Gozo // Malta

Gozo (1 of 31)

Welcome to Gozo! Nyt kun ollaan saatu kotia edistetty sen verran, että täällä voi jo vähän olla mukavamminkin, voin keskittyä hieman enemmän blogiin. Heti alkajaisiksi ajattelin palata meidän Maltan lomaan. Koko reissu oli äärimmäisen onnistunut ja loma oli onnen ja ilon täyttämä. Malta oli todella meidän mieleen ja tykästyimme saareen tosi paljon. Vaikka Euroopan ykköskohteeni on edelleen Kroatia, tykästyin myös Maltaan todella paljon. Maltan reissun lempiosuus oli kyllä vierailu Gozolle. Satuimme asumaan loman alkuosan saaren pohjoispuolella, josta olikin todella lyhyt matka Gozon lauttasatamaan. Lauttamatka Gozolle taittui helposti, autolautta oli mielestäni melko edullinen ja auto helpotti kyllä Gozolla liikkumista todella paljon. Muistelisin, että menopaluu kahdelle henkilölle ja autolle oli n. 20 euron pintaan, ja lauttoja meni puolen tunnin välein.

Gozo oli aivan ihastuttava! Kiertelimme saarta ympäri hieman summittaisesti ja kävimme tietenkin katsastamassa saaren suurimman nähtävyyden, eli the Azure Windown. 

Gozo (2 of 31)

Gozo (3 of 31)

Gozo (5 of 31)


Gozo (7 of 31)

Gozo (6 of 31)

Azure Windowlla oli lisäksemme noin miljoona muutakin turistia, mutta suosittelen kyllä tuolla vierailua, nimittäin muodostelma on todella vaikuttava. Ottakaa simmarit ja räpylät mukaan, tuo vesi on nimittäin ihan älyttömän kirkasta ja siinä helteessä, jossa me paikalla olimme, pulahdus veteen olisi ollut aivan ihana. Lähdimme kuitenkin Gozolle vasta puolen päivän aikaan, ja halusimme ottaa vierailusta kaiken irti, joten päätime jättää uimiset muille päiville. Gozolla vierailulle kannattaa jättää aikaa mahdollisimman paljon, joten suosittelen suuntaamaan sinne mahdollisimman ajoissa aamulla, tai jopa yöpymään siellä yön tai kaksi.

Azure Windown jälkeen suuntasimme Xlendi Bayhin, joka oli melkeinpä suosikkipaikkani koko reissussa.

Gozo (8 of 31)

Gozo (9 of 31)

Gozo (10 of 31)

En osaa edes tarkalleen sanoa, miksi ihastuin Xlendi Bayhin niin paljon, jokin siinä viehätti mua tosi paljon. Ihania näköalaravintoloita, kaunis lahti, jossa superkirkasta vettä ja jotenkin todella rentouttava ja mieltä rauhoittava paikka kaikin puolin. Unelmoimme, miten vuokraisimme joskus huoneen tuolta lahden vierestä ja vietettäisiin vaan aikaa tuolla, nauttien hurmaavan pienen kylän ihanasta arjesta.

Myöhäisen lounaan jälkeen hyppäsimme jälleen vuokra-autoomme ja suuntasimme kohti Wied Il-Mielahia. Ajomatka sinne oli lievästi sanottuna jännittävä! Kapea mutkitteleva tie, johon ei millään mahtuisi kaksi autoa ja sekoileva navigaattori. Jännitystä riitti ja kun pääsimme perille, emme millään löytäneet koko nähtävyyttä. No ei siinä mitään, näköala oli hurmaava ja rentouduimmekin hetken istuskellen n. 50 metrin korkeudessa heilutellen varpaita edessämme ja tuijotellen niin pitkälle kuin merta riitti. Totesimme, että navi oli selkeästi väärässä, eikä vähiten koska missään lähellä ei ollut ristinsielua.

Gozo (11 of 31)

… ja näköalaa oli aika pitkälle. Siellä se meidän miniauto nököttää! Oli ihan hullunkurista ajaa näin pienellä autolla meidän katumaasturin jälkeen. Toisaalta en kyllä suosittelisi tuolla yhtään isompaa autoa kuin pakko, nimittäin kadut on hyvin kapeita ja tuollaisella pääsee hyvin liikkumaan joka tiellä 🙂

Gozo (13 of 31)

Autolle palattuamme huomasimme, että tuosta vierestä meni rappuset jonnekin alaspäin. Lähdimme tutkimaan.

Gozo (14 of 31)

Gozo (15 of 31)

Siinähän se! Azure Windown mittainen luonnonihme, joka nökötteli tuolla täydessä yksinäisyydessä ilman yhden yhtä turistia.

Gozo (16 of 31)

Tässä vaiheessa harmitti, ettei tullut räpylät mukaan. Tuo vesi oli niin älyttömän kutsuvaa, mutta virtaus melko kova, joten ilman räpylöitä emme uskaltaneet hypätä veteen. Wied Il-Mielah oli ihan miehen suosikki vierailukohteista, ja suosittelikinn paikkaa lämpimästi ihan kaikille, mm. myös  Maltalla olleelle ystäväpariskunnallemme, joka pääsi Gozolle vasta pari päivää myöhemmin. Tuonne palaisi mielellään uudelleen, vaikka piknikille upeisiin maisemiin.

Gozo (17 of 31)

Wied Il-Mielahista olikin lyhyt matka Wied Il-Ghasrille, jonne jatkoimme matkaamme.

Gozo (18 of 31)

Paikka on varmasti aivan hurmaava keskipäivän auringolla, mutta me olimme sitä silmällä pitäen hieman myöhässä. Iltapäiväuinti tuolla oli kuitenkin ihan äärimmäisen rentouttava 🙂

Gozo (19 of 31)

Gozo (20 of 31)

Gozo (21 of 31)

Kiertelimme myös Citadelilla ja nähtävyyksillä kuten kirkoilla, mutta itse tykkään enemmän luonnon nähtävyyksistä. Gozossa eniten hurmasi luonnonnähtävyyksien lisäksi pienet söpöt kadut ja sellainen yleinen ilmapiiri. Haluan takaisin jo!!

Gozo (22 of 31)

Gozo (23 of 31)

Gozo (24 of 31)

Gozo oli myös paljon isompi kuin itse kuvittelin, ja voisinkin hyvin ajatella, että suuntaamme vielä joskus ihan vaan Gozolle lomalle. Tuolla on niin paljon upeita rantoja, lahdelmia ja poukamia, että siellä menisi helposti viikko jos toinenkin 🙂

Gozo (25 of 31)

Gozo (26 of 31)

Gozo (27 of 31)

Gozo (28 of 31)

Gozo (29 of 31)

Gozo (30 of 31)

Gozo (31 of 31)

All in all, suosittelen vahvasti kaikille Maltan matkaajille, ja suosittelen ennen kaikkea pidempää reissua kuin päivän matkaa. Suosittelen jäämään Gozolle yötä, ja nauttimaan saaren kauneudesta ja vieraanvaraisuudesta pidempäänkin.

Palaan Maltan muihin osiin myöhemmillä postauksilla. Nyt nautin parhaan ystäväni ja miehensä seurasta. Illan aktiviteetteina Mysteerihuone ja illallinen Mustassa Lampaassa. Viikonloppu, mikä ihana tekosyy!

Kommentit (6)
  1. Onko sun uusimmassa instakuvassa (brunssikuva) ne lautaset/kulhot mistä? Todella täydellisen näköset!

  2. Hei Anna, mua olis kiinnostanut sun mielipide hiustenpidennyksistä, kun sulla taitaa olla kokemusta niistä enemmän kuin monella kampaajalla. Minkä ajan kuluttua uusien pidennysten laitosta hiukset ovat mielestäsi parhaimmillaan? Jos sulla on vaikka joku tärkeä tilaisuus niin paljonko aiemmin uusit pidennykset? Mikä on maximi aika minkä kuluttua pidennykset vielä näyttää hyvältä? Kiitos tosi paljon, jos jaksat vastailla muuttopuuhien keskellä (:

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *