HYVÄN MIELEN ILTAPUKU

musta iltapuku (2 of 21).jpg

Juhlimme tänä vuonna 30-vuotispäivääni Kappadokyassa ja kävimme illallisella mieheni kanssa. Reissussa oli ihanaa kun käytiin miehen kanssa kaksin syömässä, eikä tarvinnut miettiä taaperon kanssa illallistamiseen sopivia vaatteita, vaan sai pukea miten halusi, kipittää korkeissa koroissa ja laahuksissa halutessaan. Ja hei, eikö omien synttäreiden kunniaksi ole ihan sallittavaa pukea päälle pitkää mekkoa ja korkeita korkoja? 

Tää mun musta laahuksellinen H&M:n mekko on yksi mun suosikkimekkoja iltamenoihin, mutta sille on harmillisen vähän käyttökertoja. Se on kuitenkin yksi niitä vaatteita, joissa tunnen oloni täydelliseksi ja kauniiksi. Oon yrittänyt raivata aikaa kalenteristani sille, että kävisin jälleen hieman kaappejani läpi. Tuntuu jotenkin turhauttavalta, kun on paljon vaatteita, mutta niistä pitää ehkä 1/10 aktiivisesti. Sitten kun aloittaa sovitusrumban kaapin vaatteista, huomaa, että ne on kaikki kivoja ja hyviä päällä, eikä niitä malta myydä. Mutta sitten jostain syystä ne eivät ole päässeet luottovaatteiksi. Vähän sama kun laukkujen suhteen mulla on monia ihania laukkuja, mutta huomaan useammin ja useammin turvautuvani aina vaan mun suosikkilaukkuihin, kuten Boyhin ja uusimpaan Louis Vuittoniini (mitä en oo vieläkään edes vilaukselta näyttänyt teille, näin huonolla tolalla on asu- ja muotijutut ollu viime aikoina!!)

Mä yleensä aina teen itseni kanssa sopimuksen, että nyt mä karsin 30 % mun vaatteista ja sitten alan hirveään mallailurumbaan ja vaikka mä heitän myytäväksi kaikki ”en ole pitänyt vuoteen” ja ”tavoitevaatteet”, en siltikään saa ikinä kavennettua kaappiani toivotulla tapaa. Tavoitevaatteet on siis niitä ”sitten kun olen laihempi” tms. Onko hyviä vinkkejä kaapin siivoustalkoisiin? Jos tulee hyviä vinkkejä, niin mä vosin koostaa niistä postauksen. Mullakin on esim. monta eri harmaata neuletta, mutta omasta mielestäni mä tarviin ne kaikki 😀 Yksi osa on tietenkin hieman vastuullisempi kuluttaminen ja se, että yrittää olla tekemättä heräteostoksia, mutta jo olemassa olevaa kaappia pitäisi pystyä hieman keventämään. 

musta iltapuku (17 of 21).jpg

musta iltapuku (8 of 21).jpg

musta iltapuku (1 of 1)-2.jpg

musta iltapuku (5 of 21).jpg

musta iltapuku (12 of 21).jpg

Mä saan muuten tosi usein kysymyksiä siitä, miten mä löydän jotain kivoja juttuja Hennesiltä. Tai esimerkiksi mulla saattaa olla joku vaate, joku kehuu sitä ja sitten ihmettelee vastausta, kun kerron vaatteen olevan Hennesiltä. Kyllä, 90 % Hennesin vaatteista on aikamoista kuraa, ja ne materiaalit on ihan huonoja ja halpatuotantoa. Mutta sitten sieltä tekee löytöjä. Mä rakastan esim. Studio-mallistoja (mulla on neljän vuoden takaa yksi bleiseri, joka on täydellinen ja tästä uudesta mallistosta tilasin aivan täydellisen hameen), Conscious-mallistoja (tää mekko taitaa olla joku Conscious-mallisto) ja Hennesin kashmir-vaatteita. Sieltä saa myös lapselle kashmir-vaatteita ja itse asiassa mun mielestä parhaat T-paidat taaperolle on Hennesin niitä Conscious-paitoja, jotka on ihanan pehmeitä ja ohuita. Mun mielestä monen ketjuliikkeen kanssa on sellainen tilanne, että iso osa valikoimaa on vähän laaduttomia juttuja, mutta sitten on paljon sellaisia tuotteita, joissa hinta ja laatu todella kohtaavat. Ja usein moni niistä tuotteista on itse asiassa sellaisia, jotka saa vaan nettikaupasta. Esim. Hennesin ja Zaran nettikaupoissa on paljon isompi valikoima kuin liikkeissä. 

Mä pyrin kaikissa mun hankinnoissa syynäämään materiaalin (ei akryyliä, mielellään luonnonmatskuja, puuvillaa aina kun voi, ei angoraa, ei ryppyyntyviä materiaaleja), koska se on isoimmassa osassa. Yksi iso tekijä on myös säilytys ja puhtaanapito. Mä säilytän lähes aina kaikki vaatteet henkareilla ja pyrin tuulettamaan / pakastamaan neuleita pesemisen sijaan. Pesen käsin tiettyjä vaatteita, tai sitten poistan vaan tahran käsin ja yritän välttää turhaa konepesemistä. Kun vaatteet pesee oikein, niiden käyttöikä moninkertaistuu. Ja esim. neuleita pesen itse asiassa ihan superharvoin. Käytän dödöä, käytän aluspaitaa ja harvoin on oikeasti tarve pestä neuletta. Pakastaminen ja tuulettaminen auttaa yleensä melkein joka ongelmaan. Neuleet säilytän siististi rullalla, farkut taiteltuna, muut vaatteet henkareilla. Kesävaatteet pakkaan pois talveksi ja talvivaatteet kesäksi, niitäkin roikkuen henkareilla ja pussissa niin, että ne on kuivassa tilassa, eikä kosteassa varastossa. 

Kroppa ja maku muuttuu sen verran, etten oikein osaa panostaa mihinkään huippumerkkien luomuksiin perusvaatteissa (takeissa ja asusteissa kyllä), ja kun vaatteiden käyttöön ja säilyttämiseen kiinnittää huomiota, lisää niiden käyttöikää ja parantaa sitä, miltä ne näyttää päällä. Esim. nyppykone, kashmirkampa yms. kuuluu mun vaatehuoltolaatikkoon ihan samalla tapaa ku neula ja lanka.

musta iltapuku (19 of 21).jpg

 musta iltapuku (3 of 21).jpg

musta iltapuku (21 of 21).jpg

musta iltapuku (4 of 21).jpg

musta iltapuku (11 of 21).jpg

musta iltapuku (6 of 21).jpg

H&M hame 
CHANEL Boy laukku 
ZIGN kengät 

Toi meidän yksi Kappadokyan hotelleistamme oli niin ihanan kuvauksellinen ja jotenkin tää asu sopi mun mielestä superhyvin just tohon maailmaan. Palaan meidän reissuun ja hotellivalintoihin sekä ravintolasuosituksiin ihan lähipäivinä! Kuvia tuli neljän päivän reissusta niin paljon, että en oo vielä rohjennut alkaa käymään niitä läpi. Mutta toi Sacred House -hotelli oli kyllä yksi parhaita hotellivalintoja ikinä. Nää kengät ei olisi mun ykkösvalinta tähän asuun, mutta unohdin mun mustat korkkarit kotiin. Tai no okei, kerron rehellisesti. Mä olen hukannut yhden kengän mun lempikorkkareista. Mä en tajua miten tää on mahdollista, kun asiaan ei liity millään lailla alkoholi! 😀 Jotenkin tässä Helsingin ja Lempäälän välissä yksi musta korkkari on kadonnut ja ei ole löytynyt mistään. Ja tietenkin just lempikenkien toinen osa. Vuosia luottokorkkareina toimineiden mustien korkkareiden puolikas on kateissa, joten oli pakko turvautus nudenvärisiin. Eikä ne nyt niin pahalta näyttäneet!

musta iltapuku (9 of 21).jpg

musta iltapuku (7 of 21).jpg

 

 

musta iltapuku (10 of 21).jpg

musta iltapuku (18 of 21).jpg

 

Mitäs tykkäätte asusta? Ja jakaa parhaat vinkkinne vaatekaapin tyhjentämiseksi! 🙂

Kommentit (16)
  1. Luin joskus vaatekaapin siivoomisen vinkin, että vaatteita ei kannattaisi turhaan sovitella, vaan ottaa kaapista ja siinä henkarissa miettiä, onko tää nyt sellanen, minkä haluan pitää ja mille tulee käyttöä. Oon sen jälkeen itse siivonnut kaappia tällä periaatteella ja sovitellut vaan kourallisen vaatteita, kun oon vaikkapa testannut mahtuuko joku vaate vielä tmv., ja oon kyllä saanut karsittua tosi hyvin tavaraa. Eikä mistään vaatteesta oo jälkikäteen tullut katumus, että ei oliskaan pitänyt antaa pois, eli on oikeesti toimiva menetelmä.

    Toinen vinkki liittyy sellasiin ehkä-pinoihin ja pitkään kaapissa vähällä käytöllä olleisiin vaatteisiin. Esim. nyt syksyllä tai talvella kannattaa ottaa erikseen neuleita, joita ei ole pitkään aikaan käyttänyt ja pari viikkoa koittaa käyttää niitä. Jos tulee jatkuvasti sellanen olo, että haluaa laittaa jotain muuta mieluummin päälle tai ne neuleet ei yhtään innosta, voi sitten hyvällä omatunnolla laittaa ne poisannettavien pinoon:) Tai jos vaikka viidestä valkosesta neuleesta tulee aina kaivettua esiin vaan kaks, ei niitä kolmea muuta ehkä kannata pitää ollenkaan, vaikka oisivatkin kivoja. Jos taas oikeesti vaikkapa just niitä kaikkia viittä valkosta neuletta tulee käytettyä, niin miksei niitä sitten pitäisi kaapissa:D Mulle ainakin vaatekaapin siivoomisen tarkotuksena on saada kaapista toimiva ja mun näköinen löytämällä ne vaatteet, joita tulee oikeasti pidettyä ja joista tykkään, ei antaa mahdollisimman paljon vaatteita pois (mikä välillä tuntuu joillain esim. somessa olevan tavoitteena). Toki jos vaatteista oikeesti käyttää vaikka 60% ei välttämättä sitä loppu neljääkymmentä kannata pitää turhaan viemässä tilaa.

    1. Olin tulossa ehdottamaan tätä samaa eli älä testaa vaatetta vaan ota se käsiin ja tee se päätös siinä. Jos oot epävarma, laita hetkeksi sivuun ja palaa siihen uudestaan kun oot käyny muun vaatekaapin läpi. Tämä on itseasiassa Konmarissakin mainittu ohje mutta mulla sai parhaan lopputuloksen kun kävin omaa vaatekaappiani läpi. Sen jälkeen vaatekaappi näytti tosi tyhjältä mutta sitten tajusin, että siellä ei oo kun oikeasti ne ihanimmat vaatteet jotka vois vetästä koska vaan päälle! Miten vapauttavaa!

  2. On kyllä nätti mekko! Ja kaunis sinä 🙂 mä löysin kanssa hm saman värisen mekon, vähän sellanen juhlavampi ja oli kyllä hyvä ostos, irtosi puoleen hintaan tais jäädä 35 euroa maksettavaa, kerran oon saanu sen tähän mennessä päälle, odottelen kutsuja juhliin että pääsee enemmän käyttöön.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *