Ikuisuusprojekteja

Mungolife

Mulla on ikuisuusprojekteja, jotka eivät koskaan nähtävästi toteudu tai ainakin odottavat toteutumistaan hyvin pitkään. Aina löytyy syy tai tekosyy vältellä niitä projekteja, ja sitten niistä tulee jo niin mittavia ja vaikeita ja ärsyttäviä, että mieluummin tuntee päänsä pensaikkoon ja esittää, ettei ole olemassakaan.

1. Villavaatteiden huolto.

Mikä siinä voikaan olla niin vaikeeta? Mulla on niin nyppykone (mikäikinäonkaan) kuin myös kashmirkampa. Arvatkaa miten usein muistan käyttää niitä? Mulla on aina pari neuletta kasassa, joka odottaa pientä käsittelyä, eli suomeksi kasassa, josta en koskaan käytä vaatteita. Siis yhden neuleen käsittely vie aina sen 3-5 minuuttia, joten jos kerran ottaisi tunnin projektin, niin saisi kaikki kashmirneuleet ja muut arvokkaammat neuleet käsiteltyä, eikä niissä olisi nypyn nyppyä seuraavalla käyttökerralla. Mutta ei.

2. Meikkisivellinten pesu

Okei, tässä on pakko skarpata. Mä oon joskus käynyt ostamassa uuden BeautyBlenderin vaan koska en oo jaksanut/ehtinyt/mitäikinä putsata vanhoja kunnolla. Haluaisin putsata kaikki meikkivälineet kerran kuussa. Todellisuus on jotain ihan muuta. Luomivärisiveltimet tms. eivät sinänsä ärsytä, mutta kaikki mikä tulee iholle ärsyttää joka kerta meikatessa. Ja siltikin mulla menee ihan tolkuttoman pitkiä välejä, ennen kuin saan tän aikaiseksi. Joojoo, tiedän, epähygieenistä, ällöä jne. Pakko skarpata.

3. Valokuvien teettäminen kehyksiin

Meidän kotona on tällä hetkellä 14 valokuvatonta kehystä. No ihan vaan sen takia, että sain päähäni pari viikkoa sitten, että haluan kuvakollaasin makkarimme seinälle, johon tulee kaikkia ihania kuvia ja löysin kolme kaunista kehystä, jotka sopivat meidän olkkarin seinälle nätisti. Enää pitäisi valita niihin kuvat, käsitellä ne kaikki mustavalkoisiksi tai seepioiksi ja tilata oikeassa koossa. Katellaan ehkä seuraavassa elämässä, kun tämä tapahtuu. Tämäkin projekti vie ehkä tasan tunnin kaikkiaan, mutta ei. Päivästä toiseen ja viikosta toiseen katsellaan tyhjiä kehyksiä.

4. Ruokakirjat

Meillä on hirveä kasa ruokakirjoja. Sain kerran hyvän ajatuksen. Otan kaikista ohjeista, jotka kiinnostaa, kuvan puhelimeeni ja sitten laitan kirjat kiertoon. Niin ne eivät vie tilaa, mutta saisin kuitenkin talteen ohjeet, joista olen kiinnostunut. Näistä voisin sitten tehdä itselleni ruokaohje-kansion puhelimeen, joka kulkisi näppärästi mukana ruokakaupassa, ja sieltä olisi helppo inspiroitua ja tehdä ostoslistaa. Hieno idea, eikö? Toteutus vaan on odotuttanut ehkä vuoden.

5. Kirpparikamat

Tää oli ikuisuusprojekti ehkä kaksi vuotta. Niitä oikeesti siirreltiin lämminvarastosta saunaan (jotta saisi helpommin aloitettua), saunasta takaisin lämminvarastoon ja toisesta asunnosta toiseen. Onneksi sain projektin melko lailla tehtyä, mutta en ole koskaan niin menestyksekkäästi vältellyt mitään muuta projektia.

6. Horror-tuoli

Meillä on kotona horror-tuoli. Sellainen, jolle isken kasan asioita, jotka "teen ihan just". Eli suomeksi, jotka löytävät väliaikaisen paikkansa sitten kun mies kyllästyy niihin ja siirtää ne pois siitä. Tällä hetkellä horror-tuolilla on kasa kevättakkeja, jotka kaivoin lämminvarastostamme ja niitä pitäisi hieman silittää. Jokainen mun lukija ehkä tietää, kuinka hyvä mä oon silittämään ja kuinka paljon mä tykkään siitä. Veikkauksia otetaan vastaan, mihin takit päätyvät miehen käsittelyssä vai saanko ne oikeasti kerrankin silitettyä :D Välillä siinä on kasa silitettäviä asioita, välillä siinä on ties mitä muuta. Se tuoli on todella harvoin oikeesti vaan näkyvissä :D Vaikka se on niin kiva ja nätti tuoli! :D

7. Kuitit

Mä oikeesti välillä pelkään, että mun kirjanpitäjä hylkää mut. Kuittien läpikäyminen kuukausittain tuntuu olevan mulle niin ylivoimainen tehtävä, että kirjanpitäjäni ei oikein pääse tekemään omaa työtään, kun joutuu aina odottamaan viikkoja ja joskus kuukausia sitä, että toimitan tositteet hänelle. Ja kun niitä ei edes ole paljon! Mutta kyllä niitä sitten kertyy jos toimittaa niitä kuukauden sijaan neljännesvuosittain. En ymmärrä mikä kirjanpidossa on mulle niin helvetin haastavaa. No, itse asiassa tässä oon nyt saanut skarpattua. Oon tehnyt talousexcelin (jjjjjep) ja se oli itse asiassa aika kivaa (kerron muuten tästä lisää joku päivä, muistuttakaa mua :D). Ja oon toimittanut parikin asiaa nyt kirjanpitäjälleni ajoissa. Tää elämäntapamuutos voisi olla pysyvä :D

8. Kommentteihin vastaaminen

Mun kommentteihin vastaaminen on välillä kuin Iisakin kirkon rakentamista. Mä ihan hirveesti haluaisin vastata kaikkiin kommentteihin, ja luen ne aina kaikki. Mut aina tulee jotain "kiireellisempää" tai "tärkeempää". Eli jos valinta on, teenkö uuden postauksen vai vastaanko kommentteihin, niin no, osanette arvata. Mun pitäisi oikeesti rutinoittaa bloggaamistani ja yrittää oikeasti saada siihen rutiiniin laitettua tietty aika, kun vastaa kommentteihin. Muuten ne aina jää ja unohtuu ja olen itsekin sitä mieltä, että vuorovaikutus on tän homman sokeri ja suola. Toisaalta tällä hetkellä elämä on vähän sellaista, että "teen kun ehdin", sillä päikkäreitä vaativa väsymys (loppuraskaus on melkein yhtä julmaa kuin alkuraskaus) voi iskeä milloin tahansa, ja muutenkin oma päivän vointi on aina mysteeri edellisenä päivänä. Eilen heräsin aikaisin, mutta viruin sängyssä johonkin klo 13 lääkärikäynnin jälkeen, ja siitä ajasta nukuin tai ainakin lepäsin varmaan 10-12.30. Tänään singahdin hereille aamukuudelta ja olen ollut pirteä ever since. Tällainen tekee päivärutiinin luomisen tosi hankalaksi.

9. Horror-kaappi

Tuli mieleen horror-tuolista. Meillä on sellainen kaappi, jossa on kaiken maailman typeriä juttuja. Jatkojohtoja, vara-avaimia, pattereita jne. En oo ehkä kertaakaan avannutkaan sitä sen jälkeen kun muutettiin heinäkuussa. Aina kun näen sen, mietin, että se pitäisi järjestää ja sieltä pitäisi heittää pois kaikkea turhaa. Arvatkaa vaan, saanko koskaan aikaiseksi? Muut kaappimme on ojennuksessa aina, mutta tuo on mun elämäni Monican salahuone. Eikä siihenkään oikeesti menisi tuntia kauempaa aikaa!! Voin järjestää huulipuniani ja meikkejäni tuntikaupalla, mutta sitten tällaiset asiat, niin en vaan saa aikaiseksi.

10. Piuhat

Meillä OLI kaksi isoa korillista piuhoja ja johtoja. Välttelin niitä koreja ehkä kaksi vuotta. Ne muuttivat kahdesti mukana. Kun joka ikisestä vimpaimesta ja vempaimesta tulee sata jotain turhaa johtoa mukaan, niin sitten oon vaan tunkenu ne johtokaappiin. Sit sieltä ei oo koskaan löytyny mitään, mitä oisin oikeesti tarvinnu. Kunnes yksi kaunis päivä me käytiin se sotku läpi. Ja siellä oli oikeesti varmaan ruokakassillisen verran roskaa! Siis ihan turhia piuhoja, joista isoon osaan ei ole enää edes oikeeta laitetta olemassa meillä. Tuntui melkein mielen puhdistukselta, kun sai sen järjestykseen.

11. Se pahin. Mun tietokone. Oh God mun tietokone.

Jos tietokone kuvastaa käyttäjänsä aivokapasiteettia, niin omani on kyllä todellinen... en ees sano. Ei oo painokelpoista sisältöä se. Sen lisäksi, että mulla on arviolta 2763515 kuvakansiota, on mulla täällä kaikkia mahdollisia tiedostoja vuodelta nakki ja sämpylä, esim. kaikkia koulumuistiinpanoja ja muuta. Ai miten, te kysytte? No katsokaas kun joskus vuonna 2012 kävi niin, että sellainen rutiininomainen aina välillä tapahtuva tietokoneen siivoaminen vähän niinkuin unohtui muiden kiireiden lomassa. Ja sitten se vähän niinku kasaantui ja muuttui ihan todella painajaismaiseksi pelottavaksi hommaksi, jota en koskaan saanut aikaiseksi tehdä. Tässä viiden vuoden aikana oon yrittänyt tehdä asialle jotain, ja pieniä voittoja on saavutettukin. Mutta täällä on edelleen aika monta kymmentä horror-kansiota, jotka vaatii läpikäymistä. Tuossa syksyllä vannoin sata kertaa, että nyt mä siivoan tän koneen. Kone nimittäin huusi jatkuvasti, että se on täynnä. Roskiksen tyhjentämällä pääs vaan tietyn matkan tilanteesta, ennen kuin sen joutui kohtaamaan uudelleen. Sitten kun tulimme Balilta ja koneeni sippasi, niin jouduin hankkimaan uuden. Mutta helpointa oli vaan siirtää edellisen sisältö identtisenä tälle koneelle, joten sehän tehtiin. Eikä siinä mitään, mutta otin uuteen isoimman Macin tarjoaman muistimäärän, joka tuplasi edeltäjän muistin. Ykskaks ei oltukaan enää tilanteessa, jossa tää sekamelska aiheutti päivittäisiä muistutuksia. Ja näin sitä ollaan tultu marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Eikä mitään ole asian eteen tapahtunut.

Yks mun ikuisuusprojekti oli verhot. Meillä oli väliaikaiset verhot tässä abouttiarallaa 7 kk. Kun tarkoitus oli koko ajan ommella sopivanmittaiset, kauniit ja kivat verhot. No mut hei, me muutettiin heinäkuussa ja nyt on maaliskuun lopussa se projekti tehty! Miettikää sitä! :) Tosin niistä tuli osasta hintsusti liian lyhyet, eli ne pitäisi vielä muokata jossakin vaiheessa, mutta katellaan sitä sit joskus vuoden päästä :D

Päätin tätä listaa tehdessä, että huomenna on virallisen epävirallinen välttelyprojekti-päivä! Aion oikeasti tilata ne valokuvat, pestä meikkisiveltimet, käsitellä kashmirpaitani ja selvittää ton horror-tuolin, eli silittää. YÄK. Jos oikein villiksi heittäydyn, niin selvitän samaan syssyyn horror-kaapin ja kuvaan ne ruokakirjatkin. Mutta ehkä en vaadi yhteen päivään itseltäni liikoja. Aloitetaan näillä. Tietokoneen siivoamisen aloitan tänään illalla. Koska huomenna tulee kuitenkin jotain muuta. Mut ensin syömään ja pyörähtämään Matkuksessa kaverin kanssa.

Mitä ikuisuusprojekteja teillä on? Miksi välttelette niitä? 

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Eikä tää oli paras postaus ikinä :'D Nauroin bussissa ääneen tolle tuolin kuvalle!

Anna (Ei varmistettu)

haha, kiva kuulla :D

Hyi! Melkein ahdistuin näistä sun projekteista itsekkin, niin vältettäviä ne on Valokuvien teettäminen/valkokuvakirjojen teettäminen esim. reissuista on oma ikuisuusprojektini.. Samoin vanhan tavaran kierrätys on ylivoimaisen hankalaa.

Anna (Ei varmistettu)

Soriii :D

Eevi (Ei varmistettu)

Joo en kestä noita kehyksiä xD aivan sama muija täällä!! Myös horrortuoli löytyy, oikeestaan kaks..

Anna (Ei varmistettu)

Siis ihan käsittämätöntä, miten vaikeeta voi välillä tollaset olla :D

Katja / Kurkistus (Ei varmistettu) http://yksipienielama.blogspot.fi

Tällä hetkellä eniten kirpaisevat ikuisuusprojektit on valokuvien järjestäminen ja teettäminen, vauvakirja ja oma vaatekaappi. Ei mulla oikeesti kovin päteviä syitä näiden välttelylle ole; kynnys aloittaa on vaan liian suuri.

Valokuvia löytyy ulkoiselta kovalevyltä, miehen koneelta ja omalta koneelta. Koko meidän yhteisen 11 vuotisen taipaleen alulta. Eli ihan pari.

Vauvakirjasta haluan tietenkin täydellisen, joten ikinä ei ole sopiva hetki aloittaa sitä. Vauva on nyt puolivuotias.. Vauvakirjana meillä on Oot niin ihana, jonka siis voi rakentaa aivan oman näköiseksi. Tai sit vaan suunnitella rakentavansa, ja kerätä kaikkea tärkeää siihen mukana tulevaan laatikkoon Ei muuten yhtään auta, että tähänkin pitäis tilata valokuvia.

Oman vaatekaapin suhteen edistyn säännöllisesti ihan pakon edessä, koska vanhaa on laitettava eteenpäin aina uuden tieltä. Kauhulla odotan säiden lämpenemistä eli sitä, kun mun on käytävä kaikkien sesonkien vaatteet läpi. Ja kaikki mitä sulloin varastoon raskauden ajaksi.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mulla sama. En oikeestaan ees uskalla ajatella kesävaatteiden kaivamista esille, koska se tarkoittaisi vaatekaapin läpikäymistä :D

Kia (Ei varmistettu)

Meiltäkin löytyy kotoota tuoli, jonka päällä on aina joitakin vaatteita, joko puhtaita odottamassa kaappiin siirtymistä tai likaisia odottamassa pyykkiin menoa. Myöskin horrorlaatikko löytyy, siellä on synttäri-ja joulukortteja varmaan viimeiseltä viideltä vuodelta, kaiken maailman johtoja, kengännauhoja?, tupakkaa ajalta, jolloin poltimme ja kaikkea ylimääräistä turhaa härpäkettä. Horrorlaatikko on pitänyt siivota ties kuinka monta kertaa, mutta kun ei.. Lisäksi mullakin tuo meikkisivelten pesu on ongelma, siskoni hinkuttaa omiaan päivittäin ja hyvä kun itse muistaa pestä niitä ikinä :D Eli täällä huutelee ainakin yksi ikuisuusprojektien välttelijä!

Anna (Ei varmistettu)

Meillä on kans just kaikkee tollasta kengännauhoista vara-avaimiin horrorkaapissa :D Kaikilla on varmaan sellainen :D

ensq (Ei varmistettu)

Sama homma täällä ton meikkisiveltimien pesun kanssa :D siis pesen niitä aivan laittoman harvoin... en tiiä mikä siinä on, mut jotenki sitä ei vaa muista ja sit ku muistaa niin ei vaan saa aikaseks :'D Samaten puhtaiden pyykkien, tai no ylipäätään vaatteiden laitto paikoilleen. Mulla on tommonen rahi, mihin yleensä kans kertyy kaikki vaatteet :D Mut joo, haen pyykkituvasta pyykit yleensä johonkin kassiin, mut aina käy niin, et jos en heti niitä laita siitä kassista kaappiin, niin se kassi on tossa rahilla tai lattialla vaikka parikin viikkoo kun en vaan saa aikaseks :'D jotenkin ei vaan jaksa paritella niitä sukkia sieltä. Ja myös käytetyt vaatteet saattaa lojuu rahilla tai tuolilla aika kauan ennen kun päätyy takas kaappiin. Noi on nyt ainakin pahimmat, mut myös tiskii kertyy ärsyttävän paljon tiskipöydälle, kun mulla on niin pieni tiskikone, ettei sinne kerralla mahdu paljon, enkä ikinä jaksas tiskata :''DD Pitäs kyllä skarpata näissä tosiaan!

Lotta (Ei varmistettu)

Oh god.. tunnistin ihan liian monta ja varsinkin tuo tietokoneen siivous vainoaa jo mun uniakin -.- siis ihan jäätävää! eli tsemppiä vaan jos ikinä siihen pystyt - itse ostin uuden tietokoneen ja jätin vanhan "tiedostopankiksi" josta siirrän aina vain tarvitsemani tiedostot :'D #laiskamikälaiska

Anna (Ei varmistettu)

Mun tekis mieli tehdä jotain samanlaista, mut mun kone on alle puoli vuotta vanha :D

Juusot (Ei varmistettu)

Takit hengareissa saunaan ja lämpömpäälle ja vähän löylyä ja vesihöyryä ja voit jättää silittämisen kun yön yli kuivuvat saunassa höyrykylvyn jälkeen

Anna (Ei varmistettu)

Uskaltaako näin oikeasti tehdä? :o

Mmm (Ei varmistettu)

Sounds so familiar..... Voi että! Siis minä en ymmärrä miten vaikeeta on käydä läpi/siivota jne. kun tietää että sit se on tehty. Mutta ei.
Me muutettiin meidän väliaikaseen asuntoon about 1,5vuoden ajaksi ja aina sanoin miehelle, että "ennenku muutetaan, niin käydään kaikki turha tavara läpi ja heitetään pois, jottei varasto ole sitten omassa asunnossa niin täynnä".... Njoo, mikä on lopputulos? NADA.
Niinku ihan oikeesti.. Mä alotin parvekkeen siivousoperaation reilu viikko sitten, laitoin vaatteita jotka ei vaan menny kaupaks - annettavaks toriin ja siellähän ne lähti samantien! Eli seuraavaks ois se ihana kamala varasto joka odottaa :(
Hitsi kun alottaminen on aina niin vaikeeta, vaikka tietää että lopetus on sit taas vaikeeta - jos innostuu.

Meikkisiveltimet pitäs muuten pestä jokaisen käytön jälkeen :D Mä olen vähentänyt meikkaamista puolella (en siis käytä kun silmien alle peitevoidetta, kulmat täytän sekä ripset värjään) ihan siks, koska kyllästyin tohon ainaiseen meikkisivelten täyspäiväseen pesuun ja totesin et ihanempi pestä naama, kun ei tarvi sotamaaleja hinkata nassusta pois puolta päivää.
Mutta myönnetään, että kyllä mä siitä meikkaamisesta nautin, vaikka olenki nyt jättäny sen vaan spessutilanteisiin.

Anna (Ei varmistettu)

Hahhaha, joo, siveltimien peseminen on itsessään sellainen vaiva, et tekis mieli lopettaa koko meikkaaminen välillä :D

Marine (Ei varmistettu)

Oi voi kuullostaa niin tutulta. Muutimme viime itsenäisyyspäivänä ja luulin ja toivoin ettei uuteen asuntoon tule mitään turhaa. Mutta mitä vielä, meillä on johtolaatikoita kaksi jossa juurikin samperin ylimääräisiä johtoja. Vaatteita en ole käynyt läpi ikuisuuksiin, eli kaikkea turhaa varmasti löytyy. Ja oi voi miehen vaatekaappi. Verhot meiltä puuttuu parista makkarista, taulut ja peili ei ole päässyt vielä seinille asti. Ja kirjanpito, ou mai kaad liput ja laput aina myöhässä. Vihaan paperihommia.

Anna (Ei varmistettu)

Ihanaa, että on kanssasiskoja, joilla on samanlaista :D

Marika (Ei varmistettu)

Mä niin samaistun tohon, että muuttaess luulin ettei mitään turhaa siirtynyt mukaan. Mä olevinani siivosin ahkerasti kaikki kaapit ja laatikot muutama kuukausi sitten ennen muuttoa turhasta tavarasta. Nyt mulla on makkarissa iso lipasto, jonka sisällöstä en oo ihan varma. :D Sinne vaan työnnettiin kaikki mikä ei oikein muualle kuulunut ja nyt mä välttelen sen avaamista ihan viimeiseen asti. Itkettää jo vähän ajatus siitä, että jossain välissä se on pakko käydä läpi... Verhoista en viitsi edes puhua. Ehkä joku päivä? :D

Anna (Ei varmistettu)

Hei meki saatiin ne ikkunaan, eli toivoa on kaikilla!! :)

Krisu (Ei varmistettu)

No tietysti tuo sama tietokonehomma mikä sulla. Lähinnä kuvien osalta. Pitäisi vaan jaksaa käydä läpi ja säilyttää vain parhaimmat.

Toinen on spotifyn soittolistat. Siirryin spotifyn käyttäjäksi joku 2 vuotta sitten. Sitä ennen olin kuunnellut musaa lähinnä 160 GBn iPodilta, jossa mulla oli vuosien saatossa kertyneenä soittolistoja lähinnä genreittäin, esim. rock, pop, gothic, klassinen jne. Spotifyyn mä sitten kasasin nopeasti listat kasaan menetelmällä "katso mitä artisteja oli ipodin listoilla ja lisää sitten kyseisten artistien koko tuotanto yhdelle soittolistalle". Josta päästiin sitten siihen, että esim. Gothic-soittolistalla on pitkästi yli 2000 kappaletta ja osa ei ole hyviä. Nyt pitäis sen ja monen muun soittolistan kanssa tehdä urakka, että kuuntelisi kappaleita läpi ja poistaisi ne mitkä ei oo niin hyviä. En oo tätäkään siirtänyt kuin vuoden tai jotain... Meanwhile, pitää sitten aina vaan hypätä aina eteenpäin, kun tulee ei niin kiva kappale. Eli lähes joka kolmannen kappaleen kohdalla. Jännä muuten, että on tosi vaikea nimetä mitä musaa kuuntelee, kun kuuntelee aina vaan niitä listojansa ja sitten ei edes muista mitä artisteja niillä on :D

Anna (Ei varmistettu)

Aaa, joo, toi on kans mulla! Mä heitin häälistoja tehdessäkin vaan kasan biisejä yhdelle listalle, jaoin miehelle ja totesin, että hän saa tehdä kolme eri listaa (ruokailu, alkuilta ja bileet) ja kattoa onko niissä mitään fiksua niissä mun laittamissa biiseissä :D Playlistien tekeminen on todellinen pain.

Silitysrautakammo (Ei varmistettu)

Tuohon (yök) silityshorroriin suosittelen vaatehöyrystintä, saa takitkin henkarilla silitettyä.Ja on turvallinen kaikille materiaaleille.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, oon harkinnut sellaisen hankkimista :D

Ninnu (Ei varmistettu)

Joka aamu tuijotan siveltimiä ja lupaan itselleni, et tänään mä pesen ne. Näin jo pari kuukautta... Oon myös yhdessä luottamustehtävässä jonka suhteen on pitäny ottaa yks uus sähköpostilaatikko käyttöön. Otin sen viime viikonloppuna, ei kestäny kun vuoden.

Anna (Ei varmistettu)

:D Kuulostaa tutulta :D

Laura (Ei varmistettu)

Suutari. Välttelen koska paras suutari ei sijaitse lähelläkään mitään normaaleja kulkureittejä, mutta se on vaan paras enkä halua viedä kenkiäni muuallekaan. Kaapissa odottaa kasa suutaria vaativia kenkiä, on odottanut jo kuukausia, jotkut jopa vuosia..

Anna (Ei varmistettu)

Ahh, toi on kans tuttua. Onneks nykyinen suutari on matkan varrella usein, niin tulee käytyä siellä fiksusti :D

Sanni Vilhelmiina (Ei varmistettu)

Tää oli hei aivan loistava postaus! Uusi ja piristävä, ja ah-niin-samaistuttava!

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Niina (Ei varmistettu)

Olipa kiva postaus, tunnistan hyvin myös itseni :D itse välttelen tietokoneen siivoamista ja kuvien varmuuskopiointia, olisi varmasti muutaman tunnin homma, mutta ei, ei vaan saa aikaiseki. Toinen on vaatteiden korjaus; meni yli kk että sain korjattua hameen, kyseessä oli noin 10 minuutin homma :D olishan näitä vaikka kuinka paljon, mutta nämä tuli ensin mieleen :) mukavaa kevättä ja loppuodotusta :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, pitäis oikeesti skarpata sen suhteen :/

Mimi (Ei varmistettu)

Taulujen laittaminen seinälle. Asuin edellisessä kämpässä kaks vuotta, eikä ne taulut koskaan päätyny seinälle. Muuttaessa aattelin että nythän lätkitään ne sit samaan syssyyn kun muutenkin pitä porata ja vasaroida ja naulata ja ties mitä. Mut tossapa ne vaan neljä kuukautta muuton jäljiltä lojuu lattialla. Että jos sit vaikka seuraavassa kämpässä.
Ja sit jääkaapin peseminen. Jotenkin tää herättää mussa vaan niin syvää ahdistusta, että saa melkonen kriisi olla että sen pesen.
Pahinta kaikissa tollasissa ikuisuusprojekteissa on just se, että kun ne ei oo mitään sellasia monen päivän projekteja, vaan ne ehtis tehdä yhdessä illassa. Mut kummasti vaan jää tekemättä, kun on muka muuta tärkeempää....

Anna (Ei varmistettu)

Ahhh, jääkaappi on mun ylpeyden aihe :D Oon ihan jääkaappinatsi. Siivoan sen joka kerta kun käydään ruokakaupassa, järjestän uudelleen ja sitten vasta laitan uudet ostokset kaappiin :D Hyvä kun mieskään saa laittaa sinne mitään :D

indeed (Ei varmistettu)

En edes halua ajatella omia ikuisuusprojekteja (valokuvia, vaatekasoja, laatikoiden läpikäymistä...), kun taas miehen on pitänyt siivota meidän krääsälipasto (horror-lipasto) siitä asti kuin muutettiin. Noh, nyt muutosta on kulunut vuosi, enkä vieläkään saisi avata niitä laatikoita, kun niitä ei ole siivottu. :D

Töissä on myös yhteinen tehtävälista, johon on kasautunut tiimiltä reilut parikymmentä aloittamatonta tikettiä ja toiset parikymmentä aloitettua mutta keskeneräisiä. Kun näillekään ei ole muka ikinä aikaa, eikä niitä oo kivaa tehdä!

Anna (Ei varmistettu)

No sepä, että maailmassa on paljon kivempiakin juttuja, mitä vois tehdä :)

Kristina (Ei varmistettu)

Oi ikuisuusprojektit, ihana kuulla, että muillakin on näitä! Muistan aina kaikki nää projektit (ja ne myös aina rupeaa ärsyttämään) n. klo 23 kun oon valmiina nukkumaan... Meikkisiveltimien pesu on täälläkin ihan listan kärjessä. Haluaisin niin pestä niitä tiheeseen tahtiin, kun päivittäin on käytössä, mutta tosiaan muka vie niin kauan aikaa, että ei koskaan ehdi. Kaikenlaiset puhelut ja ajanvaraukset, jotka ei ole ihan välttämättömiä sillä hetkellä tulee myös lykättyä hamaan tulevaisuuteen (näitä on esim. rutiinihammastarkastukset), tuntuu vaan, että viikot menee sellasta vauhtia ja siinä matkalla tulee sata muuta asiaa, jotka menee taas näiden puheluiden ja ajanvarausten ohi. Tän lisäksi pakko myös mainita mysteerilaatikot. Mulla on siis pari laatikollista piilossa kaapin perällä, eikä oikeestaan mitään muistikuvaa, mitä kaikkea niissä on. Nää on käyty joku aika sitten, todettu sillon tärkeiksi ja laatikoitu, ja samoissa laatikoissa lähtenyt muutossa mukaan. Oon ikuisuuden tiedostanut, että nää pitäis ehdottomasti käydä läpi, koska näin tän hetkisessä tilanteessa varmasti suurin osa on turhaa ja roskiskamaa. Ei kuitenkaan ole ihan se kaikkein tärkein projekti taas, niin tätä on niiiin ärsyttävän helppo lykätä, eikä ne siellä kaapin perällä pahemmin häiritsekään, niin vielä helpompi perustella muiden juttujen tekeminen näitä ennen kiireisellä aikataululla. Oon nyt vihdoin laittanu itelleni deadlineksi, että kevään aikana laatikot täytyy käydä läpi, että saisin yhen ihan hc ikuisuusprojektin pois alta.

Anna (Ei varmistettu)

Meillä on mysteerilaatikoita varastossa :D Ne pitäis ehkä joskus selvittää kieltämättä :D

Sophie (Ei varmistettu)

Ulkovaraston siivoaminen, lämpimän varaston siivoaminen, vaatehuoneen siivoaminen, tuleva vierashuone, lapseni oma huone (tämä on kyllä pikkuhiljaa työn alla!!), pikkuolohuoneen sisustus (tällä hetkellä pyykkiteline ja 20 vuotta vanha sohva sekä läjä lapsen leluja...), oman vaatekaapin siivous, terassikalusteiden öljyäminen (4 vuotta....), näitä riittää. Olen sentään viime aikoina saanut keittiön kaapit ja liinavaatekaapit siivottua mutta siis kertakaikkiaan välttelen kaikkea mahdollista kyllä ihan liian tehokkaasti. Tämä vältteleminen onkin sitten ainut asia missä tunnun olevan tehokas.

Anna (Ei varmistettu)

Hahahhaah, ihana toi loppukaneetti :D Kuulostaa hyvin tutulta :D

Tuuli (Ei varmistettu)

Meikkisiveltimien pesu, joo vie pari minuuttia mut ei.. ja hei, mitä jos tarviin niitä ihan just ja ne on märkänä?? Horror laatikko, sieltä löytyy myös piuhoja, jatkojohtoja, johtojohtojamitäikinä, pattereita, papereita, kyniä, katon sinne laatikkoon ja toteen että ne on ihan hyvät siellä. Muutossa teipattiin vaan se lipaston laatikko kiinni, ei tarvinnu vaivata sillä sen enempää päätä. Varasto on myös yks. Sinne on hyvä työntää "tarviintätävieläjoskus" sälät. Nyt se on kattoo myöten täynnä tätä roinaa. Ehkä vielä joskus saan sen siivottua ja vietyä tavarat kirppikselle.. ei tänään kuitenkaan

Anna (Ei varmistettu)

Me tehtiin toi sama :D Siis teipattiin yks laatikko kii ja muutettiin se sellaisenaan :D

Aralia (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Kerronpa omat ajatukseni näistä em. asioista.

Villavaatteiden huolto
Rakastan villavaatteita ja villasukkia, ja olenkin sukkien suurkuluttaja. Villasukat pesen aina koneessa ison määrän kerralla, ja hyvinä ovat pysyneet, joskin osa vähän nukkaantunut kun yhdessä pesen erivärisiä sukkia. Mutta ei se lämpimyyteen vaikuta, vaikka vähän nuhjaantuneita ovatkin. Onnistuin kyllä pilaamaan erään villaliivin, kun pesin koneessa, ja hieman harmittaa. Siitä tuli nukenvaate, ja piilotin sen vaatehuoneen perälle :D. Viime viikolla pesin käsin kashmirivillaneuleen, ja siitä tuli kuin uusi. Hieman jännitin, että miten käy, mutta hyvin kävi. Olin pitänyt sitä niin paljon, että oli pakko pestä. Puristin siitä enimmät vedet siten, että levitin märkänä kylpypyyhkeen päälle, ja rullasin pyyhkeen kanssa, ja puristelin ihan ronskisti. Sitten levitin neuleen pyykkitelineelle ns. tasokuivaukseen. Pesen muita villapuseroita, esim. merinovillaa käsin, ja kuivatan kuten edellä mainitsin.

Meikkisivellinten pesu
En omista yhtään meikkisivellintä, mutta hiusharjat, kammat, ja muut hiusjutut puhdistan ja desinfioin säännöllisesti. Inhottaa likaiset hiusharjat ja kammat.

Valokuvien teettäminen kehyksiin
Aaarrrggg...ei tuu mittää :). Nyt on yksi monikuvakehys ja kuvat valmiina, mutta kun saisi laitettua.

Ruokakirjat
Rakastan niitä, ja selailen usein saadakseni uutta buustia ja ideoita ruuanlaittoon. Niistä en luovu. Minulla ei ole niitä kauhea määrä, ehkä kolmisenkymmentä, mutta ovat hyviä ja monipuolisia kirjoja.

Kirpparikamat
Lahjoitin pois ison määrän hyviä vaatteita, en jaksa mitään kirppistä pitää, koska vaatteet eivät tahdo täällä käydä kirppiksellä kaupaksi. Muu tavara kyllä, ja pari kertaa vuodessa pidetään kirppistä, jos myytävää löytyy. Nykyään on hyvin vähän ylimääräistä, koska olen jo vuosia sitten luopunut turhasta tavarasta, ja uutta olen ostanut harkiten. Olen kuullut sellaisesta kuin KonMari method, ja vähän sellaista on tullut tehtyä jo vuosia sitten tietämättä, että tästä on tehty kirjakin, ja ihmiset harrastavat tätä nykyään. Itse aloitin karsimalla keittiöstä kaikki ylimääräiset muoviastiat ym., ja nykyään jäljellä on vain ne tavarat mitä ruuanlaitossa tarvitaan. Muoviastiat olen korvannut lasiastioilla, turhat kupit ja kipot sai kyytiä jne. Kylpyhuoneesta karsin kaikki ylimääräiset shampoot, hoitoaineet, voiteet niin, että olemassa olevat pyrittiin käyttämään loppuun ennen kuin ostettiin uutta. Nyt on selkeää tyyliin; yksi shampoo, yksi hoitoaine, yksi vartalopesuaine, yksi kokovartalovoide jne. Vaatehuoneet kokivat myös muutoksen. Kaikki lähti siitä kun alkoi ahdistamaan kaupoissa kaikki se p....a mitä myydään, ja kun on tieto, että kakki ne kemikaalit ja roina päätyy luontoon ja kaatopaikoille. Sehän on ihan järjetöntä, että on sata metriä kaupassa huonehajusteita, ja voiteita ja shampoita ja pesuaineita, satoja metrejä hyllyissä erilaisia tuotteita. Ihmiset on saatu ihan hysteeriseksi, että tämä on se oikea tuote mulle, ei kun tämä onkin parempi, ei kun se onkin tuo joka täyttää tarpeeni ja toiveeni. Voi, ei se ollutkaan, tarvitsen uutta ja parempaa. Tämä oli siis minun henkilökohtainen kriisi, eikä tämä kirjoitukseni ole tarkoitettu arvosteluksi kenellekään. En halua arvostella ketään toista ihmistä heidän kulutustottumuksistaan. Olenhan itsekin kuluttaja, ostan ja kulutan, mutta toivon mukaan opin ajan kuluessa vielä entistäkin harkitsevammaksi kuluttajaksi.

Horror-tuoli
Ei ole sellaista, mutta on horror-puhtaan pyykin kori. Se on joskus niin vaikea tyhjentää, erityisesti puolison sukkien parittelu on "työlästä", ja siksipä työnnän ne hänen hoidettavakseen, mutta kun hänkään ei tykkää :D.

Kuitit
Ei ongelmaa, sillä puoliso hoitaa nämä suurella innolla. Minun luvallani saa tyhjentää lompakostani ja laukustani kaikki kuitit ihan oma-aloitteisesti, tai sitten vien itse ne hänen työpöydälleen. Kaikki raha-asiat ovat viimeisen päälle "kirjoissa ja kansissa" eli tietokoneella.

Kommentteihin vastaaminen
Ei tarvitse :).

Horror-kaappi
Ei ole tätäkään, sillä tulee pidettyä kaapit jokseenkin järjestyksessä. Puolison työhuoneessa saattaa olla ongelmia asian suhteen, mutta nekin hoituvat ajallaan. Joskus. Kun vieraita on tulossa. Tai on useampi päivä vapaata.

Piuhat
Jokin aika sitten kävimme puolison kanssa järkyttävän määrän kaiken maailman piuhoja ja johtoja ja latureita ym. läpi, ja kierrätykseen lähti suurin osa. Mikä helpotus.

Tietokone
En hirveästi "värkkää" tietokoneen kanssa. Varmuuskopiot on tärkeistä asioista, ja tärkeimmät valokuvat ym. panemme aina erillisille kovalevyille. Omalta koneelta tyhjennän säännöllisesti "turhaa roinaa" pois.

Kiasa (Ei varmistettu)

Haha horror-kaappi on niin tuttu! Plus meillä ei ole yhtä ainoaa kaappia vaan eripuolilla kämppää aina joku laatikosto täynä ihme kamaa joka on mukamas niin tärkeetä :D Ajatuksella "kyllä tätä joskus tarttee". Johtoja ja piuhoja ja milkoona eri muistitikkua tms. Muutin vuosi sitten lopullisesti ulkomaille ja kyllä se teki hyvää kun piti pakata tavarat vain muutamiin matkalaukkuihin. Turhat johdot saivat kyytiä. Jostain kumman syystä tässä vuoden sisällä uusia turhia johtoja on kuitenkin taas kertynyt ja ihme krääsää. Miten sitä ei osaakaan heittää heti krääsää pois vaan pitää säilöä vuosi ja sitten sen voi heittää pois?

Oli muuten kiva postaus sulta. Useasti olet sanonut että haluat nykyään pitää yksityisyydestäsi enemmän kiinni mikä on aina harmi meille lukijoille. Tämän tyyppiset postaukset kuitenkin kertovat susta itsestäsi enemmän mutta eivät kuitenkaan tuo yksityisyydestäsi liikaa esille. Saman tyyppisiä postauksia kaipaisin lisää. Nyt saa olla yhteistyövastaiset lukijatkin tyytyväisiä hah :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahhaah, jännä, kun itse ei osaa jotenkin ajatella, että tällaiset postaukset ois kovin kiinnostavia, ne kun on niin "tavallisia" :)

Paula (Ei varmistettu)

Haha kiitos tästä, ihana kuulla etten ole ainoa jolla on miljoona ikuisuusprojektia! Näitä ovat ehdottomasti ainakin lattiakaivon puhdistus, valokuvien läpikäyminen ja tallentaminen, herkkien vaatteiden peseminen, irronneiden nappien ompelu....

Anna (Ei varmistettu)

Ahhh, meillä onneks mies hoitaa aina lattiakaivot. Ei oo tarvinnu aika pitkään aikaan ees miettiä noita :D Ja se on onneks myös pyykinpesumestari, se jaksaa ja muistaa aina pestä kaikki pyykit :D Mä en todellakaan muista tai jaksa :D

Hansu (Ei varmistettu) http://hassutellen.blogspot.fi

Mahtava postaus! Aika tutun kuuloisia ikuisuusprojekteja...

Anna (Ei varmistettu)

:D Ihanaa, että meitä on monia samanlaisia :D

Pages

Kommentoi