Huuuuuuuhhhhhh!!!

Mungolife

Huuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh!!! Tolta musta tuntuu just nyt. Ahhhh, ekaa kertaa moneen päivään mulla on helpottunut olo! Jopa iloinen. Meidän uusi sängynpääty kuskattiin juuri kotiovelle ja laitettiin se paikalleen. Jotenkin sen hetken jälkeen iski sellainen pieni toivonkipinä, että ehkä tästä muutosta selvitään vielä. Koti on aivan pommi. Piha myös. MUTTA, olemme luovuttaneet avaimet edelliseen asuntoon ja nyt on enää kyse viimeistelystä ja tavaroisen purusta!!!! Mitä nyt kylppärin ja vessan peilit ja valot loistaa edelleen poissaolollaan, ja lattialistoja ja ovilistoja on vasta siellä täällä ja keittiön välitilan kivet odottavat yhä paketeissaan. Mutta, meillä on vihdoin uuni ja liesi! Tättärää! Sähkäri laittoi tänään uuden lieden ja uunimme paikalleen, ja mä pääsen kohta tekemään iltapalaa! Miten ihana tunne. Pakko sanoa, että raskastahan tämä on ollut, mutta nyt, ensimmäistä kertaa tämän remontin aikana tuntuu siltä, että me selvitään vielä tästä. 

Tässä muutama päivä ollaan käyty nukkumaan aamukolmelta. En ole pessyt hiuksiani n. viikkoon. Ollaan nukuttu kaksi yötä helmalakanalla ja peitolla ja tyynyllä, joissa ei ole vuodevaatteita (no idea missä boksissa ne oli, tänään löytyivät!!) Olen kaksi vuorokautta kulkenut miehen liian isoissa shortseissa ja Crocseissa.

Hetkittäin tuntuu, että kaikki mahdollinen on mennyt pieleen ja aikataulut kusseet ihan perusteellisesti. Oikeesti, tää on melkeen naurettavaa, miten moni asia on mennyt pieleen. Luettelenpa muutaman.

Case keittiöntaso
Ensimmäinen tilaamamme keittiöntaso hajosi kuljetuksessa kun sen päälle tippui jotakin painavaa. Isäni tuli viikonlopuksi tänne auttamaan miestä keittiön välitilan kivien laitossa, joita ennen piti saada keittiöntaso paikalleen. Keittiötason piti siis saapua torstaina. Se saapuikin, viikkoa myöhemmin, nimittäin rikkinäisen tilalle piti ensin tehdä uusi. No, se viikonloppu menikin siinä sitten maalatessa.

Case maalit
Meillä oli kolme purkkia valkoista maalia koko kämppään. Aloitimme yhdellä, jolla maalasimme kaikki seinät. Jälki oli less than perfect, jotenkin ei näyttänyt yhtään oikealta, niin vedettiin uusi kerros tasaisuutta hakiessamme. Jonka aikana loppui eka purkki ja avattiin toinen. Joka osoittautui erisävyiseksi. K-Raudassa purkkeja sävyttäessä yksi purkki ei ollut sävyttynyt (tämän ei pitäisi olla mahdollista, mutta kas, jo on löytynyt kohtalontovereita tässäkin asiassa). Ei muuta kuin kaikki seinät uusiksi sillä sävytetyllä, oikeansävyisellä valkoisella, eikä sillä maalarin valkoisella, joka oli jäänyt sävyttämättä. Itse maalaaminenhan on nopeaa puuhaa, mut se teippaaminen ja kuivuminen... Se ei ihan sekunneissa tapahdu. Pari päivää ihan harakoille.

Case maalit 2
Struktuurimaalin kanssa meni myös pari yritystä. Makkarin seinää oikeastaan vasta harjoittelin. Ensimmäisellä tekniikalla siitä tuli liian täplikäs. Seuraavaksi se oli liian pienellä lastalla tehty. Olkkarin seinä onnistui alkuun lähes täydellisesti. Siihen jäi vain yksi hieman haaleampi kohta, josta mies pohti ääneen, että huomaakohan sitä edes. Mä en sen jälkeen nähnyt enää mitään muuta kuin sen kohdan. Yritin korjata sitä, jouduin maalaamaan koko seinän uusiksi. Muuten sävy olisi epätasainen. Siitä tulikin makuumme liian tumma. Vielä kerran, ja vihdoin nappiin. Tää mun seinäsankarointi ei sinänsä jarruttanut mitenkään remppaa, sillä miehet maalailivat sillä aikaa uusiksi valkoisia seiniä. WC:n struktuuri menikin jo kerralla nappiin, ja olen supertyytyväinen näihin seiniin tällä hetkellä.

Case putkimies
Putkimies oli paikalla kolme tuntia, laskutti kuusi. Tietenkin. Vihaan tätä LVI- ja sähköalalla tapahtuvaa asiakkaan kusetusta niin paljon, että savu meinasi nousta korvista kun laskun saimme.

Case miljoonat kuljetusongelmat
Betonipöytämme kulma hajosi kuljetuksessa. Kaikki muukin meni aika jännästi, joko kuljetukset olivat viikon myöhässä tai väärässä paikassa tai mitä lie. Not fun.

Case pesuallas
Saksasta tilaamamme pesuallas tuli ajallaan kyllä, mutta siinä oli reiät eri kohdissa kuin piti olla, joten keittiöntasoon tehdyt reiät olivat näin ollen väärässä kohtaa. Altaan reiät eivät vastanneet altaan ohjeen mittojakaan. Tämän kiinnittäessä meni sen puolituntisen sijaan puoli päivää.

En edes ala luettelemaan kaikkia pieniä juttuja, mitä tässä on ehtinyt tapahtumaan, sillä en enää edes varmaan muista kaikkea.

Mutta, positiivisiakin asioita onneksi on! 

- Me emme ole saaneet aikaiseksi eroa tai edes ihan älyttömän suurta riitaa tämän tiimellyksessä.

- Valitsemamme lattia on ylittänyt odotuksemme ja sen asettaminenkin oli superhelppoa.

- Meidän vanha sängynpääty ei ollenkaan sopinut uuteen kotiin, mutta löysin sangen edullisesti meille aivan täydellisen uuden, joka on aivan upea!

- Meidän kivitaso on ihana, ja siihen tilaamamme jättiallas keittiössä on täydellinen!

- Piitkän selvitystyön seurauksena valitut altaat ja hanat kylppäriin ja vessaan ovat aivan upeita, ja vaatehuonen laajennus onnistui ilman ongelmia.

- Kun tässä ehkä seuraavan kahden viikon aikana saadaan kaikki viimeisetkin pikkujutut hiottua, kodista tulee aivan ihana! Olen supertyytyväinen kaikkiin pintavalintoihimme ja väriratkaisuihin. Vuokrakämpän jälkeen on ihanaa, kun kaikki on meidän valitsemaa, sillä vaihdoimme pois kaiken, mistä emme tykänneet.

- Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin meidän uusi sadevesisuihku.

- Meidän eräästä DIY-projektista tulee aivan mielettömän kiva, jahka se saadaan huomenna viimeisteltyä!

Lupaan lupaan lupaan tehdä kaikista näistä jutuista ihan omat postauksensa, mutta nyt halusin vaan tulla kertomaan, että 

a) meillä on liesi ja uuni, eli Hese/kinkki/pizza/salaatti -linja vihdoin päättyy, ja mä tunnen olevani taas elossa, eli jaksan postatakin jotain.
b) meidän muutto on ohi, nyt on enää purkamisvaihe
c) olen iloisessa selviytymisfiiliksessä, eli ehkä tämä tästä vielä!
d) vaikka tämä oli elämäni rankin muutto, olen tänään ihan todella iloinen. Mikä on aika raju kontrasti eiliselle ihmisrauniolle, joka makasi vuokrakämpän lattialla matolla ja pohti, että me ei mitenkään koskaan saada tätä projektia valmiiksi.

Iloisia terveisiä siis paljon tältä meikittömältä rastapäältä ja palataan huomenna asukuvien kanssa blogin arkeen! Apua, tämä ihana rakas hullu sivusto täyttää tällä viikolla jo 8 vuotta! 

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Mä siis niin feel you! Muutettiin viikonloppuna omakotitaloon remontin keskelle. Remonttia on tehty jo 2,5kk eikä loppua näy. Kaikki uusittu, kivoimmat jutut tällä hetkellä on ehkä se että vessassa on laatoitettu lattia ja wc-pytty niin ja se ainoa pesumahdollisuuskin pihasaunassa oli jännästi katkolla kun oli putkissa häikkää. Olen onnellinen kuitenkin että täällä ollaan, vesi ja sähkö kulkee ja on sänky paikoillaan ja siinä tyyny mihin painaa päänsä illalla.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, pienistä asioista oppii iloitsemaan aika lailla siinä vaiheessa kun on käynyt vessassa pilkkopimeässä pari viikkoa :D

Heidi (Ei varmistettu)

Onpas teillä ollut paljon puuhaa, mutta se on varmasti sen arvoista:)

Anna (Ei varmistettu)

Onhan se :)

Tanya (Ei varmistettu)

Onnea loppuhommiin! Näytät niin ihanalta. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Ex5 (Ei varmistettu)

Huh huhhuu! Tosiaan, itse olisin repinyt hiukset päästä tuossa vaiheessa..
Tsemppiä loppumetreille, omasta kodista kun sen on saanut mieleisekseen osaa kyllä nauttia ihan eri tavalla.
Hauska, rehellinen, mielenkiintoinen postaus
Vielä kerran paljon voimia remppahommiin ja paljon onnea uuteen kotiin

Anna (Ei varmistettu)

No lähellä se oli mullakin :D Ja kiitoksia kovasti :)

Laura (Ei varmistettu)

Miten ihmeessä kaikissa rempoissa menee aina vaikka kuinka paljon pieleen?? Onneks teillä ainakin loppui kaikki hyvin ja saatte kodin jossa varmasti viihdytte! Tsemppiä loppumetreille! :)

Anna (Ei varmistettu)

En tajua, ihan Murphyn lailla jokainen pikkujuttu menny mäkeen :D

meow (Ei varmistettu)

Kiva kuulla kuulumisia, tsemppiä! :) ja odotan innolla kuvia lopputuloksesta! ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva juttu :) Ja niitä varmasti piisaa vielä :)

Ninnu (Ei varmistettu)

Jotenki vaan postaus postaukselta sisältö paranee. Huippu Anna :)

Anna (Ei varmistettu)

Ihan tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

Marika (Ei varmistettu)

Putkari laskutti noihin tunteihin myös ajan, jonka käytti varaosien hankintaan? Yleensä he tekevät usein niin.

Anna (Ei varmistettu)

Sitä varaosaa piti hakea 10 min ajomatkan päästä. Ei siihen kolmea tuntia mene :D

hulijo (Ei varmistettu)

Tsemppiä!!! lopputulos palkitsee!

Anna (Ei varmistettu)

Toivotaan näin :)

Allu (Ei varmistettu)

anteeksi, ei sais nauraa, mutta miten voikin noin monta asiaa mennä vikaan?! Onneksi ehkä nyt elämä voittaa!

Anna (Ei varmistettu)

No itseänikin on tässä vähän naurattanutkin välillä jo :D Lauloin eilen sarkastisesti itsekseni keittiötä siivoillessa "i'm so excitedia" :D Mies nauroi, että oonko tosissani. Totesin, että en nyt ehkä ihan :D

Sati V (Ei varmistettu)

Vitsi teidän nurmikko kasvoi nopeasti? Kauanko siihen oikein meni? Meidän nurmikko alkoi kasvaa joskus 2kk kylvämisen jälkeen ja oli tosi pitkään ihan kitukasvuisen näköinen! Miten oikein onnistuitte? Jotain positiivistakin siis! :)

Anna (Ei varmistettu)

:D Meidän mamalta tuli hyvä vinkki, joka käski olla noudattamatta sitä ruohopussin ohjetta, vaan iskeä 1 kg tuolle alueelle, johon suositeltiin n. 300-400 gr niitä siemeniä :D Me huomattiin yhdessä vaiheessa, että on tulossa viikon verran sateita sääennusteen mukaan ja iskettiin se nurtsi siihen heti sillon, niin se sai kunnon kastelun siinä.

Me tehtiin niin, että laitettiin ohut kerros multaa, sit kerros ruukkusoraa salaojitukseksi ja sitten vielä reippaasti multaa ja tampattiin sitä väleissä. Reilu 20 cm multaa, ja sit se 1 kg ruohonsiemeniä. Ja siihen vielä naapureiden iloksi ihan pinnalle kokonainen 6 kg purkki kanankakkaa. Ei olla kasteltu itse, kun on satanut aika paljon! Siinä näkyi ekat pienet vihreät huiput jo viikon kohdalla ja nyt kuukauden kohdalla se pitää vetää viikatteella, jos sen haluaa saada tasoitettua :D Eli jossain noista on avain.

Meidän äiti hoiti oman pihansa kitukasvuisen näköisen nurtsin muuten niin, että osti lisää siemeniä, odotti sateisia päiviä, heitti niitä siemeniä reippaasti pinnalle ja pinnalle myös paljon kanankakkaa. Ja kas, sillä on todella hyvä nurtsi nyt kotona :) Eli kokeile sitä? Se kanankakka haisee ekan illan, mut sit se sulaa sinne joukkoon, ja ainakin meillä tuli supervihreä ja pitkä nurtsi tosi nopeesti :)

Niina (Ei varmistettu)

Mitenkäs siinä eräässä mainoksessa sanotaan.. "muista kertoa remontin budjetti ja aika aina kolmella".. ;) Eihän sävyttämätön maalipurkki vaan voinut olla pohjamaali? Myyjän pitäisi osata ainakin tarjota sitä tai kysyä sen tarvetta.

Tsemppiä loppusuoralle! :)

Anna (Ei varmistettu)

Eikun siis meillä sävytettiin kolme purkkia. Joku siinä koneessa meni pieleen, eikä siihen tullut se sävy. Sinänsä erikoista, koska meidän edellisellä vuokranantajalla oli samassa liikkeessä samanlainen ongelma. Saimme toki uuden maalin tilalle, se ei vaan työtunteja korvannut :/

Niina (Ei varmistettu)

Ok, kumma juttu. Piti tulla vielä vastaamaan tähän ja oikeastaan puuttumaan noihin alla oleviin seuraaviin kommentteihin. Putkimiehen laskutusasioihin en ota kantaa mutta kyllä on taas epäkypsästi kommentoitu aiheesta parilta nimimerkiltä. Mielipiteen voi esittää myös fiksusti eikä "welcome to real world" ja "nyt voit alkaa taaa riehua.." tyyppisten keskisormi pystyssä kirjoitettujen tekstien välistä. Jos jotain inhoan niin tuon tyyppistä ihmisen tyhmyyttä. Ts. kiusaamista.

Pirrex (Ei varmistettu)

Sähkärin työtuntien päälle tulee aina matka-aika, joka myös laskutetaan eli haukut väärää puuta.

Anna (Ei varmistettu)

No tuota. Puhuttiin ensinnäkin putkimiehestä :D Toiseksi, putkarin toimistolta meille matkaa on 13 minuuttia. En mitenkään saa menopaluusta kolmea tuntia :D

Heidi (Ei varmistettu)

Tämä. Plus suunnittelutyöt ja oikeus pyöristää vielä seuraavaan tuntiin. Oletko myös varma että putkimies on tullut teille ja lähtenyt teiltä toimistolle eikä esim kotoaan tai edellisestä kohteesta.

Anna (Ei varmistettu)

Miten ihmeessä se on työntilaajan vastuulla, jos putkari tulee jostakin kaukaa? Jos tilaan putkarin vajaan vartin päästä, oletan, että matkoihin menee se puoli tuntia, ei kaksi. Saattaisihan hän olla tulossa Helsingistä lomalta, pitäisikö meidän maksaa sekin? :D

Heidi (Ei varmistettu)

Lomalta hän tuskin teille töihin tulisi ja jos pakko olisi, niin kyllä, luultavasti joutuisitte maksamaan. Liikkuva työ on liikkuvaa ja yksityisyrittäjä on yksityisyrittäjä, pitää ottaa sieltä mistä saa.

Anna (Ei varmistettu)

Eli huijaamalla? Jos hän aamun hommaan oli tulossa jostakin muualta, olisi hänen kuulunut siitä kertoa etukäteen, että hei, matkoihin menee 45 min suuntaansa, onko tämä OK? Oltaisiin otettu toinen palvelu. Matka edellisestä kohteesta toimistolle kuuluu edellisen asiakkaan vastuulle, matka kotoa toimistolle vuorostaan putkarin omalle.
Ei ole hyvän yritystavan mukaista olettaa, että asiakas maksaa vaikka tunnin matkan, jos yrityksen osoite on ilmoitettu lähelle. Pitäisikö minunkin yksityisyrittäjänä laskuttaa 8 h matka Kuo-Hel-Kuo, jos menen asiakastapaamiseen Helsinkiin?
Lisäksi, mistä päättelet, että kyseessä oli yksityisyrittäjä eikä isompi yritys?

Diana (Ei varmistettu)

Voi Pyhä yksinkertaisuus. Noi putkarit ja sähkärit taitaa olla sikäläisiä. Savolaisten kanssa kun asioi niin vastuu on vastapuolella. Kannattaisi uhota laskutusaiheista ja -lisistä tilausvaiheessa, jos ei aio hyväksyä työn tekijän tai firman politiikkaa. Ja tosiaan, jos mennään toiselle tunnille pari minuuttia niin laskutuksesta se tekee kokonaisen tunnin. Welcome to real World!
Sinä laskutat asiakastapaamisista asiakkaalle ilmoitetun hinnan mukaan. Kai sinä budjetoida ja katelaskea osaat?
Rauhoitu. Me muutkin maksetaan vaikka mitä, koska duunia on helppo venyttää jos mennään tuntihinnalla ja matkakorvauksin. Sä vaan et tajunnut ja herjaat nyt niitä muita vaikka pohjana on oma tietämättömyytesi.
Yleinen käytäntö ei muutu kohdallasi. Niele se. No niin - alapas taas riehua ...

Anna (Ei varmistettu)

Luepa nyt viestisi ajatuksella. Eli jos kaikki muut suostuu kusetukseen, josta on tullut jo yleinen käytäntö, niin minunkin pitäisi? En tajua logiikkaa. Minä laskutan niin yksityisyrittäjänä kuin mainostoimiston työntekijänä tasan tehtyjen tuntien mukaan. En matka-aikaa, en lounastaukoa, en mitään muuta kuin tehdyn työn. Meille tosiaan sanottiin työn hinnaksi about puolet mitä se loppujen lopuksi oli. Kun kysyimme hintaa, saimme summan X, lasku tuli hinnalla tupla. Mitäköhän minun olisi pitänyt herjata siis tarjousvaiheessa? :D

Osaan budjetoida kyllä, melko hyvinkin. Budjettimme ei kaadu tähän millään lailla. Mun periaatteet nousee vastaan, ja vaikka sinä olet valmis lojumaan ovimattona, kun kustaan silmään, minä en kiitos aio niin tehdä :)
Käsittämätöntä hissuttelua tällainen "no näin vain tehdään". Pitäisi varmaan itsekin alkaa tuplaamaan laskuja asikkaille, mutta kas niin minä kuin työpaikkanikin olemme liian rehtejä sellaiseen. Samaa odottaisin muilta ammatti-ihmisiltä.

Huh, ihan kiitettävästi teillä on tuntunut olevan hommaa! Meidän remppa meni vuosi sitten omaan muuttaessa tähän nähden hyvinkin kivuttomasti, kun piti vaan kittailla muutama edellisten tekemä reikä seinistä umpeen. Plus mun veli, joka on raksamies, teki siitä aika paljon (plus osti meille tarvikkeet ja lahjoitti vanhan maalipurkin - mikä oli tosin mennyt huonoksi, niin piti käydä hakemassa k-raudasta uutta - ja meille jäi maksajan + murulle muutaman reiän kittaajan rooli). Muutama reikä tehtiin itse kiviseiniin, mutta siinä oikeastaan se. En siis huomioi verhotankojen ja hyllyjen kiinnittämistä tähän. Edelliset olivat vaihtaneet keittiön tason täysipuuhun ja muutenkin 2000-luvun asunto, niin oli hyvässä kunnossa. Onneksi teillä on loppusuora meneillään, tsemppiä vielä siihen!

Mea (Ei varmistettu)

Nämä remppapostaukset olisi mielestäni todella paljon mielenkiintoisempia lukea jos ne sisältäisivät edes joitakin kuvia aiheeseen liittyen, pysyisi paremmin tekstissä kärryillä! Yrittää vain saada päässään mielikuvia minkälaisesta pesualtaasta puhut tai millaisista seinistä menee jo ihan sekaisin :D

Anna (Ei varmistettu)

Niin varmasti olisi, mutta nämä eivät ole mitään remppapostauksia. Nämä ovat "olen silti hengissä, vaikka blogi päivittyy miten sattuu" postauksia. Rempasta tulee omat postaukset kuvien kanssa sitten, kun täällä ei ole kaikki ihan sekaisin.

Riikka (Ei varmistettu)

Se putkimies on varmaan laskuttanut myös suunnittelun ja arvioinnin niihin tunteihin :) yleensä työt suunnitellaan niin että esim altaan asennus 2h, se laskutetaan vaikka aikaa menisi vähemmän. Toki myös matkat, vaikka menee vain reilu 10min suuntaansa, tulee pari kertaa ajettua ja silloin tulee jo helposti matkoja se 40min :) Noi asiat ei ole aina niin mustavalkoisia.

Anna (Ei varmistettu)

Anteeksi, mikä suunnittelu? :D
Me asensimme altaat itse, tai siis mies teki. Putkari ei edes tiennyt, mitä tuli tekemään ennen kuin astui sisälle taloon, joten mitenkähän hän on voinut suunnitella mitään? :D tehtävänä oli lyödä kiinni kolmen hanan putket. Ei hän mitään suunnitellut, vaan mies näytti, että tuo tuonne ja hän laittoi kiinni. Miksi hän ajaisi pari kertaa matkat? Meille ja pois meiltä? Kun hän lähti hakemaan varaosaa, hän vielä sanoi, että käypä sitten samalla lounaalla ja muilla asioilla.
En minäkään laskuta asiakkailta lounasta ja "muita asioitani". Mielestäni tuo on törkeää. Jos kyseessä olisi työ missä pitäisi suunnitella jotain, asia erikseen. Nyt kyseessä oli kolmen hanan liittäminen valmiisiin kohtiin ja varaosan haku 10 min matkan päästä. Se ei millään vie 6 h :D

Sen lisäksi, että tässä ei ollut mitään "suunniteltavaa", miten ihmeessä tuntitaksalla tilattava putkari laskuttaakin urakan mukaan, eli aikaoletuksen mukaan? Ei se ihan niin voi mennä. Tarjouksia kysyttäessä arvio oli tietenkin aivan eri. Me emme ole velvollisia kustantamaan toisen lounasta ja "muita asioita", jotka tämä kyseinen putkari päätti laskuttaa meillä nähtävästi.

Kirsi-Marja (Ei varmistettu)

Oletko saanut soviteltua laskua pienemmäksi?

Anna (Ei varmistettu)

Soitin putkimiehelle maanantaina, joka esitti, ettei tiedä mistä asunnosta edes puhun. Laitamme sähköpostilla saman asian ko. firmaan, ja jos ei laskua oikaista, tulemme viemään asian eteenpäin :)

Ilona (Ei varmistettu)

Onneksi on valoa tunnelin päässä! I can feel you. Mitä kautta hankit sängynpäädyin, minulla ollut pitkään uusi hakusessa? Tsemppiä vielä loppurutistukseen!

Anna (Ei varmistettu)

Se on Trademaxilta :)

Kata (Ei varmistettu)

Joo, olen ihan samaa mieltä ettei putkimies voi laskuttaa omia ajelujaan eikä varaosien tai työkalujen hakureissuja, jos on etukäteen suunnilleen tiedossa mitä pitää tehdä! Tokihan ne mielellään jättävät tarvittavat tavarat "toimistolle", että joutuvat välillä käymään siellä ja saavat tällä tavalla rahastettua asiakasta aivan turhasta. Kunnon rehti työmies ei laskuttaisi omista matkoistaan, koska ei se ole asiakkaan tehtävä maksaa bensakuluja, kun ei voi tietää missä toinen liikkuu eikä tuntitaksan pitäisi alkaa juoksemaan siitä, kun lähtee toisen asiakkaan luota toiselle, oli se sitten toisella puolella kaupunkia tai ei. Mun mielestä aika törkeätä toimintaa eikä kyllä saisi multa suosituksia kenellekään tutulle tuolla tavalla. Tsemppiä loppuremppaan!

Kata (Ei varmistettu)

No pahus, lipsahti kommenttini vähän väärään kohtaan :) Sen oli tarkoitus mennä tuohon edelliseen kommenttiin koskien putkimiehen laskutusta!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Juuri näin. Mä tietenkin maksan sen tuntikorvauksen ilmoitetusta osoitteesta meille. En tunnin matkaa muualta, sillä sitten otan putkarin lähempää. Lisäksi putkari oli välissä yli kolme tuntia poissa. Hän haki varaosaa, jonka tarjouduin itsekin hakemaan sillä aikaa kun laittaisi toista hanaa. "Minä voin hakea, ja käyn sitten samalla lounaalla ja asioilla". Soitimme sitten reilu kolmen tunnin päästä, että missäs tyyppi menee, kun pitäisi päästä itsekin jo asunnolta pois. Aaa, hän tulee kohta. Ja pam, lasku koko ajalta :D

Vielä putkaria uskomattomampia ovat nämä ihmiset täällä, joiden mukaan on siis OK käyttäytyä täysin epäsopivasti, ylilaskuttaa ja huijata, koska hei, niin nyt vaan tehdään.

Eri asia laajat suunnitteluhommat jne. Tässä oli kyse kolmen hanan liittämisestä. Asia, jonka mies olisi tehnyt kokonaan kahdessa tunnissa, mutta kun vakuutusyhtiön takia on käytettävä ammattilaista. Ja hehän sitten rahastavat minkä pystyvät ja ylikin. Ihan käsittämätöntä, että joku vielä tukee tällaista käyttäytymistä.

Kata (Ei varmistettu)

Kannattaa tosiaan laittaa itselle ylös työmiesten tunnit, niin putkimiesten kuin sähkäreidenkin, niin on sitten antaa faktat pöytään miten kauan on teillä töitä tehnyt. Meillä on monesti käynyt just noin et sähkäri on lähtenyt hakemaan varaosaa ja päättänyt käydä lounaalla välissä ja tullut takaisin reilun tunnin päästä, niin lasku on tullut koko tuolta ajalta! En ymmärrä näitä ihmisiä, joidenka mielestä se on ihan ok laskuttaa koko tuota aikaa ja et se olisi jotenkin normikäytäntö. Pitäisikö muka aina tilatessa työmiestä niin kysyä, että veloittaako hän omat ruokatuntinsa ja pitkäksi venyneet varaosien hakumatkat asiakkaan maksettavaksi ja samoin kaikki ajot? En kyllä olettaisi sen niin olevan, mutta osalle porukasta se tuntuu olevan ihan normi juttu. Mun mielestä ei ole eikä pidä siihen suostua! Ilman muuta oikaisulaskua menemään. Niin mekin tehtiin ja laskua saatiin onneksi pienemmäksi. Meilläkään ei kyse ollut siitä etteikö olisi ollut varaa maksaa vaan ihan periaatteesta! En minäkään aloita työtuntien kartuttamista kotoa lähtiessä vaan vasta, kun olen oikeasti työpaikalla ;)

noora (Ei varmistettu)

Remontit eivät tosiaankaan koskaan pysy aikataulussa ja aina jotain odottamatonta tapahtuu. Rempattiin viime kesänä kylppäri kokonaan. Kaunis ajatus oli tehdä remontti miehen kesäloman aikana eli neljässä viikossa. Loppujen lopuksi remontti kesti yli neljä kuukautta.. :D Onneksi pystyttiin asumaan evakossa vanhempiemme luona, ettei tarvinnut elää ilman suihkua ja vessaa. Seuraavaksi pitäisi remontoida keittiö. Saa nähdä kuinka kauan siihen saadaan kulutettua aikaa ja rahaa. :D

Anna (Ei varmistettu)

Apuaaa, toivottavasti tässä ei kestä niin kauaa :D

Marjo (Ei varmistettu)

Tuli kyl nii mieleen meidän viime kesäset fiilikset... Ostettiin mun isovanhempien pikkutalo ja muutaman kuukauden päästä selvis, et tääl on vesivahinko. Kaikki meni uusiksi. :D Kyllä siinä kohtaa kans meinas monesti huumori loppua, mutta nyt ollaan jo paljon paremmas vaihees, vaikka kaikkee ei vielä ollakkaan uusittu. Onnea teille uuteen kotiin!

Anna (Ei varmistettu)

Mutta miten ihanaaaaa, tuossa hankinnassa on varmasti todella paljon tunnearvoakin, eli silläkin varmasti jaksoi jo vähän eteenpäin :)

Pages

Kommentoi