Imartelua vai matkimista? // Helsinki

Jos kuva näyttää tutulta, niin silmissänne ei ole vikaa, vaan olette mahdollisesti juuri taannoin nähneet samanhenkisen. Hannalla. Olimme juuri viikonloppuna Helsingissä ja kävimme ensimmäistä kertaa Allas Sea Poolilla, missä meidän on pitänyt käydä jo iät ajat. Musta tuntuu, että oon saanut ainakin sata kutsua erilaisiin tapahtumiin kyseiselle paikalle, mutten ole ikinä siltikään käynyt paikan päällä. Nyt se oli suunnitelmissa ja saimme viikonloppuna aikaiseksi käydä hieman katsomassa, miltä paikka näyttää. Samalla päätin hyödyntää mahtavan kuvauslokaation Hannan inspiroimana. Sattui vielä niinkin, että asukin oli hyvin samanvärinen.

”Matkija!”, ”Perässähiihtäjä!”, jne. Voin vain kuvitella ivahuudot joidenkin mielessä juuri nyt. Mutta, totean vaan ylpeästi, että niin olenkin. Ylpeänä inspiroidun ja ajoittain jopa matkin upeita blogikollegoitani.

Musta on jotenkin erikoinen ilmiö, että milloin ketäkin bloggaajaa nimitellään matkijaksi tai perässähiihtäjäksi. Milloin on joku inspiroitunut kenestäkin ja matkinut milloin minkäkin esineen. Välillä jopa katsoo jotakin tuotetta ja miettii kehtaako tuota edes ostaa, kun se on kuitenkin jo X:llä ja taas tulee sanomista. Ihan ku ois ala-asteella, jolloin ponnarikin saattoi olla matkimista. Välillä mietin olenko jotenkin outo, etten osaa nähdä matkimista tai en ainakaan osaa ajatella siitä negatiivisesti. Mun mielestä inspiroituminen on somen yksi parhaista asioista!

Mun on sanottava, että mä oon inspiroitunut satoja kertoja nimenomaan blogikollegoistani! Milloin asujen, milloin hankintojen, milloin minkäkin suhteen. Nyt mm. kuvauslokaation suhteen! Mun mielestä toi matkimis-vastakkainasettelu on niin hölmöä ja jyrkässä ristiriidassa sen kanssa, millainen meininki Suomen blogiskenessä on. Itse asiassa, meidän kollektiivi näytti jälleen kerran voimansa tässä viime viikonloppuna. Kun yksi meistä joutui instahakkerihyökkäyksen kohteeksi, varmaan lähes jokainen ryhmäläinen teki kaikkensa auttaakseen tai vähintäänkin tukeaan tarjoten. Vaikka loppujen lopuksi apu ongelmaan tuli hieman isommalta järjestöltä ja sitä kautta Tiiu sai tilinsä takaisin, ei tuo kollektiivinen välittäminen ja apuyritykset olleet merkityksettömiä. Ei ainakaan Tiiun mukaan, ja  huomasihan sen itsekin. Tuli hyvä mieli itsellekin, kun niin moni yritti kaikin keinoin auttaa.

Koska vaikka Suomen blogiskenessä on paljon ”matkimista”, ei mielestäni ole yhtään vastakkainasettelua. En koe, että me koskaan kilpailisimme toisiamme vastaan tai jotenkin olisi minä vs. muut -ajattelua. Päivittäin on toisten tukemista mitä erilaisin tavoin. Yhteystietoja sinne ja tänne, tsemppiä ja lohdutusta tarvittaessa, teknisten ongelmien yhdessä pohtimista ja ylipäätään alamme kehittämistä yhdessä. Mä koen ja olen aina kokenut, että Suomen ammattibloggaajien joukossa on ihan mielettömän hyvä asenne. Tiedän, että jossain keskustelupalstoilla ja applikaatioissa on yritetty viritellä milloin mitäkin draamaa ja kiusaamiskeissiä ties kenen välille, olen itsekin ollut niiden keskustelujen yhtenä hahmona. Samaan aikaan olemme nauraneet tai ihmetelleet asioita yhdessä. Blogikollegoideni joukossa on niin upeita ja inspiroivia naisia, että olisi todellinen vahinko olla inspiroitumatta heistä.

Niinpä pohdin hieman sitä, kuka ja miten minua inspiroi. Oikeastaan varmasti kaikki seuraamani blogit jollakin tavalla, mutta on muutamia, jotka itselleni toimivat arjessa muita enemmän inspiraationa.

Kuten kuvistakin voi päätellä, yksi nainen inspiroi minua aina ylitse muiden. Mulla on ollut onni tuntea Hanna oisko jo seitsemän vuoden ajan, ja Hanna on mulle kiistattomasti Suomen inspiroivin nainen. Mä en oo viime vuosina oikein osannut ajatella fanittavani ketään, mutta jos mun pitäisi joku fanituksen kohde, joku roolimalli, nimetä, niin se olisi Hanna. Kaikki osannevat nähdä Hannan ulkoisen kauneuden ja tyylikkyyden, mutta hän on niiden lisäksi niin paljon muutakin. Hän on inspiraationi niin äitiydessä kuin parisuhteen osalta. Hän on ihana ystävä ja keskustelukumppani, hauska ja älykäs nainen, josta voi ottaa mallia melkeinpä millä tahansa elämän osa-alueella. Hannasta on ollut myös bloggaajana niin paljon apua minulle. En olisi ikinä löytänyt Lightroomia tai oppinut käyttämään sitä ja saanut kuvistani irti niin paljon enemmän, ilman Hannaa. Sanomattakaan kuinka paljon apua on ollut kaikista niistä viesteistä ja puheluista, joissa on saanut konkreettisesti tukea ja iloa, henkistä tukea bloggaamiseen.

Toinen esimerkki, jota aina käytän inspiraationa on Alexa, joka on ehkäpä yksi ahkerimmista ihmisistä, jotka tiedän. Alexa on aina niin viimeisen päälle inspiroiva ulkoisesti, että välillä oikeesti miettii, että onko hänellä koskaan off-päivää tai sellaista hetkeä kun koti on kaaoksessa ja tukka likaisena. Pikavilkaisulla ei kuitenkaan näe sen taakse, yrittäjää, joka on ahkeruudellaan aina ihmetyttänyt minua. Oon melko varma, että Alexalla on joku Hermionen ajankääntölaite, koska hän on jatkuvasti tehnyt niin paljon töitä, että on tullut ihmeteltyä, miten siihen riittää aika. Näin kollegan silmin Alexa on yksi kultakimpaleita meidän alalle. Hän on avoin ja auttavainen, ja hänen kanssaan voi puhua vähän kaikesta, yhteistyöpalkkioista ja kuvankäsittelystä. Ollaan yhdessä ihmetelty ja testailtu algoritmeja ja mietitty alamme ilmiöitä, kaikin mahdollisin tavoin. On aivan järkyttävän siistiä seurata Alexan tekemistä. Hän tekee tällä hetkellä varmaan Suomen isoimpia ja erikoisimpia blogiyhteistyödiilejä, tuottaa jatkuvasti äärimmäisen visuaalisesti laadukasta sisältöä ja samalla on aina trendien aallonharjalla. Ja samalla ehtii remppaamaan taukoamatta.

Itse asiassa Alexan kanssa pitkälti samantyyppisenä inspiraationa toimii Nata, joka on avoin, rempseä ja aito kollega, joka AINA on auttamassa kaikkia, kertomassa rehellisen mielipiteen (vain sellaisesta on apua) ja joka vie ja puskee tätä alaamme koko ajan todella paljon eteenpäin! Nainen, joka osaa tehdä laadukkaita yhteistöitä niin ehkäisystä kuin pizzapohjasta ja yksi varmaan Suomen tämän hetken kovimpia osaajia vaikkuttajamarkkinoinnissa.

         

Irene on yksi mun äiti-inspiraatioita. Jos on lukenut Irenen kirjan, ymmärtää varmasti miksi. On todella vaikeaa olla brutaalin avoin ja rehellinen äitiydestä blogimaailmassa ja Irene teki sen todella hienosti. Irene on mun mielestä tietyllä tapaa yksi aidoimpia bloggaajia, ja mulla olisi varmana tuntikaupalla aiheita keskustella Irenen kanssa. Me ollaan hirveän erilaisia Irenen kanssa, mutta silti voin aina inspiroitua hänestä. Hänen tekemisensä on jotenkin niin ihanan aitoa ja rehellistä, ja hyvin usein Irene saa pohtimaan omia valintoja ja sitä, miten voisin olla hieman parempi ihminen.

Ja tiedättekö mitä? Musta on ihanaa istua vuonna 2018 ja todeta, että yksi mun isoja inspiraatioita elämässä on Uino-Aino. Tyttö, joka kahdeksan vuotta sitten seisoi kirppispöytäni äärellä ennen kuin ehdin edes kirpparille ja joka jäi jo silloin mieleeni siinä rytäkässä. Ellen nyt ihan liioittele, niin vuosia sitten minä olin ehkä inspiraationa Ainolle. Ja nyt voin sanoa, hänen olevan inspiraationa mulle. Inspiraationa siitä, että jokainen voi saavuttaa ihan mitä tahansa. Yksi Suomen varmaan seuratuimpia tubettajia ja instagrammaajia ja kaikin puolin niin aidon rehellisesti oma vahva persoonansa, ettei tosikaan. Me eletään Ainon kanssa ihan erilaista elämää ja meillä on eri tyyli ja eri mieltymykset. Ja silti käyn aina kurkkimassa Ainon tekemisiä ja juttuja. On harvinaista nähdä Suomessa ihminen, joka ei todellakaan välitä mielipiteistä, joka tekee juuri niin kuin haluaa ja joka on joka ikisessä tilanteessa, tapahtumassa ja paikassa vaan niin elämäniloinen, että se tarttuu muihinkin. Oon saanut pariin otteeseen reissata Ainon kanssa, ja se on ollut mahtavaa. Oon oppinut Ainolta paljon teknisiä juttuja kuvankäsittelystä kamerankäyttöön, mutta ennen kaikkea oon oppinut aina uudelleen sen, että ilo ja hyvä mieli on tarttuvaa.

Listaa voisi jatkaa vielä todella pitkään, sillä Suomessa on aivan mielettömän inspiroivia bloggaajia vähän joka lähtöön ♥

Inspiraatiota on niin monenlaista. Inspiraatiota voi olla hyvälaatuinen kateus, joka johtaa innostukseen ja siihen, että puskee lujempaa kohti päämääriään. Inspiraatiota voi olla aivan täysin toisenlainen ihminen, joka haastaa ajattelemaan eri tavalla. Inspiraatiota voi olla yksinkertaisesti valovoimainen ihminen, joka jaksaa aina tehdä ja puuhailla ja mennä ja olla upea.

Mun mielestä inspiraatio ei ole millään lailla pahasta. Eikä ole matkiminenkaan. Henkilökohtaisesti ajattelen aina vain positiivisesti jos joku inspiroituu minusta. Toki on olemassa raja, jolloin se muuttuu aika pelottavaksi, mutta harvemmin sitä joutuu todistamaan. Otan aina inspiroitumisen ja ”matkimisen” pelkästään imarteluna. En tosin ikinä ajattele jonkun matkivan minua, vaan miellän sen kyllä aina inspiraatioksi. Jokin on ollut niin mieleenpainuvaa ja kivaa ja hienoa, että joku muu on halunnut tehdä samoin. Uskon myös, että suurin osa blogikollegoistani on samaa mieltä. Inspiraationahan tässä halutaan olla.

H&M mekko
H&M kengät
CHANEL laukku

Tässä siis lujasti Hannasta inspiroituneet asukuvat mekosta, jota käytän tällä hetkellä ehdottomasti eniten. Oon aivan hurahtanut vaaleansiniseen pitkän vaaleanpunaisen kauden jälkeen ja tämä mekko on ihan täydellinen hellemekko, sillä se saa näyttämään ruskettuneelta ja on niin mahdottoman mukava, ettei ikinä tule hiki tai nihkeä olo. Paras hankinta ikinä ja taisi maksaa peräti 20 vai 30 euroa 🙂 Tätä samaa taitaa olla itse asiassa tänäkin vuonna, vaikka mulla päällä on viime vuoden mekko.

Kuka on teidän suurin blogi-inspiraatio tai someinspiraatio? Ja mitä tykkäätte tästä asusta? 

Kommentit (15)
  1. Kiitos tuhannesti kauniista sanoista, Anna, liikutuin ihan kyyneliin. Sä oot ehdottomasti myös mun inspiraation lähde, vaikka – kuten sanoitkin – ollaan erilaisia ja joissakin asioissa varmasti eri mieltä. Sun kanssa tosiaan riittäisi höpöteltävää ja toivottavasti päästäänkin juttelemaan tulevaisuudessa enemmän! Inspiroidun tosi paljon sun tinkimättömästä asenteesta, avuliaisuudesta ja sellaisesta mielettömästä draivista, jolla tartut asiaan kuin asiaan. Sua kun seuraa, niin näyttää siltä että sulla on paljon enemmän tunteja vuorokaudessa kuin meillä muilla 😀 Sulta voi kysyä neuvoja (esim. häämatkakohteesta!) ja tietää, että paneudut asiaan ja autat. Äitinä oot tietysti myös aivan ässä ja uskon, että mun äitiystaival olisi ollut ja olisi jatkossa helpompi, jos saisin edes osan sun positiivisesta asenteesta ja energiasta! Oot kultaa ja rautaa ja on ollut ilo tutustua suhun <3

  2. Ihana postaus! Eikö blogienkin ideana ole antaa inspiraatiota lukijoille? Miksi siis bloggaajat eivät voisi inspiroitua toisistaan. Musta on ihana lukea tällaisia postauksia,joissa henkilöt kertovat ketä he ihailevat. Alkaa itsekin miettiä omasta lähipiiristä ihania ihmisiä, joita arvostaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *