Helsinki calling!

Mungolife

Kun nyt lähes kaksi vuotta olemme Kuopiossa viettäneet, on hyvä hetki hieman katsoa tilannetta uudelleen ja miettiä lähivuosien suunnitelmiamme. Tässä ajassa on tapahtunut ihan hirveän paljon kaikkea, ja olen aivan eri ihminen kuin se 26-vuotias Anna, joka muutti Kuopioon miehen työn perässä.

Varsinkin tämä loppuraskaus, kun en ole päässyt liikkumaan niin paljon kuin yleensä, enkä ole päässyt Helsinkiinkään iäisyyksiin, on allekirjoittanut sen, mitä olen salaa halunnut koko ajan. Ei minua ole tehty asumaan näin pieneen kaupunkiin, jossa ei tapahdu mitään, ja jossa elämä tuntuu pysähtyneen. Olemme kokeilleet eri asuinalueita ja vaikka aina hetkellisesti olenkin Kuopiossa viihtynyt, niin eihän tämä minun paikkani ole. Nyt kun olen joutunut olemaan paikallani täällä huomattavasti enemmän raskauden takia ja joudun olemaan lähes kesään asti ihan vaan Kuopiossa ja pois Helsingistä, huomaan kaipaavani kotikulmille ihan valtavasti. Olemmekin siis tehneet sen päätöksen, että me muutamme vauvan kanssa alkukesästä Helsinkiin, perheeni lähelle ja tutuille kulmille.

Miehen työ kun on täällä Kuopiossa, niin hän jää tänne ainakin joksikin aikaa. Ei tuo matka nyt ihan älytön ole, kyllä mies sen jaksaa viikonloppuisin kulkea. Sitä paitsi lapsi saa ihan eri tavalla virikkeitä elämään pk-seudulla, ja kyllä se kiintymyssuhde isään varmasti syntyy ihan samalla tavalla viikonloppuisinkin :)

En kyllä malta odottaa! Kuten jokunen olikin jo Facessa bongannut, olemme myymässä kotiamme. Olemme löytäneet meille osaomistusasunnon Helsingissä, ja pääsemme vauvan kanssa muuttamaan jo kesäkuun alusta tuttuun naapurustoon! Miehelle on katsottuna Kuopiosta pienempi asunto, jossa on sitten työpäivisin. En meinaa malttaa odottaa, että pääsen viettämään aikaa ystävieni kanssa, tekemään vaunulenkkejä Kaivarissa, shoppailemaan Stockan Deliin ja viettämään unohtumattomia kesäiltoja Mattolaiturin ja Löylyn terassilla. Toki muuttorumba on taas oma juttunsa, mutta kyllä siitä aina jotenkin selviää. Sitten kun ei mahakaan ole enää tiellä, niin jaksaa hyvin hoitaa sen muuton alta pois, ja jäähän meille tavallaan kaksi kotia. Aina voi tulla sitten tänne Kuopioon ja ottaa tämän parhaista puolista kaiken irti. Jos siltä siis tuntuu.

Kyllähän se oman jännityksensä luo, että mies on Kuopiossa ja minä Helsingissä. Miten parisuhteemme pärjää ja miten pärjään arjet vauvan kanssa kaksin? Tosin onneksi mulla on ihan mahtava turvaverkko Helsingissä, niin ei se ole mikään ongelma sekään. Ihanaa päästä taas tuonne sivistyksen keskelle, kun eihän Kuopiossa ole mitään. Ei kivoja rafloja, ei kivoja kauppoja, ei mitään. Onneksi pääsemme vauvan kanssa muuttamaan lähelle keskustaa, sillä kyllä olen kaivannutkin jo Helsingin melskettä! Kuopiossa vaan on loppujen lopuksi tosi tylsää.

Kuten sanoin, 2017 on muutoksia täynnä, ja yksi niistä rouviintumisen ja vauvan saamisen myötä on paluu pelipaikoille Helsinkiin ja etäsuhteessa elämisen kokeilu jälleen kerran. Hyvä tästä tulee :)

Kommentit

Tuuli (Ei varmistettu)

Kjehkjeh, en tunne sua, ei olla koskaan tavattu mut voisin vaikka vannoo et tää ei kuulosta yhtään sulta :D että aprillia vaan ;)

Kristiina (Ei varmistettu)

Kääk! Hitsi, että meni hetki miettiessä, että no huhhuh, kai te olette sitten tämän asian loppuun asti miettineet ja Helsinkiin pääseminen on sulle tällä hetkellä niin tärkeää, että olette valmiita moiseen etäsuhteeseen tässä kohtaa. Sitten hoksasin tämän päivämäärän... mikä helpotus! XD Toivon, että tämä oli aprillipilaa ja jos ei, niin toivon, että kaikki sujuu teille parhain päin! :D Hahaha, loistava! Toivottavasti en joudu tätä enempää aprillipilojen kohteeksi, en kestä niitä.

Rosita (Ei varmistettu)

Haha, aprillia aprillia! ;)

Siiri (Ei varmistettu)

Aprillia?:) Kerrankin olen asian kanssa valveutunut, tavallisesti olen autuaasti unohtanut koko jekuttelupäivän!:D Leppoisaa loppuraskautta muuten ja aurinkoista kevättä!:)

R (Ei varmistettu)

Aprillia!!!

O (Ei varmistettu)

Aprillia!

Alexandra (Ei varmistettu)

Voi Anna!
Asun tässä sun naapurikulmilla ja luen blogiasi aina kun tältä vaippa-arjelta kerkeän. Muutettiin kans Helsingistä Kuopioon loppuvuonna 2015, kuukausi ennen pojan syntymää. Aluksi tää Kuopio morkkaus nosti jo vähän karvoja pystyyn ja olin jo puolustamassa tätä uutta kotikaupunkiani, mutta muistelinkin, että näitä 1.4. julkaistuja juttuja ei eri medioissa kannatakaan niin tosissaan ottaa
Tsemppiä loppuraskauteen! Stockan deliähän täältä ei kyllä löydy, mutta nää vaunulenkkimaastot ja erilaiset vauva-/perhekerhot täällä Saaristokaupungissa on ihan huippuja!

NooraP (Ei varmistettu)

Aprillia :D

Jennik (Ei varmistettu)

Aika paksua

Taikki (Ei varmistettu)

Aprillia?

Titta (Ei varmistettu)

Hauskaa aprillipäivää sinnekin ;) Itsekin sain jo narautettua useampaa ihmistä :)

Itsekin äiti (Ei varmistettu)

Pidän blogistasi ja olen usein samaa mieltä kanssasi. Tämä postaus jätti pään päälle kyllä pienen kysymysmerkin. kirjoitustapasi on kovin tyhjentävä yleensä, nyt kuitenkin melko tynkä ja pinnallinen, mietin onko asia loppuun asti pohdittu.
Vauva-arki on usein vähintääkin yhtä raskasta kuin raskaana olo. Vaikka tukiverkosto on lähellä, on siinä oma haasteensa ilman kumppanin läsnäoloa. Ja loppuraskauden aikana suurien päätösten teko saattaa olla hieman kyseenalaista. Kun sanot ettei Kuopiossa ole mitään, oletko yrittänyt löytää ystäviä tms.
Ymmärrän todellakin ajatuksesi, mutta aikaisempien postausten jälkeen tuntuu, että heitit kelkkasi 360-astetta ympäri jotenkin todella yhtäkkisesti (eikä siinäkään mitään). Itse vain kun mietin, olisin ehkä pitkittänyt päätöstäni siihen, että pääsen vauva-arkeen kiinni ja näen miten kaikki lähtee sujumaan ja olisin kärsinyt tylsyydestä ensimmäiset kuukaudet, jotta isä ja lapsi saavat mahdollisimman paljon viettää aikaa yhdessä ja minä vaimona myös huomiota ja tukea. Vauvan virikkeitä ajatellen, niitä saa kyllä tarpeeksi mistä vain. Pointti oli ehkäpä se, että toivottavasti olet vielä alkukesästä todella samaa mieltä. Elämäsi muuttuu pian, etkä pysty vielä ajattelemaan miten ajatuksesi ja kaikki muuttuu ja siksi olen kuullut sanottavan, että suuria muutoksia kannattaa vältellä tai odotella rauhassa.
Mutta, minä en tiedä kuinka kauan ja pitkään asioita on pohdittu ja joka tapauksessa toivon kaikkea hyvää sinne. :)

Heidi (Ei varmistettu)

Näin aprillipäivänä kannattaa hieman kyseenalaistaa mitä lukee ;)

Sara (Ei varmistettu)

Kuullostaa tutulta :)!
Me muutettiin miehen ja 3kk vauvan kanssa Turkuun ennen joulua ja miehen työt jatkuu Helsingissä ja hän asuu siellä töissä ollessaan.Siellä hän on aina viikon-kolme viikkoa riippuen työputkista ja me täällä Turussa. Neljä kuukautta aikalailla on mennyt ja hengissä ollaan niin kyllä tästä selviää ja kyllä se miehen lapsen kiintymyssuhde on kasvanut. Huomaan ainakin itse, että tällä tavalla mies keskittyy ihan eritavalla kotona oloon ja meidän kanssa oloon kuin samassa kaupungissa ollessa. Toivottavasti teillekin tämä toimii ja parisuhteelle löytyy aikaa :) välillä tää on tietysti rankkaa, mutta mikä suhde ei olisi :)

Nannu (Ei varmistettu)

Haha älä ota niin tosissasi asioita jotka luet aprillipäivänä :D

Laura (Ei varmistettu)

Aprillia! :)

Anniina (Ei varmistettu)

Ei mee läpi aprillipäivänä vaikka osa varmasti totta onki!:D

Miia (Ei varmistettu)

Aprillia eikös vain :)

Kaisa (Ei varmistettu)

Hetken meinas mennä täydestä kuin väärä raha, mutta sitten muistinkin että tänään on aprillipäivänä!

Minttu (Ei varmistettu)

Tämä oli varmaan pila, mutta vähän huono.

Sara (Ei varmistettu)

Ja heti tuon kirjoituksen jälkeen tajusin mikä päivä tänään on :D

Ann (Ei varmistettu)

Aprillia

Jenni (Ei varmistettu)

Aprillia olisko :D

Maria (Ei varmistettu)

... Aprillia? :D osa tosta tekstistä ois kyllä tosi uskottavaa, mutta osa taas kumoaa sen miten olet kuopiota kehunut jne. Tuo loppu ei kuulosta YHTÄÄN nykyseltä blogi-Annalta! Teksti on jotenki.... Outoa, back to the time when you start blogging :D apua! Jos oikeesti muutatte niin tsemppiä tohon välimatkaan, muutoin en tiedä.. :D

tiian (Ei varmistettu)

Aprillia syö silliä?

Paula (Ei varmistettu)

Aprillia aprillia :D hetken olin kyllä hämilläni :D

Iida (Ei varmistettu)

Syö vaan sitä silliä :D

Seni (Ei varmistettu)

Tää in varmaan aprillipila?

Sannis (Ei varmistettu)

Aprillia! Vaikka tänään ei olisi aprillipäivä niin tekstistä vaan paistaa läpi se, ettet ole tosissasi sitä kirjoittanut

sallamari.ellen

Huh, kahden kappaleen jälkeen tajusin tämän olevan (pakko olla) aprillipilaa. Vaikka kuinka kaipaisit Helsinkiin, niin vastasyntyneen vauvan kanssa tuo olis hulluutta, ja mitä oon lukenut teidän parisuhteesta, niin ette te tuollaista erilläänasumispäätöstä tekisi. Vauvakin kun on niin odotettu, niin suostuisko miehesi pelkkään viikonloppuisyyteen? En usko.

Yleensä lankean näihin aprillipiloihin, oon ihan mielissään, kun hokasin tämän! :D

Elina (Ei varmistettu)

:DDDD tää oli kyllä hyvä, hävettää sanoa kauan luin ennen kuin tajusin päivämäärän

itsekin äiti (Ei varmistettu)

Eikä, tajusin juuri että tämä on aprillipila. Tai ainakin todella kovasti uskon niin, sillä kirjoitustapa poikkeaa aivan täysin tyylistäsi. :D

Meinasin kirjottaa että mitäs **** aprillipilaa tää on?? Sitten tajusin että nythän tosiaan OLLAAN huhtikuun puolella... :D Pitäs vissiin ite koittaa heräillä. Osu ja uppos:D

Jdj (Ei varmistettu)

Alueilla!

Ellu (Ei varmistettu)

Aprilliä :D

Holli (Ei varmistettu)

Aprillia ;)?

Mia (Ei varmistettu)

Aprillia :D

Milja (Ei varmistettu)

Hahahaha loistava aprillipäivän postaus!!

Niina (Ei varmistettu)

"Eihän kuopiossa ole mitään" taitaa olla vähän asenteesta kiinni. Kuopiossa on tapahtymua jatkuvasti ja en tiedä millaset ravintolat rouvalle oikein kelpaa. Sivistyksen keskelle

Jotenkin blogista huomaa että oot vähätelly Kuopioo aina. Ihmettelen miten rouva blogaaja ikinä muutti Kuopioon ja arvasin kyllä, että pitkään et täällä viihdy

Yks rouva vaan (Ei varmistettu)

LOL

Maiju (Ei varmistettu)

Herneet nenässä hep! Tänään kuitenkin aprillipäivä niin jos hetkeksi poistat ne herneet nenukista ni hyvä tulee.

Laura (Ei varmistettu)

"Niina" ei tainnut huomata tämän päivän päivämäärää... Tänä vuonna en oo (vielä) tullut huijatuksi kertaakaan! ;)

Jessica (Ei varmistettu)

Vai voisko ajatella että tää on aprillipila ;)
Omaan korvaan ainakin kuulostaa siltä :D

eMM (Ei varmistettu)

Helsinki on ihana kaupunki, joka vie helposti sydämen. Mielipidekysymys muutenkin. Ja ei, Kuopiossa ei ihan oikeasti ole samalla tavalla yrityksiä kuin Helsingissä.

Ymmärrän Annaa ihan täysin, olen itse asunut Helsingissä koko elämäni ja olisin saanut opiskelupaikan helpommin Kuopiosta, mutta en halunnut sinne lähteä, sillä kaupunki eroaa Helsingistä niin paljon ja koko lähipiirini on täällä. Turha loukkaantua siitä, jos joku toinen ei pidä omasta kotikaupungistaan tarpeeksi paljon; meillä kaikilla on oma historiamme jossakin, mikä vaikuttaa mieltymyksiimme.

Tara (Ei varmistettu)

Tota... Aprillia?

Kati (Ei varmistettu)

Päivän paras! Omani meni ihan pilalle ja kukaan ei uskonut... :D

Maura (Ei varmistettu)

Onks tää joku aprillipila?! Muutatteko kuitenkin yhdessä? :'D asuntoilmoituksen kyllä näin että se osa taitaa olla ihan totta....

Tiia (Ei varmistettu)

Kuravettä ja silliä, ei maistu .___.

Nou

Tämähän taitaa olla aprillipila... ;)

Muusi (Ei varmistettu)

Ahahahaa, hauskaa että tää menee joillekin läpi :D Tsemppiä loppuodotukseen Anna!

Pages

Kommentoi