Granola

raita (9 of 9)-2

Esittelin eilen Instagramin puolella granolan tekovaihetta ja lupailin ohjetta blogin puolelle tänään 🙂 Pitkään aikaan en ole tehnyt mitään ruokaohjeistuksia, mutta nyt oli ihan pakko jakaa tämä herkku teidän kanssa. Kiertelimme joskus maaliskuussa Perthissä katumarkkinoita, joissa oli erilaisia ruokakojuja. Sieltä löysin itselleni suurherkun, kotitekoisen granolan, joka oli nii hyvää, ettei tosikaan! Poikaystävällä oli kielto koskea pussiin, ennen kuin sain toistettua granolan kotona. Alkuperäistä ohjetta hieman muokaten teinkin eilen ensimmäisen satsin itse tätä aamupalojeni kuningasta.

raita (1 of 9)-2

raita (2 of 9)-2raita (3 of 9)-2

raita (4 of 9)-2

Tarvitset:

Kuivattuja karpaloita (omani ostin Stockan Delistä, saa myös muualta, mutta nuo on musta parhaita)
Macadamia-pähkinöitä
Kurpitsansiemeniä
Manteleita
Kuivattuja kookoshiutaleita
Pistaaseja
Paistettuja kaurahiutaleita
Hunajaa
Kookosöljyä

Alkuperäisessä granolassa oli macadamian ja pistaasin sijaan cashew-pähkinöitä, mutta tässä voi tosiaan heittäytyä niin villiksi kuin haluaa. Mä laitoin mun lempipähkinöitä tähän, mutta oman maun mukaan suosittelen valkkaamaan pähkinät. Ostin kaikki muut ainekset Punnitse & Säästästä, karpalot on Stockalta. Mä ostin vaniljamaustettuja kurpitsansiemeniä, ja kaneli-omena kaurahiutaleita, mutta nämä toimivat myös ihan maustamattomanakin. Alkuperäisessä Ausseists tuomassani granolassa ei kaurahiutaleita ollut, mutta itse halusin lisätä vähän niitä joukkoon.

Valmistus on helppoa kuin heinänteko. Veitsellä vaan paloittelee pähkinät ja karpalot pieneksi, kurpitsansiement toiii ihan kokonaisena. Ei liian muussiksi, vaan sellaisia sopivan kokoisia paloja, esim. karpalot leikkaan n. 4-6 osaan. Sitten koko setti sekaisin kulhossa.

Pannulle n. 2 rkl kookosöljyä (mä käytin puhdistamon limen makuista kookosöljyä, joka toimi tässä törkeän hyvin, toi kivaa raikkautta!! tosin ihan tavallinenkin kookosöljy riittää 🙂 ja saman verran hunajaa. Anna lämmetä ja kippaa toi pähkinäseos pannulle.

raita (5 of 9)-2

Pannulla sitten pyöritellään pähkinäsekoitusta n. 5-8 minuuttia niin, että hunajakookosöljy pääsee kaikkialle. Sitten vaan jäähtymään ja nättiin purkkiin aamuja pelastamaan!! 🙂

raita (6 of 9)-2

raita (7 of 9)-2

raita (8 of 9)-2

Mun suosikki tän kanssa on ehdottomasti Stockan delistä saatava mansikka-mascarpone rahkavaahto, mutta toimii kyllä minkä tahansa jugun ja rahkan kanssa. Tuollaisen kokonaisen Iittalan Jarin saa riittämään kahdelle hyvin n. pariksi viikoksi, ja hintaa tuolle tuli n. 14 euroa. En nyt osaa sanoa grammamäärää, mitä tuosta tulee, eikä tuo tietenkään sieltä halvimmasta päästä ole, mutta voi jeesus miten hyvää. Ja terveellistä!

Suosittelen kokeilemaan, minä ainakin jäin ihan koukkuun!! 🙂

Kommentit (27)
  1. Näyttääpäs herkulle! Tossahan voi heittäytyä vaikka kuinka villiksi ja kehitellä omia reseptejä 🙂 täytyykin kokeilla tuota granola versiota. Kuulostaa ja näyttää nimittäin herkulta. Pientä luksusta aamuun.

    1. 🙂 Niinpä!! 🙂

  2. terhi - matkamuistoja
    25.5.2015, 08:14

    Tätä pitää kokeilla. Näyttää superherkulliselta. Kiitos vinkistä ja upeista kuvista (jälleen kerran).

    1. Kiitoksia kommentistasi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *