Hurlumhei

Mungolife

Heissulivei!

Home sweet home, vai miten se nyt meni. Ihanaa olla kotona, joskin pakko sanoa, että tää meidän luola on ku joku käsiin räjähtänyt ydinkoe. Mä haluan ihan täydestä sydämestäni pahoitella teille kaikille sitä, miten ehdottoman kelvoton bloggaaja oon ollu koko tän kevään ja kesän. Nytkin meni neljä päivää vaan silleen pheeeewwwww viheltäen ohi. Lontoossa käytiin, valmistuttiin yliopistosta ja palattiin kotiin. Siellä Lontoossakin mentiin todella minuuttiaikataululla; oltiin mm. ostamassa kattolamppua kaupasta kolme tuntia ennen lennon lähtöaikaa ja check-inissä oltiin taas kymmenen minuuttia ennen sulkeutumista.

Tää viimeisin on nyt ollut kombinaatio niin monesta asiasta, että ei vaan yksinkertaisesti aika riitä millään. Kaiken huipuksi poikaystävä on ollut kesälomalla ja ollaan haluttu toteuttaa kaikkia kesälomasuunnitelmia, nyt kun siihen on mahdollisuus. Joku fiksumpi olisi tajunnut ehkä etukäteen ilmoittaa blogissa, että nyt on kesäloma soronoo. Mut ei. Luulin koko ajan ehtiväni, mutta ehei. Jotenkin kaikkea pikkusälää kasaantunut kalenteri täyteen, ystäviä haluaa ehtiä näkemään mahdollisimman paljon ennen muuttoa, samaten perhettä ja on sitä ja tätä ja neljättä koko ajan. 

Huomenna tuo yksi lähtee onneksi aamulla aikaisin töihin ja onkin sitten viikon verran joka päivä duunihommissa niin, että on pois kotoa 7-20. Mä melkeen odotan tota viikkoa jo :D Vaikka voisin viettää varmasti melkein jokaisen hereillä oloni minuutin maailman parhaassa seurassa, olen tehnyt itselleni jo listan kaikesta siitä, mitä voin tehdä nyt kun mulla on viikko aikaa. Huomisen ohjelma: siivous. Meillä on tällä hetkellä lattialla kolme matkalaukkua auki ja kaikki kamat levällään. Jääkaapista kävelee varmaan kohta joku otus vastaan ja tuolla on eteisessä vielä puoliksi purettu kassi JUHANNUKSELTA. Eihän tällaisessa kaaoksessa kukaan voi keskittyä.

Mehän siis muutetaan sinne Kuopioon oikeastaan kolmen viikon päästä. Tai no siis viedään tavarat ja luovutaan tästä asunnosta tasan 3 viikon ja yhden päivän päästä. Tämän viikon oon itse Helsingissä ja saan tehdä kaikkea rästissä olevaa, ja vähän keskityä blogiinkin vihdoin, kun mies on pitkää päivää töissä. Sitä seuraava viikko ollaankin Kroatiassa ja Bosnia-Herzegovinassa. Sitten mies on taas viikon töissä, meikäläinen pakkaa kotia ja blogini seitsemänvuotis-päivänä pitäisi kaiken olla valmiina lähtöön, nimittäin 8.8. tulee muuttoauto ovelle. Kuopiossa ehditään olla yksi yö, ja sitten vielä maanantaista lauantaihin Helsingissä, kun miehellä on töitä. Asuntojutut meni nyt näin, mutta se on ihan fine. Onhan täällä Helsingissä perhettä, joiden luona majoittua.

Tänään oli meidän viimeinen yhteinen vapaapäivä Helsingissä. Kelatkaa! No okei, on tuolla vielä yks viikonloppu, mutta siinäkin on mun valmistujaisjuhlat ystäville ja sukulaisille, että tänään oli oikeastaan ainoa tällainen päivä kalenterissa, kun ei ollut mitään. Käytiin autokaupoilla, sisustuskaupoilla, hoitamassa asioita ja oltiin vaan kahdestaan rauhassa Helsingissä. Kovasti kaverit on houkutellut ulkoilemaan tänään, mutta nyt oli pakko sanoa ei. Just pyllähdin sohvalle, ja tarkoituksena olisi vaan tehdä iltapalaa ja katsoa leffa kullan kainalossa. Tulee tarpeeseen.

Ollaan ravattu aika lailla kaiken maailman sisustusliikkeissä, nimittäin tuo muutto on aikamoinen ero nykyiseen asumisratkaisuun. Meidän tilaihme 44-neliöinen yksiömme nimittäin vaihtuu sataneliöiseen asuntoon, jossa on neljä huonetta. Meillä on tällä hetkellä täällä yksi kattolamppu. Seuraavaan asuntoon niitä tarvitaan viisi. Voin muuten kertoa, että ei ole ihan helppoa löytää valaisimia, jotka on samaan aikaan a) hienoja ja b) edullisia. Halpaa paskaa on 90 % valikoimasta, ja loput 10 % maksaa aivan helvetisti. Siitä sitten kun neljä repäiset kasaan, niin oot aikamoinen velho. Lisäksi tarvitaan ihan hirveesti kaikkea, työpöydästä uusiin ruokatuoleihin ja matoista tv-tasoon. Mistä tässä maassa saa kivan TV-tason? May I ask? Ihan oikeesti. Sama juttu ku lampuissa. Järkevän hintaiset (ei halvat, JÄRKEVÄN hintaiset) ja hyvännäköiset nähtävästi poissulkevat toisensa. Mulle on iskenyt epätoivo sata kertaa jo tän asian suhteen.

 Haluaisin luvata, että blogi piristyy tästä nyt tällä alkavalla viikolla, mutta voin luvata vaan sen, että teen kaikkeni, että näin käy. Rest is up to God. Tai kukalie tätä palloa pyörittää.

No, ainakin saakelisti sisustusasiaa varmaan luvassa lähiaikoina. Palailen huomenna valmistujaiskuvilla, kun mulla alkaa vihdoin rauhallisempi viikko ja ehdin jopa käynnistää kuvaohjelman täältä koneelta :)

Kommentit

Marj (Ei varmistettu)

Heippa! Miten nyt uskallat paljastaa asuntosi koon kun aiemmin et uskaltanut stalkkereiden takia? Et että yksiö tai kaksio mutta nyt kaikki heittämällä. Mielenkiinnosta kysyn. :)

paulahelena
ALUAP

en tiiä millasta tv-tasoa etitte mut aattelin vinkata yhestä kun itekin muistan aikoinani kivaa mutta ei järkyttävän hintasta ettineeni. meillä on valkosena tää http://www.kalustekauppa.com/fi/cubo-taso-4os.-kaapeilla-ja-avohyllyilla-cbb-021/CBB-021/dp ja on tosi kivan simppeli ja selkee, tuolla on erilaisia kokoonpanovaihtoehtoja myöskin :)

maiju (Ei varmistettu)

Ihana lukee sun postausta pitkästä aikaa! :) voi että odottelen jo kovasti kaikkia asukuvia ja sitten Kuopion asunnosta mahdollista postausta, mikäli sellaisen haluat tehdä. Mutta kaikessa rauhassa siellä,me lukijat kyllä odotetaan kun laitat elämää ja asioita järjestykseen!
Suuren suuret onnittelut valmistumisesta! Oot kyllä ehtiväinen ja jaksavainen nainen <3 vilpittömän ihailuni ansainnut :)

Me teetettiin tv-taso.. Sitä edeltävässä kämpässä pari lipastoa kun ei vain löytynyt mieleisiä ja sopivan kokoisia, järkevään hintaan. Tosin hinnassa meillä oli iso kaverialennus kun tekijä on hyvä ystävä xD mutta voihan niitä kysellä mitä maksaa teettää vaikka siellä Kuopiossa :) onnea valmistumisen johdosta!

Rsa (Ei varmistettu)

Oon ihan samaa mieltä noista tv-tasoista! Tässä jo jonkin aikaa metsästänyt nättiä tasoa, mutta ei vaan saakeli löydy. Joko ne on liian pieniä tai sitten hinnaltaan sellaisia, että niistä saa pulittaa lähes kuukauden palkkansa.

milja (Ei varmistettu)

Vaikka joskus sanoitkin ettet enää haluais näyttää kämppänne sisustusta nyt ku se on kahden ihmisen yksityinen asia, mutta olis aivan ihana nähdä tuleva asunto sisustettuna! Tykkään tosi paljon sun tyylistä, omaan silmään tosi kiva :)

Kissatar (Ei varmistettu)

Oon kanssa ihmetellyt tuota, että mikä ***vetti noita valaisimien hintoja oikein vaivaa. Ei vaan millään löydy kivan näköisiä, joita ostaakseen ei tarvitsisi myydä suunnilleen munuaistaan.

Vinni (Ei varmistettu)

Ihan totta, kivoja ja suht koht järkevän hintaisia lamppuja ei löydy oikeasti mistään! Elin pelkän katosta roikkuvan hehkulampun kanssa vuoden päivät ennen kun sitten sain sukulaiselta sattuman kautta sellaisen lampun josta pidin. Kaupoista niitä ei ihan oikeasti löytynyt.. Löytyikö edes auto? Millainen? :)

mallu (Ei varmistettu)

Arabianrannassa on tosi kiva valaisinkauppa! Ite etin kissojen ja koirien kanssa valaisinta ja sain surkeet neuvot jostain Sokokselta, vaikka pyysivät "sähkömiehen" vastaamaan kysymyksiin. Tiesin itekin paremmin, mutta jätin ostamatta kun tuo "sähkömies oli sitä mieltä ettei onnistu asennus. Sitten huomasin tuon liikkeen uuden asunnon naapurissa ja hyvään hintaan lähti mallikappalevalaisin matkaan ja hän neuvoi miten sen samankaltaisen lampun saa helposti asennettua :)

Camilla (Ei varmistettu)

Kiva lukea taas sun kirjoituksia ja sisustuspostauksia odotan innolla. :) Aiotko muuten koskaan valaista sitä viimeviikkoista kriisiä/stressinaiheuttajaa/mikänytolikaan? Joka tapauksessa onnea vielä valmistumisen johdosta! :)

E- (Ei varmistettu)

Ikean Bestå-sarja on ehkä persoonaton, mut musta tosi kiva. Siihen saa ite koottua kokonaisuuden, jollasen haluaa! :-)
Kiitos superkivasta blogista:-)

Mona (Ei varmistettu)

Moi !
Ihana oli lukea taas sun kuulumisia, mä ihan pidättelen hengitystä kun niin paljon tuntuu sulle nyt tapahtuvan, että tälläinen kokokesäntöitäpainava-eipäivääkäänlomaaviettävä-eikänäinollenmitäänmullistavaakokeva- ihan kuule kokee elävänsä sun häppeninkien kautta!
Kiitos näistä postauksista, näitä lukiessa työpäivät piristyy aina ihan vähän :)
Vaikka mielelläni lukisin sun juttuja joka toinen tunti, niin älä nyt ota siellä mitään stressiä tai pirua olkapäällesi istumaan, josset pääse joka päivä päivittämään !
Eiköhän me ihan kaikki ymmärretä sun elämän hektisyys- ja se että itseensäkin on oikeus sillointällöin panostaa, ihan niin itsekkäästikin kuin että viettää muutaman päivän ilman blogia, ihan vaan niitten kaikista rakkaimpien kaa ;)
Suuret onnittelut valmistumisesi johdosta, ja rakkaudentäyteistä kesää !
*Mona

johku (Ei varmistettu)

Moikka! Ite kans metsästettiin tv tasoa kauan, mutta lopulta löytyi sotkasta, ihan järkevään hintaan. En tietty tiedä makuasi, mutta ajattelin vinkata jos et oo sieltä tsekannut. :)

Mimmi (Ei varmistettu)

Ei liity aiheeseen, mutta ootko nähnyt True Cost -dokkarielokuvaa? Kaikkien pitäisi katsoa se. Suosittelen. Mm. Netflixistä löytyy.

Iida (Ei varmistettu)

Oon tv-tasoista täysin samaa mieltä.. Me ollaan asuttu nykyisessä talossamme jo 7kk eikä takkahuoneeseen ole vieläkään mieluisaa tv-tasoa löytynyt. Varsinkin heti jos omistat vähän isomman tv:n (mies on tv-hullu en minä :D) niin siis ei mitään. Ei oikeen nappaa silmään, että tv-taso on yhtä levee kun tv itse. Valaisimistakin oon samaa mieltä! Ikeassa on muutama jees, mutta kun ei haluais tehä talosta ikea-katalogia toisin kuin sillon kun asu pienemmässä kämpässä. Mutta! Tsekkaappa elloksen ja hobbyhallin valikoimat piruuttas. Niistä voi tehä löytöjä, koska niissä on usein hyvät alet! Itse löysin tossa kesän alussa hobbyhallin täydellisen 6 hengen massiivipuuta olevan ruokapöydän 159€ kun alkuperänen hinta oli 899€ not bad :) mutta tsemppiä! <3

Miau.K (Ei varmistettu)

Itse ollaan todettu, että seinään kiinnitettävä on meille paras vaihtoehto. Mikään vastaantullut tv taso ei näytä siltä, että kelpaisi :)

TanjaL (Ei varmistettu)

Lamppujen kanssa juuri itsekkin taistellut, kun muutettiin myöskin kämppään jossa 4h/93m2. Lopulta löysin viimeiset lamput ihan Prismasta! Yllätyin kyllä, siellä oli kaipaamani yksilöt hyvään hintaan ja meitsi tyytyväinen :) Täydellinen tv-taso onkin sitten aiiiivan toinen juttu..

meow (Ei varmistettu)

Joo siis VALAISIMET! Miten ne voi olla niin sairaan kalliita??

Hanna (Ei varmistettu)

Ahahahaa, mä niin tiedän ton tv-taso dilemman. Joko ihan hirveitä tai hintalappu reilussa parissa tonnissa. Meillä ongelma ratkesi niin että ostettiin Saksasta mieleinen ja dhl toi kotiin.. Että tsemppiä :D

Laura (Ei varmistettu)

Oon kans tuskaillu valaisinten kanssa, en halua myöskään kalliita. Halvat on niin mauttomia ja ei minkään näköisiä tai vastaavasti joka toisessa kodissa on ne samat. Prismassa oli yhdet mitkä on vielä harkinnassa, ei olis pahanhintaiset, mut ei niin peruskamaakaan. Sielläkin on aika paljon kattovalaisimia, mutta vaan se yks on "ehkä" makuuni :D Kuitenkin jo yli puolvuotta ollu ilman kattovaloja yhessä huoneessa, et ois jo kiva saada sinnekin ne! Tosin pitää vielä käydä valaisinliike kierroksella, mut niissä ne hinnat on useimmiten ihan jostain repästyjä.. :/

lillamy (Ei varmistettu)

On kyllä hetkinen tahti sulla elämässä! Ei ihme ettet ehdi tänne kirjoitella paljoa, mikä on myös täysin ymmärrettävää. Kunhan et vaan kokonaan tätä lopeta, niin tavallista harvemmin tapahtuva kirjoittelu ei haittaa ollenkaan! :D Toi lamppuasia tuli tutuksi silloin kun itse muutettiin isompaan kämppään, googlettamalla mä löysin kohtuuhintaisia ja kuitenkin laadukkaita lamppuja meille. Ja muut huonekalut nyt on tällä hetkellä taloudellisen tilanteen takia Ikeasta.. Ja vaikka mitä puuttuu, vaikka jo talvella muutettiin :/ Mutta minkäs teet, jotkut asiat on vaan pakko siirtää tulevaisuuteen, kun resurssit ei kerran riitä :D

Mutta paljon tsemppiä ja jaksamista, koita olla polttamatta itteäs loppuun. Ja oi että miten ihanan rakastuneita te oottekaan <3

En tiedä millaista tv tasoa etsit, mutta sellainen vinkki että ostin itse juuri Ikean Bestå Burs tason ja mukana tulleiden kahvojen sijaan asensin siihen ponnahdussaranat. Tämä ratkaisu toimii varmasti muihinkin tasoihin joissa vetimet on ainoa asia mikä ei miellytä silmää :)

Mia (Ei varmistettu)

Hei!

Onnea uuteen kotiin! Fillaroit just Tehtaankadulla mun ohi ja päätin tulla blogiin kurkistamaan mitä sulle kuuluu :)

Habitat on ihan tosi kiva, ihastuin siihen Ranskassa asuessani. Ei ihan halvinta, mutta siedettäviä hintoja :)

Itse sisustan myös pian uutta kotia ja haluan Ikeaa mahd. vähän. Olen kuitenkin keksinyt selailla Pinterestistä uusia, hienoja tapoja soveltaa ja muokata Ikean kamaa. Pienellä tuunauksella ja eri käyttötapoja ideoimalla sieltäkin saa hankittua vaikka mitä ja pysyy budjetti hanskassa.

Olen myös vähän ekohippi, heh, joten jos yhtään jaksat niin käy ehdottomasti muutamat Kierrätyskeskukset ja kirppikset läpi. Itse rakastan erityisesti pikkukaupunkien kirppiksiä. Sieltä löytää paljon enemmän uniikkeja helmiä kuin stadista, jossa meitä kierrätyshaukkoja on niin paljon :)

Kierrätyskeskuksella on myös hyvät webbisivut ja siellä voi selailla aarteiden kuvia.

Happy hunting!

Eerika Kapanen (Ei varmistettu)

Moi! Me löydettiin täydellinen TV-taso ja vitriini InDecoria nimisestä liikkeestä. Siellä on modernimpaa muotoilua ja hinnoistaa saa tingittyäkin mukavasti. Yksi liike ainakin löytyy Itiksestä. Ennen oli myös Hyrylässä yksi. Nettisivut on ihan ok. Kotiinkuljetuksella tulevat suoraan kotiin. Toinen josta olen ostanut myös kalusteita on nettisivu ON24.fi. Siellä on vaikka ja mitä ja ostokset kierryttävät bonusta vielä kuukausien päähän, jolloin bonuksilla saa ostettua jotain kivaa :)

Kommentoi