"I don't know if we're ever gonna belong / You can build a house but not a home."

Mungolife

SUKELLUS HARRY POTTERIN MAAILMAAN. Lupasin esitellä teille mahdollisimman pian sen toisen vaatekaapin suursiivouksessa muuton aika löytyneen vaatteen.. Tässähän tämä! Valtavia riemunkiljahduksia aiheuttanut viitta military-detaljeilla kuoriutui rahin kätköstä ja aiheutti lähinnä häkeltyneen hiljaisuuden. MIKSI mä olen säilyttänyt tätä mytyssä rahissa samalla kun olen koko syksyn ihaillut muiden viittoja ja jopa ostanut Hennesin Paris -malliston viitan? Kun mulla on kuitenkin koko ajan maannut himassa juuri niin täydellinen viitta, kuin ikinä voi toivoa!! Sellainen hetki turhautunutta itsetutkistkelua, joka kylläkin kääntyi hyvinkin nopeasti riemun kiljahduksiin ja pitkin asuntoa viilettämiseen toivoen Tylypahkan kirjeen kolahtamista postiluukusta!

Mun mielestä viitat on aina olleet ihania. Vaikka samalla mulle tuleekin mieleen lapsuuden ja nuoruuden pakkomielle Harry Potterista ja pieniä velhoviboja ylipäätään. Ollaan viime aikoina paljon opiskeltu koulussa kulutuskulttuurista ja siitä, miten nykyaikaiset ihmiset yleensä hirveästi tuovat ilmi persoonansa ja identiteettiään vaatteidensa kautta. Paljon on ollut mielenkiintoisia keskusteluja seminaareissa, ja olen paljon pohtinut myös omaa pukeutumista ja identiteettiäni niiden seurauksena. Mä oon siitä vähän erikoinen pukeutuja, etten oikeastaan pukeudu niinkään tykkäämisen kohteideni mukaan. Mä kuuntelen rockia, välillä aika heavyakin rockia, elän hyvästä musiikista ja kauniista lyriikoista. Mun vuoden huippukohtia on hyvät keikat ja kesän festarit. Mun kasarifanitus ei juurikaan näy mun pukeutumisessa, bändipaidat vilahtaa päällä harvakseltaan, enkä kyllä varsinaisesti edusta pukeutumisellani mitään ns. alakulttuuria.

Monelle tulee usein musiikkimakuni yllätyksenä. Kun tapasin erään ystäväni, luulin hänellä olevan Avengedin logo tatuoituna. Kysyin tatskasta, ja tyyppi ilmoitti, että "ei kun tää on enemmän mun juttu" osoittaen Mötley Crüe -tatuointia ja jatkaen "sä et ees varmaan tiedä keitä nää on". Mun pukeutuminen ja tyyli yleensä ei ehkä kyllä huuda Mötley-fanitusta, mutta musta se on aika kiva. Mä olen mä, ja mut oppii tuntemaan vasta kun raapaisee pintaa syvemmälle. Kukin tekee omat päätelmänsä minusta ulkonäöstä, ja varsinkin tämän blogityön kautta jatkuvasti kaikki päättelevät ja jopa tuomitsevat minut ulkonäköni perusteella. Musta sekin on aika kiva. Mulle mun ulkonäkö on kilpi. Ne, jotka jämähtää siihen, eivätkä vaivaudu tutkimaan pintaa syvemmälle, eivät ikinä nää oikeeta minua. Vähän niinkuin näkymättömyysviitta, se peittää mun persoonan pois kokonaan. Se mitä löytyy vaatetuksen alta onkin sitten vain niille, jotka näkivät sen vaivan, että eivät hämääntyneet siitä päällikerroksesta.

 

Viitta sai mut pohtimaan tänään myös sitä, että tietyllä tapaa olen alkanut pitämään ennakkoluuloista, joita blogini synnyttää ihmisistä. "Tyhmä bimbo" on ihan kiva olla, varsinkin kun yleensä ei sitten tarvitse olla puoliksikaan älykäs yllättääkseen toiset positiivisella tavalla. Paris HIltonhan tunnetaan siitä, että hän lässyttää julkisuudessa ja on todella tyhmänoloinen. Kuitenkin bisnespalavereissa nainen ottaa eri puhetavan ja latoo tiskiin kylmää asiaa. Kun ihmiset valmistautuu puolivillaisesti kohtaamaan jotakin, he jäävät helposti alakynteen. Olen siis mielelläni tyhmä blondi. "Kylmä ja vittumainenkin" olen ihan mielelläni. Osoittaudun poikkeuksetta oikeassa elämässä "ihan mukavaksi ja hauskaksi". Minusta oletetaan tiettyä musiikkimakua, tiettyä kirjamakua, tiettyä elokuvamakua, tiettyjä ajatuksia ja tiettyä käyttäytymistä. Usein se tuntuu olevan ennalta tuomittu negatiiviseksi. Altavastaajana on ihan kiva tulla tilanteisiin, ne on sitten loppujen lopuksi helpompi kääntää voitokseen.

Tämä ajatus lähti oikeastaan liikkeelle siitä, että kukaan ei varmaan uskoisi, että oon lukenut Harry Potterit kaikki läpi ainakin 10 kertaa. Viimeksi noin pari vuotta sitten. Mä ihan oikeesti tykkään niistä kirjoista. Mä kasvoin niiden kirjojen mukana. Kun luin ensimmäisen kirjan, olin 11, niinkuin Harrykin siinä kirjassa. Viimeistä lukiessa taisin olla jo jotakin 20 pintaan, mutta kirjatkin synkkeni sen verran aikuiseksi, että 20-vuotiaana mielellään luki 17-vuotiaan Harryn edesottamuksia. Harry Potterit sai minut rakastamaan lukemista, ja sen jälkeen kirjastosta lähetettiin ilmoituksia, että enempää kirjoja en saa lainata, ennen kuin palautan edelliset. Nuori Anna säilytti vaatteiden sijaan vaatekaapissa kirjaston kirjakasaa ja kirjoja meni kuukaudessa noin parikymmentä. Mä olen lukenut kaikki Viisikot, Neiti Etsivät, Hullut Luokat, Potterit, Sweet Valley Hight, The Babysitter Clubit, Replicat ja kaikki muut tuonhenkiset kirjat, mitkä kirjastosta vaan löytyi (pois lukien heppajutut, ne ei kiinnostaneet mua). Mä rakastan edelleen lukemista. Myönnän, mun suomen kielen taitoni on rappeutunut huomattavasti lukiolta pääsemisen jälkeen. Jos panostaisin blogiteksteihin äidinkielelliseltä kantilta, saisin ehkä vähän jotakin takaisin. Mutta äidinkielen alamäki mun osaltani alkoi kyllä siinä vaiheessa kun vaihdoin kirjojeni kielen suomesta englantiin. Luin aikanaan Twilightin ensimmäisen osan suomeksi ja toisen englanniksi. Ero oli niin järjetön, että sen jälkeen en ole tainnut lukea yhtäkään kirjaa suomeksi. En halua mitenkään haukkua kielenkääntäjien työtä, Suomessa on mielettömiä kääntäjiä, mm. Jaana Kapari (vai mikä se täti on, joka käänsi Potterit), joka teki mieletöntä työtä keksiessään McGarmiwat ja jästit. Mutta, Suomen kieli ei vaan mielestäni ole niin rikasta, kuin esimerkiksi englanti. Lisäksi englanninkielisten kirjojen saatavuus on vaan helpompaa. En minä jaksa odotaa suomennoksia hyvistä kirjoista. Eikä niitä saa edes iPadiin ladattua! Enkä mä jaksa lukea yhtäkään bändi-elämäkertaa, jossa dude-sana suomennetaan "jäbä"ksi.

En osaa lukea kirjoja enää suomeksi, enkä enää osaa tuottaa samalla tavalla kirjallista sisältöä suomeksi. Se on aika surullista. Olen välillä lukenut äidinkielen aineitani lukiosta ja ihmetellyt puoliääneen "kuka nää on kirjottanut?!". Mun kieli oli niin monipuolista, niin eläväistä, niin innostunutta. Nyt mun ainoa kirjallinen tuotanto on "nämä nahkahousut mulla on tänään jalassa hei".

Tein siis tässä samalla tätä kirjoittaessa pyhän lupauksen, että alkaen tammikuusta 2014, lupaan pyhästi lukea vähintään kolme suomenkielistä kirjaa vuodessa. Mulle lukeminen, ja kirjoittaminen, on ollut rakas harrastus 11-vuotiaasta asti, ja kaipaan sitä. Kovastikin.

Mun kirjamaku ja musiikkimaku ei suinkaan ole ainoa asia, joka yllättää ihmisiä. Tuntuu olevan melkein punaisen lumen kaltainen ilmoitus, kun luettelen lempielokuviani. Mä RAKASTAN Avengerseja, sarjakuvaleffoja, Batmaneita ja toimintaleffoja. Arskasta Stathamiin ja Brucesta ja Stalloneen, mä rakastan action sankareita, ja Expendables oli yks mun eniten odottamista leffoista ehkä ikinä :D No ei nyt ihan. Mutta kaikki "äijäleffat" on mun ehdottomia suosikkeja ja lyö kaikki romcomit ihan sata-nolla. Tätä kirjoittaessa venailen Bakersissa frendiäni, jonka kanssa menen katsomaan Thor 2:n. NO KOSKA SE ON VAAN NIIN HYVÄ KUITENKIN!  Niih.

Tästä ei todellakaan pitänyt tulla mitään mielipidepostausta. Mutta kai mulla heräsi vaan taas asia, kun rupesin pohtimaan tuota viittaa.

Asukuvituksena mun eilinen asu Biffy Clyron keikalta. Revin innostuneesti mun Nelly-paketin auki, ja olen enemmän kuin fiiliksissä näistä nilkkureista. Mä oon tosi huono käyttämään nilkkureita, mutta näistä tuli vahva tunne, että ne tulevat viihtymään jalassa usein. Pirate-henkeä, kiilakorko ja aivan mahtavat jalkaan! Loistava nettiostos. Myös paljettitoppi hurmasi minut simppelillä mallillaan :) Valitettavasti Nellylta tilaamani nahkahousut menee vaihtoon. Olin kovin optimisteni takalistoni leveyden suhteen tilatessani S:t, jotka joudun kyllä vaihtamaan M-kokoon. Ihanat ne oli, joten ehkä jaksan kerrankin vaihtaa jonkun tuotteen.

Kuvissa esiintyy uusi tuollainen ohut "takki", wetlook-kankainen Label Labin House of Fraserin alesta löytynyt nahkatakkimainen yläosa. Ihastuin sen ihanaan kaulukseen, ja simppeliin leikkaukseen.

Noi kengät muuten löytyy TÄÄLTÄ, ja toi paljettitoppi TÄÄLTÄ :)

Ähh, mä jauhan rytkyistä lisää myöhemmin, tänään oli nähtävästi olennaisempaakin asiaa.

Ainiin. Olin mä siellä Biffyn keikallakin. Joka oli mieletön. Tietenkin. Käykää kuuntelee tota bändiä Spotifyssa, sillä on niin loputtoman paljon hyviä biisejä. Tai käykää mieluummin kattoo videoita YouTubessa. Koska onhan toi Simon ihan loputtoman seksikäs.

Sellasta kuvamatskua eiliseltä. Kuvasin Biblicalin HD-videona teille, mutta se äänenlaatu on vähän sitä luokkaa, että mieluummin en syyllisty joukkokuuroutumiseen. Pakko antaa positiivista palautetta taas mun Samsung Galaxy -kameralle, jolla nää kaikki kuvat on otettu. Kamerassa on M-mode, ja nää keikkakuvat on esim kuvattu 1/125 nopeudella, ISO 100-200 ja aukkona 4.0-5.0 :) Ja aika hyvää jälkeä minikameraksi noin kymmenennen rivin paikkeilta klubikeikalta. Ainakin mun mielestä.

Kuka muu oli keikalla? Oliko teillä yhtä kivaa? :) Ja kertokaa toki, mitä mieltä olette tästä mun Tylypahka-asusta? 

Translation: // Coming up! Need to run! :)

Kommentit

Karolina (Ei varmistettu)

Eilinen keikka oli varmasti huippu! :) Harmittaa ettei sopinut omaan aikatauluun..

Ja hitsi, noi kengät näytti niin hyvältä, että oli pakko laittaa tilaukseen! :D

Ihanaa viikonloppua!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja joo, ne on ihanat käytössä!!

liisu (Ei varmistettu)

Oon miettiny ihan sikana et pitäis käydä lukemaan kirjoja englanniksi, mut oon toisaalta jotenkii epävarma et jos siel on jotaa vaikeita sanoja mitä en tiiä ni mult jää joku keskeinen osa kirjaa tajuamatta.. Tarviiks sun ikinä kääntää mitää vaikeit sanoi? Ja ois ihanaa jos voisit suositella jonkuu 'helppolukusen' tai muuten vaan hyvän kirjan englanniks!! :) Ihana asu! <3

liisu (Ei varmistettu)

Ainii, unohin viel mainita et kyl mul telkkarisarjat menee helposti ilman tekstejä :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, sitten vaan lukemaan! :)

Anna (Ei varmistettu)

En mä kyllä ikinä tarvii sanakirjaa. Jos siis joku sana on vähän tuntematon, niin sen ymmärtää sitten kontekstissa :) Että alotat vaan ja kokeilet miten se uppoo englanniksi! :) Ja kiitoksia!

samson (Ei varmistettu)

mä voisin suositella ensinnäkin jotain mitä oot jo lukenu suomeks, niin on vielä helpompaa ja aluksi totut vaan siihen uuteen kieleen.
Kirjaehdotuksia on vaikeeta antaa kun ei tiedä millasista kirjoista tykkäät mutta alota vaikka ihan vaan lempparikirjalla mutta eri kielellä (:

liisu (Ei varmistettu)

kiitti vinkistä :)

mappe

Mielestäni musamakusi ei yllätä:) Pörheä tukka, tiukat farkut, mustat silmät:) Itse pidän ihan samanlaista tyyliä yllä, olen jonkun verran sua vanhmepi. Siihen olen tottunut ja se tuntuu itselle ominaiselta, sut se pörhee tukka varsinki:) Olen saanut sulta paljon vinkkiä pukeutumisiin, olen myös hoikka, mutta leveälanteinen:/ omat haasteensa siis. Kiittipä samalla vinkeistä!!!

Anna (Ei varmistettu)

Hahahahah, totta tuokin :D Ja kiitoksia kovasti, kiva olla hyödyksi :)

Sanna (Ei varmistettu)

Musta on myös ihan kivaa, ettei ihmiset pysty pelkästään ulkonäköni perusteella tietää, millanen ihminen olen :) Kun just pukeutuu siististi, meikkaa ja okei muutenkin näyttää suht turhamaiselta, ei tule tuntemattomalla mieleen, että rakastan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, luonnossa oloa ja urheilua räkä poskella :D Mussa onkin aikalailla kaks puolta: turhamainen, joka jaksaa (yleensä) huolehtia miltä näyttää, seuraa trendejä ja kuluttaa aikaa liian paljon blogien selailuun... Sitten on se toinen puoli minussa, joka mielellään lähtee kalaan ja innoissaan kasvattaa oman pihansa suppilovahveroista mahdollisimman isoja?? Hullu mikä hullu...

Toi viitta on ihana! Onneksi löysit sen :) Mulle se ei ehkä hirveesti tuo Harry Potter -viboja, mutta kun sanoit niin ehkä vähän :D Itse oon lukenut Harry Potterit kahteen kertaan, kyllä, valitettavan vähiin kertoihin on jäänyt, mutta ne on silti aivan loistavia! Ei ole vaan aika riittänyt. Toinen kirjasarja, mikä on mut koukuttanut, on toi Universumien Tomu, eli se missä Kultanen Kompassi on ykkösosa :) Voi olla, että menee jo sulle vähän liian lastenkirjallisuuden puolelle, mutta luin ne vähän nuorempana ekan kerran ja tykkäsin hirveesti ja nekin oon lukenu kaksi kertaa. Twilighteja en ole lukenut, jokasen leffan oon kattonut, mutta ei kiinnosta niin paljoa, että jaksaisin ne lukea... Nälkäpelit oli musta kans hyviä, voisin ne lukea uudestaankin :)
Noniin mitkä analyysit taas, toivottavasti saa ees jotain selvää :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi :) Ja joo, Nälkäpelit oli musta loistava sarja :) Täytyy pohtia jos ehtisi lukemaan tuota Universumien Tomuakin, kiitos siitä ideasta :)

Laura (Ei varmistettu)

Siis aivan mielettömän ihana toi viitta! Melkeen putosin tuolilta kun näin tän asun, aivan mahtava :D Saattaa johtua siitä, että olen itsekin entinen(?) hardcore Harry Potter -nörtti ja kyllähän tommonen viitta harteilla kelpaisi tepastella Tylypahkassa.. :D Oli myös kiva lukea sun ajatuksia kirjoista ja lukemisesta. Jos satut lukemaan jonkun harvinaisen hyvän kirjan, niin vinkkaa ihmeessä meille lukijoillekin siitä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja jooo, jos saisin joskus kutsun Tylypahkaan, menisin toi päällä :D

Katih (Ei varmistettu)

Suosittelen esimerkiksi Anja Snellmanin ja Riikka Pulkkisen kirjoja. Kyllä suomen kielessäkin on ainesta vaikka mihin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia suosituksista :)

Heidints (Ei varmistettu)

Toi on hauska ku oon ite ajatellut et oon semmonen ihminen joka ei arvostele ulkonäön perusteella muita. Kuinkas kävikään muutama vuos sitte työpaikalla ku tutustuin uusiin työkavereihin ja yhdestä nous heti semmonen et tää tyyppi on varmasti vitun ärsyttävä. En tiedä miks. Tää tyyppi oli ajatellu musta ihan samaa. Nykyään ollaan ku paita ja perse. :D Hieman naurettu jälkeenpäin ku molemmat ruvennu kertoo kuinka toisesta sai "vittumainen kylmä ämmä" käsityksen. :D

Ainiin, superkiva asu! Tykkään sun pukeutumisesta muutenkin mut nää mustat asut iskee kovaa! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahhaha, noi on aina ihan parhaita, kun erehtyy henkilöstä noin päin :D

Tanja (Ei varmistettu)

Propsit Potter-viboista asussa!

Mä siirryin itse neljännen Harry Potterin aikaan englanninkielisiin kirjoihin (Goblet of Fire oli eka englanninkielinen kirja, jonka luin kokonaan alusta loppuun) ja sen jälkeen oon aika harvakseltaan lukenut kirjoja suomeksi. Oon samaa mieltä noista suomennetuista kirjoista - ei ole niin hyvää kääntäjää, että saisi kaikki englanninkielen vivahteet suomeksi paperille. Sama juttu kuitenkin myös toisinpäin, hyvällä suomenkielellä kirjoitettua kirjaa ei saa sitten mitenkään kääntymään englanniksi tai millekään muullekaan kielelle. Mielestäni suomi on ilmaisukyvyltään jopa rikkaampaa kuin englanti. Jos löydät ensi vuonna hyviä suomenkielisiä (ei käännettyjä) kirjoja, vinkkaa vaikka täällä blogissa! Olis joskus itsellekin ihan hyvä treenata omaa äidinkieltä. :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulla oli ihan sama!! Neljännen kohdalla en malttanut odottaa suomennosta, siksi vaihdoin englanninkieliseen. Varmasti vinkkailen :)

Voi kirjat on ihania! :)

Oletko lukenut Kjell Westön Missä kuljimme kerran ja Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän? Ne olla mun suosikit suomalaisista kirjoista. Toi Westön teos on etenkin upea kielellisen ilmaisun kannalta, kun Westö on kirjoittanut sen ruotsiksi mutta puhuu myös suomea ja ollut aktiivisesti mukana käännösprosessissa. Etenkin Helsinkiä kuvailevat pätkät ovat ihania. :)

Mä rakastan suomen kielen sanaston yksinkertaisuutta. Kieleen ei voi hakea monipuolisuutta koreilevasta sanastosta niin lauseen rytmi ja rakenne korostuvat. Pidän myös englanninkielisten kirjojen lukemisesta, mutta kyllä se oma äidinkieli kauneimmillaan uppoaa luihin ja ytimiin<3

Tuli tästä sellainen fiilis että pitää itsekin alkaa panostamaan enemmän kirjojen lukemiseen taas. Vähän jäänyt se minultakin viime vuosien aikana vähälle. Kiitos inspiksestä!

"Ne olla mun suosikit".. Jep pitäisi ehdottomasti panostaa äidinkieleen :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahhaha, mä en ees huomannut :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi ja täytyy tutustua noihin kahteen kirjaan :)

L (Ei varmistettu)

Ekaa kertaa kommentoin blogiisi vaikka muutaman vuoden olenkin lukijana pyörinyt. Täytyy sanoa että sun blogi on visuaalisesti todella miellyttävä ja sisältö on mielenkiintoista luettavaa. Kiva että jaksat postailla näin ahkerasti! :)

Mäkin olin keikkaa katsomassa ja oon samaa mieltä että show oli mieletön! Onnistuin jopa nappaamaan elämäni ensimmäisen rumpukapulan itselleni :D Olin katsomassa bändiä viimeksi Nosturissa ja himottaisi kyllä nähdä pojat jollain isommalla areenalla tulevaisuudessa. Suomessa tuntuu että aivan liian harva on edes kuullut bändistä. :/ Hauska että tykkäät rokimmasta musasta kuin ulkomuodosta voisi päätellä. Itelläni taitaa olla sama juttu :D

Mukavaa syksyn jatkoa sulle ja kiitos mahtavasta ja inspiroivasta blogista!

Anna (Ei varmistettu)

Oijjjj, onneksi olkoon!! :D Jajooo, Biffy Hartwallille tulevaisuudessa, se on mun toivomus bändin menestykselle :)

Anzq (Ei varmistettu)

Mitä pidemmälle tätä postausta luin, sitä enemmän pystyin heijastamaan sanasi omaan elämääni - samankaltaisuus on jo melkein pelottavalla tasolla. :D

Täällä siis yksi "blondi kikattava bimbo naapurintyttö", jonka lempibändien joukosta löytyy mm. Guns n Roses, Mötley Crüe, Extreme ja Aerosmith; jonka lempileffat ovat hyvin pitkälle action ja supersankarileffoja; joka lukee täysillä Harry Potteria ja muita fantasiajuttuja kuten Eragoneja (Replicat, Mystery Clubit, Viisikot, SOS:it ja kumppanit luettu kaikki); jonka lempi tv-sarja on tällä hetkellä varmaan Game of Thrones; joka odottaa jääkiekon olympialaisia kuin hullu kaurapuuroa ja joka hakee opiskelemaan Tampereen Teknilliseen yliopistoon lukemaan itsensä rakennustekniikan DI:ksi. Niin, ulkonäkö voi todellakin pettää. :D

Jotenkin mäkin nautin siitä, kun ihmiset yllättyy mun mieltymyksistä. Siitä tulee jotenkin vahva olo, kun muut ei voi suoraan nähdä sun lävitse. Ja lisäksi oon oppinut kantapään kautta, että kun on juuri se oma itsensä, saa elämästä eniten irti. Lähinnä yläasteella olin vaan vääränlaisessa kaveriporukassa, joka on aika iloisesti kyllä jäänyt menneisyyteen. En osannut silloin olla oma itseni, mutta nyt, vuosia myöhemmin olen tyytyväisempi itseeni ja elämääni kuin koskaan ennen. :)

Toivon, että kaikki itsestään epävarmat naiset ottavat sinusta mallia. Minusta on ihanaa, että jaat tämän kaiken itsestäsi meille lukijoille ja pistät kaikille ulkonäkösi perusteella sinua arvioiville jauhot suuhun. :D

Niin ja ettei nyt ihan unohdu niin aivan ihana asu taas kerran! :) Ehkä menen näissä viboissa istumaan illaksi takan eteen ja odottamaan sitä Tylypahkan kirjettä, jonka pöllö on vaan kaikki nämä vuodet vienyt väärään osoitteeseen...

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)
Ja joo, mun mielestä nimenomaan vääristä oletuksista kannattaa tuntea vahvuutta, ei harmistusta :) Ja joo, tyhmät pöllöt :(

Linda (Ei varmistettu)

Thor vai Loki? :D

Anna (Ei varmistettu)

Thor ulkonäöllisesti, mutta Loki on ihan hillitön :D

em805 (Ei varmistettu)

Kirjoituksesti ihmisten tuomitsevaisuudesta kolahti aika reippaasti tälle puolen näyttöä! Itse olen ollut aina kiinnostunut ulkonäöstäni, minulle tuottaa paljon iloa leikitellä uusilla kosmetiikkatuotteilla ja rakastan kauniita vaatteita. Minulla oli pitkään lähes vyötärölle ulottuvat vaaleat sinettipidennykset, jotka sittemmin vaihtuivat samanlaisiin klipsipidennyksiin.

Ihmiset siis helposti tuomitsevat minut ulkonäköni perusteella, ajattelevat että olen varmasti juurikin se pinnallinen ja tyhmä blondi miltä näytän. Kun he kuulevat, että suoritan tällä hetkellä vapaaehtoista asepalvelusta, he menevät ihan lukkoon. Minun ulkonäköni on kyllä yhtä kuin minä, mutta vain osittain. Viikonloppuisin laittaudun, arkisin heitän hyvästit meikeille ja ryynään metsässä aivan kuten kaikki miespuolisetkin. Ja minä rakastan sitä!:) Olen pärjännyt armeijassa tähän mennessä hyvin, ja näen oman tulevaisuuteni puolustusvoimissa. Kuuntelen myös samanlaista musiikkia kuin sinä, lisäksi pidän Iron Maidenista, jonka olen nähnyt kolme kertaa.

Oli pakko kommentoida, kun tunsin ymmärtäväni sinua todella. Välillä väsyttää korjata ihmisiä ja perustella sitä miksi käytän palkkarahani merkkilaukkuihin samalla kun vietän 80% ajastani armeijassa. Se olen kuitenkin minä, ja minut tuntevat tietävät sen, muilla ihmisillä ei niin väliä.

Olet upea nuori nainen, ja toivon ettei yksikään tuomitse sinua sen perusteella mitä saatat jonkun silmään viestittää pukeutumisellasi ja ulkonäölläsi. Harvalla kuitenkaan on yhtä mahtava tyylitaju yhdistettynä lyömättömään vaate- ja asustevarastoon, plussana vielä fiksuus mikä välittyy blogisi kautta:) Hyvää alkutalvea Lontooseen!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ihanasta kommentistasi :) Ja just näinhän se on, mun mielestä kannattaa aina muistaa että ne, jotka oikeesti tuntevat sut, on ne, jotka on vaivautuneet kävelemään sen ulkonäön "esteen" yli :)

aimy (Ei varmistettu)

Keikka oli parasta ikinä, oon vieläki ihan blown away :D Vielä tänäänki tippa linssissä muistellut. Harmi vaan kun näin lyhyenä yksilönä en hirveästi tuota jumalaista miestä päässyt näkemään yleisöstä, mutta onneksi on kuvat ja videot olemassa! Btw mikä on suosikkikappaleesi yhtyeen vanhemmasta tuotannosta?

Anna (Ei varmistettu)

Hmmmmmm, mä en oikeen tiedä. Tällä hetkellä voisin kuunnella A Girl and His Catia koko ajan, joskin se ei ole vanhempaa tuotantoa sitten millään :D

Emetsi (Ei varmistettu)

Jos haluaa lukea suomenkielisiä kirjoja, kannattaa lukea niitä suomalaisilta kirjailijoilta! Itsekin Skotlannissa asuneena käännetyt kirjat on joskus vähän ontuvia... mutta jos alkuperäiskieli on suomi, niin toimii. Toisaalta, esim. Jo Nesbon ja Camilla Läckbergin kirjat on todella hyvin käännetty! Aina on tietty paras lukea kirjat alkuperäiskielellä :)

Anna (Ei varmistettu)

Nesbon kirjat on joo ihan siedettävän hyvin käännetty, mutta silti ne on parempia musta englanninkielisillä käännöksillä :) Ja joo, täytyisi vaan lukea suomalaisten kirjoittamia kirjoja :)

jossu (Ei varmistettu)

Thor 2 oli aika huono juonellisesti, eka oli paljon parempi, mutta toisaalta mitä väliä kun ottaa huomioon päähenkilön ulkonäön ;) Ja onneks oli taas yläosaton kohtaus, NAM! <3

Anna (Ei varmistettu)

Hhahah, no niinpä! :D Tosin tässä Lokin hahmo oli musta aivan loistava :)

Sanna (Ei varmistettu)

Hei ihana nuori ihminen! Olen asunut englannissa 20 vuotta ja suomen kieleni ei ole huonontunut yhtaan vaikka mieheni on englantilainen. Kaikki kirjat kannatta lukea niiden alkuperaisella kielella ja niin saat niista parhaan nautinnon. Jos haluat lukea suomenkielisia kirjoja pliis lue suomalaisten kirjailijoiden tuotantoa. Jos yksi kirja yli muiden tullee omaan mieleen niin lue Juhanin Aho;n YKSIN. Niin kaunis!

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy ehdottomasti tutustua :) Olet täysin oikeassa, kielen heikentyminen on ihan oman aktiviteetin varassa, mutta kun suomenkielisten kirjojen saaminen ulkomailla on niin paljon hankalampaa, ja siksi se on varmaan jäänyt :/

Pepa (Ei varmistettu)

"Suomen kieli ei vaan mielestäni ole niin rikasta, kuin esimerkiksi englanti"

AAAAAUTS! Saanko korjata? KÄÄNNÖSsuomi on yhtä heikkoa kun vaikkapa Dostojevskin lukeminen englanniksi/suomeksi pahimmillaan on. Twilightit on varmasti ihan paskaa suomeksi, en väitä vastaan, mutta suomi on aivan yhtä rikas kieli kun mikä tahansa muukin kieli.
Englanti on ihan yhtä rikas kieli, paitsi tällä hetkellä sitä valitettavasti köyhdyttää sen lingua franca -status, jonka takia sen pienet tyylikeinot katoaa pikkuhiljaa yleiskäytöstä kakkoskielisen käytön takia. Mutta kääk, se että sä et ilmaise itseäsi yhtä rikkaasti suomeksi kun esim. englanniksi ei ole kielen vika, vaan oman ilmaisutottumuksen, ja sen että esim. popkulttuuridiskurssi on aika usein englanniksi, käyttötottumusten takia luontevampaa, ei kielen köyhyyden/rikkauden! Ja miksi sä voit kokea sen köyhäksi on se että oot poikkeuksellisen onnekas (/ahkera ;) ) ja sulla on kolme vahvaa kieltä, jonka takia kaikki käyttöyhteydet ei vaan voi olla kaikilla kielillä yhtä vahvat. Älä siis pliis morkkaa kieltä, se ei ole kielen vika! Tai vika muutenkaan, tottumuskysymys t. Säikähtänyt suomen kielen pääaineopiskelija, joka on "vähän" kateellinen sun kolmikielisyydestä, saatana

Anna (Ei varmistettu)

No itse asiassa mun lempikieli on ehdottomasti suomi. Mä rakastan suomen kieltä. Mutta silti voin puolueettomasti sanoa, että mun mielestä se on "köyhä" kieli. Ilmaisullisesti siis. Mä osaan englannin lisäksi venäjää, ja sekin on huomattavasti rikkaampi kieli kuin suomi. Valitettavasti tämä on mun mielestä fakta. Voin sanoa ihan samalla tapaa, että mun mielestä tällä hetkellä Venäjän jääkiekkomaajoukkue on paljon kovempi kuin Leijonat, vaikka oon Leijonien suuri fani. Samalla tapaa voin rakastaa kieltä, enkä mitenkään morkkaa sitä, vaan mun mielestä se on ihan oikeesti ilmaisullisesti paljon köyhempi kuin moni muu :/

Pepa (Ei varmistettu)

Vitsi ois mielenkiintosta keskustella sun kans tästä, ei siksi että haluaisin käännyttää sut vaan koska kielenopiskelijana on mielenkiintosta tietää miten kukin käsittää kielen rikkauden, tarkemmin sanottuna MIKÄ tekee kielestä rikkaan. Varsinkin monikielisen ihmisen näkemys tästä on mielenkiintonen (vaikkakin monikielisyys on yhtälailla monitulkintainen asia). Mut kiitos vastauksesta, jos joskus törmätään niin tenttaan asiasta ;)!

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, okei, saat luvatn tulla tenttaa kunhan et tinttaa sitten vastausten jälkeen :D

Annika (Ei varmistettu) http://tarinoitamaailmalta.com

Jes, kerrankin joku joka ymmärtää, miksi suomenkielisiä kirjoja tulee luettua niin harvaan! Olen täysin samaa mieltä tuosta käännösasiasta, jotain siinä vain menee hukkaan, kun niitä suomentaa. Brhh, kammottava tuo dude vs jäbä, vaikka en kyllä itse tohtisi kokeilla kääntäjän ammattia. Olen asunut ulkomailla jo reilun kuusi vuotta ja luen pelkästään e-kirjoja, joita on suomenkielisinä saatavilla tosi huonosti! Itsellä ei tule oikein seurattua Suomen kirjamaailmaa, joten en pysy kärryillä suomenkielisistä kirjauutuuksista. Blogia kirjoittaessa tulee monesti mietittyä, että mikähän tää on suomeksi (tänään viimeisimpänä oli sweet potato, mikä piti ettiä sanakirjasta..) ja joitain vanhoja postauksia lukiessa tulee vaan toivottua, että toivottavasti ei lukion äikänopettaja lue tätä...Ehkä lähden siis mukaan tuohon 3 suomenkielisen kirjan haasteeseen :D

Anna (Ei varmistettu)

Jep! Toi on just se ongelma, ettei suomenkielisiä kirjoja saa Kindleen. Mä luen yleensä vaan lomilla hirveesti, enkä mä jaksa raijata reissuun kymmentä hiton kirjaa, kun voi raahaa vaan yhden ipadin :D

sara (Ei varmistettu)

Kumpi hotimpi - Thor vai Loki? :D

Anna (Ei varmistettu)

Thor hotimpi ulkoisesti, Loki hahmona ehdoton suosikki :D

vilme (Ei varmistettu) http://vilme.blogspot.fi

Voi että mä rakastan niin paljon kokomustia asuja :) Oon jäänyt ihan koukkuun sun blogiin, kiitos kun postaat niin usein!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ihana kuulla :)

Pages

Kommentoi