Ihmelääke

Vinkki vitonen torstai-aamuunne!

Jos multa kysyy, mikä on mun tärkein esine ja se tavara, jonka nappaisin ensimmäisenä talteen tulipalon iskiessä, niin se on mun läppäri. Puhelimeen saa kaikki tiedot läppäristä, ja täällä on muistot, työt ja kaikki muut tärkeet jutut viimeiseltä muutamalta hassulta vuodelta elämääni. Mun pieni MacBook Air 11″ on mun pienokainen, mun paras ystävä ja tärkein kollega. Ja se on kiukutellut mulle nyt ku viimeistä päivää. Ihan sama mitä teen, niin huutia tulee. ”Your startup disc is almost full” on ollut mun versio toimistolla hihkaistusta aamuisesta hyvästähuomenesta. Multa löytyy pari 1 TB kovalevyä, joilla on kaikki sarjat ja suurin osa kuvista. Vaikka jatkuvasti poistin kuvakansioita koneelta kovalevyille, mikään ei auttanut. Kiukuttelu vaan jatkui.

I_love_MY_MAC_by_vmind

Käytin 350 euroa kentällä viimeksi siihen, että ostin Applen Airport Timecapsulen, joka olisi mulla kotona automaattisena tallennustilana kaikelle, ja jolle mahtuisi 3 teraa tiedostoja. Siivosin tässä menneellä viikolla tietokoneeni. Siis päällipuolisen pyyhkimisen ja imuroinnin lisäksi kävin ihan kaikki tiedostot läpi, poistin hirveen määrän ja siirsin hitosti kovalevyille. Parin päivän päästä tuli taas kiukkukohtaus. Mikä nyt on? Googlettelin sitten ohjelmaa, jolla saisin nähtyä, mihin mun kaikki säilytystila on mennyt. Mulla on kuitenkin se isompimuistinen omenainen, ja kun kaikki tiedostot kävin läpi, en vaan tajunnut, mihin kaikki tila on mennyt. Löysin meidän suhteen pelastajan, ihmelääkkeen joka paransi meidän välit. Disk Inventory X.

Pelottavan näköinen kaveri ensisilmäyksellä. Jahka aloin tutkimaan ohjelmaa, sain tiedon, että mulla on 233 GB kapasiteetista 258 GB tiedostoja. Tarkempi tutkimus osoitti, että niistä 112 GB, eli melkein puolet mun koneen muistikapasiteetista, oli käytössä mun iPhonen back-upejen säilytykseen. Mä oon tähän asti aina varmuuskopioinu mun puhelimen koneelle ja vasta tän jälkeen tajusin vaihtaa sen menemään mun cloudiin. Ihan oikeesti Anna nyt. Mulla oli mun ekasta iPhonesta, vuoden 2011 alusta, kaikki kuvat ja videot moneen kertaan tallessa koneella. Tsiisus. Siitä sitten poistelemaan.

disk-inventory-xdisk-inventory-x

Ja arvatkaa mitä? Mä sain mun parhaan ystävän takaisin! 🙂 Nyt on vapaata kapasiteettia yli 100 GT, eli hetki menee ennen kuin tuo kiukkukohtaus ilmestyy uudestaan.

Suosittelen kaikille, jos taistelette samanlaisten ongelmien kanssa. Ohjelma on ilmainen, joskin itse laitoin sinne lahjoituksen, pelasti mut nimittäin niin loistavasti. Ohjelman saa ladattua TÄÄLTÄ (linkki vie Derlienin sivulle) ja siellä on englanniksi tosi hyvät ohjeet ohjelman käyttöön.

Huomatkaa alla myös eilisiltainen postaus 🙂

Kommentit (10)
  1. Kiitos vinkistä! 🙂

  2. Kiitos Anna, latasin ohjelman samantien ja nyt kävis tie ostaan toisen kovanlevyn, et sais leffat ja kuvat talteen nii vapautuu vähä muistia, täällä kans on tökkinyt kun muisti alkaa olla täynnä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *