Gambia

Mungolife

Eilinen menikin vähän siivillä, mutta ei se mitään. Maanantai on aika hyvä päivä palata muistoissa taaksepäin niihin lämpöisiin hetkiin Gambiassa, joista ei ole vasta kuin viikko, mutta jotka tuntuu jo melkeinpä kaukaiselta muistolta tämän kaiken hässäkän jälkeen.

Meidät tosiaan vaihdettiin alkuperäisestä hotellista Kairaba Hotelliin, joka on varmaan yksi Gambian parhaita hotelleja. 4 tähden hotelli oli kyllä superviihtyisä, ja pakko on myöntää, että hotellialueelta ei tullut ihan hirveästi poistuttua. Meille matkan tavoite oli maata auringossa, ladata akkuja ja oikeasti levätä. Ei mitään retkiä tai muuta, vaan ihan vaan olemista. Siinä onnistuimme oikein hyvin. Tuota hotellia voin lämpimästi suositella kaikille, jotka kaipaa ihan vaan edullista matkaa lämpöön ja aurinkoon. Eihän tuolla Gambiassa nyt tekemistä ole nimeksikään, mutta mulle riitti erinomaisesti tuorepuristetut mehut, hyvä kirja ja altaalla makoilu. Päivittäinen pingispeli oli sitten se suurin aktiviteetti ja rankin pohdinta taisi olla mihin ravintolaan mennä.

So, let's start this week with some fresh memories from Gambia. we were switched from our original hotel in Cape Point to Kairaba Hotel on Kololi Beach. I can highly recommend the hotel, as it was so nice we barely had reason to leave the hotel area. We weren't looking for an adventure or a travel destination with a lot of activities. We were looking for something to just spend our days relaxing and enjoying the sun. And that we did. Kairaba was perfect for that :)

Eläimiä tuolla alueella riittää! Jos siis pelkää apinoita, riikinkukkoja tai lintuja, en voi suositella :D En montaa kertaa saanut juoda mun mehua, ilman, että joku on varastanut siitä sen esanssikirsikan tai muun herkun. Apinat oli musta hirveän suloisia, vaikka en ihan liian lähelle uskaltanut mennä. Yksi apinaperhe oli kyllä aivan ylitse muiden, nimittäin siinä oli sellainen ihan pikkuruinen apinavauva, joka oli kyllä ihan hirveen suloinen. Välillä jos poikaystävä on käynyt huoneessa tms. ja meikäläinen on kadonnut uima-altaalta, on hotellin työntekijät yleensä viittonu apinoiden suuntaan ja todennut, että siellä se on. Kaltaisensa ku löytää, eikö niin? ;)

There's so many animals in the area! If you're afraid of monkeys, birds or peacocks, I can't really recommend the hotel. I loved these little monkeys, they were so cute. I didn't dare going too near them, but I was fascinated from afar constantly. Usually if my boyfriend went to our room or just lost me out of his sight for a moment, he would find me near these guys. The hotel employees knew well where to find me as well. Look for the monkeys and you'll find the crazy monkeylady.

Katsokaa nyt toista! Miten suloinen!! ♥

Look at this little fellow! He was my favourite. This tiny little creature that was just so cute!! ♥

Hotellin ravintola Shikra oli meidän suosikkiravintola alueella. Fine dining -raflassa maksoi kalleimmat annokset ehkä 15 euroa, ja ruoka oli ihan superhyvää, palvelu myös aivan erinomaista. Enemmän kerron noista ravintoloista seuraavassa Gambia-postauksessa, mutta senkin puolesta toi hotelli on mahtava valinta, koska tuo hotellin rafla oli ainakin erinomainen :)

Myös allasalue oli tosi kiva. Iso, paljon aurinkotuoleja, vesi lämmintä, muttei liian ja hotellityöntekijät tosi tosi mukavia ja kivoja. Palvelu toimi ja päivittäinen happy hour tarkoitti sitä, että niitä mehuja tuli kiskottua kyllä loppuvuoden vitamiinitarpeisiin :D Vilvoittelemaan pääsi hyvin pingipöydän äärelle hetkeksi varjoon, ja viikon lopputulos taitaa olla se, että mä voitin 3 erää. Jostain ehkä pelatusta 67:sta. Ei ihan tasaista ehkä, mutta jotain kehitystä oli havaittavissa siitä alusta, jolloin en osunut edes pöytään.

The hotel restaurant we thought was the best in the area. Shikra was a restaurant for fine dining, and the most expensive meals there cost around 15 euros. Not bad. Salads and pastas were around 8 euros. The service was fantastic and the atmosphere really nice :) 

I also loved the pool area. Big pool, lots of sunchairs, the water was warm but not too hot and all the employees super nice. The service was impeccable and I think with the happy hours at the pool, I've filled up on my vitamin levels for the rest of the year :D


Matkan tärkeimmät varusteet, Ray Banit, släbärit ja kirsikkana kakkuun noi herkkumehut.

The most important every day; Ray Bans, flip flops and those yummy juices.

Hotellialue oli tosi hyvin ylläpidetty ja siellä oli kyllä lääniä ja tilaa enemmän ku tarpeeks. Viihtyisä alue, joskin noi liskot oli ehkä ihan hitusen pelottavia. Jollakin tapaa myös aika symppiksiä kavereita. En kyllä ehkä haluaisi herätä aurinkotuolista tollanen mun edessäni.

They really take great care of the hotel area, and I just found it very tranquil to spend my days at. The lizards were a bit scary, but somehow quite cute at the same time. I wouldn't want to wake up in my sunchair with one of those peaking at me though :D

Nää apinat oli kyllä ihan ryökäleitä! Tokana päivänä kun istuimme altaalla, mulla oli siinä pieni karkkipussi mukana. Näin yhden tällaisen nuoren apinan vaanivan siinä lähettyvillä, ja ajattelin, että se tulee varastamaan limeä mun juomasta. Pelkäsin, että se kaataa samalla sen juoman (tapahtui edellisenä päivänä riikinkukon toimesta..) ja pelastin sen juoman samaan aikaan ku apina loikkas pöydälle. Sen kohteena ei vaan ollut se juoma, vaan se karkkipussi. Tuo nappas sen avonaisen karkkipussin niin hirveellä vauhdilla, että sen sisältö levis siihen mun aurinkotuolille kauniissa kaaressa. Tää kipitti tyytyväisenä pussi kourassa parin metrin päähän samalla ku mä keräsin mun karkit talteen. Ja tuon ilme, kun se katsoi hämmentyneenä pussiin, joka ammotti tyhjyyttään. Voi että! Nauroin kaksin kerroin, kun toinen näytti niin murtuneen hämmentyneeltä. Just äsken oli karkkia ja nyt tämä on tyhjä, mitä tässä juuri tapahtui!?!? Voi raukkaa. Hieno varkaus, mutta jäi ilman saalista. Vein sille limen lohdutukseksi sitten. Voin vaan kuvitella missä sokerihumaloissa toi ois pyöriny siellä altaalla jos ois vetäny sen karkkipussin. Toisaalta ois ehkä päässy julkasee blogiin videon, jossa apina vetää kuviokelluntaa ja jodlaa. Dammit.

These monkeys were such thieves. This one tried stealing my bag of candy, but failed miserably as the candies flew around from the force and speed of his sticky fingers, and he ended up sitting with an empty plastic bag looking ridiculously funny with a baffled expression of disbelief on his face. What just happened? There were lollies there before, but where did they go? I felt sorry for the little unfortunate thief and shared my lime with him. He looks unsatisfied still.

Varkaudet ei tosiaan jääny apinoihin, vaan riikinkukot oli siinä ihan yhtä tehokkaita. Ei mitään häpyä noilla. Ai sulla on hedelmä siinä? Okei, kiitti, tää on hyvää. Perhana. Onneks inhoon esanssikirsikoita, niin ei paljoa haitannu. Se yks varastettu appelsiininpala oli suurin menetys :D Mulla oli jossain vaiheessa reissua jo sellanen olo, että yli puolet kameran kuvista on eläimistä. Eipä toisaalta hirveesti muutakaan kuvattavaa ollut, rajansa silläki monta kuvaa omista varpaista uima-altaalla jaksaa napsia.

Monkeys weren't the only thieves, as peacocks got their fare share of cherries and fruit. I think more than half of my photos from Gambia are of animals. But in all honesty, there's a limit on how many photos you can take of your toes by the pool, right? :D

Tuossa nyt siis meidän suurin osa ajanvietostamme Gambiassa. Altaalle lekottelua, pingiksen pelailua ja eläinten ihmettelyä. Palaan Gambiaan matkakohteena ja mm. ravintoloihin ja rantaan sitten omalla postauksellaan mahdollisimman pian :)

So, that was what we mostly did in Gambia. Just relaxed and enjoyed the summer. I'll get back with some thoughts about Gambia and tourism there in the next post :)

Kommentit

never (Ei varmistettu)

ihania kuvia, ihana teksti ja paikka vaikuttaa hurmaavalta!!! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

t-rex (Ei varmistettu)

hei mitäs mieltä olet brittilaulajasta Morrisseystä ja hänen musiikistaan? (jos siis tiedät muusikon), juuri oli keikka täällä Helsingissä.

Anna (Ei varmistettu)

Tiedän, mutten oikeen tunne musiikkia. Täytyy tutustua. Onko hyvä?

t-rex (Ei varmistettu)

minusta on mutta yleensä ihmiset joko rakastaa tai vihaa mitä tulee sen musiikkiin yms. :D mutta on kokeilemisen arvoinen! Itse kuuntelen aika paljon samoja bändejä kuin sinäkin, mutta tuo on toki aika erilaista musaa entä ne, etten osaa sanoa, mutta tosiaan on tutustumisen arvoinen :) sit joko tykkää tai ei, en itsekään kaikista sen biiseistä välitä mutta muutamat iskee tosi tosi kovaa

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy siis kokeilla :)

Kia (Ei varmistettu)

Näyttää hienolta paikalta. Sopis tällaiselle eläinrakkaalle. Voin kuvitella, että niitä eläinkuvia olis muutama tuolla olon jälkeen :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, jep :D

Noora (Ei varmistettu) http://mylife-noora.blogspot.com

varsinainen eläintarha tuo hotelli :D ja täytyy sanoa että sun kirjoitustyyli on kyllä niin ihanan persoonallinen muihin muotiblogeihin verrattuna, että huomasin taas äsken nauravani ääneen näille apinatarinoille

Anna (Ei varmistettu)

Haha, vitsi miten kiva kuulla, kiitoksia :)

Siri (Ei varmistettu)

Oi miten ihanan näköinen ja kuuloinen reissu :)
Musta on ihan mahtavaa miten usein oot viime aikoina postaillu ja miten laadukkaita postauksia ne on ollut! Kiitos siis suuresti blogista ja inspiraatiosta mitä sen mukana tuot!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Musta tuntuu, että mä oon postannu viime aikoina tosi vähän, kun on ollut niin kiireistä :D

Laura (Ei varmistettu)

Todella upeita kuvia oot ainakin saanut napsittua! Tykkäsin etenkin siitä, että näissä ei oltu hullusti lisätty sitä kontrastia ja värikkyyttä, kuten joillain on tapana, vaan luotettu siihen että kuva näyttää hyvältä ihan sellaisenaan. Jää jotenkin tosi aito fiilis näistä teidän lomakuvista! Tuli varmasti loma tarpeeseen kaiken ton muuttohässäkän keskellä :D

Anna (Ei varmistettu)

Todellakin tuli :D Ja kiitoksia :)

Sannak. (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen ja oloinen paikka! Teillä oli varmasti juuri niin rentouttava loma kuin lomaa pitää ollakin. Ja niinpä sai sitten itsellekin kaipuun aurinkoon ja lämpimään. Tämä Suomen marraskuu on niin syvältä... Ja ihan varmasti minutkin olisi löytänyt sieltä apinoiden joukosta. Miten suloisia :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) ja ne oli niin ihania, mulla on tota vauvaa ikävä :/

Frida (Ei varmistettu)

Löhöily auringossa kyllä kelpaisi ! :) Ihanan näköistä. Ja noi apinat sulattaa mun sydämen, mä tiiän että mua sais varmaan hakea pois sieltä kuvaamasta :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, mua sai sieltä hakea aika usein :D

Anu (Ei varmistettu) http://toista-maata.blogspot.fi

Apua nuo apinat! Ehkä söpöintä ikinä! Miten muuten suhtautuivat tuolla hotellilla noihin eläimiin? Oliko esimerkiksi kieltoa ruokkia noita, vai saavatko juosta ihan rauhassa hotellin alueella?

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kivasti :) Riikinkukoille on rakennettu joku iso härpäke, missä ne asuu. Apinoita kieltävät ruokkimasta, tosin hedelmiä niille sai antaa. Ideana nyt varmaan se, ettei ne opi tulemaan kerjäämään sitä ruokaa :) Apinat vetää rallia siellä ihan vapaasti ympäri ämpäri hotellialuetta :)

Zinaida (Ei varmistettu)

Vau vaikuttaapa mageelta paikalta, taidan lisätä tän yheks vaihtoehdoks sitten kun suunnittelen seuraavaa matkaa lämpöön :)
Ps. Jos kuvissa esiintyvä herra on sun poikaystävä, hän lienee yhtä tyylikäs kun sinäkin :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Haha, onhan se aika tyylikäs <3

Janette (Ei varmistettu)

Ai että miten ihania kuvia! Ja yhen kohdalla meinäs lentää läppäri sylistä yllätyksestä ;) :D Mä haluisin tonne jo ihan vaan noitten apinoitten takii ku niin sööttejä!

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no ei se kai niin suuri järkytys voinut olla :D

Sonja (Ei varmistettu)

Aivan ihania kuvia ja oot itekin upeen näkönen :-)

Millaista hotellin ulkopuolella sitten oli? Oliko kunnon keskusta kauppoineen ja ravintoloineen sekä normikansalaisineen vai oliko joku turisti keskittymä niin, että muitakin hotelleita ympärillä?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) No aika karua kyllä :/ Köyhää ja kehittymättömän näköistä, mutta jotenkin tuli optimistinen olo, että mahdollisuuksia tulevaisuudessa ehkä olisi :)

viltsun äippä (Ei varmistettu)

Ihania kuvia, varsinkin tuo jossa istut riippukeinussa selin! Upea! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Iina (Ei varmistettu)

Ihania kuvia :) näytät tosi onnelliselta enkä yhtään ihmettele ku oot noin hyvännäkösen miehen onnistunu nappaamaan itelles :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no sillä on kyllä suuri vaikutus varmasti siihen :)

S (Ei varmistettu)

Aaa ihania kyllä aina nää matkapostaukset! Luinkin itseasiassa tänään sun postauksia siltä maailmanympärimatkalta. :D Ihan huippuja!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Miru (Ei varmistettu)

Onks sun poikkis britti? :) Siistejä kuvia, noi apinat :3

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole :)

Veera (Ei varmistettu)

Mä niin tykkään sun tavasta kirjottaa! Nauran aina välillä ääneen täällä sun kertomuksilles :D kiitos!

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :)

Minna (Ei varmistettu) http://shoppaaja.blogspot.fi

Hyvännäköstä matkaseuraa ollu! ;D

Anna (Ei varmistettu)

Kieltämättä ;)

elli (Ei varmistettu)

oi näistä kuvista oikein välittyi huoleton loma!
harvinaisen sulosia varkaita siellä ;)

Anna (Ei varmistettu)

No äläpä! :D

Jenni (Ei varmistettu)

Kivoja kuvia :) tiedäthän että Gambia on englanniksi The Gambia?

Anna (Ei varmistettu)

Joo, itse asiassa huomasin sen joskus, mutta nähtävästi unohtanut sen kokonaan :/

Ella (Ei varmistettu)

Gambia kuulostaa (ja kuvien perusteella näyttää) just sellaselta paikalta mihin haluaisin lähteä samantien! Täytyykin tutustua kohteeseen tarkemmin ja alkaa houkuttelemaan matkakumppaneita;)

Lomanne kuulosti ihanan rentouttavalta! Upeita kuvia:) ja nuo apinat.. Miten joku voi olla noin söpö!!

P.S. Aikasmoiselta komistukselta näyttää tää sun matkaseuralainen;) onnea teille!

Anna (Ei varmistettu)

Tutustu ihmeessä :) Ja kiitoksia :)

ttaa (Ei varmistettu)

Aika ihanalta näyttää! :)
Kerrothan muuten myös, miten se vaatteiden yms lahjotusoperaario toimi? Vasta muistin kun tsekkailin Mungostyleä ja siellä oli se postaus aiheesta!
Plus onhan omasta uudesta huoneesta tulossa postausta?!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, voisin kirjoittaa siitä Mungostylen puolelle lisää :)

Ei voinut kuin virnuilla tätä lueskellessa. Ja nuo kuvat.. Voi perskeles, oli kyllä mahtavia.
Kyllä kelpais tässä sekasorrossa päästä heittämään aivot narikkaan.
Jotenkin näitä Helsingin pimeitä katuja ikkunasta tiiraillessa on vaikea uskoa, että tuollaisiakin paikkoja on olemassa..

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :)

Annarosa (Ei varmistettu)

Aivan mahtavia kuvia, mäkin haluun heti tonne! Noi apinat <3 Toi hotelli näyttää kyllä varsinaiselta eläintarhalta, viihtyttäis poikaystävän kanssa tuolla varmasti hyvin ja saadaan suurin riemu aina nimeomaan kaikenmaailman elukoista :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, ne oli kyllä ihania :)

Pages

Kommentoi