Hempeää // Kuopio

Bloggaaminen on muuttunut ihan hirveästi tässä yhdeksän vuoden blogiurani aikana, ja oma bloggaaminen varsinkin on käynyt aikamoisen muutoksen. Pohdin tätä asiaa pari päivää sitten, kun iskin koneelle kesäisiä asukuvia ja ulkona satoi kaatamalla vettä. Mikä on muuttunut?

En enää bloggaa ”ajankohtaisesti”. Alkuvaiheissa tuli jaettua asukuvia sen mukaan, mitä oli oikeasti päällä sinä päivänä. Sateen riepottelema tukka ei haitannut, kotikuvat eivät haitanneet, eikä tekosyitä juuri ollut. Blogiin tuli laitettua ne juuri sen päivän asukuvat, joissa oli sen päivän asu. Tunteeko sitä itsensä sitten huijariksi nykyisellään? Onko nykyisin kaikki asukuvat vain feikattuja? En tiedä muiden bloggaajien valintoja, joten voin puhua vain omasta puolestani. Mun asukuvat on asuista, joita olen käyttänyt, eikä niitä ole tehty mitenkään ”blogia varten”. Ne on normaaleja arkiasuja, joita käytän, niiden julkaisu vaan ajoittuu hieman eri ajalle, kuin milloin asua olen pitänyt. Tämä johtuu oikeastaan kahdesta syystä. Olennaisimpana on ajankäytölliset syyt. En ymmärrä, miten joskus 2008 ehdin postaamaan päivän päätteeksi sen päivän juttuja. Tai no tavallaan ymmärrän. Siihen aikaan otettiin se muutama kuva pokkarilla koti-eteisessä ja iskettiin ruutuun ilman sen kummempia säätöjä. Nyt kuvia haluaa käsitellä; korjailla värejä ja valoja, tuoda esteettisempiä kuvia ruutuun. Yhden asupostauksen tekeminen vie nykyään paljon enemmän aikaa kuin ennen. Nuorempana jotenkin oli paljon vähemmän muitakin velvoitteita ja blogille oli enemmän aikaa. Jaksoi illalla naputella kuulumisia ja asutietoja. Nyt voi hyvin olla niin, että mulla on tosi kiva asu ja siitä saadaan napsittua kivat kuvat. Koko päivä menee vaan niin, että en ehdi kuvia käymään läpi, käsittelemään ja laittamaan blogin puolelle. 

Toinen syy on olosuhteiden pakottama. Esimerkiksi talvella on valoisaa n. 11-15 välisenä aikana. Mies on töissä 16 asti arkisin. Mies ottaa kuvat blogiini. Missä välissä ne kuvat saa siis otettua? Tai sitten tämä Suomen kesä. Välillä paistaa, välillä sataa, välillä tuulee mahdottomasti ja välillä olosuhteet on sekoitus kaikkea haastavaa. Vaikka mulla olisi vaikka maanantaina tosi kiva asu, voi sen kuvaaminen blogiin olla mahdotonta sinä päivänä. Ajankäytöllisistä tai olosuhde-syistä. Tai molempien sekoituksesta. Miehen ja mun menot ei ehkä mätsää ja kun mätsää, niin ulkona on kamala ilma.

Nykyään blogiin kuvaillaan asuja sen mukaan miten se onnistuu. Kesällä tilanne on paljon helpompi ja kuvia tuleekin tallennettua useammin. Välillä kuvataan vain yhdet kuvat, välillä saman päivän aikana kuvataan vaikkapa kahdet kuvat. Aamulla yhdet ja illalla toiset. Tai sitten niin, että kotipihassa yksi asu (vaikkapa sellainen, mitä ei onnistuttu tallentamaan sinä päivänä kun se oli päällä), sitten toinen asu päälle ja kaupungille, missä siitä voi ottaa myös kuvat.

Tavallaan asukuvia voisi laittaa vaikka päivittäin, mutta juuri ajankäytöllisesti ja olosuhteiden pakosta se ei vaan onnistu. Lisäksi välillä on päiviä, kun on vaan verkkareissa tukka putkella, eikä koe asua millään tapaa inspiroivaksi. Tai sitten päällä on joku hyväksi havaittu asu, joka on jo joskus kuvattu blogiin, eikä sitä toistamista näe mitenkään järkeväksi. Vaikka toki uusia lukijoita tulee ajan mittaan, niin silti.

Nytkin mulla on tässä koneella kai viidet asukuvat, joita en ole vielä julkaissut. Kaikki käyttämiäni asuja, jotka on kuvattu, ja joiden kuvat on tosi kivojakin mun mielestä. Ja siltikin ne on vielä luonnostilassa. Välillä itse asun kuvaamisen ja julkaisun välillä voi olla kaksikin viikkoa. En kuitenkaan koe, että blogissa olisi jotenkin vähemmän aitoja asukuvia. Ne eivät ehkä ole juuri sen kyseisen päivän vaatteet, mutta ihan yhtä lailla mun maun mukaiset, mun valitsemat asukokonaisuudet, joissa olen viihtynyt jossakin välissä lähiaikoina.

Voisikin kysyä miksi ei vaan julkaise samana päivänä asuja, jotka on kuvattu kotona sateen jäljiltä? Koska blogi, kuten koko blogimaailmakin, on muuttunut. Se ei enää ole kuvitettu päiväkirja, vaan koen sen enemmän inspiraatiosivuksi. Sivuksi, jolla inspiroitua kivoista vaatteista, kivoista matkoista, kivoista esineistä ja tapahtumista, ruoista, tuotteista ja ajatuksista. Jotenkin blogit ovat menneet niin esteettisiksi, etten osaa enää kuvitella niitä hämyisiä eteisessä napsittuja asukuvia blogiini. Samasta syystä en juuri nosta samoja / samankaltaisia asuja blogiin, sillä ne on nähty jo ennenkin, eli eivät tuo sitä inspiraatiota, jota haluan blogiin tuottaa. Lähes samanlainen asu kuvattuna eri tilanteissa luo korkeintaan mahdollisuuden arvostella sitä, onko bloggaaja lihonnut tai laihtunu, vanhentunut tai muuttanut hiustyyliä. Sehän ei ole asukuvien idea, joten miksi toistaa asuja? Näin olen järkeillyt mielessäni.

Ajattelin, että tässä vaiheessa elämää mun pukeutumis-inspiraatio olisi nolla. Että haluaisin vain kulkea helpoissa imetysvaatteissa, joissa on mukava olla. Mutta yllättäen mun inspis on ihan katossa. Mulla ois hirveesti inspistä pukeutua ja tuoda niitä asukuvia myös blogiin. Huomasin, että välillä niistä on jopa tunkua, sillä lukijoiden joukossa on paljon heitä, jotka ovat kiinnostuneita muunlaisista postauksista. Into pukeutua johtuu ehkä siitä, että ulkona on valoisaa myös illalla, on lämmin ja mulla ei enää ole valtavaa pallomahaa. Tuntuu ihanalta sujahtaa raskautta edeltäviin farkkuihin ja huomata, että jokin vaate menee päälle huomattavasti mukavammin. Kaipa siinä inspiroituu siitä omasta vaatekaapista taas ihan eri tavalla! Ja vastoin odotuksiani vauvan kanssa asukuvien kuvaaminen ei olekaan ihan mahdotonta 😀 Vaikka pakko sanoa, että ei se nyt helpotakaan hommaa! Jos ennen on pitänyt miettiä sääolosuhteet, valo-olosuhteet ja omat aikataulut, nyt täytyy huomioida minin aikataulut. Helpoiten homma onnistuu silloin kun pieni nukkuu vaunuissa, mutta on pari kertaa onnistuttu napsimaan kuvia niinkin, että hän on ollut vaunuissa aktivointilelun kanssa ja ollaan nopsasti napsittu kuvia. Yksi lisä tuohon kuvien ottamiseen, mutta eipä se ole yllättäen vielä mitään häirinnyt. Saa nähdä sitten kun mini juoksee joskus joka suuntaan eikä ole rajoitettu vaunuihin 😀 Ja kun päivässä unten mailla vietettyjen tuntien määrä vähenee. Voipi olla että sitten tämä blogi taantuu sille peilikuvien ja eteisessä kuvattujen nopeiden kotikuvien tasolle 😀 Katsotaan, aika näyttää ja tilanteet aina yllättää.

MISS SELFRIDGE bleiseri (*tämä, alessa muutama koko vielä, sama harmaana *täällä ja samantyyppinen vaaleanpunainen  *täällä ja *täällä
H&M CONSCIOUS COLLECTION mekko (vanha, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä)
VALENTINO kengät (nämä kiiltonahkaisena, samanhenkiset kauniit *täällä ja hyvin samantyyppiset *täällä)
CHRISTIAN DIOR aurinkolasit (malli Reflected, samantyyppiset *täällä,*täällä ja *täällä)
BALMUIR Lombardia huivi (ei myynnissä enää, samanhenkinen Balmuirilta *täällä)

Tänään jatkettiin siis hieman tuota eilen jo vilahdellutta vaaleanpunaista linjaa. Tuo ihana valkoinen pitsimekko on H&M Conscious Collectionia parin vuoden takaa. En silloin sitä ehtinyt saamaan omakseni, mutta löysin sen jossakin vaiheessa eBaysta onnekseni 🙂 Mekko oli mulla yhtenä varamekkona häissä, mutta en joutunut siihen turvautumaan, kun viihdyin päämekossani niin hyvin koko päivän ja illan. Sen ympärille olenkin suunnitellut tämän asun, joka on ehdottomasti omaan makuuni! Rakastan minimekkojen ja oversized bleisereiden yhdistelmää ja se sopii parhaiten mun ruumiinrakenteellenikin mun mielestä 🙂

Mitäs te tykkäätte tästä asusta? 

Kommentit (26)
 1. Kuopiolainen
  13.7.2017, 17:58

  Mitä luulet, oliko tämä lukijoiden mielestä mielenkiintoista luettavaa? Kokonaisuuden viimeistelee viimeisen päälle feikit kuvat, vai pyöräilitkö montakin kertaa korkkarit jalassa ja viinipullo korissa ympäri Kuopion Tuomiokirkkoa? Satuin näkemään kuvaustilanteen ohi kulkiessani, en tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Ja ei haittaa, vaikka varmasti jätätkin kommenttini julkaisematta, tämä olikin tarkoitettu vain sinun luettavaksi! Toivottavasti pian löydät oikeita töitä.

  1. Luulen, että oli kyllä 🙂 En itse asiassa pyöräillyt Tuomiokirkkoa ympäri, kun ei ollut siihen tarvetta. Pyörä toimi kuvissa rekvisiittana, kun kuvattiin tuota edellistä viinipostausta. Kiva, ettet tiennyt itkeäkö vai nauraa, on mukavaa herättää tietämättäänkin tunteita. Tarkalleen ottaen mikä tilanteessa sinua itketti/nauratti?

   Moderaattori kyllä poistaa kaikki asiattomat kommentit, mutta tämä sinun taisi tippua enemmänkin kategoriaan ”säälittävä” tai ”surullinen”, joten läpi meni.

   Ja kiitos toivotuksesta! Se oli varmasti vilpitön 🙂 Mulla ei ole kiire oikeisiin töihin. Viihdyn erinomaisen hyvin tässä vaiheessa kotona vauvani kanssa feikkitöistä palkkaa nostaen 🙂 Mukavaa kesän jatkoa ja kaikkea hyvää elämääsi! Ihan vilpittömästi, sinä tarvitset sitä! 🙂

   1. Rakkaudella, Hannele
    13.7.2017, 20:21

    Voi apua, mikä kommentti. Tuollaisista sanoista huokuu niin paljon surua ja katkeruutta, että huuh.

    Mun mielestä kauniit kuvat ja kiinnostavaa pohdiskelua, kiitos tästä postauksesta Anna.

    1. No oli todellakin kivaa luettavaa… musta oli aivan ihanaa nähdä esimakua näistä kuvista Instassa ja sieltä kiirehdin blogin puolelle. Mainitsin jo edellisessä postauksessa että Anna iskee jälleen. Verkkari kuvat on arkea ja sitähän elämä on most of the time, mutta nämä kuvat loivat upean kesätunnelman / ikävän tänne Aussi talven keskelle. Me

 2. Mun mielestä samojen/samanlaisten asujen kuvat antaa myös inspiraatiota. Joko sitä kautta että sen vaatekappaleen on pakko olla hyvä, kun säkin käytät (ja näytät) sitä useammin. Tai sitten vaan niin, että tietynlaiset asut on eniten sua. Tavallaan inspiraatiota oman tyylin rakentamiseen, esim. millaisiin tuotteisiin kannattaa panostaa, millaiset asut saa oikeasti käyttöä enemmän kun kerran yms. Tästä tulikin mieleen, että olis kiinnostavaa lukea eniten käytetyistä vaatteista tai lisää postauksia vaatekaapin kulmakivistä/suosikeista, mitä ootkin jo aiemmin tehnyt:)

  1. Niin, mutta jotenkin tuntuu hassulta yhdistää vaikka sama mekko samoihin kenkiin ja samanväriseen laukkuun monta kertaa asukuviin, vaikka samaa yhdistelmää käyttäisikin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *