ja kylmyys on verottanut meitä, ja laatuajan suhteen tyydyimme vaan möllöttämään kotona ja kyllästymään toisiimme. Teimme suunnitelmaa, mitä haluaisimme muuttaa. Mieheni ainoa toive? Etten lukisi blogikommentteja meidän yhteisellä ajalla. Näin pitkälle mun yksityiselämään on tunkeutunut tämä minun turha työ.

Jossakin on menty pahasti pieleen, että kivaa työtä tekeviä arvostellaan, eikä päinvastoin ihailla. Kun minä katson hyvin tienaavaa menestyjää, joka tekee työtä, josta pitää, en ikinä ajattele, että “ei toi nyt mitään oikeeta tee”. Mä mietin, että tossa on mun unelma. Mun unelma on herätä jokaikinen päivä niin, että mä en vihaa ajatusta töihin menosta. Että töissä on kivaa, työnteko inspiroi ja motivoi, ja että saan olla ylpeä työstäni. On ikävää, että sitä ylpeyttä yritetään romuttaa. Koska, at the end of the day, mä teen asioita, jotta saisin palkkaa. Mä maksan siitä palkasta veroja. Joista maksetaan muiden ihmisten ja ehkä joskus minunkin äitiyslomarahoja ja eläkettä ja mitä ikinä. Mä teen oikeeta työtä. Mä tein harrastuksesta työn, ja elätän itseni sillä. Samalla maksan omaa eläkettäni varastoon, tuon palkkaa mun kirjanpitäjälle ja työllistän välillä muitakin ihmisiä. Se on musta ihan vitun siistiä, ja ihan oikeeta, mahtavaa työtä :)

Ja ennen kuin joku tulee ulisemaan kommenttiboksiin, että “hei, kaikki ei oo syntyny tonnäköseks, ja kaikkia ei kiinnosta vaatteet ja blaajablööjabluu muita aivopieruja tähän asiaan”, niin ei olekaan. Mä en ole todellakaan maailman kauneimpien naisten joukossa. Tai fiksuimpien. Tai hauskimpien. Tai edes kovin hyvä kirjoittamaan tai valokuvaamaan. Mä vaan tykkään tästä ja nähtävästi se on välittynyt ruutujen toisellekin puolelle.

Suosittelen kokeilemaan.

Charles Bukowskin lempilainausta muokatakseni, niin: “Find what you love, and let it employ you.”

Kommentit

Aino (Ei varmistettu)

Ihana Anna! <3 myönnän, että olen joskus itsekin syyllistynyt tähän "bloggaajat ei tee oikeita töitä" -ajatukseen, mutta avasit tällä postauksella silmäni :) kiitos siis siitä!

AnneT (Ei varmistettu)

Amen :) ! Hyvä Anna! :)

susannamaria (Ei varmistettu)

Vitsit sä oot huippu! Aivan loistava postaus. Ite oon kaupan kassalla töissä opiskelun ohella, ja mulle sun (ja muidenkin) blogien lukeminen on tosi antoisaa "omaa aikaa". Siinä unohtaa hetkeksi sen kaiken gradu-stressin jne., kun uppoutuu hetkeksi siihen "pinnalliseen" maailmaan.

Halusin kai vaan sanoa, että ihailen sua kyllä aika paljon. Ja että Benji on ihan huippuihana! Keep up the good work siis :)

Outi (Ei varmistettu)

Peukku tälle tekstille! Hyvin sanottu Anna.

On tämä jännä kansa kun kaikesta itketään ja elämän paskuuskin tuntuu olevan kilpailu...
Pikkusen ymmärrystä siihen oman navan ulkopuolelle, saattais maailma avautua ihan toisella tavalla meille jokaiselle :)

Pauline (Ei varmistettu) https://paulinevondahl.wordpress.com/

Ihana kommentti tämä, sai mut nauramaan ääneen: "On tämä jännä kansa kun kaikesta itketään ja elämän paskuuskin tuntuu olevan kilpailu…" Hyvin sanottu, Outi! :D
Ja Annalle nostan kyllä hattua, sä oot oikea sisupussi nainen! Jatka samaan tyyliin <3

Sanna (Ei varmistettu) http://tigrislilia.blogspot.fi

Juuri näin! Ei voisi paremmin sanoa. :)

Tää on aika paljon sama mitä kirjoitin Saran postaukseen. Ainoo, mikä mua jollain tavalla tässä työkysymyksessä tympii on ehkä se, että miten epäoikeudenmukaisesti palkkaa maksetaan, jos vertaa vaikka huippufutiksenpelaajaa ja sairaanhoitajaa, mutta se onkin sitten ihan eri keskustelun aihe. Mutta totta, minä tässä töistä lounastauolla luen sun blogia, ja jos en lukisi niin olisin lenkillä vaatteissa, ja jonkun työ on ollut suunnitella niistä niin kivan näköset että mä haluaisin laittaa ne päälle. Eihän meillä olisi mitään elämää jos kaikki olisi niissä kuuluisissa "oikeissa töissä".

nanna (Ei varmistettu)

Todella hyvä teksti. Arvostan.

Hyvä teksti! Monesti olen miettinyt, että hyvä että joku oikeesti pystyy elättämään blogilla itsensä. Minä en siihen pystyisi. Sen sijaan olen onnellinen, että saan koulun ohella olla Siwan kassana. Koulu- /työpäivän jälkeen on aina mukava rentoutua lukemaan muiden juttuja ja heittää aivot hetkeksi narikkaan :)

SSA (Ei varmistettu)

Joo sitä aina nopeesti miettiessään ajattelee että joo ihanaa kun sais olla bloggaaja ni vois istuu viltin alla kupponen kädessä ja ''vähän'' lörpötellä omista vaatteista. Mutta sitten kun alkaa miettiä sitä että työ ja vapaa-aika kulkee käsikädessä, aina jonkumoinen kamera mukana ja otat kuvia jne. Sitten tulee semmonen ai kauhee, ei musta olisi siihen!! Se vaan tuntuu meille arkityöläisille sille että te nukutte pitkään ja räpsitte kuvia ja palkka juoksee. Kauheintahan lukijoille myös on nielee että sen lisäksi saatte lahjoja joka viikko :D Mutta ehkä sen todellisuuden tajuaa jos yrittää ottaa mahdollisimman hienoja kuvia mahdollisimman kiinnostavissa ja erilaisissa ympäristöissä. Sitten pitäisi vielä muokata niitä sopiviksi ja kirjoittaa tekstiä, koska postaukset pitää olla hyvän mittasia kun lyhyistä alkaa lukijat vinkuu. En kestäis varmaan päivääkään. Ja sitten vielä kun aina joku arvostelee niin olisin ihan romuna. Kiteytettynä siis, että on se tuokin aikamoista! Tsemppiä siihen ja hyvin sä vedät :) Meitsi on onnellisesti taloushallinnon parissa ja nautin joka sekunti :) Tehdään siis mistä tykätään olipa se sitten mitä ikinä tahansa :)

Maarit T.

Sie oot pukenu mun ajatuksia sanoiksi aikaisemminkin! Ihan mahtavaa tekstiä! Oma blogi on vain pieni matkablogi, mutta sen kautta on ehtinyt jo saada toimeksiantoja, sisällöntuotantoa, yhteistöitä ja juu-u, ihan oikeaa palkkaa. Toisille se ei mene kaaliin, että joudun ilmoittamaan tästä "leikkiharrastuksestani" saadut rahat myös verottajalle. Ihan kuin "leikkityöstä" saisi palkaksikin jotain "leikkirahaa". Tää tuntuu ainakin itselle olevan se ongelma mitä porukka ei ymmärrä. Ilmeisesti moni muukin ajattelee samalla tavalla, kun tästä bloggaaminen ei ole työ-jutusta on tullut niin suuri haloo.

Kiitos ihanasta blogistasi! <3 Sitä on monesti paljon hauskempi lukea kuin vaikka romaaneja. Sun jutut ei kyllästytä, mutta kaipa käytät aikaa niiden miettimiseen. Kaikkea hyvää Anna :)

Emilia (Ei varmistettu) http://emiliawith.blogspot.fi

Oikeaa puhetta!:) Olet säkin aikamoisen matkan kulkenut juuri nykyiseen tilanteeseesi. Tuntuu, ettei moni tajua kuinka paljon sitä duunia täytyy varmasti tehä että voi tienata bloggaamisella. Helppoha sitä on kotisohvalta purkaa katkeruutta ku ei jaksa nähdä vaivaa minkää eteen. Tosi inspiroiva teksti, ittellä kun samat fiiliset ettei työn tarvis olla sitä paskaa pakkopullaa mitä tehdään päivästä toiseen :D

Kisu (Ei varmistettu)

Huhhuh, toivon todella että vaikka olisi kuinka huono päivä niin yksikään negatiivinen ja pikkumainen kommentti ei koskaan aiheuta sulle pienintäkään harmia. Ihminen on niin pikkumainen ja kateellinen olento ja mua harmittaa niiden surullisten tapausten puolesta. Tää nyt on taas klisee, mutta halusin vaan antaa yhden positiivisen kommentin jotta se positiivisten kommenttien määrä olis aina vähän suurempi. Vaikutat kauniilta ihmiseltä joka on tyytyväinen siihen mitä tekee, ihana on ollut lukea tätä blogia! Arvostan myös rohkeutta tehdä sitä mitä teet! Kaikkea hyvää :)

Janina (Ei varmistettu)

kiitos kivasta blogista <3 minä ainakin tajuan kuinka paljon aikaa ja vaivaa tähän varmasti menee :)

Minna (Ei varmistettu)

Loistavaa tekstiä!

Terveisin tuleva vaippojenvaihtaja (tai noh, ensihoitaja..) :D

Annuppa (Ei varmistettu)

Miten eroavat toisistaan vaikkapa seuraavat tilanteet:

Bloggaaja saa kutsun uuteen ravintolaan ja saa syödä ilmaiseksi postausta vastaan vs. ruokakriitikko tekee saman homman ja kirjoittaa jutun lehteen.

Niin, ei mitenkään.

Kaiketi jotkut vaan ajattelee, että räpsästään pari kuvaa ja vetästään päästä pari kappaletta tekstiä ja avot, valmista. Ja niin tuli kuitattua halpa päivällinen. Kun taas se ruokakriitikko tekee asian muka jotenkin toisin.

Ruoka esimerkkinä kiitos sun instagramin, kun kelailin sen löytyvän jo täältä :D Mutta kaiketi jotkut elää yhä siinä kuplassa että töissä ollaan 8-16 koko loppuelämä. Vaikka uskon tulevaisuuden työelämän pirstaloituvan entistä enemmän.

Mari (Ei varmistettu)

Kriitikot maksavat ruoasta jotta arvostelu olisi objektiivinen. Bloggaus ei ole journalismia.

noora (Ei varmistettu) http://nooraarantola.blogspot.fi

Jos blogiteksti julkastaisiin esimerkiksi naistenlehdessä kerran kuussa, laskisit sen varmaan journalismiksi? Miksi siis esimerkiksi saman naistenlehden nettiversioon päivittäin kirjoittavat, kuten cosmopolitanin bloggaajat, eivät olisi journalisteja yhtä lailla?

Mari (Ei varmistettu)

En nyt tarkoittanut arvottaa että toinen olisi huonompi kuin toinen. Mutta bloggaaminen ja journalismi ovat eri asioita. Journalistit eivät (ainakaan toimiessaan journalistin ohjeiden mukaan) ota vastaan ilmaisia lahjoja tuon ylhäällä kuvaamasi tilanteen tyyppisissä keisseissä. Ravintola-arvostelija (journalisti) ei kerro ravintolassa olevansa ravintola-arvostelija jotta ruokailutilanne olisi autenttinen ja lukija voisi luottaa ettei lahjus / status vaikuta arviokykyyn.

Blogeja luetaan eri tavalla, joten blogien tapauksessa ihmaislahjat eivät ole ongelma (kunhan niistä kerrotaan).

Vivi
Elämäni palasia

Kyllä esimerkiksi kosmetiikkaa lähetetään toimituksiin kasoittain ihan ilmaiseksi, jotta tuotteita nostettaisiin lehdessä, ja vaikkapa leffanäytöksiin kutsutaan ilmaiseksi, jotta elokuvasta kirjoitettaisiin arvostelu lehteen. Samoin lähetellään ilmaisia kirjoja, testautetaan kalliita kauneushoitoja ja lennätetään pressitilaisuuksiin ympäri maailmaa juttua vastaan. Ruokapuolesta en tiedä, mutta enpä ole koskaan kuullut, että lehden tarvitsisi maksaa rahaa siitä, että antaa tuotteelle tai palvelulle näkyvyyttä.

Kirsi Karoliina
Otherefore

Olen samaa mieltä kirjoituksesi kanssa. Jos joku luo lisäarvoa yhteiskunnalle yrittämällä ja luomalla itselleen työpaikan en näe mitään syytä käskeä hankkimaan niitä kuuluisia oikeita töitä. Tuosta Bukowskin lainauksesta en ehkä niinkään silti välitä; kaikki eivät voi tehdä työkseen sitä mitä rakastavat tai yhteiskunta kaatuisi roskakuskien, kaupan kassojen, siivoojien, jne. puutteeseen. Tärkeintä on viihtyä työssään, löytää ne positiiviset puolet siitä mitä tekee työkseen. Esim. vaateliikkeessä töissä ollessani sain paljon hyötyliikuntaa ja työt jäivät pois mielestä heti kun astui ulos työpaikan ovesta, töihin oli mukava mennä, työkaverit kivoja jne. En silti rakastanut sitä työtä. Mielestäni siinäkään ei ole mitään pahaa, että tekee työtä vain rahoittaakseen elämänsä ja toteuttaakseen intohimojaan vapaa-ajalla.

Kaiken lisäksi tuo Bukowskin lainaus ei taida Bukowskia oikeasti edes ollakaan ;) Joskus lainaus lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, jolloin väitettiin Bukowskin sanomisiksi. Kuitenkaan mistään ei olla ikinä löydetty alkuperäistä kirjettä/runoa/kirjaa, jossa tuota lainausta olisi käytetty.

Hyvä lainaus, ei vain ole Bukowskin käsialaa.

Kirsi Karoliina
Otherefore

Heh, no näinhän se tuppaa usein näiden internet quotejen kanssa olemaan :D "Fuck bitches, get money" -Gandhi. True story.

ebs (Ei varmistettu)

Kamoon. Siinä lukeekin että bukowskia MUOKATAKSENI. Loppu on oikeesti muistaakseni let it kill you tms.

Mutta kun se alkuperäinenkään find what you love and let it kill you ei ole Bukowskia nähnytkään :)

Maria (Ei varmistettu)

Mut onhan blogissa nyt paljon muutakin sisältöä, kun ne, missä mainitaan joku tuote/palvelu tms, mikä sponsaa blogia! Eli suuri osa on kyllä ihan oikeaa journalismia. Sana on kyllä aika juhlallinen ja viittaa johonkin vakavaan sanomalehteen, mutta samasta asiasta on kyse.

Annika (Ei varmistettu) http://puikkojasukka.blogspot.fi

Hyvä teksti!

Maria (Ei varmistettu)

Niin ja tuo sama vähättelevä asenne on myös esimiehiä/toimitusjohtajia kohtaan, joilla on "hyvä palkka (josta maksavat melkein puolet veroa) ja upee työsuhdeauto (josta maksavat ja ihan helkutisti) ja ketkä ei tee yhtään mitään..
Ei käy kateeksi pomoja. En haluaisi olla niin tuulisella paikalla ja vastuussa kaikesta. Nykyään ne paikat on NIIN vaativia ja jos vähänkin ei tuu tulosta tarpeeksi niin heippa.
Minä usein haaveilen, että olisin joku pakkaaja jossain takahuoneessa, jotta mun ei tarvisi ajatella mitään eikä kohdata ketään, koska työ on usein niin vaativaa ja väsyttävää.

Anna (Ei varmistettu)

You go girl! :)

Emilie (Ei varmistettu)

Upea avautuminen tärkeästä asiasta! Maailma on muuttunut niin nopeaan tahtiin ettei kaikki tosiaan ymmärrä että bloggaaminen voi olla oikeaa työtä.

Tämä postaus herätti kiinnostuksen "kurkistamaan kulissien taakse". Minkälaista ammattibloggaaminen todellisuudessa on, ja miten aikaavievä ja monivaiheinen prosessi laadukkaan blogipostauksen tekeminen on. En esim. tiennyt että kuvia varten tilataan erikseen ammattikuvaaja yms. Ammattitasoinen bloggaus on todellisuudessa huomattavasti monimutkaisempaa kuin luulin. Ihan mahtavaa tuollainen itsensä työllistäminen! Arvostan suuresti! :)

Petra (Ei varmistettu)

Hah, jokainen voi koittaa perustaa blogin ja saada "helppoa" rahaa "ei-oikealla-työllä". Näin minäkin tein ja kuinkas kävi? Jaksoin sitä säälittävän ajan, vaikka sainkin kommenttaja ja blogissani käytiin. Se vaan ei ollut minua varten. En jaksanut kuvata/olla kuvattavana, tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen olivat rasittavaa. Tulinkin siihen tulokseen että olen lukijana parempi kuin bloggaajana :)

Minustakin on kamalaa että "oikean" työn pitää olla raskasta, epämiellyttävää ja tylsää. Enhän minäkään ole sitten "oikeissa" töissä, menen mielelläni töihin, siellä on kivaa, vaikka haastavaa ja välillä stressaa, työ ei ole fyysisesti raskasta eikä se ole tylsääkään :)

Laura P (Ei varmistettu)

AAMEN. Sun pointit yhdistettynä loistavaan kirjoitustyyliin teki tästä postauksesta täydellisen. Tää on just miks rakastan sun blogia. Välillä pamautat mielipidetekstin jonka aikana ei ajattele muuta ku että "niinpä, no niinpä, no helvetti niinpä!!!"
Kiitos Anna.

Laura (Ei varmistettu)

Jee Anna! Teet hyvää työtä :) !
Tein aikasemmin nuorempana ravintolatöitä (nykyään välillä) ja ajattelin sillon, että jos en ole rättipoikki töiden jälkeen en ole tehnyt kunnon työpäivää. Meillä kehuskeltiin sillä kuka tekee eniten tunteja ja kuka nukku vähiten. Työkaverini olivat kyllä ihania, mutta onneksi pääsin siitä ympyrästä pois ja nautin nyt elämästäni. Erilaisessa työssä (joka ei vieläkään ole se paras, mutta teen mitä sattuu ja kokeilen heh :D), otan aikaa itselle ja läheisille ja siinä sivussa nautin töistäni.
Kiitos tästä postauksesta! Teet oikeaa, ja ihanaa työtä ja ilostutat arkeani :)

Merja (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä kanssasi, kun työllistää itsensä ja välillisesti vielä joitain muitakin,
ei voi kuin naureskella kadehtijoille.

noora (Ei varmistettu) http://nooraarantola.blogspot.fi

hyvin sanottu! Mut on kasvatettu siihen, että kaikki duuni on yhtä arvokasta. Se että mä olen tarjoilija ei tee musta yhtään vähäpätöisempää, ja se että pyrin kauppakorkean kautta yritysjohtajaksi ei tee musta yhtään sen tärkeämpää, kun tarjoilijaksi amiksesta valmistuneet duunikaverit. Jokaisen oma asia mistä haluaa itselleen uran luoda, paljonko rahaa elämiseen tarvitsee ja mihin ne rahansa käyttää :)

sannahelmiina

Huh, miten hyvin sanottu. Musta on jotenkin tosi uskomatonta, millainen vimma ihmisillä on arvostella ja tuomita toisiaan ja miten sokeita ihmiset on sille, että sen oman "oikeen" tavan lisäks on monta muutakin ihan yhtä "oikeeta" tapaa elää ja olla. Toinen ihan yhtä uskomaton asia on se, miten paljon kateutta tähän maailmaan mahtuu. Mä en vaan ymmärrä, miten se on niiltä "oikeen työn" tekijöiltä pois, jos joku muu pystyy elättämään ittensä jollain sellasella, mistä ihan oikeesti tykkää. Päinvastoin, ainakaan ne ei siitä "oikeesta työstä" maksamillaan veroilla joudu kustantamaan teidän "turhien akkojen" elämistä. :D Eli ainakin mun matematiikalla kaikki voittaa.

Tiivistit aika hyvin myös mun unelman siitä, miten haluaisin herätä jokaikinen päivä niin, että en vihaa ajatusta töihin menosta. Että siellä töissä olis kivaa, inspiroivaa ja motivoivaa, ja että saisin olla ihan aidosti ylpeä siitä mitä teen. Ihan vielä toi ei oo omalla kohdalla todellisuutta, mutta kun toivottavasti joku päivä voin kuvailla omaa työtäni noilla sanoilla, aion vähät välittää siitä miten "oikeeta" se kenenkään muun mielestä on!

Mira (Ei varmistettu)

Jumalauta! Anteeks karkea kieleni mut !!! Valtavan hyvä teksti. Sä rokkaat iha täysillä, ja kuten olen aiemminkin sanonu ni iha heittämällä ykkösbloggaaja. Sillon pari viikkoa sit ku olit sairaana etkä kyennyt bloggaa ni päivittelin mun kämppiksille et onkohan se kunnossa. Onneks olit on ollut kans rankka rupeama tämä akateeminen vuosi, sua voi kiittää jaksamiseen auttamisesta. Ja on myös lohduttavaa kuulla et muillakin on ongelmaa toisiinsa kyllästymisestä, you're not alone! Forever with love, Mira xx

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Mä olen niin samaa mieltä tästä! JOS EI TYKKÄÄ TYÖSTÄÄN, NIIN SUOMESSA ON MAHDOLLISUUS MINKÄ IKÄISENÄ VAIN LÄHTEÄ OPISKELEMAAN ALAA, JOLLE HALUAA. Ei voi kitistä siitä, että oma työ on paskaa ja samalla kadehtia niitä, jotka rakastavat työtään. Koska ei he sitä ilmaiseksi ole saaneet. Jokaisen on ollut tehtävä töitä/opiskeltava sen eteen, että saa nyt tehdä työtä josta pitää. Mulla on tuttavapiirissä näitä kiukuttelijoita myös... :/

Noora (Ei varmistettu)

Siis sinä jos joku olet kyllä taivata kirjottamaan! :D Mahtava teksti :)!

meow (Ei varmistettu)

Amen! <3

Virpi (Ei varmistettu)

Siis se ruikuttaminen siitä et bloggaaminen ei oo oikeeta työtä johtuu vaan siitä perisuomalaisesta kateudesta joka kumpuaa melko monesta ihmisestä. Yleensä jos joku menestyy,sille ollaan kateellisia koska ei itse menestytä. Ei täällä olla iloisia toisten puolesta eikä toivota muille ikuista onnea, jos sitä ei itselläkään ole. Oon tässä viime päivinä just paljon pohtinu et kuinka negatiivisia ihmisiä me suomalaiset ollaan ja miten sitä voisin omalla kohdallani muuttaa. Niinpä hymyilin tänään vähän enemmän töissä. Vaikka ei välttämättä ois kauheasti hymyilyttäny.

Ja sain sillä aikaan lumipalloefektin. Kaikki muutkin hymyili. Miten me saatais kaikki suomalaiset tähän mukaan?

Mannapuuro (Ei varmistettu)

Hyvä postaus. Itse olen sairaanhoitajana päivystyksessä ja teen kolmivuorotyötä. Rankkaa on, mutta en silti vaihtaisi työtäni mihinkään. Aamulla 5 kun soitin kello, herään ihan mielelläni töihin. Toki palkkauksesta voisin olla erimieltä, sillä koen ansaitsevat enemmän palkkaa. Mutta ei tätä kyllä kukaan palkan vuoksi tee. Ihmiset valittaa bloggauksesta ja miten pääset ympäri maailmaa ja eri tilaisuuksiin.mitä jos et pääsisi, olisiko kiva lukea päivästä toiseen postauksia jotka pyörii vaan sun arjen ympärillä. Kerran kaksi vuodessa kävisit kanariansaarilla ja niistä puhuisit parin postauksia verran. Nyt nähdään ja koetaan maailmaa sun kautta ja itse ainakin olen sun ideoittamana käynyt mm.malediiveilla :) iso kiitos arjen piristämisestä, jatka samaa malliin. Työaika käyttöön sullekin, niin jää aikaa myös komeammalle puoliskollei haha ;)

Hertta (Ei varmistettu)

Harvoin kommentoin mihinkään blogeihin, vaikka monia päivittäin luenki. Mua vaa niin ärsyttää sun ja muittenki bloggareitten puolesta että teille tullaan kommenttiboksissa aukomaan päätä, ku ei muillekkaa ihmisille yleensä anonyymisti voi lapata loputtomasti paskaa niskaan.
Mä oon lukenu paljon hyviä postauksia, huonoja postauksia, hyviä blogeja, vähemmän hyviä blogeja lut erona siihen että ruikuttaisin siitä että ku on ollu bloggaajalla nyt huono puol vuotta (täysin tietämättä mitä ruudun takana oikeessa elämässä tapahtuu) postauksissa on musta ihan ok ollalukematta ko blogia jos niinhirveesti vituttaa. Turha tulla tänne haukkumaan, tai jos on niin paha olo sun blogista ni miks se pitää avata ja tulla haukkumaan sua ja sun elämää. Ei ymmärrä.
Mut että tsemppiä sinne! Oon aina palannu sun blogiin vähä hiljasempienki kausien jälkeen koska mun elämä on kivempaa ku saan lukee jonkun muun (ehkä ruudulla hyvinkinn sliipattua ja "pinnallista") elämää! Kiitos sun blogista ja suuresta TYÖSTÄ jonka voin vaa kuvitella mikä sen takan on! <3

Ei tarvii ees postaa tätä kommenttia mut aattelin että saat ite kuulla että kyllä sua arvostetaan! :)

Lotta (Ei varmistettu)

Amen <3

EMerituuli
Loxodon

En tiedä olenko tänne koskaan aikaisemmin kommentoinut, mutta parastahan on sellainen työ josta itse tykkää! En käsitä miksi työn pitää olla vastenmielistä ja raskasta? Minulle esimerkiksi sinun työsi olisi aivan täysi mahdottomuus - itsetuntoni ei kestäisi noita kiusaajia ja arvostelijoita. Enkä tykkää olla kameran edessä ja kirjoittajana olen melkoisen käsi. Minun näkökulmastani sinun työsi vaatisi aivan liikaa (nautin kyllä työsi tuotoksista!) :D
-
Minä tykkään herätä aikaisin töihin ja työskentelen mieluiten yksin. Monet sanovat työtäni vaativaksi, mutta en itse koe sitä niin. Tekisin työtäni luultavasti palkattakin (ei kerrota pomolle!). Kysymyshän on ihan vain valinnoista. Pitää löytää työ josta tykkää tai sitten olla nätisti valittamatta siitä miten muilla on niin helppoa.

J! (Ei varmistettu)

Mä en voi lainkaan käsittää ihmisiä jotka väittää toista työtä oikeaks ja toista vääräks. Aivan sama mitä työtä tekee niin sen eteen täytyy nähdä vaivaa! Vaikka heräät aamulla aikasin ja teet fyysisesti raskasta työtä, niin totuushan on se että mahdollisesti työ voi olla sellaista jossa ei paljoa aivoja tartte käyttää ja työasiat voi unohtaa vapaa-ajalle siirtyessä, mutta vaivaa täytyy nähdä siinä että jaksaa herätä joka aamu aikaisin ja pistää itsensä fyysisesti koville. Toisessa duunissa, niin kuin esim bloggaamisessa taas ei välttämättä joka aamu tarvitse herätä klo 5:00 tai nostella painavia asioita, mutta työ vaatii paljon edellistä enemmän "aivoja" eli esim suunnittelua, kirjanpitoa ym ja kulkee mukana varmasti käytännössä 24 tuntia vuorokaudesta. En siis usko että kukaan onnistuu tekemään työtä jonka eteen ei tarvitsisi tehdä mitään? Tulipas huono selitys, mutta tarkoitan vaan että voi se "oikeakin" työ olla todellisuudessa paljon vähemmän kuormittavaa ja helpompaa kuin nämä "leikkityöt". Mä itse olen tällä hetkellä kirjanpitäjänä harjoittelussa ja koen sen paljon haastavammaksi ja raskaammaksi työksi vaikka päivät meneekin pöydän ääressä istuen ja papereita pyöritellen, kuin osa-aikaisuuteni täysin vastakohtaisessa paikassa jossa joudun heräämään aikaisin ja laittamaan itseni välillä fyysisestikin koville.

Haluan vaan nostaa hattua teille blogimaailman ihmisille, sillä tiedän ettei itsestäni esimerkiksi olisi lainkaan tuollaiseen työhön. On aivan ihanaa, että olette pystyneet tekemään intohimosta ja harrastuksesta itsellenne työn - ei onnistu jokaiselta.

Suvi (Ei varmistettu)

Hyvä teksti! Itse en myöskään ymmärrä miksi oikea työ olisi muka sitä että se on raskasta, uuvuttavaa ja inhottavaa. Että vasta kun nämä kriteerit täyttyvät niin voi sanoa tekevänsä "oikeaaa" työtä. Mielestäni kenenkään ei ole pakko tehdä työtä jota inhoaa. Vielä tyhmempää on tehdä tätä "oikeaa" työtä ja valittaa koko ajan kuinka raskasta se on. Asia on juurikin niin kuin sinä sanoit: oikea työ on sitä mistä saa palkkaa. Sillä, miltä työ itsestäsi tuntuu, ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko se oikeaa työtä vai ei. Inhottavaa että ihmiset käyttävät aikansa toisten mollaamiseen ja haukkumiseen. Olen lukenut usean vuoden ajan blogiasi ja pidän siitä kovasti. Toivon ettet lannistuisi ikävien ihmisten ikävistä kommenteista joita blogimaailmassa valitettavasti kohtaa.

Neea (Ei varmistettu) http://sweetsunbyneea.blogspot.fi

Moi, todella ärsyttävää tuollainen kommentointi sun työstä ja muutenkin jonkun työstä. Ne ihmiset ovat vaan niin kateellisia siitä, mitä sä oot saanu aikaan ja miten ihana blogi sulla on. Välillä on hankala ymmärtää sitä millaisia ihmiset ovatkaan ja kuinka julmasti voivat kohdella täysin tuntemattomia ihmisiä. Tsemppiä taas sinne ja kiitos taas jutuistasi :)

Tiia (Ei varmistettu)

Argh! Jotenkin surullista, että tällaisesta asiasta täytyy edes kirjoittaa, mitä hittoa ihmisten päässä liikkuu? :D Hyvin kirjoitettu jokatapauksessa! Ja kiitos sinun ja muiden bloggaajien me "tavallista työtä" työtä tekevät saamme hyviä ideoita ja suosituksia esimerkiksi siihen vapaa-ajan viettoon. Kiitos sinun oon löytänyt mm. hyvän ripsientekijän ja kasan erilaisia tuotteita ja inspiraatiota pukeutumiseen! :]

Ellielisabet (Ei varmistettu)

Laadukkaan blogin kirjoittaminen vie ihan kamalasti aikaa! Joskus joku kaveri on tokaissu mulle, että aloita blogi! Oon sitten siihen todennu että ei mulla oo aikaa. Varmaan mäkin nuorempana ajattelin että bloggaaminen ei oo oikeeta työtä. (en kyllä allerkirjoita ehkä tätäkään) Mutta pointti oli se että ne jotka haukkuu ja arvostelee on todennäkösesti nuoreja ja naiveja tai vaan katkeria. Muista että täällä ruudun takana on niitäkin jotka ymmärtää miten paljon vaivaa näet (bloggaaajat näkevät) joka päivä sisällön tuottamisen vuoksi. He eivät vaan välttämättä kommentoi ja anna sitä hyvää palautetta joka päivä edes joka puoli vuosi. Kehun sua nyt vähän ihan vaan siksi että saisit hyvää mieltä ja palautetta sun "työnantajalta" eli lukijalta:
Oot varmasti maailman kauneimpien naisten joukossa, oon vakuuttunut myös että fiksu ja hauskuus on jokaisen subjektiivinen näkemys eli oot monen mielestä sitäkin. Otat visuaalisesti tosi kauniita kuvia, jotka henkii usein "täydellinen elämä" -kuvaa. Medialukutaitoiset ihmiset kuitenkin ymmärtävät että ei kenenkään elämä sellaista joka sekunti ole ja blogien on tarkoitus olla visuaalisesti kauniita. Se ei myöskään ole keneltäkään pois, jos sun elämä on täydellistä! Sulla saa olla juuri niin helvetin kaunis ja täydellinen elämä kun oot siitä itse rakentanut. Keep up the good work!

Pages

Kommentoi