Hellurei Porista!

Mungolife

Heipparallaa täältä Porista!

Täällä me istutaan odottelemassa, että päästään alueelle ja töihin vielä yhdeksi päiväksi täällä Jazzeilla! Just nyt näyttää tältä...

Heya!

I'm sitting here in Pori waiting to get to work at Pori Jazz for one more day!

Tänään olen menossa töihin sangen käärmeisissä tunnelmissa, vaatteiden puolesta ainakin. Muuten oon oikein erinomaisin mielin menossa töihin, on nimittäin vihdoin sade lakannut, ja täällä paistaa aurinko! Jeee!!

I'm looking quite snaky heading to work today, and having a great feeling about work today, since it's finally stopped raining and the sun is shining! Yeah!!

On myös ollut tällainen vapaa-aamu täällä Porissa, kun eilen könysin sänkyyn jo joskus 22 maissa kirjoittelemaan ja nettiä surffailemaan ja kampesin itseni sieltä tänään vasta 9 jälkeen aamupalalle. Ihanaa!!

I've spent a morning off work here, after heading to bed as early as 10 PM last night and waking up 9 AM for breakfast. Feeling so great!

Tajusin myös, että mun ja siskon Thaimaan reissuun on enää pari viikkoa, ja oon alkanu hieman tutkimaan hotelleita meille siskon kanssa..

I also realised that my trip to Thailand with my sister is only two weeks away, and I've started to look into some hotels for us..

En malttaisi odottaa!! Tämä on siskoni ensimmäinen matka jonnekin pidemmälle ilman vanhempiamme, ja hänen suuuuuuri intonsa on tarttunut minuunkin! :) En malttaisi odottaa jo lähtöä ja sitä, että saadaan seikkailla kahdestaan kymmenisen päivää. Löysin Rantapallon lentohausta taas jälleen kerran täydelliset liput, eli meillä on lyhyt stoppi Hong Kongissa menomatkalla ja pitkä stoppi paluumatkalla, joka mahdollistaa myös Honkkarissa vierailun. Ja siitä lennetään sitten suoraan Samuille tosiaan, seikkailematta esim. Bangkokin kautta, mikä oli toiveena. Saatiin melko edulliset liput vielä löydettyä, ottaen huomioon, että mennään tosiaan vaan yhdellä stopilla :)

I can't wait! It's my sisters first trip overseas without our parents, and she's ecstatic about the trip! I couldn't wait to go already, we'll get to have an adventure for 10 days together. I found us perfect flights to Samui with just one stop in Hong Kong, which is one of my favourite airports in the world :) I was so happy to find cheap tickets with only one layover, so we can spend some more on the hotels from our budget :)

Oon nyt innossani tutkinut hieman tuota Samuita, ja luulen, että me vietämme aikamme aika fifty-fifty Samuin ja Taon välillä. Olen kuullut, että Taolla on ainakin suomenkielinen sukelluskoulu, mutta onko muita vinkkejä näistä saarista? :) Lisäksi, onko Phangan vierailun arvoinen? Mä ajattelin käydä hakee tän alueen sen Lonely Planet -kirjan ja festarirundin päättyessä teen varmasti syvähyökkäyksen tutkimuksessa paikoista, mutta jos nyt alueella käyneillä on ehdottoman hyviä vinkkejä paikoista, niin toki otetaan ne mielellään vastaan! :)

I've been looking into these places and I think we're gonna divide our time between Ko Tao and Ko Samui. I've heard there's a Finnish diving center in Tao, but do you guys have other advice in reg. with these islands? I think I'm gonna go get the Lonely Planet book on the area, and do some deep investigation, but if you have some ideas on what to do in Samui/Tao and maybe Phangan, let me know! :)

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

Have fun today! :)
Wow, you're going to Thailand. I'm jealous. My best friend is in Dubai since 6 weeks now (because of his work) and he said he won't recommend anyone to visit dubai during the summer and Ramadan, so good choice :) I hope you and you're sister are going to have a great time there! :)

Random question - are you replying to mails? :)

Savon (Ei varmistettu)

Oon vieraillut kaikilla noilla saarilla useampaan otteeseen, varsinkin Taolla on tullut vietettyä aikaa. Itse jos olisin menossa niin skippaisin ainakin Phanganin ja minimoisin ajan Samuilla ja hengailisin Taolla. Ihanan rento paikka ja hyvät sukellusmahdollisuudet. Voin suositella Koh Tao Diversia, suoritin siellä ensimmäisen sukelluskurssini yli 6 vuotta sitten. :) Katja oli tuolloin ohjaajana, jos hän on edelleen siellä ja menette sinne, kertokaa terkkuja että sillä tiellä ollaan ja nyt täällä on yksi PADI Divemaster, kiitos hänen. :D

Lillyann (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Jeejee tolle reissulle! Koh Taolla kannattaa tosiaan käydä snorklaamassa Hing Wong Bayssa ja maistaa siellä olevan majatalon naisen eväitä. Ruoka ei maksa juuri mitään ja oli parasta mitä matkalla tuli syötyä! Siellä myös makso räpylöiden ja maskin vuokra n.80 bahtia/päivä, joten niidenkään hinta ei ollu paha. Jos alkaa loppuvaiheessa thaikkuruoka tökkiä, saa Saireen suunnalla olevasta Cafe Del Solista ihan pätevää pastaa, pitsaa, länkkäriaamupalaa, bruschettaa ja lassia (ite suunnilleen elin neljä päivää vaniljalassilla Taolla ollessa :D). Taolla ollessa pääsee myös viereiselle pikkupikkusaariryhmälle tekemään päiväretken, jossa pääsee kolmen saaren läpi vaijerilla yms. kivaa :D Kannattaa käydä kyselemässä tota reissua, siitä on monta kivaa kuvaa tullu katottua ja juttuja luettua, mutta meidän tuolla ollessa oli kelit niin huonot, että jätettiin välistä. Google Mapsista kun kattoo, niin noi kolme pientä saarta näkyy ihan Taon vieressä. Ja niistä matkantekovälineistä tuolla saarella! Kannattaa ehdottomasti vuokrata se mönkijä! Takseja ei oo juuri lainkaan, eikä kyllä muitakaan autoja, mutta skoottereita on senkin eestä tarjolla vaikka minkälaiselta vuokraajalta. Tiet voi kuitenkin sateen takia olla äärimmäisen huonossa kunnossa ja ne on muutenkin hyvin jyrkkiä korkeuserojen vuoksi, joten mönkijällä on huomattavasti turvallisemman tuntusta ajaa. Suosittelen Lederhosen-nimistä paikkaa, vuokrattiin ite sieltä viideksi päiväksi saaren suurin mönkijä ja oli kyllä koko rahan arvoista :D Paikkaa pitää saksalainen pariskunta, kuten ehkä nimestä voi päätellä. Yks hyvä neuvo vielä tolle saarelle on, että tutkikaa! Se on niin pieni saari, että siellä on mukava vaan ajella ja kierrellä ympäriinsä. Tekemistä kyllä löytyy, mutta fiilis on mukavan rento ja letkeä. Itelle parhaita hetkiä oli just noi, kun ajettiin jonnekin keskelle viidakkoa ja yhtäkkiä oltiinkin aika pirun korkeella ja näki koko saaren päästä päähän ja kauas merelle asti. Niin hienon näköstä, ettei mitään rajaa! Kaikista niistä paikoista, missä Thaimaassa tuli käytyä, tämä jäi parhaimpana mieleen ja haluan tänne vielä takasin <3

Phanganilla ei ite tullu käytyä, mutta siihen oli tasan yksi iso syy miksei. Sillon kun me matkattiin tonne päin, oli full moon viikonloppu ja saari varattu tupaten täyteen kännäämään (ja ties mitä muuta vetämään) menossa olevia turisteja. Ei huvittanu tippaakaan mennä sekaan edes kattomaan meininkiä :D Teidän aikaan ei vissiin oo täyttäkuuta, joten saari vois olla käymisen arvonen, vaikka mulle se onkin mieleen jääny bilesaarena :D Kaveri siellä kyllä kävi ja sano tykänneensä ja ne ei ollu täydenkuun aikaan siellä.

En malta odottaa sun reissupostauksia tolta reissulta!!

ll (Ei varmistettu)

Moi, oon ite käyny thaikuissa kaks kertaa siskoni kanssa, en voi kun suositella. Koh Tao ja Phangan ollaan koluttu läpi monta kertaa, Phanganilla ollaan viihdytty pitempiäkin aikoja. Taolla on Sairee Beachilla tosiaan se suomalainen sukelluskoulu Koh Tao Divers. Tein siellä OWD-kurssin maaliskuussa. Jos haluutte sukeltaa, voin suositella kyseistä koulua lämpimästi. Meillä oli pieni ryhmä (4hlöä), ja ohjaus oli erittäin henkilökohtasta ja laadukasta. Saireella on aivan ihania rantaravintoloita, joissa voi iltasin istuskella tähtien alla, ja ruoka on taivaallista. Laivat Samuilta tulee Taolla Mae Had -kylään, josta pääsee taksilla reilussa viidessä min Saireelle.

Phanganista löytyy varmaan enimmäkseen kaikkea Full Moon Party, bilesaari yms -juttua.. Mut siellä on kyllä niiin paljon kaikkea muutakin. Laivat tulee siellä saaren pääkylään Thong Salaan, taksilla pääsee taas liikkumaan eteenpäin. Jos Phangan kiinnostaa, niin voin vaikka meilitse heittää lisää vinkkejä sen suhteen :) Mahtavaa reissua teille!

Moikka anna!:) nyt varmaan tulee tässä vähän pidempi teksti mutta jos väsyt niin jatka huomenna, no ei..;) mä olen lueskellut huhtikuusta asti tätä sun blogia, löysin tän ihan tuurilla kun olin menossa tonne nellyn sivuille ja siellä oli sun kuva jossa sulla oli tosi makee sellainen persikan värinen mekko ja jotenki se väri houkutti mua klikkaamaan sitä kuvaa ja klikkasin sitä ja pääsin sun blogisivuille. En ole koskaan ennen lukenut kenenkään blogeja, ihan ohimennen joskus tvstä kuunnellut bloggaamisesta ja bloggaajista. Rupesin selailemaan tätä sun blogia ihan huvikseni muuten vaan ja katselin asukuvia. Viihdyin täällä noin tunnin ja kävin katselemassa noita sun vanhempia postauksia että saan vähän kuvaa siitä millainen ihminen tätä kirjoittaa. Ihastuin tosi paljon tähän sun blogiin koska itsekin tykkään muodista ihan älyttömästi, joskus pienenä leikin muotisuunnittelijaa ja leikin missikisoja kavereiden kanssa. Musta ei tullu muotisuunnittelijaa, vähän ehkä siihen viittaavaan ammattiin valmistuin vuonna 2005, eli parturikampaajaksi. Olen 28 vuotias ja nyt äitiyslomalla, esikoiseni syntyi tammikuussa ja aina kun vaan on päivällä aikaa niin tulen tänne lukemaan sun kuulumisiasi. Jotenkin oon jäänyt koukkuun ja vaikutat jotenkin ihmisenä saman henkiseltä kuin minä itse. Kiinnostavia ja kivoja vaatekuvia ym juttuja täällä on tosi paljon. Luen vähän kuin jotain muotilehteä voisko sanoa. :) oon rohkaistunut näin äitiyden myötä pukeutumaan vähän eri tavalla, kokeillut eri tyylejä ja kokonaisuuksia ym. Susta saanut inspiraatiota. Kuulostaa varmaan vähän hassulta mutta totta se on. Oot vähän kuin joka päiväunet piristys tai ystävä jonka kanssa vietän joka päivä aikaa :) kiitos paljo ihanasta blogistasi!

Tossa yhdessä kohtaa pitäisi lukea jokapäiväinen piristys, ei joka päiväunet piristys :)) ipad antaa valmiita sanoja välillä kun kirjoittaa tekstiä.

Heidi (Ei varmistettu)

Hei! Ooon käynyt noissa kaikissa ja oon ehdottomasti sitä mieltä et Phangan on kaikkein kaunein ja kivoin noista, Tao on kans ihana, mut Samui ei e niin erikoinen. Riippuu tietty mistä tykkää. Mutta ehdottomasti siis Phangan, se on ehkä mun mielestä Thaimaan kaunein paikka. Mutta ehkä tyttöjen reissulla Samui on just nappi valinta, oletan et tarkotus on nauttia ja vaan levätä, ja siel on erinomaiset puitteet. Phanganin kauneimmilla paikoilla kaikki palvelut voi olla kaukana, ja tiet tosi vaarallisia ajaa. (Muistaakseni siel tapahtuu eniten liikenneonnettomuuksia koko Thaimaassa) :)

Been there (Ei varmistettu)

Oon käynyt Koh Samuilla kahteen otteeseen ja Taolla kerran. Tao on pienen pieni saari, jossa turisteina ainakin silloin kävi lähinnä vain sukeltajia, eikä hotellejakaan saarella ollut silloin muuta kuin se, jossa yövyimme. Vesi oli mielettömän kirkasta, ja vaikka tyydyimme ihastelemaan merenalaista maailmaa vain snorklaten, näkyi jo matalassakin vedessä paljon meriotuksia (kauheesti merimakkaroita, ja ne oli oikeesti ihan tosi ällöjä.. :D )
Taolla ei tuolloin ollut juuri aktiviteetteja, olimme siellä vain muutaman yön, joten aika kului lähinnä auringonottoon ja uimiseen. Keskustakin oli niin pieni, että se oli yhdessä illassa nähty.

Samuilla me kävimme sellaisessa krokotiilipaikassa, jossa koulutettiin ja kasvatettiin krokotiileja. Samuilta käsin tehtiin myös retki jollekin toiselle pienelle saarelle, jonka nimeä en millään muista, ja sademetsäreissu oli myös mielenkiintoinen! Siellä pääsi myös rapsuttelemaan/ratsastamaan norsuja, jos moista bisnestä halusi tukea. Samuilla on myös vilkas ostoskatu, jossa nyt oli myynnissä kaikkea rihkamaa ja piraattitavaraa.

Suosittelen, että mikäli vain uskallatte, niin vuokratkaa skootteri ja ajelkaa sillä. Me tehtiin niin tuolla Samuilla ja ajeltiin itsemme sinne krokotiilipaikkaan. Kuhan ei ihan keskustaan eksynyt, niin liikenteen kanssakin kyllä pärjäsi.

Olen lukenut blogiasi ihan alusta asti, mutta tämä oli vasta ensimmäinen kerta kun rupesin kommentoimaan. Aikojen kuluessa tyylisi muuttunut, kaunis se on edelleen! Olet yksi pukeutumisinspiraationi lähteistä ja fanitan myös sun elämänasennetta ja yleistä suhtautumista asioihin ja ilmiöihin.

Kaikkea hyvää loppukesään ja ihanaa matkaa Thaikkuihin, en malta odottaa että pääsen taas Jouluna koluamaan minulle uusia paikkoja Krabia ja Koh Lantaa... =)

Angelikan (Ei varmistettu)

Hei tää ei nyt liity ollenkaan tähän postaukseen, mutta kun sullahan on noi kylmäkeratiinillä tehdyt hiustenpidennykset niin millainen sun oma tukka on sen aikana? tai esim kasvaako se ja voisitko ottaa pidennykset pois ja silti jäisi hyvä kuntoiset omat hiukset jäljelle? Oon pitkään itte miettinyt hiustenpidennyksiä ja mulla on tosi ohut oma tukka joka kasvaa tosi hitaasti, mutta en viitsisi ottaa pidennyksiä jos mun omat hiukset on niiden jälkeen tosi huonot.

Sofiaw (Ei varmistettu)

Ettekö te käyneet ollenkaan Rock The Beachilla? :o

Nik-ki (Ei varmistettu)

Suosittelen viettämään eniten aikaa Samuilla :) Olin tasan vuosi sitten häämatkalla Thaimaassa ja Samuilla on niiiin paljon nähtävää ja kierrettävää jos vaan on aikaa :) Taolla kannattaa viettää muutama päivä snorklaamassa tai sukeltelemassa ja fiilistelemässä kauniita rantoja mutta muuten niin pieni saari etten itse kokenut siellä olevan enempää.. Itseäni jäi kaivelemaan että kierreltiin niin vähän Samuita vaikka Samuilla on varmasti niin paljon annettavaa vaan kun jaksaa kiertää saarta kunnolla. Viettäkäähän ihana ja rentouttava loma! Minulle ainakin jäi lämpimät muistot saarista.

Katie (Ei varmistettu)

Koh Tao on ihana!:) Lunkki meininki. Suomalaista sukelluskoulua eli Koh Tao diversiä voin todellakin suositella! Ammattitaitoista porukkaa ja tykkään et skandinaaviset sukelluskoulut on tosi tiukkoja turvallisuusasioista.

Ihanaa lomaa!:)

Suvi (Ei varmistettu)

Tao & Phangan ovat ehdottomasti Thaimaan parhaita ja sympaattisimpia saaria. Näihin verrattuna Samui on aikamoinen turistirysä perus feikkibasaareilla. Taolla ja Phanganilla voi rentoutua sanan todellisessa merkityksessä. Ihmiset ovat leppoisia ja palvelukulttuuri on aivan mieletön. Taolla suosittelen Sairee beachia majapaikaksi, paljo ihania bungaloweja rannan tuntumassa.

pauliina (Ei varmistettu)

Hei, vinkkeinä noille saarille niin Koh Tao on itselläni Lombokin lisäksi ollut ihan ykkösreissukohde jo pitkään ja siellä suosittelen viettämään mahdollisimman paljon aikaa, varsinkin jos suunnittelette menevänne sukeltamaan.
Sairee beachilta löytyy upeita bungaloweja ja suurimmassa osassa hintaan kuuluu oma privat rantakaistale! Hinta kahdelle ehkä 1200 bach(n.30 euroa) yö, mutta ehdottomasti rahan arvoisia. Sairee beach muuten on Taon keskustaa, josta ravintolat, baarit yms löytyy mutta sielläkin meno suht rauhallista yöllä vaikka bileitä järjestetäänkin. Lotus baaria suosittelen ehdottomasti iltapäivän/illan istumapaikaksi ihanaa livemusaa suoraan rannalla ja tulimiehien show näyttää upealta pimeässä! Aivan ykkös hengailupaikka iltaisin!
Taolla jos Saireella ei halua majoittia niin Freedom beachin on toinen suositus!
Koh Phangania en itse suosittele jos ei biletys esim. Full moon party kiinnosta. Mitään ihmeempää siellä ei ole noihin kahteen muuhun saareen verrattuna.
Mahtavaa matkaa teille!:)

Moikka, mielestäni Mondon Thaimaan matkaopas on ihana, saa myös tabletille jos sinulla on se vielä :) kivasti kirjoitettu ja kivoja vinkkejä! Ei kai sitten muuta kuin skootteri alle ja menoksi! ;) (tai auto)

Beany (Ei varmistettu) http://littlebeany.blogspot.fi/

Mä tuun Koh Taolle tekeen sukellusopaskurssia 16.8! En oo koskaan siellä käyny niin mielenkiinnolla odotan sun postausta saaresta. :)

Maikki (Ei varmistettu)

Sun siskohan tais olla alaikäinen?
Tao on varsinki ruotsalaisten suosiossa oleva biletyssaari ja meininki on iltaisin aikamoista...alaikäisen kanssa en siis välttämättä lähtis sinne koska se dokaaminen ja riehuminen oli mullekin way too much :D
Mutta hyväthän ne sukellusmahdollisuudet siellä kyllä on!

Ooo (Ei varmistettu)

Koh Tao on maailman ihanin paikka <3 Tuutte tykkäämään ihan varmasti! Taon vieressä n. 5min venematkan päässä on saari nimeltä Koh Nang Yuan, ja piiitkien portaiden kipuaminen on kyllä sen arvoista! Mahtavat näkymät ja sieltä saa hienoja kuvia napsittua :) Myös itse Taolla on joku "auringonlaskupaikka", mistä näkee kuulemma kauniit auringonlaskut parhaiten! Emme kyllä käyneet tarkistamassa pitääkö paikkansa, mutta sinne on ihan ohjatut reitit ja skootterilla/jeeppitaksilla pääsee sinne helpoiten!

sanndi (Ei varmistettu) http://sanndiblogi.blogspot.fi/

Samuilla kannattaa ehdottomasti vuokrata skootteri, vaikka liikenne vaikuttaakin ihan sekopäiseltä :D Mutta heti kun pääsee vähän kauemmas "keskustasta" on ajaminen mukavampaa! :)
Taolla kannattaa ehdottomasti ainakin snorklata!!
Phanganille kannattaa mennä jos haluaa bilettämään! Muussa tapauksessa en suosittele saarta..
Matka Phanganille on aina ollut (kolme kertaa) hyvin myrskyisä, joten paatin keikkumiseen kannattaa varautua :D

Minna (Ei varmistettu)

Huomasin, että käytit Muotikuution blogin puolella viinistä muotoa viintä. Tämä on siis kieliopillisesti väärin. Viini taipuu muotoon viiniä esim. join viiniä eikä suinkaan join viintä. Ajattelin huomauttaa, sillä olen huomannut, että jostain syystä tämä muoto on alkanut esiintyä viime vuosina ihmisten keskuudessa. Mutta joo, mokia sattuu meille kaikille. :) Viini-sana, joka taipuu viintä, tarkoittaa nimittäin jousimiehen kannettavaa nuolikoteloa. Se ei taida ihan juomakelpoista olla. :D

Johis (Ei varmistettu)

Hei ihan uteliaisuudesta, kun itsekin matkaa mietin Thaimaahan, niin eiks siellä on sadekausi tällä hetkellä? Jos oon oikein ymmärtänyt, niin kesä-lokakuussa ois pahimmat monsuunisateet..? Omat reissut oon tehnyt aina talvella, just koska silloin auringonpaiste ainakin taattu.

Anna (Ei varmistettu)

Ei ainakaan Koh Samuin ympäristössä ole vielä varsinainen monsuunikausi alkanut. Välillä saattaa sadella, mutta muuten täydelliset kelit. Kolme päivää takanapäin ja nappikelit ainakin vielä ollut :)

Kommentoi