”I wish I had never kissed her / ’Cause I just can’t resist her”

raita (1 of 2)-10KULTAA JA HARMAATA. Onpas päivät menneet hirveetä vauhtia. Aika lentää kun on kivaa, eikö se niin mene? Lontoo-pyrähdys oli lyhyydestään huolimatta aivan hurmaavan ihana, joskin sitä varjosti ehkä pienesti tää mun pitkittynyt yskäni, joka välillä taitto naisen kaksin kerroin köhäkohtauksiin. En antanut sen häiritä ja loma kotikaupungissa oli kyllä tosi paikallaan. Mun kantapäät on vähän hellänä edelleen, kun joka päivä tuli käpösteltyä kaupungilla piiiitkiä matkoja, mutta oli se kyllä taas sen arvoista. Nyt on kuitenkin aika olla taas pari viikkoa Helsingissä, ennen kuin kouluvuosi alkaa. Toki laitoin jo dissertation-ehdotelmani sisään perjantaina ja nyt innolla odottelen, kenet saan tutorikseni tuohon työhön. Kouluvuodelle olen jo ilmoittautunut ja kaikki paperihommat alkaa olla paketissa. Ennen luentojen alkua pitäisi vielä lukea isot kasat eri tekstejä, mutta sen ehdin kyllä vielä tekemään. Nyt tuntuu taas melko innostuneelle kouluvuoden suhteen, kiva päästä taas koulunpenkille; näillä näkymin ainakin viimeiseksi vuodeksi hetkeen 🙂 On jännä, että mäkin oon kuitenkin valmistuttuani ollut koulunpenkillä aika tasan 20 vuotta, toki pienellä Australia-breikillä. Kiva saada vihdoin tutkinto ja suunnata ajatukset tulevaisuuteen.

GOLD & GREY. Geeez, the days have just flown by. I think I really needed this break from my blog and just some time for myself. So much is happening right now, that it was great to just be for a few days 🙂 Now I’m back in Helsinki again, after a great holiday in my home town. It was nice just wander around London, even though my feet are still killing me. That’s what you get for walking around over 10k every day. I sent in my dissertation proposition on friday and now I’m eagerly waiting for my last year of studies. It’s been almost 20 years since I started school, so it will be great to finally have a degree and not have to return back to studies, at least for a while. 

raita (6 of 7)-6raita (3 of 7)-6raita (4 of 7)-6 raita (5 of 7)-6Lähitulevaisuutta tosin tavallaan varjostaa pieni ärsytys. Jälleen on syksy, jälleen on alkamassa uusi kouluvuosi ja jälleen on edessä asunnonmetsästys Lontoossa. Kyllä, luitte oikein. Tällä kertaa valitettavasti kyse ei ole kyllästymisestä yksin asumiseen tai rotta-invaasiosta, vaan vähän pakon sanelemana joudumme jättämään ihanan asuntomme. Kun muutimme viime vuonna tohon meidän kolmioon, tiedostettiin Annikan kanssa erinomaisesti se, että meillä kävi uskomaton tsägä. Tuon alueen tuonkokoiseksi asunnoksi asuntomme oli ihan järjettömän halpa. Mikä on sinänsä naurettavaa suomalaisittain arvioiden, sillä maksoimme siitä yhteensä n. 2400 euroa kuussa. Lontoon vuokrat, love them. Ja koska vuokriahan ei ole sidottu mihinkään indeksiin, niin saimme tuossa muutama viikko takaperin ilmoituksen uudesta vuokrasta, jos haluamme jäädä asuntoon. 560 euron kohotus alkuperäiseen vuokraan tuntui vaan yksinkertaisesti liian suurelta meille molemmille, ja tässä onkin mietitty vähän tulevaisuutta ja tehty päätöksiä sen suhteen.

Mä en halua muuttaa jatkuvasti uudestaan ja siksi joudumme Annikan kanssa muuttamaan eri osoitteisiin, uusi sopimuskausi kun ei sopisi molempien suunnitelmiin samalla tavalla. Ihan mahdottoman harmi, koska meidän kämppiselämä Annikan kanssa on ollut oikeastaan aika lailla täydellistä. Epäröin tietenkin alkuun millaista on taas elää jonkun kaverin kanssa, kun Merin kanssa oli synkannut mainiosti asumisemme ulkomailla. Kuitenkin yhteiselomme Annikan kanssa on sujunut kuin rasvattu. Olemme tarpeeksi samanlaisia viihtyäksemme erinomaisesti yhdessä, mutta myös tarpeeksi erilaisia pärjätäksemme toistemme kanssa. En mä ainakaan jaksais elää toisen itseni kanssa, vaan siinä olis kyllä aina välillä päät lyömässä yhteen. Nyt kun melkein vuosi on mennyt, meillä ei ole Annikan kanssa ollut yhden yhtä riitaa tai edes pientä väittelyä. Kämppiselämän tärkeimmät pointit lienee joustavuudessa ja kunnioituksessa, ja se on näkynyt meidän yhteiselossa. Kun mun kaltaisen neat freakin kanssa asuessa ei saada vuodessa edes kerran aikaiseksi kärhämää roskien viemisestä tai kahvikupista ruokapöydällä, on tilanne aika jees. Suurin harmi tässä asuntoasiassa ei ollut edes se, että joudumme jättämään upean ihanan asuntomme. Suurin harmi oli se, että ei ollut millään tavalla järkevää etsiä yhdessä Annikan kanssa uutta asuntoa, eli kämppielämämme tulee päättymään ensi kuun loppuun.

No, onneksi ei tarvitse kuitenkaan palata takaisin erakkomoodiin ja yksin asumiseen, vaan saan kyllä tyttöenergiaa kotiini jatkossakin. Tällä kertaa itse asiassa kaksin kappalein, kun lokakuun lopussa / marraskuun alussa muutamme saman katon alle Jennin ja Maijan kanssa 🙂 Lontoon vuokrahinnat on niin järkyttäviä, että mielelläni muutan isompaan asuntoon tyttöjen kanssa ja maksan vähemmän vuokraa, kuin kyhjöttäisin yksiössä itsekseni ja maksaisin itseäni vielä kipeämmäksi. Eilen aloitin jo asunnonmetsästyksen asuntosivustoilla, ja pidän sormiani ristissä, että meille käy samanlainen munkki kuin viime syksynä. Toki muuttaminen on aina pain in the ass, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee. Lokakuun lopussa saattaa olla luvassa muutama todella ahdistunut pakkauspostaus ja varmastie enemmän kuin tarpeeksi ärräpäitä. 

So, as some of you may know, the rents in London are horrendous, and we just were informed last month that ours will be raised by almost 600 euros. After thorough thinking about this, we decided not to agree to these new conditions and let go of our flat. So, now there’s a new task ahead of me this fall. Me, and two of my girlfriends are looking for a new flat in London, so I’m sure you’ll get to witness a lot of frustration with apartment hunting, packing and moving in the upcoming weeks. But hopefully it will all be worth it and we’ll get a great place!

raita (2 of 7)-6

raita (7 of 7)-6

raita (2 of 2)-10

Asukuvina tähän väliin yksi suosikkiyhdistelmiäni juuri nyt 🙂 Harmaa neule kultaisen hameen kanssa toimii mielestäni hirmuisen hyvin. Ainakin vielä kun tämä ihana Suomen syyskuu on tarjonnut tällaisia parinkymmenen asteen kelejä.

Anyway, the outfit in the photos is something I love a lot at the moment. The combination of gold and grey looks so fresh and with this amazing fall that we have going on at the moment, it’s something easy-to-wear for now 🙂 

Mitä mieltä te olette moisesta yhdistelmästä? 🙂 

What do you think of it? 🙂 

Kommentit (23)
  1. Alkoi kovasti harmittaa teidän puolestanne koska se nykyinen asunto on niin ihana. Mutta onneksi saat jatkossakin kivat kämppikset ja varmasti löytyy mukava asunto 🙂

    1. No niinpä 🙁 Mutta, kyllä tästä vielä hyvä tulee 🙂

  2. I’m glad you’re back Anna! I missed your posts a lot but I totally get that you needed a break!
    I’m sorry to hear about your flat in London, but you’ll find another great place and I’m sure you love this decoration thing. You have to, you’re a girl! 😀
    The outfit is gorgeous. Love the grey/gold convo! <3

    1. Thanks! It was good to have a break, suited me very well 🙂 Thanks so much once again Anna! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *