Huuuuuuuhhhhhh!!!

Photo on 1.8.2016 at 20.34 #2

Huuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh!!! Tolta musta tuntuu just nyt. Ahhhh, ekaa kertaa moneen päivään mulla on helpottunut olo! Jopa iloinen. Meidän uusi sängynpääty kuskattiin juuri kotiovelle ja laitettiin se paikalleen. Jotenkin sen hetken jälkeen iski sellainen pieni toivonkipinä, että ehkä tästä muutosta selvitään vielä. Koti on aivan pommi. Piha myös. MUTTA, olemme luovuttaneet avaimet edelliseen asuntoon ja nyt on enää kyse viimeistelystä ja tavaroisen purusta!!!! Mitä nyt kylppärin ja vessan peilit ja valot loistaa edelleen poissaolollaan, ja lattialistoja ja ovilistoja on vasta siellä täällä ja keittiön välitilan kivet odottavat yhä paketeissaan. Mutta, meillä on vihdoin uuni ja liesi! Tättärää! Sähkäri laittoi tänään uuden lieden ja uunimme paikalleen, ja mä pääsen kohta tekemään iltapalaa! Miten ihana tunne. Pakko sanoa, että raskastahan tämä on ollut, mutta nyt, ensimmäistä kertaa tämän remontin aikana tuntuu siltä, että me selvitään vielä tästä. 

Tässä muutama päivä ollaan käyty nukkumaan aamukolmelta. En ole pessyt hiuksiani n. viikkoon. Ollaan nukuttu kaksi yötä helmalakanalla ja peitolla ja tyynyllä, joissa ei ole vuodevaatteita (no idea missä boksissa ne oli, tänään löytyivät!!) Olen kaksi vuorokautta kulkenut miehen liian isoissa shortseissa ja Crocseissa.

Hetkittäin tuntuu, että kaikki mahdollinen on mennyt pieleen ja aikataulut kusseet ihan perusteellisesti. Oikeesti, tää on melkeen naurettavaa, miten moni asia on mennyt pieleen. Luettelenpa muutaman.

Case keittiöntaso
Ensimmäinen tilaamamme keittiöntaso hajosi kuljetuksessa kun sen päälle tippui jotakin painavaa. Isäni tuli viikonlopuksi tänne auttamaan miestä keittiön välitilan kivien laitossa, joita ennen piti saada keittiöntaso paikalleen. Keittiötason piti siis saapua torstaina. Se saapuikin, viikkoa myöhemmin, nimittäin rikkinäisen tilalle piti ensin tehdä uusi. No, se viikonloppu menikin siinä sitten maalatessa.

Case maalit
Meillä oli kolme purkkia valkoista maalia koko kämppään. Aloitimme yhdellä, jolla maalasimme kaikki seinät. Jälki oli less than perfect, jotenkin ei näyttänyt yhtään oikealta, niin vedettiin uusi kerros tasaisuutta hakiessamme. Jonka aikana loppui eka purkki ja avattiin toinen. Joka osoittautui erisävyiseksi. K-Raudassa purkkeja sävyttäessä yksi purkki ei ollut sävyttynyt (tämän ei pitäisi olla mahdollista, mutta kas, jo on löytynyt kohtalontovereita tässäkin asiassa). Ei muuta kuin kaikki seinät uusiksi sillä sävytetyllä, oikeansävyisellä valkoisella, eikä sillä maalarin valkoisella, joka oli jäänyt sävyttämättä. Itse maalaaminenhan on nopeaa puuhaa, mut se teippaaminen ja kuivuminen… Se ei ihan sekunneissa tapahdu. Pari päivää ihan harakoille.

Case maalit 2
Struktuurimaalin kanssa meni myös pari yritystä. Makkarin seinää oikeastaan vasta harjoittelin. Ensimmäisellä tekniikalla siitä tuli liian täplikäs. Seuraavaksi se oli liian pienellä lastalla tehty. Olkkarin seinä onnistui alkuun lähes täydellisesti. Siihen jäi vain yksi hieman haaleampi kohta, josta mies pohti ääneen, että huomaakohan sitä edes. Mä en sen jälkeen nähnyt enää mitään muuta kuin sen kohdan. Yritin korjata sitä, jouduin maalaamaan koko seinän uusiksi. Muuten sävy olisi epätasainen. Siitä tulikin makuumme liian tumma. Vielä kerran, ja vihdoin nappiin. Tää mun seinäsankarointi ei sinänsä jarruttanut mitenkään remppaa, sillä miehet maalailivat sillä aikaa uusiksi valkoisia seiniä. WC:n struktuuri menikin jo kerralla nappiin, ja olen supertyytyväinen näihin seiniin tällä hetkellä.

Case putkimies
Putkimies oli paikalla kolme tuntia, laskutti kuusi. Tietenkin. Vihaan tätä LVI- ja sähköalalla tapahtuvaa asiakkaan kusetusta niin paljon, että savu meinasi nousta korvista kun laskun saimme.

Case miljoonat kuljetusongelmat
Betonipöytämme kulma hajosi kuljetuksessa. Kaikki muukin meni aika jännästi, joko kuljetukset olivat viikon myöhässä tai väärässä paikassa tai mitä lie. Not fun.

Case pesuallas
Saksasta tilaamamme pesuallas tuli ajallaan kyllä, mutta siinä oli reiät eri kohdissa kuin piti olla, joten keittiöntasoon tehdyt reiät olivat näin ollen väärässä kohtaa. Altaan reiät eivät vastanneet altaan ohjeen mittojakaan. Tämän kiinnittäessä meni sen puolituntisen sijaan puoli päivää.

En edes ala luettelemaan kaikkia pieniä juttuja, mitä tässä on ehtinyt tapahtumaan, sillä en enää edes varmaan muista kaikkea.

Mutta, positiivisiakin asioita onneksi on! 

– Me emme ole saaneet aikaiseksi eroa tai edes ihan älyttömän suurta riitaa tämän tiimellyksessä.

– Valitsemamme lattia on ylittänyt odotuksemme ja sen asettaminenkin oli superhelppoa.

– Meidän vanha sängynpääty ei ollenkaan sopinut uuteen kotiin, mutta löysin sangen edullisesti meille aivan täydellisen uuden, joka on aivan upea!

– Meidän kivitaso on ihana, ja siihen tilaamamme jättiallas keittiössä on täydellinen!

– Piitkän selvitystyön seurauksena valitut altaat ja hanat kylppäriin ja vessaan ovat aivan upeita, ja vaatehuonen laajennus onnistui ilman ongelmia.

– Kun tässä ehkä seuraavan kahden viikon aikana saadaan kaikki viimeisetkin pikkujutut hiottua, kodista tulee aivan ihana! Olen supertyytyväinen kaikkiin pintavalintoihimme ja väriratkaisuihin. Vuokrakämpän jälkeen on ihanaa, kun kaikki on meidän valitsemaa, sillä vaihdoimme pois kaiken, mistä emme tykänneet.

– Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin meidän uusi sadevesisuihku.

– Meidän eräästä DIY-projektista tulee aivan mielettömän kiva, jahka se saadaan huomenna viimeisteltyä!

Lupaan lupaan lupaan tehdä kaikista näistä jutuista ihan omat postauksensa, mutta nyt halusin vaan tulla kertomaan, että 

a) meillä on liesi ja uuni, eli Hese/kinkki/pizza/salaatti -linja vihdoin päättyy, ja mä tunnen olevani taas elossa, eli jaksan postatakin jotain.
b) meidän muutto on ohi, nyt on enää purkamisvaihe
c) olen iloisessa selviytymisfiiliksessä, eli ehkä tämä tästä vielä!
d) vaikka tämä oli elämäni rankin muutto, olen tänään ihan todella iloinen. Mikä on aika raju kontrasti eiliselle ihmisrauniolle, joka makasi vuokrakämpän lattialla matolla ja pohti, että me ei mitenkään koskaan saada tätä projektia valmiiksi.

Iloisia terveisiä siis paljon tältä meikittömältä rastapäältä ja palataan huomenna asukuvien kanssa blogin arkeen! Apua, tämä ihana rakas hullu sivusto täyttää tällä viikolla jo 8 vuotta! 

Kommentit (52)
  1. Mä siis niin feel you! Muutettiin viikonloppuna omakotitaloon remontin keskelle. Remonttia on tehty jo 2,5kk eikä loppua näy. Kaikki uusittu, kivoimmat jutut tällä hetkellä on ehkä se että vessassa on laatoitettu lattia ja wc-pytty niin ja se ainoa pesumahdollisuuskin pihasaunassa oli jännästi katkolla kun oli putkissa häikkää. Olen onnellinen kuitenkin että täällä ollaan, vesi ja sähkö kulkee ja on sänky paikoillaan ja siinä tyyny mihin painaa päänsä illalla.

    1. Joo, pienistä asioista oppii iloitsemaan aika lailla siinä vaiheessa kun on käynyt vessassa pilkkopimeässä pari viikkoa 😀

  2. Onpas teillä ollut paljon puuhaa, mutta se on varmasti sen arvoista:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *