Huvintäyteinen viikonloppu Härmässä

Mungolife

*Yhteistyössä: PowerPark

Mä oon AINA rakastanut huvipuistoja, se lienee kaikille lukijoilleni tuttu juttu vuosien varrelta. Oon ollut huvipuistoissa ympäri maailman ja ikimuistoisimpia kesäpäiviä elämässäni oli käynti Thorpe Parkissa Englannissa. Siitä on kymmenisen vuotta ja muistan ne laitteet vieläkin. Tän vuoden tammikuussa kävimme Dubaissa superhauskassa huvipuistossa pyörimässä. Siellä löytyi yksi kaikkien aikojen suosikkivuoristoradoista, mutta tänä viikonloppuna löytyi vielä jotain parempaa.

Okei, nyt myönnän jotain. Mä oon tosi huono maantiedossa. En osaa laittaa Suomen kartalle juuri mitään paikkaa, saati että ymmärtäisin etäisyyttä. Mä luulin, että Seinäjoki on jossain viiden tunnin ajomatkan päässä ja kun joku sanoi Kauhava, ajattelin, että sinnekin on matkaa. Tarkemmalla tarkastelulla huomasin, että junalla meiltä Kauhavalle ja tarkemmin Härmään on n. puolitoista tuntia. Ja miksi Härmän sijainti mua niin kiinnosti? No, rehellisyyden nimissä en tiennyt ko. paikan olemassaolosta mitään ennen kuin sain kutsun tulla tutustumaan PowerParkiin ja jouduin avaamaan kartan. Ja seuraavan tunnustuksen paikka. Helsinkiläislähtöisenä, mä oon aina ajatellut, että Suomessa on Lintsi ja Särkis ja muutama kuppanen pieni huvipuisto jossain pöpelikössä. Ahdasmielistä ja tyhmää, mutta en oo oikeen koskaan ajatellut asiaa sen kummemmin. Sana PowerPark on jostain jäänyt mieleeni, mutta en oo asiaa sen tarkemmin koskaan ajatellut, enkä jotenkin yhään kuvitellut, että jossain Härmän keskellä olisi suomalaisten huvipuistojen helmi.

Kun sitten kutsun seurauksena hieman googlailin asiaa, vastasin innoissani myöntävästi kutsuun ja pakkasin Danten, mieheni ja siskoni mukaan reissuun. Mieheni vahtimaan Dantea ja siskoni pitämään seuraa mulle hurjiin laitteisiin, koska sanotaanko nyt vaikka niin, että herkästi pahoinvoiva mieheni ja vuoristoradat eivät niin pidä toisistaan ja siskoni on kaltaiseni hurjapää :D Olin koko loppuviikon innoissani ja tohkeissani kuin pikkulapsi, koska uusi huvipuisto on aina mahtava juttu ja mahdollisuus viettää koko viikonloppu siskoni ja perheeni kanssa riehuen huvipuistossa on ehkä paras tapa viettää hellepäivä, ainakin mun kirjoissa.

Mä oon edelleen melkein kolmekymppisenä aina superinnoissani kun kyseessä on hattara, maailmanpyörät ja vuoristoradat :D

(Majoittuminen tapahtuu hotellissa, mökeissä tai tuollaisissa ihanissa vankkureissa)

(Majoittujien käytössä on tuollainen ihana symppis ulkouima-allas -alue)

(Maailman söpöin hotelli)

Lauantaiaamulla suuntasimme katseen kohti Härmää ja lähdimme aamukasin junalla Kauhavalle. Kesäkuusta lähtien PowerPark on auki joka päivä ja VR:n juna pysähtyy Härmään, josta on asemalta veloitukseton bussiyhteys PowerParkiin. Tampereelta matkaa tulee reilu puolitoista tuntia junalla, kun taas autolla tulee paha omatunto ja matkaakin on yli kolme tuntia. Niinpä juna oli meille selkeä vaihtoehto, vaikka jouduimmekin näin off-seasonina turvautumaan taksiin Kauhavalta. Matkaa ei tosin ollut Kauhavaltakaan kuin alle 20 min. Dante viihtyy paljon paremmin junassa kuin autossa, joten senkin puolesta tämä vaihtoehto oli ainoa oikea.

Heti PowerParkin luokse päästyämme aloin huokailemaan! Se on niin söpö, niin kaunis! Park Hotel Härmä on aivan ihana pieni hotelli kuin jostakin leffasta ja huvipuiston vieressä oleva Rio Grande on kuin pieni sukellus entisaikojen Amerikkaan vankkuri- ja mökkimajoitusvaihtoehtoineen. Itse asiassa PowerPark ei turhaan tituleeraa itseään huvivaltioksi, sillä sille se tuntuu. Huvipuiston lisäksi paikasta löytyy valtava ulko- ja sisäkarting-rata, minigolf-rata, ratsastusmahdollisuus, asuntoautolla majoittumiseen mahdollisuus ja mitä vielä. Ensi kerralla kun menemme PowerParkiin, menemme todellakin kahdeksi kokonaiseksi päiväksi, sillä yhden päivän reissu ei riittänyt alkuunkaan. Ja kyllä, menemme varmasti uudelleen, heti ensi vuonna viimeistään.

  

 

Ensinnäkin, aloitetaan aikuisten huveista. Mä RAKASTAN vuoristoratoja. Ne on mun lempilaitteet aina, ja vuosia mun suosikki on ollut Lintsin puuvuoristorata. Nyt on tosin sanottava, että se löysi kaksikin voittajaa. PowerParkin puuvuoristorata on just niin ihana kuin voi kuvitella. Jättikokoinen puulta tuoksuva puuvuoristorata oikeanlaisella mekkalalla, mutta paljon hurjempana kuin Lintsin! Vauhtia riitti ja vuoristorata oli ihan huikea. Sen voitti ainoastaan Junker, joka nousi virallisesti kaikkien aikojen kivoimmaksi vuoristoradaksi, missä oon ikinä ollut. Se miljöö koivujen ja veden keskellä on muutenkin aivan ihana, mutta ai vitsi se vuoristorata! Hurja, nopea ja ihan mieletön! Menin kolme kertaa peräjälkeen ja raahasin puolipakolla miehenikin kerran :D Aivan huikea, olisin voinut pyöriä siinä vaan koko käynnin. Pieni suositus PowerParkiin menijöille, tehkää niin kuin me (vahingossa) tehtiin. Ensin Cobra, sitten puuvuoristorata, sitten vasta Junker. Nimittäin kun Junkerin jälkeen mentiin uudelleen puuvuoristorataan, ei se enää tuntunut yhtään niin kivalta kuin ekalla kerralla.

Vuoristoratojen lisäksi PowerParkissa on sellainen laite kuin Booster, johon oli lauantaina aina pisin jono. Laite kun ottaa vain 8 henkeä kerralla, niin siinä joutuu ehkä 15 min odottelemaan. Näin off-seasoninakin. Nohh, oli kyllä ehdottomasti odotuksen arvoinen! Käytiin siinä ihan vikana, ja kiljuttiin vielä viimeiset äänenrippeet. Ihan huikea laite! Näiden lisäksi mun ehdoton suosikki oli Dragon Tower, jonka kävimme niin hitaana kuin nopeanakin. Ja tosiaan, jos hurjat laitteet pelottavat, niin muutamassa laitteessa on PowerParkissa mahdollisuus mennä hitaasti ja nopeasti, kummin vaan. Esim. tuo torni on joko sellainen, joka nousee hitaasti ja tulee alas nopeasti tai niin, että se menee hitaasti ylös ja tulee hitaasti alas, jolloin se on täydellinen näköalatorni. Nopealla versiolla taas saa pumpun varmasti tutisemaan.

Mikä erityisesti lämmitti mieltä näin pienen pojan äitinä, oli se, että ellei Dante ole perinyt miehen suvun matkapahoinvointia, veikkaan, että me tullaan aika paljon käymään nimenomaan PowerParkissa kaikista huvipuistoista. Siellä oli hurjasti lasten laitteita ja nimenomaan ihan pienille sopivia laitteita, pomppulinnaa ja Satumaata. Jos katsotte kaikkia laitteita PowerParkissa, niin huomaatte, että perheen pienimmille on kaiken kaikkiaan aika tarkalleen puolet PowerParkin laitteista. Ja laitteiden lisäksi jo ihan esimerkiksi valtavan iso kiipeilyteline keskellä puistoa oli Danten suosiossa, kun pääsi siellä toheltamaan niin paljon kuin sielu sieti. Puisto on todellakin ajateltu lapsiystävälliseksi ja meidät yllätti esimerkiksi puiston ”hiljaisuus” jossakin vaiheessa. Huomasimme esim. sen, että laitteissa ei pauhannut musiikki ja monet laitteet olivat hiljaisia. Lastenlaitteissa oli jotain ääniä ja musiikkia, mutta jotenkin puistossa oli kaikin puolin tosi rauhallinen ja mukava tunnelma. Dante nukkui vaunuissa parin tunnin päikkärit siitäkin huolimatta, että hellelauantai kyllä sai kävijöitä PowerParkiin. Kuitenkin ihmisistä huolimatta sellainen huvipuiston sekopäinen hälinä puuttui.

Jotenkin koko paikka oli supersuloinen ja ihastuttava, kuin pieni satumaa keskellä suomalaisia peltoja. Jo kun ajoi lähelle, ihasteli tuota kaikkea, mutta paikan päällä erityisesti oli todella viihtyisä olo. Oli ihania kauniita vanhanaikaisen näköisiä rakennuksia, omenapuita ja iso metsä. Näköalat laitteista oli todella kauniit ja huvipuistossa oli helppo liikkua, eikä mikään ollut kovin kaukana. Ja arvatkaa mitä? PowerParkista ei saa ollenkaan alkoholia, eikä sinne tietenkään saa tuoda omaakaan alkoholia. Oon kuullut, että joissakin huvipuistoissa tämä on suorastaan ongelma nykyään, kun perheen isommat ottavat ehkä muutaman kupin liikaa perheen pienimpien viihtyessä laitteissa. PowerPark on siinä mielessä todellinen koko perheen paikka, että vaarallisin paikasta löytyvä nautintoaine on sokeri. Ja okei, sitä tuli vedettyä niin metrilakun kuin hattarankin muodossa.

Harmillisesti kun vielä eletään off-seasonia ei päästy testailemaan paikan ravintolatarjontaa, mutta PowerParkissa löytyy hyvännäköinen aasialainen ravintola ja pihvirafla. Viereisessä hotellissa on myös ravintola, joka oli myöskin vielä kiinni. Me turvauduttiin pizzabuffaan tällä erää (toimi sekin) ja illalla mentiin ihan vieressä olevalle Roadhouse -ostarille Boulevard Bistro -ravintolaan, jossa oli ihan sairaan hyvät sapuskat! Esittelin mun IG:ssä lasten lohiannosta, joka oli todellinen fine dining -kokemus lapselle 6,50 euron hintaa. Lämmin suositus tuolle raflalle, jos PowerParkin hollilla liikutte.

Sinänsä voisin suositella PowerParkia just nyt, kun on lämpimät kelit ja vielä off-season, joten ei ihan kovin ryysiskausi, mutta kannattaa varautua siihen, että osa rafloista aukeaa vasta 18.6. Se ei kyllä meidän menoa haitannut.

Me ei myöskään saatu aikaiseksi mennä kartingiin tai minigolfiin, koska oli liian kiire käydä laitteissa, pyöriä karuselleissa, syödä metrilakuja ja pelata ilmakiekkoa. Haluaisin muuten näin julkisesti mainita, että voitin aviomieheni kahdesti ja meillä on pieni perheriita asiasta. Tosin, jos en muuten saa miestä raahattua katsomaan mun vuoristorata-kiljumista uudelleen tänä kesänä, saattaa ilmakiekkorevanssi saada miehen pään kääntymään :D Mä oon niin innoissani tosta paikasta, että voisin mennä vaikka ensi kuussa takaisin. Kuten ehkä huomasittekin jo mun Instagramistani, en malttanut nimittäin olla spämmäämättä aika montaa kuvaa, kun paikka oli niin kaunis ja vieläkin haluaisin julkaista varmaan ainakin kymmenen kuvaa :D

Tää postaus on jo nyt ihan superpitkä, mutta tuntuu, että voisin intoilla asiaa vaikka kuinka paljon. Oli ihan täydellinen viikonloppureissu! Tuo majoitusalue on aivan ihana, niin kuvauksellinen ja kaunis. 5D-teatterikin olisi kiinnostanut, mutta ei vaan tohdittu lähteä huvipuistosta. Ensi kerralla on myös pakko mennä siihen kartingiin, näytti superkivalta. Viimeistään ensi vuonna siis uusiksi, odotan jo!

PowerPark on avoinna huomenna ja keskiviikkona ja sitten kesäkuun 2. päivästä lähtien joka päivä 11-19 (jotain poikkeuksia). Sisäänpääsy on aikuisille 7 e, lapsille 5 € ja alle 2-v. pääsevät ilmaiseksi sisään. Päiväranneke sisältää sisäänpääsyn, ja on yli 130 cm 37 € ja alle 130 cm 26 €. Jos haluaa huvitella kaksi päivää (kannattaa!), niin seuraavan päivän rannekkeen saa 15 €:lla aikuiselle ja 10 €:lla lapselle. (edelleen harmittaa, että oltiin jo varattu juna, eikä voitu jäädä toiseksi päiväksi :D) Huoltaja pääsee mukaan pikkuisten kanssa laitteeseen, jos pikkuisella on ranneke. Kertalippukaan ei ollut pahanhintainen, 7 € aikuiselle.

Mielettömän kiva viikonloppu! Onko muita PowerPark-faneja ja vuoristorataintoilijoita? 

Kommentit

ttuffi (Ei varmistettu)

Näin pohjalaisens Powerpark on tuttu jo vuosien takaa ja mun mielestä se on Suomen paras huvipuisto. Siistiä ja laitteita moneen makuun. Powerparkissa järjestään myös yksi Pohjoismaiden isoimmista kuljetusalan tapahtumista, Power Truck Show ja puitteet sille on aivan mahtavat! Ympäri Eurooppaa ihmiset ihastelee miljöötä rekkafestareille :)

Anna (Ei varmistettu)

Aijaa, kiva kuulla :) Ja mun mielestä on ihan mahtavaa, että on turistikohteita muuallakin Suomessa kuin pk-seudulla tai Treella ja Turussa, se tekee hyvää koko Suomelle. Jotenkin vaan markkinointia olisi hyvä tehostaa kaikkeen tollaiseen, että me suomalaisetkin innostutaan kiertämään maata vähän enemmän :)

Noora (Ei varmistettu)

Käytiin testaamassa Powerparkia muutama vuosi takaperin. Oli myös erittäin positiivinen ylläri! Eniten tykkäsin siitä, kuinka siisti kyseinen paikka on. Toinen juttu oli järkevän hintaiset ja hyvätasoiset ravintolat. Täytyy tehdä tän innoittamana uusi reissu tänä kesänä kun loma alkaa!

Anna (Ei varmistettu)

Just näin, ja otatko mut mukaan? :D Mä oon ihan valmis menee heti uudelleen :D

Anne (Ei varmistettu)

On. Power Park on Suomen paras huvipuisto. Muihin verrattuna upea sijainti sekä puiston siisteys tekee näin äiti-ihmiseen vaikutuksen. Sieltä löytyy myös parhaat vempaimet. Lintsi ei ole PP:n jälkeen enää mitään. Eikä kyllä Särkiskään.

Anna (Ei varmistettu)

No kyllä, itselläkin kiilasi ihan kärkeen mitä tulee huvipuistoihin :)

Satu (Ei varmistettu) http://bunnymode.blogspot.com

Oli kiva lukea tämä postaus, nähtiin teidät siellä lauantaina! Teistä kyllä huomasi aidon innostuksen. Dante oli aika hurmuri, meillä melkein saman ikäinen tyttö.

Anna (Ei varmistettu)

Apua, mitähän me ollaan sekoiltu siellä? :D Ja voi että, olisit tullut nykäisemään hihasta :)

Holli (Ei varmistettu)

PowerPark on kyllä myös meikäläisen lemppari huvipuisto, ollut jo pitkään :) Puisto on niin siisti, kaunis, yhtenäinen ja helppokulkuinen. Ja tietysti asiaan vaikuttaa myös se, että siellä on lempparilaitteeni Suomesta: Junker ja Booster. Meillä on siis selkeesti sama maku laitteiden suhteen :D

Anna (Ei varmistettu)

Selkeesti :D Ja siis kyllä, siisti ja helppo, se kuvailee nätin lisäksi puistoa erittäin hyvin :)

Marjo (Ei varmistettu)

Olipa kiva postaus näin paikalliselle :) Ihanaa, että viihdyitte täällä, ja että suurella sydämellä rakennettu paikka saa näkyvyyttä tälläkin tavalla. Puisto työllistää lukuisia alueen nuoria kesäksi, ja erikoisuutena on myös laitekuljettajina toimivat eläkeläiset sesonkiaikaan. Puistolla on siis omat mummot ja papat tarjoamassa lapsille laitekyytejä Vinkkinä vielä, jos ja kun tulette uudestaan, Roadhousen Bistron brunssi sunnuntaisin on taivaallinen! Taattu ähky tiedossa... Nimim. Vielä yksi satsi juustoja

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä huomasin, ai vitsi, mä unohdin kirjoittaa siitä! Se oli niiiiiin liikkistä, en kestä! Olin ihan melkeen kyynelissä kun joku vanhempi pappa siinä tsekkasi rannekkeen ja vinkkasi silmää pikkuisellemme. Oli niin superihanaa nähdä paikalla paljon nuoria ja vanhoja töissä, jotenkin ihan superliikuttava asia. Ja mietin itse asiassa, että tuollainen paikka tuskin on kovin tuottoisa, eli varmasti suurella rakkaudella ja innolla tehty, omistajahan on käsittääkseni paikallinen huvipuistofani, joten sinänsä koko paikasta kyllä huokuu tuo sydämellä tekeminen :)

Marjo (Ei varmistettu)

Joo, omistaja todella paneutuu. Hän on vanhempi herrasmies ja miljonääri, mutta silti hän välillä on tavannut olla leikkaamassa puistossa ruohoa ja poimimassa roskia

Emma (Ei varmistettu)

Kerran käyneenä en voi kuin yhtyä mielipiteisiisi. Tuli olo, aivan kuin olisi johonkin Disneylandiin mennyt, kun kaikki rakennukset oli niin viimeisen päälle kauniita, hauskoja ja siistejä. Ja tosiaan en nähnyt edes yhden ainutta roskaa missään, mikä oli kyllä huikeeta. Me käytiin silloin myös ulkoradall ajamassa cartinkia ja tykkäsin kyllä, rata oli isompi ja vauhdikkaampi mitä sisäradat, joilla olen aiemmin käynyt.

Anna (Ei varmistettu)

Just tää! Siinä oli sillai hyvällä tapaa pala Amerikkaa just tolleen Disneyland-henkisesti ja siisteys kyllä yllätti itsenikin. Se ulkokarting on pakko testaa vaikka ensi vuonna viimeistään :)

Tiina (Ei varmistettu)

Upeita kuvia upeannäköisestä paikasta :) Itse en ole menossa, en ole huvipuistofani ollenkaan mutta juuri sunnuntaina ystäväni kertoi menevänsä perheineen tuonne kesälomalla. Laitoin hänelle tämän postauksen linkin jotta voi fiilistellä jo etukäteen paikkaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Jeij, kiva jos tästä on hyötyä ja iloa :)

tiian (Ei varmistettu)

On tullu käytyä useesti, viime kesänä viimeksi olin miehen ja parin kaverin seurana vaikka en raskausmahan kans laitteisiin mennytkään. niin nättiä, että ei haitannu yhtään vaikka laitteet jäi välisyä.

Anna (Ei varmistettu)

No sepä, tonne voi mennä mielellään viihtymään :) Ja hei, raskausmahan kaa voi pelaa ilmakiekkoa, se on superkivaa! :)

Raija (Ei varmistettu)

Just taman takia sinun yhteistyopostauksia on kiva lukea! Ne eivat ole pelkkaa faktaa: Powerparkissa on sita ja tata ja tuota ja maksaa maaran X jne - vaikka fakta aina postauksistasi kylla loytyy niin silti tastakin postauksesta jaa se mieli, etta olisit hyvinkin voinut kayda Power Parkissa ilman yhteystyota ja hehkuttaa sita silti ihan samalla tavalla. :) Annat jokaisessa postauksessa jotain myos itsestasi, tassakin omia kokemuksia ihania vinkkeja ja loistavia kuvia - ei niin etta postauksesta tulee se fiilis et tassapa luin mainoksen, faktaa faktan jalkeen ilman mitaan kosketuspintaa kirjoittajan omaan mielipiteeseen.

En ole huvipuistojen Ystava mutta tallaisen kertomuksen jalkeen jo melkein tekisi mieli kayda vilkaisemassa Power Parkia. :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi miten kiva kuulla, kiitoksia :) Ja joo, osittain se johtuu varmasti myös siitä, että valikoin yhteistyökumppanit tarkkaan. Ison osan mulle ehdotetuista yhteistöistä hylkään, mutta sitten kun tulee tarjous, joka osuu varmasti meikäläistä kiinnostavaan asiaan (tässä tapauksessa huvipuistot on aina lähellä sydäntä), niin siihen lähtee mielellään mukaan. Tässäkin tapauksessa ellen olisi tykännyt paikasta yhtään, en olisi kirjoittanut asiasta ja sitten taas jos olisin tykännyt jostain, mutta vähemmän kun jostain muusta, niin olisin myös rehellisesti verrannut. Nyt tää ryöpsähti jumalattoman pitkäksi postaukseksi, koska olin aivan fiiliksissä ja se varmasti huokuu lukijoillekin :) Mutta aina kiva kuulla tällaista, koska kaupalliset yhteistyöt ihan turhaan välillä saa arvostelua osakseen, vaikka oikeesti niissä on se sama sisältö kuin maksamattomassakin postauksessa.

Emmi (Ei varmistettu)

Siis ihan oikeasti, tuosta ajelee ohi joka vuosi kun mennään mun kotiseudulla käymään enkä mä ole tajunnut, että se on noin iso ja hieno paikka! Jotenkin on jäänyt sellainen kuva, että se on joku ihan pieni mesta... Siksi ei ole tullut mentyä, kun Särkänniemi on nyt niin lähellä. Täytyy kyllä korjata tilanne ja poiketa tuonne seuraavalla kerralla, kun ollaan ohi ajelemassa...

Anna (Ei varmistettu)

Siis mäkään en yhtään osannut odottaa mikä paikka tuolla keskellä korpea onkaan <3

Sini (Ei varmistettu)

No niin, tää oli kesän suunnitelmissa muutenkin, mut just lähti linkki miehelle ja innostus nousi taivaisiin, silläkin. Remontit joutaa odottaa sen aikaa, että voi pyöriä päänsä sekaisin laitteissa. Vaikuttaa paljon paremmalta mitä olen kuvitellut. Kiitos tästä!

Suvi (Ei varmistettu)

Olipas ihanan iloinen ja värikäs postaus! Tosi kauniita kuvia ja niin aito fiilis välittyi tälle puolelle. Itsekin oon käynyt kolme kertaa PowerParkissa ja aina se on yhtä ihana. Kokeiltiin myös viimeksi sitä hotellimajoitusta ja sekin puoli oli niin sympaattinen ja kaunis. Yksi kiva ruokapaikka on muuten Roadhousessa ainakin silloin ollut burgerpaikka! En millään muista mitä söin siellä, mutta se jäi mieleen positiivisena kokemuksena :)

Pakko myös kiittää yleisesti sun blogista, tää piristää aina mun päivää ja pitkät ja vaihtelevat postaukset just mua kiinnostavista aiheista on superrentouttavia! Kommentointi on mulla jäänyt tosi vähäiseksi, vaikka oonkin seuraillut sua jo varmaan 8 vuotta säännöllisesti. Kiitos siis siitä vaivasta ja upeesta työstä, jonka näet tätä varten ja mukavaa kesää teidän perheelle! ️

Sannak (Ei varmistettu)

Nyt täytyy korjata vääryys ja mennä kesällä käymään!! Oli super hyvä myynti puhe!:D

xod (Ei varmistettu)

Näyttääpä kivalta! Mut hei mitä toi harmaa jäätelö on?! Näyttää hyvältä

jäätelönmyyjä (Ei varmistettu)

daim-lakritsi, sitä menee kaikista eniten oreon lisäksi

Kommentoi