Home sweet home

Mungolife

BENJI. On näihin päiviin kyllä kuulunut paljon kaikkea; on ollut upeita joululahjoja, rakkaita ystäviä ja perheitä, ihania hetkiä, naurua ja hyvää ruokaa. Mikään tuskin jää mieleen mitenkään niin erityisenä, kuin näiden päivien vaaleanpunaisen hattarasumun lailla peittämä hauvavauva-fiilistely. Kuopioon on palattu, mukavasti kotiuduttukin jo. Matkalaukut alkaa olla purettu, mutta mitään muuta ei vielä ollakaan tehty. Laura ja Juti kävivät jo kylässä tutustumassa pieneen, muuten päivä on kulunut aika lailla matolla lojuen ja nauraen tuolle nallekarhun lailla temmeltävälle otukselle.

Huomenna on töihin paluu, ja tästä päivästä on nautittu vaan täysin siemauksin. Oon niin onnellisessa asemassa kun oon töissä viisituntisia päiviä, joten en joudu olemaan pitkiä aikoja pois kotoa, eikä pentu joudu olemaan pitkiä päiviä yksin. Meidän toimistollahan oltiin enemmän kuin onnellisia ajatuksesta toimistokoirasta, joten Benji kulkee varmasti mun mukana aika usein toimistollakin. Toisaalta ollaan myös sikäli onnellisessa asemassa, että satunnaisten pitkien päivien aikana pikkumonsterilla on näppärä hoitopaikka Lauran ja Jutin hoivassa.

En oikeesti voi sanoin kuvailla, kuinka onnellinen olo on. Vaikka Simba ja Jedi ovat olleet elämässäni jo vuosia, niin eivät ne ole olleet "omia" (EDIT: Simban tapauksessa siis muutamaan vuoteen). Vaikka niitä on usein päässyt paijailemaan ja pusuttelemaan, ovat he perheeni koiria. Vantaa on niiden koti, eikä vanhempanikaan oikein kestä olla erossa pojista pitkiä aikoja. On niin ihanaa, kun nyt on oma koira, oma pieni eläin, joka ihastuttaa joka päivä temmellyksellään.

Naureskelin miehelle juuri tuossa ruokapöydän ääressä, että on käsittämätöntä, miten täydellisesti pieni eläin voi viedä sydämen ihan muutamassa päivässä. Olemme tunteneet vasta kolme päivää, mutta tuntuu, että hän on ollut meillä aina :) Ja mikä veikeä olento hän onkaan! Benji on aivan älyttömän vahva persoona. Pentu on todella reipas ja vauhdikas, mutta myös kyllä todella jääräpäinen ja ilmoittaa mielipiteensä kyllä heti epäilemättä. Virtaa riittää, ja älyäkin tuntuu olevan matkassa aika lailla. Benji oppi jo kasvattajalla tarpeiden tekemisen pääsääntöisesti sanomalehdille, mutta ulkonakin on tässä ehditty jo ravaamaan, eikä turhaan. Sisäsiisteyskasvatus on siis aloitettu ihan hyvällä menestyksellä, joskin matot tuntuvat rääpäleelle olevan uusi juttu, ja ne menevät sekaisin sanomalehtien kanssa. Täytyy kattoa, josko nuo joutuu nostamaan pois joksikin aikaa.

Benji on ihan älyttömän oma-aloitteinen ja omatoiminenkin. Pedin se on ottanut jo täysin omakseen ja turvapaikakseen, ja menee sinne ihan oma-aloitteisesti nukkumaan aina kun väsyttää. Totuin jotenkin Simban ja Jedin kohdalla siihen, että ne eivät juuri ikinä menneet petiin, vaan nukkuivat missä sattuu. Meillä on Benjille peti ylhäällä ja alhaalla, ja se osaa molempiin hirveen hyvin nukkumatin vierailun lähestyessä. Tätäkin kirjoittaessa Benji retuuttaa tuota isoa IKEAn rottaa tuossa edessäni ja on ollut todella ilahduttavaa huomata, miten omatoiminen pentu on viihdyttämään itseään. Vaikka sitä on leikitetty paljon, niin se jaksaa painia lelujensa kanssa itse vauhdilla. Ja lelujahan piisaa. Perheet ja ystävät taisivat hieman seota tähän marraskuun lopulla kerrottuun koiranpentu-uutiseen ja Benji-nimellä varustettuja paketteja olikin kuusen alla aikamoinen määrä. Tänään kun purimme matkalaukkuja alakerrassa, Benji keräsi kaikki alakerrassa olleet lelunsa petiinsä ja kiipesi itse perässä nukkumaan aarresaaliinsa keskelle. Koiranpennut ovat kyllä välillä kuin pieniä lapsia :D Siellä se nukkui lelujensa keskellä tyytyväisenä toista tuntia, ennen kuin virtaa oli taas levittää ne ympäri kämppää. Uni maistuu muutenkin ihan hyvin, nimittäin koko matka Helsingistä Kuopioon meni mun sylissä nukkuessa paria pissapysähdystä lukuunottamatta.

Mua pelotti alkuun hirveesti kun meillä on kotona rappuset yläkerrasta alakertaan. Ne on aidattu toki täällä ylhäällä, mutta raot on melko isoja, ja olin jo varautunut niiden peittämiseen jollain, ettei tyyppi vahingossa lennä kerrosta alaspäin. Pentuaitaus meillä oli jo valmiina, mutta nähtävästi tuo sen verran ymmärtää, että vaikka pari kertaa venytteli tutkimaan aukkoja, ei ollut hinkua niistä alas mennä. Portaitahan koiran ei pitäisi mennä kovin nuorena, käsittääkseni ennen puolta vuotta ei ole suositeltavaa lähteä niitä pomppimaan, ettei tule mitään vaurioita. Eilen rajasimme pentuaitauksella alakerrassa portaat yöksi pois. Onneksi nousin kuitenkin vielä hakemaan vettä ennen nukahtamista, ja ihmettelin, missä pieni on. Yläkerrasta kuului mielestäni liikehdintää, mutten ollut varma. En uskaltanut Benjiä huudella, kun ajattelin, että se vielä yrittää tulla ne portaat alas ja tapattaa itsensä prosessissa. Siellähän se rääpäle seisoskeli tyytyväisenä yläkerrassa portaiden yläpuolella. Siis ekskusemua. Se on ehkä kymmenen senttiä korkea, painaa jonku 800 grammaa ja se vetäs siitä noin vaan parisenkymmentä porrasta. Ei perkele. Empiiriset tutkimukset osoitti, että tyyppi keksi heti keinon päästä portaat ylös alimmasta välistä, joten nyt meillä on alakerrassa portaat blokattu kahdella rahilla ja parilla tyynyllä. Saa nähdä kauan se pidättelee tuota monsteria. Sinänsä ylöspäin menemisessä ei liene olevan hätää, mutta kun alaspäin ei saisi vielä mennä.

Istu-komennot aloitimme tänään, ja kai tuo ihan kehityskelpoinen yksilö on oppimaan. Tosin myös niin ahmatti, että tuntuu hieman keskittyminen herpaantuvan kun on herkkuja lähimailla. Täytyy joku päivä ottaa teille videota tuon touhuista, se on aika koominen otus :D

Olen niin iloinen, että noille pennuille on opetettu kasvattajalla jo tulemaan luokse. Tässä vaiheessa Benji tunnistaa jo selvästi äänensä, ja tulee usein kutsuttaessa sillä. Jos ei ihan aina saa luokseen pelkällä nimellä, niin kieltä naksuttamalla tuo säpisee luokse ihan huimaa vauhtia.

Ollaan siis tässä tämä päivä ihasteltu pienen temmellystä. Pari kertaa jätimme Benjin jo yksin pentuaitauksen turvaan. Aamulla piti hakea maitokahvia lähikaupasta ja tyyppi jäi yksin pentuaitaukseen siksi aikaa. Iltapäivästä kävimme Mustissa&Mirrissä ja pidemmän kauppareissun, joten Benji jäi itsekseen kotiin reippaaksi tunniksi. Kaikesta päätellen ei haitannut hirveesti, sillä lähtiessä se oli kömpimässä petiinsä ja palattuamme se vasta availi silmiään siinä vaiheessa kun kävelimme jo sisään. Haukkumista ollaan päästy kuulemaan vasta siinä vaiheessa kun tuo hätisteli Jutia tänään, muuten tuo on aika hiljainen. Iltaisin se on hieman vinkunut, kun ei ole päässyt meidän kanssa sänkyyn, mutta sitten muutamassa minuutissa rauhoittunut ja painunut omaan petiin.

Vaikka olen miljoonaa eri Yuotube-pommivideota tuijotellut ja Instagramin pommikuvat selannut varmaan kaikki läpi, niin mielestäni hän on kyllä maailman söpöin. Saatan olla hieman puolueellinen toki. Mutta katsokaa nyt tuota nallea :D Benji näyttää ihan pikku nallekarhulta, varsinkin kun se seisoo paikallaan. Nuo korvat tekevät sitä vaikutelmaa, ja sen kropan muoto on jotenkin niin nallekarhumainen. En vaan oo saanut taltioitua yhtään kuvaa, missä tyyppi seisoisi, sillä aina kun laskeudun polvilleni nappaamaan kuvaa, on tuo salamannopeasti mun sylissä tai tunkemassa kameran linssiin :D

Kaiken kaikkiaan siis aivan ihana alku yhteiselle elollemme ja uskon, että Benjin kanssa meillä on edessä ihana ja iloinen tulevaisuus :) Näitä päivityksiä varmasti tulee lähiaikoina runsaastikin, koska elämä tuskin tulee sisältämään juuri muuta kuin töitä, treeniä, parisuhdetta ja Benjiä nyt hetken aikaa. Yritän kyllä palata ruotuun myös ihan varsinaisten muidenkin postausten osalta, ihan vaikka jos aloittaisin huomenna purkamalla Dubain kuvat koneelle :) Tai voisin vaikka esitellä joululahjasaaliin, nimittäin olin nähtävästi läheisten mielestä ihan pökerryttävän kiltti tänä vuonna :)

Jos jollain on jakaa hyviä vinkkejä sisäsiisteyskasvatukseen, kouluttamiseen tai muuten vaan pentuarkeen, niin niitä otetaan mielellään vastaan!! :)

Kommentit

Annina (Ei varmistettu)

Ekat viikot kannattais antaa koiran rauhassa tutustua omiin nurkkiin, omistajiinsa ja ihan vaan olla rauhassa omassa kodissa ilman vieraita...

Marsupilami (Ei varmistettu)

Jokainen kasvattakoon omat koiransa. Meillä ainakin kävi vieraita kylässä ja käytiin myös vieraiden luona, meidän samojedista kasvoikin kaikkia rakastava hurmaava poika Jos ihmiset jättäisi tällaiset kommentit päänsä sisälle ja yrittäisi edes tuntea iloa muiden puolesta Onnea ihanasta Benji-pallerosta

Anna (Ei varmistettu)

Jep, juurikin näin. Meidän koirat rakastavat kaikkia ihmisiä, eivätkä pelkää mitään, koska ne on sosiaalistettu huolella heti alkuun. Epämieluisat kokemukset pitää minimoida ja koiranpennun pitää tuntea olonsa koko ajan turvalliseksi. Jokainen asiansa osaava kasvattaja ja jokainen koiraopaskin kertoo, että 10-12 viikkoisena on tärkeintä sosiaalistaa koira ja koira kannattaa viedä kaikkialle mukana, jotta se tutustuu maailmaan ja oppii ympäristöstään koko ajan. Meidän pentu on jo 10,5 -viikkoinen, joten se on juuri oikeassa iässä sosiaalistamiseen. Anninan kaltaiset opetukset toivoisin kaikkien hyvien koiranpentuomistajien unohtavan, sillä ne takaavat ainoastaan säikyt ja epäluottavaiset pennut, jotka sitten turhanpäiten haukkuvat ja pelkäävät.

Koira ei ole mikään särkyvä lasikulho, jota pitää suojella ihan kaikelta. Se saa leikkiä ja temmeltää ja tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Pelkotilanteissa pitää toimia oikein, mutta liikaa ei pidä hyssytellä ja pelätä. Tuo on painellut menemään kaikialla häntä heiluen ja iloisesti pomppien, eikä ole mitään syytä sitä piilotella kotona ja luoda sille niitä pelkoja.

Jenni (Ei varmistettu)

Onnea pennusta! Me hankittiin kohta 4v sitten labradorinnoutajan pentu ja itse sitten ostin kirjallisuutta koiran kasvatukseen liittyen ja voisin ehdottomasti suositella Tuire Kaimion Pennun kasvatus-kirjaa! Sieltä löytyy kaikki tieto ja ratkaisut ongelmiin mitä eteen saattaa tulla ja varmasti tuleekin. Ja joo, kannattaa aluksi hillitä noita vierailijoita vaikka vaikea niiden onkin pysyä pois.. Se voi tuoda turhaa stressiä pienelle. Onnea ja iloisia hetkiä pienen kanssa!

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy koirajutuissa muista, että ne on jokainen oma persoonansa. Jokainen pelkää ja stressaantuu eri tavalla. Tämä meidän yksilö on todella reipas ja rohkea, kasvanut isossa perheessä, jossa on ollut lapsia ja meteliä. Se ei pelkää vierailijoitakaan. Nyt ei myöskään kyse ole siitä, että täällä ravaa jokainen mahdollinen ihminen, vaan täällä kävi heti tutustumassa pariskunta, joka tulee olemaan ykköshoitopaikka täällä Kuopiossa. Meille on erittäin tärkeää, että Benji tuntee sen paikan, jossa hän käy todennäköisesti usein, ja että Juti ja Benji tulevat toimeen.

Tuossa sinunkin vinkkaamassa kirjassa (meillä on se) puhutaan muistaakseni siitä, miten tärkeää sosiaalistaminen on. Ja että sille tärkein vaihe on 10-12 -viikkoisena yleensä. Koiran henkinen kasvu on valmis n. 16-20 viikkoisena, sen jälkeen se kehittyy emotionaalisesti ja fyysisesti kyllä. Mutta jos koiran pitää pimennossa tuonikäiseksi, niin se on aika pelottavaa.

Pitää myös oikeasti huomioida, kuinka erilaisia koirat on. Tuo kun ei ole mitään stressiä vielä kertaakaan väläyttänyt. Pari kertaa singahti syliini kun Jedin kanssa leikki yltyi, ja samantien spurttasi takaisin jatkamaan. Koirat on erilaisia, kuten ihmisetkin. Minä en lähtisi neuvomaan toisia koirien tai lasten kasvatuksessa, sillä siihen on erilaisia tyylejä ja malleja, ja jokainen tekee sen omalla tavallaan oikein. En siis tällä viimeisellä tarkoita sinua, vaan tuota Annina-nimimerkkiä.

Mutta niin. Jedistä on kasvanut äärimmäisen suloinen ja ihana olento, joka rakastaa kaikkia koiria ja ihmisiä, ja joka on kaikkien mielestä hurmaava poika. Mä raahasin sitä ekasta päivästä lähtien kaikkialle, ja se ei pelkää mitään. Se malli toimii meillä, ja me tullaan tekemään niin jatkossakin. Vieraita meillä käy ihan samalla tavalla nyt kun muutenkin elämässä, eikä kodistamme tehdä sille kuplaa :)

/Tämä kommentti saattaa kuulostaa hirveän känkkäränkkäiseltä, en sitä sinulle niin tarkoita laittaa :) Lähinnä tuli nyt avauduttua liittyen tuohon Anninan kommenttiin ja kun mulla aina palaa käpy, kun ihmiset yrittävät opettaa omaa malliaan universaaliksi totuudeksi, oli se lasten kasvatuksessa tai koiran koulutuksessa.

Jenni (Ei varmistettu)

Minä jotenkin käsitin että pentu olisi juuri luovutusiässä, joten toki nyt 10 viikkoisena on jo eri asia pyytää hoitaja ja hänen koiransa käymään jne. Hyvä että kirja jo löytyy teiltä! Tuntui silloin että sitä on niin hukassa pennun kanssa, tuo kirja auttoi mua ihan hirveästi ymmärtämään koiraa ja kasvattamaan sitä. Nykyään meillä on aivan ihana kohta 4v labbispoika. Ihana luonne, tykkää meidän pienestä pojasta kovasti ja suojelee sitä. Riehakas on ja heittäytyy leikkeihin jos niiden aika on. Omaa koiraa seuraamalla oppii näkemään milloin sille joku uusi tilanne on liikaa, joten rohkeasti nyt uusiin paikkoihin pennun kanssa benjistä tulee varmasti sosiaalinen koira!

Anna (Ei varmistettu)

Pommipentuja luovutetaan vähäne eri ikäisinä. Jotkut kasvattajat jo 8-viikkoisena, toiset vasta 12-viikkoisena :) Meidän pennun luovutus osui meidän matkan ajalle, joten tuli muutamia päiviä luovutuspäivää myöhemmin meille. Ja on siis nyt melkein 11-viikkoinen kaveri :)
Kyllä tuo on pelkoa parin jutun kohdalla näyttänyt (muovinen juomapullo ja paperin rikki repiminen joistakin syistä, mutta reipastunut sitten ja innostunut tutkimaan), mutta muuten aika ennakkoluulottomasti menee ympäriinsä. Joidenkin käsitysten mukaan se olisi pitänyt nähtävästi kasvattaa ekat viikot kuplassa, mitä en oikein ymmärrä, jos on rohkea pentu, jota kiinnostaa ja joka uskaltaa :)

Petra (Ei varmistettu)

Meidän puolivuotias pommipoika ainakin on kuskattu pienestä pitäen joka paikkaan mukana. Kaikille tutuille oon sanonut, että syliin saa ottaa ja silittää pitää. Pojasta on kasvanut erittäin sosiaalinen ja rohkea. Vertaan kaverin kaksivuotiaaseen chihuun, jota pidetty suurimmaksi osaksi kotona ja ulkona melkein vain sylissä. Chihu on säikky ja puree vieraita ihmisiä ja koiria. Joten kaikkien pennunomistajien tulisi tietää, kuinka tärkeää sosiaalistaminen on

Anna (Ei varmistettu)

No juuri näin :)

Tiina (Ei varmistettu)

Tämä sinun pentusi kasvoi minun luonani sisarustensa kanssa 8 viikkoiseksi, jolloin sitten pojat vietiin kasvattajelle. Pennut saivat olla vapaana kodissamme, leikkiä ja temmeltää ja nähdä paljon uusia ihmisiä. Sitten kun rupesi nukuttamaan, siirsimme pennut omaan pentupesäänsä rauhassa nukkumaan. Pennut tottuivat kodin ääniin ja olivat reippaita pentuja eivätkä säikkyneet. Benjin äiti (s.12.10.2012 eli sama synttäripäivä kuin Benjilä) on pienestä asti saanut tutustua uusiin ihmisiin, isoihin ja pieniin koiriin ja on todella reipas ja sosiaalinen koira eli tuskin mitään vahinkoa saatte aikaiseksi, vaikka annattekin uusia hänelle pienestä asti uusia kokemuksia :)

Anna (Ei varmistettu)

Aijaa, emme tienneetkään että Benji oli alkuun muualla :) Kiitos kovasti aivan ihanasta pennusta, selvästi on saanut kasvaa rakkaudella :)

Laura (Ei varmistettu)

Onko Benji rekisteröity? Kun tuossa Tiina kommentoi että Benji on syntynyt 12.10.15 eikä jalostustietorjestelmäsä ole yhtään pommi pentuetta syntynyt sillä päivämäärällä :)

Laura (Ei varmistettu)

ja pahoitteluni, luin vasta tämän jälkeen tuon ensimmäisen postauksen, jossa lukikin että Lammilta on Benji kotoisin. Tunnenkin kasvattajan hyvin, onnea pennusta. Minulla 2 pommi poikaa :)

Siina (Ei varmistettu)

Voi että, on hän kyllä todella suloinen! Kyllä koiranpennut ovat niin ihania meillä on nyt vähän reilu 5kk ikäinen länsigöötanmaanpystykorvatyttö Ruska ja ei oikeasti voi olla mitään niin ihanaa ku oma koira! Niin nopeasti se valloittaa sydämen <3 Tuossa se nytkin nukkuu mun jaloissa ja tuhisee suloisena. Että oikein kovasti vaan onnea uudesta perheenjäsenestä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti ja samoin sinne :)

Aidan (Ei varmistettu)

Olen totaalisen eri linjalla ensimmäisen kommentoijan kanssa! Muutaman päivän rauhoittaminen ihan varmasti riittää, ja siitä eteenpäin pennun ehdoilla niin paljon kuin mahdollista! Pennun paras sosiaalistamisikä on nimenomaan nyt menossa, eikä sitä todellakaan kannata piilottaa kotiin täksi ajaksi. 12-16 viikkoiseksi asti kannattaa yrittää nähdä erityisen paljon vaivaa sen eteen että pentu näkisi erilaisia ihmisiä, lapsia, vanhuksia, liikuntarajoitteisia, pyöräilijöitä, rullaluistelijoita, moottoripyöriä, traktoreita ym. sekä erinäköisiä ja kokoisia koiria, kissoja, kaneja. Kaikkea mahdollista siis. Matkustakaa junalla, bussilla, autolla, käykää rautatieaseman hälinässä istumassa/rauhoittumassa, tutustukaa sateenvarjoihin ja tuulessa heiluviin muovipusseihin. Seisottakaa pöydällä, totuttakaa käpelöimiseen, hampaiden katsomiseen ja harjaamiseen, korvien ja silmien puhdistamiseen, kynsien leikkaamiseen. Mahdollisimman paljon kokemuksia siis pennulle. (Ja tuo suun tarkkailuun totuttaminen tietenkin erityisen tärkeää koiralla jolla jo tiedetään olevan ongelmaa purennan kanssa. Purentaviat kun eivät aina ole ainoastaan kosmeettisia vaan saattavat aiheuttaa isojakin ongelmia koiralle ja vuosittaisia ELL käyntejä.)
Vieraisiin koiriin ei tietenkään kannata päästää vielä tutustumaan, mutta tutut aikuiset, kiltit erikokoiset ja -näköiset koirakontaktit kannattaa käyttää hyödyksi. Etsikää myös Kuopion alueen pentupiirejä, niitä järjestetään monissa kaupungeissa eläinkaupoissa tai eläinlääkäriasemilla. Ajatus siitä että rokottamatonta pentua ei voi altistaa oman pihan ja tuttujen ihmisten ulkopuolelle on vähän vääristynyt. Suomessa suuri osa koirista on rokotettuja, siksi on suurempi todennäköisyys että pennusta tulee hankala, arka, tottelematon ja ihmisiin luottamaton maanvaiva seuraavaksi 15 vuodeksi jos se ei pentuiässä saa erilaisia kokemuksia, kuin että se sattuisi pentuiässä saamaan jonkin vakavan taudin. Emältä pentu on saanut vasta-aineita, ja jos se sairastuu ennen kuin rokotesuoja on kunnossa, on todennäköisesti jossain ollut vikaa alunperinkin. Onnea ihanasta pennusta, nauttikaa pentuajasta ja nähkää paljon vaivaa näinä tulevina viikkoina pennun eteen – ajan panostus maksaa itsensä ihan varmasti takaisin tulevina vuosina. :)

Anna (Ei varmistettu)

Aamen tälle, tässä on aika hyvin tiivistetty se, miten koiran kanssa pitäisi mennä alussa :)

jemina (Ei varmistettu)

Ihana Benji, paljon onnea teille!!<3 Tuossa ylempänä joku neuvoi antamaan koiran olla ekat viikot rauhassa ilman vieraita, mutta minä taas kehotan tutustuttamaan kaikkiin mahdollisiin ihmisiin ja turvallisiin koiriin hetimiten :) Tottakai pennulle pitää antaa tilaa sopeutua ja olla rauhassa, mutta tokkopa te Benjiä kokoajan olette jossain esittelemässä.

Oman koirani kohdalla halusin hänen tottuvan varsinkin isoihin koiriin ja miehiin, ja nyt nämä kaksi ryhmää ovatkin ne kaikista lemppareimmat. :D Varsinkin tuollaisten pienten rotujen edustajien kohdalla on varmaan aika tärkeää totuttaa koira isompiin koiriin, valitettavan usein näkee räyhääviä pikkukoiria joita omiastajat kutsuu iso-egoisiksi mutta todellisuudessa ovat epävarmoja ja ilmaisevat pelon rähisemällä.

Kuopion koirapuistoista voin suositella saaristokaupungin puistoa, se on todella siisti, ihanalla näköalapaikalla ja tarhan ympärilläkin on lääniä missä juoksennella. Siellä ei myöskään läheskään aina muita ole, eli hyvä paikka pitää koiratreffit. Ei toki ihan vielä teille ajankohtaista, mutta vinkiksi vain jos kaipaatte paikkaa missä opetella esim. irtioloa :)

Anna (Ei varmistettu)

Juurikin näin :) Ja kiitos paljon vinkistä, täytyy siellä sitten käydä kun se on ajankohtaista :)

Anniina (Ei varmistettu)

Aika paha, että mun lemppari blogissa alkaa näyttäytyy noin hellyyttävä otus: oma koirakuume vain kasvaa! :) <3

Anna (Ei varmistettu)

Haha, pahoitteluni :D

Henni (Ei varmistettu)

Onnea ihanasta pennusta! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Heidi (Ei varmistettu)

Apua en kestä!!:D Meidän kissalla oli noita samoja hiirileluja jo kaksin kappalein, mutta joulupaketista paljastui vielä kolmas. Koirakuume kasvaa pahasti näitä Benji-juttuja lukiessa ja varsinkin kuvia katsellessa! Ihanaa, että poika pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja purkamaan energiaansa toisten koirien kanssa:)

Anna (Ei varmistettu)

Noi Ikean pehmolelut on ihan täydellisiä, meidän Jedillä on menossa sen neljäs pöllö jo :D

E (Ei varmistettu)

eikö tuu enää lisää joulukalenteriluukkuja kun 27. päivä ei ainakaan tullut? :o

audreyn (Ei varmistettu)

Eikös joulukalenterit yleensä lopu 24. päivään? :D

Anna (Ei varmistettu)

No tuo mun kestää vuoden loppuun, olin vahingossa laittanut väärän päivän eilisen luukun kohdalle :(

Anna (Ei varmistettu)

Tulee tulee, olin onnistunut säheltämään väärän päivän :/

Em (Ei varmistettu)

Moi! Oman koirani sain helposti koulutettua, ahne kun oli. Omasta en mitään sirkuskoiraa tehnytkään, mutta osaa edestakas just peruskäskys kuten istu ja seuraa yms. Yritä myös tutustuttaa kaikkeen mahdolliseen, näin se ei pelästy uusia tuttavuuksia. Meidän kohdalla näihin kuului myös isot mustat roskikset naapurin pihalla. Myös vinkkivitonen, osta kaupasta maksamakkaratuubi! Aivan mahtava pikkuiselle, koska aina kun se onnistuu jossain voit puristaa siitä pikkuisen ja pentu saa lipasta siitä maukkaan herkun. Näin kädet ja taskut eivät ole aina tahmeat (itselläni meni hermo kun lempitakin taskut oli aina murusilla). Katso vain, että mies ei sitä vahingossa luule omakseen;)

Anna (Ei varmistettu)

Hahha, hyvä idea, mutta eikö maksa ole hieman haitallista pienelle? Tai siis käsittääkseni siinä on liikaa jotakin vitamiinia, ja sen takia ei ole suositeltavaa antaa koirille? Meillä Simba rakastaa maksalaatikkoa, muttei sitä koskaan anneta, koska siitä on kuulemma potentiaalisesti haittaa? Saatan tietää väärinkin tämän :D

cami (Ei varmistettu)

maksasta saa a-vitamiinia, jos haluan täyttää mun 30 kilosen a vitamiinin tarpeen maksalla, siihen riittää n. 60 g viikossa eli aika vähän. mä syötän raakaa mun koiralle eli sikäli ei nyt liity tähän. mutta maksaa voi antaa, myrkytys on harvinainen kun koira pystyy erittämään oliko se nyt ainakin 60% siitä a vitamiinista pois =)

Maiju (Ei varmistettu)

Maksan syönnistä on aika ristiriitasta informaatiota, mutta siis käytännössä koiran pitäisi syödä pelkkää maksaa koko ikänsä, että murkytysoireita ilmenisi. A-vitamiini on se, mitä maksassa on paljon, mutta ell meille sanottiin ainakin että koiraeläimet erittävät ison osan ylimääräisestä a-vitamiinista virtsassaan, kun itsekin tätä pentuaikana kyselin.
Meillä corgipimu saa maksalaatikkoa (rusinatonta tietty) silloin tällöin ruoan kanssa, kun on siihen myös hulluna, ja treenipalkkana ajoittain juurikin tuo maksamakkaratuubi, josta on helppo nuolaista tai kuivattua maksaa.
Ekstraherkkua koiralle. :)

Muuten pakko kommentoida tuota sosiaalistamista: ihanaa että aloititte sen jo! Moni tekee juuri sen virheen että pentua pidetään pumpulissa ja pelätään kaikkea mahdollista ensimmäiset viikot, kun oikeasti juuri nuo viikot on kaikki tärkeimpiä pennun sosiaalistamisen kannalta.
Onnea pupelosta, hän on aivan hurmaava, enkä malta odottaa näkeväni ja lukevani lisää tämän tyypin elosta :)

Heidddi (Ei varmistettu)

Moi! Jos pentukoulu kiinnostaa, suosittelen Kuopiosta Lila's Dogcarea ja Ponderaa :) Ammattitaitoista kouluttamista ja hyviä tyyppejä. Ja muistaakseni Ell Punaturkissa alkaa jonkinlainen pentukerho, mutta tuosta en ole varma.

Anna (Ei varmistettu)

Täytyykin tutkailla, jos moiseen ehtisi ja kiinnostusta löytyisi :) Lähi Mustissa ja Mirrissä on vissiin ainakin jotain pentudateja välillä :)

Veera (Ei varmistettu)

Ihana pallero! Ei haittaa vaikka blogi olisikin hetken täynnä Benjiä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

idahhh (Ei varmistettu) http://idahhh.blogspot.fi/

Onnea uudesta pikkuruisesta perheenjäsenestä! :) <3 luulen että tiedät jo aika paljon koiran kasvatuksesta ja voipi olla että tämä teillä jo käytössä mutta siis yksi asia joka tuli mieleen jonka olen itse kokenut koiramme kanssa olleen todella hyväksi oli se että koiralle pienestä pitäen opetettiin "nyt nukkumaan"-käsky. Eli nukkumaan kun mennään pentu viedään sänkyyn ja toivotetaan hyvät yöt = toistetaan käsky. Jos pentu nousee sängystä viedään pentu takaisin sänkyyn ja toistetaan käsky. Tehdään niin monta kertaa että pentu ymmärtää käydä nukkumaan ja nukahtaa sänkyynsä ja toiminto tehdään joka ilta :D Tämä on helpottanut todella paljon illalla nukkumaan menoja varsinkin pienenä kun meillä ainakin pentu ei olisi millään malttanut illalla mennä nukkumaan ja muutenkin näin vähän vanhempana sitä käytetään myös silloin kun halutaan että koira rauhoittuu/käy maate :)

Anna (Ei varmistettu)

Juu, me ollaan viljelty tuolle "oma peti" -termiä aina kun viety petiin ja hyvin on yleensä jäänyt sinne nukkumaan :)

Jennpu (Ei varmistettu)

Ihana ja hurmaava pallero ja mikä nimi, aivan ihana <3 Että kiitos vaan, kytevä koirakuume kyllä nyt kasvoi vaan uusiin sfääreihin. :D Vitsit oon niin onnellinen sun puolesta tästä nugetista. Paljon onnea siis perheenlisäyksestä! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Täällä ollaan aika sekopäisen onnessaan :)

Elina (Ei varmistettu)

Sanomalehtien sijaan meillä käytettiin pentuaikana tena- vuoteensuojia. Minusta ne olivat todella paljon sanomalehtiä kätevämpiä, koska imevät kosteuden ja hajun. Ainakin meidän pienikokoisella poikakoiralla sisäsiisteyskasvatus kesti kokonaisuudessaan melkein puolen vuoden ikään ja nuo vuoteensuojat tuntuivat jotenkin kivemmalle. Nostaessa ei tarvitse varoa että neste lähtee valumaan ja koti ei haise pissille. Ja lisäksi poitsu mielsi ne heti omaksi vessakseen ja pienten poikien ajoittaisia tähtäysongelmia lukuunottamatta asiat hoitui hienosti tenoille :D. Sit vaan pikkuhiljaa vähennettiin tenojen määrää.

Jos matot haluaa pitää pentuaikana niin niiden päällä kannattaa leikkiä namin piilotusta. Eli matolle paljon pieniä namipaloja ja antaa koiran etsiä niitä hajuaistilla. Kun nameja laittaa varsinkin niiihin kohtiin joihin pissivahinkoja on sattunut, niin koira oppii yhdistämään maton ennemmin syömiseen kuin vessaksi. Don't shit where you eat logiikka :D

Ihanaa pentuaikaa ihanan pikkuisen kanssa

https://www.tenakauppa.fi/muut-tuotteet/muut-tuotteet/vuodesuojat/tena-bed-secure-zone-super/

Anna (Ei varmistettu)

Hei ihan mahtava vinkki tuo mattovinkki, täytyykin ripotella herkkuja tuonne väleihin :)

Juuli (Ei varmistettu)

Tästä tuli mieleen, että ainakin Tammiston Musti ja Mirri myy nimenomaan tällaisia "vaippamateriaalia" olevia pisualustoja sanomalehden tilalle. Meillä olivat ainakin varsinainen parketin pelastus!

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Apua mikä söpöläinen, todellakin varsinainen nallekarhu! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Maria (Ei varmistettu)

Tämä ei ole reilu postaus. Olisi kiva jos tuo suloinen karvapallo voisi hypätä ruudusta tänne. Pommi on se koirarotu joka on vienyt sydämeni täysin, minä joka ei yleensä pidä pienistä koirista. Mutta tuossa on jotain niin suloista, hellyyttävää.... <3
Pieni suuri koira.

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä aivan mahtava rotu :)

Nea (Ei varmistettu)

Voi että nää kuvat kyllä piristi oksennustaudin parissa kamppailevaa :D aivan ihana tyyppi, oikea velmu <3

Anna (Ei varmistettu)

Voi ei, kiitoksia ja tsemppiä kovasti :)

Pages

Kommentoi