This heart of mine was made to travel

Mungolife

Multa kysellään usein vinkkejä matkustamiseen, ja tässä nyt jotain, mitä äkkiseltään tuli mieleen!

1. Aloitetaan tärkeimmällä. Aina, aina aina selatkaa matkoja ja hotelleita incognito-ikkunalla! Hotelli ja matkatarjoajat käyttää evästeitä ja välimuistitietoja, ja siksi matkat näyttää usein kallistuvan, jos niitä ei varaa heti. Jos käytät normaalia selainta, niin muista  tyhjentää välimuistitiedot ja evästeet. Kuitenkin parempi on vaan käyttää heti incognito-ikkunaa aina kun hakee jotain matkoja tai selailee lentohintoja :)

2. Skannaa passisi ja viisumisi tms. meiliisi siltä varalta, että oikea hukkuu. Mulla matkustaa passikopio aina jokaisessa laukussa, esim. matkalaukussa, pikkulaukussa ja kässärissä. Silloin ainakin yksi on tallessa. Jaan myös pankkikortit eri paikkoihin. Electron lompakkoon, luottokortti matkalaukkuun ja debit-kortti kässäriin. Again, varkauden tai hukkaamisen sattuessa, et menetä kaikkea kerralla.

3. Mieti lentopäiväsi etukäteen. Muistaakseni tiistai ja keskiviikko on halvimmat lentopäivät. Esimerkiksi lennot ti-ti on yleensä paljon halvemmat kuin la-la tai ma-ma. Myös lentoaika vaikuttaa paljon. Euroopan sisäisillä lennoilla lentää paljon business-ihmisiä, joten tietyt lennot täyttyvät nopeammin, jolloin muut ovat paljon edullisempia.

4. Jos matkustatte kaksin, varaa paikat ikkunan ja käytävän kohdalta. Jos kone ei tule täyteen, keskipaikka keskeltänne jää todennäköisesti tyhjäksi, ja saatte koko rivin itsellenne. Jos taas joku tulee siihen, saatte varmasti vaihdettua paikkoja. En tiedä ketään, joka HALUAISI istua keskipaikalla, vaan varmasti mielellään vaihtaa ikkunapaikalla tai käytäväpaikalle.

5. Käytä oikeasti niitä loyalty kortteja, mitä lentoyhtiöt tarjoaa. Esim. Norwegianilla kerääntyy niitä pisteitä koko ajan, ja ne voi käyttää seuraavaan lentoon tai kerätä pitkään ja käyttää kerralla. Finnairilla taas pitää vuodessa kerätä tietty määrä pisteitä tai 24 reittilentoa. Mulla oli pitkään kortteja vaikka kuinka, enkä koskaan käyttänyt niitä. Ole lojaali yhdelle ohjelmalle, ja saat hyötyä siitä. Esimerkiksi Norwegianin ja Finnairin hintaerot on usein tosi minimaalisia, ja välillä Finnair on halvempikin. Finskillä voit maksaa pisteillä osan lennoistasi tosi helposti, tai sitten voit maksaa ylimääräisen matkalaukun tms. netissä. Mulla on tällä hetkellä neljää lentoa vajaa tuo silver-kortti, eli saan sitten viimeistään tammikuussa silver-kortin, jolla pääsee loungeen ja koneeseen muiden edellä. Käytä myös hotellitarjoajien pistesysteemejä. Hotels.comilla on Welcome rewards, jolla 11 yö on ilmainen. Mä esimerkiksi tajusin onneksi liittyä Holiday Innin asiakkaaksi ennen Malediivien matkaa, ja sieltä saaduilla pisteillä maksoimme puolet meidän Kapkaupungin hinnasta. Säästö? 350 euroa. Perus.

6. Jos et niin tykkäää turbulenssista, valitse paikat, jotka ovat siipien kohdalla. Koneen rakenne on sellainen, että siinä kohtaa ilmakuopat tuntuu vähiten. Someilijalle vinkkinä, että siipien lähellä saa kivempia kuvia nappailtua, kun se siipi näkyy kuvassa :D

7. Jos sulla on kohteessa hirveä kiire, niin on pieni temppu, jolla varmistat, että laukkusi tulee ensimmäisen joukossa hihnalla. Lentoyhtiöillä on fragile -lappuja, jotka voi laittaa matkalaukkuun kiinni. Näitä käsitellään hieman hellävaraisemmin ja ne matkustaa yleensä muiden matkalaukkujen päällä, eli tulevat yleensä ensimmäisenä hihnalle. Tää on kylläkin kyseenalainen ratkaisu muuten, mutta pieni valkoinen valhe lienee ok, jos olet tulipalokiireessä.

8. ÄLÄ HYVÄ IHMINEN KÄYTÄ LENTOKENTÄN RAHANVAIHTOPISTETTÄ. Lentokentän Change Groupin tiskit näyttää varmasti luotettavalle, mutta niiden valuuttakurssit on niin kuraa, että ei mitään järkeä. Voit hävitä vaikka 500 euron vaihdossa helposti 100 euroa. Raha kannattaa ylipäätään vaihtaa kohdemaassa useimmiten, ja vielä parempi on vaan nostaa rahaa ottomaatista. Mä käytän esim. Briteissä ihan jatkuvasti Nordean korttiani, eikä Nordea veloita Euroopan sisällä nostetusta vieraasta valuutasta mitään. Vaikka sulla olisi tilillä euroja, niin täällä tulee automaatista puntia sitten. Valuuttakursseista en voi sanoa mitään varmaa, mutta yleensä paikallinen kurssi on parempi kuin kotimaamme. Pankkien välillä on muuten eroja. Nostimme kerran samasta automaatista rahaa Nordean ja Sampon korteilla. Sampon tililtä meni vähemmän rahaa samasta määrästä puntia.

9. Kun maksat kaupassa kortilla, maksa aina paikallisessa valuutassa. Sama koskee muuten nettikauppoja. Tilaa ASOSilta puntina, jenkkinettikaupoista dollareina, Nellylta kruunuina. Nettikauppojen ja ihan kivijalkaliikkeiden kurssit on surkeita, siksi kannattaa aina valita paikallinen valuutta. Again, tililtäsi lähtee kyllä niitä euroja, mutta niitä lähtee eri määrä. Esim. Zarassa kerran kiinnitin huomiota, että eurohinta olisi ollut 78 euroa. Maksoin sen puntina ja hinta oli muistaakseni 73,50 suunnilleen. Puhutaan oikeasti huomattavista eroista.

10. Jos unohdat laturin matkalle, ei kannata ostaa heti uutta, varsinkin jos asut kohteessasi isossa hotellissa. Laturit jää vierailta jälkeen monta kertaa viikossa, ja niitä on yleensä iso läjä hotellilla säilössä. Saat sieltä melko varmasti uuden laturin. Lataa muuten puhelin lentotilassa, se latautuu paljon nopeammin niin.

11. Kun rullaat vaatteesi matkalaukkuun taittelun sijaan, ne pysyvät usein rypyttömämpänä ja vievät vähemmän tilaa. Kauluspaidan kaulukset saa pysymään muodossaan iskemällä sinne vyön keskelle pitämään muotoa yllä. Mä muuten pakkaan melkein kaikki vaatteet nurinpäin. Ei likaannu ainakaan se oikea puoli vahingossakaan. Ja esim. jos kuskaa villakangastakkia ja neuletta matkalaukussa, ei välttämättä halua niitä vierekkäin. Vuoripuolen kanssa ei ole niin väliä, siihen kun ei tartu kaikki karvat heti. Täytä kengät sukkapalloilla tms. jotta ne pitää muotonsa, eikä mene tilaa turhaan hukkaan. Mä tungen yleensä myös hajuvedet tms. särkyvät esineet kenkiin.

12. Mä pakkaan lennolle mukaan aina pienemmän laukun / pussukan isompaan käsilaukkuun. Siinä matkustaa aina passi, kuulokkeet, huulirasva, käsirasva, kynä, nenäsuihke, nenäliinat, kurkkupastilleja, purkkaa, suklaapatukka, korvatulpat ja silmälappu. Olennaisimmat asiat siis kaikki siinä. Sen saa helposti siihen taskuun tuolin edessä, ja sitten ei tarvitse koko aikaa metskaa pikkujuttuja laukun pohjalta. Yksi, minkä oppimiseen meni hetki, oli käsirasva. Mä ainakin huomaan jo ihan parin tunnin lennon aikana miten hirveesti kädet kuivaa, joten käsirasva on must!

13. Pillerirasia on täydellinen kuskausväline koruille! Korvikset maanantaihin, kaulakoru tiistaihin jne. Mulla on tuollainen ihan pillerirasia kaiken maailman malarialääkkeille jne, mutta kyllä toimii muuten koruillekin hyvin, eikä esim. roikkuvat korut mene solmuun korupussissa! Pillerirasia on varsin sopiva myös silloin, kun oot samanlainen kuin minä, ja napsit miljoonaa eri vitamiinia reissussa. Mulla kulkee mukana sinkki, karoteeni, kalanmaksaöljy ja magnesium. Nyt Afrikassa myös malarialääke. Purkkien raahaamisen sijaan käytän tuollaista.

14. Tutki ennen lähtöä, millä pääset parhaiten lentokentältä määränpäähäsi. Me asutaan Lontoossa esim. kävelymatkan päässä Farringdonista. Gatwickista pääsee sinne 10 punnalla lähijunalla, Heathrowsta vuorostaan metroilla noin tunnissa-puolessatoistassa. Lentokenttäjunat on yleensä tavallisia lähijunia paljon kalliimpia, joskin myös nopeampia. Mutta, ei kannata unohtaa autopalveluja. Esim. mä käytän välillä ihan kuskia, joka tulee hakemaan. On aina noin puolet halvempi kuin taksi. On kaiken maailman transfer serviceä, mutta nekin kannattaa kilpailuttaa. Esim. meillä vielä Islington cars palvelu Islingtonin alueelta Gatwickiin 32 punnalla. Samankokoinen auto BA Transferilla on 51 puntaa. Taksi olisi varmaan n. 60-70 puntaa ja siinä on ruuhkakulujen riski. Tilattu auto on aina samanhintainen, menee matkassa 30 min tai 3 h. Välillä tuo auto tulee melkein halvemmaksi/samanhintaiseksi kuin julkinen liikenne. Me tullaan 10 päivä takaisin 21.30. Kahden hengen junaliput maksaisi 10 puntaa per hlö, ja jos ei ole Oyster-korttia metroon, yksittäinen lippu maksaa 4,90 puntaa. 32 puntainen auto mukavasti kotiovelle kuulostaa siinä vaiheessa aika mukavalle, eikö? Säästyy aikaa ja energiaa, kun kuski on lapun kanssa vastassa ja pääset suoraan kotiovelle.

Lontoossa tosiaan pääsee Heathrowlta ihan tavallisella metrolla keskustaan. Jos on Oyster-kortti (saa ostettua lipunmyyntipisteistä), matka on 3 tai 5 puntaa riippuen ajasta. (Kalliimpi ruuhka-aikaan 6.30-9.30) Yksittäinen lippu Heathrowlta keskustaan maksaa 5.70. Tämä lienee halvin tapa päästä keskustaan. Gatwickista keskustaan ei kyllä taida päästä alle 10 punnalla (paitsi sunnuntaisin lippu Farringdoniin on 7,40). Tämä kannattaa ottaa huomioon valitessa lippuja. Jos Norwegianin liput näyttää alkuun olevan 30 euroa halvemmat, ero otetaan helposti kiinni sillä, että matkalaukut pitää maksaa erikseen Norskilla ja Gatwickista on kalliimpaa siirtyminen keskustaan kuin Heathrowlta. (Norski lentää aina Gatwickiin Suomesta, Finski Heathrowlle). Saattaa olla kylläkin, etten tiedä jotain keinoa tulla Gatwickilta, saa toki jakaa, jos tietää!

Niin, ja Lontoossa tosiaan tällainen pikkuvinkki julkisen liikenteen käyttämisestä, että täällä suositellaan Oyster-korttia ja kauden lataamista, jos olet kaupungissa 4 päivää tai enemmän. Seitsemän päivän lippu keskustan alueella (zones 1-2) maksaa 31.40£. Yksittäinen lippu metroon maksaa 4,70£ samalla alueella. Jos lataat kortille rahaa, et aikaa, veloitetaan sulta 2,20£ per matka. Eli 2,50 puntaa vähemmän. Busseissa ei nykyään edes pysty maksamaan käteisellä, aan ainoastaan Oysterilla tai contactless maksukortilla (suomalaiset kortit ei vielä ainakaan käy) Bussimatkaan menee 1,45£ Oysterilta. Päivälippu metroon maksaa 8,90£. Huomioi, että Lontoossa ei tunneta Helsingin systeemiä, jolla voit matkustaa 1h20min samalla lipulla kaikilla julkisilla. Täällä menee uusi maksu jokaisesta uudesta kulkuvälineestä. Täällä kuitenkin on katot sille, kuinka paljon Oysteriltasi menee rahaa päivässä. Jos olet kulkenut tuohon ruuhka-aikaan, katto on 8,40£, muuten se on 7£. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vaikka hyppäisit metroon jatkuvasti ja piippaisit rahaa pois kortilta, päivän aikana kortilta ei veloiteta enempää kuin tuon 8,40£ maksimissaan.

Tuo ym. 31,40 jaettuna seitsemälle päivälle on n. 4,50£ per päivä. Jos siis matkustat joka päivä vähintään kaksi metromatkaa tai kolme bussimatkaa, niin on suositeltavaa ladata kausimaksu. Mä en juuri ikinä osta kautta. Mä kävelen niin paljon Lontoossa, että mulle tulee edullisemmaksi lataa sitä rahaa vaan kortille. Muutenkin suosittelen tutustumaan kaupunkiin jalkaisin, eikä metron seinien sisällä. Jos ei ole kiire minnekään, niin bussit on ihania! Ne on vaan tosi epäluotettavia. Meni vähän Lontoosta lässyttämiseksi, pahoitteluni.

Mutta pointti nyt kuitenkin se, että kaikissa isoissa kaupungeissa on varmasti aika samat systeemit, ja ihan vaan googlettamalla yleensä saa paljon tietoa, joka on loppujen lopuksi kymmenien eurojen arvoinen.

Lopuksi vielä vihreä säästövinkki Helsingistä matkatessa: ota tyhjä vesipullo kentälle mukaan, ja voit täyttää sen vedellä turvatarkastuksen jälkeen. Helsinki-Vantaalla joutuu joissain paikoissa pulittamaan 3 euroa vedestä, mikä on naurettava hinta.

Sellaisia nyt tuli mieleen, kertokaa tekin, jos tulee jotain hyviä vinkkejä mieleen! :) 

Kommentit

Kissis (Ei varmistettu) http://w

Hei hitto KERRANKIN oikeesti hyviä vinkkejä! Tuttuja oli mulle kun reissattua on kuitenkin tullut, mutta yleensä nää on just semmosia tosi blaah-perusvinkkejä.

Jonna (Ei varmistettu) http://lunamuru.blogspot.fi/

Todella hyödyllisiä vinkkejä!! Pitääpäs pistää muistiin nää!:)

H-M (Ei varmistettu)

Aivan loistavia vinkkejä, kiitoksia! Itsekin matkustelen paljon ja tässä tuli todella hyviä juttuja, joita voi hyvin hyödyntää omilla matkoilla. :)

Mate (Ei varmistettu) http://piecesofmylife-mate.blogspot.com

Gatwickiltä pääsee Lontooseen halvalla Easybus-yhtiön minibusseilla. Hinnat tosiaan vaihtelee kellonajan mukaan £2-8. Toki matka-aika on hiukan pidempi kuin junalla mennessä. :)

Ava (Ei varmistettu)

Tää oli ihan loistava postausidea ja toteutettu kyllä ammattitaidolla! Pitääkin lukea vielä uudestaan parin kuukauden päästä, kun alan valmistautua matkaa varten :)

Pearls & feathers

Hyviä vinkkejä! Minulla on ollut tapana myös pakata aina käsimatkatavaroihin vaihtovaatteet. Käytännössä tämä tarkoittaa siis vaihtoalkkareita, jotain kevyttä mekkoa ja sukkiksia. Jos matkalaukkuni katoaa lennolla, on sitten ainakin yksi vaatekerta ettei heti tarvitse vaatekauppaan syöksyä. Ja yksi hyvä kikka, jolla saa kaulakorut pysymään sotkeutumatta on pujottaa pilli kaulakoruun näin: http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/77/f5/3e/77f53e56e41b8d15da0a43576a035601.jpg

Mikki (Ei varmistettu)

Kiitos hyvistä vinkeistä! :) 8. kohtaan oikaisu suoraan Nordean hinnastosta: Konttoreissa ja/tai automaateilla tehdyt valuuttamääräiset käteisnostot Nordea Pankki Suomen kansainvälisillä korteilla Tanskassa, Iso-Britanniassa, uusissa 1.5.2004 liittyneissä EU-maissa sekä EU-maiden ulkopuolella: hinta 2,00 € +2,5 % noston määrästä. Eli vinkkinä, että kannattaa nostaa aina mahdollisimman paljon kerralla, jolloin säästää huomattavasti kun ajattelee että 2€ menee jokatapauksessa pikku nostoistakin.

Anna (Ei varmistettu)

Miksei mulla oo tiliotteella tota ollenkaan? Tuleekohan se sitten aina sen summan osaksi, koska erikseen mulla ei näy noita nostojen veloituksia? :D

Mikki (Ei varmistettu)

Joo juuri näin, että se euromääräinen summa mikä tililtä lähtee noston yhteydessä, sisältää tuon kyseisen (2€ + 2,5%) palvelumaksun.

Anna (Ei varmistettu)

Ai no perkele!

Silkkis (Ei varmistettu)

Tosi asiapostaus. Oli paljon sellaisia vinkkejä, joiista tällainen vähemmänkin matkustava voi hyötyy. Ja lisäksi vielä ekstravinkkejä juurikin esim. nettikauppoihin. Tosi hyödyllinen postaus, kiitos kun näit vaivan :)

Vesa (Ei varmistettu) http://www.vesahietanen.com

Tosi hyviä ohjeita sivuilla, löysin itsekin paljon uusia asioita vaikka aika ahkera matkailija olenkin. (business + lomamatkailija)

-työni puolesta voin sanoa että älkää koskaan lähtekö yhden kortin varassa matkalle, kortti voidaan laittaa pankin toimesta kiinni koska vaan turvallisuus syistä. Erityisesti Yhdysvallat sekä Kaakkois-Aasia ovat tällä hetkellä riskialueita.
-Kanta-asiakas korteista kannattaa vaihtaa tuo Finnair:in kortti AA:n kortiksi, pääset paljon helpommin seuraaville tasoille ja pisteitä tulee enemmän. Esim. kun lennät Aasiaan Cathay Pacificilla vaikka Frankfurtista, ropisee pisteitä paljon enemmän. Palvelu, ruoka ja usein myös hinta on paljon parempi kuin Finnairilla.
- Kun maksat kortilla ulkomailla ja liike tarjoaa mahdollisuutta maksaa euroissa paikallisen valuutan sijaan, valitsetko aina paikallisen valuutan? Ei kannata, kun valitset maksun euroissa, hyväksyt myös liikkeen käyttämän valuuttakurssin joka voi olla sinulle epäedullinen.
-sijoita hyviin kuulokkeisiin!! Hanki sellaiset missä on hyvä vastamelu suojana lentokoneen ääniltä. Auttaa kummasti ja mukavoittaa matkustamista.

Eppu (Ei varmistettu)

Kiitos Anna, tästä oli ihan hullun paljon apua. Loistopostaus :) Ja hei, kivaa ja rentouttavaa loppulomaa.

meow (Ei varmistettu)

Luin 2/3 postauksesta, kun en nyt tällä kertaa kerkeäkään enempää, mutta jo lukemani perusteella: Kiitos todella paljon!!! :)

Tiina (Ei varmistettu)

Helsinki-Vantaalla edullisimmin vesipullon saa Stockmannilta. Oli pari viikko sitten muistaakseni 1,20 e (noin). Saa puhtaan pullon mukaan, eikä tarvitse kotoa muussa kiireessä roudata mukaan tyhjää vanhaa pulloa (joka Suomessa on pantillinen :), joka ehkä tyhjänä vielä lutistuukin. Stocka, janoisen matkaajan ystävä!

Anna (Ei varmistettu)

Hyvä tietää!! :)

Katariina (Ei varmistettu)

Jokaisen joka on Lontoossa n. 7 päivää ja aikoo käyttää julkisia kannattaa hankkia Oyster card ja siihen 7 day travel card :) Hintaa on vähän reilu 30£ ( zone 1-2) ja saa matkustaa niin paljon ku mieli sietää metrolla (zone 1-2) ja bussilla (missä vaan). Kolmestakympistä saa vielä rahaa takaisin, kun muistaa palauttaa kortin matkan lopussa esm lentokentällä. Oysterilla voi myös päästä tietyille lautoille tai saada alennusta joissakin kuljetusmenetelmissä. En suosittele noin pitkäksi aikaa ns. turistibussien kortteja, koska niillä on tosi rajoitetut alueet missä ne liikkuu - double deckereillä näkee samat asiat ja enemmänkin.

Johanna (Ei varmistettu)

Jes! Aivan mahtavia vinkkejä!

Anna (Ei varmistettu)

Huippu postaus aikoihin! Kiitos siitä :)

Emmaus (Ei varmistettu)

Eikös se ole niin että nordea velottaa rahaa nostaessa mutta ei kortilla maksaessa? O.o

Anna (Ei varmistettu)

Multa ei oo ainakaan menny mitään veloituksia?

i believe.

Moikka pakko vielä tyhmänä kysyä että ollaan ystävän kanssa menossa Lontooseen joulukuussa ja metroa tulee käytettyä ainakin 2-4krt päivässä kun majapaikka on sen verran etäällä esim oxfordilta ettei kävely ainakaan joka päivä huvita niin tuleeko siis halvemmaksi tuo viikkolippu kuin se että 8,90 per päivä?
Kiitos muuten tästä postauksesta olen paljon yrittänyt googlettaa ja saada selkoa tuosta oyster cardista mutta hankalalta vaikuttaa.. Kiitos jos viitsit vastata :)

Anna (Ei varmistettu)

Tulee joo halvemmaksi ottaa se viikko :)

i believe.

Ainiin ja se unohtui sanoa että 4 kokonaista päivää ollaan Lontoossa :)

petra (Ei varmistettu)

Eikä, oon ite innostunut matkailusta vasta äskettäin enkä kovin monessa paikassa ole kerinnyt vielä käymäänkään - tosi hyviä vinkkejä, en ois moniakaan itse hoksannut :D!

Pitäkää hauskaa Gambiassa, ihanaa matkaa teille<3

Jane (Ei varmistettu)

Siis ihan llloistavia vinkkejä, kiitos älyttömästi Anna!

Felicity (Ei varmistettu)

Hei,

Tämä on eka kerta, kun kommentoin tekstiäsi, vaikka olenkin lukenut blogiasi monen monta vuotta. Aivan mahdottoman hyviä vinkkejä! En ole missään muualla näin järkeviltä kuulostaviin törmännyt :) Mukavaa loman jatkoa!

veramarika (Ei varmistettu)

Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, vaikka tää ei vauvan kanssa olekaan ajankohtainen :D iski hirvee matkakuume heti.. oon seurannu blogias jo muutaman vuoden ja pakko sanoo, et nyt on taas juttujen "laatu" ja kiinnostavuus noussu huimasti pienen laskun jälkeen! Kiitos, että jaksat panostaa ja ilahduttaa meitä lukijoita, vaikka välillä ei olisikaan motivaatiota tai aikaa. Oot ihan huippu bloggaaja :) ehottomasti viihdyttävien blogien parhaimmistoa!

Katja (Ei varmistettu)

Missä Helsinki-Vantaalla voi vesipullon täyttää? Vessojen hanat ainakin osassa sellaisia mistä ei saa vettä muuten kuin pesee kädet ja se on yleensä aikas lämmintä. Tuo vesipullon hinta on kyllä tosi suolainen, varsinkin jos joutuu useammalle ostamaan :/

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä sen yleensä voi vessassa täyttää? Tai mun käsittääkseni aika monessa on normihanat?

Ihana Elisa (Ei varmistettu) http://ihaninelisa.blogspot.fi

Kahviloissa siitä vesipisteestä.

Anna (Ei varmistettu)

Totta muuten! :)

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.wordpress.com

Hyviä vinkkejä, kiitos ! :)

Hyviä vinkkejä! Pari tarkennusta 8. kohtaan:
Ihan mielenkiinnosta: Mitä Nordean korttia tarkoitat? Itse olen myös Nordean asiakas ja kyllä sieltä aina jotain palvelumaksuja/prosentteja lähtee välistä kun ulkomailla rahaa nostaa. Ainakin Electronilla ja Mastercardilla. Onko tähän siis joku muu vaihtoehto? :). Pankkien lisäksi hintaeroja on kortti-ja pankkiasiakkuustyypeissä, eli Nordean eri korteilla maksaa eri verran ulkomaannostot. Vähän maasta riippuen olen todennut että about saman menettää valuuttojen välillä, maksoi sitten luottokortilla, nosti automaatista tai vaihtoi käteistä (järkevässä paikassa).

Mä en kanssa ikinä vaihda lentokentällä kuin max jonku kympin pari, jos haluaa käteistä ensihätään eikä ole Suomessa vaihtanut parinkympin alkukassaa.

Anna (Ei varmistettu)

Mä käytän debit-korttia, eikä multa oo koskaan näkyny mitään veloituksia nostoista :) Ja siis joo, ensihätään voi vaihtaa korkeintaan taksirahan, ei enempää :)

Ne näkyy siinä nostokuitilla summan osana.

Anna (Ei varmistettu)

Ahhh, no sitten!

Pinja (Ei varmistettu)

Ihania Lontoo vinkkejä, itse suuntaan sinne tammikuussa toista kertaa. Huippu postaus hyvillä vinkeillä!

Itse vaihdoin Finskiltä keräämään pisteitä BA:n Executive clubiin, sai paljon nopeammin Finskin silveriä vastaavan kortin ja palkintopisteet eivät vanhene, voi kerätä isompaa pottia pisteillä ja upgreidata vaikka pidemmällä lennolla businekseen tai firstiin :)

Anna (Ei varmistettu)

Ai vitsi, täytyy tutkia toi :)

Lotta (Ei varmistettu)

Olipa kiva postaus!
Oon ite samanlainen reissaajasielu kuin säkin, tosin opiskelijabudjetti ja -aikataulu ei ihan noin ahkeraan matkusteluun riitä. :D Olikin superhyödyllistä ja mielenkiintosta kuulla näitä vinkkejä, varsinkin lontoonreissuista koska oon sinne ennen joulua vielä tulossa käymään. :)

Liina (Ei varmistettu) http://liinalovesit.blogspot.com

Vau, tosi hyviä vinkkejä, paljon sellaista, mikä ei oo ees tullut mieleen!

Juuli (Ei varmistettu)

hei kiitos tää oli ihan super hyvä postaus! Paljon sain uusia vinkkejä :)

milla (Ei varmistettu)

Tosi hyviä vinkkejä, kiitos paljon! Esim toi laturijuttukin, en oo koskaan edes kokeillut kysyä ja useesti oon laturin unohtanut ja työmatkoilla aina nukun isommissa hotelleissa.

Mua niiiin harmittaa, että on pakko olla se Finnairin oneworldin kortti (oon nyt silver levelillä)
StarAlliancella kun olis paljon kivempii airlineja...mut ku tulee finnairil mentyy kaikki tyomatkat..
Tai jos sais mennakin SkyTeam alliancen koneilla niin frequent flyerina sais priority baggagen ettei tarttis edes Fragile tagia laittaa vaan se tulis automaattisesti ekana hihnalta :) hmmm
Maybe one day :D

D-Day
D-Day

Näin susta unta! :D Oltiin jossain Mannerheimintien juna-asemalla, lähdössä reissuun! :D Sulla oli joku blogitehtävä tehdä ihmisille maskit (kirjaimellisesti) jostain kelmusta ja teit mulle, ja naurettiin kun siitä tuli niin hauska! :D Mistä näitä unia tulee!?? :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, kuulostaa hauskalle :D

E (Ei varmistettu)

Kiitos näistä, tosi hyviä vinkkejä, joita ei oo tullu ite yhtään aateltua!! :)

Maria (Ei varmistettu)

Gatwick Expressillä on ryhmille edullisemmat hinnat. Jos esimerkiksi ryhmän koko on 3-4 henkilöä, liput saa muistaakseni 3-4 lippua kahden hinnalla. Ne pitää ostaa etukäteen netistä. Meidän kolmen hengen seurueelta meno-paluu Gatwick-Victoria -matkalle maksoi noin 70 puntaa.

Anna (Ei varmistettu)

Aa, okei, hyvä tietää :)

Kaisa (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Kerrotko vielä tyhmälle mikä on incognito-ikkuna?

Anna (Ei varmistettu)

Pages

Kommentoi