HMxBALMAIN

Mungolife

FINALLY. Toukokuusta asti oon sitä odottanut, ja nyt se on vihdoin asukuvissakin esiteltävänä! Kun H&M x Balmain -mallisto julkaistiin toukokuussa, ihastuin heti tuohon helmibleiseriin, joka on just niin Balmain, kuin vaatekappale olla ja voi. Ihastuin jo vuosia sitten siihen farkkutakkiin, jossa oli kauniit koristeet ja korotetut olkapäät. Sen jälkeen Balmain on ollut vaan haveena, nimittäin hinnat hipovat kauniissa vaatteissa ihan tähtitieteellisiä summia. Niinpä mulla oli yksi ja ainoa tavoite malliston ilmestymisessä. Helmibleiseri oli saatava. Kun ensimmäiset hintatiedot tiputteli, meinasi oikeesti tulla itku. 549 dollaria, eli n. 525 euroa. Voihan nyt ****. Siinä vaiheessa päätin, että en kyllä millään taida raaskia bleiseriä hankkia. Suomen hintojen ilmestyessä mun vahva juuri saavutettu varmuus rapisi täysin. 399 euroa. Perhana. Harkitsin asiaa pari päivää ja perustelin sitä itselleni minkä ehdin. Loppujen lopuksi totesin, että ei ole mitään hyvää perustelua ostaa neljänsadan euron bleiseriä. Paitsi se, että mä haluan sen.

Seuraava ongelma olikin saada tuo bleiseri käsiini. Vanhoista H&M:n yhteistyömallistoista viisastuneena osasin odottaa hulluutta. En kylläkään ihan sellaista, mitä Balmainin mallisto aiheutti. Saatuani kutsun H&M:n VIP-iltaan, meinasin jo matkata Helsinkiin vain yhden illan takia, mutta onneksi siskoni pääsi kutsullani tilaisuuteeni ja onnistui mahdottomassa, eli ninjailemaan minulle jakun koossa 36! Optimi-koko olisi ollut 38, koska halusin bleiserin vähän löysänä, mutta onnekseni 36 menee hyvin kiinni ja näyttää upealta päällä. Kiitos kiitos kiitos H&M ja kiitos siskoni, joka oli niin näppärä ja nopea :D Balmainin malliston julkaisussa yritin itse nettikauppaninjailla miehelle yhtä takkia ja itselleni niitä satiinihousuja, mutta turha yrityshän se oli.

Sinänsä ostos oli aika hyvä sijoitus kaikesta päätellen, kun samoja takkeja myydään 1300 eurolla eBayssa! En kyllä voisi kuvitella tätä itse ihan heti myyväni, on niin älyttömän kaunis vaatekappale! Olen ennemminkin nähnyt asun mielessäni tiukkojen farkkujen ja ylipolven saappaiden kanssa, mutta viikonloppuna halusin kokeilla tätä mustien nahkahousujeni kaverina. Vähän ehkä överiä överin päälle, kun on samettia, nahkaa, vetskaria, rypytystä, helmä ja kimalletta, mutta hei, välillä saa ollakin! Bleiserin ainoa huono puoli on sen paino, takki nimittäin painaa varmaan lähemmäs viisi kiloa :D Ei ihan helposti otettavissa esim. reissuun mukaan siis.

Nyt odotan vaan miljoonaa tekosyytä pukea bleiserin päälle about kaikkialle! Ja siis syitähän mä en kyllä tarvii, eipä olisi ongelma tämä päällä mennä minnekään :D Kauniisiin vaatteisiin pätee vähän sama kuin jouluruokiin. Ihminen on ihan itse keksinyt tylsän säännön, että niitä saa pitää / syödä aivan liian harvoin. Siksi siis tein meille eilen jouluruoat, vetelin nassuun pipareita ja glögiä ja lauleskelin joululauluja. Elämä ois liian tylsää, jos vain kerran vuodessa saisi nauttia jouluherkuista ja käyttää kauniita vaatteita vain erityistilaisuuksissa :)

Täällä on tänään ollut aika ahkera päivä. Ensin tavallista pidempi työpäivä ja sen jälkeen vielä hotellimetsästystä ja äidille lentolippujen hankkimista, nimittäin keväällä on tiedossa porukalla aika mieletön reissu! Nyt ajattelin näin klo 20.01 vihdoin laskea koneen käsistäni koko päivän tietokoneella näpyttämisen jälkeen ja nauttia pari tuntia kodin rauhasta ennen nukkumaanmenoa :)

Ihanaa iltaa sinne! Mitäs te tykkäätte mun asusta ja tuosta upeasta bleiseristä? :)

Kommentit

Sara Kate (Ei varmistettu) http://sarakatestyling.blogspot.com

What a gorgeous jacket!!! Love the details.

xo,
Sara Kate Styling

JessiH (Ei varmistettu)

Bleiseri (ja asu) on itseasiassa tosi kiva!! Ja niin on muuten toi sun tukkakin! Kävelit mua vastaan Mötleyn keikan jälkeen hartwallilla ja oli kyllä vielä upeampi livenä, sopii sulle tosi hyvin! :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia kovasti :) Itsekin viihdyn nyt tummana erinomaisesti :)

Liina (Ei varmistettu)

Tuo bleiseri näyttää niin upealta! Ja asu muutenkin :) Kysyn ihan mielenkiinnosta itsekin kyseistä tuotetta himoinneena, mitä mieltä olet sen eettisestä ongelmallisuudesta? 399€ hinta sisältää kuitenkin osuudet h&m:lle ja Balmainille. Kaiken muun jälkeen tuotteen käsin kirjailleelle ompelijalle maksettu palkka on tuohon hintaan myytävästä tuotteesta hälyttävän pieni. Tuollaisen tuotteen valmistaminen tuohon hintaan ja eettisesti on mahdotonta. Pohditko sitä ostopäätöstä tehdessä?

Anna (Ei varmistettu)

Mä en näe tuotteessa eettistä ongelmallisuutta, koska sitä ei ole mitenkään osoitettu. Päättelyt osuuksista Hennesille ja Balmainillekin on spekulaatiota. Toki on oletettavaa, että kaupat ja brändit ottaa katteensa tästä. Loppujen lopuksi Balmainille ja Hennesillekin tämän malliston katteet ovat vain pisara valtameressä, ja uskon, että näistä eivät kumpikaan suuria voittoja tehneet rahallisesti. Brändiarvollisesti sitäkin enemmän. Kuinka moni nyt puhuu Balmainista, jotka eivät olleet siitä koskaan edes kuulleet? Kuinka paljon lisäarvoa tuo Hennesin kaltaiselle brändille se, että he tekevät yhteistyötä tämän hetken yhden kuumimmista suunnittelijoista kanssa? Ei näitä mallistoja tee kukaan rahasta, vaan brändisyistä.

Tästä päästäänkin siihen, että mun mielestä tässä koko Balmain-asiassa on päätetty vaan lähtemään guilt shame -linjalle. Hennes on oppinut läksynsä kertaalleen siitä, että on ollut brändikriisi epäeettisen tuotannon takia. Brändille on siis itselleenkin tärkeää, ettei toista samanlaista tule. En myöskään usko, että Balmain ottaisi riskin brändikriisistä jonkun Hennesin malliston takia. Brändi on kuitenkin aika kallis ja arvostettu kansainvälinen merkki.

Täytyy muistaa, että mikä on Suomessa eettisesti mahdotonta, on Intiassa tai jossain köyhemmässä maassa täysin mahdollista. Meillä on minimipalkat pikkuisen eri luokkaa kuin siellä, mutta niin on myös elinkustannuksetkin. En valitettavasti tiedä, paljonko oli bleiserin tekijän tuntipalkka, eikä sitä tietoa mistään löydy. Ei myöskään löydy mitään evidenssiä, että HMxBalmain -työntekijöiden olot olisivat olleet jotenkin vaatimustason alapuolella. En siis näe mitään eettistä ongelmallisuutta bleiseristä.

Jos yhteistyöstä löytyy jotakin eettisesti arveluttavaa, pitäisi mielestäni suunnata viha ja syyllistys Balmainille ja Hennesille, ei kuluttajille. Balmainin ja muiden julkkisyhteistöiden vastuulla pitäisi olla huolehtiminen siitä, että heidän eettisiä arvojaan ei särjetä tällaisessäkään yhteistyössä.

Musta on käsittämätön ajatus, että tässä on leimattu koko mallisto epäeettiseksi ilman pienintäkään todistetta. "399 eurolla ei voi ostaa käsityötä" ei riitä perusteluksi. Suomessa ei, mutta kun kaikkialla ei ole Suomen hintataso tai elinkustannuksetkaan. Indonesian kaltaisessa maassa 399 euron kuukausipalkka on jo ihan mieletön tulo. Suomessa sillä ei maksa edes vuokraansa. En näe mitenkään mahdottomaksi, että takista maksettaisiin ompelijalle vaikkapa 100-200 euroakin. Jos ajatellaan todennäköisiä valmistusmaita, niin niissä 100-200 euron palkkio per takki on jo aika kova :)

En aio tästä asiasta enempää keskustella blogin puolella, joten kaikki omia eettisiä näkemyksiään esittävät ja haterit voivat aiheesta keskustella jossain muualla kuin täällä :)

(En siis tarkoita sinua, vaan tiedän varmasti, että tämä on minua melkeinpä harrastuksekseen vihaaville vaan niin oiva aihe, josta minua dissata. En tule käymään keskustelua aiheesta blogissa tämän enempää, siitä voi keskustella vaikka keskustelupalstoilla :)

Maiju (Ei varmistettu)

Nyt vasta kunnolla huomasin sun hiusten värin. Miten tumma!! Upea! Yritin kuvitella tohon vaaleita kutreja, ei onnistu, ihan eri nainen. Tuntuu että oot muuttunu (okei blogin perusteella vain) hirmuisesti esim Lontoon ajoista. "Uudelle" Annalle sopii tuo tumma tukka kuin nenä päähän.ööh, olipa ontuva.
Joka tapauksessa ihana kaunotar olet ja kaunis on myös bleiseri <3

Ps. Jos yhtään vähääkään tuntuis mukavalta kuvata videota niin olis kiva saada sellainen tänne! Joku pieni missä vähän höpötät tms. Olis enemmän kuin kiva! :)

Anna (Ei varmistettu)

Katsotaan jos vaikka reissun päältä tulisi videota :) Ja kiitoksia, itse tykkään valtavasti tästä tummasta väristä :)

nimettömänäpysyvä (Ei varmistettu)

Tähän aiheeseen haluaisin palata sen verran, että kuinka hyvin monella on käytössä kotonaan niinkin yksinkertainen asia, kuin nettimokkula. Kuinka moni ajattelee sen eettisyyttä? Oman työni puolesta voin kertoa sen verran, että niitä tuodaan maahan tuhansia kuukausittain ja yhden mokkulan yksittäishinta ei ihan oikeasti ole päätä huimaava. Kuinka paljon siitä summasta jää tekijälle?
Yksi hyvä esimerkki on uusantiikkiset huonekalut, joita on sisustusnettikaupat ja pienyrittäjien liikkeet pullollaan. Niiden eettisyyttä ei kukaan mieti, kun niistä ei medioissa puhuta. Ehkä hinta, jolla ne myydään Suomessa, saa suomalaiset kuluttajat ajattelemaan, että kyllä siinä katetta on kuule tekijällekin. Väärin! Tietysti moni ajattelee, että iso osa muodostuu tuontikuluista (rahti, tullit, verot, käsittelyt,...), vaikka todellisuudessa hyvin harvalla on niistä minkäänlaista käsitystä.
En nyt halua mustamaalata yhtään ketään, mutta ehkäpä pitäisi mennä ensin itseensä ja katsoa omaa eettistä kulutustaan, ennen kuin lähtee utelemaan/vaatimaan sitä tuntemattomalta bloggaajalta.

Anna, takki näyttää aivan ihanalta! Mä ehkä tykkäisin siitä enemmän sinisten farkkujen kanssa, niin olisi vähän rennompi kokonaisuus? Mutta mä olenkin tällainen klassinen bohemisti :D Ai niin, Bytheway, mä olen sun kanssa samaa mieltä siitä, että ihan turhaa piilottelee kauniita vaatteita kaapissa juhlaa varten, mutta tosta joulusta mä en ole samaa mieltä :D Oon jouluihminen henkeen ja vereen, ja ite esim en pysty syömään joulukinkkua vasta, kuin jouluaattona. Mutta sait kuitenkin mut ajattelemaan, että turhaan mä piilottelen mun Arabian astioita kaapissa 'parempaa käyttöä varten' tai 'ettei mee rikki'. Miksi? Mitä sitten, jos menee rikki? Ainakin on tullu käytettyä ja saanu iloa käyttämisestä :)

Jenni R (Ei varmistettu) http://www.kenkafriikki.com

Toi bleiseri on kyllä ihana! Itse tiesin että en sitä tule saamaan tuon hulluuden takia, joten en edes yrittänyt :D

Anna (Ei varmistettu)

Yrittänyttä ei laiteta, välillä käy tuuri :)

elisa_annamari
My Little Bubble

Olenko mä oikeasti ainoa, jonka jalkaan noi Zaran housut eivät sovi?! Oon sovittanu niitä jo kahtena syksynä ja joutusin tänäkin vuonna toteamaan että ei sovi... :D Noi vilkkuu liian monessa blogissa ja mä niin tykkäisin noista. Olis niin mun tyyliset. Mutta kun ei sovi, niin ei sovi.

Ja jos saisin, ottaisin sun tukan ASAP! Aivan ihana ja toi tumma väri sopii sulle todella hyvin :) Terkkuja Salzburgista.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Mullekaan ne ei istu ihan täydellisesti, mutta onneksi edes sinnepäin :)

RoxyH (Ei varmistettu)

Kaunis on!
Oliko sulle yllätys vai oliko tiedossa bleiserin niukka mitoitus? Lueskelin juttuja, miten monella toi on kirrannut käsivarsista, apua. Onneks sulle sopiva.

Anna (Ei varmistettu)

Joo ei tolla hirveesti käsiä ylös nostella :D Että sikäli oli vähän yllätys, mutta luulen, että se on tuo suunnittelu, kun olkapäissä on niin paljon helmiä :) Jätän siis jumppailut eri asuihin :D:D

Josu (Ei varmistettu)

Heippa! Ei liity postaukseen mutta mistä olet hankkinut Acne-huivisi?

Anna (Ei varmistettu)

Gaudetesta :)

Mona (Ei varmistettu)

Bleiseri pukee sun pitkää ja hoikkaa varttasi upeasti!
Itse niin sairaan lyhkäisenä, noin painavan rotsin alla kutistuisin vieläkin lytympään, joten haaveeksi jäisi vaan moisen käyttö , mutta sinä joka osaat sitä kantaa saat sen näyttämään kadehdittavan kauniilta!
Bleiskaa upeampi aspekti kuvissa on kuitenkin sun LETTI! UPEA!
Niin pitkälle on päästy siitä vaaleasta keinokiharaleijonanharjasta, tämä nykyinen näyttää niin upealta, loppuun asti suunnitellulta ja toteutetulta, ihan dreamy! <3_<3

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, varsinkin kun juuri työstän postausta tästä muutoksesta :D

Ihan vaan blogi

Harvemmin kommentoin juuri mitään mihinkään (vaikka sinunkin blogiasi olen seurannut vuodesta 2009!), mut noi hiukset. Näytät ihan Lumikilta! Aivan upeat.
Muistan kun sillon blogin alkuaikoina sulla oli sellaiset tummahkot hiukset, ja sit se sun yo-kuva on täällä vilahtanut aina toisinaan, ja oon aina miettiny että vitsi sulle sopii tumma niin hyvin. Ihana muutos. :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa kuulla, kiitoksia :) <3

Jenna (Ei varmistettu)

Mun eka kommetti, vaikka aloin lukea sun blogia 6 vuotta sitten kun olin 16 ja muutin yksin ulkomaille! Sen jälkeen tuli myöskin mulla oikis :) Samaistun monessa ja tahtoisin vaan sanoa et oot mahtava, rohkea, aito ja kaunis nainen ja ihailen sua ihan äärettömästi! Silloin kun näkee vaan lasikattoja, avaan sun blogin ja huomaan, miten sä kuljet pää pystyssä kohti omia unelmia mitä ne ikinä sillä hetkellä onkaan.

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, että kommentoit :) Kiitoksia kovasti ja unelmia kohti jatkossakin! :)

Milla (Ei varmistettu) http://Www.moonshapedlittlebox.blogspot.com

Aivan ihania kuvia, näytät todella upealta! :) Hiusten väri on erittäin hyvä, luonnollisen näköinen ja siun piirteisiin sopiva. ^^

Haveaniceday

Asu näyttää just täydelliseltä mustien nahkahousujen kanssa :)

Emmii (Ei varmistettu)

Aivan ihana asu ja oot myös aivan älyttömän kaunis noissa tummissa hiuksissa ! :) Mun on pitkää jo pitänyt kommentoida sun blogiin, koska sun blogissa on tapahtunut iso muutos, nykyään susta ja sun blogista hehkuu onnellisuus ja oon kyllä sun blogin pitkäaikainen lukija mutta välillä on ollut kausia, että en oo aina seurannut mutta nykyään ootan aina sun uusia postauksia :) Voisin kirjottaa vaikka kuinka pitkän tekstin siitä kuinka ihana sun blogi nykyään on mutta jääköön tällä kertaa tälläiseksi lyhyemmäksi versioksi :D

Kia (Ei varmistettu)

Vau! Näytät upeelta ja toi bleiseri on ihana!! Mutta että toi tukka, ah ️ Sopii sulle sairaan hyvin.

Toi tukka, toi bleiseri ja no toi koko asu. IHANA. Oot kyllä niin kaunis ja näyttävä nainen :)

IraCassandra (Ei varmistettu)

Upea tuo bleiseri! Ja tummempi tukan väri on loistava! :)

Lotta (Ei varmistettu)

Siis toi bleiseri on ehkä hienoin ikinä<3 Istuin neljä tuntii putkeen ja yritin päivittää h&m sivut jotta oisin saanu hankittua sen, mut toisin kävi, buu, mut sain nyt ainakin sen liivin ja korvikset että aina jotain :) (ja elään vielä toiveessa et joku ois palauttamassa/palauttanut sen oikeessa koossa...:D)

Anna (Ei varmistettu)

En vieläkään usko onneani, että se mulle irtosi :)

Kommentoi